Találatok a következő kifejezésre: Az miért hogy a babám (260 db)

Meddig sírnak fel éjjelente a kisbabák, illetve mi lehet az oka, hogy a babám akár 5-6x is felsír éjjelente? Miért van ez, rossz élményei vannak?

9 hónapos a kislányom, régebben is felsírt, de max 1x éjszakánként. Egy hónapja ez akár 5-6 is lehet, fel ritkán kel, de keservesen sír pár másodpercig, aztán nagy csönd. Félek, hogy rossz álmai lehetnek, pedig boldog baba napközben. Mikor múlik el, úgy sajnálom Õt.

Legjobb válasz: Nálunk azóta fordul elõ ilyesmi mióta jönnek a fogai. Nem lehet, hogy nálatok is ez az oka?

Nálunk azóta fordul elõ ilyesmi mióta jönnek a fogai. Nem lehet, hogy nálatok is ez az oka?
TV-t ne engedd neki nézni, és hallgatni sem!!!!!Olyan számunkra ártalmatlan képi és hanghatások érhetik amit álmában próbál feldolgozni.Ha nem a foga, és nem a pocakja, akkor esetleg a napközbeni külsõ ingerek miatt lehet.

Ti is azt érzitek, hogy a mai világban 30 éves kor alatt szinte magyarázkodni kell, hogy miért is akarunk babát vállalni, miért szülünk gyereket?

Sõt, lassan már egy 30 év körüli nõ is korán szül. Nem vitaindító kérdést szeretnék, csak választ, hogy más is ezt tapasztalja-e. Nekünk még nincs babánk, 24 éves vagyok, de két éven belül szeretnénk, ami sokak szemében a kor miatt "hûdemarha" korán van. Szerintetek mi lesz ebbõl még 20-30 év múlva?

Legjobb válasz: Tapasztalatom szerint ennél is jobban kikapnak azok, akik nem akarnak egyáltalán. Nem kell magyarázkodnod egyébként senkinek.

