Találatok a következő kifejezésre: Az miért hogy (24834 db)

Miért szélsőséges, náci stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban?

Legjobb válasz: Helyes kérdés!!!, csak folytatnám: Miért szélsõséges, bolsi stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Miért szélsõséges, szoclib stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Miért szélsõséges, komcsi stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Miért szélsõséges, ...... stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Tudod azért, mert az igazat, a helyeset, a középutat én tudom/mondom, a többi mind utolso ......

Helyes kérdés!!!, csak folytatnám: Miért szélsõséges, bolsi stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Miért szélsõséges, szoclib stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Miért szélsõséges, komcsi stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Miért szélsõséges, ...... stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Tudod azért, mert az igazat, a helyeset, a középutat én tudom/mondom, a többi mind utolso ......
Mert ezzel el lehet kerülni azt, h érvelni kelljen. Azt ugyanis az igazság ellen nem lehet.
Az igazság nagyon szubjektív dolog.Aki ezt felismeri, az nem lehet szélsõséges.Látom, kérdezõ, te nem ismered fel.
mert az igazság nem fekete vagy fehér. és legtöbbször amikor valaki úgy gondolja, hogy õ tudja az igazságot, akkor abban semmi tudományos, egzakt sincs. egyszerûen aki úgy gondolja, hogy pár mondatban benne van a nagy igazság, az csak is tévedhet. ha ezt más kisebbség sérelmére teszi, akkor valószínûleg egyszerûen rasszista, és nem egy kutatót, aki harminc éve kutatja a társadalmat...
Nem a problémafelvetéstõl lesz szélsõséges valaki, hanem az arra adott esetlege válaszoktól. http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9ls%C5%91jobboldal
"Nem a problémafelvetéstõl lesz szélsõséges valaki, hanem az arra adott esetlege válaszoktól." Mik azok a szélsõséges válaszok? Ha például valaki azt mondja, hogy adjunk minden cigánynak pénzt, aztán rakjuk ki õket az országból úgy, hogy soha nem jöhetnek vissza, az szélsõséges vagy nem? Nem esik a senkinek baja, a cigány pénzt kap távozásáért. Szélsõséges vagy sem?
Azért mert ezzel tudják leggyorsabban leszerelni az ellenfeleket. A jónép meg sokáig meg is cumizta
Ezt politikai korrektségnek hívják. Úgy mûködik majdnem, mint régen az inkvizíció Spanyolországban. Csak itt a politikailag nem korrektek akik kimondják az igazságot, õk a boszorkányok vagy az eretnekek , ahogy tetszik. Egy diplomatikus fogalmazás is lehet politikailag nem korrekt.
azért mert a gyûlöletkeltés és egymás ellen uszítás a legjobb módja hogy ne egységként gondolkozzunk és így nem tudunk fellépni egységként sem ami hasznos azoknak akik irányítanak és elnyomnak a bankok csúcsairól jah hogy ez hazugság jó de akkor ha viszik a házad az akkor se mond hé ez szemétség
7: Neked valami súlyos bajod lehet. Orvoshoz küldenélek, de félek, hogy hozzám jönnél...

Miért köcsögök a dilidokik? Miér akarják kihasználni az meberekt? Miér van az ha közlöm, hogy semmit sem vagyok hajlandó bevenni onnantól kezdve már valhogy nme érdeklem őt? Miért csak arró szól az egész, hogy legyen kinek pirulát eladni?

Nem érdemes hozzájuk menni.

Legjobb válasz: Na szerinted mégis miért?Hát azért hogy pénzt szedjenek ki a betegekbõl.Õk ugy vannak hogy nem csinálnak semmit csak ott ülnek és dagad a pénztárcájuk a csomó pénztõl és az nem érdekli õket hogy mi történik a beteggel.

