Találatok a következő kifejezésre: Az miért hogy a mai (154 db)

Ti is azt érzitek, hogy a mai világban 30 éves kor alatt szinte magyarázkodni kell, hogy miért is akarunk babát vállalni, miért szülünk gyereket?

Sõt, lassan már egy 30 év körüli nõ is korán szül. Nem vitaindító kérdést szeretnék, csak választ, hogy más is ezt tapasztalja-e. Nekünk még nincs babánk, 24 éves vagyok, de két éven belül szeretnénk, ami sokak szemében a kor miatt "hûdemarha" korán van. Szerintetek mi lesz ebbõl még 20-30 év múlva?

Legjobb válasz: Tapasztalatom szerint ennél is jobban kikapnak azok, akik nem akarnak egyáltalán. Nem kell magyarázkodnod egyébként senkinek.

23 éves vagyok, a fiam 2 éves múlt. Meglepi baba volt, de teszek mindenki véleményére. Mindenkinek a magánügye úgy gondolom, h ki mikor szül/vállal gyereket. És igenis, büszke vagyok arra, h ilyen fiatalon lettem anya!!!
Te kihez beszélsz most? Amúgy nem tudom miért lett ebbõl ilyen nagy vita, lehet vitatkozni, de felesleges senki nem ítélte el aki 30 felett szült, simán néhány tény miatt nem a legideálisabb, ellenben aki 30 alatt szült az itt is megkapta, hogy biztos felelõtlen volt és az anyjánál, most komoly mi a biztosíték arra, hogy 40 éves anyuka jobb anyagi helyzetben van, mint egy 25 éves? semmi
anyád 30 felett szült, azért lettél ilyen?
Hajaj megint jönnek az anyatigrisek, de tény egészség szempontjából 30 felett szülni az ELSÕT kiemeltem hátha már végre felfogjátok, azért, mert hiába egészséges az anya a teste a génállomány a petesejtjei öregednek, ezért is érdemes az elsõ 30 alatt, és egyátalán szülni 35 alatt
Mert akkor mit akarsz??? Ha orvos genetikus válasza nem jó, meg a statisztika sem, akkor mibõl tájékozódsz, a Kiskegyedbõl???
Na errõl ennyit utolsó, inkább ne írj többet.
Nem kell belinkelni semmit, kérdezd meg akármelyik nõgyógyászt, genetikust.
Kettõ gyerekem született 30 éves korom alatt. Egy felette: 33 éves voltam. Nem érzem, hogy öreg voltam a szüléshez:) Miért rosszabb szülni 33 évesen, mint 23 évesen?! Nem kellett magyarázkodnom egyik esetben sem, mert szerintem úgy kb. 40-42 éves korig simán belefér, a lényeg az anya egészségi állapota.
21: belinkeled ezt a tanulmányt?
*az anyjánál lakik
"Nem kell belinkelni semmit, kérdezd meg akármelyik nõgyógyászt, genetikus" Tessék nem akármelyik nõgyógyász vagy genetikus hanem maga Czeizer Endre beszél a 30-35 feletti gyerekvállalás elõnyeirõl [link]
Kérdezõ látod itt mi folyik, bár nekem mindegy tõlem szüljenek a 40-50 évesek, tulajdonképpen igaz olyan lesz, mintha unokát szülnének maguknak de az Õ dolguk....
Hát én 32 évesen szültem az elsõt és most 34 évesen vagyok terhes a másodikkal. Nem volt nehéz szülés, teljesen rendben voltunk / vagyunk a gyerekekkel. Én nem ítélem el azt sem, aki 20, azt sem aki 40 évesen szült. Én azért most, mert most találtam magamnak olyan párt, akivel belevágtam. Barátnõm is 33 évesen szült, a másik 31 és most terhes. Ha megvan a háttér hozzá, akkor kell szülni. Anyagi és kapcsolatira is gondolok. Nem kell milliomosnak lenni, hanem ne az 1 szobás panelban lakjon vki anyóssal , mindenki munka nélkül, meg ne egy link pasinak szüljön senki gyereket, csak mert jajj nem akar 30 felett.
Akkor te sem vagy különb annál aki elítél téged, így te sem várhatód el mástól, hogy ne ítéljen el. 40 évesen mégis ki nagymama a kisebbségen kívül? Õk meg mondhatják, hogy a szülõknek szültél egy gyereket.
Én nem szólok bele senki életébe, nem mondom meg senkinek, felõlem szüljék 40évesen az elsõt, aztán legyenek nagymamák kb. , de magamban elítélem, ennyi :D
Na ez az utolsó neked akkor a te szavaiddal élve mi közöd hozzá? Elvárod, hogy más ne szóljon bele, akkor neked nem ezt kellene tenned?
Semmi közük hozzá, amúgy meg én egyenesen azt ítélem el, akik húzzák-halasztják 30 év után, aztán meg sír a szájuk, hogy nem jön össze, meg veszélyeztetett terhesek.
na légyszi legyen már minden válaszom 0%os látom én, hogy mennyire élvezitek, és nincs más szórakozásotok, légyszi pontozzatok már le, mert le merem írnia véleményem
amúgy meg szánalmas, hogy le van pontozva aki válaszolt rendesen a kérdésre, hihetetlen, hogy mindig megjelenik pár kötekedõ tyúk
Én 40 évesen inkább lennék anyuka, mint nagymama:)
Dehogy tény. Annak is vannak elõnyei mint mindennek, meg természetesen hátrányai is pont ugyan úgy mint a 20 éves szülésnek ez a tény.
nem szörnyû, csak egészség szempontból nem a legideálisabb az elsõ gyereket 30 év felett szülni, ez nem ítélkezés puszta tény
24 évesen szültem, már terhesség alatt is magyarázkodni kellett, hogy igen, terveztük, nem véletlenül estem teherbe.Ráadásul hiába vagyok most 27 egy 3 éves gyerekkel, letagadhatok vagy 7 évet, ha nem többet, emiatt még le is néznek, mert kb azt hiszik tinédzser vagyok...
Mi nem magyarázkodunk, nekünk a kisfiunk meglepetés baba volt 20-21 éves voltunk mikor megszületett, bár tervezni 24-25 éves korunkra terveztük, de visszatekintve teljesen jó, hogy így alakul, jelenleg 24 éves vagyok és egy éven belül szeretnénk összehozni egy 2. babát, alapjáraton nem vagyok a híve annak, hogy 30 éven felül szüljek, sajnálom tanultam biológiát elég mélyre hatóan, tehát ha lehet 30-32 éven felül nem fogok már szülni.Ha egyedül vagyok, vagy a párommal kettesben akkor senki sem feltételezi, hogy nekünk már van egy fiunk, sõt ha szóba kerül csodálkozva néznek, azért is, mert 18nál egyikünk sem tûnik többnek, kérdezik is, hogyhogy már van, röviden elmondom, hogy meglepi baba volt, de mi teljesen elégedettek vagyunk a helyzettel, anyagi, munka és suli szempontjából is meg tudtuk oldani, én pl jövõhónapban államvizsgázom.Engem csak az zavar, hogy bárhova megyek az anyukák többsége kb legalább egy 10 évvel idõsebb és abszolút nincs közös témánk.
én sem szülnék 30 fölött. 25 vagyok, a tesót várjuk. mindenki hüledezik, h. "hááát, ha így sikerült..." hát nem így sikerült, így TERVEZTÜK!
Miert kellett az utolso valaszadot lepontozni? De a kerdesre valaszolva abszolut nem erzem, sot mindig mondjak hogy de jo nekunk, irigyelnek hogy fiatal szulo vagyok :-) Szerintem ez emberfuggo ki hogy iteli meg.
Nem hinném, hogy így van. Szerintem 30 fölött már nem jó szülni. Nekem azért lett csak egy gyerekem mert 30ig nem jött össze a tesó, én ennél idõsebben már nem szülnék.
Én egyáltalán nem látom ezt. Nekem kapcsolatom sincs de azt hajtják mikkor lesz gyerekem pedig csak 25 vagyok. "Szerintetek mi lesz ebbõl még 20-30 év múlva?" Mármint ezt, hogy érted? Most is szülnek 18-20 évesen meg régen is. Mint ahogy szültek régen is 30 felett. Anyu nálunk pl 32 évesen szült elõször és az már lassan 30 éve volt. Vigyáz ha te elvárod, hogy ne ítéljenek el, akkor neked sem szabad azt aki máshogy gondolja, mert különben te sem várható el tõle.
30 alatt vagyok. Nekünk már megvan a baba. Nyugi, most meg azért kell magyarázkodnom hogy miért nincs még kistesó.... Állandóan idegenek is ezzel jönnek, ha meglátnak babával. Mindig megtalálnak valamivel, és mindenki jobban tudja mint te életkortól függetlenül. 30 felett meg tuti azzal jönnek, hogy már öreg vagy, siess, ketyeg a biológiai óra. Ilyesmikkel minden nõt sztem csesztetnek 40 éves korig.
Szerintem annak van korán aki "csupasz seggel" akar gyereket szülni, tök mindegy hány éves.Én is 24 vagyok, 3 hónapos a babám, de senki nem mondta, hogy korán lenne és köze sincs hozzá senkinek.
mert a 90%-a becsúszott, jaj nem vettem be 1 bogyót, nem húztunk gumit, kutyapózban nem lehetsz terhes - terhesség szóval a legtöbb ahhoz is buta, hogy védekezzen, de nekik a legnagyobb a pofájuk, hogy õk szültek, a többi nõ selejt aztán lehet menni anyukához haza a gyerekszobába 3an :)
Szerintem meg féltékeny vagy utolsó...orvosok a megmondhatója, hogy 30 év alatt ideális szülni, több okból is.Ne hogy már a legtöbb 30-ast a szülei tartsanak el, vagy ha te így látod akkor elég rossz környezetbõl jöhetsz.
ja bocs hogy én azt látom hogy 26-27 évesen hazaköltöznek a kölyökkel, mert a minimálbérbõl+gyesbõl nehéz megélni, de szülni tudnak, ha már máshoz nem értenek
Most nem azért de itt is többen leírtátok milyen szörnyû 30 felett szülni, kérdezõnek még gyereke sincs de már ítélkezik utolsó mondatával, akkor mirõl is beszélünk? Aki akar szüljön 20 évesen aki akar meg 30 évese, neki kell felnevelni és vállalni a dolgot nem nekünk.
Szerintem ritka kivétellel senki nem nézi le azért a többit, mert nem szült, lehet van néhány ilyen értelem, de eleve az emberek között vannak ilyenek, amúgy butaság azért verni bárkinek is a mellét mert szült egy gyereket, de emellett az is ostobaság, hogy egy kalap alá kell venni aki 20on évesen már anyuka lesz, az biztos felelõtlen meg a szüleivel él, szorgalmas , értelmes ember átgondolja jól mit szeretne kihozza a legjobbat az adott szituációból
nem vagyok irigy én is megtehetném hogy szülök, max megyek haza a gyerekszobámban párommal+bébivel csak tudod õk azok akik lenéznek mindenki mást, mert õk bezzeg szültek, a többi meg mind barom, aki nem így csinálja
Hát pedig a rosszindulatú megjegyzéseid arra utalnak irigykedsz, hogy másnak már van gyereke teljesen, azért mert a környezetedben van 1-2 rossz példa rögtön már mindenki olyan, gratulálok, "felnõtt" gondolkodás, furcsa én is 24 vagyok de én felnõttként is gondolkodom
Akkor legyen jó példa is elõtted: 27 év, pár, 1 db gyerek, saját hitelmentes 120 nm2-es családi ház, autó (még minimális hitellel) jó kereset.Mondjuk mindig is tudtam, hogy mázlista egy ember vagyok ;)
Egy darab ismerõsöm nincs aki a szüleivel élne és a párjával, családjával (27 vagyok) a legtöbbnek saját háza, lakása van esetleg albérlete, és nem minimálbérbõl élnek. Mondjuk inkább élnék a szüleimnél, minthogy 35-40 évesen azon keseregjek, hogy nincsen gyerekem, mert hülye voltam.De szerencsére a többség meg tudja oldani az ideális körülményeket, és még a családot is :) aki meg nem azt õszintén sajnálom.
talált:) 24 vagyok, párom van, gyerek még nincs (még pár év) igen irigy vagyok azokra, akik a semmire szülnek, és költöznek vissza a szülõkhöz és 10an laknak 60nm2-en talán én tehetek róla, hogy én ezt látom? igen, egyik pár 25-27 gyerek becsúszott, irány anyós másik pár, csaj 23, pasi 227, , becsúszott (csaj átvágta), no lóvé, irány anyós
65%os te egy befásult nõ vagy aki közelít a 40 felé de még se gyereke se férje, se pénze? mert kb így beszélsz, nem tudom az én ismerõsi körömben 21-28 évesek jó anyagi helyzettel külön élnek a szülõktõl, a gyerekkel jó kapcsolatban tehát nem tudom te hol élsz de azért a 26-27 évesek szülõnél lakása nem túl gyakori
Tapasztalatom szerint ennél is jobban kikapnak azok, akik nem akarnak egyáltalán. Nem kell magyarázkodnod egyébként senkinek.

