Találatok a következő kifejezésre: Az miért hogy a mai tizenévesek (3 db)

Miért van az, hogy a mai tizenévesek a semmi akarnak babát vállalni?

1 nap munka nélkül, "a pasim majd eltart minek úgyis jól keres", a 13 évesek támogatják, mert hogy ez milyen jó. Egy 18-19 évesnek még szerintem tanulni, dolgozni, élni kéne és nem gyereket nevelni. Rosszul gondolom? :(

Legjobb válasz: Nem nem gondolod, rosszul de egyáltalán nem az az általános, hogy munka nélkül vállalnak gyereket.

Nem nem gondolod, rosszul de egyáltalán nem az az általános, hogy munka nélkül vállalnak gyereket.
A mai világba akárhány éves korban beüthet a krakk és elveszíthet a család mindent, ez nem korfüggõ. A többi persze más kérdés.
Sokszor látok olyan kérdést, h a 18 éves csaj terhes és most mi legyen. arra hivatkozik, hogy az anyagi helyzet jó, mert a pasijáék szülei!! gazdagok. Miért a pasijáék szülei nyakára akar szülni? Miért ne a saját anyagi helyzetét veszi alapul?
Jaj ez a szülõk nem beszélnek velük szerintem annyira hülyeség. Mai világban amikor a gyerek több idõt tölt az interneten mint tanulással, elég gyenge indok, hogy nem talál a kérdésére választ.
Nem gondolod rosszul! Nem kellene de csak szexelnek úgy, hogy a szülõk nem beszélgetnek velük és álltalában besikerül na pufff
Én mondjuk attól megyek falnak amikor minden második kérdés az, hogy mert munkát úgysem találok. Ja hát nulla munkatapasztalattal, egy sima érettségivel nem is csodálkozóm.
Egyébként nem tudom. Semmire biztos nem szültem volna sosem. Nem mondom, hgy várni kell saját lakásra, fél milliós fizetésre, mert akkor csak 40 felett mszülne mindenki, de arra, hogy pasi eltart, szülõk támogatnak baromság...
Nem azt mondom, hogy nem lehet csak nehezebb. És gyerek vállalás helyett legalább egy OKJ vizsgát csinálhatna, hogy egy fokkal könnyebb legyen.
A kérdező hozzászólása: Érettségivel is lehet munkát találni. Pl tesco, gyár. De egyszerûbb azt mondani, hogy úgysem talál.
A kérdező hozzászólása: Gondolom nekik egyszerûbb, hogy semmit nem csinálnak, nem dolgoziknak, de még mindene megvan neki és a babának is.
A kérdező hozzászólása: *a semmire
A kérdező hozzászólása: De van aki direkt tervezi. És úgy, hogy a pasija majd eltartja õket, mert úgyis jól keres.
A kérdező hozzászólása: Amit belinkeltél nem láttam.

Az miért van, hogy a mai tizenévesek (majdnem) mindegyik cigizik, iszik discoba jár esetleg már nemi életet is él?

Itt a 14-17 évesekre gondoltam (ugy kb). Én például nem járok discoba, nem cigizek stb... Vagy velem van a baj? (hogy egyiket sem csinálom). (Én 16 múltam)

Legjobb válasz: Ezt látják a felnõttektõl. És azt hiszik, hogy már õk is felnõttek. Ne foglalkozz velük, általában ott rontják el az életüket, ahol csak tudják. Tüdõrákosok lesznek idõsebb korukra, vagy részegen diszkóból hazafele egy fának csapódnak, vagy épp teherbe esnek és szinte azt sem tudják kitõl van a gyerek... Csodás jövõképek... Csak az a baj, hogy annyira nem felnõttek, hogy ebbe belegondoljanak.

Ezt látják a felnõttektõl. És azt hiszik, hogy már õk is felnõttek. Ne foglalkozz velük, általában ott rontják el az életüket, ahol csak tudják. Tüdõrákosok lesznek idõsebb korukra, vagy részegen diszkóból hazafele egy fának csapódnak, vagy épp teherbe esnek és szinte azt sem tudják kitõl van a gyerek... Csodás jövõképek... Csak az a baj, hogy annyira nem felnõttek, hogy ebbe belegondoljanak.
mindig is fiatalon cigiztek az emberek, pl nagyapám mesélte ö már 8 évesen a hídalatt szívta. aztán én 10 éve voltam 16 akkor is már nagyon sokan cigiztek, CSAK nem nyílvánosan, elbújva a bokrok mögé, anya ne vegye észre. most a szülök nem törödnek vele nem tíltják, had cigizzen, így otthon is lehet, meg az utcán is. a tíltással legaláb redukálták, mert így nagy részt csak alkamakkor, mikor össze jöttek a haverokkal cigiztek, most otthon is, állandóan.