23 éves vagyok, a fiam 2 éves múlt. Meglepi baba volt, de teszek mindenki véleményére. Mindenkinek a magánügye úgy gondolom, h ki mikor szül/vállal gyereket. És igenis, büszke vagyok arra, h ilyen fiatalon lettem anya!!!
Te kihez beszélsz most? Amúgy nem tudom miért lett ebbõl ilyen nagy vita, lehet vitatkozni, de felesleges senki nem ítélte el aki 30 felett szült, simán néhány tény miatt nem a legideálisabb, ellenben aki 30 alatt szült az itt is megkapta, hogy biztos felelõtlen volt és az anyjánál, most komoly mi a biztosíték arra, hogy 40 éves anyuka jobb anyagi helyzetben van, mint egy 25 éves? semmi
anyád 30 felett szült, azért lettél ilyen?
Hajaj megint jönnek az anyatigrisek, de tény egészség szempontjából 30 felett szülni az ELSÕT kiemeltem hátha már végre felfogjátok, azért, mert hiába egészséges az anya a teste a génállomány a petesejtjei öregednek, ezért is érdemes az elsõ 30 alatt, és egyátalán szülni 35 alatt
Mert akkor mit akarsz??? Ha orvos genetikus válasza nem jó, meg a statisztika sem, akkor mibõl tájékozódsz, a Kiskegyedbõl???
Na errõl ennyit utolsó, inkább ne írj többet.
Nem kell belinkelni semmit, kérdezd meg akármelyik nõgyógyászt, genetikust.
Kettõ gyerekem született 30 éves korom alatt. Egy felette: 33 éves voltam. Nem érzem, hogy öreg voltam a szüléshez:) Miért rosszabb szülni 33 évesen, mint 23 évesen?! Nem kellett magyarázkodnom egyik esetben sem, mert szerintem úgy kb. 40-42 éves korig simán belefér, a lényeg az anya egészségi állapota.
21: belinkeled ezt a tanulmányt?
*az anyjánál lakik
"Nem kell belinkelni semmit, kérdezd meg akármelyik nõgyógyászt, genetikus" Tessék nem akármelyik nõgyógyász vagy genetikus hanem maga Czeizer Endre beszél a 30-35 feletti gyerekvállalás elõnyeirõl [link]
Kérdezõ látod itt mi folyik, bár nekem mindegy tõlem szüljenek a 40-50 évesek, tulajdonképpen igaz olyan lesz, mintha unokát szülnének maguknak de az Õ dolguk....
Hát én 32 évesen szültem az elsõt és most 34 évesen vagyok terhes a másodikkal. Nem volt nehéz szülés, teljesen rendben voltunk / vagyunk a gyerekekkel. Én nem ítélem el azt sem, aki 20, azt sem aki 40 évesen szült. Én azért most, mert most találtam magamnak olyan párt, akivel belevágtam. Barátnõm is 33 évesen szült, a másik 31 és most terhes. Ha megvan a háttér hozzá, akkor kell szülni. Anyagi és kapcsolatira is gondolok. Nem kell milliomosnak lenni, hanem ne az 1 szobás panelban lakjon vki anyóssal , mindenki munka nélkül, meg ne egy link pasinak szüljön senki gyereket, csak mert jajj nem akar 30 felett.
Akkor te sem vagy különb annál aki elítél téged, így te sem várhatód el mástól, hogy ne ítéljen el. 40 évesen mégis ki nagymama a kisebbségen kívül? Õk meg mondhatják, hogy a szülõknek szültél egy gyereket.
Én nem szólok bele senki életébe, nem mondom meg senkinek, felõlem szüljék 40évesen az elsõt, aztán legyenek nagymamák kb. , de magamban elítélem, ennyi :D
Na ez az utolsó neked akkor a te szavaiddal élve mi közöd hozzá? Elvárod, hogy más ne szóljon bele, akkor neked nem ezt kellene tenned?
Semmi közük hozzá, amúgy meg én egyenesen azt ítélem el, akik húzzák-halasztják 30 év után, aztán meg sír a szájuk, hogy nem jön össze, meg veszélyeztetett terhesek.
na légyszi legyen már minden válaszom 0%os látom én, hogy mennyire élvezitek, és nincs más szórakozásotok, légyszi pontozzatok már le, mert le merem írnia véleményem