Mindenkitől azt hallom, hogy a mai dolgokat úgy gyrátják, hogy elromoljanak. Akkor miért vesznek modern dolgokat mégis?

Az emberektől ezt hallom. Hogy a régi TVk, mosógépek, háztartási dolgok, 20-30 évig is elvoltak, sőt van ismeőrsöm akinek nagyon régi mosógépe van, és jól működik még mindig. Meg, hogy a modern autók rosszak, tele elektronikus cuccal, ami mindig kiír valami hibát, meg hogy vidd a szervizbe... De ha ez így van akkor miért vesznek modern dolgokat mégis az emberek? Hogy elromoljon 5 éven belül, és vegyél újat? Szóval sok ember mondja, hogy régen tudtak dolgokat gyártani tartósakat, egyszer megvetted, aztán szinte életed végéig azt használtad, nem volt hibakód, meg nem jelezte ki, hogy elromlott, ilyesmi... Minek az okostelefon, a digitális kijelzős hűtő, a ultramodern mosógép, a Full HD LED TV, ha úgyis azért gyártják, hogy elromoljon? Miért nem vesznek, használnak tényleg régi dolgokat, ha azok a jók?

Legjobb válasz: Elég érdekes lenne nagymama tévét, meg forgótárcsás mosógépet használni :D

