Találatok a következő kifejezésre: Az miért hogy a babám (256 db)

Meddig sírnak fel éjjelente a kisbabák, illetve mi lehet az oka, hogy a babám akár 5-6x is felsír éjjelente? Miért van ez, rossz élményei vannak?

9 hónapos a kislányom, régebben is felsírt, de max 1x éjszakánként. Egy hónapja ez akár 5-6 is lehet, fel ritkán kel, de keservesen sír pár másodpercig, aztán nagy csönd. Félek, hogy rossz álmai lehetnek, pedig boldog baba napközben. Mikor múlik el, úgy sajnálom Õt.

Legjobb válasz: Nálunk azóta fordul elõ ilyesmi mióta jönnek a fogai. Nem lehet, hogy nálatok is ez az oka?

Nálunk azóta fordul elõ ilyesmi mióta jönnek a fogai. Nem lehet, hogy nálatok is ez az oka?
TV-t ne engedd neki nézni, és hallgatni sem!!!!!Olyan számunkra ártalmatlan képi és hanghatások érhetik amit álmában próbál feldolgozni.Ha nem a foga, és nem a pocakja, akkor esetleg a napközbeni külsõ ingerek miatt lehet.

Miért van az hogy sok anyuka teljesen bebugyolálja a babát séta közben? A séta lényege, hogy a babát levegő érje, nem?

Én is a babámra plussz egy réteget rakok, de tulzásba nem viszem. Pl. nem szoktam vastag pléddel betakarni f?leg most már. Séta közben rengeteg anyukát látok akinek a kicsije ki se látszik a babakocsiból mert annyira bevan bugyolálva.

Legjobb válasz: mert esetleg nagyon féltik oket, fázósak, így mondta az anyukájuk stb., az enyém sem bírja ha tulontúl bebugyolálom, most már nem is teszem, de míg csecsemo volt addig igen- két sapi, pólya, pokróc, plusz szvetter, lábzsák- igaz akkor minusz 15 fokok voltak és orákat aludt kint, bár a fejét sose takartam le pokróccal, mert én még olyat is láttam és szornyulkodtem, a tobbiek meg rajtam szornyulkodtek, hogy hónapos babámon egy kezeslábas van csak és autósulésben viszem az orvoshoz ( hozzáteszem igen meleg kezeslábas és amúgy nem egy hónaposnak nézett ki- nagy fejlett baba)

mert esetleg nagyon féltik oket, fázósak, így mondta az anyukájuk stb., az enyém sem bírja ha tulontúl bebugyolálom, most már nem is teszem, de míg csecsemo volt addig igen- két sapi, pólya, pokróc, plusz szvetter, lábzsák- igaz akkor minusz 15 fokok voltak és orákat aludt kint, bár a fejét sose takartam le pokróccal, mert én még olyat is láttam és szornyulkodtem, a tobbiek meg rajtam szornyulkodtek, hogy hónapos babámon egy kezeslábas van csak és autósulésben viszem az orvoshoz ( hozzáteszem igen meleg kezeslábas és amúgy nem egy hónaposnak nézett ki- nagy fejlett baba)
A kérdező hozzászólása: Én is csak egy vastag kezes lábasba teszem ami nagyon meleg, és csak amikor minuszok voltak akkor takartam be.
Ha az én anyámon múlna, akkor még a lakásban is télikabátban lenne :-). Aztán elegem lett és megkérdeztem a gyerekorvostól, hogy õ mikor mit javasol. Azóta csak egy kabátot kap -5 fokig és a lábát takarom be egy egész vékony takaróval a lábzsák (nem bélelt) alatt. És mellesleg azóta nem volt megfázva. Amíg bugyoláltam sokszor folyt az orra. Sajnos hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez kell nekik, mert igen, ahogy írta az elsõ válaszoló is: túlzottan hajlamosak vagyunk félteni õket.
Már hogyne kéne az a réteg?…eh… Gondoljon már bele ez az anyós, a baba fekszik a kocsiban, nem mozog, ezért könnyen megfázhat. A napokban elég erõsen fúj a szél, sztem a takaró még szükséges ilyenkor. Az én babám 9 hónapos múlt, soha nem rejtem el a babakocsiba :-) Ebben az idõben kap egy trikót, egy vékonyabb póló van rajta egy pulcsi és a téli kabát persze ami nem olyan vastag, sapka, alul hosszúharisnya egy naci. Persze én betakarom babapléddel de csak derékig. Soha nem izzad és mindig ellenõrzöm a kezét - arcát útközben.
A kérdező hozzászólása: Nekem meg anyós mondta, hogy túl öltöztetem pedig aztán tényleg nincs csak max plusz egy réteg, de szerinte az se kell, de én hagytam rajta.

