Találatok a következő kifejezésre: Az miért hogy az utóbbi egy (29 db)

Miért van az, hogy egy komoly párkapcsolatban előbb-utóbb minden lányra rájön az erős birtoklási vágy, a párja kizsákmányolása, kihasználása utáni késztetés? (Bővebben lent)

Nem egy esetet ismerek, aminél pont ez lett a szakítás, válás fő oka. Pl: a fiút nem sokkal az esküvője után előléptették, ami miatt jóval magasabb fizetést kapott, a lány megérezte a pénz szagát és kiszipolyozta. A fiú egy ideig tűrte, aztán megelégelte, hogy ennyire kihasználja, pedig előtte nem volt olyan pénzéhes, csak utána lett az. Van egy másik ismerősöm is, az ő esete kicsit más, de ugyancsak erősen a kihasználás felé billen a mérleg: szintén nem sokkal az esküvő előtt nagyon rövid idő után a lány lakásvásárlásba akarja belerángatni a férjét. Egy viszonylag olcsó, de nagyon rossz állapotút néztek ki, amire rengeteg pénzt kellene rákölteni, és az rengeteg elvégzendő munka is egyben. A férje az építőiparban dolgozik, szerintem azt várja, hogy majd ő mindent megcsináljon rajta, hogy "csak" az anyagköltségért kelljen fizetni. A fiú helyében én biztosan lestoppolnám a lányt, hogy ne olyan gyorsan, mert még nem jött el ennek az ideje, ahhoz takarékoskodni kell előtte, de szerintem nem meri megmondani neki, mert nem akar veszekedni vele, és fél, hogy esetleg elhagyná emiatt.

Legjobb válasz: Fölösleges belemenni, hogy miért, de mindenkinek vannak motivációi. Alapvetõen emiatt nem ítélhetõ el valaki, hogy örülne egy saját háznak, és azért sem, hogy különbözõ érveket, finom befolyásolást is latba vet ennek érdekében. A dolog kulcsa nem ez, mert ez természetes, akár férfiról, akár nõrõl van szó. Persze személyiségfüggõ, hogy ki mit tart fontosnak, de ez meg nagyjából az ízlések és pofonok esete, tehát megint csak nem éri meg idõt szánni a megvitatására. Arra érdemes inkább fókuszálni, hogy a felek mennyire mennek el messzire, milyen eszközöket vetnek latba, illetve mi a preferenciasorrend. Ha a vagyon, saját lakás, kocsi, TV, stb. már fontosabb, mint a másik fél, akkor nagyon nagy baj van. Továbbá az is jogos, hogy értelemszerûen mindenkinek megvan a joga a saját keresetével úgy gazdálkodni, ahogyan Õ jónak látja. A vagyonközösség nem arról szól, hogy az egyik félnek jár az eltartás, hanem arról, hogy kettejük gazdasági potenciálját jogi eszközökkel is egyesítik, hogy közös erõvel többre jussanak, mint amire egyedül képesek volnának. Röviden: ítélkezni felesleges, de ha szar van a palacsintában, akkor ideje lelépni.

Fölösleges belemenni, hogy miért, de mindenkinek vannak motivációi. Alapvetõen emiatt nem ítélhetõ el valaki, hogy örülne egy saját háznak, és azért sem, hogy különbözõ érveket, finom befolyásolást is latba vet ennek érdekében. A dolog kulcsa nem ez, mert ez természetes, akár férfiról, akár nõrõl van szó. Persze személyiségfüggõ, hogy ki mit tart fontosnak, de ez meg nagyjából az ízlések és pofonok esete, tehát megint csak nem éri meg idõt szánni a megvitatására. Arra érdemes inkább fókuszálni, hogy a felek mennyire mennek el messzire, milyen eszközöket vetnek latba, illetve mi a preferenciasorrend. Ha a vagyon, saját lakás, kocsi, TV, stb. már fontosabb, mint a másik fél, akkor nagyon nagy baj van. Továbbá az is jogos, hogy értelemszerûen mindenkinek megvan a joga a saját keresetével úgy gazdálkodni, ahogyan Õ jónak látja. A vagyonközösség nem arról szól, hogy az egyik félnek jár az eltartás, hanem arról, hogy kettejük gazdasági potenciálját jogi eszközökkel is egyesítik, hogy közös erõvel többre jussanak, mint amire egyedül képesek volnának. Röviden: ítélkezni felesleges, de ha szar van a palacsintában, akkor ideje lelépni.
Mert egyetlen percig sem szerette a másik embert, csak elõadást nyujtott. A birtoklûási vágyas/féltékeny egyedek sem éreznek egyetlen pillanatra sem szerelmet.Azért birtokolnak.
Hehe, a nagy egyesítésekkel manapság a válóperes ügyvédek járnak jól...

