Találatok a következő kifejezésre: Az miért hogy a babám egész (10 db)

Az miért van, hogy a babám egész nap szinte alig mozog, de este, amikor lefekszem aludni, eltelik 10 perc és rendre már kezdi is a mocorgást. Éjjel pedig, ha felébredek mindig rugdos. Normális ez?

Olyan mintha nappal eludna és éjszaka lenne fenn...

Legjobb válasz: Ez egyénenként változó. Teljesen normális dolog. Az én babám is akkor aktívabb amikor pihenni szeretnék. Biztos napközben is mocorog,csak nem olyan aktívan és nem figyelsz fel rá! Nincsen semmi baj.

Ez egyénenként változó. Teljesen normális dolog. Az én babám is akkor aktívabb amikor pihenni szeretnék. Biztos napközben is mocorog, csak nem olyan aktívan és nem figyelsz fel rá! Nincsen semmi baj.
Rendben van ez így, sok baba így szokta, hidd el nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Miért erölködik állandóan a babám? Rendesen eszik széklet is van mindig szinte mégis szinte egész napja azzal telik persze ha nem éppen alszik, hogy erölködik állandóan nyom mintha kötelező lenne) miért van ez? 4 hetes baba

Legjobb válasz: Az én babám is ezt csinálta. Egész éjjel is nyögdécselt álmában. Õ általában a pukit próbálta kipréselni magából. Nagyon hasfájós volt öt és fél hós koráig. Lehet hogy a te babódat is a pocija bántja.

Az én babám is ezt csinálta. Egész éjjel is nyögdécselt álmában. Õ általában a pukit próbálta kipréselni magából. Nagyon hasfájós volt öt és fél hós koráig. Lehet hogy a te babódat is a pocija bántja.
Szélgörcs?Nálunk tegnap volt programon.20 percig simiztem a hasát, és közben emeltem a lábát, fölfelé.(háton fekvésben), És kijött, elmúlt.Próbáld ki!
Valószínû hogy hasfájás!Espumisan cseppet adj neki evés elõtt, és masszírozd a kishasát.Az én kislányom csakis hason alszik, azóta semmi gond vele.3 gyermekes anyuka!

Miért van az hogy tegnapelött kétszer is éreztem a babát, tegnap meg fájta koldokom alatt es egesz nap egyet nem mozdult akar mennyire is vartam, es meg ma sem mozdult meg?

Tudom hogy van ilyen hogy nyugiba marad,mert meg csak 17 hetes vagyok,de hogy lehet lenyugodni?Az este is csak fekudtem hatha megmozdul,de egyet nem moccant.Pedig mar a 15-ik heten megmozdult,s most mar gondoltam naponta kellene egy picit jelentkezzen.Koszonom a valaszokat.

Legjobb válasz: Nem tudom, hányadik babád, de 20. hét alatt még abszolut normális, ha nem mindig érzed a mozgást. Sõt még utána is van, hogy egyik nap aktív, másik nap meg végigalszik. Nekem azt tanácsolta a védõnõ, ha 12 órán át nem érzem mozogni, akkor feküdjek hanyatt, nyújtott lábakkal, és kicsit rázzam meg a pocit finoman, hogy felébredjen. De ezt is csak a 20. hét után mondta, nem elõtte. Állítólag a frontok is hatással vannak a mozgolódásra. Boldog babavárást, és bizti csak alszik a babó, hisz ilyen idõsen még mit csinálna? :o)

Nem tudom, hányadik babád, de 20. hét alatt még abszolut normális, ha nem mindig érzed a mozgást. Sõt még utána is van, hogy egyik nap aktív, másik nap meg végigalszik. Nekem azt tanácsolta a védõnõ, ha 12 órán át nem érzem mozogni, akkor feküdjek hanyatt, nyújtott lábakkal, és kicsit rázzam meg a pocit finoman, hogy felébredjen. De ezt is csak a 20. hét után mondta, nem elõtte. Állítólag a frontok is hatással vannak a mozgolódásra. Boldog babavárást, és bizti csak alszik a babó, hisz ilyen idõsen még mit csinálna? :o)
Szia! Én is ebben a cipõben járok. 15. héten éreztem elõször (mintha Õ lett volna). 16. héten majd minden nap éreztem, most meg már 3. napja semmi. 17 hetes km.