Az miért van, hogy a babám egész nap szinte alig mozog, de este, amikor lefekszem aludni, eltelik 10 perc és rendre már kezdi is a mocorgást. Éjjel pedig, ha felébredek mindig rugdos. Normális ez?

Olyan mintha nappal eludna és éjszaka lenne fenn...

Legjobb válasz: Ez egyénenként változó. Teljesen normális dolog. Az én babám is akkor aktívabb amikor pihenni szeretnék. Biztos napközben is mocorog,csak nem olyan aktívan és nem figyelsz fel rá! Nincsen semmi baj.

Ez egyénenként változó. Teljesen normális dolog. Az én babám is akkor aktívabb amikor pihenni szeretnék. Biztos napközben is mocorog, csak nem olyan aktívan és nem figyelsz fel rá! Nincsen semmi baj.
Rendben van ez így, sok baba így szokta, hidd el nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


lehet, hogy fáj a pocakja.
A kérdező hozzászólása: nem a pocija fáj mert nem huzkodja a lábát, meg meg is masszíroztam többször a pocakot a lábát is felhuztam neki
akkor se nyugszik meg, ha felveszed és sétálsz vele? mert akkor valamije fáj, vagy talán beteg.
Lehet front miatt is. Sok helyen olvastam és a mi 7 hetes babánk is nyûgösebb az utóbbi napokban. Hidegfront van, és õ szinte biztos hogy nem komálja, nagyon szeles is az idõ, amit szintén nem. Sajna a babák megérzik a frontot, legalábbis sokan, tehát ez is lehet a baj, de ha nagyon nem változik a dolog, nem javul, akkor lehet hogy célszerû dokit megkérdezni, megnézni nincs-e láza, nem fázik-e. Lehet, hogy több foglalkozást igényel, mert egyre többet érdeklik a dolgok körülötte stb.
Ha nem hasfájós akkor lehet a front vagy fázik, melege van! Ezt a tarkóján nézd, ha hideg, fázik ha meleg akkor melege van. De lehet, hogy csak anya hiánya van!Még csak 6 hetes. :) )
Na, elõbb írtam ki egy kérdést, erre megtaláltam ezt..:) 5 hetes kisfiam tegnap egész nap sírt, sírt és csak sírt.... Én a frontra kérdeztem rá. Doktornõ mondta, hogy a kisfiúk érzékenyebbek a frontokra, de szerinten jötta hidegfront, az az oka.

Miért nem hiszi el senki, hogy azt hiszem, érzem a babát? 14+3 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Mert irigyek :) Egyébként nem mindegy, hogy ki mit hisz?! Te érzed és ez a fontos. Miért kellene emiatt magyarázkodnod!

