Találatok a következő kifejezésre: Az miért hogy a mai (146 db)

Mindenkitől azt hallom, hogy a mai dolgokat úgy gyrátják, hogy elromoljanak. Akkor miért vesznek modern dolgokat mégis?

Az emberektől ezt hallom. Hogy a régi TVk, mosógépek, háztartási dolgok, 20-30 évig is elvoltak, sőt van ismeőrsöm akinek nagyon régi mosógépe van, és jól működik még mindig. Meg, hogy a modern autók rosszak, tele elektronikus cuccal, ami mindig kiír valami hibát, meg hogy vidd a szervizbe... De ha ez így van akkor miért vesznek modern dolgokat mégis az emberek? Hogy elromoljon 5 éven belül, és vegyél újat? Szóval sok ember mondja, hogy régen tudtak dolgokat gyártani tartósakat, egyszer megvetted, aztán szinte életed végéig azt használtad, nem volt hibakód, meg nem jelezte ki, hogy elromlott, ilyesmi... Minek az okostelefon, a digitális kijelzős hűtő, a ultramodern mosógép, a Full HD LED TV, ha úgyis azért gyártják, hogy elromoljon? Miért nem vesznek, használnak tényleg régi dolgokat, ha azok a jók?

Legjobb válasz: Elég érdekes lenne nagymama tévét, meg forgótárcsás mosógépet használni :D

Elég érdekes lenne nagymama tévét, meg forgótárcsás mosógépet használni :D
Szia! A múltkor volt valamelyik TV csatornán (talán a Discovery-n) egy nagyon érdekes mûsor, ami a "tervezett elavulás"-ról szólt. A lényege valóban az, hogy vásárlásra kényszerítség az embereket, költsenek csak több pénzt, és elültetik a jónépben, hogy minél mondernebb egy gép, annál jobb. Például a villanykörte: simán tudna 10-15ezer órát mûködni, a technológia meg is van hozzá, de a gyártónak nem érdeke ilyet gyártani. Jó neki a 2-6 ezer órás is. Én például nem szeretek új gépet venni. Tavaly ment tönkre végleg a mosógépem, amit anyukámék 1986-ban vettek. Megoldottam a dolgot, ugyanolyan márkájú, típusú, de felújított darabot vettem.
Nyilván létezõ jelenség a tervezett elavulás egyrészt, másrészt azért az idõ rendesen becsap, mert az, hogy vannak 30 éves háztartási gépek, amelyek mûködnek, messze nem azt jelenti, hogy azokat 20-30 évre gyártották, valójában ilyenkor a jéghegy csúcsát látod, a legjobban sikerült példányokat, amelyek ennyire tartósnak bizonyultak. Ami inkább óriási különbség a múlt és a jelen között, hogy régebben inkább javítható, ma inkább eldobható eszközök a jellemzõek. Ugyanis a mai tömegtermeléssel a legtöbb esetben sokkal olcsóbb legyártani egy terméket, mint hogy egy régin a legkisebb javítást is végrehajtsd. Régen a TV szerelõ jó szakma volt, ma már nem lehet megélni belõle.
Ez így van! Ugyanakkor manapság nagyon olcsón tudunk mûszaki cikkeket venni. Régen nem vettek egy fél havi fizetésbõl tv-t, mosógépet, biciklit, emlékszem, hogy az én szüleim évekig spóroltak mindenre. 20 éve két havi frizetésembõl vettem egy videót, ma a fizetésem töredékéért DVD lejátszót veszek. Így hát olcsó húsnak híg a leve. Ezenkívül pedig minden fejlõdik. NEm fontos azonban, hogy minden évben mindent lecserélj! Van egy 15 éves tökjó vasalóm, a telefonomat pedig csak akkor cserélem, ha elromlik.
Fogyasztói társadalomban élünk. Ennek az a lényege, hogy a gyárak folyamatosan termeljenek, a az emberek pedig folyamatosan vásároljanak. Ha mindenki megvenne mindent 20-30 évre, akkor egy idõ után tönkremennének a gyárak, mert nem tudnák eladni a termékeiket. Ezért van a tervezett elévülés, mindent csak 1-2 évre csinálnak, közben fejlesztik a technológiákat, hogy ha még nem is ment tönkre az 1-2 éves cuccod, vedd meg a következõt, szintén 1-2 évre. Sajnos ma már semmit sem csinálnak úgy, hogy az idõtálló legyen. A társadalomnak pedig muszáj megvenni, mert nem tud az idõben visszamenni, hogy olyan tv-t vegyen, ami élete végéig jó.
Fogyasztói társadalomban élünk. A cél az, hogy vegyél - vegyél vegyél. Ne is egyet, hanem 2-t, 3-at 4-et. Ne egyfélét, hanem sok fajtát. Lehetõleg az éppen aktuális divat darabot vedd meg, hogy jövõre szükségét érezd egy másiknak. Szükséges sz.t gyártani, hiszen hogy tudna neked 2 év múlva újra eladni egy hûtõt, mosógépet, ha a régi még jó lenne. Nézd meg a reklámokat. Vegyél fel hitelt, hogy legyen mibõl megvásárolni a szükségtelen kacatokat, aztán egyél annyit, hogy gyógyszert kelljen rá szedned. No és ha beszedted a gyógyszert, akkor még egy raklap kaja beléd fér, úgyhogy vásárolhatsz bátran, el fog az fogyni. Szánalmas világ ez!
A Fogyasztói társadalomban a termelõ vállalatok célja a minél nagyobb profit. Ha veszel egy TV-t és az mondjuk 100e Ft-be kerül de megy 10 évig akkor a gyártója keres rajt mondjuk mondjuk 40e forintot. Ha ez a TV egy éven belül elromlik akkor 10 év alatt 10 TV-t kell venned. Így a gyártó haszna 400e Ft. Ezért próbálják elérni hogy minél gyakrabban vegyél meg egy adott terméket. Ennek egyik módszere, hogy elromlik a régi, a másik meg hogy elhitetik veled hogy meg kell venned az új modellt mert az nagyon jó lesz neked...
Ha tényleg nem érted, és tényleg érdekel, kaphatsz választ. Ha csak ugy feldobtad, nem érdemes arra.
Szerintem fordított az ok-okozat. Azt halljuk mindenhol, hogy az új a jó, akkor vagy valaki, hogyha mindenbõl a legújabb van stb. Ezt persze így nem mondaná ki senki, de a legtöbb ember veszi az újat akkor is, ha a réginek semmi baja nincs, csak mert a többi embernek is új van és már ciki a régi. Ezért nem is szükséges jó minõséget gyártani, mert ha a legtöbben úgyis lecserélnék a mûködõt is, aminek semmi baja, akkor minek gyártsanak drágábban.
Mert közben jobbak is valahol használatban és fogyasztásban is. Pár év múlva elromlik, de akkor már úgyis lesz újabb, ami többet tud.
Azért abban a dokumentumfilmben elég sok a csúsztatás és tévedés (a nejlon harisnya konkrétan hülyeség), ettõl még persze az elv igaz.
Meg mondjuk elég sok olyan dolog van, amibõl tartósat gyártottak, és ez utólag felesleges volt, lásd pl. 90-es évek PC-i, amelyek ma már semmire nem jók.
pár dolog, ami ebben szerepet játszik szerintem: a modern dolgok régen nem voltak, ergo nem voltak régen lapos tévék, és hogy faragsz be egy crt tévét a falba? :) a modern dolgok fejlõdése olyan nagymértékû (nagymamámnak még nem volt mobilja, apukám is nehezen kezeli, nekem meg már 4 féle oprendszer volt mobil eszközön, és még a fõzött romokhoz nem is értek!), hogy felesleges egy telefont 10 évnél hosszabb idõre tervezni. Régen elégedett lettél volna akkor is, ha telefonálsz bárhol, nem csak otthon, most meg alap a színes kijelzõ, wifi, mobilnet, stb... lehet a jövõben alap lesz, hogy hologramokkal mutassa kit hívunk (egy bugyuta tipp :D), szóval az elvárások nem olyan hosszútávúak mint pl egy autónál. a modern dolgok modern felfogású embereknek kellenek, ami feltételezi, hogy nincs is hosszútávon szükség rá. A nagymamám magának vart kabátot, és vigyázott rá több 10 évig! Nem vett egy újat, ha elszakadt... :) A felfogás miatt is megtehetik, és hamarabb volt "rossz felfogás", mint fogyasztói társadalom! :) Az autóknál már más a téma, mert ott még mindig a 22 éves golf a kedvencem, de a fogyasztói felfogású emberek miatt ment csõdbe a saab. :\ Pedig ha gazdag lennék... :)
Persze, voltak csúsztatások a dokumentumfilmben, de azért összességében véve probléma a dolog. Most nyilván én sem az olyan elektronikai cikkeken morgok, amik technológiája évül el, mert igény van a folyamatos fejlesztésre (számítástechnika nagy része), hanem olyasmiken, amiknél a régebbi modellek egyszerûen jobbak voltak, az újak meg max. egy-két felesleges csicsadolgot tudnak, cserébe hamar (persze a garancia lejárta után) megmurdelnek. (És tudom, kivétel vagyok, de nekem tök jó a rég mobilom is, ami csak telefont és sms-t tud, mert másra nem is használnám, csoda hogy még mûködik, bajban leszek, ha majd megadja magát.)
Egyébként nekünk két doboztévénk van, lapos az nincs, mert tök jók a régik, valszeg az új kábelezéssel vagy miarossebbel kb. használhatatlanná válnak majd, hiába mûködnek kifogástalanul.
9-es jót ír, nézd meg a Planned Obsolescence vagy a Light Bulb Conspiracy dokumentumfilmet, választ kapsz a kérdésedre. Itt kitér a több, mint 100 éve égõ villanykörtére (megünnepelték a szülinapját, gondolj bele ha egy életen át nem kéne villanykörtét cserélned), aminek a szabványa "elveszett" persze, késõbb a villanykörtegyártók kartellt alapítottak, egyre rövidebbre és rövidebbre maximalizálták a villanykörték élettartamát, ezt pedig lassacskán minden egyéb cuccot gyártó cég is átvette, fõleg a nyugaton. A vasfüggöny keleti felén a tartós cikkek gyártása volt a praktikus, mivel nem volt egy jómódú fogyasztói társadalom, akik gyakran cserélhették volna a cuccaikat, ezért voltak olyan tartósak az itteni régi cuccok. Gyakorlatilag szándékos tervezési fogás, hogy rövidebb legyen a technológiai cikkek élettartama, evidens módon azért, hogy minél hamarabb újat vegyen a fogyasztó - ha évtizedekig elvan a régivel, nem fog újat venni, nincs nyereség (hacsak valami forradalmian új technológia nem születik, de nyilván pl. a hûtõk tök jók olyannak, mint régen). A nyomtatókban pl. van egy kis számláló, x. kinyomtatott lap után "bedöglik", szervizelni persze nem fogják, arra hivatkozva, hogy drágább lenne, mint venni egy újat. Egy orosz muksó csinált letölthetõ szoftvereket, hogy ezeket a számlálókat lenullázza, szóval olykor vannak kiskapuk, persze a legtöbb cikket tényleg dobhatod ki, ha elévül. A gond persze nem csak az, hogy folyton újat kell venni, hanem az a brutális mennyiségû szennyezõ hulladék, ami így keletkezik, és amit jobb híján lerakodnak Afrikába ("segélyadomány" címén, persze kb. romokat).
Hát az a baj, hogy ami 30 évig jó volt, régen, az már ma nem jó, mert letelt a 30 év. Ami ennél fiatalabb, de használt, az meg már tervezetten elavult. Akkor milyen használtat vegyek? A boltban meg tényleg csak új van... A mai energiaárak mellett viszont nem szeretnék egy 50 éves Hajdú fagyasztót, akkor sem ha mûködik.
folyt. ha nincs verseny akkor persze más a helyzet
Ez egy nagy tévedés! Úgy gyártják hogy optimalizálják az élettartamot és a gyártási költségeket illetve az ár/érték arányt és egyéb tényezõket. Tehát valóban nem az örökkévalóságnak készülnek a termékek hiszen akkor irreálisan drágák lennének. Ha nincs verseny
De egyébként a modern is tovább jó, ha rendesen karban tartják, vigyáznak rá és ha gond adódik, már kis hibánál idõben szervizelik. Nehezebb a dolog a ruhákkal, pláne cipõkkel.Nehéz ránézésre megsaccolni, mi fog 2 hét használat után szétesni.Igen, a "régi idõkben" anno 80-as évek...Olyan cipõim voltak, amiket csak baltával lehetett szétszedni, bírták a strapát, míg az ember ki nem nõtte.Anyámtól van "örökölt" pólóm, ruhám, 30 éves, semmi baja nincs!
Ez igaz is. De milyet vegyen az ember, ha nem modernet?? Ha használtat veszek, lehet, hogy eleve [email protected] boltban meg ugye csak modern kapható...
A mai fogyasztói társadalom lényege valóban az, hogy a termékekbe beépítik az eldobhatóságot.Természetesen azért, hogy legyen folyamatos gyártás, termelés, és vásárlóerõ, hogy mindig mindenbõl újabbat vegyél.Régebben a hasznot abból nyerték, hogy csillagászati árakon lehetett márkás mûszaki cikkekhez jutni, ma már olcsón jutsz silány minõségû termékekhez.
A kérdező hozzászólása: És régen miért nem ezt alkalmazták? Egyxszerûen téyleg azt mesélik az idõsek, hogy azok a dolgok az Õ idejükben 20-30 évig mûködtek? Akkor nagyon drága volt egy dolog, hogy úgy legyen haszna a gyárnak?
Oh ne értsd félre a mondandóm! :) Én is régi nokiát használok, másfél hét akksi idõt nem múl felül akármilyen kijelzõ tudása... :) Régi autó mániás vagyok, mert ahhoz nem kellenek speciális kulcsok (akárhol lehet javítani szinte), és néhol viccesen kevesebbet fogyasztanak, mint a maiak... 6 éves laptopom van, mindenre jó, izzószálas izzókat veszek a lakásba, mert akármennyire is kevesebbet fogyasztana az energiatakarékos, de amilyen hamar elromlik, az vicc... 3-4 energiatakarékos ugyanaddig jó, mint 1 izzós... a fogyasztás már nem érdekes innentõl kezdve. :) És sorolhatnám. :) A dokumentumfilmet nem láttam, csak a kérdésre reagáltam, elnézést, ha furcsán fogalmaztam!