Most ez komoly? Nem először látok olyan reklámot magyar tv csatornán amiben egy kínai emberke ugrál. Nincs semmi bajom a velük, de elég feltűnő hogy az utóbbi időben egyre több helyen szerepelnek, és nem tudom hogy miért.

Talán kezdik elfoglalni az egész világot?

Legjobb válasz: Hûûû de optimista az elõzõ válaszoló. De majd ha neked is lesz egy céged és kéne válassz a magyar munkás közt aki állandóan késik, lassan dolgozik, komolytalan vagy a kínai munkás közt aki mint egy gép dolgozik, csak szünetben áll fel a gép elõl. Jah és a kínai sokszor kevesebbért megcsinálja mint a magyar munkás. Hát szerintem te sem gondolkodnál sokat. Most nem általánosítottam, van rendes becsületes magyar munkás is, meg xar kínai munkás is. Én csak az átlagról beszéltem.

Hûûû de optimista az elõzõ válaszoló. De majd ha neked is lesz egy céged és kéne válassz a magyar munkás közt aki állandóan késik, lassan dolgozik, komolytalan vagy a kínai munkás közt aki mint egy gép dolgozik, csak szünetben áll fel a gép elõl. Jah és a kínai sokszor kevesebbért megcsinálja mint a magyar munkás. Hát szerintem te sem gondolkodnál sokat. Most nem általánosítottam, van rendes becsületes magyar munkás is, meg xar kínai munkás is. Én csak az átlagról beszéltem.
Igen kezdik és próbálnak minket szoktatni hozzá de ha eljön az idõ csak egy maradhat és azok Mi leszünk.
A kérdező hozzászólása: Nagyon remélem. Mert ez így nem oké.
Kitört rajtad a South Parkos pranoia? http://www.indavideo.hu/video/South_Park_12_Evad_7_Resz__Nag..
Egyetértek a második válaszadóval. Valamint vegyük figyelembe, hogy a világ legnagyobb lélekszámú népe, mégis az európai ember egyfajta önhitt rasszizmussal úgy tekint rájuk, mint valami kisebbségre. Pedig ha már ilyen elvi játékba kezdünk, akkor jobb, ha mindenki szépen elfogadja, hogy ha van igazi kisebbség, azok mi vagyunk, fehérek (persze leszámítva a majdnem kihalt veddo-ausztralid nagyrasszot). Hiába toporzékolna bárki és támadná a fentieket, csupán beletespedtek a fehérek abba a tudatba, hogy õk a világ közepe, de ez az idõ már rég lejárt, már nem holmi technológiai fölénnyel rendelkezõ gyarmatosítók vagyunk. Ideje elfogadni, hogy fordul a kocka. Mellesleg Kína egy magas kultúrájú és nagy történelmû, gyönyörû ország, kár volt eddig lenézni, mostantól pedig hiba lesz. Jönnek fel, mint a talajvíz, egyre nagyobb gazdasági hatalom, és hamarosan együtt veri kenterbe az összes többit. Jó reggelt, Európa! Különben is, nekem személy szerint nagyon bejönnek az szép kínai lányok. :)
A kérdező hozzászólása: Nem is azzal van bajom hogy más színûek. Pl a feketék nekem szimpatikusak is! :D
Az oldal hibája, hibázik. Én meg azt vettem észre, hogy a kérdésekre adott válaszok száma lassan frissül, így pontatlan.
A kérdező hozzászólása: Hát megcsinálhatnák már, hallod ha nem nézem meg a kérdésem, nem is tût volna fel, hogy írtál, egy ujjhegynyi e-mailt sem kaptam róla.
Olivér te vagy az?:DD
A kérdező hozzászólása: hm? Az meg ki a rák? :D
Nem is fog, és ne is erõlködj :D Ha a "nõsablon" effektus állt be, akkor: Minél jobban hajtasz, és minél többet keresed: Annál kevésbé fog reagálni rád. Ne keresd. Válts! :)
1. Vagyok. Az egyik osztálytársamat így koptattam le az elmúlt 1-2 napban, mert már nagyon nyomult és nem jött be, sõt taszított. Vond le a következtetést:)
Minél jobban leszarod, annál jobban fog érdeklõdni utánad... Sajnos ez van, tudom hogy nehéz, de a mai nõk így mûködnek.
Ne azt várd h ö mennyen oda hozzád hanem, Te menny oda és te kezdeményezz!!! Kiakaszto h a fiuk elvárják a lánytol h ö kezdjen!!!!!!
utolsó komival egyetértek, ebben a formában: Ne azt várd, hogy õ menjen oda hozzád hanem, Te menj oda és te kezdeményezz!!! Kiakasztó, hogy a fiúk elvárják a lánytól h õ kezdjen!!!!!! tudom, "telorol voltam es nem mindig a hejesírast kene figyelni nem azert jarunk ide!!!!!!-.-"
Hány éves vagy? a csaj hány éves? Nem bántottad meg?
Egyébként elõzõ vagyok és lehet hogy nem volt ideje írni vagy csak egyszerûen nem volt kedve netezni. Szerintem egyszer írj rá aztán majd meg látod mi lesz. pl kérdezd meg milyen napja volt.