Na szerinted mégis miért?Hát azért hogy pénzt szedjenek ki a betegekbõl.Õk ugy vannak hogy nem csinálnak semmit csak ott ülnek és dagad a pénztárcájuk a csomó pénztõl és az nem érdekli õket hogy mi történik a beteggel.
Látom nagyon feldühítettek. Azért van egy-két olyan szakember, aki igenis tud segíteni és nem a gyógyszert akarja tukmálni. Csak sajnos ezek szerint te eddig nem ezekkel találkoztál... Azért ne add fel, a barátom pl. egy nagyon jó pszichomókus segítségével gyógyult ki a beteges szorongásból. Csak az elsõ két hétben írt fel neki altatót, utána semmi gyógyszer. Már több éve jól van, tudja kontrollálni ezt a mentális problémáját. És ezt - magán kívül persze - ennek a dokinak köszönheti.
A kérdező hozzászólása: Problémám nekem is van csak nem vagyok beteg.Ne is akarják belém magyarázni a szarrágók. Én azthittem ott történik valami.Sosem voltak elõítéleteim.Még érdekelt is. Aztán amikor jártam néhánynál jött a hidegzuhyany. Szartak a pofámba. A baj nem az, hogy nem tudnak az embereknek segíteni hanem, hogy nem is akarnak. Aki meg nem beteg abból azt csinálnak
Nem derül ki konkrétan, hogy miért kellett menned orvoshoz, de általánosságban osztom a véleményedet: nem az a segítség, ha valakit teletömnek gyógyszerrel, aztán klasszul függõ lesz tõle... Én sem vagyok orvosságpárti, de a dokik lényegében ebbõl élnek. A pszichológus nem írhat fel gyógyszert, érdemesebb inkább vele tárgyalni, ha gondod van, õk "csak" beszélgetnek.
A kérdező hozzászólása: Tapasztalatból mondom, hogy nem áll szándékukban beszélgetni.No meg elég bunkók és lekezelõek.

Nem bírom tovább, egyszerűen kikészülök, most is teljesen kivagyok, mit csináljak? Mit tudsz tanácsolni? Hogy lehet mindent kizárni az életemből, hogy csináljam? Másnak miért megy denek miért nem, mi bennem a hiba?

arátn?im szép soványak, ?k nem mennek 50kilo fölé,

Legjobb válasz: Miért kéne 50 kiló alá menned? Miért kell versenyezni barátnõiddel a súlyotokkal? Miért kell ma már minden lánynak vékonynak és egyben ocsmánynak is lennie?

Miért kéne 50 kiló alá menned? Miért kell versenyezni barátnõiddel a súlyotokkal? Miért kell ma már minden lánynak vékonynak és egyben ocsmánynak is lennie?
Tipikus hü.lye pi.csa viselkedés, amit a férfiak többsége rühell. Fel kéne fogni, hogy férfiakat nem érdekli, hogy hány kg vagy, csak az, hogy mennyire vagy formás és "jó fej". 165 cm-es magassággal 50 kg alatt senki sem lehet szép formás, mert biztos hogy kevés izma van, ami a testnek a formáját adja - ezt 100%-osan ki merem jelenteni.
Neked az agyadnak kell a segítség, röhejes amit írsz és szánalmas!! Ahhoz kell az agy, hogy az olyanoket is felfogd, hogy a tömeged kur.vára függ attól, hogy milyen magas vagy, mennyi izom van rajtad, milyen nehezek a csontjaid... Lehet, hogy a drága barátnõiden sokkal több zsír van mint rajtad. Tudod az ember a sporttól izmosodik és az izom nehezebb mint zsír. A 2-3 órás napi sportodat, a 165/50-es adatodat és az étkezésedet tekintve nagyon erõsen kétlem, hogy a minimálisnál több zsír lenne rajtad! Az ilyen lányoktól tudok a falhoz menni, mint amilyen Te vagy! Keress valami elfoglaltságod magadnak!
A kérdező hozzászólása: Kérlek segíts..
Szép soványak? Ízlés dolga, a 160/50 az én szememben elég rozoga... Mindent jól csinálsz, de a szõlõ nem jó étel - nagy mennyiségben. Kevés rost, sok, gyorsan felszívódó cukor. Úgy tûnik, erõsödnöd kéne. Találd meg, hoghy mi jó Neked (nem a barátnõidnek). Normális pasik a normális nõkhöz vonzódnak, nem a két évig tartó csinálmányokhoz (mesterséges gebeség). Érezd jól magad, légy boldog!
Hany eves vagy??
A kérdező hozzászólása: 15
sok ezredik lelki beteg emberen hogy segítsünk? komplexusokon, lelki gondokon pszichológus tud segíteni. táplálkozásban olvasd el a paleót, és egyél úgy. de ez önmagában keveset számít amíg a barátnõidet fétiseled.

Miért kell folyton titkolnom a koromat, miért kell szégyelnem, hogy ennyi vagyok és miért támadnak pedofilsággal, amikor nem vagyok az, miért nem érti meg senki, hogy nekem a 14-15 év körüli lányoknál van csak esélyem?