amúgy meg szánalmas, hogy le van pontozva aki válaszolt rendesen a kérdésre, hihetetlen, hogy mindig megjelenik pár kötekedõ tyúk
Én 40 évesen inkább lennék anyuka, mint nagymama:)
Dehogy tény. Annak is vannak elõnyei mint mindennek, meg természetesen hátrányai is pont ugyan úgy mint a 20 éves szülésnek ez a tény.
nem szörnyû, csak egészség szempontból nem a legideálisabb az elsõ gyereket 30 év felett szülni, ez nem ítélkezés puszta tény
24 évesen szültem, már terhesség alatt is magyarázkodni kellett, hogy igen, terveztük, nem véletlenül estem teherbe.Ráadásul hiába vagyok most 27 egy 3 éves gyerekkel, letagadhatok vagy 7 évet, ha nem többet, emiatt még le is néznek, mert kb azt hiszik tinédzser vagyok...
Mi nem magyarázkodunk, nekünk a kisfiunk meglepetés baba volt 20-21 éves voltunk mikor megszületett, bár tervezni 24-25 éves korunkra terveztük, de visszatekintve teljesen jó, hogy így alakul, jelenleg 24 éves vagyok és egy éven belül szeretnénk összehozni egy 2. babát, alapjáraton nem vagyok a híve annak, hogy 30 éven felül szüljek, sajnálom tanultam biológiát elég mélyre hatóan, tehát ha lehet 30-32 éven felül nem fogok már szülni.Ha egyedül vagyok, vagy a párommal kettesben akkor senki sem feltételezi, hogy nekünk már van egy fiunk, sõt ha szóba kerül csodálkozva néznek, azért is, mert 18nál egyikünk sem tûnik többnek, kérdezik is, hogyhogy már van, röviden elmondom, hogy meglepi baba volt, de mi teljesen elégedettek vagyunk a helyzettel, anyagi, munka és suli szempontjából is meg tudtuk oldani, én pl jövõhónapban államvizsgázom.Engem csak az zavar, hogy bárhova megyek az anyukák többsége kb legalább egy 10 évvel idõsebb és abszolút nincs közös témánk.
én sem szülnék 30 fölött. 25 vagyok, a tesót várjuk. mindenki hüledezik, h. "hááát, ha így sikerült..." hát nem így sikerült, így TERVEZTÜK!
Miert kellett az utolso valaszadot lepontozni? De a kerdesre valaszolva abszolut nem erzem, sot mindig mondjak hogy de jo nekunk, irigyelnek hogy fiatal szulo vagyok :-) Szerintem ez emberfuggo ki hogy iteli meg.
Nem hinném, hogy így van. Szerintem 30 fölött már nem jó szülni. Nekem azért lett csak egy gyerekem mert 30ig nem jött össze a tesó, én ennél idõsebben már nem szülnék.
Én egyáltalán nem látom ezt. Nekem kapcsolatom sincs de azt hajtják mikkor lesz gyerekem pedig csak 25 vagyok. "Szerintetek mi lesz ebbõl még 20-30 év múlva?" Mármint ezt, hogy érted? Most is szülnek 18-20 évesen meg régen is. Mint ahogy szültek régen is 30 felett. Anyu nálunk pl 32 évesen szült elõször és az már lassan 30 éve volt. Vigyáz ha te elvárod, hogy ne ítéljenek el, akkor neked sem szabad azt aki máshogy gondolja, mert különben te sem várható el tõle.
30 alatt vagyok. Nekünk már megvan a baba. Nyugi, most meg azért kell magyarázkodnom hogy miért nincs még kistesó.... Állandóan idegenek is ezzel jönnek, ha meglátnak babával. Mindig megtalálnak valamivel, és mindenki jobban tudja mint te életkortól függetlenül. 30 felett meg tuti azzal jönnek, hogy már öreg vagy, siess, ketyeg a biológiai óra. Ilyesmikkel minden nõt sztem csesztetnek 40 éves korig.
Szerintem annak van korán aki "csupasz seggel" akar gyereket szülni, tök mindegy hány éves.Én is 24 vagyok, 3 hónapos a babám, de senki nem mondta, hogy korán lenne és köze sincs hozzá senkinek.