Miért mondják azt sokan, hogy a mai tini lányok szexéhesek, amikor én még egyet sem találtam?

Azt mondják haverom, hogy leszopta ?t egy 14 éves kiscsaj. Én el sem hiszem, hogy van ilyen. Meg, ha van is mégis hol lehet ilyen lányokat találni, hol vannak a bevállalós kiscsajok? Vagy nincs is sok bel?lük, csak mákja volt haveromnak?

Legjobb válasz: Többen vannak mint hinnéd... Elég Szomorú.

Többen vannak mint hinnéd... Elég Szomorú.
és már bocsi, nem bunkóság, de az egyik hozzászólásodból fura dolog jön le, kajak 14-15 éves csajokat akarsz pipáztatni a 23 éves fejeddel? :) faja vagy
ja, tökre õk tehetnek róla, ha szexéhesek :D nem akarok nagyon belemenni a témába, inkább csak elárulom, hogy (szinte, vannak különleges esetek) mind az. van aki elfojtja, van aki nem
A kérdező hozzászólása: 23
megkérdezhetem mennyi idõs vagy?
A kérdező hozzászólása: Valaki meghívhatna egy ilyen bulira. :D Velem eddig csak táncikáltak meg simultak és max csókot engedték meg, szóval nekem azért olyan hihetetlen ez az egész.
Am tényleg sok van belõlük, nem tudom mennyi idõs vagy de a legjobban a huszonévesekre mozdulnak rá.
Vannak tinibulik utolsó buszig, dögivel vannak a kisp*csák... Meg is érdemlik a hülye ribik, hogy jól otthagyják õket. Szánalmasak. :D
Rossz helyen keresgélsz. Menj disco-ba...tele van tini [email protected] Egyik tuti lepippant ha meghívod valamire.
Utolsó: Mért baj az? Törvényesen cuccolhatók is.. Ha nekik ez jó, hát mért ne!

Miért mondják az idősek, hogy a mai fiatalok milyen bunkók?

Éppenséggel van köztük is jópár akikr?l, ugyan ezt el lehet mondani.

Legjobb válasz: Apumra is azt mondták az akkori idõsek (akik már nem is élnek) hogy bunkó hippi, szóval ez mindig így van. Generációs különbség, idõs, zárkózott, konzervatív embernek minden új félelmetes, idegen.