Azok, akik meg kihasználják a bulikban 30 évesen a tini lányokat, ?keg miért nem veszi senki észre, miért csak az igazán szeretnitudó, érz? szív? huszonéves srácokat csesztetni a környezete, már totál ideg vagyok, nem lehet nekem sem boldognak lennem egy lánnyal, aki szeret, cska mert pár év van köztünk?! Mégis mit tehetnék, ha én csak fiatalabb lányokkal jövök ki jól és ?k szeretnek engem folyton? A szerelemben mit számít a kor?

Legjobb válasz: Számít. Mert ha egy 28 éves srác egy 14 éves lánnyal van együtt, az már liliomtiprás. Mellesleg egy ennyi idõs kislány még gyerek, nem értem, mit akarsz tõle. Miért nem érted meg magad a korodbeli nõkkel?

Számít. Mert ha egy 28 éves srác egy 14 éves lánnyal van együtt, az már liliomtiprás. Mellesleg egy ennyi idõs kislány még gyerek, nem értem, mit akarsz tõle. Miért nem érted meg magad a korodbeli nõkkel?
ok, de akkor szeress valakit aki +18. ugyan már te direkt generálod magadba hogy te csak a kiscsajokkal, csak õk értenek meg, csak õket érted meg.. pfff keres korodbelit!
aha persze persze, lehet hogy a kislány kezdeményez, azonban mondjuk...emlékezz vissza, te milyen voltál 14 évesen, és még ez sem releváns annyira, csak talán így érzed, hogy mennyire gyerek, és baromira nem egy 22éves elvileg felnõttre van szüksége, még ha épp azt gondolja is. és te vagy a felnõtt, ezt neked kellene belátnod. nem véletlenül van a nagykorúság pl 18 évnél... nem érett hozzád, és attól még nem fogunk titeket pártolni, mert a csajszika kezdeményez...
A kérdező hozzászólása: ma 22:33 Ha csak az arcom lenne kisfiús, de a testem is. Szóval...
Persze, ha így állsz hozzá akkor nem csodálom, hogy nem jön össze
A kérdező hozzászólása: ma 22:44 Nem kell sehogysem állnom, hozzá, a saját tapasztalataimból tudom ezeket tényként közölni. Ez van, alányoknak nem kell egy kis nyomi, alacsony kisfiú, nekik férfikell és tartok tõle, ha 14-15 évs lányok is ahogy nõnek már nem leszek vonzó a számukra ilyen külsõvel, õk is igazi férfi testre vágynak majd.
Küldenél egy képet? Ha kisfiúsnak talállak, akkor beismerem, hogy igazad van és nincs esélyed a korosztályodnál.
Ne áltasd magad hogy nem szexelnél velük. Amikor vágysz rájuk úgysem bírod megállni, hogy ne akarj többet.
jó nincs értelme tárgyalni veled. csak mindenki azt akarja, hogy hagyd békén a 14 éveseket, mert agyilag nincsenek sehol, lehet h írogatnak neked blabla de nem kellene kezdeni velük mert hagyjuk õket felnõni!!!
A kérdező hozzászólása: ma 23:01 Sokáig úgy éltem éveket, hogy nem volt lehetõségem szexelni, 21 évesen szexeltem elõször, ha annyi évet kibírtam szex nélkül, akkor egy lányra is tudok várni, amennyit kell. Másképp is kényeztethetem, szerethetem. Az a típus vagyok, aki egy ölelésnek is nagyon tud örülni, de nem tagadom, hogy ne vágynék a szexre, persze, hogy mindenki szeret szexelni, aki normális.
Ezt a korodbelieknél is kihasználhatod. Próbálkozz! Mit veszíthetsz? A legtöbb lánynak bejönnek a kisfiús arcú pasik. 18/L
A kérdező hozzászólása: ma 22:22 Mert amióta az eszemet tudom így volt mindig is, õk szemeznek velem a buszon, utcán, õk néznek meg mindenhol, õk jelölnek be facebookon, írnak rám, hogy tetszem nekik stb. Akárhányszor tepertem korombeli lányoknál, totál komolyak és érdektelenek voltak az irányomba. Arról nem is beszélve, hogy foglaltak is már többnyire a korombeli lányok. VAlahogy a külsõm is felelõs lehet a dologért, mert minden lány azt mondta, hogy 17-nél többnek nem nézek ki.
Miért csak náluk lenne esélyed?
A kérdező hozzászólása: ma 21:41 Nem is azt várom, hogy vállba veregessenek, hogy de ügyes vagy csak így tovább, hanem, hogy ne támadjanak, meg ítéljenek el, amikor nem is ismernek jellemre. Ez nagyon bántó tud lenni, hogy rossz, gonosz, aljas embernek néznek, amikor sosem használtam még ki egy lányt sem és nem is vagyok az a fajta, akár hiszitek, akár nem. Miért baj az, ha valaki boldog akar lenni végre és szeretni valakit, aki viszont szeretni?
Bocsi nem láttam a komid
És te hány éves vagy?Mert a 4 év az nem olyan sok..bár a tesom is mindig az idõsebb pasikra bukott
A kérdező hozzászólása: ma 21:29 Szerelmet, szeretet, párkapcsolatot.
A kérdező hozzászólása: ma 21:20 22 vagyok, de ennél sokkal fontosabb, hogy ez kétirányú és valamikor a lányok kezdeményeznek nálam. Na meg azt utálom, amikor azzal jönnek, hogy biztos csak szexre kell és utána dobom, hát nem, nem vagyok egy dugógép, 22 éves létemre, még csak egy lánnyal szexeltem, akármilyen hihetetlen. Másképp is ki lehet fejezni, ha szeretsz valakit, de mindenki egybõl a dugásra gondol. Egy lányért képes lennék várni éveket is, csókolózni lehet, azzal nem ártok neki például.
mit akarsz egy kislánytól?
Hehe.. :) Érdekes a srác lehetsz meg kell hagyni. A korombeli lányok tényleg a te korodbeliekre hajtanak rá mégpedig azért, mert a srácok ilyenkor még komolytalanok. Ha abból indulok ki, hogy facebook-on a legtöbb lány idõsebbnek néz ki a koránál (vagy csak photoshop) akkor miért ne? Nem hiszem, hogy baj lenne ezzel amíg (ahogy az elõttem válaszolók is írták) nem akarsz többet. Nem kell itt pedofilozni, ha tényleg szereted a lányt és viszont is így van hát hajrá! Én szurkolok neked :) )