No, én 16, 5 vagyok, régebben cigiztem, ittam már alcoholt ( egyszer be is rugtam nagyon), és már nemi életet is élek. Mindennek megvan a magyarázata. Cigizni azért kezdtem mert anyukám cigizik, és mikor kirpobáltam, jol esett igy rászoktam. Majd leszoktam, mert lekellett, megtudták stb. Az ivászatrol meg... Igen kicsik voltunk(14 évesek) és akkor ittam elöször és sikerült elég durva szintre eljutnom... Végülis nem bátnam meg mert azota egyszer se ittam le magam. Tanultam belöle:D Bulizni manapság már járok a barátaimmal, sztem ez a normális ha havotna 1-2szer (mások sokkal többször) "kitombolják" magukat. Iszunk egy kicsit, mert jo lesz töle a hangulat , de nem viszem tulzásba. Barátom meg van másfél éve és igy rendszeresen szexelünk. Sztem ezzel sincs baj, egyáltalán. Vannak olyan ismeröseim akik minden héten mással szexelnek... Ezzel én se értek egyet. NEkem ez a természetes, ahogy most élek. Mindenkinek a saját dolga, hogy jár e bulizni vagy sem. De egyszer ugyis eljön ez a korszakod (mármint a többségnek eljön) mikor ugymond kiéli magát, lehet neked késöbb lesz.
Hát én is 16 éves leszek 1 hónap mulva éeszek 16 és van egy bandánk kb 5-6 emberke van benne ! na mi nem cigizünk meg iszunk mert análkül is nagyomn jókat bulszunk ... de kinéznek minket a helyi kocsmából mert csak biliárdozunk meg max. vadászt iszunk .. és ez tök szar .. nem tom márt baj az h mi nem akarunk 25 évesen meghallni ..
Amúgy pedig nagy lehet az intelligencií szinted, ha úgy írsz hogy "mán"...és ha 5-6 osztályos korodra már diszkóba jársz akkor úgy kell neked..én sem voltzam még, mégcsak most van mehetnékem...miért kell mindennel sietni...
Hülye kis 12 éves..te fel sem fogod amiket ide leírtak..kis hüyle.. Itt azokról vans zó akik emghalnak rákban a cigijük miatt!!! Nekem az osztáytársam 3 éve cigizett, múlt hónapban a temetésén álltunk, mert elvitte a tüdõrák 4 hónap alatt!!!Te fel sem fogod ezeket...inkább arra koncentráljál, hogy a pasid kezét megfogd..kis pisis.... Én nemi életet élek, bár 15 vagyok.De vigyázzunk 2 éve vagyunk együtt.Sosem cigiztem, a nagyszüleim mind2en tüdõrákosak voltak, el is mentek...sajnos.Ittam is de csak úgy sutyiba max 4-5 kortyot, mert rossz a családi légkör...pedofil nevelõapám van, anyámról nem is beszélek, szal meglenne az okom pusztítani magam.Mégse teszem..azoknak akiknek nincsen rá oka, miért teszi vajon?!
En 12 eves vok discoba jarok, pasim van sexualis eletet nem elek pialni meg fuvezni nem szoktam.Sza nem mindegyik ugyanaz.Hagyatok man logva a fiatalokat.Ne csesztesse mindki oket.
Mint mit vagy úgy felháborodva te kis sarki ribi?!Mindenki elítél ne legyen már olyan nagy a szád...asszed nagy lány vagy?SÚLYOSAN TÉVEDSZ!!!!KIS BAROM...ÁÁÁ Am meg oda van írva hogy majdnem mindegyik.Olvasni sem tudsz?!Inkább olvasni tanuljál és ne diszkóba járj...pusztítja az agysejteket..
A kérdező hozzászólása: Csak ne veszekedjetek, mert azt rühellem nagyon! Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ!