Apumra is azt mondták az akkori idõsek (akik már nem is élnek) hogy bunkó hippi, szóval ez mindig így van. Generációs különbség, idõs, zárkózott, konzervatív embernek minden új félelmetes, idegen.
én is mai fiatal bunkó vagyok, és imádom a fent leírt típust :) ) hát ez a korosztály nem tud ám a jól bevált kategorizálási kényszerein kívül semmi másban gondolkodni
A bunkóság nem korhoz kötött. Bár van benne igazság, hogy a mai fiatalok bukóbbak, mint voltak, pedig "csak" 25 vagyok. De többet megengednek maguknak mint anno 10 éve én. Hát és bizony az öregeknél is vannak bunkók. Szóval nem tudom a választ. :)
Az öregséget a konkrét idõ és a világban végigmenõ dolgokkal kötném én össze. Most ez relativ, hogy ki miért bunkóza le a másikat. Én csak húszan éves vagyok, de már most azt mondom amit annak idején nagyanyáink mondták, hogy a világ el van menve egy fele. Majd te is idõsebb leszel ugyanúgy fogod érzekelni, és meglátod, hogy neked sem lesz más a véleményed, mivel a világ az nem áll, csak megy megy elõre..és nézd meg az irányzatot..Persze a régi idõkhöz viszonyitva semmi nem volt igy, és mire oda kerülünk addigra mi is el fogunk borzadni..Várom, hogy még mikre képesek a világ alkotói:) ))
Amikor fiatal lány voltam, az idõsek szemében harsányak, szemtelenek voltunk, akik szégyellhetnék magukat mert miniszoknyában vannak, és nincs sem harisnya sem melltartó rajtuk..Most 40 évesen néha én is csak pislogok, hogy hová kerültem, hiszen a legtöbb fiatal tényleg olyan amilyen.Sokszor égnek áll a hajam, hogy már fel sem kell öltözniük, hogy kitárják magukat..Szóval az idõ haladtával nekem is lettek rigolyáim..(bár nem csinálok olyat, hogy rátolom valakire az ajtót) Hidd el nekem, mire te is idõs leszel, lehet, hogy te sírni fogsz a fiatalok láttán.Vagy ki se mersz menni majd a lakásodból.. Annak a srácnak aki az idõsek halálát kívánja az meg tényleg durva, hiszen ilyet az ellenségünknek sem kívánunk..És ha te halsz meg idõ elõtt, vagy a szüleid..(na egy ilyen hozzászólás nálam már súrolja a bunkóság határát)
Talán azt remélte az idõs nõ, hogy átengeded az ajtón, tekintettel a nemére vagy a korára. Talán náluk még így volt szokás.
Tényleg egyre hülyébb az ember minél jobban öregszik? Igen, sajnos.
Én 24 vagyok de már most elsirom magam egy tizenéves láttán pl. egy bulis helyen ahol megérkeznek egy éppen punci eltakaró szerkókba..szóval..még mi lesz...:) )) Ez a nagy kérdés. Ti se reménykedjetek hogy majd jobb lesz a véleményetek.
"Tényleg egyre hülyébb az ember minél jobban öregszik? Igen, sajnos." Tudod én 70 éves vagyok és sehol se vagy hozzám képest.
Igen csak az idõs is az õ tapasztalibõl beszél.Majd amikor veled is szembe áll egy 6 diplomás ugyanúgy el fogod, és ki fogod oszatni az észt, a te szemszögedbõl a 4 diplomáddal.Szóval épp ez a lényeg h a világ változik.
oké, ez igaz, na de ezt a változást egy értelmesebb ember el tudja fogadni, tudja követni nem?
Nem kell olyan sokáig elmenni, hogy az öregek hogyan vélekednek. 23 éves vagyok, most volt osztálytalálkozónk, azok a lányok akikre anno leginkább ráillett a buta tizenéves liba kifejezés, na pont azok szidták a mai tizenéveseket, és adták elõ, hogy bezzeg a mi idõnkben. Leginkább az szidja a fiatalokat, aki fiatalon a leghülyébb volt.
A hely átadásról annyit, hogy ismerek olyan fiatalt, akinek olyan mozgásszervi betegsége van, hogy összeesik, ha 5 percnél tovább kell állnia. De nem látszik rajta. Szóval ha jön egy idõs ember, és kéri a helyét, akkor ha elkezd magyarázkodni, máris neveletlen fiatal lesz belõle, ha nem magyarázkodik akkor meg azért.
jó hát egy beszûkült agyúnak te magyarázkodhatsz ... úgyis csak azt látja, amit éppen õ akar
Tényleg egyre hülyébb az ember minél jobban öregszik? Nos igen, én ezt tapasztalon sajnos ... van pár idõsõd a környezetemben, és 1-2 év alatt is radikálisan lecsúsztak szellemileg, pedig fénykorukbanmegbecsült értelmiségiek voltak, vagyis azok is, csak hát ez a fránya szenilitás meg tudja még mi okozza, hogy beszûkülnek nagyon
A kérdező hozzászólása: lehet ugyanazzal futottunk össze :)
Az idõsek között is sok a bunkó, a fiatalok között is sok a bunkó. A fiatalok pofátlanok, nagyképûek, felsõbbrendûnek hiszik magukat, az idõsek szintén sokszor tartják magukat többre, csupán a kor miatt. Mivel mindkét korosztályban sok a bunkó ember, ezért mindkettõ általánosít, és mély gyûlölettel tekint a másikra. Az az igazság, hogy ez nem korfüggõ, ahogy a szellemi képesség sem. Ez egyénfüggõ.
A kérdező hozzászólása: nem érzem, hogy mély gyûlölettel tekintenék a "másikra", nekem addig senkivel sincs bajom, amíg belém nem köt, ha megteszi, akkor se szólok vissza, magamban lerendezem
Múlt héten én úgy jártam, h a bevásárlóközpontban le akartam éppen ülni egy foteles részre, erre ott terem a a semmibõl egy botos néni. Odaér és feldobta a koszos botját az étkezõ asztalra mondván ez az õ helye, hogy merek leülni, õ volt itt elõbb. Néz rám h adjam oda a helyet. Hát köpni nyelni nem tudtam...végülis nem adtam neki oda az asztalt.
20:25 igen, belátom, abszolút igazad van, megfelelsz a kategorizálási kritériumaimnak, és mi alapján szóltad le a nálad fiatalabbat ? mit tudsz róla? imádom, amikor a 4 egyetemi diplomás fiatalnak a bölcs öreg elmagyarázza az élet dolgait ...
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, szerintem nincs igazad, az én osztályomban is vannak barmok, de mindenki más ellenük van, hiszem mi tanulni akarunk, és közösen le tudjuk õket gyõzni
" a mai fiatalok bukóbbak, mint voltak, pedig "csak" 25 vagyok" Tudod 60 évvel ezelött ilyen nem fordulhatott elõ hogy akár egy város legdeviánsabb leghülyébb gyereke is nekitámadjon a tanárnak. És szülõk se rohantak az iskolába verni a tanárt. És a gyerekek se viselkedtek egymással vadbarom módjára.Ma a legtöbb osztály irányát hangulatát a legostobább, leghülyébb gyerekek határozzák meg.Miért követik a többiek birka módjára vajon?
"ez a korosztály nem tud ám a jól bevált kategorizálási kényszerein kívül semmi másban gondolkodni" Gondolkodni nem korosztály gondolkodik, hanem az egyén!Magad árultad el hogy csak kategorizálni tudsz! Nem zavar? 70 éves.
Szerintem meg ha megneznenk szazalekosan h a tizenevesek vagy a nyugdijasok kozul bunkok-e tobben, akkor egyertelmuen a tinik lennenek tobben...Mi is csinaltunk durva dolgokat, de a jelenlegi fiatalsag siman tultesz rajtunk, legtobbjukbol a minimalis tisztelet es empatikus keszseg is hianyzik...
A hülyeség nem korfüggõ. Ha valaki normális volt fiatal korában, az idõs korában is az lesz. Aki meg fiatalabb korában is bunkó volt... ez az a típus, aki tolakszik a busznál, a postán, etc. Aki azzal érvel, hogy "mert amikor én fiatal voltam..." az fiatal korában éppen így viselkedett. Így neki akkor is volt és most is van ülõhelye a buszon...
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én temérdek beszólós, pofátlan öregemberrel és nénivel találkoztam.
Hát azért én nem kötném össze a fiatal éveidet és az öreg éveidet. Mivel nem biztos h minden úgy alakul, lehet hh majd megtérsz, vagy éppen vénségedre gajdulsz be. Ez tényleg csak az egyéntõl függ.
én ma reggel ültem a buszon, odaállt mellém egy idõs néni és szabályosan rugdosni kezdte a lábamat, hogy adjam át a helyem...
"Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én temérdek beszólós, pofátlan öregemberrel és nénivel találkoztam. A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 20:29" Hát nem tudom, te hol mászkálsz de engem még nem kerítettek be idõsek, hogy cigit és pénzt kunyeráljanak, de már többször volt szerencsém 10-12 éves suhancokkal akik sokkal félelmetesebbek mint pár idõs ember..
Igaz, hogy vannak elfajzott fiatalok, de most kivételesen õket védem meg. Én általában két gyerekkel utazom, akár távolságin, akár tömegközlekedésen, de még az esetek nagy többségében a fiatalok voltak azok, akik segítséggel voltak, és nem az életerõs férfiak, vagy nõk. Több olyan volt, hogy próbáltam felszállni a buszra és az ajtóban álló férfi nemhogy segített volna feltenni a babakocsit, de még csak arrébb se állt, míg a fiatalok ha nem segítenek, de legalább nem állnak az utamban. A legdurvább az volt, amikor egy este orvostól jövet nem tudtam leszállni a megállónkban, mert két hölgyemény az ajtóban pletykált és nem engedtek el egy kisgyerek a kezemben egy mellettem és két táska a vállamon és amikor kicsit csúfosan megköszöntem, hogy nem tudtam leszállni még õk voltak felháborodva, hogy miért nem mentem a másik ajtóhoz.
Mondjuk ez az egy a halálom, amikor automatikusan elvárják a hely átengedést.Persze én mindig átadom és megkérdezem, de nem mindig jó szivvel.Éppen a múltkor még szó volt valami ilyesmirõl és egy fiatal lány irta volt, hogy lehet h õ (fiatal) sokkal fáradtabb és gyengébb abban a percben de mégis elvárnák, hogy átadja. De persze csakl oda lyukadok ki h egyéntõl függ ez a felfogás is.
A kérdező hozzászólása: igen, persze, tudom, nekem is változni a gondolkodásom, meg majd még minden más is változik, de én most inkább ezen az idõs nõszemélyen akadtam ki... valaki írta az ajtótartást, terveztem, ahogy kinyitottam volna, de akkor sem az a megoldás, hogy neki b.szom a másiknak...
A kérdező hozzászólása: igazad van :D

Miért van mindenki azon kiakadva, hogy a mai fiatalok 12-14 évesen dugnak? HOL van máshol a világon ilyen, ha ivarérett lesz valami, akkor nem azonnal párzani akar?

Legjobb válasz: Nem azzal van a baj hogy csinálják hanem hogy úgy csinálják hogy nem is értenek hozza és késöbb ilyen trollok születnek mint a szüleik:D

igen, de 1 társadalomban élünk, ahol el kell fogadni a társadalmi normákat:nem jó dolog a leányanyaság, fiatalon nemi betegséget elkapni stb. és azt sem szabad elfelejteni h 1 rossz szexuális élmény nagyon befolyásolja a gyerekek lelki fejlõdését. nem mondom h házasságig kell várni, meg csak 18 felett szabad, de azért érdemes odafigyelni... ...na megyek és karóba húúúúúzok 1 szûz bombázót MIGIRIMIGIRIGÚÚ OH YEAH
Nem azzal van a baj hogy csinálják hanem hogy úgy csinálják hogy nem is értenek hozza és késöbb ilyen trollok születnek mint a szüleik:D
Emberek vagyunk vagy állatok? Na ezért.
Azt ne feledd el, hogy ha ivarérett lesz "valami" és párzik, akkor utána kölyköket is ellik! Az ember viszont nem akar 12 évesen gyereket szülni, úgyhogy az ivarérettségre építkezõ érved használhatatlan.
A kérdésedben benne van a válasz: "valami" Ha te valaminek érzed magad és nem valakinek, akkor dugj össze vissza 12 évesen. De sajnos a tudomány mai állása szerint mind egyéni mind társas pszichológiai szempontok miatt jobb lelkileg is megérni a szexualitásra, és nem csak testileg (ivarérettség). Mert az ember esetében a szexualitásnak kultúrája van. Ennek pedig az az oka, hogy az ember azon kevés állat egyike, amelyik élvezetbõl szexel, nem csak az utódnemzés miatt. 24/N
Azért mert õk még mindig szüzek és irigyek :D :D :D
like a boss!
Azért ne süllyedjünk már arra a szintre mint az állatok. Milyen lenne hogy ha mindenki ivaréretté válna és rögtön b*sznának mint a nyulak? Másrészt, ha itt tartunk, az állatok jelentõs többsége a szaporodás miatt párzik és nem örömszerzés céljából. Na most ha mindenki 12-13 évesen szülne, elég nagy gáz lenne belõle. Nekünk embereknek nem úgy megy minden mint az állatfajoknál. Az lenne a normális hogy ha az ember szül egy gyereket, akkor azt megfelelõ körülmények között teszi, el tudja tartani, és felnevelni. Másrészrõl az embereknél a szaporodáshoz nem csak a nemi érettség, hanem valamilyen szintû szellemi érettség is szükséges, és nem hinném hogy ez egy 12-14 éves gyerekben megvan. Ha meg már itt tartunk, ez a kérdés sokat elárul annak a szellemi szintjérõl is, aki feltette.
mert az állat az ösztön szerint mûködik, az ember meg ész szerint ( elvileg) na most te nem tudom mit szólnál, ha a 12 éves lányod ( aki normál körülmények között játszótéren játszik miután megírta a házi feladatát , és 10 kor takarodó van neki ) beállitana egy olyannal hogy anyu, / apu, már 13 éves vagyok, és terhes. na ezért.
Egyrészt az elsõ szexuális élmény nagyon meghatározó (nem feltétlenül a szó szerinti közösülésre gondolok) - szerintem úgy egészséges, ha egy párkapcsolatban történik meg, ráadásul olyanban, ami már megérett erre. Tehát ha két 15 éves fél éve együtt jár, szeretik egymást, lelkük rajta, ha mindketten szeretnék - ismerjék meg egymás testét. Viszont 13 évesen pl. házibuliban lesz.pni valakit... sajnos nem sejtet valami jót. Persze tudom milyen ez, 13-14 évesen minden fiúnak egész nap áll a bré, a lányok meg kíváncsiak, és könnyen belemennek kisebb-nagyobb kalandokba. De higgyétek el, érdemes várni vele... a legideálisabb az lenne, ha a házasságig várna vele mindenki, de hát ugye az embernek vannak bizonyos szükségletei, még akkor is, ha nem házas...
ha van is mivel meg hol meg kivel akkor mikor?
Ha van is mivel meg hol, akkor kivel??
ha van iis mivel, hol?!:)
kérdés. 12évesen mivel?
Csak lehet hogy vki készen áll rá lelkileg is meg testileg is 12-14 évesen... és lehet hogy még azoknak a fejlõdõ kamaszoknak is van annyi eszük hogy védekeznek... vagy bármi más.... és ha õk ezt élvezik szeretik akkor csinálják ha bajuk lesz nem lehet mit tenni.!!!!! mint ha eddig senkinek nem tûnt volna fel a mai fiatalok gyorsabban érnek mint a szüleink, nagyszüleink, dédszüleink... és egyre gyorsabban.. már a mai 6 évesek is a szexrõl beszélgetnek gondoljatok bele a ti gyerekeitek is gyorsabban fognak már érni!... és ez nem attól függ, hogy milyen anyád milyen apád van hanem attól, hogy a mai világban egyre gyorsabban fejlõdik minden és mindenki...