Miért azt mondják hogy [email protected] miért nem azt hogy [email protected]? Miért balszerencse miért nem jobbszerencse? Miért tulajdonitanak rosszat a balnak?

Legjobb válasz: A magyar nyelv sajátosságai , elég régóta így használják ezeket és így ivódott bele az emberekbe.

A magyar nyelv sajátosságai , elég régóta így használják ezeket és így ivódott bele az emberekbe.
A bal kéz -és oldal- hátrányos megkülönböztetése nagyon régre nyúlik vissza, és szinte az összes indoeurópai nyelvben jelen van. A left, link, sinistra nem túl hízelgõ jelentésû szavak. Régen elfogadhatatlannak tartották a balkezességet (egyházi babona, ugyanúgy mint a 13-as szám és hasonlók), a gyerekeket átnevelték a jobb kéz használatára, ami fogyatékosságokat eredményezett. Nem teljesen ismert, hogy az embereknél általában miért a jobb kéz dominál, de vannak különbözõ elméletek: pl. hogy amikor a harc az ember mindennapi életéhez tartozott, akkor a pajzsnak a bal kézben kellett lennie, hogy védje a szívet (akkor a nõk, akiknek nem kellett harcolni, miért voltak többségükben szintén jobbkezesek?), illetve, hogy a Nap látszólagos pályája tudat alatt ezt alakítja ki az emberben (délen, ahol a Nap látszólagos pályája fordított, állítólag sokkal nagyobb a balkezesek aránya). Mindenesetre a bal oldalt a rosszal azonosította a buta emberi tudat mindig is. Én pont ezért magamban a bal kezemet "szebb" kéznek hívom a "jobb" kéz mintájára.
16:26 "A magyar nyelv sajátosságai" Nem. Az angol right, német recht, spanyol derecho, orosz право mind hordoz olyan mellékjelentéseket, hogy "helyes", illetve "jog". Latinul a jobb dexter, a bal sinister. A dexter ügyeset is jelent, a sinister pedig rosszat, helytelent. A "balsors", "balvégzet" könnyen lehet, hogy latin eredetû szóalkotás a magyarban.
Igen: a latin is ilyen értelemben különböztetett meg balt és jobbat. Azon gondolkodom: milyen sorsszerû is, hogy a Convent BAL oldalán foglalt helyet a véreskezû radikális..mi is? - na jó, mondjuk, hogy: tábor.
ez szerintem oda megy vissza abba az idõbe, amikor kialakult a balsors, baljós, balul üt ki, balul sül el, stb. kifejezések.
Igen a bal az a szerencsétlenebb. Két lehetséges verziót tudok elképzelni: A legtöbb ember jobbkezes, így a balja béna... Az is felmerült bennem, hogy nem-e azért mert a Biblia szerint amikor Jézus visszatér akkor ketté fogja választani a népet, és a jobbján az igazak a balján pedig a pokolba kerülõk lesznek majd? Persze lehet h régebbi keletû ez a balozás.
Na, és akkor lesz ez vicces, ha alkalmazod a baloldal - jobboldalra is :D (politikai állástól függetlenül)

Ez miért van? Miért látom egyre sűrűbben az utcán hogy fehér lányok cigánygyerekkel járnak?