Elég érdekes lenne nagymama tévét, meg forgótárcsás mosógépet használni :D
Szia! A múltkor volt valamelyik TV csatornán (talán a Discovery-n) egy nagyon érdekes mûsor, ami a "tervezett elavulás"-ról szólt. A lényege valóban az, hogy vásárlásra kényszerítség az embereket, költsenek csak több pénzt, és elültetik a jónépben, hogy minél mondernebb egy gép, annál jobb. Például a villanykörte: simán tudna 10-15ezer órát mûködni, a technológia meg is van hozzá, de a gyártónak nem érdeke ilyet gyártani. Jó neki a 2-6 ezer órás is. Én például nem szeretek új gépet venni. Tavaly ment tönkre végleg a mosógépem, amit anyukámék 1986-ban vettek. Megoldottam a dolgot, ugyanolyan márkájú, típusú, de felújított darabot vettem.
Nyilván létezõ jelenség a tervezett elavulás egyrészt, másrészt azért az idõ rendesen becsap, mert az, hogy vannak 30 éves háztartási gépek, amelyek mûködnek, messze nem azt jelenti, hogy azokat 20-30 évre gyártották, valójában ilyenkor a jéghegy csúcsát látod, a legjobban sikerült példányokat, amelyek ennyire tartósnak bizonyultak. Ami inkább óriási különbség a múlt és a jelen között, hogy régebben inkább javítható, ma inkább eldobható eszközök a jellemzõek. Ugyanis a mai tömegtermeléssel a legtöbb esetben sokkal olcsóbb legyártani egy terméket, mint hogy egy régin a legkisebb javítást is végrehajtsd. Régen a TV szerelõ jó szakma volt, ma már nem lehet megélni belõle.
Ez így van! Ugyanakkor manapság nagyon olcsón tudunk mûszaki cikkeket venni. Régen nem vettek egy fél havi fizetésbõl tv-t, mosógépet, biciklit, emlékszem, hogy az én szüleim évekig spóroltak mindenre. 20 éve két havi frizetésembõl vettem egy videót, ma a fizetésem töredékéért DVD lejátszót veszek. Így hát olcsó húsnak híg a leve. Ezenkívül pedig minden fejlõdik. NEm fontos azonban, hogy minden évben mindent lecserélj! Van egy 15 éves tökjó vasalóm, a telefonomat pedig csak akkor cserélem, ha elromlik.
Fogyasztói társadalomban élünk. Ennek az a lényege, hogy a gyárak folyamatosan termeljenek, a az emberek pedig folyamatosan vásároljanak. Ha mindenki megvenne mindent 20-30 évre, akkor egy idõ után tönkremennének a gyárak, mert nem tudnák eladni a termékeiket. Ezért van a tervezett elévülés, mindent csak 1-2 évre csinálnak, közben fejlesztik a technológiákat, hogy ha még nem is ment tönkre az 1-2 éves cuccod, vedd meg a következõt, szintén 1-2 évre. Sajnos ma már semmit sem csinálnak úgy, hogy az idõtálló legyen. A társadalomnak pedig muszáj megvenni, mert nem tud az idõben visszamenni, hogy olyan tv-t vegyen, ami élete végéig jó.
Fogyasztói társadalomban élünk. A cél az, hogy vegyél - vegyél vegyél. Ne is egyet, hanem 2-t, 3-at 4-et. Ne egyfélét, hanem sok fajtát. Lehetõleg az éppen aktuális divat darabot vedd meg, hogy jövõre szükségét érezd egy másiknak. Szükséges sz.t gyártani, hiszen hogy tudna neked 2 év múlva újra eladni egy hûtõt, mosógépet, ha a régi még jó lenne. Nézd meg a reklámokat. Vegyél fel hitelt, hogy legyen mibõl megvásárolni a szükségtelen kacatokat, aztán egyél annyit, hogy gyógyszert kelljen rá szedned. No és ha beszedted a gyógyszert, akkor még egy raklap kaja beléd fér, úgyhogy vásárolhatsz bátran, el fog az fogyni. Szánalmas világ ez!
A Fogyasztói társadalomban a termelõ vállalatok célja a minél nagyobb profit. Ha veszel egy TV-t és az mondjuk 100e Ft-be kerül de megy 10 évig akkor a gyártója keres rajt mondjuk mondjuk 40e forintot. Ha ez a TV egy éven belül elromlik akkor 10 év alatt 10 TV-t kell venned. Így a gyártó haszna 400e Ft. Ezért próbálják elérni hogy minél gyakrabban vegyél meg egy adott terméket. Ennek egyik módszere, hogy elromlik a régi, a másik meg hogy elhitetik veled hogy meg kell venned az új modellt mert az nagyon jó lesz neked...
Ha tényleg nem érted, és tényleg érdekel, kaphatsz választ. Ha csak ugy feldobtad, nem érdemes arra.
Szerintem fordított az ok-okozat. Azt halljuk mindenhol, hogy az új a jó, akkor vagy valaki, hogyha mindenbõl a legújabb van stb. Ezt persze így nem mondaná ki senki, de a legtöbb ember veszi az újat akkor is, ha a réginek semmi baja nincs, csak mert a többi embernek is új van és már ciki a régi. Ezért nem is szükséges jó minõséget gyártani, mert ha a legtöbben úgyis lecserélnék a mûködõt is, aminek semmi baja, akkor minek gyártsanak drágábban.
Mert közben jobbak is valahol használatban és fogyasztásban is. Pár év múlva elromlik, de akkor már úgyis lesz újabb, ami többet tud.
Azért abban a dokumentumfilmben elég sok a csúsztatás és tévedés (a nejlon harisnya konkrétan hülyeség), ettõl még persze az elv igaz.
Meg mondjuk elég sok olyan dolog van, amibõl tartósat gyártottak, és ez utólag felesleges volt, lásd pl. 90-es évek PC-i, amelyek ma már semmire nem jók.
pár dolog, ami ebben szerepet játszik szerintem: a modern dolgok régen nem voltak, ergo nem voltak régen lapos tévék, és hogy faragsz be egy crt tévét a falba? :) a modern dolgok fejlõdése olyan nagymértékû (nagymamámnak még nem volt mobilja, apukám is nehezen kezeli, nekem meg már 4 féle oprendszer volt mobil eszközön, és még a fõzött romokhoz nem is értek!), hogy felesleges egy telefont 10 évnél hosszabb idõre tervezni. Régen elégedett lettél volna akkor is, ha telefonálsz bárhol, nem csak otthon, most meg alap a színes kijelzõ, wifi, mobilnet, stb... lehet a jövõben alap lesz, hogy hologramokkal mutassa kit hívunk (egy bugyuta tipp :D), szóval az elvárások nem olyan hosszútávúak mint pl egy autónál. a modern dolgok modern felfogású embereknek kellenek, ami feltételezi, hogy nincs is hosszútávon szükség rá. A nagymamám magának vart kabátot, és vigyázott rá több 10 évig! Nem vett egy újat, ha elszakadt... :) A felfogás miatt is megtehetik, és hamarabb volt "rossz felfogás", mint fogyasztói társadalom! :) Az autóknál már más a téma, mert ott még mindig a 22 éves golf a kedvencem, de a fogyasztói felfogású emberek miatt ment csõdbe a saab. :\ Pedig ha gazdag lennék... :)
Persze, voltak csúsztatások a dokumentumfilmben, de azért összességében véve probléma a dolog. Most nyilván én sem az olyan elektronikai cikkeken morgok, amik technológiája évül el, mert igény van a folyamatos fejlesztésre (számítástechnika nagy része), hanem olyasmiken, amiknél a régebbi modellek egyszerûen jobbak voltak, az újak meg max. egy-két felesleges csicsadolgot tudnak, cserébe hamar (persze a garancia lejárta után) megmurdelnek. (És tudom, kivétel vagyok, de nekem tök jó a rég mobilom is, ami csak telefont és sms-t tud, mert másra nem is használnám, csoda hogy még mûködik, bajban leszek, ha majd megadja magát.)
Egyébként nekünk két doboztévénk van, lapos az nincs, mert tök jók a régik, valszeg az új kábelezéssel vagy miarossebbel kb. használhatatlanná válnak majd, hiába mûködnek kifogástalanul.
9-es jót ír, nézd meg a Planned Obsolescence vagy a Light Bulb Conspiracy dokumentumfilmet, választ kapsz a kérdésedre. Itt kitér a több, mint 100 éve égõ villanykörtére (megünnepelték a szülinapját, gondolj bele ha egy életen át nem kéne villanykörtét cserélned), aminek a szabványa "elveszett" persze, késõbb a villanykörtegyártók kartellt alapítottak, egyre rövidebbre és rövidebbre maximalizálták a villanykörték élettartamát, ezt pedig lassacskán minden egyéb cuccot gyártó cég is átvette, fõleg a nyugaton. A vasfüggöny keleti felén a tartós cikkek gyártása volt a praktikus, mivel nem volt egy jómódú fogyasztói társadalom, akik gyakran cserélhették volna a cuccaikat, ezért voltak olyan tartósak az itteni régi cuccok. Gyakorlatilag szándékos tervezési fogás, hogy rövidebb legyen a technológiai cikkek élettartama, evidens módon azért, hogy minél hamarabb újat vegyen a fogyasztó - ha évtizedekig elvan a régivel, nem fog újat venni, nincs nyereség (hacsak valami forradalmian új technológia nem születik, de nyilván pl. a hûtõk tök jók olyannak, mint régen). A nyomtatókban pl. van egy kis számláló, x. kinyomtatott lap után "bedöglik", szervizelni persze nem fogják, arra hivatkozva, hogy drágább lenne, mint venni egy újat. Egy orosz muksó csinált letölthetõ szoftvereket, hogy ezeket a számlálókat lenullázza, szóval olykor vannak kiskapuk, persze a legtöbb cikket tényleg dobhatod ki, ha elévül. A gond persze nem csak az, hogy folyton újat kell venni, hanem az a brutális mennyiségû szennyezõ hulladék, ami így keletkezik, és amit jobb híján lerakodnak Afrikába ("segélyadomány" címén, persze kb. romokat).
Hát az a baj, hogy ami 30 évig jó volt, régen, az már ma nem jó, mert letelt a 30 év. Ami ennél fiatalabb, de használt, az meg már tervezetten elavult. Akkor milyen használtat vegyek? A boltban meg tényleg csak új van... A mai energiaárak mellett viszont nem szeretnék egy 50 éves Hajdú fagyasztót, akkor sem ha mûködik.
folyt. ha nincs verseny akkor persze más a helyzet
Ez egy nagy tévedés! Úgy gyártják hogy optimalizálják az élettartamot és a gyártási költségeket illetve az ár/érték arányt és egyéb tényezõket. Tehát valóban nem az örökkévalóságnak készülnek a termékek hiszen akkor irreálisan drágák lennének. Ha nincs verseny
De egyébként a modern is tovább jó, ha rendesen karban tartják, vigyáznak rá és ha gond adódik, már kis hibánál idõben szervizelik. Nehezebb a dolog a ruhákkal, pláne cipõkkel.Nehéz ránézésre megsaccolni, mi fog 2 hét használat után szétesni.Igen, a "régi idõkben" anno 80-as évek...Olyan cipõim voltak, amiket csak baltával lehetett szétszedni, bírták a strapát, míg az ember ki nem nõtte.Anyámtól van "örökölt" pólóm, ruhám, 30 éves, semmi baja nincs!
Ez igaz is. De milyet vegyen az ember, ha nem modernet?? Ha használtat veszek, lehet, hogy eleve [email protected] boltban meg ugye csak modern kapható...
A mai fogyasztói társadalom lényege valóban az, hogy a termékekbe beépítik az eldobhatóságot.Természetesen azért, hogy legyen folyamatos gyártás, termelés, és vásárlóerõ, hogy mindig mindenbõl újabbat vegyél.Régebben a hasznot abból nyerték, hogy csillagászati árakon lehetett márkás mûszaki cikkekhez jutni, ma már olcsón jutsz silány minõségû termékekhez.
A kérdező hozzászólása: És régen miért nem ezt alkalmazták? Egyxszerûen téyleg azt mesélik az idõsek, hogy azok a dolgok az Õ idejükben 20-30 évig mûködtek? Akkor nagyon drága volt egy dolog, hogy úgy legyen haszna a gyárnak?
Oh ne értsd félre a mondandóm! :) Én is régi nokiát használok, másfél hét akksi idõt nem múl felül akármilyen kijelzõ tudása... :) Régi autó mániás vagyok, mert ahhoz nem kellenek speciális kulcsok (akárhol lehet javítani szinte), és néhol viccesen kevesebbet fogyasztanak, mint a maiak... 6 éves laptopom van, mindenre jó, izzószálas izzókat veszek a lakásba, mert akármennyire is kevesebbet fogyasztana az energiatakarékos, de amilyen hamar elromlik, az vicc... 3-4 energiatakarékos ugyanaddig jó, mint 1 izzós... a fogyasztás már nem érdekes innentõl kezdve. :) És sorolhatnám. :) A dokumentumfilmet nem láttam, csak a kérdésre reagáltam, elnézést, ha furcsán fogalmaztam!

Miért mondják azt sokan, hogy a mai tini lányok szexéhesek, amikor én még egyet sem találtam?

Azt mondják haverom, hogy leszopta ?t egy 14 éves kiscsaj. Én el sem hiszem, hogy van ilyen. Meg, ha van is mégis hol lehet ilyen lányokat találni, hol vannak a bevállalós kiscsajok? Vagy nincs is sok bel?lük, csak mákja volt haveromnak?

Legjobb válasz: Többen vannak mint hinnéd... Elég Szomorú.