mert a 90%-a becsúszott, jaj nem vettem be 1 bogyót, nem húztunk gumit, kutyapózban nem lehetsz terhes - terhesség szóval a legtöbb ahhoz is buta, hogy védekezzen, de nekik a legnagyobb a pofájuk, hogy õk szültek, a többi nõ selejt aztán lehet menni anyukához haza a gyerekszobába 3an :)
Szerintem meg féltékeny vagy utolsó...orvosok a megmondhatója, hogy 30 év alatt ideális szülni, több okból is.Ne hogy már a legtöbb 30-ast a szülei tartsanak el, vagy ha te így látod akkor elég rossz környezetbõl jöhetsz.
ja bocs hogy én azt látom hogy 26-27 évesen hazaköltöznek a kölyökkel, mert a minimálbérbõl+gyesbõl nehéz megélni, de szülni tudnak, ha már máshoz nem értenek
Most nem azért de itt is többen leírtátok milyen szörnyû 30 felett szülni, kérdezõnek még gyereke sincs de már ítélkezik utolsó mondatával, akkor mirõl is beszélünk? Aki akar szüljön 20 évesen aki akar meg 30 évese, neki kell felnevelni és vállalni a dolgot nem nekünk.
Szerintem ritka kivétellel senki nem nézi le azért a többit, mert nem szült, lehet van néhány ilyen értelem, de eleve az emberek között vannak ilyenek, amúgy butaság azért verni bárkinek is a mellét mert szült egy gyereket, de emellett az is ostobaság, hogy egy kalap alá kell venni aki 20on évesen már anyuka lesz, az biztos felelõtlen meg a szüleivel él, szorgalmas , értelmes ember átgondolja jól mit szeretne kihozza a legjobbat az adott szituációból
nem vagyok irigy én is megtehetném hogy szülök, max megyek haza a gyerekszobámban párommal+bébivel csak tudod õk azok akik lenéznek mindenki mást, mert õk bezzeg szültek, a többi meg mind barom, aki nem így csinálja
Hát pedig a rosszindulatú megjegyzéseid arra utalnak irigykedsz, hogy másnak már van gyereke teljesen, azért mert a környezetedben van 1-2 rossz példa rögtön már mindenki olyan, gratulálok, "felnõtt" gondolkodás, furcsa én is 24 vagyok de én felnõttként is gondolkodom
Akkor legyen jó példa is elõtted: 27 év, pár, 1 db gyerek, saját hitelmentes 120 nm2-es családi ház, autó (még minimális hitellel) jó kereset.Mondjuk mindig is tudtam, hogy mázlista egy ember vagyok ;)
Egy darab ismerõsöm nincs aki a szüleivel élne és a párjával, családjával (27 vagyok) a legtöbbnek saját háza, lakása van esetleg albérlete, és nem minimálbérbõl élnek. Mondjuk inkább élnék a szüleimnél, minthogy 35-40 évesen azon keseregjek, hogy nincsen gyerekem, mert hülye voltam.De szerencsére a többség meg tudja oldani az ideális körülményeket, és még a családot is :) aki meg nem azt õszintén sajnálom.
talált:) 24 vagyok, párom van, gyerek még nincs (még pár év) igen irigy vagyok azokra, akik a semmire szülnek, és költöznek vissza a szülõkhöz és 10an laknak 60nm2-en talán én tehetek róla, hogy én ezt látom? igen, egyik pár 25-27 gyerek becsúszott, irány anyós másik pár, csaj 23, pasi 227, , becsúszott (csaj átvágta), no lóvé, irány anyós
65%os te egy befásult nõ vagy aki közelít a 40 felé de még se gyereke se férje, se pénze? mert kb így beszélsz, nem tudom az én ismerõsi körömben 21-28 évesek jó anyagi helyzettel külön élnek a szülõktõl, a gyerekkel jó kapcsolatban tehát nem tudom te hol élsz de azért a 26-27 évesek szülõnél lakása nem túl gyakori
Tapasztalatom szerint ennél is jobban kikapnak azok, akik nem akarnak egyáltalán. Nem kell magyarázkodnod egyébként senkinek.