Mert irigyek :) Egyébként nem mindegy, hogy ki mit hisz?! Te érzed és ez a fontos. Miért kellene emiatt magyarázkodnod!
Szia! nekem is elsõ baba és nálam is a 14.héten adott elõször jelt magáról :) csak akkor még olyan gyengén éreztem, hogy nagyon figyelnem kellett, hogy észrevegyem :) és szerintem sem lehet összekeverni a baba mozgását a bélmozgással :) aki azt mondja, hogy még nem érezheted õt az így járt, nem mindenki veszi észre, pedig a baba a 14.héten már réges régen mocorog odabent :) ne foglalkozz velük :) 20h km
Szia! Én hiszek neked. :) Kerek 14 hetes voltam, amikor arra ébredtem az éjszaka közepén, hogy tejóég, valaki megérintett 4-szer belülrõl nagyon gyengéden, lent, a bugyim vonalában... Felébredtem, megijedtem, mert új érzés volt, aztán aludtam tovább. reggel hívtam anyukámat, aki megerõsítette a gyanumat. :) Utána 4-5 naponta éreztem csak, pedig nagyon figyeltem, a 16. héttõl pedig minden nap 1-szer, a 18. héttõl pedig napi többször. Mikor itt volt kérdés, higy ki mikor érezte elõször az elsõ babáját, gondolhatod, már nem keeresem meg, de tizenvalahány százalékosra lepontoztak, itt sem hitte el senki, hogy õt éreztem... :( De ez van, a lényeg, hogy TE TUDOD!!! 39 hetes km
Én is éreztem már ilyenkor, pedig elsõ baba volt. Szóval én elhiszem:-)
Én is éreztem az elsõ babát már a 14. héten, a másodikat viszont érdekes módon csak 16 körül, de mint kiderült, azért, mert most elöl van a lepény és letompította. Egyébként az a kis remegés, mintha egy apró pillangó szárnya lenne, az bizony a baba!
Szia! Én már megszültem, de 14 hetes voltam én is amikor mondtam hogy érzem és jól kiröhögött mindenki. Pedig nagyon kicsit éreztem, igaz így utólag belegondolva nem tudom hogy valóban bélmozgás lehetett-e vagy a kislányom, de engem is kiröhögtek és nyugtázták hogy hülye vagyok nem érezhetem.
Elsõ baba? Gondolom azért nem hiszik el. Én a másodikat érzem a 14.héttõl. Nem minden nap, de párnaponta igen. Nem kételkedek benned, de tényleg össze lehet keverni ilyenkor a bélmozgással. És azzal is össze lehet keverni, hogy annyira várod már, hogy mozogjon, hogy odaérzel valami mozgásfélét. Én azért hiszek neked, mert van ilyen :) Csak ne lepõdj meg, ha a 20-22.hétig nem fogod érezni minden nap! Még nagyon pici!
Az pedig a baba lesz, ha ott elöl mélyen a szeméremcsontnál érzed :) Érzékeny a pocid és a baba kis ficánka, máásnak meg nyugisabb a baba és nem érzékeny a hasa, ennyi :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon elöl érzem, a szemérmem felett, és ilyen furcsa remegésféle. Tuti nem a bélmozgás, legalábbis szerintem ott nincs bél.
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a válaszokat! Alig várom, hogy megint remegjen, de már biztos elaludt a drága.
Szia! Én az elsõ babámat 14 hetes kora óta éreztem, bár nem voltam 100% benne, a másodikkal -már kicsit tapasztaltabban- 12 hetes korban éreztem azt a kis remegést. Akkor már biztos voltam benne, hogy ez csak az én kis manóm lehet! :) Biztosan te is õt érzed már! Csak vigyázz magatokra és beszélj hozzá!
Szia az elsõ babámat ugyanebben az idõben éreztem megmozdulni elõször, és annyival hamarabb is született. Ne foglalkozz velük te érzed õk nem!
ÉN IS A 14 HÉTEN ÉREZTEM ELÕSZÖra kislányomat a védõnõ csodálkozott is engem nem érdekelt csak tudom hogy mit éreztem elsõ terhességem volt mivel elõtte nem volt ami mozoghasson bennem tudtam hogy õ volt, nem érdekelt ki mit mond én tudtam én reztem õt. úgyhogy igenis lehet érezni már korai terhességnél is.

Miért van az, hogy a babákat csak akkor oltják be ha teljesen egészséges? Ha van egy kis nátha akkor miért nem lehet?

Legjobb válasz: Hogy ne terhelje a beteg szervezetet még az oltási reakció is.

Hogy ne terhelje a beteg szervezetet még az oltási reakció is.
A kis náthából még bármi lehet és ha már amúgy is beteg akár csak nátha, sokkal megterhelõbb még + 1 oltás. Meg ha belázasodik pl. akkor nem tudod, hogy az oltás miatt vagy esetleg komolyabb lett a kis nátha.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm.

Az miért van, hogy a babám minden evés után visszabukik egy csomót? A bukás elleni tápszertől sem lett jobb, ugyhogy azt már nem is esszük. Tápszer váltás se segített. Mit tegyek? Másnál is van ilyen?

Nem hinném hogy t?letetem, mert három hónapos és még mindig "csak" 100ml eszik:S

Legjobb válasz: Szia, az én babám igaz, hogy csak 2 hónapos, és anyatejes, de Õ is sokat bukik. Rögtön evés után is. Teljesen mindegy, hogy 60 vagy 200 ml-t eszik éppen. Azt mondta nekem több gyerek orvos is, hogy ez természetes, mivel még gyenge a gyomorzáró izmuk, és majd idõvel elmúlik. Van egy ismerõsöm, akinek a babájánál akkor múlt el, amikor elkezdte a hozzátáplálást. Már én is teljesen kivagyok a bukástól, de reménykedem, hogy hamarosan megerõsödik a gyomra. Kitartást Nektek is!