Miért van az hogy a mai leggtöbb 15-16 éves lányok mindenkivel lefekszenek aki egy kicsit is odafigyel a kinézetére? 15/f

Az egész észrevétel úgy kezdődött hogy felkerültem közép iskolába....rám írt egy lány hogy tetszek neki ezzel nincs is semmi baj csak utána egyből a lényegetért 2napja ismertem de már leakart velem feküdni. Most évvégefelé kb 13 lánnyal volt ez persze más más iskolákból.És melegnek néznek azért mert én nem futó kapcsolatba akarom elveszteni a szüzességem.

Legjobb válasz: Muszáj ilyen hülye hangulatjeleket használni? A smiley még oké, de ez, hogy: ^^ most komolyan mit jelent? Középiskola egyben van, ezt csak azért emeltem ki külön, mert ezt igazán tudnod kéne, rosszul fogalmazol, kihagysz betûket... Csodálom, hogy van annyi eszed, hogy nem akarsz már 15 évesen ész nélkül "párosodni". Mellesleg szerintem melegnek azért nézhetnek, mert ahogy írod, "adsz a külsõdre", és ugye vékony a határ az "adsz a külsõre" és a metrószexualitás között. Egy csomó 15 éves srác van, aki szûz még, és valahogy mégse nézik melegnek õket. A kérdésed pedig, hogy "Miért van az hogy a mai leggtöbb 15-16 éves lányok mindenkivel lefekszenek aki egy kicsit is odafigyel a kinézetére?" egyenesen vérlázító. És már csak nem is azért, mert képtelen vagy itt is normálisan megfogalmazni egy mondatot: "legtöbb mai 15-16 éves lányok" - ez értelmetlen. És nagy a különbség a "le akarna feküdni" és a "lefekszik" között. A kérdésedbõl, és a leírásodból süt az, hogy beszûkült vagy, igénytelen (nem érdekelnek a kifogások, hogy gyorsan gépeltél, vagy telefonról írsz, szerintem erre nincs mentség), és felteszem, a mûveltséged sem kiemelkedõ. Mindezek alapján azt mondanám, hogy én 15 éves lányként soha a közeledbe sem mennék. Különben is... Az egész kérdés csak arra volt jó, hogy elmondhasd, milyen sok lány akart lefeküdni veled, nem? Egyszer már leírtam, de az is csoda, ha ezt végigolvastad, mindenesetre feltüntetem: 15/L

Muszáj ilyen hülye hangulatjeleket használni? A smiley még oké, de ez, hogy: ^^ most komolyan mit jelent? Középiskola egyben van, ezt csak azért emeltem ki külön, mert ezt igazán tudnod kéne, rosszul fogalmazol, kihagysz betûket... Csodálom, hogy van annyi eszed, hogy nem akarsz már 15 évesen ész nélkül "párosodni". Mellesleg szerintem melegnek azért nézhetnek, mert ahogy írod, "adsz a külsõdre", és ugye vékony a határ az "adsz a külsõre" és a metrószexualitás között. Egy csomó 15 éves srác van, aki szûz még, és valahogy mégse nézik melegnek õket. A kérdésed pedig, hogy "Miért van az hogy a mai leggtöbb 15-16 éves lányok mindenkivel lefekszenek aki egy kicsit is odafigyel a kinézetére?" egyenesen vérlázító. És már csak nem is azért, mert képtelen vagy itt is normálisan megfogalmazni egy mondatot: "legtöbb mai 15-16 éves lányok" - ez értelmetlen. És nagy a különbség a "le akarna feküdni" és a "lefekszik" között. A kérdésedbõl, és a leírásodból süt az, hogy beszûkült vagy, igénytelen (nem érdekelnek a kifogások, hogy gyorsan gépeltél, vagy telefonról írsz, szerintem erre nincs mentség), és felteszem, a mûveltséged sem kiemelkedõ. Mindezek alapján azt mondanám, hogy én 15 éves lányként soha a közeledbe sem mennék. Különben is... Az egész kérdés csak arra volt jó, hogy elmondhasd, milyen sok lány akart lefeküdni veled, nem? Egyszer már leírtam, de az is csoda, ha ezt végigolvastad, mindenesetre feltüntetem: 15/L
Grat^^ Nem minden lány ilyen:D
15/l nem kell mindent elhinni amit az interneten olvasol. És ráhibáztál "Különben is... Az egész kérdés csak arra volt jó, hogy elmondhasd, milyen sok lány akart lefeküdni veled, nem" illetve! nem mert még arra hogy õ mennyire add a külsejére, hogy milyen jó csávó. Hagyjuk már ha tényleg így lenne, szerinted itt írogatna? Meg ha ennyire menõ csávó, akkor mért nem sétál mondjuk oda simán azokhoz a csajokhoz akikkel össze akar jönni elmondása szerint, és magyarázza el nekik hogy nem meleg, csak nem akar bárkivel lefeküdni, ahelyett hogy itt rinyálna mint egy csecsemõ
Figyelj akik ilyenek nagyon buta, éretlen gyerekek, vannak normális, értelmes lányok is, inkább velük kezdj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat^^
Akkor talán kezdj azokkal a lányokkal. Azért mert azt mondják nekik ratyi vagy még nem hiszik el.
A kérdező hozzászólása: Ezért írtam hogy a leggtöbb^^ de nem mind. Hát engem nem az zavar hogy lemelegeznek hanem ilyet és hasonlókat terjesztenek az olyan lányoknak akikkel elbírnék kezdeni egy komolyabb kapcsolatot:\
Legalább egyet kapj el, hogy ne nézzenek ratyinak :) kicsit túl van értékelve ez a szüzesség már. Nem olyan nagy dolog az ha már nem vagy az, de az se ha husz éves korodig vársz, hogy lefeküdj egy lánnyal. A mai lányok hamarabb akarnak felnõni, azt hiszik ha szexelnek azok is.
Tényleg nem minden lány ilyen de nagyon sokan, én is most lettem gimis és az évfolyam fele ilyen.:$ És sztem ne törõdj azzal ha le melegeznek.:) 15/L
Nem is azt írtam, hogy tényleg jó csávó, de hogy azért kérdezett, hogy ezt leírja, az hétszentség.
mozgásérzékelös ajtón nincsen kilincs
ne általánosíts. 17 vagyok, pasim sem volt még...
nem mindegy az neked ? miert faj az, hogy elvezik az eletet ? ha szerinted ez elitelendo akkor orulj neki csendben, h te nem vagy ilyen. ok se osszak neked az eszt, hogy miert vagy ilyen besavanyodott es prud...mindenki torodjon a maga dolgaval es elje ugy az eletet ahogy akarja.
Mert felelõtlen ösztönlények!
Azért mert egymást húzzák bele a dologba, ha valaki mondjuk szûz 16 évesen megalázzák kinevetik, kiközösítik... Ezért inkább minden mindegy alapon keres v kit, akivel szexelhet, csak h elfogadják. Persze arról már senki sem beszél h egy átlag 20-n éves mennyi nemi betegséget kap el e miatt. Én pl ismerek 3 szifiliszest és 1 HPV-st meg két csajt akinek "véletlenül" gyereke lett. Ja és a túl sok szex felgyorsítja az öregedést az ilyen emberek 40 évesen majd 60-nak fognak kinézni de nekem mind 1.
Kit érdekel, hogy más mit csinál? Fõleg, ha nekem abból nem származik károm. ennyire irigykedsz rájuk, akkor állj be a sorba.

Miért van az hogy a mai tiniknek nincs sját stílusuk?

Mármint öltözékileg. meglátok egy tinilányt és mindegyik egyformán öltözködik szinte. Pl én szeretem a magassarkúkat és néha meg furán néznek rám az osztályban hogy nem sportcíp?be megyek. Avagy minden tinilány miért akar unalmasan öltözködni?

Legjobb válasz: Nem mindenki akar kitûnni a tömegbõl. Vagy ha mégis, akkor nem feltétlenül az öltözködésével akarja ezt elérni. Egyébként nem értem, miért mondod, hogy a "mai tiniknek". Régen talán minden tini másféle stílust képviselt?