Többen vannak mint hinnéd... Elég Szomorú.
és már bocsi, nem bunkóság, de az egyik hozzászólásodból fura dolog jön le, kajak 14-15 éves csajokat akarsz pipáztatni a 23 éves fejeddel? :) faja vagy
ja, tökre õk tehetnek róla, ha szexéhesek :D nem akarok nagyon belemenni a témába, inkább csak elárulom, hogy (szinte, vannak különleges esetek) mind az. van aki elfojtja, van aki nem
A kérdező hozzászólása: 23
megkérdezhetem mennyi idõs vagy?
A kérdező hozzászólása: Valaki meghívhatna egy ilyen bulira. :D Velem eddig csak táncikáltak meg simultak és max csókot engedték meg, szóval nekem azért olyan hihetetlen ez az egész.
Am tényleg sok van belõlük, nem tudom mennyi idõs vagy de a legjobban a huszonévesekre mozdulnak rá.
Vannak tinibulik utolsó buszig, dögivel vannak a kisp*csák... Meg is érdemlik a hülye ribik, hogy jól otthagyják õket. Szánalmasak. :D
Rossz helyen keresgélsz. Menj disco-ba...tele van tini [email protected] Egyik tuti lepippant ha meghívod valamire.
Utolsó: Mért baj az? Törvényesen cuccolhatók is.. Ha nekik ez jó, hát mért ne!

Miért mondják az idősek, hogy a mai fiatalok milyen bunkók?

Éppenséggel van köztük is jópár akikr?l, ugyan ezt el lehet mondani.

Legjobb válasz: Apumra is azt mondták az akkori idõsek (akik már nem is élnek) hogy bunkó hippi, szóval ez mindig így van. Generációs különbség, idõs, zárkózott, konzervatív embernek minden új félelmetes, idegen.

Apumra is azt mondták az akkori idõsek (akik már nem is élnek) hogy bunkó hippi, szóval ez mindig így van. Generációs különbség, idõs, zárkózott, konzervatív embernek minden új félelmetes, idegen.
én is mai fiatal bunkó vagyok, és imádom a fent leírt típust :) ) hát ez a korosztály nem tud ám a jól bevált kategorizálási kényszerein kívül semmi másban gondolkodni
A bunkóság nem korhoz kötött. Bár van benne igazság, hogy a mai fiatalok bukóbbak, mint voltak, pedig "csak" 25 vagyok. De többet megengednek maguknak mint anno 10 éve én. Hát és bizony az öregeknél is vannak bunkók. Szóval nem tudom a választ. :)
Az öregséget a konkrét idõ és a világban végigmenõ dolgokkal kötném én össze. Most ez relativ, hogy ki miért bunkóza le a másikat. Én csak húszan éves vagyok, de már most azt mondom amit annak idején nagyanyáink mondták, hogy a világ el van menve egy fele. Majd te is idõsebb leszel ugyanúgy fogod érzekelni, és meglátod, hogy neked sem lesz más a véleményed, mivel a világ az nem áll, csak megy megy elõre..és nézd meg az irányzatot..Persze a régi idõkhöz viszonyitva semmi nem volt igy, és mire oda kerülünk addigra mi is el fogunk borzadni..Várom, hogy még mikre képesek a világ alkotói:) ))
Amikor fiatal lány voltam, az idõsek szemében harsányak, szemtelenek voltunk, akik szégyellhetnék magukat mert miniszoknyában vannak, és nincs sem harisnya sem melltartó rajtuk..Most 40 évesen néha én is csak pislogok, hogy hová kerültem, hiszen a legtöbb fiatal tényleg olyan amilyen.Sokszor égnek áll a hajam, hogy már fel sem kell öltözniük, hogy kitárják magukat..Szóval az idõ haladtával nekem is lettek rigolyáim..(bár nem csinálok olyat, hogy rátolom valakire az ajtót) Hidd el nekem, mire te is idõs leszel, lehet, hogy te sírni fogsz a fiatalok láttán.Vagy ki se mersz menni majd a lakásodból.. Annak a srácnak aki az idõsek halálát kívánja az meg tényleg durva, hiszen ilyet az ellenségünknek sem kívánunk..És ha te halsz meg idõ elõtt, vagy a szüleid..(na egy ilyen hozzászólás nálam már súrolja a bunkóság határát)
Talán azt remélte az idõs nõ, hogy átengeded az ajtón, tekintettel a nemére vagy a korára. Talán náluk még így volt szokás.
Tényleg egyre hülyébb az ember minél jobban öregszik? Igen, sajnos.
Én 24 vagyok de már most elsirom magam egy tizenéves láttán pl. egy bulis helyen ahol megérkeznek egy éppen punci eltakaró szerkókba..szóval..még mi lesz...:) )) Ez a nagy kérdés. Ti se reménykedjetek hogy majd jobb lesz a véleményetek.
"Tényleg egyre hülyébb az ember minél jobban öregszik? Igen, sajnos." Tudod én 70 éves vagyok és sehol se vagy hozzám képest.
Igen csak az idõs is az õ tapasztalibõl beszél.Majd amikor veled is szembe áll egy 6 diplomás ugyanúgy el fogod, és ki fogod oszatni az észt, a te szemszögedbõl a 4 diplomáddal.Szóval épp ez a lényeg h a világ változik.
oké, ez igaz, na de ezt a változást egy értelmesebb ember el tudja fogadni, tudja követni nem?
Nem kell olyan sokáig elmenni, hogy az öregek hogyan vélekednek. 23 éves vagyok, most volt osztálytalálkozónk, azok a lányok akikre anno leginkább ráillett a buta tizenéves liba kifejezés, na pont azok szidták a mai tizenéveseket, és adták elõ, hogy bezzeg a mi idõnkben. Leginkább az szidja a fiatalokat, aki fiatalon a leghülyébb volt.
A hely átadásról annyit, hogy ismerek olyan fiatalt, akinek olyan mozgásszervi betegsége van, hogy összeesik, ha 5 percnél tovább kell állnia. De nem látszik rajta. Szóval ha jön egy idõs ember, és kéri a helyét, akkor ha elkezd magyarázkodni, máris neveletlen fiatal lesz belõle, ha nem magyarázkodik akkor meg azért.
jó hát egy beszûkült agyúnak te magyarázkodhatsz ... úgyis csak azt látja, amit éppen õ akar
Tényleg egyre hülyébb az ember minél jobban öregszik? Nos igen, én ezt tapasztalon sajnos ... van pár idõsõd a környezetemben, és 1-2 év alatt is radikálisan lecsúsztak szellemileg, pedig fénykorukbanmegbecsült értelmiségiek voltak, vagyis azok is, csak hát ez a fránya szenilitás meg tudja még mi okozza, hogy beszûkülnek nagyon
A kérdező hozzászólása: lehet ugyanazzal futottunk össze :)
Az idõsek között is sok a bunkó, a fiatalok között is sok a bunkó. A fiatalok pofátlanok, nagyképûek, felsõbbrendûnek hiszik magukat, az idõsek szintén sokszor tartják magukat többre, csupán a kor miatt. Mivel mindkét korosztályban sok a bunkó ember, ezért mindkettõ általánosít, és mély gyûlölettel tekint a másikra. Az az igazság, hogy ez nem korfüggõ, ahogy a szellemi képesség sem. Ez egyénfüggõ.
A kérdező hozzászólása: nem érzem, hogy mély gyûlölettel tekintenék a "másikra", nekem addig senkivel sincs bajom, amíg belém nem köt, ha megteszi, akkor se szólok vissza, magamban lerendezem
Múlt héten én úgy jártam, h a bevásárlóközpontban le akartam éppen ülni egy foteles részre, erre ott terem a a semmibõl egy botos néni. Odaér és feldobta a koszos botját az étkezõ asztalra mondván ez az õ helye, hogy merek leülni, õ volt itt elõbb. Néz rám h adjam oda a helyet. Hát köpni nyelni nem tudtam...végülis nem adtam neki oda az asztalt.
20:25 igen, belátom, abszolút igazad van, megfelelsz a kategorizálási kritériumaimnak, és mi alapján szóltad le a nálad fiatalabbat ? mit tudsz róla? imádom, amikor a 4 egyetemi diplomás fiatalnak a bölcs öreg elmagyarázza az élet dolgait ...
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, szerintem nincs igazad, az én osztályomban is vannak barmok, de mindenki más ellenük van, hiszem mi tanulni akarunk, és közösen le tudjuk õket gyõzni
" a mai fiatalok bukóbbak, mint voltak, pedig "csak" 25 vagyok" Tudod 60 évvel ezelött ilyen nem fordulhatott elõ hogy akár egy város legdeviánsabb leghülyébb gyereke is nekitámadjon a tanárnak. És szülõk se rohantak az iskolába verni a tanárt. És a gyerekek se viselkedtek egymással vadbarom módjára.Ma a legtöbb osztály irányát hangulatát a legostobább, leghülyébb gyerekek határozzák meg.Miért követik a többiek birka módjára vajon?
"ez a korosztály nem tud ám a jól bevált kategorizálási kényszerein kívül semmi másban gondolkodni" Gondolkodni nem korosztály gondolkodik, hanem az egyén!Magad árultad el hogy csak kategorizálni tudsz! Nem zavar? 70 éves.
Szerintem meg ha megneznenk szazalekosan h a tizenevesek vagy a nyugdijasok kozul bunkok-e tobben, akkor egyertelmuen a tinik lennenek tobben...Mi is csinaltunk durva dolgokat, de a jelenlegi fiatalsag siman tultesz rajtunk, legtobbjukbol a minimalis tisztelet es empatikus keszseg is hianyzik...
A hülyeség nem korfüggõ. Ha valaki normális volt fiatal korában, az idõs korában is az lesz. Aki meg fiatalabb korában is bunkó volt... ez az a típus, aki tolakszik a busznál, a postán, etc. Aki azzal érvel, hogy "mert amikor én fiatal voltam..." az fiatal korában éppen így viselkedett. Így neki akkor is volt és most is van ülõhelye a buszon...
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én temérdek beszólós, pofátlan öregemberrel és nénivel találkoztam.
Hát azért én nem kötném össze a fiatal éveidet és az öreg éveidet. Mivel nem biztos h minden úgy alakul, lehet hh majd megtérsz, vagy éppen vénségedre gajdulsz be. Ez tényleg csak az egyéntõl függ.
én ma reggel ültem a buszon, odaállt mellém egy idõs néni és szabályosan rugdosni kezdte a lábamat, hogy adjam át a helyem...
"Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én temérdek beszólós, pofátlan öregemberrel és nénivel találkoztam. A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 20:29" Hát nem tudom, te hol mászkálsz de engem még nem kerítettek be idõsek, hogy cigit és pénzt kunyeráljanak, de már többször volt szerencsém 10-12 éves suhancokkal akik sokkal félelmetesebbek mint pár idõs ember..
Igaz, hogy vannak elfajzott fiatalok, de most kivételesen õket védem meg. Én általában két gyerekkel utazom, akár távolságin, akár tömegközlekedésen, de még az esetek nagy többségében a fiatalok voltak azok, akik segítséggel voltak, és nem az életerõs férfiak, vagy nõk. Több olyan volt, hogy próbáltam felszállni a buszra és az ajtóban álló férfi nemhogy segített volna feltenni a babakocsit, de még csak arrébb se állt, míg a fiatalok ha nem segítenek, de legalább nem állnak az utamban. A legdurvább az volt, amikor egy este orvostól jövet nem tudtam leszállni a megállónkban, mert két hölgyemény az ajtóban pletykált és nem engedtek el egy kisgyerek a kezemben egy mellettem és két táska a vállamon és amikor kicsit csúfosan megköszöntem, hogy nem tudtam leszállni még õk voltak felháborodva, hogy miért nem mentem a másik ajtóhoz.
Mondjuk ez az egy a halálom, amikor automatikusan elvárják a hely átengedést.Persze én mindig átadom és megkérdezem, de nem mindig jó szivvel.Éppen a múltkor még szó volt valami ilyesmirõl és egy fiatal lány irta volt, hogy lehet h õ (fiatal) sokkal fáradtabb és gyengébb abban a percben de mégis elvárnák, hogy átadja. De persze csakl oda lyukadok ki h egyéntõl függ ez a felfogás is.
A kérdező hozzászólása: igen, persze, tudom, nekem is változni a gondolkodásom, meg majd még minden más is változik, de én most inkább ezen az idõs nõszemélyen akadtam ki... valaki írta az ajtótartást, terveztem, ahogy kinyitottam volna, de akkor sem az a megoldás, hogy neki b.szom a másiknak...
A kérdező hozzászólása: igazad van :D