Szia, az én babám igaz, hogy csak 2 hónapos, és anyatejes, de Õ is sokat bukik. Rögtön evés után is. Teljesen mindegy, hogy 60 vagy 200 ml-t eszik éppen. Azt mondta nekem több gyerek orvos is, hogy ez természetes, mivel még gyenge a gyomorzáró izmuk, és majd idõvel elmúlik. Van egy ismerõsöm, akinek a babájánál akkor múlt el, amikor elkezdte a hozzátáplálást. Már én is teljesen kivagyok a bukástól, de reménykedem, hogy hamarosan megerõsödik a gyomra. Kitartást Nektek is!
Szia! Megnyugtatlak hogy az én babám már 6 hós és a mai napig szinte minden kaja után ez van.Tök mindegy hogy tápszert eszik vagy bébi ételt akkor is! Nagyon várom már azt a pillanatot mikor végre nem bukik már! Napi 3-4-5 elõke elmegy.Egész nap rajta van!
A kérdező hozzászólása: mi a textil pelussal vagyunk így! Napi 8-10db is elmegy:) :) Húúú de várom már hogy elmúljon

Mi baja lehet a babának egy gombás fertőzéstől! Miért veszélyes rá? Hány % az esély arra hogy a babának baja esik?

Legjobb válasz: Szia! A gombától csak akkor lehet baja ha nem csak kivül van hanem hüvelyen belül is jelentkezik. Burokgyulladás és szülés a végeredménye ha áthatol a nyákdugón is. De az már nagyon kóros. Nekem mindig van itthon canesten kombi azt nem kell receptre íratni. És ha szükségesnek érzem Mint most is akkor elkezdem használni. 3 nap alatt helyre hoz.

Szia! A gombától csak akkor lehet baja ha nem csak kivül van hanem hüvelyen belül is jelentkezik. Burokgyulladás és szülés a végeredménye ha áthatol a nyákdugón is. De az már nagyon kóros. Nekem mindig van itthon canesten kombi azt nem kell receptre íratni. És ha szükségesnek érzem Mint most is akkor elkezdem használni. 3 nap alatt helyre hoz.
Semmi baja nem lesz!!:) Ma voltam receptért a dokimnál!Bennem túlzottan el vannak szaporodva, ma kezdem a kezelést(ma lett meg az eredmény)! 3 napig tartó kúra az enyém, Gyno-Pevaryl-t kaptam rá!
16:26 voltam...azt elfelejtettem írni, hogy Candidám van! 16hetes
Nekem is candidám volt, elég csúnya, de a doki azt mondta, hogy nem veszélyes a babára. Kezelés után gyorsan elmúlt és nem is jött vissza.
Candidára mindenfélét lehet kapni, canesten combi stb. ez a legelterjedtebb hüvelygomba. felír valamit a doki, és minden rendbe jön, és a babádnak semmi baja nem lesz. :) nyugodj, meg!

Miért van az hogy a babám (2 hetes) éjjjel felébred, eszik és nagyon neheten alszik vissza van hogy 1 ora nyüglödés után ujra eszik (pedig elötte jol lakott) és csak igy alszik el mitöl van ez, mit tehetek?

Nagyon fáraszto mert felébred eszik és utánna nem akar aludni,nagyra nyitott szemekkel néz(éjjel 2-3 körül) ha lerakom sir,nyüglödik pedig a pelus tiszta és elötte evett (látszolag jol lakott mert nem ké többet)és mégsem alszik.Dajkálgatjuk egy orát is akár de van hogy még iy sem alszik csak ha megint evett,pedig 1 szopira 80-100ml eket eszik nem értem hogy miért csinálja ezt és mit tehetnék hogy leszokjon rola??!Nem az a kérdés hogy mit tegyek hogy ne keljen fel éjjel enni mert tudom hogy ez még ilyenkor kell neki csak hogy hamar visszaaludjon szopi után(nem beszélünk hozzá éjjel)?!De az is érdekelne meddig kelnek fel éjjel enni??

Legjobb válasz: Szia! Nekem 10 hetes a kislányom, éjjel is szopizik, de mindig könnyen visszaalszik. Nem tudom, te hol altatod, én mellette alszom, mellre teszem és mindketten belealszunk a szopiba. Esetleg próbáld meg a levendula illóolajat. Nyugtató, altató hatása van. Ha az én babám este nyûgösebb, akkor csöppentek pár cseppet a mécsestartóba és pillanatok alatt tele van az illatával a szoba. A kismanó meg úgy alszik tõle, hogy néha egy szopit is kihagy. Állítólag a citromfûnek is ilyen hatása van.