Nem mindenki akar kitûnni a tömegbõl. Vagy ha mégis, akkor nem feltétlenül az öltözködésével akarja ezt elérni. Egyébként nem értem, miért mondod, hogy a "mai tiniknek". Régen talán minden tini másféle stílust képviselt?
ez közeg kérdése, unalmas emberekkel vagy körülvéve
Viseld csak azt ami neked tetszik ne foglalkozz másokkal
nálunk meg pl a magasarkú közönséges. :D a közösséggel van a baj. ;) látod? :)
A tiniknek sosincs saját stílusuk. Idõ kell, hogy kialakuljon. Az, hogy magas sarkút hordasz, még nem stílus, ráadásul jelenleg még igencsak nem ajánlott, mert végleges deformációt okozhat a lábfejen. De nyugi, ahogy te is, minden tini úgy érzi, hogy egyedi, pedig tök ugyanolyan stílusban öltöztök :)
Személy szerint nekem van elképzelésem, hogy miképp szeretnék öltözködni, csak éppen anyagilag nem engedhetem meg magamnak. Oda és vissza vagyok a japán divatmárkákért.. <3 17/L
A kérdező hozzászólása: általában válogatott turikban is szoktam ruhát venni. de most nem tudom mit kell itt pattogni én arra gondolok hogy minden tini sportcipõbe, farmerbe és pulcsiba jár ami dögunalom. igenis vannak olyan ruhadarabok ami tud csinos lenni. sõt nem is kell magassarku hisz van balerina cipõ is
Nekem teljes elképzelésem van a saját stílusomról, melyik illik az egyéniségemhez stb. Csak egy a baj, hogy az a bolt, ahol ezeket a ruhadarabokat megkaphatnám az eszméletlen drága.
ja igen és a ballerina cipõt ilyen idõben szépen rejtegetheted a cipõs szekrényed aljában.. mint ahogy még a magassarkút is ott kellene melegíteni. ;)
"ma már nagyobb kincsnek számít egy VANS vagy converse cipõs lánnyal találkozni, mint egy magassarkúban éppenhogycsak alig járni tudó lány mellett elsasszézni a folyosón, merthogy ugye járni nem tudnak benne, csak ez a divat " Hát nem tudom, te mennyit forgolódsz tinik között - bevallom én már nem ez a korosztály vagyok - de meglátásom szerint a felük ilyen, a másik felük olyan. Igaz én csak utcán és bevásárlóközpontokon találkozom ezzel a korosztállyal, bulikba, stb. helyeken nem, de szerintem a két felsorolt réteg kb. egyforma számmal van jelen. Mellesleg az nem egészen igaz, hogy egyik sem tud menni a magassarkúban, a kérdezõ pedig egyébként sem említette, hogy 15 centis birodalmi lépegetõket hordana, szóval nem kellene rögtön besorolni a hülyeliba kategóriába. Az meg már tényleg mellékes, hogy én se a botladozó libákat (nem célzás) se a konzerves hülyegyerekeket nem látom szívesen. A cipõkrõl meg annyit, hogy én ilyen idõben már simán hordok magassarkút vastag harisnyával, 15 fok körül már peep-toe-t is, harisnyával szintén. A balerinán, a magassarkún és a torna/edzõcsukán kívül egyébként is sok cipõfajta van: bakancsok (és igen, ebbõl is van nõies, esetleg magasabb sarkú...), csizmák, félcipõk, bokacsizmák/cipõk. Tény, hogy a legtöbb tini az elsõ 3-ra van beszûkülve, de azért ne tegyünk már úgy, mintha nem léteznének. És egyébként sem csak magassarkúban lehet csinos lenni, a törpe/lapos sarkúak/talpúak is tudnak csinosak lenni. A sport/tornacipõ egyébként meg se nem csinos, se nem nõies, ezt verd ki a fejedbõl. Sok tininek vannak errõl illúziói, de a nõiesség és a sportosság/lazaság együtt nem megy, csak beképzelik maguknak. Persze megvan ezeknek a cipõknek is a maguk elõnye: kényelmesek, moshatóak, tartósak. Én is szeretem az edzõcipõket edzéshez vagy túrázáshoz, de egyáltalán nem nõiesek, ez van.
A kérdező hozzászólása: jó nem a 15 cm-s magassarkúra gondoltam az tény meg utolsó elõtti válaszadó tényleg jól megfogalmazta. pl én 3-4cm-sarkút is cipõt hordok.
márbocs de a nevébe van..TORNAcipõ..;)
Szerinted milyen öltözködésük legyen ha bemész egy boltba és egy ruhából van vagy 20 darab..ezt a felfogást..de szerintem valósítsd már meg h mindenkinek külön-külön ruhát tervezel..te se vagy egyedi és attól, hogy csinosabban öltözködsz..ugyanúgy mint te sokan írtak ide..és látod ha õk is úgy öltöznek alapból te is tucat vagy..mert amit a boltban megveszel pl. Mo-n 2 millió darab van belõle és ha mindet megveszik lám.. még 1 millió 99999 embernek is ugyan olyan van..
és miért van az hogy a mai tinik magassarkúban topognak még suliba is? ennyire buták hogy nem tudják milyen káros ez? ennyire letojják az egészségüket? ezzel kéne foglalkoznod inkább, nem mások stílusával, és nem azért mondom hogy kötözködjek. nekem mindig volt saját stílusom, mivel magamnak varrtam a ruháimat. amíg boltból öltözködik valaki addig nem lesz saját stílusa.
A kérdező hozzászólása: mondjuk ez igaz é nem gondoltam még rá. bár mondjuk a magasarkútól tényleg nem válunk egyedivé ez igaz
A kérdező hozzászólása: hát igen arra gondolok amit te írtál:) de az jó
Én nem úgy öltözködöm, mit a többség, próbálok egyéni lenni valamennyire, de nem szeretek különc sem lenni. Én pl. sokat hordok csajos vékony melegítõfelsõket, topot alá, de nem olyan mintájút és stílusút, mit a többiek. És nem is fiús emiatt a stílusom, Szeretek nem átlagos lenni, és ezért irigykednek is. De én ezekkel nem foglalkozom.
A kérdező hozzászólása: jah a mai-t nem akartam odaírni
A kérdező hozzászólása: hát jó régen is hasonlóan akartak öltöködni az tény, de nekem valahogy a mai tiniöltözködés nem nagyon jön be:)
A kérdező hozzászólása: hát mondjuk én szeretek csinosan öltözködni avagy nem nagyon hordok egyszerû pulóvert, sporcipõt, pólót, nadrágot, jobban szeretem a csíinosabb cuccokat:)
A kérdező hozzászólása: jó de aki csinos annak van önálló stílusa:) engem emg nem nagyon ekdvelnek a lányok emiatt de engem nem érdekelnek:) jah egyébként nem szeretek ribancosan öltözködni mármint nem a csitris öltözékre gondolok:D
A kérdező hozzászólása: az biztos.
én nem azt mondtam, hogy edzõcipõre gondolj... igenis vannak olyan sportcipõk, amik lányosak és csinosak. vagy tavasszal, amikor már meleg van a csizmákhoz, de még esõs idõ van rohadjon le a lábad vagy a nyitott cipõkben tocsogj végig az utcákon?... de most nem fogok a cipõkrõl veszekedni, mert a kérdés nem erre irányult, hanem arra, hogy aki nem magassarkúba megy, hanem sportcipõbe miért abba megy? miért nincs stílusa. ha neki nem jön be a magassarkú, akkor miért ne járhatna abba? ettõl nem lesz unalmasabb az öltözködése és ettõl még lehet stílusa az embernek.. most azt mondjátok, nem a magassarkú a lényeg. de ott van! "szeretem a magassarkúkat és néha meg furán néznek rám az osztályban hogy nem sportcipõbe megyek. Avagy minden tinilány miért akar unalmasan öltözködni?" tehát a magassarkú okés, az stílus, az divat, a sportcipõsök meg inkább bújjanak el?

Miért gondolják a balosok hogy a mai baloldal a megoldás az ország problémáira? Miért gondolják a jobb oldaliak hogy a mai jobb oldal a megoldás?

Indoklást kérek ?

Legjobb válasz: Nos, én az LMP-ben látom a megoldást, mert értelmes javaslataik és használható terveik vannak. A hozzáállásuk és gondolkodásmódjuk általam is nagyra értékelt elveket képvisel (környezetbarát megoldások, emberségesség, tudatosság), jó szakértõik is vannak és nem traktálnak se kereszténységgel és nacionalizmussal, sem pedig képtelen ígéretekkel.

Nos, én az LMP-ben látom a megoldást, mert értelmes javaslataik és használható terveik vannak. A hozzáállásuk és gondolkodásmódjuk általam is nagyra értékelt elveket képvisel (környezetbarát megoldások, emberségesség, tudatosság), jó szakértõik is vannak és nem traktálnak se kereszténységgel és nacionalizmussal, sem pedig képtelen ígéretekkel.
Elsõ kérdésedre: http://www.lehetmas.hu/rolunk Másodikra: http://www.lehetmas.hu/celjaink (az itt található további linkekkel együtt)
Elsõ vagyok. Köszönöm a pontosítást. Így már értem, és azt is értem, elsõre miért nem értettem a kérdést. Merthogy én se a jobb, se a baloldalról nem gondolom, hogy bármiféle megoldást nyújtana, és már olyan régóta nem gondolom, hogy fel se merült bennem, hogy még valaki ezekben a lejáratódott, hülye pártokban bármire is megoldást látna. De belátom, sokan lehetnek még ilyenek. Én viszont csak valami teljesen új formációt lennék hajlandó támogatni, olyat, amilyen eddig még nem kormányzott. FIDESZ, MSZP, SZDSZ, MDF tehát fel sem merül. Az LMP egy impotens nagyvárosi majomklub, ugyanaz a lekezelõ, felsõbbrendûségi komplexusuk van, mint ami az SZDSZ-nek, és amibe õk ugye már belebuktak. Szerintem a Jobbik sem szalon- és kormányképes, úgy hogy én még várok...
Én még mindíg az elsõvel értek egyet. A balosok jelentõs része véleményem szerint egyáltalán nem gondolja, hogy a mai baloldal megoldást jelent az ország problémáira. Jobboldaliak jelentõs része szintén nem gondolja, hogy a mai jobboldal a megoldás.
Logikus választ csak logikus kérdésre lehet adni. Ennek a kérdésnek ebben a formában nincs értelme. De lehet még több száz ilyet feltenni: A tofukedvelõk miért gondolják, hogy jó a tofu? A macskabarátok miért szeretik a macskákat? A gyúrós srácok miért gyúrnak? Talán pontosítani/konkretizálni kellene a kérdést...
"Miért gondolják a balosok hogy a mai baloldal a megoldás az ország problémáira?" Mert úgy gondolják, hogy Orbán a sátán, ezért bármit meg kell tenni, hogy ne Orbán kormányozzon. Csak a baloldal tudja elérni, hogy Orbán ne legyen kormányon, ezért a baloldalra szavaznak. Újabban ugyenezek az emberek két táborra oszlottak, kb. felük jobbikos. "Miért gondolják a jobb oldaliak hogy a mai jobb oldal a megoldás?" Õk úgy gondolják, hogy az 1998-2002-es kormányzás alapjában véve sikeres volt és kb. azt kellene folytatni.
A kérdező hozzászólása: És nem volt sikeresebb?
A jobboldaliak szerint sikeres volt. A baloldaliak szerint a borzalmak borzalma volt, mert a Sátán volt kormányon és fasiszta terror volt.
A kérdező hozzászólása: Jahh és Bajnaiék nagyon rossz úton járnak sajnos, ez nem lessz megoldás semmire. (nem vagyok fideszes)
A kérdező hozzászólása: Megértem a hezitálásod mert tényleg nem könnyû eldönteni hogy mi is lenne a jó. Nekem konkrét elképzelésem van mert ismerem azokat az elképzeléseket amiket a zászlóra tûznek a pártok. És össze tudom vetni azzal amit a humán az érték és a háttér lehetõvé tesz a számukra. De nem szeretnék senkit agitálni. Persze ha a priváton kérsz egy indoklást azt szívesen elküldöm. DJ
A kérdező hozzászólása: Ezek milyen származású nevek? Ha megengeded én nem kommentálom. Mindeki tudja szerintem és rossz lessz a szájíze az SZDSZ után. Nekem semmi bajom a kisebbséggel , de lássuk be végre hogy vannak történelmi alapelvek a politikában. A tapasztalat? Ha egy országban egy kisebbség irányít, az hajlamos a fajtársai részére kiosztani a pozíciókat. Ez összezáráshoz vezet és korruptcióhoz, ami a ebben a közegben nomenklatúra és a oriarhia kialakulásához vezet és még nagyobb korruptciót szûl. Sajnos ez egy sokszor a világon bebizonyosodott tény. Még egyszer nem szeretném mert ez legalább - 15év kárt okozott eddig is a gazdaságunkba és a gazdasági és társadalmi szerkezet teljes deformitásához vezetett! DJ
A kérdező hozzászólása: De a bal mivel jobb mint a jobb? Mi az amit õk képviselnek ? És ha csak ov utálod akkor érdemes azért a balra szavazni ezután a 8 év után?
A kérdező hozzászólása: Most olvastam át az LMP anyagát! Az elveik alapjában nem rosszak de nincsenek konkrétumok. A radikalizmus hiánya és annak átütõereje hijján pedig csak sóhajok maradhatnak. És persze az összetétel ami nekem gyanus! Pld Unió ! Nem lehet radikalizmus nélkûl és egyfajta csel és taktika nélkûl semmit elérni az Eu ban . ez tapasztalat. Nekik nem lényeg hogy neked mi lenne a jó!
" Ivády, Várady, Kaufer, Raushenber, Estery, " Ezek milyen származású nevek?
én azért teszem a balra az x-em, annak tudatában hogy semmivel sem lesz jobb, mert a jobboldal nem értelmes alternatíva. Mindegy kit választok, semmivel sem lesz jobb, Az LMP-ben reménykedtem, de ahogy írták elõttem is, nekik is csak elcsépelt mondataik vannak.
Az LMP nek nincsen normális programja, csak elcsépelt ötletei. Ezeknek a célrétege is a kisebbségek. MAGYAR emberek érdekeit miért nem tudják figyelembe venni?
A kérdező hozzászólása: Örülök hogy eddid csak értelmes emberek írtak!
A kérdező hozzászólása: Az LMP-s barátomnak. Szép szép amit olvastam és hassonlít a jobbikéra bár korán sem annyira radikális de.....! Nem vagyok rasszisat csak ovatos az SZDSZ után és itt a 7 alapító tag nevei között ezt olvastam! Ivády, Várady, Kaufer, Raushenber, Estery, Nem lehet hogy cseverbõl - vederbe? Nem akarok pejüdikálni csak már félek ha a hassonló neveket látok elõre haladni!
A kérdező hozzászólása: Kik alkotják az LMP alapjait, és mik a gazdaság élénkítésre vonatkozó elképzeléseik? Kérlek írd le gogy legyen világos és ha nem is értek egyet vele de logikus , már is dobom a hasznosat!
A kérdező hozzászólása: De írok egy választ hogy világos legyen! Azért mert a tufu növényi proteinokkal van teli ami egészséges! Mert a macska egy tudatos állat aki soha nem lessz alárendelje az embernek és még is a szeretõ társaként viselkedik , hízeleg és hálás is tud lenni! Mer aki a testépítésselfoglalkozik és komolyan teszi , az egyfajta életformát követ ami a táplálkozástól a rendszeres edzésekig alárendeli magát az egészségnek.És persze jól akar kinézni. Kb így ha nem sértelek meg vele. Ez a logikus érvelés! DJ
A kérdező hozzászólása: Akkor te mi alaplyán teszed az x et? Hogy milyen jóképûek? Elég szomorú ha egy országban olyan emberek élnek akik úgy döntenek a sorsokról hogy fogalmuk nincs miért teszik!És ha ez így van akkor mit csodálkozunk azon hogy itt tartunk? DJ
Miért olyan biztos mindenki abban, hogy van megoldás?