Szerintetek teljesen irreális vagy valamilyen szinten jogos ha azt érzem, hogy a mai fiataloknál a beat korszak fõbb vezérelvei mintha meglennének? (Alant kifejtve, miért gondolom így)

Ma már a beatnikek elhallgattak nyomot hagyva maguk után. Az úgynevezett mai fiataloknak fogalma sincs arról, hogy létezett valaha ilyen mozgalom, költészet, mégis ma a lázadás még hatalmasabb méreteket öltött. Tudom kicsit irreális összehasonlítani a mai magyar valóságot az 50-es, 60-as évek Amerikájával, mégis itt részletezném miben látom a hasonlóságot. A mai fiatalok, akik körülvesznek minket ugyanúgy lázadnak a felnõttek világa ellen, nem tudnak beilleszkedni az adott kor társadalmába és normarendszerébe. Egyszerre konformisták és nonkonformisták is. Képtelen elfogadni azt, ami ma itt vagy. Megtagadva politikát, szülõket a saját útjukat próbálják járni. Önkeresõk. Dühöngõ õrültekké válnak, csakúgy mint Alan Silitoe regényalakja vagy John Osborne, Jakc Kerouac figurái. Ez mindenkinél egy önkeresési folyamat. Kallódnak, nem tudják merre tartanak az élet országútján. Belefásulnak szinte ebbe a korba.

Legjobb válasz: Igen, jól érzed.

Igen, jól érzed.
A kérdező hozzászólása: Abban igazat adok az egyik válaszolónak, miszerint a mai fiatalok felcímkézés rossz, degradál. Mindenki mai fiatal és mai lány vagy fiú. Nem lehet egyértelmûen kategorizálni és egy társadalmi jelenségre vagy inkább korcsoportra reflektálni, túláltalánosítani.
Nehezen tudnék véleményt alkotni, mert nem éltem akkoriban. Egyébként nyilván eléggé relatív, hogy mit nevezünk lázadásnak és nem is minden lázadás sikeres. Én személy szerint azt gondolom, hogy az lázadás, ami elvi alapon történik egy adott jelenség ellenében. Ha nem értek egyet egy rendszerrel, akkor nem felelek meg az elvárásainak, vagy akár aktívan teszek valamit a mûködése ellen. Az, hogy szabadidõmben csinálok valami hülyeséget, bántok valakit, hogy kieresszem a gõzt, aztán másnap ugyan gy bemegyek a munkába/iskolába, nem lázadás. Az sem, hogy játszom az agyam, visszabeszélek, "vagány" dolgokat csinálok, mert ezzel csak a rendszer által elém pakolt boxzsákokat csapkodom.
A kérdező hozzászólása: Viszont így akár igazad is lehet, mert valóban kontraproduktív. Mit gondolsz a hatvanas évek lázadásáról? Az is értelmetlen lett volna?
Az, hogy a negatív, destruktív viselkedés visszavezethetõ a társadalmi környezetre még nem egyenlõ az az elleni lázadással. A legtöbb fiatal - illetve mást mondok: a legtöbb ember - igenis beletörõdik a fennálló helyzetbe, annak ellenére, hogy tudja, hogy az szar neki. Emiatt van bennük egy nagy rakás feszültség, amit le kell vezetniük valahogy, ezt pedig többnyire értelmetlen, nemegyszer kontra produktív módon teszik, akár olyanok kárára, akik az õ bajaikról mit sem tehetnek. Ez viszont nem lázadás, mert nem változtat semmin. A melegfelvonulás nem igazán értem, hogyan illeszkedik a gondolatmenetedbe, de jó ellenpélda, az legalább tényleg egy értelmes és mûködõképes módja a lázadásnak.
Kedves kérdezõ! Szó sincs lázadásról. Egyszerûen a legtöbbjük egy bunkó paraszt. Én most 20 éves vagyok, kb még a "fiatalok" kategóriába tartozom. Néha még én is elszégyellem magam amikor látom, hogy mit csinálnak a nálam fiatalabbak. Lázadás akkor lehetne, ha tudatosan csinálnák. Mondok egy példát: Egyszer öcsém haverjaival utaztam a buszon, szállt volna fel egy öreg néni, de az egyik paraszt bevágott elé, majdnem fellökte. Erre én visszahúztam a kapucnijánál fogva, erre megkérdezte hogy miért csináltam. Elmagyaráztam neki, és az volt a válasza, hogy a néni csak elfoglalná elõlünk a helyet. Mondhatnék még egy pár példát, de szerintem ebbõl is látszik hogy mire akarok kilyukadni.
Mármint a másodikkal, elnézést.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elmondom, hol látom a hibát a gondolatmenetedben. A "mai fiatalok" szerintem nem lázadnak, csak nyüszögnek. Igaz, nem tisztelik a tekintélyt (vagyis inkább az idõsebbeket - egymás között hidd el, kiválasztják azokat, akiknek "mindig igazuk van"), drogoznak, buliznak, szenvednek az iskolában. Ez azonban nem nonkonformizmus, mivel a mai társadalom mindezt lehetõvé teszi nekik. A nyugati társadalom mára már valamennyire internalazálta azt az elvet, hogy a fiatalságnak ki kell élnie magát, de csak arra használja, hogy még jobban gúzsba köthesse õket. Igen, élnek a társadalom által nyújtott szelepekkel, de ettõl még elfogadják, hogy húzzák az igát a suliban majd a melóban, aki meg nem, az abba megy bele, hogy félemberi vagy bûnözõi státuszba szorítsák. A huszadik századi eszmék megkövetelték az emberek legalább tettetett egyetértését, míg ma csak annyit várnak, hogy ússz az árral - amíg ezt teszed, senkit nem érdekel, hogy mit morogsz közben a bajszod alatt. Szóval leginkább az elsõ válaszolóval értek egyet: igen, ma mindenki elégedetlen mindennel, a felnõtt korosztályt is beleértve, de az új világ építésétõl olyan messze vannak, mint Makó Jeruzsálemtõl.
Ha egy mondat így kezdõdik "A mai fiatalok..." , akkor a mondat további részét már meg sem kell hallgatni, mert nulla az igazságtartalma. És ez így volt mindig, és mindig így is lesz.
Ez mind igaz és a kérdezõ is megpendít valamit, de az mindig is megvolt, a fiatalság jellemzõje, amit sejt, de nem jól látja, mert nem ismeri, mi is a lázadás. Talán azt gondolja, nekünk nem volt ez annak idején ugyanígy meg, hogy akkor lelkesen ment robotolni egy fiatal? Persze, ha már családja van és kell a pénz, vagy volt már munka nélkül egy idõre, akkor megváltozik az ember, örül, ha van pénzkereseti lehetõsége és kialakul a felelõsségérzet, beletörik a munkába, legalább is a többség. Azért lehet itt nyerni is, ha valakinek olyan a munkája, amit szeret csinálni, akkor az egész élete jól fog eltelni, tisztára szórakozás a munka ilyenkor. Próbálja a lehetõségein belül ezt megkeresni, ha sikerül, akkor nagyot nyerhet vele.
Én teljesen máshogy látom. Az, hogy sok a bunkó, és nem szeretnek tanulni, az nem lázadás. Konformizmus a korszellemnek megfelelõen. Nincs mi ellen lázadni... a hippik már mindent lebontottak. Manapság már mindent lehet. Akkor lehetne lázadni, ha a társadalom felkínálna valamiféle keretet, amiben meg kell maradni: csináld ezt-csináld azt, élj így vagy úgy. De nincs semmi keret, semmilyen jövõkép, pláne Magyarországon nincs olyan model, ami ellen lázadni lehetne. Ha már nonkonformizmus, és lázadás, akkor talán a szélsõjobb, fiatalok körében tapasztalt elõtörését mondanám. Ez valamennyire ellenemegy a korszellemnek és keretek lebontása ellen keretek építésével lázad. A hippik a rend ellen lázadnak, a szélsõjobberek a rendért lázadnak.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves Válaszolók! Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat. Az alábbiakban részletezném kicsit hosszabb lére eresztve a felvetettekkel kapcsolatos észrevételeimet. A mai fiatalok tökéletesen konformisták? Miközben a buszokon alázzák az idõsebbeket, nem tisztelik a szüleiket, tanárikat, lázadnak az iskola rendje ellen. Nem egy helyrõl hallok vissza olyat, hogy a tanárokat is porig alázzák az órán. Amikor nem bírják elviselni, hogy bent kell ülniük az órán. Új világot akarnának építeni, mivel nem tetszik nekik, amelyben élnek. Eljárnak bulizni és füveznek, isznak, hogy kimenekedjenek a társadalomból. Az általad írott ellentmondás pedig abban mutatkozik meg, hogy követik a csorda szellemet divatban, zenében, média õrületben ugyanakkor õk maguk sem érzik ebben jól magukat. Azaz a konformizmusuk ellen lázadnak. A társadalom rájuk kényszerít, aminek engedelmeskednek ugyan, de maguk is tudják belülrõl ez nem jó és itt jön be a frusztráltság, ami agresszióhoz vezet szerintem. Ám mindezen eszmefuttatás (ha lehet ezt annak minõsíteni) csak egy ember gondolatai, amivel nyugodtan lehet vitatkozni.
A mai fiatalok nem lázadnak semmi ellen. Tökéletesen konformisták (elenyészõ kivételtõl eltekintve). Persze a kérdésedben van egy nagy ellentmondás, mert attól, hogy valaki konformista és nem lázad, attól még belefásulhat, kallódhat jövõkép nélkül mint a felhozott példáid.
Dehogy lázadnak. Csak mert sokan úgy akarnak élni, mint a filmekben, és semmi nem jó neki, ezért szidnak mindent, semmi nem jó nekik, piálnak, buliznak stb. aztán ha eljön az idõ, tehát dolgozni kell, õk is beállnak a sorba és ennyi. Ma már sokkal inkább a menõzésrõl és a keménykedésrõl szól az egész, mint lázadni, és hûek lenni az elvekhez.