Nos íme egy 14 éves kommentje: A haverjaim közül 4-5 cigizik, discoba a "szubkultúrájuk" miatt nem járnak. Egyikõjük félig cigány és õ a nagy hungarista... Egy másik haverom meg termesztette a füvet az egyik nagyszülõjének a pincéjében. Egy másik haver majdnem kikészült tõle. 1-2 haver már majdnem kiköpi a tüdejét. Elvileg isznak is de attól az 1-2 doboz sörtõl semmi bajuk nem lett, de akkor is nagyon kemény gyereknek érzik magukat. Többen keménykednek hogy õk már kefélnének de nincs kivel. Ezek után mondom én azt hogy csak sajnálni tudom õket és mosolyogni hogy ilyen hülye legyen valaki. Ellenben tapasztaltam azt is hogy egyes haverok értékrendje eltorzult ettõl, másban pedig már tényleg felõttesebbek. Bár ez nem feltétlen jó, mert teljes értékû felnõttek tuti nem lesznek...
Mert ezt sugallja feléjük a világ. Média, haverok stb. Nincs értékrendszer. Rohadtul óvják az emberek életét minden fölösleges dologgal, csak azért nem tesz senki semmit, hogy a fiatalok értékítéletét fejlessze kicsit. Mert ez jön a rég áhított nyugatról. Nesze neked nyitott világ...
A kérdező hozzászólása: Lehet nem ide kellet volna a kérdés :)
Mert így akarnak felnõttnek tûnni. De én azt mondom, hogy errõl a szülõk tehetnek. Nekem most hat hónapos a fiam, és fel kellett figyelnem rá, hogy már ennyi idõs korban is az a baba a cuki, amelyik úgy van felöltöztetve, mint egy minifelnõtt. Farmer, kiscipõ, felsõ, mind olyan, mint a felnõtteké, csak kicsiben. Aztán amikor a kislányok nagyobbak, akkor anyuka bodorítja a hajukat, meg jajdecukiaranyos kisminkeli, minden kislány kapott gondolom gyereknek való sminkkészletet meg lakkot, de a fiúknál is ez van, csak nem ilyen durván. Tehát már egészen kicsi kortól az van elvárva, hogy a gyerek úgy nézzen ki, mint egy felnõtt, és akkor csodálkozunk, amikor 12 évesen már tényleg felnõttnek hiszik magukat, amikor elkezdenek serdülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a rengeteg választ! =)
Hát tudjátok én 9 évesen cigiztem egy laza hónapot, sztem nem a külvilág miatt hanem mert ki akartam próbálni de nem tudtam rászokni, azóta úgy vagyok hogy az életben nem gyújtok rá. Viszont te hatással vagy másokra, én az osztályból 2 gyereket szoktattam le. Én rock, punk-koncertekre járok sztem nincs velem baj ettõl(discót életre megutáltam a sok rinya-pina zenével, de ugyanakkor operákat nézek a tv-ben tehát vegyes személyiség. Piálni? hát jó izû italok csábítanak hogy néha egy-egy heinekent, bort igyak, mértékkel de azért szépen lassan elfogynak sok idõ alatt, nem komoly. Nemi élet: az elsõ "pasim" a második "randinkon" le akart fektetni :-O(még szûz vagyok) a másik 2 vel se jártam jól, és amióta szerelmet akarok az életbe nem sikerül találni valakit. És bár korán értem nem volt láthatósági kurváságba ezen idõszaknak mint a töbii lánynál. A legtöbben ma már kerekedve néznék hogycsak házasság után akarom elveszteni szüzességem(és néznek is) Kedves 12 éves: amikor ellenpéldát akarsz felhozni kerek mondatokban szépen beszélj, ne ugy mint a tesóm idézem: he tübõ ehunemáne. A visszaszólások kezelésébõl -"há huje vagy te-" kiindulva fejben picike vagy. Errõl jut eszembe chaten megtalált egy 10 éves és mikor mondtam hogy én meg 13 és picike vagy, akkor azt mondta hogy de nem én is 13 vagyok. és igy bizonygatta: What's your name? látod ha 10 éves lennék ezt nem tudnám! felvilágosítottam hogy én 5 évesen már kommunikáltam ilyen szinten angolul, erre: de én akkor is 13 vagyok. Na tehát gondolkodj kulturáltan, ésszel egy picit GR 13 éves lány