Miert van az hogy a mai lanyok annyirra valogatnak? Csak a jokepu gazdag pasikra hajtanak, de nem szamit hogy az uti el magat annyira huje.

na persze legyen kigyurva

Legjobb válasz: "A mai srácok is válogatnak." Nem kell mindig általánosítani.Vannak ilyenek.De õket kerülni kell. Azért megkérdezném.Te észreveszed a kis szürke egér aranyos helyes lányokat?Akik átlagosan szépek?

"A mai srácok is válogatnak." Nem kell mindig általánosítani.Vannak ilyenek.De õket kerülni kell. Azért megkérdezném.Te észreveszed a kis szürke egér aranyos helyes lányokat?Akik átlagosan szépek?
talán ha egy kicsit jobb lenne a helyesírásod...:)
Nekem nem kell ilyen pasi. De olyan se kellene, aki egésznap itt rinyál ahelyett, hogy változtatna magán annyira [email protected]
hát igen annyira hüJe... -.- XD és most jön, hogy magas vékony pasik, tahók, diszkóban sokat smárolnak és 1 óra alatt megdugják a csajt, amíg a rendes pasi csak barát lehet, stb... alig várom..
Na a válasz egyszerû.... a LÁNYOK lehet, hogy erre buknak de az igazi Nõk tuti nem! :)
Honnan tudja meg ismerkedés közben egy csaj, hogy a pasi gazdag könyörgöm már :D Annyira felb*sz ez :/ :)
ezentúl a 200 kilós hájpacni, az önbizalom hiányos síró tespedõ állandóan a fészt bújó csóró mûveletlen palikat kell választanunk, mert azok képesek egy jó család alapjait lerakni, vagy esetleg egy igazán kelleme estét biztosítani a számunkra? Lehetõleg olyan zsíros legyen, hogy csak kovászos uborkával lehessen ránézni? Mit vársz tõlünk?
Nõ vagyok és igazat is adok neked szinte mindenben, amit az elõzõ hozzászólásodban leírtál, de sajnos nõi szemmel sem jobb a helyzet. Nagyítóval kell keresni az olyan férfiakat, akik nem a fullos, kiteszemmindenemet 'csajok'-ra hajtanak. Ilyen a világ. Mindig új és jobb kell, az emberek meg elfelejtik megbecsülni azt amilyük van, csak azzal foglalkoznak, amilyük nincs, illetve ha van is, arra törekednek folyton-folyvást, hogy jobbat szerezzenek belõle, a fogyasztós-vásárlós példa is nagyon jól szemlélteti ezt. Már szinte minden a külsõségek és a design körül forog, így sok párkapcsolat is, kevés az olyan ember, aki igazi lelki társat keres maga mellé - akár egy életre is, ha úgy alakul és nem valami kirakati bábut, akit büszkén mutogathat a tisztelt nagyközönség elõtt.
nemtudom Te merre laksz, én a belvárosban ismerek lányokat... a teljes ismerettségembõl gyakorlatilag 1-2 ha olyan amit mondtál..15-23 kor között
Az a hülye, aki a hülyét úgy írja, hogy "huje".
Ezek végre értelmes válaszok voltak, nem e undorító világ mellett álltak ki! Amúgy meg mi az, hogy átlagos? Ép az, hogy aki még értelmes, rendes, és nem csak a pénzre, külsõségekre ad az az átlag feletti. Fiúban és lányban is! És igaz mind a kettõbõl kevés van. Amúgy is kinek ki tetszik. Nekem például könyöröghetne egy ilyen agyatlan nagymellû plázacica, . Nekem biztos nem kellene, púpnak a hátamra!
A kérdező hozzászólása: igazad van atertekelodik az atlag fogalom, amugy sokszor az esik nekem a legrosszabbul amikor egy olyan lany viselkedik igy akibol ki sem nezed, szereny, jo tarsasag, nem is agyon festett a melle sem veri a foldet, es megis valogat sot nekem be sem jonn a festett, nagymellu legyen termesztes es formas kozepes melle
Átlagos fejjel is szerezhetsz normális lányt. Öcsém kigyúrni bárki tudja magát , csak tudod a mai korombeliek 80%-ból hiányzik 3 dolog : önbizalom , kitartás és agy. Na persze lehet ezeket keverni és mint mindig tisztelet a kivételnek. Manapság az emberek inkább rinyálnak várják , hogy varázsütésre történjen valami.Minden nap látok ilyen kérdéseket itt meg , hogy "visszahúzodó lány/fiúként meg átlagosként , hogy legyen barátom/barátnõm vagy éppen miért nincs. Én nem azt mondom , hogy legyél átlagfeletti modell vagy zsírgazdag vagy bodybuilder. Annyi a lényeg , hogy a kiszemelt személyednek legyél átlagon felüli magyarán tûnj ki a tömegbõl a szemében utána mindjárt jobban megy. És nem álszenteskedem én se vagyok nagy szám. 190 centimmel voltam 70 kiló képzelheted , hogy néztem ki alkatra az fogsorom nem a legszebb és kicsit nagy az orrom , de bírnak a nõk valamiért és nem a pénzem miatt , mert az sincs éppen a bõröm alatt Viszont elkezdtem kondizni , hogy legalább ezen változtassak , na meg ott van az önbizalom , ami az elején ugyanúgy hiányzott belõlem , mint másokból. És az agy a végén : te sem akarnál olyan barátnõt , aki vihog a legszarabb faviccen és sötét , mint az éjszaka
A kérdező hozzászólása: nem biztos hogy nem szeretnek egy buta lanyt de ne legyen mernok se sokan elvarjak hogy 20 evesen legyen hazad autod penzed, de mond meg oszinten mibol? mikor vagy tanul az ember, vagy ha kap munkahejet, nem eresztik el zsevel nagyon, es tanulas nelkul 20 evesen nem tesznek be igazgatonak, hanem orulj a minimalbernek, es nincs mindenkinek milliomos szuleje, mert sokan orulnek hogy megelnek egyik naprol a masikra adosag nelkul, es nincs hitel a fejed felett.
Igen én is ezt mondom, hogy nem azt kell sulykolni magadba, hogy átlagos vagyok, hanem azt, hogy mennyivel több vagy egy ilyen embernél, önbizalom és ha egy lány vagy lányok esetében fiú már azt érzi, hogy nem érdekled õt akkor egybõl másképp fog rád nézni.
Néhány észrevétel. 1. Mindenki válogat (ezt már írták elõbb is). A férfiak is válogatnak, és valamiért a legtöbb a szép, jóseggû, kedves, okos lányokat szeretik. Miért? 2. Az elsõ amit meglátok a pasin az a pofája. Ha ronda, akkor nem kelti fel a figyelmemet. És itt most nem arra gondolok hogy mekkora az orra, füle, a feje, milyen magas, stb. Hanem például, zsíros a haja, rossz a fogsora, igénytelen, ápolatlan, plöttyedt testû. Az igaz, hogy a külsõ nem minden, de azért mégiscsak ezt látjuk meg elõször, és hát nem találok kívánatosnak valakit aki extrém kövér, lusta megmozdulni, fogatmosni vagy borotválkozni. Ez az utóbbi mondat azért lássuk be, minden nõre és férfira is igaz. Ahogy a jó nõ definiciója a feszes mell, kerek popó, lapos has, ugyanúgy jó pasinak az számít elsõsorban aki erõsnek és férfiasnak látszik. 2. Mit jelent a jóképû? Azok háborodnak fel hogy miért mindenki a "jóképû" pasikat keresi akiket valahogy senki sem akar észre venni. Elárulom, nem az a baj hogy nem vagy jóképû mert talán nincs is olyan, hogy jóképû.... a legtöbb férfi átlagos, szóval ha nem vagy valami ótvar ronda, akkor több mint valószínû hogy nem a külsõvel van a baj, hanem a belsõvel. De persze jobb a nõkre haragudni, amiért nem tapadnak rád mert "válogatósak, stb", könnyebb mint belátni hogy unalmas vagy, buta vagy, lúzer vagy, vagy más "aprócska" hibád van. 3. miért a gazdag pasikra hajtanak? ez most vicc? nem azt mondom, hogy ez az elsõdleges szempont, és a gazdag is relatív, kinek-mit jelent. de azért nem érezném magam biztonságban egy olyan férfi mellett aki magát sem tudja eltartani. nem engem kell eltartson, de lehet hogy egy napon gyerekeink lesznek... ki vágyik nyomorra? senki. persze, hogy a gazdagabb vonzóbb - ha minden más tekintetben egyenlõk. + nem tudom, mekkora gazdagságra gondoltál, biztos vannak nõk akiknek semmi sem lenne elég... de nekem (és a legtöbb nõnek) van egy alsó határ ami nincs túl magasan (fizetés szemponjából), és a személyes véleményem az, hogy aki annyit nem tud megkeresni az nem elég talpraesett és nem vonz. És ezzel el is értem az utolsó következtetésemhez: az ész a fontos. Aki ezt a kérdést feltette, süt róla a butaság. Még ha frappánsan le is tudod hülyézni a "jóképû, gazdag pasikat", azért én azt látom, hogy te nem tudsz helyesen írni, és te kérdezel hülyeséget. Az a gazdag pasi miért gazdag? Lehet, hogy egyetemet végzett, és jó munkahelyet talált? És mellette még ad is magára, hogy ne nézzen ki úgy mint egy õsember? *nah tényleg B meg milyen hülye. és lúzer is. a nõk meg ribancok, ha az ilyenre buknak*