Miért van mindenki azon kiakadva, hogy a mai fiatalok 12-14 évesen dugnak? HOL van máshol a világon ilyen, ha ivarérett lesz valami, akkor nem azonnal párzani akar?

Legjobb válasz: Nem azzal van a baj hogy csinálják hanem hogy úgy csinálják hogy nem is értenek hozza és késöbb ilyen trollok születnek mint a szüleik:D

igen, de 1 társadalomban élünk, ahol el kell fogadni a társadalmi normákat:nem jó dolog a leányanyaság, fiatalon nemi betegséget elkapni stb. és azt sem szabad elfelejteni h 1 rossz szexuális élmény nagyon befolyásolja a gyerekek lelki fejlõdését. nem mondom h házasságig kell várni, meg csak 18 felett szabad, de azért érdemes odafigyelni... ...na megyek és karóba húúúúúzok 1 szûz bombázót MIGIRIMIGIRIGÚÚ OH YEAH
Nem azzal van a baj hogy csinálják hanem hogy úgy csinálják hogy nem is értenek hozza és késöbb ilyen trollok születnek mint a szüleik:D
Emberek vagyunk vagy állatok? Na ezért.
Azt ne feledd el, hogy ha ivarérett lesz "valami" és párzik, akkor utána kölyköket is ellik! Az ember viszont nem akar 12 évesen gyereket szülni, úgyhogy az ivarérettségre építkezõ érved használhatatlan.
A kérdésedben benne van a válasz: "valami" Ha te valaminek érzed magad és nem valakinek, akkor dugj össze vissza 12 évesen. De sajnos a tudomány mai állása szerint mind egyéni mind társas pszichológiai szempontok miatt jobb lelkileg is megérni a szexualitásra, és nem csak testileg (ivarérettség). Mert az ember esetében a szexualitásnak kultúrája van. Ennek pedig az az oka, hogy az ember azon kevés állat egyike, amelyik élvezetbõl szexel, nem csak az utódnemzés miatt. 24/N
Azért mert õk még mindig szüzek és irigyek :D :D :D
like a boss!
Azért ne süllyedjünk már arra a szintre mint az állatok. Milyen lenne hogy ha mindenki ivaréretté válna és rögtön b*sznának mint a nyulak? Másrészt, ha itt tartunk, az állatok jelentõs többsége a szaporodás miatt párzik és nem örömszerzés céljából. Na most ha mindenki 12-13 évesen szülne, elég nagy gáz lenne belõle. Nekünk embereknek nem úgy megy minden mint az állatfajoknál. Az lenne a normális hogy ha az ember szül egy gyereket, akkor azt megfelelõ körülmények között teszi, el tudja tartani, és felnevelni. Másrészrõl az embereknél a szaporodáshoz nem csak a nemi érettség, hanem valamilyen szintû szellemi érettség is szükséges, és nem hinném hogy ez egy 12-14 éves gyerekben megvan. Ha meg már itt tartunk, ez a kérdés sokat elárul annak a szellemi szintjérõl is, aki feltette.
mert az állat az ösztön szerint mûködik, az ember meg ész szerint ( elvileg) na most te nem tudom mit szólnál, ha a 12 éves lányod ( aki normál körülmények között játszótéren játszik miután megírta a házi feladatát , és 10 kor takarodó van neki ) beállitana egy olyannal hogy anyu, / apu, már 13 éves vagyok, és terhes. na ezért.
Egyrészt az elsõ szexuális élmény nagyon meghatározó (nem feltétlenül a szó szerinti közösülésre gondolok) - szerintem úgy egészséges, ha egy párkapcsolatban történik meg, ráadásul olyanban, ami már megérett erre. Tehát ha két 15 éves fél éve együtt jár, szeretik egymást, lelkük rajta, ha mindketten szeretnék - ismerjék meg egymás testét. Viszont 13 évesen pl. házibuliban lesz.pni valakit... sajnos nem sejtet valami jót. Persze tudom milyen ez, 13-14 évesen minden fiúnak egész nap áll a bré, a lányok meg kíváncsiak, és könnyen belemennek kisebb-nagyobb kalandokba. De higgyétek el, érdemes várni vele... a legideálisabb az lenne, ha a házasságig várna vele mindenki, de hát ugye az embernek vannak bizonyos szükségletei, még akkor is, ha nem házas...
ha van is mivel meg hol meg kivel akkor mikor?
Ha van is mivel meg hol, akkor kivel??
ha van iis mivel, hol?!:)
kérdés. 12évesen mivel?
Csak lehet hogy vki készen áll rá lelkileg is meg testileg is 12-14 évesen... és lehet hogy még azoknak a fejlõdõ kamaszoknak is van annyi eszük hogy védekeznek... vagy bármi más.... és ha õk ezt élvezik szeretik akkor csinálják ha bajuk lesz nem lehet mit tenni.!!!!! mint ha eddig senkinek nem tûnt volna fel a mai fiatalok gyorsabban érnek mint a szüleink, nagyszüleink, dédszüleink... és egyre gyorsabban.. már a mai 6 évesek is a szexrõl beszélgetnek gondoljatok bele a ti gyerekeitek is gyorsabban fognak már érni!... és ez nem attól függ, hogy milyen anyád milyen apád van hanem attól, hogy a mai világban egyre gyorsabban fejlõdik minden és mindenki...

Miért van az szerintetek hogy a mai fiatalok egyre korábban kezdik a masztit?