Üdv az édesanyák közt:) Grat a babához:)
Ez az önzetlen anyai szeretet!
Gratulálok. :) )) Én is ugyanzezt teszem. Egy 12 hetes kicsilány anyukája.
Hogy miért van? Mert szereted. Ez így van rendben. Ne félj, ezzel nem fogod elkényeztetni!
Öööö.....nos...talán mert ANYA vagy? :) ))) Gratulálok!

Miért gondolják azt az emberek, hogy ha egy anya egy pár hónapos babával van otthon, akkor teljesen ráér és egész nap csak a lábát lógatja?

Biztos tudjátok fb-on vannak árulgatós csoportok.Nekem is van pár felesleges holmim,amit el szoktam adni.Most is épp várok egy nőt.10-re beszéltük meg hogy jön.De még nem sikerült ide érnie.Õ már máskor is vásárolt tőlem és akkor is egy órát késett.Bosszant,hogy azt hiszik egyesek,hogy én egész nap itthon ülök.A másik,hogy ugye a babám még pici.3 óránként szoptatom.Be van osztva az időm,mert ha épp cicin van akkor hogy ugorjak ajtót nyitni?Mi amúgy is emeltei lakásban lakunk és itt a kaputelefon eléggé kolompol.A picim közben elálmosodott és letettem aludni.Amikor eszébe jut az illetőnek h ideérjen akkor van rá esély h felveri a csengővel.Írtó pipa vagyok most.Miért nem lehet időben oda érni valahova?megértem ha közbe jött valami,de akkor szóljon,nem?

Legjobb válasz: Teljesen jogos, amit gondolsz. Ha megérkezik, szerintem ezt mondd is meg neki egyenesen. Ha nem jut el odáig agyilag, hogy nem illik így viselkedni, akkor legalább halljon róla életében egyszer! Nem mondom, hogy veszekedni kell, egyáltalán nem. De én õszintén megmondanám neki, hogy +/-5-10 perc belefér, amikor megbeszélünk egy idõpontot,de ennél nagyobb eltérés esetén illik telefonálni, hogy alkalmas -e még.

Teljesen jogos, amit gondolsz. Ha megérkezik, szerintem ezt mondd is meg neki egyenesen. Ha nem jut el odáig agyilag, hogy nem illik így viselkedni, akkor legalább halljon róla életében egyszer! Nem mondom, hogy veszekedni kell, egyáltalán nem. De én õszintén megmondanám neki, hogy +/-5-10 perc belefér, amikor megbeszélünk egy idõpontot, de ennél nagyobb eltérés esetén illik telefonálni, hogy alkalmas -e még.
Ez nem azért van, mert azt hiszik, hogy te egész nap ráérsz baba mellett. Ez szimplán csak emberi butaság. A megfelelõ kultúra hiánya. Ha valahonnan 10 percnél többet fogok késni, van telefon, szólok, akár fodrász, akár barátnõ. Ha neki magától nem jut eszébe, szólj rá, hogy lehetõleg tartsátok az idõpontot, mert nem szeretnéd, ha a csengõ felébresztené a picit.
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem ért ide.... Sajnos nincs meg a telefonszáma.
Sztem Én mondjuk leemelném a kaputelefont a helyérõl, amikor alszik a babám. Aztán, ha számonkéri véletlen a hölgyike utólag, miért nem tudott bejönni, akkor elmagyaráznám neki az okokat. Amúgy is unintelligens és bosszantó dolognak tartom a késést, függetlenül a babától. De így még gázabb ez a helyzet. Nyilván egy ilyen pici babának nem mondhatod azt, hogy várj egy kicsit, mert jött ez a néni, beszélnem kell vele, utána folytathatod az evést.
Meg kell neki mondani, hogy ki van kapcsolva a csengõ, úgyhogy ha be akar jönni, akkor ekkora legyen ott. Különben ázhat az esõben hajnalig.
Ennek a szitunak szerintem sincs köze ahhoz, hogy azt hiszi, egész nap ráérsz. Egyszerûen paraszt a nõ, ennyi. Nekem volt egy olyan sztorim, hogy a kolléganõmhöz ment be egy nõ, akit én nem is ismerek, vagyis így nem emlékeztem rá. Beszélgettek, valahogy szóba kerültem, hogy otthon vagyok a gyerekekkel, erre a nõci totál beleveszett a témába, hogy tééényleg? és akkor mit csinál egész nap? vagy otthonról dolgozik? A kolléganõm, szintén anyuka, egész délután ezen duzzogott, azt mondta, egyszerûen nem tudta elmagyarázni a nõnek, hogy én nem UNATKOZOM vagy a rezet B....M, hanem OTTHON VAGYOK A GYEREKEKKEL. Egyszerûen vannak olyan hülye értetlen emberek, akik tényleg ebben élnek, hogy a gyes hawai dizsi napszemcsi. De a te kuncsaftod szimplán bunkó.
Hm.. kedves utolsó, ez is szép történet.. Csak azt nem értem, hogy az ilyen tuskóknak nincsen gyerekük? Vagy nem láttak még 5 percnél tovább egy huzamban egy gyereket? Mert aztán sztem ez a gyes dolog minden, csak nem hawaii. :)