Miért van az hogy sok anyuka teljesen bebugyolálja a babát séta közben? A séta lényege, hogy a babát levegő érje, nem?

Én is a babámra plussz egy réteget rakok, de tulzásba nem viszem. Pl. nem szoktam vastag pléddel betakarni f?leg most már. Séta közben rengeteg anyukát látok akinek a kicsije ki se látszik a babakocsiból mert annyira bevan bugyolálva.

Legjobb válasz: mert esetleg nagyon féltik oket, fázósak, így mondta az anyukájuk stb., az enyém sem bírja ha tulontúl bebugyolálom, most már nem is teszem, de míg csecsemo volt addig igen- két sapi, pólya, pokróc, plusz szvetter, lábzsák- igaz akkor minusz 15 fokok voltak és orákat aludt kint, bár a fejét sose takartam le pokróccal, mert én még olyat is láttam és szornyulkodtem, a tobbiek meg rajtam szornyulkodtek, hogy hónapos babámon egy kezeslábas van csak és autósulésben viszem az orvoshoz ( hozzáteszem igen meleg kezeslábas és amúgy nem egy hónaposnak nézett ki- nagy fejlett baba)

mert esetleg nagyon féltik oket, fázósak, így mondta az anyukájuk stb., az enyém sem bírja ha tulontúl bebugyolálom, most már nem is teszem, de míg csecsemo volt addig igen- két sapi, pólya, pokróc, plusz szvetter, lábzsák- igaz akkor minusz 15 fokok voltak és orákat aludt kint, bár a fejét sose takartam le pokróccal, mert én még olyat is láttam és szornyulkodtem, a tobbiek meg rajtam szornyulkodtek, hogy hónapos babámon egy kezeslábas van csak és autósulésben viszem az orvoshoz ( hozzáteszem igen meleg kezeslábas és amúgy nem egy hónaposnak nézett ki- nagy fejlett baba)
A kérdező hozzászólása: Én is csak egy vastag kezes lábasba teszem ami nagyon meleg, és csak amikor minuszok voltak akkor takartam be.
Ha az én anyámon múlna, akkor még a lakásban is télikabátban lenne :-). Aztán elegem lett és megkérdeztem a gyerekorvostól, hogy õ mikor mit javasol. Azóta csak egy kabátot kap -5 fokig és a lábát takarom be egy egész vékony takaróval a lábzsák (nem bélelt) alatt. És mellesleg azóta nem volt megfázva. Amíg bugyoláltam sokszor folyt az orra. Sajnos hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez kell nekik, mert igen, ahogy írta az elsõ válaszoló is: túlzottan hajlamosak vagyunk félteni õket.
Már hogyne kéne az a réteg?…eh… Gondoljon már bele ez az anyós, a baba fekszik a kocsiban, nem mozog, ezért könnyen megfázhat. A napokban elég erõsen fúj a szél, sztem a takaró még szükséges ilyenkor. Az én babám 9 hónapos múlt, soha nem rejtem el a babakocsiba :-) Ebben az idõben kap egy trikót, egy vékonyabb póló van rajta egy pulcsi és a téli kabát persze ami nem olyan vastag, sapka, alul hosszúharisnya egy naci. Persze én betakarom babapléddel de csak derékig. Soha nem izzad és mindig ellenõrzöm a kezét - arcát útközben.
A kérdező hozzászólása: Nekem meg anyós mondta, hogy túl öltöztetem pedig aztán tényleg nincs csak max plusz egy réteg, de szerinte az se kell, de én hagytam rajta.


Az miért van, hogy a babám egész nap szinte alig mozog, de este, amikor lefekszem aludni, eltelik 10 perc és rendre már kezdi is a mocorgást. Éjjel pedig, ha felébredek mindig rugdos. Normális ez?

Olyan mintha nappal eludna és éjszaka lenne fenn...

Legjobb válasz: Ez egyénenként változó. Teljesen normális dolog. Az én babám is akkor aktívabb amikor pihenni szeretnék. Biztos napközben is mocorog,csak nem olyan aktívan és nem figyelsz fel rá! Nincsen semmi baj.

Ez egyénenként változó. Teljesen normális dolog. Az én babám is akkor aktívabb amikor pihenni szeretnék. Biztos napközben is mocorog, csak nem olyan aktívan és nem figyelsz fel rá! Nincsen semmi baj.
Rendben van ez így, sok baba így szokta, hidd el nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
lehet, hogy fáj a pocakja.
A kérdező hozzászólása: nem a pocija fáj mert nem huzkodja a lábát, meg meg is masszíroztam többször a pocakot a lábát is felhuztam neki
akkor se nyugszik meg, ha felveszed és sétálsz vele? mert akkor valamije fáj, vagy talán beteg.
Lehet front miatt is. Sok helyen olvastam és a mi 7 hetes babánk is nyûgösebb az utóbbi napokban. Hidegfront van, és õ szinte biztos hogy nem komálja, nagyon szeles is az idõ, amit szintén nem. Sajna a babák megérzik a frontot, legalábbis sokan, tehát ez is lehet a baj, de ha nagyon nem változik a dolog, nem javul, akkor lehet hogy célszerû dokit megkérdezni, megnézni nincs-e láza, nem fázik-e. Lehet, hogy több foglalkozást igényel, mert egyre többet érdeklik a dolgok körülötte stb.
Ha nem hasfájós akkor lehet a front vagy fázik, melege van! Ezt a tarkóján nézd, ha hideg, fázik ha meleg akkor melege van. De lehet, hogy csak anya hiánya van!Még csak 6 hetes. :) )
Na, elõbb írtam ki egy kérdést, erre megtaláltam ezt..:) 5 hetes kisfiam tegnap egész nap sírt, sírt és csak sírt.... Én a frontra kérdeztem rá. Doktornõ mondta, hogy a kisfiúk érzékenyebbek a frontokra, de szerinten jötta hidegfront, az az oka.