Miért van az, hogy legyen egy ember akármilyen ronda elõbb utóbb lesz párja, csak miért van az, hogy épp én rám nem néz egy lány sem vonzó lényként?

MIndegy milyen ronda lányt vagy fiút nézek, mindnek van párja, tényleg sok olyan lányt ismerek, akirõl nem is gondolnám, hogy lett volna már párja, mert olyan ronda vagy olyan utálatos a jelleme és mégis! Aztán fiúban is láttam már rondát meg fogatlant párral. Nem értem akkor nekem miért nem jön össze! Azt tudom, hogy nagy az orrom és emiatt csúnya az arcszerkezetem, már sok lány mondta, de ha más ronda teremtménynek is van párja, akkor én miért nem kellek egynek sem?!

Legjobb válasz: Mert mindenki megtalálja a hozzá illõt,csak idõ kérdése .

Mert mindenki megtalálja a hozzá illõt, csak idõ kérdése .
határozott vagy vagy igazi lúzer?
en is rengeteg ilyet latok, es nagyon zavaro! mondjuk tobben is avval a cellal ismerkednek meg velem hogy jarjanak vagy kavarjanak velem, de nem akarom oket atb*szni, nincs rajuk szuksegem:) nekem igy is jo, hogy nincs pasim, bulikon igy nagyon jol tudok ismerkedni:>probald te is elvezni a helyzeted, ne csak panaszkodj!:D
mert balf..ék vagy, nem akinézetedtõl leszel vonzó
hid el ien emberböl van min 1 de attol menekülsz

Miért van az, hogy akiben megbízol és rátennéd az életed az egy idő után átver? barátok vagy szerelmek, tök mindegy, de ha magadat adod mindig őszintén és tiszta szívvel, arra előbb-utóbb ráfázol . hmm?