Miért csak egészen lent, az alhasamban érzem mozogni a babámat? Lehetséges, hogy faros? 34 hkm

34 hetes múltam, és egy pár napja azt vettem észre, hogy amikor mozog a babám, azt már szinte csak lent érzem, elég erõsen, majdnem olyan érzésem van, mintha a hüvelyemnél lenne már a mozgás, annyira lent. Elkezdtem figyelni, hogy a köldököm felett érzek-e bármiféle mocorgást, és csupán annyit tapasztaltam, hogy néha kinyom, kifeszül valami épphogy a köldököm felett/mellett, de az igazi rúgások, vagy boxolások egészen lent történnek. Második terhességem, elsõnél ilyet nem tapasztaltam...eszembe jutott, hogy mi van ha faros lett, azért érezhetem ezt esetleg???

Legjobb válasz: Az enyém faros, mindenütt mozog. Tényleg...fent-lent egyszerre... Ha nem láttam volna UH-n a 2 kezet-2 lábat, akkor azt hinném, h Ganésha avatárt hordok :-D

Az enyém faros, mindenütt mozog. Tényleg...fent-lent egyszerre... Ha nem láttam volna UH-n a 2 kezet-2 lábat, akkor azt hinném, h Ganésha avatárt hordok :-D
A kérdező hozzászólása: :D hát ez jó volt, megnevettettél :D Nekem az a furcsa, hogy az erõsebb, hirtelen mozdulatokat lent érzem, középen, meg a köldökömnél csak feszítget...furcsa!
A kezével bokszol a lábaival feszít.
Nekem a 29. heten fordult be es csak lent ereztem utana is.

Miért van az hogy ritkán 1-1 napon tök lapos a mellem egész nap? Amúgy meg folyamatosan meg van telve rendesen.3 hós a babám, csak szopik

Ilyenkor a babám küzd hogy kipréselje a tejet magának

Legjobb válasz: nem tudom mitõl lehet, mert én is ugyan ezzel küzdök, de szerintem köze van a folyadékmennyiséghez , amit megiszunk. azt vettem észre, hogy ilyen akkor van inkább, ha kevesebb folyadékoz iszom. szoptatás közben mindig igyál, meg fontos, hogy éjjel se felejtsd el. persze nem biztos, hogy ez van, de próbálkozzunk :-)

nem tudom mitõl lehet, mert én is ugyan ezzel küzdök, de szerintem köze van a folyadékmennyiséghez , amit megiszunk. azt vettem észre, hogy ilyen akkor van inkább, ha kevesebb folyadékoz iszom. szoptatás közben mindig igyál, meg fontos, hogy éjjel se felejtsd el. persze nem biztos, hogy ez van, de próbálkozzunk :-)
Nálam is ez van most hat hónapos a babám és eddig kb 4x volt. A folyadékra én nem tudom fogni mert mindig rengeteget iszok. Ilyenkor azt szoktam csinálni hogy iszok egy két napig szoptatós teát meg fejem sûrûbben és visszaáll. Nem tudom miért van.