Miért nem hiszi el senki, hogy azt hiszem, érzem a babát? 14+3 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Mert irigyek :) Egyébként nem mindegy, hogy ki mit hisz?! Te érzed és ez a fontos. Miért kellene emiatt magyarázkodnod!

Mert irigyek :) Egyébként nem mindegy, hogy ki mit hisz?! Te érzed és ez a fontos. Miért kellene emiatt magyarázkodnod!
Szia! nekem is elsõ baba és nálam is a 14.héten adott elõször jelt magáról :) csak akkor még olyan gyengén éreztem, hogy nagyon figyelnem kellett, hogy észrevegyem :) és szerintem sem lehet összekeverni a baba mozgását a bélmozgással :) aki azt mondja, hogy még nem érezheted õt az így járt, nem mindenki veszi észre, pedig a baba a 14.héten már réges régen mocorog odabent :) ne foglalkozz velük :) 20h km
Szia! Én hiszek neked. :) Kerek 14 hetes voltam, amikor arra ébredtem az éjszaka közepén, hogy tejóég, valaki megérintett 4-szer belülrõl nagyon gyengéden, lent, a bugyim vonalában... Felébredtem, megijedtem, mert új érzés volt, aztán aludtam tovább. reggel hívtam anyukámat, aki megerõsítette a gyanumat. :) Utána 4-5 naponta éreztem csak, pedig nagyon figyeltem, a 16. héttõl pedig minden nap 1-szer, a 18. héttõl pedig napi többször. Mikor itt volt kérdés, higy ki mikor érezte elõször az elsõ babáját, gondolhatod, már nem keeresem meg, de tizenvalahány százalékosra lepontoztak, itt sem hitte el senki, hogy õt éreztem... :( De ez van, a lényeg, hogy TE TUDOD!!! 39 hetes km
Én is éreztem már ilyenkor, pedig elsõ baba volt. Szóval én elhiszem:-)
Én is éreztem az elsõ babát már a 14. héten, a másodikat viszont érdekes módon csak 16 körül, de mint kiderült, azért, mert most elöl van a lepény és letompította. Egyébként az a kis remegés, mintha egy apró pillangó szárnya lenne, az bizony a baba!
Szia! Én már megszültem, de 14 hetes voltam én is amikor mondtam hogy érzem és jól kiröhögött mindenki. Pedig nagyon kicsit éreztem, igaz így utólag belegondolva nem tudom hogy valóban bélmozgás lehetett-e vagy a kislányom, de engem is kiröhögtek és nyugtázták hogy hülye vagyok nem érezhetem.
Elsõ baba? Gondolom azért nem hiszik el. Én a másodikat érzem a 14.héttõl. Nem minden nap, de párnaponta igen. Nem kételkedek benned, de tényleg össze lehet keverni ilyenkor a bélmozgással. És azzal is össze lehet keverni, hogy annyira várod már, hogy mozogjon, hogy odaérzel valami mozgásfélét. Én azért hiszek neked, mert van ilyen :) Csak ne lepõdj meg, ha a 20-22.hétig nem fogod érezni minden nap! Még nagyon pici!
Az pedig a baba lesz, ha ott elöl mélyen a szeméremcsontnál érzed :) Érzékeny a pocid és a baba kis ficánka, máásnak meg nyugisabb a baba és nem érzékeny a hasa, ennyi :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon elöl érzem, a szemérmem felett, és ilyen furcsa remegésféle. Tuti nem a bélmozgás, legalábbis szerintem ott nincs bél.
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a válaszokat! Alig várom, hogy megint remegjen, de már biztos elaludt a drága.
Szia! Én az elsõ babámat 14 hetes kora óta éreztem, bár nem voltam 100% benne, a másodikkal -már kicsit tapasztaltabban- 12 hetes korban éreztem azt a kis remegést. Akkor már biztos voltam benne, hogy ez csak az én kis manóm lehet! :) Biztosan te is õt érzed már! Csak vigyázz magatokra és beszélj hozzá!
Szia az elsõ babámat ugyanebben az idõben éreztem megmozdulni elõször, és annyival hamarabb is született. Ne foglalkozz velük te érzed õk nem!
ÉN IS A 14 HÉTEN ÉREZTEM ELÕSZÖra kislányomat a védõnõ csodálkozott is engem nem érdekelt csak tudom hogy mit éreztem elsõ terhességem volt mivel elõtte nem volt ami mozoghasson bennem tudtam hogy õ volt, nem érdekelt ki mit mond én tudtam én reztem õt. úgyhogy igenis lehet érezni már korai terhességnél is.