Legjobb válasz: szerintem régen is korán kezdték,ez inkább a szexre igaz.

szerintem régen is korán kezdték, ez inkább a szexre igaz.
Na ennek a korai kezdésnek van ám hátulütõje is sztem pl a párom is az oviban kezdte ma 36 évesen pedig heti egy elég neki én majdnem 40 és napi egy is kevés én 14 évesen kezdtem lehet nincs párhuzam de lehet hogy van :)
Én is elég korán kezdtem, kb. 7 éves koromban.
Én 4 éves koromban láttam elõször felnõtt magazint (akkor még nem tudtam mi az), utána 1-2 évvel pedig már csináltam is. Természetesen amikor rajtakaptak, úgy elvertek mint szódás a lovát. Ezért igyekeztem titokban csinálni. :)
Régen is korán kezdték a masztit, a szexet, mindent. Sõt régen ha megjött az elsõ mensije a csajnak, már adták oda valami vén sz.rnak... Mit jön mindenki a mai világgal, ha visszamennétek az idõben, 10, 50, 100, 500 évet, tökmindegy mennyit, sirva könyörögnétek hogy visszatérjetek, és ha nem sikerülne mindenki kinyirná magát.
Én sem értem honnan ez az egyre fiatalabban szexelnek marhaság, amikor 100 éve már a 14 éves lányok férjhez mentek, 16-17 évesen meg már szültek. Nagymamám elsõ gyerekét 18 évesen szülte, és akkoriban ez nagyjából mindennapi volt, ma meg betojnak, ha egy 17-18 éves gyereket vár.
En mar nem vagyok tini de en is az oviban kezdtem, es nem azért mert bárhol vagy bárkitõl lattam, hanem rájöttem hogy ez jo.
Hat azert nem mondanam h regen nem csinaltak 6-7 evesen. Mert vagy tiz tizolyan lanyt es plusz fiut ismerek aki rendszeresen csinalta fiuval is a lanyok :)
Kishúgom is ilyen 7-8 évesen kezdte, most 13 éves... hogy még csinálja-e azt nem tudom, de õszintén szólva nem is érdekel. 25/F
Most olvashatsz róla, amíg nem volt internet nem jutott el hozzád ez a tény de attól még volt. Emlékszem 82-ben az óvodában alvásaál "Kezeket a paplan fölé":)
Fogalmam sincs regen mikor kezdtek. En 8-9 evesen mar tudtam mi a szex es ujjaztam magam.
Szerintem több oka is van de szerintem elsõsorban a tv mûsotok de leginkább az emberek sokkal de sokkal konzervatívabbak voltak mint most
Én oviban kezdtem, tényleges orgazmussal, de a szüzességemet 18 éves koromban veszítettem el. 25N
A kérdező hozzászólása: Azért régebben 6-7 évesen nem csinálták, de a sexre is igaz h elég korán kezdik
Dehogynem, a gyerekek már oviban is masztiznak. Amúgy akceleráció. Keress rá.
A mai fiataloknak akkor is ha az anyukal hó golyózik !
A mai fiataloknak akkor is áll ha az anyukal hógolyózik*
De csinálták, nem véletlenül már kicsi kortól figyeltek a nevelõk, hogy ne tudják. Keress rá a régi nevelési kézikönyvekre, illetve a cikkekre, hogy ne tiltsák a szülõk ha észreveszik. Alapból az volt a szokás, hogy tiltják. :) Egyébként alapból természetes, és nem is meglepõ: már bölcsis korban is feltûnik neki, hogy jó ha bizonyos helyekre odanyúl. Semmi varázslat, és eget rengetõ ok nincsen, csak ma már nem akarják leszoktatni õket róla. Szerencsére ebben is fejlõdtünk.
Hmm, én nem vagyok annyira fiatal, de én is 9 éves korom körül kezdtem. Szerintem mindenkinek ilyen körül már elkezd nyíladozni az értelme ilyen téren is.
Légyszíves mutass megbízható maszturbálási statisztikákat a reformkortól napjainkig különben értelmetlen a kérdés.
A kérdező hozzászólása: Ha a neten körbeolvas az ember lehet látni h egyre fiatalabbak írják h elkdezdenek masztizni, nem statisztikai kimutatás kell errõl
Mivel már ovis korban is elég rendszeresen tudnak "odanyúlkálni" de írni még nyílván nem tudnak a neten, így ezt a következtetést levonni elég bátor :) Az, hogy többen merik leírni az ezen nem változtat :)
Nem ertem mi a baj azzal, ha korabban kezdi masztit.

Miért van az hogy a mai leggtöbb 15-16 éves lányok mindenkivel lefekszenek aki egy kicsit is odafigyel a kinézetére? 15/f

Az egész észrevétel úgy kezdődött hogy felkerültem közép iskolába....rám írt egy lány hogy tetszek neki ezzel nincs is semmi baj csak utána egyből a lényegetért 2napja ismertem de már leakart velem feküdni. Most évvégefelé kb 13 lánnyal volt ez persze más más iskolákból.És melegnek néznek azért mert én nem futó kapcsolatba akarom elveszteni a szüzességem.

Legjobb válasz: Muszáj ilyen hülye hangulatjeleket használni? A smiley még oké, de ez, hogy: ^^ most komolyan mit jelent? Középiskola egyben van, ezt csak azért emeltem ki külön, mert ezt igazán tudnod kéne, rosszul fogalmazol, kihagysz betûket... Csodálom, hogy van annyi eszed, hogy nem akarsz már 15 évesen ész nélkül "párosodni". Mellesleg szerintem melegnek azért nézhetnek, mert ahogy írod, "adsz a külsõdre", és ugye vékony a határ az "adsz a külsõre" és a metrószexualitás között. Egy csomó 15 éves srác van, aki szûz még, és valahogy mégse nézik melegnek õket. A kérdésed pedig, hogy "Miért van az hogy a mai leggtöbb 15-16 éves lányok mindenkivel lefekszenek aki egy kicsit is odafigyel a kinézetére?" egyenesen vérlázító. És már csak nem is azért, mert képtelen vagy itt is normálisan megfogalmazni egy mondatot: "legtöbb mai 15-16 éves lányok" - ez értelmetlen. És nagy a különbség a "le akarna feküdni" és a "lefekszik" között. A kérdésedbõl, és a leírásodból süt az, hogy beszûkült vagy, igénytelen (nem érdekelnek a kifogások, hogy gyorsan gépeltél, vagy telefonról írsz, szerintem erre nincs mentség), és felteszem, a mûveltséged sem kiemelkedõ. Mindezek alapján azt mondanám, hogy én 15 éves lányként soha a közeledbe sem mennék. Különben is... Az egész kérdés csak arra volt jó, hogy elmondhasd, milyen sok lány akart lefeküdni veled, nem? Egyszer már leírtam, de az is csoda, ha ezt végigolvastad, mindenesetre feltüntetem: 15/L

Muszáj ilyen hülye hangulatjeleket használni? A smiley még oké, de ez, hogy: ^^ most komolyan mit jelent? Középiskola egyben van, ezt csak azért emeltem ki külön, mert ezt igazán tudnod kéne, rosszul fogalmazol, kihagysz betûket... Csodálom, hogy van annyi eszed, hogy nem akarsz már 15 évesen ész nélkül "párosodni". Mellesleg szerintem melegnek azért nézhetnek, mert ahogy írod, "adsz a külsõdre", és ugye vékony a határ az "adsz a külsõre" és a metrószexualitás között. Egy csomó 15 éves srác van, aki szûz még, és valahogy mégse nézik melegnek õket. A kérdésed pedig, hogy "Miért van az hogy a mai leggtöbb 15-16 éves lányok mindenkivel lefekszenek aki egy kicsit is odafigyel a kinézetére?" egyenesen vérlázító. És már csak nem is azért, mert képtelen vagy itt is normálisan megfogalmazni egy mondatot: "legtöbb mai 15-16 éves lányok" - ez értelmetlen. És nagy a különbség a "le akarna feküdni" és a "lefekszik" között. A kérdésedbõl, és a leírásodból süt az, hogy beszûkült vagy, igénytelen (nem érdekelnek a kifogások, hogy gyorsan gépeltél, vagy telefonról írsz, szerintem erre nincs mentség), és felteszem, a mûveltséged sem kiemelkedõ. Mindezek alapján azt mondanám, hogy én 15 éves lányként soha a közeledbe sem mennék. Különben is... Az egész kérdés csak arra volt jó, hogy elmondhasd, milyen sok lány akart lefeküdni veled, nem? Egyszer már leírtam, de az is csoda, ha ezt végigolvastad, mindenesetre feltüntetem: 15/L
Grat^^ Nem minden lány ilyen:D
15/l nem kell mindent elhinni amit az interneten olvasol. És ráhibáztál "Különben is... Az egész kérdés csak arra volt jó, hogy elmondhasd, milyen sok lány akart lefeküdni veled, nem" illetve! nem mert még arra hogy õ mennyire add a külsejére, hogy milyen jó csávó. Hagyjuk már ha tényleg így lenne, szerinted itt írogatna? Meg ha ennyire menõ csávó, akkor mért nem sétál mondjuk oda simán azokhoz a csajokhoz akikkel össze akar jönni elmondása szerint, és magyarázza el nekik hogy nem meleg, csak nem akar bárkivel lefeküdni, ahelyett hogy itt rinyálna mint egy csecsemõ
Figyelj akik ilyenek nagyon buta, éretlen gyerekek, vannak normális, értelmes lányok is, inkább velük kezdj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat^^
Akkor talán kezdj azokkal a lányokkal. Azért mert azt mondják nekik ratyi vagy még nem hiszik el.
A kérdező hozzászólása: Ezért írtam hogy a leggtöbb^^ de nem mind. Hát engem nem az zavar hogy lemelegeznek hanem ilyet és hasonlókat terjesztenek az olyan lányoknak akikkel elbírnék kezdeni egy komolyabb kapcsolatot:\
Legalább egyet kapj el, hogy ne nézzenek ratyinak :) kicsit túl van értékelve ez a szüzesség már. Nem olyan nagy dolog az ha már nem vagy az, de az se ha husz éves korodig vársz, hogy lefeküdj egy lánnyal. A mai lányok hamarabb akarnak felnõni, azt hiszik ha szexelnek azok is.
Tényleg nem minden lány ilyen de nagyon sokan, én is most lettem gimis és az évfolyam fele ilyen.:$ És sztem ne törõdj azzal ha le melegeznek.:) 15/L
Nem is azt írtam, hogy tényleg jó csávó, de hogy azért kérdezett, hogy ezt leírja, az hétszentség.
mozgásérzékelös ajtón nincsen kilincs
ne általánosíts. 17 vagyok, pasim sem volt még...
nem mindegy az neked ? miert faj az, hogy elvezik az eletet ? ha szerinted ez elitelendo akkor orulj neki csendben, h te nem vagy ilyen. ok se osszak neked az eszt, hogy miert vagy ilyen besavanyodott es prud...mindenki torodjon a maga dolgaval es elje ugy az eletet ahogy akarja.
Mert felelõtlen ösztönlények!
Azért mert egymást húzzák bele a dologba, ha valaki mondjuk szûz 16 évesen megalázzák kinevetik, kiközösítik... Ezért inkább minden mindegy alapon keres v kit, akivel szexelhet, csak h elfogadják. Persze arról már senki sem beszél h egy átlag 20-n éves mennyi nemi betegséget kap el e miatt. Én pl ismerek 3 szifiliszest és 1 HPV-st meg két csajt akinek "véletlenül" gyereke lett. Ja és a túl sok szex felgyorsítja az öregedést az ilyen emberek 40 évesen majd 60-nak fognak kinézni de nekem mind 1.
Kit érdekel, hogy más mit csinál? Fõleg, ha nekem abból nem származik károm. ennyire irigykedsz rájuk, akkor állj be a sorba.