Két babámat is elvesztettem már, bele fogok őrülni. Útálom az egész világot. Miért van az hogy ahova nem kéne egyből bejön a baba és abortusz, vagy gyerekgyilkosság, máshol meg éveket küszködnek?

Legjobb válasz: Szia!Mert ez az élet kegyetlen!Nagyon nehéz,és küzdelem,megkell tanulnunk küzdeni akinek nem megy az elveszett ember.Nyugodjál meg,tudom nehéz,én is elvesztettem 1 babám,és most is egy fólytába retegek.Nem tudom mért oda repül a gólya ahova nem kérik,én is mikor meghalt babám hasamba,és bekellet feküdnöm befelyzésre,és oda fektetek ahol csak abórtuszos,lányok voltak,és asszonyok,végig bõgtem az egészet,és 2 évig gyászoltam õt!Vizsgáltasad ki magad,hátha ott megtudod mért is történik ez az iszonyú tragédia veled.Nekem van egy ismerõs lány aki 4 babóját vesztette el,és most 4 gyerek boldog anyukája!Ne ad fel sosem,mi nõk errösek vagyunk,és kitartóak!Együtt érzek veled!21 hetes kismami

Szia!Mert ez az élet kegyetlen!Nagyon nehéz, és küzdelem, megkell tanulnunk küzdeni akinek nem megy az elveszett ember.Nyugodjál meg, tudom nehéz, én is elvesztettem 1 babám, és most is egy fólytába retegek.Nem tudom mért oda repül a gólya ahova nem kérik, én is mikor meghalt babám hasamba, és bekellet feküdnöm befelyzésre, és oda fektetek ahol csak abórtuszos, lányok voltak, és asszonyok, végig bõgtem az egészet, és 2 évig gyászoltam õt!Vizsgáltasad ki magad, hátha ott megtudod mért is történik ez az iszonyú tragédia veled.Nekem van egy ismerõs lány aki 4 babóját vesztette el, és most 4 gyerek boldog anyukája!Ne ad fel sosem, mi nõk errösek vagyunk, és kitartóak!Együtt érzek veled!21 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a biztatást, nagyon kedves vagy. :) )
Csak most olvastam, amit írtál! Nagyon együttérzek Veled. De soha ne add fel!!! Az Én történetem:! lombikbébi program... sikertelenül! Nem lehet elképzelni, milyen az, amikor hetekig reménykedsz, hogy most biztosan sikerül, aztán egy pillanat alatt dõl össze, mert semmi. Eltelt néhány év, már az örökbefogadáson gondolkodtunk, amikor terhes lettem. Elképesztõ boldogság volt.... =. hétig, mert elvetéltem. Akkor tényleg azt gondoltam, hogy egy nõvel szörnyûbb dolog nem történhet. Ugyanúgy éreztem, ahogy most Te. Eltelt 3 hónap, és újra terhes lettem. Nagyon rettegtem, hogy ismét baj lesz, de nem. Képzeld! Egy cuki kislányom született. Ma 4 éves. Õ minden szörnyûségért kárpótol minket! Tavaly is volt egy korai vetélésem, de nem adjuk fel! Addig próbálkozunk, amíg a kistesó is meg nem születik!!!! Úgyhogy fel a fejjel! Soha ne add fel! Sikerülni fog, leszel Te is ANYUCI!!!
Ez szõrnyû érzés lehet.Viszont nyugtasson az, hogy azt mondták nem lehet már saját gyereked, mégis teherbe estél.Most 50 % az esélyed, ami jó.Barátnõmnél 4-szer halt meg a baba.Ötödszörre összejött nekik szerencsére.
Nagyon sajnalom hogy ez tortenik veled. En most 37 hetes terhes vagyok es az en babamrol mar most kideritettek a magzatvizvizsgalatbol hogy a kromoszomai eltorottek es kicserelodtek. Szerencsere neki nem lesz semmi baja de amikor majd babat akar akkor lehet hogy elvetel a parja. ezzel azt akarom mondani hogy mindenfelekeppen csinaltassatok a paroddal genetikai vizsgalatot lehet hogy ez all a dolgok hattereben. Ugy hallottam dr. Czeizel Endre nagyon segitokesz es o ezekben a dolgokban nagyon otthon van!
Szia! Ha nem jártál még itt, gyere nézz be! http://www.angyalokszülei.hu Én a haldokló gyerekem fogtam a kezembe... A kérdésedre ésszerû választ nem tudok írni. Nagy ölelés!Mariann