Miért van az, hogy a babákat csak akkor oltják be ha teljesen egészséges? Ha van egy kis nátha akkor miért nem lehet?

Legjobb válasz: Hogy ne terhelje a beteg szervezetet még az oltási reakció is.

Hogy ne terhelje a beteg szervezetet még az oltási reakció is.
A kis náthából még bármi lehet és ha már amúgy is beteg akár csak nátha, sokkal megterhelõbb még + 1 oltás. Meg ha belázasodik pl. akkor nem tudod, hogy az oltás miatt vagy esetleg komolyabb lett a kis nátha.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm.

Az miért van, hogy a babám minden evés után visszabukik egy csomót? A bukás elleni tápszertől sem lett jobb, ugyhogy azt már nem is esszük. Tápszer váltás se segített. Mit tegyek? Másnál is van ilyen?

Nem hinném hogy t?letetem, mert három hónapos és még mindig "csak" 100ml eszik:S

Legjobb válasz: Szia, az én babám igaz, hogy csak 2 hónapos, és anyatejes, de Õ is sokat bukik. Rögtön evés után is. Teljesen mindegy, hogy 60 vagy 200 ml-t eszik éppen. Azt mondta nekem több gyerek orvos is, hogy ez természetes, mivel még gyenge a gyomorzáró izmuk, és majd idõvel elmúlik. Van egy ismerõsöm, akinek a babájánál akkor múlt el, amikor elkezdte a hozzátáplálást. Már én is teljesen kivagyok a bukástól, de reménykedem, hogy hamarosan megerõsödik a gyomra. Kitartást Nektek is!

Szia, az én babám igaz, hogy csak 2 hónapos, és anyatejes, de Õ is sokat bukik. Rögtön evés után is. Teljesen mindegy, hogy 60 vagy 200 ml-t eszik éppen. Azt mondta nekem több gyerek orvos is, hogy ez természetes, mivel még gyenge a gyomorzáró izmuk, és majd idõvel elmúlik. Van egy ismerõsöm, akinek a babájánál akkor múlt el, amikor elkezdte a hozzátáplálást. Már én is teljesen kivagyok a bukástól, de reménykedem, hogy hamarosan megerõsödik a gyomra. Kitartást Nektek is!
Szia! Megnyugtatlak hogy az én babám már 6 hós és a mai napig szinte minden kaja után ez van.Tök mindegy hogy tápszert eszik vagy bébi ételt akkor is! Nagyon várom már azt a pillanatot mikor végre nem bukik már! Napi 3-4-5 elõke elmegy.Egész nap rajta van!
A kérdező hozzászólása: mi a textil pelussal vagyunk így! Napi 8-10db is elmegy:) :) Húúú de várom már hogy elmúljon

Miért van az hogy a babám (2 hetes) éjjjel felébred, eszik és nagyon neheten alszik vissza van hogy 1 ora nyüglödés után ujra eszik (pedig elötte jol lakott) és csak igy alszik el mitöl van ez, mit tehetek?

Nagyon fáraszto mert felébred eszik és utánna nem akar aludni,nagyra nyitott szemekkel néz(éjjel 2-3 körül) ha lerakom sir,nyüglödik pedig a pelus tiszta és elötte evett (látszolag jol lakott mert nem ké többet)és mégsem alszik.Dajkálgatjuk egy orát is akár de van hogy még iy sem alszik csak ha megint evett,pedig 1 szopira 80-100ml eket eszik nem értem hogy miért csinálja ezt és mit tehetnék hogy leszokjon rola??!Nem az a kérdés hogy mit tegyek hogy ne keljen fel éjjel enni mert tudom hogy ez még ilyenkor kell neki csak hogy hamar visszaaludjon szopi után(nem beszélünk hozzá éjjel)?!De az is érdekelne meddig kelnek fel éjjel enni??