és még annyit hozzátennék az elõzõ hozzászólásomhoz, hogy NO OFFENSE és 25L voltam
Elõzõnek igaza van! Szinte hozzátenni nem is tudok. Ha egy férfi nem kell a nõknek, akkor az rémronda, v. nagyon buta, v. nagyon bunkó vagy egyszerûen olyan béna típus. Ennyi. 26L
Igem egy része igaz, de utána hozzátesz hogy neki a pénz lényeg. Na te sose leszel boldog, ha pénz alapján választassz párt.
Végül is csak kinyögted, hogy neked a külsõ is számít, legyen okos, mûvelt, meg azért legyen sok pénze is. Ha ilyen igényeid vannak ki vagy te a királylány?
Kérdezõ! Csak az elkeseredettség beszél most belõled! Igen sajnos nagyon sok csaj ilyen! De kivételek vannak és nem szabad beskatulyázni az össze csajt! Fel a fejjel, keresgélj tovább és hidd el találni fogsz egy hozzád való lányt! sok sikert! :) 25/L
A kérdező hozzászólása: nem akarok senkit sem megserteni, de szerintem a mai kapcsolatok hasonloak, a fogyasztoi trendeknek, mikor bemesz a plazaba es valaszhatsz a sok termek kozul, pl megveszed a legujabb telefont, de mivel a technika fejlodik fel ev mulva az ujabb kell es megveszed, na a lanyok nagy tobbsege is igy tesz, most o a legkigyurtabb, legjobbkepubb, leggazdagabb, na o kell tisztelet a kivetelnek tudom hogy vannak de nagyon ritka, es nem felem lakik eselyt sem adtok az atlagembernek, es igaza van annak is aki azt mondja hogy nem is erdemes az ilyennel szoba alni, mert aki valogat az nem erdemli meg az atlagot sem
21:01. Ez így van! :)
A kérdező hozzászólása: igen, sot alltalaban a kozepesen szep lanyok tetszenek
A kérdező hozzászólása: es nem jol fejeztem ki magam, nem muszaj jol kineznie hogy valogasson, mert a kozepes vagy a ronda is epp ugy valogat szerencse kerulom az ilyeneket, csak megis az elerhetetlen, valogatos lanyok akadnak a szemem koze
Mert hülyék! Utána meg annyit válogatnak, hogy 35 évesen döbbennek rá hogy húú hát lehet, hogy nem kellett volna 25 kritériumnak megfelelnie.
A kérdező hozzászólása: nem kell elso alkalombol, baratkozas kozben kiderul az anyagi hattere szerintem, de az en kornyezetembe mind igy mukodik
Boglárka attól, hogy te is ilyen vagy nem kell idegesnek lenni. Persze elég baj az neked. :D
hun04 Ez jó volt! :) )
A kérdező hozzászólása: nem varok ilyesmit de vegyetek eszre az atlag embert is mert ne mond mar nekem hogy csak a gazdag tud boldogga tenni, a penz mullando de a szeretet nem en ismerek tobb csaladot is hogy peldat vehetnenek toluk a gazdagok hogy, milyen osszetartasban egyetertesben boldogsagban elnek pedig nem is gazdagok
Már csak nevetek az ilyen kérdéseken :D A mai lányok, így meg úgy... Nõk férfi szemmel: A nõ legyen bombaalakú, fullos, vadmacska az ágyban - álljon mindig készenlétben ahányszor a férfi szexelni akar és tegyen eleget a pornóból szedett perverzióinak, na meg persze tudjon ám fõzni is, mosni, takarítani, szüljön gyereket, nevelje is fel õ õket, tegye minden nap reggel-délben-este a család elé a kaját, mert ha nem akkor már nem is kell, milyen nõ az. :D Nem nevetséges ez? Én személy szerint már unom...
Nem r.bancokra kell alapozni aztán még csak gazdagnak sem kell lenned, sem kigyúrtnak :D
Lepontozás mert megírom a véleményem? Hát gratulálok hozzá! :D 25 éves Nõ vagyok és engem ezek a dolgok kib*szottul nem érdekelnek! Aki meg felháborodik ezen a kérdésen/kiíráson az valószínûleg valóban egy felszínes p*csa! Akinek nem inge nem veszi magára, de csak az rinyál itt aki magára ismert! az persze kell, hogy helyesnek találjam de nem érdekel mennyi a pénze, milyen kocsija van, mennyire van kigyúrva... és agyilag buta pasi sem kellene ha megvenné nekem egész Magyarországot akkor se! Ennyi! :D
A jóképûség pedig nagyon is SZUBJEKTÍV.
Hát ha minden nõ ilyen lenne akkor igazad lenne csak sajnos manapság ez távolról sem igaz, lassan olyan ritka lesz egy ilyen nõ mint a fehér holló.
A 15-ös válaszra írtam. 17-es válaszoló igen ez itt így mûködik ha igazat írsz lepontoznak, már én is megszoktam, de nem érdekel engem sem!
32/36-os válaszolóval értek egyet. Kérdezõ, már ne haragudj, de mégis mit vársz? Nem tudsz helyesen irni, minden egyes mondatodban van hiba! Én már csak ezért nem akarnék tõled semmit. Te nem válogatsz? Kellene neked egy ápolatlan, túlsúlyos, vagy anorexiás lány? Neked sem tetszik minden lány. Szerinted a gazdag férfiak hülyék... Hm, nem nagyon ismerek olyan embert (és sok embert ismerek a világ különbözõ pontjairól), aki úgy gazdagodott volna meg, hogy hülye. Azok az emberek, akik meggazdagodnak, vagy jó anyagi helyzetben vannak, nyilván sokat tanultak és talpraesettek, nem életképtelenek, ellentétben egyesekkel itt a fórumon. Nem a viz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni. És igen, válogatok, mert jogomban áll és egyik lány sem jótékonysági intézmény, hogy az önbizalomhiányos és buta kisfiúkat pátyolgassa és sajnálja. És nincsenek nagy elvárásaim a fiúkkal szemben... Legyen ápolt, tiszta, okos, kedves, természtes, mûvelt és tudjon szexelni, ennyi.

Miért van az, hogy a mai világban már annyit kell dolgozni, hogy az embernek semmi ideje nincs a családjára, és a legtöbb embernek kínszenvedés a mindennapok megélése?

Én ezt komolyan nem értem. Mivel én még nem vagyok felnött, lehet azért nem, de akkor is nagyon rossz ez így. A saját környezetemben is látok számos példát rá, az én szüleim is éjjel-nappal dolgoznak, mégsem élünk jól, s?t! Sok embernek annyia az éoet, hogy dolgozik, hazamegy, eszik, tv-zik, alszik, majd elölröl kezdödik az egész. Ráadásul sokan nem is szeretik a munkájukat! Ti mit gondoltok erröl?? Én nem értem! 15/L

Legjobb válasz: Mert így csinálja magának... sokan azt hiszik, hogy régen jobb volt, csak azt felejtik el, hogy régen a nyári mezõgazdasági munkák heti hat nap reggel öttõl este kilencig tartottak, télen persze kevesebb volt a munka, de mondjuk szórakozás közben is dolgoztak, lásd kukoricahántás. Ehhez képest a mai napi 8 óra munka, esetleg 10, sokkal kevesebb.