Nagyon sajnálom a veled történteket. Nekem még szerencsére nem volt részem ebben, nem is nagyon szeretném. Nem tudom, hogy milyen érzés lehet, de így kívülállóként annyit tudnék hozzáfûzni, hogy NE ADD FEL. Szomorú, hogy azok, akik nagyon szeretnének, szenvednek, elveszítik, azok, akik meg nem érdemelnék meg, potyogtatják kifelé magukból. Ne add fel, ne tántorítson vissza a gondolat, hogy esetleg újra megtörténhet. És ha végleg azt mondják, hogy nem lehet saját gyermeked, akkor fogadj örökbe, mert gyermek nélkül nem lehet élni!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajszik :) Hát pici fiam 21 hetesen kellett megszülnöm. Azt hittem beledöglök az egészbe. Nagyon várt baba volt. Annyit szívtam már ebbe a qva életbe, de szerencsére megtaláltam a párom, azt hittem innentõl minden simán fog menni de mégsem. A pici babám beteg volt, csontfejlõdési rendellenesség, amit genetika nem mutat ki elõre. 20 órát vajúdtam vele mire elengedtük egymást. Aztán teljesen összeroppantam. Annyira hogy leállt mindkét petefészkem mûködése. Az orvosok meddõségrõl beszéltek. Még egy pofon. Belenyugodtam hogy saját babám nem lehet. Ha kiscigány gyerekeket kell nevelenem, akkor teszem ezt boldogan, mert ezt kaptam a sorstól. Egy év telt el, szerencsére sikerült rendbejönnöm (hormongyógyszerek stb). Nem is gondoltam rá, és sikerült ismét a baba. Annyira boldog voltam. Nem tartott sokáig. Nem is tudom mennyi idõs lehettem vele mert én 7 hetet számoltam, a doki meg nagyon korai terhességet(Két héttel a poz.terhességi teszt után modták az uh-n hogy 4hetes, ami lehetetlen volt). Aztán nõtt egy picit, küzdött. De nem akart velem maradni. Szeretett, mert megúsztam a gyógykaparást, úgy ahogy volt szegénykémet a wc-bõl szedtem ki bõgve. Mostmár megint ki vagyok teljesen. Mindenkinek gyereke lesz a környezetemben, mindenhol sikerül csak nálunk nem. :( . 2003 óta szeretnénk végre egy kisbabát. Remélem egyszer minden álmunk valóra válik. A legszörnyûbb az egészben, hogy a kisfiam betegségébõl kifolyólag az orvosok azt mondták, hogy 50 % esélyem van arra hogy valaha is egészséges gyermekem legyen. :( Már két 50%-ot megsirattam. A következõ 50%-nak már szeretnék örülni. Köszönöm hogy meghallgattatok!
Nagyon sajnálom!Igazából nekem is volt egy spontán vetélésem, én is nagyon rosszul éltem meg. Merre fele laksz???Van egy ismerõsöm, aki hasonlóképpen járt. Felkeresett egy nõgyógyász orvost Pesten. És a doki segített neki (különbözõ okai lehetnek), ha gondolod megadom a doki nevét, telefonszámát. Az ismerõsömnek azóta született babója, aki most 3 éves lesz. Kitartást! Sikerülni fog!!! 15 hetes kismama
Szia! Megértem az indulataidat, én is ilyen voltam, aztán megnyugodtam. Elvesztettünk 5 kisbabát és az orvosok csak azt mondták, hogy minden rendben van velem is meg a párommal is. Most a kezembe vettem a sorsomat és elmentem a Czeizler Endréhez és bejelentkeztem a Fülöp Vilmos doktorhoz is aki ilyen esetekkel foglalkozik. Járok természetgyógyászhoz is aki segit feldolgozni a kisbabák elvesztését. A haragod el fog múlni és meglátod leszel Te is anyuka. Én tiszta szivembõl kivánom Neked.
szia, a barátnöm is 3 hónaposan 2 gyereket is elvesztett, mikor ö kitalálta már ugysem lesz gyereke és puff terhes lett, nem is reménykedett, tovább cigizet, és eljött a 4 hónap aztán a szülés idény mega gyerek 3 éves lesz. de azóta már volt egy korai vetélése megint , olyan volt mintha egy mensi neki. szóval fel a fejjel. szokták mondani valakire csak ránéznek.....
Erre igazán nem lehet jó választ adni... Én is így jártam, az elsõ babám a 12 hetesen ment el, utána a párommal vártunk fél évet (azt gondoltuk, talán túl korai volt). Febr. végén megint terhes lettem, de nem voltam jól. Márc.26-án elvetéltem. Akkor döntöttem úgy, hogy sz.rok bele az egész számolgatásba, akarásba. Ha jönni akar, úgyis jön a baba. És most megint terhes vagyok, 4 hetes. Nem szabad feladni a reményt, most hogy lekopogjam, jól vagyok!
Szia! Remélem nem szakítok fel sebeket..sajna csak most találtam rá erre...majdnem sírva fakadtam, ez olyan szörnyû igazságtalan az élet.3éves kérdés éehet már nem is írsz vissza, de érdekelne, hogy azóta mi lett veletek?remélem boldog anyuka vagy kismama lettél :) nekem is 2009ben spontán vetélésem volt idén missed ab. jó nem olyan mint halva szülni, de érzem min mentél keresztül.Én akkor utáltam mindent és mindenkit mint te pláne, hogy a barátnõmmel együtt voltunk terhesek és neki megmaradt a lánya.Azóta 7hetes vok és remélem mindne ok , mert 16.án volt szívhang :) kérlek írj ha gondolod, remélem azóta csak pozitív dolgok értek. Üdv:egy együtt érzõ kismama