Szerintem a fiatalkori dohányzás nem újkeletû, régen is cigiztek a fiatalok, pláne nagyszüleink korosztálya, akkor még nem is rágták a szájába mindenkinek, hogy meghalsz tõle, akkor már sokan gyerekként is cigiztek. Nem mintha ez követendõ példa lenne, de így volt. Szóval az, hogy most is cigiznek a fiatalok, nem újdonság. Amúgy én 15 évesen kezdtem cigizni, most 21 vagyok és nincs semmi bajom. Persze nem azt mondom, hogy ezt így kell csinálni, csak nem tudom, számomra valahogy ez nem olyan megdöbbentõ. Persze nem jó, ha egy gyerek cigizik, de azt hiszem, ez sokszor a szülõkön is múlik, mert amit a szülõ mond az sok gyereknek olyan, hogy á, mit tudja az... Szóval hogy nincs õszinte kapcsolat a szülõk és a gyerekek között. Nekem is mondták hogy ne cigizzek, de én is úgy voltam vele, hogy ugyan már , hát majd pont anyámra fogok hallgatni. Pedig mostmár ha ott tartanék, nem szoknék rá. Igaz, mostmár a saját keresetembõl veszem a cigit, és nem is dohányzom sokat, de hát akkor is. A diszkó az kicsit más téma. Nem igazán értem, hogy ha arról van szó, hogy a fiatalok szórakozni járnak, akkor egybõl az a "bûnös diszkó" jut az ember eszébe. Mi pl. koncertre jártunk - punk koncertre. És járok a mai napig is, mert szeretem a punk zenét. Szerintem nincs abban semmi kivetnivaló, hogy a fiatalok szórakozni járnak, hiszen ilyenkor van itt az ideje, amikor még suliba járnak, ilyenkor ott a szabad hétvége, de ha már dolgoznak, ez nem mindig van így. Igaz, hogy én nem engedném meg , hogy az általános iskolás gyerekem koncertre/diszkóba járjon, majd ráér erre középiskolásan, de hát változik a világ. Az viszont semmiképp nem baj, ha te nem cigizel, hiszen a saját egészségednek teszel vele jót, arról nem is beszélve, hogy nem költesz pénzt egy teljesen felesleges dologra. Az sem baj, ha te nem jársz bulizni, van aki egyszerûen nem az a típus, más meg igen. Ha amúgy vannak barátaid, akikkel jól elvagytok, akkor nincs veled semmi baj, teljesen normális ember vagy. Ja, a nemi élet kérdése. Szerintem ha valaki 14-17 évesen elveszti a szüzességét, az nem feltétlenül elítélendõ, de persze olyan esetben, ha ez azért történik, mert mondjuk jár valakivel, akit szeret, pontosabban szeretik egymást, szóval már komolyabb a kapcsolatuk. Az nagyon gáz, ha valaki elmegy egy buliba 14 vagy akárhány évesen és egy vécében meghúzzák. Amúgy is, mindenki akkor kezdjen nemi életet, amikor eljön az ideje, ez nincs korhoz kötve. Bár nyilván nem hat évesen kell elkezdeni, de eljön az az idõ, amikor az illetõ testileg és szellemileg is érett lesz rá, illetve megtalálja a megfelelõ párt.
Ha huje vagy te!
Én 16 éves elmúltam, még ki se próbáltam a cigit egyszer voltam diszkóba ez volt életem egyik legrosszabb élménye! Elõzõ elõtti h.sz.: Te teljesen normálisnak tartod hogy 12 (!) évesen diszkóba jársz??? Én ebben a korban színházba jártam és néztem a két lottit! Kis hülye...
Nincs veled baj!!!! Tok jo, hogy ilyen vagy! Ha belegondolok, hogy nekem mennyi volt a zsebpenzem...nekem nem lett volna penzem cigire...meg ha volt egy kicsi ujsagra, meg cd-kre koltottem. Cigi, alkohol, fu...mennyibe kerulnek ezek? Honnan van a kis szarosoknak erre penze? A szulok adjak csak ne kelljen a kolykeikkel foglalkozni? Senki nem lesz azzal tobb, ha agyonissza, szexeli es cigizi magat...majd megnezheti magat 30 evesen...a lelakott kiegett arcat. En siman letagadhatok 10 evet. Megerte befektetni azzal, hogy nem eltem semmi olyannal amire amugy sem tellett volna? Igen!!!!!
A kérdező hozzászólása: Hát szerintem ez azért elég "szomorú", hogy ha valaki már 12 évesen nemi életet él, cigizik, piál, diszkóba jár netalántán még drogozik is! Köszönöm a válaszokat!