Legjobb válasz: Ezzel nem értek teljesen egyet. Ha csak felszínes haverságban vagytok akkor lehet ilyen, de egy õszinte mély barátságban szerintem ez kizárt. Bár abból kiindulva, hogy az emberek 90%-a képtelen a komoly, mély érzelmekre (akár barátság, akár szerelem, akár férfi, akár nõ), és csak érdekvezérelt ösztönlények, akiknek fontosabb a látszat, a saját önzõségük, és a felszínes dolgok, akkor lehetséges hogy van alapja a kérdésednek. Keress más barátokat. "A valódi arany nem fémlik..." :)

Ezzel nem értek teljesen egyet. Ha csak felszínes haverságban vagytok akkor lehet ilyen, de egy õszinte mély barátságban szerintem ez kizárt. Bár abból kiindulva, hogy az emberek 90%-a képtelen a komoly, mély érzelmekre (akár barátság, akár szerelem, akár férfi, akár nõ), és csak érdekvezérelt ösztönlények, akiknek fontosabb a látszat, a saját önzõségük, és a felszínes dolgok, akkor lehetséges hogy van alapja a kérdésednek. Keress más barátokat. "A valódi arany nem fémlik..." :)
Aki kevésbé szeret egy kapcsolatban, az irányít. De megéri, hogy emiatt fél tiszta szívbõl szeretni, megbízni a másikban? Megmondom, nem. Te csak legyél ilyen, amilyen most vagy, add oda a lelkedet annak, akit szeretsz, akkor is, ha ezerszer átvernek, akkor is, ha nagyon fáj, mert igazából õk a vesztesek, nem te.
egy idõ után mindenkiben csalódik az ember.. csak nem mindegy hogy mekkorát.
Töltök egy whiskeyt, majd válaszolok...
Én lennék az a bizonyos utolsó, és azt mondanám, ha adsz második esélyt, attól nem fognak sebezhetõennek tartani, de szerintem reális: bizalom - hibázik - második esély a) azt is elcseszi - nem törõdsz vele többé b) nem cseszi el másodszor, és megõriztél egy barátságot. A második esély nem azt jelenti, hogy hagyod, hogy szórakozzanak veled, hanem hogy valakinek a barátsága ér neked annyit, hogy elfogadod, hogy hibázhat. Ha nem így teszel, te sem teszel meg mindent, amit megtehetnél, vagyis az elválás a Te hibád is lesz, nemcsak az övé. És fontos, hogy az nem második esély, ha a hibáit a szemére veted, erre figyelj! Az illetõ tanulhat az esetbõl, hidd el! És egy példa: egy barátnõmmel közbejött a szerelem, de csak az egyikünk részérõl, és azt gondoltuk, ott vége a barátságnak, nem találkozunk többé hogy senkinek ne fájjon semmi, de végül adtunk a dolgoknak meg egy esélyt, és azóta is legjobb barátok vagyunk! Igaz, ez a példa nem bizalmi dologról szólt, de azt mutatja, hogy lehet tiszta lapot nyitni. A harmadik esély viszont tényleg hülyeség... Szép napot!
Lopnám egy másik kérdéshez :)
Mert minden kapcsolatban az vonzza az embereket, ha kicsit húzzák, szenvedtetik õket, így nem veszítik el az érdeklõdésüket, így nem unatkoznak. Ha teljesen odaadod magad, rád unnak, mert érzik a biztonságot, a bizalmadat. Ezért van manapság annyi undorító, felszínes kapcsolat, és ezért hatalmas dolog megtalálni a másik feled, ahol egyikõtöknek se jut eszébe ilyen. Ezt az idézetet tudnám hozzá ajánlani, szerintem teljesen témába vág, és fájdalmasan igaz: "Nyilvánvaló, hogy vagy szeret az ember, vagy szeretik: ezt a váltóáramot a természet kérlelhetetlen következetességgel szervezte meg. Az összhang legtökéletesebb és legszerencsésebb formája, mikor az egyik különösebb lázadozás nélkül tûri, hogy a másik szeresse. A természet végül is kegyes: igaz, soha nem adja meg, hogy az szeressen, akitõl ezt reméljük, de módot ad arra, hogy korlátlanul szeressük azt is, aki bennünket nem szeret." ~ Márai Sándor
Hát én nem igazán bízom senkiben és senkire nem tenném az életem :D Még a barátomra se. Magamat adom, õszinte vagyok, viszont ráfázni nem tudok mert nem érdekel senkinek a [email protected]ága (bekavar, átver, hazudik stb..). Kiröhögöm, mert szánalmas.
A kérdező hozzászólása: utolsónak üzenem : mibe vagy ? új esélyek ? minél több esélyt adsz , annál többet játszanak el , merthogy : jaaaa ez ad mégegy esélyt , ezzel lehet szórakozni úgy vagyok ezzel , hogy ne játszd el a bizalmat , és nem kell újabb esélyt kérned ....
Szerintem túlzol, mert amit írsz, abból úgy tûnik, mintha általánosìtanál. Lehet, hogy adnod kéne még egy esélyt? A barátaid, szerelmes is követhet el hibákat. Egyébként nem szeretnéd ismertetni az alapsztorit? Könnyebb lenne válaszolni.
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 23:57 -nak üzenem : nem feltétlen kell mindenkiben csalódni , nincs ez megírva sehol csak az emberek olyanok , -tisztelet a kivételnek - hogy ha megtalálták a jót , akkor azon agyalnak , hogy lehet hogy van annál jobb is ...... Isten elõtt meg mindenki elszámol , aztán számba veszi azokat a dolgokat amiket elrontott a semmiért-....
Jó kérdés talán azért mert ilyen a sors , szenvednünk kell hogy minél több akadállyal megbirkózunk .
Mert az ember alapvetõen rossz, irigy, önzõ és gonosz. Még a legjobb barátod is átb.szhat, ha úgy látja, hogy neki abban a pillanatban egy kicsit jobb lehet. Ezért nem szabad soha senkiben sem megbízni.