Miért van az hogy a mai tiniknek nincs sját stílusuk?

Mármint öltözékileg. meglátok egy tinilányt és mindegyik egyformán öltözködik szinte. Pl én szeretem a magassarkúkat és néha meg furán néznek rám az osztályban hogy nem sportcíp?be megyek. Avagy minden tinilány miért akar unalmasan öltözködni?

Legjobb válasz: Nem mindenki akar kitûnni a tömegbõl. Vagy ha mégis, akkor nem feltétlenül az öltözködésével akarja ezt elérni. Egyébként nem értem, miért mondod, hogy a "mai tiniknek". Régen talán minden tini másféle stílust képviselt?

Nem mindenki akar kitûnni a tömegbõl. Vagy ha mégis, akkor nem feltétlenül az öltözködésével akarja ezt elérni. Egyébként nem értem, miért mondod, hogy a "mai tiniknek". Régen talán minden tini másféle stílust képviselt?
ez közeg kérdése, unalmas emberekkel vagy körülvéve
Viseld csak azt ami neked tetszik ne foglalkozz másokkal
nálunk meg pl a magasarkú közönséges. :D a közösséggel van a baj. ;) látod? :)
A tiniknek sosincs saját stílusuk. Idõ kell, hogy kialakuljon. Az, hogy magas sarkút hordasz, még nem stílus, ráadásul jelenleg még igencsak nem ajánlott, mert végleges deformációt okozhat a lábfejen. De nyugi, ahogy te is, minden tini úgy érzi, hogy egyedi, pedig tök ugyanolyan stílusban öltöztök :)
Személy szerint nekem van elképzelésem, hogy miképp szeretnék öltözködni, csak éppen anyagilag nem engedhetem meg magamnak. Oda és vissza vagyok a japán divatmárkákért.. <3 17/L
A kérdező hozzászólása: általában válogatott turikban is szoktam ruhát venni. de most nem tudom mit kell itt pattogni én arra gondolok hogy minden tini sportcipõbe, farmerbe és pulcsiba jár ami dögunalom. igenis vannak olyan ruhadarabok ami tud csinos lenni. sõt nem is kell magassarku hisz van balerina cipõ is
Nekem teljes elképzelésem van a saját stílusomról, melyik illik az egyéniségemhez stb. Csak egy a baj, hogy az a bolt, ahol ezeket a ruhadarabokat megkaphatnám az eszméletlen drága.
ja igen és a ballerina cipõt ilyen idõben szépen rejtegetheted a cipõs szekrényed aljában.. mint ahogy még a magassarkút is ott kellene melegíteni. ;)
"ma már nagyobb kincsnek számít egy VANS vagy converse cipõs lánnyal találkozni, mint egy magassarkúban éppenhogycsak alig járni tudó lány mellett elsasszézni a folyosón, merthogy ugye járni nem tudnak benne, csak ez a divat " Hát nem tudom, te mennyit forgolódsz tinik között - bevallom én már nem ez a korosztály vagyok - de meglátásom szerint a felük ilyen, a másik felük olyan. Igaz én csak utcán és bevásárlóközpontokon találkozom ezzel a korosztállyal, bulikba, stb. helyeken nem, de szerintem a két felsorolt réteg kb. egyforma számmal van jelen. Mellesleg az nem egészen igaz, hogy egyik sem tud menni a magassarkúban, a kérdezõ pedig egyébként sem említette, hogy 15 centis birodalmi lépegetõket hordana, szóval nem kellene rögtön besorolni a hülyeliba kategóriába. Az meg már tényleg mellékes, hogy én se a botladozó libákat (nem célzás) se a konzerves hülyegyerekeket nem látom szívesen. A cipõkrõl meg annyit, hogy én ilyen idõben már simán hordok magassarkút vastag harisnyával, 15 fok körül már peep-toe-t is, harisnyával szintén. A balerinán, a magassarkún és a torna/edzõcsukán kívül egyébként is sok cipõfajta van: bakancsok (és igen, ebbõl is van nõies, esetleg magasabb sarkú...), csizmák, félcipõk, bokacsizmák/cipõk. Tény, hogy a legtöbb tini az elsõ 3-ra van beszûkülve, de azért ne tegyünk már úgy, mintha nem léteznének. És egyébként sem csak magassarkúban lehet csinos lenni, a törpe/lapos sarkúak/talpúak is tudnak csinosak lenni. A sport/tornacipõ egyébként meg se nem csinos, se nem nõies, ezt verd ki a fejedbõl. Sok tininek vannak errõl illúziói, de a nõiesség és a sportosság/lazaság együtt nem megy, csak beképzelik maguknak. Persze megvan ezeknek a cipõknek is a maguk elõnye: kényelmesek, moshatóak, tartósak. Én is szeretem az edzõcipõket edzéshez vagy túrázáshoz, de egyáltalán nem nõiesek, ez van.
A kérdező hozzászólása: jó nem a 15 cm-s magassarkúra gondoltam az tény meg utolsó elõtti válaszadó tényleg jól megfogalmazta. pl én 3-4cm-sarkút is cipõt hordok.
márbocs de a nevébe van..TORNAcipõ..;)
Szerinted milyen öltözködésük legyen ha bemész egy boltba és egy ruhából van vagy 20 darab..ezt a felfogást..de szerintem valósítsd már meg h mindenkinek külön-külön ruhát tervezel..te se vagy egyedi és attól, hogy csinosabban öltözködsz..ugyanúgy mint te sokan írtak ide..és látod ha õk is úgy öltöznek alapból te is tucat vagy..mert amit a boltban megveszel pl. Mo-n 2 millió darab van belõle és ha mindet megveszik lám.. még 1 millió 99999 embernek is ugyan olyan van..
és miért van az hogy a mai tinik magassarkúban topognak még suliba is? ennyire buták hogy nem tudják milyen káros ez? ennyire letojják az egészségüket? ezzel kéne foglalkoznod inkább, nem mások stílusával, és nem azért mondom hogy kötözködjek. nekem mindig volt saját stílusom, mivel magamnak varrtam a ruháimat. amíg boltból öltözködik valaki addig nem lesz saját stílusa.
A kérdező hozzászólása: mondjuk ez igaz é nem gondoltam még rá. bár mondjuk a magasarkútól tényleg nem válunk egyedivé ez igaz
A kérdező hozzászólása: hát igen arra gondolok amit te írtál:) de az jó
Én nem úgy öltözködöm, mit a többség, próbálok egyéni lenni valamennyire, de nem szeretek különc sem lenni. Én pl. sokat hordok csajos vékony melegítõfelsõket, topot alá, de nem olyan mintájút és stílusút, mit a többiek. És nem is fiús emiatt a stílusom, Szeretek nem átlagos lenni, és ezért irigykednek is. De én ezekkel nem foglalkozom.
A kérdező hozzászólása: jah a mai-t nem akartam odaírni
A kérdező hozzászólása: hát jó régen is hasonlóan akartak öltöködni az tény, de nekem valahogy a mai tiniöltözködés nem nagyon jön be:)
A kérdező hozzászólása: hát mondjuk én szeretek csinosan öltözködni avagy nem nagyon hordok egyszerû pulóvert, sporcipõt, pólót, nadrágot, jobban szeretem a csíinosabb cuccokat:)
A kérdező hozzászólása: jó de aki csinos annak van önálló stílusa:) engem emg nem nagyon ekdvelnek a lányok emiatt de engem nem érdekelnek:) jah egyébként nem szeretek ribancosan öltözködni mármint nem a csitris öltözékre gondolok:D
A kérdező hozzászólása: az biztos.
én nem azt mondtam, hogy edzõcipõre gondolj... igenis vannak olyan sportcipõk, amik lányosak és csinosak. vagy tavasszal, amikor már meleg van a csizmákhoz, de még esõs idõ van rohadjon le a lábad vagy a nyitott cipõkben tocsogj végig az utcákon?... de most nem fogok a cipõkrõl veszekedni, mert a kérdés nem erre irányult, hanem arra, hogy aki nem magassarkúba megy, hanem sportcipõbe miért abba megy? miért nincs stílusa. ha neki nem jön be a magassarkú, akkor miért ne járhatna abba? ettõl nem lesz unalmasabb az öltözködése és ettõl még lehet stílusa az embernek.. most azt mondjátok, nem a magassarkú a lényeg. de ott van! "szeretem a magassarkúkat és néha meg furán néznek rám az osztályban hogy nem sportcipõbe megyek. Avagy minden tinilány miért akar unalmasan öltözködni?" tehát a magassarkú okés, az stílus, az divat, a sportcipõsök meg inkább bújjanak el?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!