Én most 22 vagyok, sosem voltam bulizós típus, valahogy nem fog meg. A cigit általánosban kipróbáltam, persze haverok miatt, aztán egyik hideg reggel cigi után kiesett a toll a kezembõl (keringési zavar a csuklóban, a szûkületre rátett egy lapáttal a nikotin), azóta egy szálat sem szívtam el, sõt most már begyullad tõle a szemem és a bõröm is kipirosodik, ha olyan helyen vagyok, ahol nagyobb füst van. A piát valahogy nem bírom, ha olyankor iszok, mikor nem kívánom, rosszul leszek tõle, és hát elég ritkán kívánom meg, kb 2-3 havonta. A mai fiatalokon én is meglepõdök, a mi korosztályunk nem volt ennyire durva. Ezért megy abba az irányba a világ, amerre... Szerintem az a baj, hogy a szülõknek nincs idejük a gyerekre a sok meló miatt, emiatt elvárják tõle, hogy minél elõbb felnõttként viselkedjen. Erre azt teszik, amit látnak a felnõttektõl: isznak, cigiznek, és 12 évesen már nemi életük van...
En vok az a 12 eves kapjatok be!:P:P:P:P
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válasz(oka)t!
sZERINTEM NAGÍYON NAGY HÍBÁT KÖVETNEK EL AZZAL IS AZ EMBERKE HOGY ÁLTALÁNOSÍTANAK , MERT IGAZ A FIATALOK 70%A CIGIZIK , ISZIK , ESETLEG MÉG DROGOZIK IS :s AMI PERSZE ELITÉLENDÕ . DE AZOK AKIK MEG LEMMEK SZORAKOZNI , DISCOBA VAGY ILYESMI ÉS NEM ISZANK , CIGIZNEK AZOKAT MEG ELITÉLIK ? .. EZ IGY NAGYON NEM JÓ HISZ AKKOR MEG AZÉRT KEZDIK EL HOGY BEKERÜLJENEK EGY TÁRSDASÁGBA VAGY HOGY NE NÉZZÉK LE ÕKET .. ÉN 16 VAGYOK JÁROK BULIKBA , DE NEM CIGIZEK ÉS ÉN NEM FOGLALKOZOK AZZAL MIT MONDANAK MÁSOK NEKEM CSAK AZ FONTOS HOGY A BARÁTI KÖRÖM MEGÉRTSEN , TI IS TEGYETEK IGY NEM KELL FOGLALKOZNI OLYANOKKAL AKIK NEKED SE FONTOSAK , NE MIATTA KEZDEJETEK EL CIGIZNI .. JÓ INNI NÉHA ÉN IS ISZOK , DEE MAX A FEJELM FÁJDUL MEG , DE MINDIG TUDOM HOL VAGYOK!
Mert a mai fiatalok nem tudják mi a jó zene.. sajnos ez van. :S :/
Mert gyerekkorban nem ezt hallgatták, nagyon benne tud maradni az emberben a gyerekkorban hallgatott zene, aztán tul lesz rajta, belehallgat a trendibe, majd amikor idösebb lesz és van viszonyitási alapja, visszatér a gyerekkorban hallgatott dalokra.Amugy ez érdekes, talán sokan vitáznak velem, de szerintem a 80-as évek óta alig van jó zene, ideig óráig tartó fellángolás, aztán a süllyesztõ.Ma azt mondják ez így jó természetes.Francokat én egész életembe jó szeretnék lenni, nem pedig 1-2 évig.Így kéne lenni a zenével is.Hogy unalmassá válhat??? jól kell csinálni! Az nem unalmas, hogy megalakul 1000 banda és ugyanazt játsza pepitába? Jó téma, hosszan lehetne rajta vitatkozni, de nem érdemes, inkább hallgatom a jó zenét.Igen nekem a 70-es és 80-as volt a jó.Nem fiatal vagyok, csak szeretem a zenét, rengeteg van ebbõl az idõbõl, az álltalad emlitettbõl is sok.Pl Eric Clapton bandái is ahol játszott:Cream, Yardbirds?Derek and Dominos
En szoktam hallgatni mind2-t:) Bar a hard rock es a glam metal a kedvencem:) 15\f
Mert IDIÓTÁK 15/L
Jelen. Jimi Hendrix és sok más régi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!