Miért nem alszik? 9hónapos babám rettenetesen rosszúl alszik az utóbbi időben. Nappal szinte semmit van, hogy csak 20 perc előfordul hogy meghaladja az egy órát de ritka.

Este pancsi majd vacsi, kis bújás aztán alvás, ekkor alszik 1-1,5 órát nyugodtan és onnantól kezdve állandósúl az ébredés (10-20-30 percenként) van, hogy eszik (elalvástól számítva3-4óra) akkor megint alszik1-1,5órát és ismétl?dik minden.Nappal is sokszor nyügös(a nappali altatások néha meghaladják az egy órát is akár sétával akár bent)2+2fél foga van,szerintem jönnek most a rágók is.Mindent csinál az önálló járáson kív?l.A nappali evések is kínlódósak mostanában.4hónapos kora óta hétr?l hétre rosszabbodik a helyzet.(ja és csak anya!!!) Alvászavar kivizsgálásra készülök mert már néha úgy érzem nem birom tovább.Öltlet?Tanács?Megoldás?

Legjobb válasz: Ugyan ez volt nálunk is. Mi is voltunk orvosnál. Elõször tejfehérje érzékenységre,és allergiára gyanakodtak. Még megfigyelésen is voltunk bent a kórházban egy éjszakát. Semmit nem találtak. A doktornõ azt is tanácsolta hogy este elalvás elõtt a friss levegõn altassam,vagy sétáljunk. Ez sem vált be,igazából semmi nem használt. Sokszor úgy aludt el hogy ment a porszívó,vagy a hajszárító. Már beletörõdtem hogy õ ilyen rossz alvó,és ennyi az alvásigénye. Szerencsére már nagyjából"kinõtte",és 10hónapos korától azért átaludja az éjszakét. Néha azért kell. De megváltás a korábbihoz képest! Az alvás máig sem a kedvenc tevékenysége. 1éves a kislányom. Tanácsolni csak azt tudom,hogy kitartás,nálunk is egyik napról a másikra változott minden. Tudom hogy baromi nehéz,én is nem egyszer voltam az ájulás szélén.