Legjobb válasz: Szia! Nekem 10 hetes a kislányom, éjjel is szopizik, de mindig könnyen visszaalszik. Nem tudom, te hol altatod, én mellette alszom, mellre teszem és mindketten belealszunk a szopiba. Esetleg próbáld meg a levendula illóolajat. Nyugtató, altató hatása van. Ha az én babám este nyûgösebb, akkor csöppentek pár cseppet a mécsestartóba és pillanatok alatt tele van az illatával a szoba. A kismanó meg úgy alszik tõle, hogy néha egy szopit is kihagy. Állítólag a citromfûnek is ilyen hatása van.

Szia! Nekem 10 hetes a kislányom, éjjel is szopizik, de mindig könnyen visszaalszik. Nem tudom, te hol altatod, én mellette alszom, mellre teszem és mindketten belealszunk a szopiba. Esetleg próbáld meg a levendula illóolajat. Nyugtató, altató hatása van. Ha az én babám este nyûgösebb, akkor csöppentek pár cseppet a mécsestartóba és pillanatok alatt tele van az illatával a szoba. A kismanó meg úgy alszik tõle, hogy néha egy szopit is kihagy. Állítólag a citromfûnek is ilyen hatása van.
Szia.Mi 5 hetesek vagyunk az elsõ hetekben ugyanez volt nálunk is.Hajnalban valamikor elöször többnyire 12-1 körül keltünk hami utána vissza a kiságyba(külön szobában)jobb esetben 30perc rosszabb esetben 1-1, 5 óra mire visszaaludt.Mostnra már csak hajnal 4kor kelünk és nagyjából 30 perc alatt visszalszik.Mondjuk én adtam neki cumit és azért kellett rohangálni hozzá mert mindig kiesett, talán ezért tartott sokáig a visszaalvás.Szóval nyugi kis idõ és nálatok is jobb lesz:) Minden jót.
Az elõttem szólónak: mivel az anyatejet kb. 1 óra alatt emészti meg a baba (tápszernél ez jóval hosszabb idõ) igenis lehet éhes másfél óra múlva, fõleg, ha még csak pár hetes. Az újszülött baba gyomra akkora, mint egy cseresznye. Nagyjából egy evõkanálnyi tejcsi fér el benne. Ahogy nõ a baba, úgy tud egyre többet enni és úgy bír ki egyre többet két szopi között.

Mi baja lehet a babának egy gombás fertőzéstől! Miért veszélyes rá? Hány % az esély arra hogy a babának baja esik?

Legjobb válasz: Szia! A gombától csak akkor lehet baja ha nem csak kivül van hanem hüvelyen belül is jelentkezik. Burokgyulladás és szülés a végeredménye ha áthatol a nyákdugón is. De az már nagyon kóros. Nekem mindig van itthon canesten kombi azt nem kell receptre íratni. És ha szükségesnek érzem Mint most is akkor elkezdem használni. 3 nap alatt helyre hoz.

Szia! A gombától csak akkor lehet baja ha nem csak kivül van hanem hüvelyen belül is jelentkezik. Burokgyulladás és szülés a végeredménye ha áthatol a nyákdugón is. De az már nagyon kóros. Nekem mindig van itthon canesten kombi azt nem kell receptre íratni. És ha szükségesnek érzem Mint most is akkor elkezdem használni. 3 nap alatt helyre hoz.
Semmi baja nem lesz!!:) Ma voltam receptért a dokimnál!Bennem túlzottan el vannak szaporodva, ma kezdem a kezelést(ma lett meg az eredmény)! 3 napig tartó kúra az enyém, Gyno-Pevaryl-t kaptam rá!
16:26 voltam...azt elfelejtettem írni, hogy Candidám van! 16hetes
Nekem is candidám volt, elég csúnya, de a doki azt mondta, hogy nem veszélyes a babára. Kezelés után gyorsan elmúlt és nem is jött vissza.
Candidára mindenfélét lehet kapni, canesten combi stb. ez a legelterjedtebb hüvelygomba. felír valamit a doki, és minden rendbe jön, és a babádnak semmi baja nem lesz. :) nyugodj, meg!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!