Mert így csinálja magának... sokan azt hiszik, hogy régen jobb volt, csak azt felejtik el, hogy régen a nyári mezõgazdasági munkák heti hat nap reggel öttõl este kilencig tartottak, télen persze kevesebb volt a munka, de mondjuk szórakozás közben is dolgoztak, lásd kukoricahántás. Ehhez képest a mai napi 8 óra munka, esetleg 10, sokkal kevesebb.
igen, ez a helyzet, nagyon kevés a fizetés , árak meg az egekben. és örül az ember, hogy van munkája, nem az az elsõ szempont, hogy szeresse is.sajnos ez van.ebben az országban nem lehet megélni.
Azért van, mert a bérek nem arányosak az árakkal. Most gondold el egy minimálbérbõl kijön egy kis lyuk albérlet havi része és kb. ennyi. Még nem ettél, nem szórakoztál, nem utaztál, nem vásároltál.
Kb. két hetente 1-1 napra depis vagyok emiatt, mert nem látom az élet értelmét. Felkelek, dolgozok, sötétben hazamegyek, fõzök-mosok-takarítok, lefekszek..másnap felkelek, dolgozok, stb...minden ugyanúgy életünk végéig (nem a nyugdíjig, mert az én generációm már nem húzza addig).
Így elaljasult a világ, fõleg Magyarországon. Itt sem az embernek, sem a munkájának nincs értéke!
Igen, én is szeretnék olyan területen elhelyezkedni ami érdekel, akarhatom bárhogy, ha egyszer nem vesznek fel...
Mert sajnos ilyen a helyzet ebben az országban. Sokan (akiknek van egyáltalán munkájuk) minimálbérbõl élnek, mellette sok embernek hitele is van, esetleg még gyereket is nevel. Annyi pénzbõl amit keres sok ember nem lehet megélni. Én 23 vagyok és kezdem tapasztalni. Suliba járok mellett melózok mert nem akarok apumon élõsködni, de sajnos még így is be kell hogy segítsen. Én pl elég kilátástalannak tartom a helyzetemet, mert semmi garancia nincs arra ha elvégzem a sulit (fõsuli+okjt is csinálok) hogy el tudok majd helyezkedni..Nem is az a legnagyobb problémám, hogy minimálbért kapok, vagy jobban keresek-e, hanem, hogy lesz-e munkám egyáltalán. és emellett minden drágul..Elég gáz, hogy 23 évesen inkább félre kell, hogy tegyek amit tudok, és meg gondolom, hogy kifizetek-e egy mozira 1000-1500Ft-ot...sajnos ez van..
Mert a legtöbb emberben sajnos ott az alapvetõ birkatermészet és olyat is vállal, amit igazából a háta közepére sem kíván.Így alakult ki a munka=rabszolgák és tartóik. Másrészt jött a nyomorult emancipáció, aminek csak annyi eredménye lett, hogy most már a nõk is dolgozhatnak a semmiért látástól vakulásig, a családdal meg végképp nem tud senki sem foglalkozni igazán.És ha már itt tartunk, milyen is egy mai család?Gyereket ahogy kibújt, dobják a bölcsibe, aztán óvoda iskola, többet van idegenek közt, mint a szüleivel, mert azok dolgoznak, de persze õket kell hibáztatni, mert rossz a gyerek.Aztán felnõ, és általában egy igavonó lesz belõle, mint a többi százezer. Ez az emberi hülyeség és élhetetlenség magas foka, ami a mai világban van.
gondolom a válság miatt akárki akármennyit dolgozik, nem kap érte elég pénzt, az én szüleim is ennyit csinálnak egész nap hogy elmennek dolgozni, hazajönnek vagy 8-9kor, esznek, tvznek, és alszanak, és másnap kezdõdik minden elölrõl és én is szeretném ha foglalkoznának velem, de mégse akarok éhezni :/ 13l
Mindenki saját szerencséjének kovácsa. Válassz olyan területet, ami érdekel, és tanulj úgy, hogy elérd azt a munkát, amit szeretsz is és meg is fizetik. Aki ezt teszi, elégedett lesz. Aki nem, az magára vessen.
Menj, menj, kislány! Vissza se nézz! Máshol még boldog is lehetsz!
Rendesen üres lesz az ország 20 év múlva. :D Nem baj, én satu vagyok nyelvbõl, illetve sosem tudnék már olyan szintû szókincset szerezni mint amilyen most van, anyanyelvemen. Szóval majd elleszek itt Viktor királlyal, Palikával az elsõ osztályból, meg Ferikével a börtönbõl. Univerzális monarchia lesz az államforma, és libatöméssel fogunk meggazdagodni újra. Az élet szopás, de ha feltalálod magad akkor lehetsz boldog is. ;) Csak merni kell változtatni. :)
"Miért van az, hogy a mai világban már annyit kell dolgozni" Mert ma már nem a boldog 19. században élünk, amikor a gyári munkás napi 11 órát dolgozott heti 6 napon, a paraszt pedig látástól vakulásig dolgozott 10 éves korától amíg fel nem fordult. Ma már kõkemény 40 órás munkahetek vannak. "Sok embernek annyia az éoet, hogy dolgozik, hazamegy, eszik, tv-zik, alszik, majd elölröl kezdödik az egész." Ki kell dobni a hülye tévét, és helyette olvasni. Vagy zongorázni, vagy festeni. Vagy hasonló gondolkodású barátokkal összejönni beszélgetni, kártyázni, borozni, vonósnégyeseket és szonátákat játszani.
Utolsó: a vonósnégyest húzd ki. Nekem már attól kiakadtak a szomszédaim (panel), amikor átjött a barátnõm és Schubert dalokat énekelt a szopránján, én meg zongorán kísértem este. Négy vonóssal szerintem meglincseltek volna :D
A kérdező hozzászólása: :( Igen, én is úgy tervezem, hogy amint lehet, megyek el innen. Lehet, hogy még a gimit sem befejezem be, de majd ahogy alakul. New Yorkban lakik a növérem pár hete, hozzá szeretnék költözni, amint lehet. Én nyelvet tanulok emelt szinten, az angol már szinte folyékonyan megy, szóval azzal nincs annyira gond. Próbálok gyüjteni a jövöre, mert tudom, hogy nem lesz egyszerü. Mindenkinek kirartást, és aki csak tud, az próbáljon szerencsét külföldön!
Nálunk az embereket nemcsak anyagilag, hanem erkölcsileg, szellemileg is kizsákmányolják, megalázzák. Áldemokráciát akarnak ráerõltetnim kiszívják a vérét és minden erejét. Ezért fásultak és elkeseredettek az emberek. Jövõ képük meg már szinte egyáltalán nincs a rohatd nagy bizonytalanságban. Folyamatos fenyegetettségben élnek, mert ezer felõl érheti õket támadás. A magyarok ennek ellenére igazi túlélõk. Isten segítsen bennünket!
Látod, én ezért fogok külföldre menni. Tegnap ofõn meg volt bent két csaj, akik az ELTE-re járnak, és csak panaszkodtak, hogy bárcsak inkább nyelvet tanultak volna..akkor most kimehetnének külföldre. Nekem ez az utolsó évem, már tudom hogy fordító/tolmács szeretnék lenni:) Most készülök az angol felsõfokú nyelvvizsgára, utána jöhet a német. Aztán OKJ-s képzésre megyek (2 éves) ahol mindent, tehát fõként szakmai dolgokat is, németül fogok tanulni. (Közbe pedig terveim szerint elkezdem az oroszt) Szóval ezek az én terveim egyelõre, húzás kifelé ebbõl az országból.. õszintén szólva, teszek az itthoni helyzetre magasról, elvégre én is családot szeretnék majd, akiknek mindent meg tudok adni, amit kell. Na meg persze a szüleimet segíteni majd a jövõben:) )
Én abszolút nem látom semmi értelmét az életemnek, felkelek, dolgozok, hazajövök, eszek valamit, aztán ha még marad energiám, beülök a gép elé.Sajnos hiába van OKJ-s szakmám, az max.seggtörlésre jó.De mivel valamibõl nekem is meg kell élnem egy olyan helyen dolgozok 3 mûszakban, amit gyûlölök.Pénzt félretenni szinte nem is tudok, pedig szórakozni sem járok és nem költök fölösleges dolgokra, csak arra amire muszáj.Az utóbbi idõben túlórázni sem lehet a munkahelyemen, mert nincs annyi megrendelés.El nem tudnám mondani, hogy ez mennyire frusztráló.Ha lenne rá lehetõségem már tipliznék ki az országból, mert itt nem lehet tisztességben megélni.Azt tanácsolom a kérdezõnek, hogy tanuljon, és ha végzett, irány külföld.
utolsó: a p!csába, én meg már tervezgettem hogy kimegyek valamikor Amcsiba... :/
most nem azert mondom, de regen az emberek sokkal de sokkal tobbet dolgoztak, napkeltetol napnyugtaig, mint a mai emberek - kiveve egy indiai szemettelepen ahol ma is gyerekek dolgoznak napi 14-16 orat taplalekert cserebe, vagy egy kinai gyarban pl, kb 4 forintos oraberert egesz nap varrjak a niket meg az adidast..ja bocs, z adidast kambodzsaban, nem hiszem hogy tobb a fizetesuk, mint egy atlag magyarnak. a fold lakossagana 75 szazalekanak nincs ruhaja, vagy vacsoraja... a fold lakossaganak 8 szazalekanak van penz a penztarcajaban, vagy jo esetben a bankban... en 5eve dolgozom kulfoldon, afrikaban. normal esetben heti 6x 12orat, es mindenre jut idonk a parommal, baratokk is talalkozunk, fozunk, kimozdulunk, egymasra is jut idonk. keves, de jut, nem panaszkodom, mert szeretem a munkam :-) igaz, itt olcsobb az elet is. de senkinek nincs heti ket szabadnapja, itt az nem megszokott.
a tévézés helyett lehet pl. bármit csinálni. A napi +1-4 óra!
Tudod kérdezõ, -a posztmodern ember archetípusa szörnyû kreatúra, amely életének gyorsasága és intenzitása annak minden személyiség- és lélekromboló hatásával együtt még néhány évtizede is csak egy rossz lehetõség volt. Mindenre van ideje és energiája, csak éppen a legfontosabbra nincs, a családra és a szeretetre elégséges ideje. És az egyensúlyvesztésért éppen azt nem lehet hibáztatni, aki annak megõrzéséért küzd. Mivel a modern kor társadalmai, annak vezetõ rétegei az ésszerû munka(végzés) fontosságát vallják természetesen minimális bérekért. Tehát hazánkban és külföldön is megy a kizsákmányolás, Az is kérdés, hogy "ésszerû munka(végzés) fontosságán" mit értünk e fogalom alatt, hiszen a három mûszakban dolgozó munkás és a napi tizennyolc órát gép elõtt töltõ „modern munkavállaló” különbözõ utakon ugyan, de ugyanarra a sorsra juthat.- szükségért dolgozik a megélhetésért, a mindennapi betevõért--- annak ellenére hogy automatizált lassan a világunk, ami azt jelenti hogy az árunak van értéke nem pedig a dolgozónak aki megtermeli azt... S az árú értékét pénzben fejezzük ki aminek a többségét mindig a tõkések nyúlják le azok akiké újabban a gyárak üzemek, nem pedig azok kapják akik elõállítják; a dolgozók. Így jut rád sajnos mint gyermekre, kevesebb ideje a szüleidnek. Tudod a munka relatív alkotó tevékenység. valamikor azt tanították hogy a munka tette a kõkorszakit emberré és gondolkodóvá--- igen bizonyos értelemben az alkotás feljebb vitte szellemében, de a munka nagyon ritkán olyan tevékenység amilyen tehetséget hordoz az ember önmagában, többnyire csak szükségbõl végzett kényszer tevékenység igy az idõk folyamán az ember csupán egy alulfizetett eszközzé vált a termelés folyamataiban sajnos, nem emberré válik manapság hanem egy "láncok nélküli" kihasználható rabszolgává.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!