Ugyan ez volt nálunk is. Mi is voltunk orvosnál. Elõször tejfehérje érzékenységre, és allergiára gyanakodtak. Még megfigyelésen is voltunk bent a kórházban egy éjszakát. Semmit nem találtak. A doktornõ azt is tanácsolta hogy este elalvás elõtt a friss levegõn altassam, vagy sétáljunk. Ez sem vált be, igazából semmi nem használt. Sokszor úgy aludt el hogy ment a porszívó, vagy a hajszárító. Már beletörõdtem hogy õ ilyen rossz alvó, és ennyi az alvásigénye. Szerencsére már nagyjából"kinõtte", és 10hónapos korától azért átaludja az éjszakét. Néha azért kell. De megváltás a korábbihoz képest! Az alvás máig sem a kedvenc tevékenysége. 1éves a kislányom. Tanácsolni csak azt tudom, hogy kitartás, nálunk is egyik napról a másikra változott minden. Tudom hogy baromi nehéz, én is nem egyszer voltam az ájulás szélén.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod, jó együttérzõ szavakat olvasni... Merre induljak kivizsgáltatni?(mindenképp el szeretném vinni, hogy legalább tudjam nincs komoly baj) Védõnõ-háziorvos?És õk továbbküldenek kell egyáltalán beutaló?Egyébként ez csak egy éjjelrõl szól?Mikor mentetek be és jötettek ki?Egyáltalán, hogyan néz ki egy ilyen?Bocsi csak nagyon fel vagyok spanolva...
Állandóan panaszkodtam a védõnõnek hogy mennyire keveset alszik ez a gyerek, meg látta is rajtam hogy mennyire hulla vagyok. A gyerekorvos küldött el a gasztroenterológiára, hátha valamire érzékeny és ezért nem alszik. Ott kikérdeztek, volt röntgen. A bent alvás 1éjszaka volt. Nézték hogyan viselkedik, és 12és reggel 6között valami maszkot tettek rá, abba kellett lélegeznie. Minden rendbe volt semmit nem találtak.
Még annyi ha tényleg úgy érzed hogy keveset alszik akkor a védõnõnek szólj. Járj a nyakára és mondjad neki, akkor kénytelen lesz valamit segíteni.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm a segítséget!!
Ismerõs a helyzet. 7 hónaposan ugyanezt csinálta a kisfiam. Volt, hogy 14-szer ébredt fel hajnali 2-ig! Voltunk kivizsgáláson, de nem találtak semmit. Most 3 és fél éves, még mindig felébred egyszer-kétszer éjszakánként... Írok neked ide egy pesti alváslabornak a telefonszámát, ott tudsz idõpontot kérni, hátha tudnak segíteni: 06-1/450-3763. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!!!

Az utóbbi hónapokban kifejezetten ingerlékeny vagyok. Elég egy apró probléma is ahhoz, hogy kiboruljak és őrjöngeni kezdjek. Miért vagyok ilyen ingerlékeny, és mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Megvan rá az esély hogy a hormonjaid befolyásolják ezen tüneteket. De ez ellen nem tudsz sajnos tenni.. Viszont ha keveset alszol és alig foglalkozol magaddal, akkor ezek gyakoribbá válhatnak és gyakrabban ugrasz neki a barátaidnak, bármit is mondanak neked(például). Azt tudom javasolni, kicsit pihenj, törõdj magaddal, esetleg ha érzed, hogy rossz periódusban vagy menj el és sétálj egy jót;) Nekem szokott segíteni.