Szia! Nekem 10 hetes a kislányom, éjjel is szopizik, de mindig könnyen visszaalszik. Nem tudom, te hol altatod, én mellette alszom, mellre teszem és mindketten belealszunk a szopiba. Esetleg próbáld meg a levendula illóolajat. Nyugtató, altató hatása van. Ha az én babám este nyûgösebb, akkor csöppentek pár cseppet a mécsestartóba és pillanatok alatt tele van az illatával a szoba. A kismanó meg úgy alszik tõle, hogy néha egy szopit is kihagy. Állítólag a citromfûnek is ilyen hatása van.
Szia.Mi 5 hetesek vagyunk az elsõ hetekben ugyanez volt nálunk is.Hajnalban valamikor elöször többnyire 12-1 körül keltünk hami utána vissza a kiságyba(külön szobában)jobb esetben 30perc rosszabb esetben 1-1, 5 óra mire visszaaludt.Mostnra már csak hajnal 4kor kelünk és nagyjából 30 perc alatt visszalszik.Mondjuk én adtam neki cumit és azért kellett rohangálni hozzá mert mindig kiesett, talán ezért tartott sokáig a visszaalvás.Szóval nyugi kis idõ és nálatok is jobb lesz:) Minden jót.
Az elõttem szólónak: mivel az anyatejet kb. 1 óra alatt emészti meg a baba (tápszernél ez jóval hosszabb idõ) igenis lehet éhes másfél óra múlva, fõleg, ha még csak pár hetes. Az újszülött baba gyomra akkora, mint egy cseresznye. Nagyjából egy evõkanálnyi tejcsi fér el benne. Ahogy nõ a baba, úgy tud egyre többet enni és úgy bír ki egyre többet két szopi között.

Miért csapkod engem a 10hónapos babám, az rendben hogy a játékait csapkodja de engem miért, hiába szolok rá csak kinevet!! Másnál is van ilyen?

Legjobb válasz: Az én lányomnak a "Nem szabad!"-ra egy jó széles vigyor a válasza, akármilyen szigorú tekintettel adom elõ.(Bár nagyon szigorúan nem tudok rá nézni, mert egy angyal nincs olyan szép mint õ :) ). Engem akkor szokott csapkodni, mikor felveszem, akkor a cicijeimet üti, de ez csak játék nála szerintem. BNem aggasztom rajta magam, el fogja hagyni elõbb-utóbb. 10,5 hós kiscsaj anyuja

Az én lányomnak a "Nem szabad!"-ra egy jó széles vigyor a válasza, akármilyen szigorú tekintettel adom elõ.(Bár nagyon szigorúan nem tudok rá nézni, mert egy angyal nincs olyan szép mint õ :) ). Engem akkor szokott csapkodni, mikor felveszem, akkor a cicijeimet üti, de ez csak játék nála szerintem. BNem aggasztom rajta magam, el fogja hagyni elõbb-utóbb. 10, 5 hós kiscsaj anyuja
Pont ugyan ez van nálunk, már vagy 2 hónapja.Jön és ütöget.Játékot, ágyat, kutyát, macskát.És hiába mondom, hogy nem szabad, csak kiröhög. Nekem azt mondták, hogy inkább tanítsam meg a simogatásra.Tulajdonképpen kapjam el a kezét és mikor ütni akar, akkor valahogy próbáljam meg simogatásra késztetni. Hááát még nem próbáltam, de már nagyon elegem van!
Az én picim is ütött, sõt tépte a hajam kacagva. 15 hós és már nem csinálja.
Ja és nevetni vele meg végképp nem szabad, mert ismerek olyan családot, ahol mindig örültek mikor a kis lurkó rugdosódott.Nevettek rajta. De mikor már nekifutásból rúgott mindenkit ha kell ha nem, az már nem volt olyan vicces.És nem nagyon tudták leállítani, addig amíg valaki le nem kevert neki egyet. 2. voltam
Mert még csak 10 hónapos. El fog múlni nála ahogy fejlõdik.
Az enyém is 10 hós, és engem is csapkod, karmol, ha rászólok vagy ráütök a kezére, én is csak egy nagy vigyort kapok! Állítólag kinövik! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!