Kisfiam 7 hónapos teljesen jól fejlődik gagyog mondja hogy bababa és mamam, mászik ül és kompozik és jól eszik. Valamiért egész nap Feszeng mérges ki feszíti magát és mérges ez miért lehet? Talán az első fog lesz a bűnös?

Legjobb válasz: Kússzon,guruljon, másszon, és ne ültesd kompba. Majd magától ül, áll megy. Valószínû a "feszengésssel" a függõleges testtartást akarja felvenni, de nincs itt az ideje. A kúszás-gurulás-mászás NAGYON FONTOS.

Kússzon, guruljon, másszon, és ne ültesd kompba. Majd magától ül, áll megy. Valószínû a "feszengésssel" a függõleges testtartást akarja felvenni, de nincs itt az ideje. A kúszás-gurulás-mászás NAGYON FONTOS.
Nincs felpuffadva? Kakival minden rendben?
A kérdező hozzászólása: hát kakilt ma 1 szer aztán hát én is arra gyanakodtam ezért meg tornáztattam kakilt de utána is ezt csinálta van aki azt mondta hogy az idõ.hát nem tudom de lehet a fog is mert még egy sincs.
A kérdező hozzászólása: ezt mind csinálja mászik kúszik gurul mindent csinál van amikor a szõnyegen vagyunk játszunk van amikor a kiságyba rakom de ott egybõl csimpaszkodva áll.De csak ma csinálja ezt
http://www.gekkonet.hu/blog/bebikomp-karos-vagy-hasznos/ Azért csimpaszkodik, mert a függõeges jobban érdekli már. Így nem fog sokat mászni.....

Egész életemben az volt a vágyam, hogy babám legyen. De most kicsit félek a babavárástól a felelősségtől. Miért van ez?