Megvan rá az esély hogy a hormonjaid befolyásolják ezen tüneteket. De ez ellen nem tudsz sajnos tenni.. Viszont ha keveset alszol és alig foglalkozol magaddal, akkor ezek gyakoribbá válhatnak és gyakrabban ugrasz neki a barátaidnak, bármit is mondanak neked(például). Azt tudom javasolni, kicsit pihenj, törõdj magaddal, esetleg ha érzed, hogy rossz periódusban vagy menj el és sétálj egy jót;) Nekem szokott segíteni.
Szerintem fordulj pszichológushoz, lehet, hogy egy elfojtott érzelem vagy agresszió állhat a hátterében. Biztos segít, ha elmondod a problémáidat szakembernek.
En nem hinnem h rogton orvoshoz kene rohannod, probalj meg kicsit tobbet pihenni, es keress egy olyan hobbit/elfoglaltsagot amivel ki tudsz kapcsolodni neha. Akarmennyit tanulsz/dolgozol, idod kell szannod sajat magadra, ha nem igy teszel, az az egeszsegedre es a kornyezetedre is kihat. Ha ezzel nem jarsz sikerrel, tenyleg beszelj egy szakertovel!
nekem is voltak hasonló gondjaim, de egy fél éve hetente 3-szor jógázok, és olyan, mintha kicseréltek volna, teljesen új ember lettem, a tieidhez hasonló problémáim is pár hét után teljesen elmúltak :)
Az ingerlékenység sokszor a stressz és a fáradtság tünetei. Szerintem nézz meg egy romantikus filmet, egyél sok csokit és aludj több mint 12 órát. :)
Próbáld meg levezetni valahogy felgyülemlett stressz: sportolj, paint ballozz, pihend ki magad és gondold végig milyen belsõ lelki oka van, majd próbáld azt is helyretenni.
A kérdező hozzászólása: Nem ér sokkal több stressz, mint régebben. Attól félek, valami komoly idegrendszeri problémám lehet. Lehetséges ez, vagy csak túlreagálom?
Ha szedsz antidepresszánsokat, akkor azok okozhatják. Ha nem, akkor pedig túlreagálod. Próbálj meg relaxálni minden nap pár percet. Sokat segíthet. Idegrendszeri probléma nem ilyen tünetekben jelentkezik.
terhes vagy tuti!!!!!! szüld meg!!!

Miért gondolják sokan azt, hogy aki vállalkozó, az írtó gazdag és az alkalmazottjainak éhbért ad? A környezetemben egy csomó vállalkozó bebukott az utóbbi pár évben, pedig nem éltek nagy lábon és dolgoztak, mint állat.

Legjobb válasz: Az egyéni vállalkozókról én inkább azt gondolom úgy általánosságban, hogy ügyeskedõ svindlerek, nem értenek semmihez, és nem lehet bízni bennük. Nem kell hozzá semmi végzettség, és a legtöbbnek nincs is semmi. Hiteget, nem fizet, átíratja a vagyonát hogy ne tudd behajtani, és a többi. Persze vannak kivételek, de azok már inkább létrehoznak valami céget egy idõ után.

Az egyéni vállalkozókról én inkább azt gondolom úgy általánosságban, hogy ügyeskedõ svindlerek, nem értenek semmihez, és nem lehet bízni bennük. Nem kell hozzá semmi végzettség, és a legtöbbnek nincs is semmi. Hiteget, nem fizet, átíratja a vagyonát hogy ne tudd behajtani, és a többi. Persze vannak kivételek, de azok már inkább létrehoznak valami céget egy idõ után.
Azok nem vállalkozók, hanem cégtulajok, vagy kül-, illetve beltagok. De ezeknél már nagy a szórás, cége válogatja, hogy melyik milyen. A Bt. meg az egyéni vállalkozó nem sokban különbözik, azt is bárki össze tudja dobni. Igaz, manapság már egy Kft. is megvan félmillióból, de az már valami. Meg oda kell egy könyvvizsgáló is. Szóval inkább bíznék bennük. De mondom, ez már cégtõl függ. Inkább azt nézem ilyeneknél, hogy mióta vannak a piacon. Láttam én már olyat is, mikor az egyik ilyen Kft. tulaj futószalagon gyártotta az új Kft-ket, hogy azokba mentse át a hamarosan becsõdölõ régi Kft-je maradék pénzét. Aztán pereljék a kongó kasszájú régit a volt munkatársak a bérükért... Külföldön azért nem jellemzõ ez a mocsok mentalitás.
A kérdező hozzászólása: Nem kimondottan egyéni vállalkozókra gondoltam. Hanem Kft és Bt tulajokra is.
Egy kis városban élek, de alig van egy-két magánvállalkozás, ami tisztességes. Ez a BT-re is vonatkozik. Minimálbért fizetnek a melósaiknak, azt sem idõben vagy csak részletekben. Ha bármi hibát rákenhetnek a melósra, vagy elküldik, vagy levonnak tõl. Nem élnek nagylábon? Ez is relatív. Mindenütt van a családban 2-3 gépkocsi, mennek évente legalább egyszer külföldre nyaralni. Volt olyan is, aki nem fizetett bért, mer állítólag nem kapta meg a pénzt a munkáért.Még aznap találkozott vele a melós az árúházban, ahool félmillás TV-t vett. Biztosan vannak tisztességesek is, de az ritka, mint a fehér holló. Az emberek a tapasztalataik alapján ítélnek.
Nem tudom. De nem igaz. én 23 éves vagyok. Apukám egyéni vállalkozó(kb. 10 éve), könyvel.Sokat dolgozik, sokszor hétvégén is. Van hogy napi 15 órát is ha olyan idõszak van. Ha épp nem olyan idõszak, akkor meg mondjuk csak 4-et. De tényleg nagyon sokat dolgozik. Alkalmazottja nincs, tehát senkit nem dolgoztat éhbérért. Nem is használ ki senkit. Inkább az fordult elõ, hogy õt nem fizették ki. Volt aki cipõbe fizette ki a munkát. Ami egy ideig jó, de mi nem akartunk ennyi cipõt, másra akartuk költeni. Szerintem olyan nagy lábon nem élünk, bár tény hogy nem vagyunk szegények. Minden évbe elmegyünk Magyarországon sátorozni, meg van egy autónk.És családi házunk is. Külföldön kétszer voltam eddig. Elõször az egyetemmel Szlovákiába, amit magamnak fizettem. Meg a családdal átmentünk Szlovákiába, amikor Aggteleken voltunk. Útlevelünk még sose volt. (Nem is igazán vágyunk messzebre ennél) Ami még "luxus" hogy az átlagnál több birkahúst eszünk meg mondjuk fácánt meg ilyeneket. Ezt is azért mert van vadász ismerõsünk, meg olyan aki birkát tart, és szoktunk cserélgetni. Egyébként sokat dolgoztunk a vállalkozás mellet is. Volt háztáji, amibõl mi gyerekek is kivettük a részünket, már 10 éves korunk körül is, talán már hamarabb kezdtük. Ebbõl lett az autó, meg a házra való pénz egy része. Mostanába is spórolunk, magunknak termelünk mindent, nem veszünk a boltba édességeket, meg üdítõt, ezért telik másra. Én azt mondom, hogy az, hogy Mo-n nyaralunk nem olyan nagy dolog, mert sok szegény családban cigiznek, anya is apa is. Nálunk meg nem. És az egy évnyi cigi árából kiszámoltuk már ez simán kijön. Akkor most döntsétek el, gazdag, és bunkó vállalkozók vagyunk. Egyébként ha arról van szó szoktunk jótékonykodni is, amennyire tõlünk telik. És egy alapítványnak ingyen könyvel apukám, hogy így támogassa.

Miért van az, hogy 4 hós anyatejes kisfiam az utóbbi két hétben nem hízott egy dekát sem és nem nőtt egy centit sem?

Igaz nagyon sokat mocorog és szinte forog az ágyon.

Legjobb válasz: A választ nem tudom, de anno nálunk is volt ilyen. A védõnõ rémisztgetett (nincs elég tejem), doki tápszert irt fel. Nem tudtam bele erõltetni a tápszert, sirva tettem vissza a mellemre... Szoptattam továbbra is, õ jól érezte magát. Kb. 2 hét múlva mentünk megint méreckedni, a doki megjegyezte, hogy használt a tápszer, mert megint gyarapodott. Persze mondtam, hogy az ugyan nem! Ez többször nem is fordult elõ, 2 és fél éves koráig még szopizott. Tápszert soha nem kellett.

A választ nem tudom, de anno nálunk is volt ilyen. A védõnõ rémisztgetett (nincs elég tejem), doki tápszert irt fel. Nem tudtam bele erõltetni a tápszert, sirva tettem vissza a mellemre... Szoptattam továbbra is, õ jól érezte magát. Kb. 2 hét múlva mentünk megint méreckedni, a doki megjegyezte, hogy használt a tápszer, mert megint gyarapodott. Persze mondtam, hogy az ugyan nem! Ez többször nem is fordult elõ, 2 és fél éves koráig még szopizott. Tápszert soha nem kellett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!