Félek hogy megváltozik az alakom, hogy rosszulléteim lesznek a terhesség alatt, hogy ezentúl teljesen más lesz az életünk a férjemmel, hogy már nem mi fogjuk meghatározni hogyan osztjuk be az id?nket, félek a szülést?l, hogy hogyan fog kiférni, hogy fájni fog. Tudom, hogy hülyeség, de ilyen gondolatok jutnak eszembe. Amúgy tudom, hogy szeretnék babát. 27 éves vagyok, a férjemmel nagyon szeretjük egymást.

Legjobb válasz: Ez teljesen normalis, felsz az ismeretlentol, az ujtol. Mindenkinel igy van.

Ez teljesen normalis, felsz az ismeretlentol, az ujtol. Mindenkinel igy van.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom ki pontozta le a válaszod... Nagyon köszönöm a segítségeteket. Mi is kb hasonló helyzetben lehetünk mint az utolsó elõtti hozzászóló. Mi is tetõtér beépítés elõtt vagyunk viszont anyagilag nem állunk a legjobban. És én is elgondolkodtam ezen, hogy emiatt biztos hogy nem toljuk el a babavárást. Inkább az a nagyon nagy dolog, hogy ez egy visszafordíthatatlan döntés. De nincsenek kételyeim hogy ne lenne a legcsodálatosabb dolog a világon.
Szia! Valamennyi aggodalom mindenkiben van. A természet jól kitalálta, mert van rá 9 hónap ami alatt az ember rá tud hangolódni.
Sziasztok! Szeretnék ellenpéldája lenni az elõttem szólónak. Én is nagyon vágytam babára, 28 éves vagyok, ha megláttam egy babás filmet a tévében, már elérzékenyültem. Az esküvõnk elõtt nem akartam teherbe esni, de mihelyt "kiesett" a szánkon az igen, nem gondolkodtunk, összehoztuk - elsõre. Bennem nincs félsz, hogy mi lesz, ha meglesz a pici, pedig már félidõs vagyok, és elõttünk van még egy tetõtér-beépítés is. De így vagyok a szüléssel is. Kérdezgetik, hogy félek-e, de azt kell mondjam, nem. Úgy gondolom, hogy mivel tudatosan készültem a terhességemre (elõtte 3 hónapos méregtelenítés, cigi elhagyása, stb.)agyban már akkor eldõlt, hogy ha ez a gyermek megfogan, nincs visszaút, végig kell járni azt a 9 hónapot, megyek az árral végig. Szüléskor meg aztán felgyorsulnak az események, akkor szerintem gondolkodni sincs idõ. Túl kell lenni rajt, és kész. Azon sem parázunk, hogy anyagilag mi lesz, mert késõbb sem lenne jobb. Én nem akarom a terhességemet a gazdasági válság függvényében "elnapolni". Az alakodat meg egy kis energiaráfordítással visszanyerheted, de az sem biztos, hogy szükséged lesz drasztikus fogyókúrára például. A rosszullétekre meg nem lehet felkészülni. Én ezt úgy fogtam fel, hogy nem a gyerekem miatt vagyok rosszul, hanem én vagyok "tápos". Az elsõ 4 hónapot végighánytam, de egyszer nem jutott eszembe, hogy megbántam volna. Ennyit megér!!! Nyugodtan vágjatok bele, mert nincs nagyobb élmény. Fõleg ha már láthatod az uh-n, vagy elkezd mocorogni a pocidban. Bocs, hogy hosszú lettem!!! Szurkolok!
Bocsika, de most miért is nem tetszett a válaszom??? Miért lettem lepontozva? A 20 hetes kismami
21:03-as vagyok. A kettõvel elõttem szólóról volt szó, csak elkéstem.
A 21.03-asnak üzenem, hogy mielõtt kiírtad a válaszod, azelõtt kezdtem írni a "most miért" kérdésem. Nem a te válaszodra reagáltam, hanem konkrétan arra, hogy hirtelen a válaszom 52% lett. Csak nem értettem, hogy mi rosszat mondtam. Kicsit elcsúsztunk! :) Amúgy nekem sem voltak különösebben nagyobb aggodalmaim a babavárással kapcsolatban. Szóval szerintem sem mindenkinél jellemzõ. A 20 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A 21.03-as hozzászólóra gondoltam, csak én is elkéstem :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!