Ráadásul akiket én ismerek személyesen még nem is a "rendes" félékkel hanem a tipikus b?nöz? aljadékokkal! Mit gondoltok az ilyen esetr?l? Mi vonz egy lányt az ilyen esetben?

Legjobb válasz: Hogy miért jár a fehér lány a cigánygyerekkel? A pénz nagy úr, kérlek... Nekik van, a lányok nagy része meg arra bukik. No meg milyen menõ már olyannal járni, akitõl fél az egész háztömb... És hogy miért rajok fehér létükre? Lehet, hogy azért, mert fel sem fogják, hogy ez mit jelent, csak olyan jól hangzik. Ez van sajnos, kevés az értelmes nõ... De még itt-ott akadnak (a kérdés viszont nem róluk szólt).

Hogy miért jár a fehér lány a cigánygyerekkel? A pénz nagy úr, kérlek... Nekik van, a lányok nagy része meg arra bukik. No meg milyen menõ már olyannal járni, akitõl fél az egész háztömb... És hogy miért rajok fehér létükre? Lehet, hogy azért, mert fel sem fogják, hogy ez mit jelent, csak olyan jól hangzik. Ez van sajnos, kevés az értelmes nõ... De még itt-ott akadnak (a kérdés viszont nem róluk szólt).
hát már sokszor hallottuk, hogy a lányok szeretik a "rosszfiúkat"! Vagyis inkább a kis csajok. Valószínû, hogy ez az oka, meg lehet hogy a pénz is.Na meg persze benne lehet, hogy az nekik a tiltot gyümölcs és ezért vonzó. A "rajoskodás" meg szerintem valami divat-féle.
Nyugodtan le lehet pontozni, de én nem járnék cigány sráccal. Engem is meglep, hogy mennyi fehér lány "rajoskodik" a közösségi oldalakon, de em tudom, hogy miért. Tõlük kéne megkérdezni.
bocs, elõzõ elõtti
Mit jelent az, hogy "rajoskodni", meg hogy "raj"?
Mert ennyi eszük van, olcsó k.rvák, sajnos manapság ez a divat... a züllés...
elõzõ: szerelem, pff... na persze...
Én meg azt tartom undorítónak, amikor valaki bõrszín alapján akarja meghatározni, hogy - amúgy neki vadidegen emberek - kivel lehessenek együtt. Ehhez senkinek semmi közé, még neked se, és ez akkor sincs másképp, ha éppen piros-fehér zebracsíkos abrosszal a nyakadban járkálsz.
Ez nem hiszem hogy a divatról szólna. A szerelem bárhogy összejöhet bárkivel. legyen az kisebbségi, fehér, néger... Tavasz volt mindenki talált párt lehet hogy nem a hozzávalót de ez egyéni döntés.
bocsi de mér lenne undoritó ha 1 cigány és egy fehér csaj járnak... ha szeretik egymást akkor mért undoritó.?? az volt a kérddés ugyebár hogy mért láni ijeneket.? hát azért mert mért nem szerethetnék egymást. Jó persze hogy van olyan is hogy a pénzük miatt.. meg ienek. De nem egybõl erre kell gondolni.Nem kel rögtön elítélni az embert.Az igaz hogy több a cigány bönözõ és ezeket én is utálom de azért még vannak kivételek hidd el.! Ezért is nem kell rögtön lenézni..
Általában a rendes cigányokról nem is tudunk mert azt hisszük róla, h fehér. Volt egy osztálytársam, cigány volt, mi meg skinheadekkel barátkoztunk, a nekik a cigány barátom 2 hónap után mondta el, h õ roma, volt ott ám nagy meglepõdés, de máig barátok. Ennyit a rasszizmusról, amúgy én se járnék ilyen oláh cigány lánnyal, meg olyannal sem aki úgy viselkedik mint egy oláh, vagy egy sima cigó.
Jajj, hagyjuk már ezt a bõrszínes maszlagot... Kit érdekel a bõrszín, nem azzal van itt a baj! Hanem a vieselkedéssel, illetve annak a hiányával... Lopás, csalás, bûnözés, másokon és az államon élõsködés, náluk ez az etalon. Ez nem rasszizmus, ez az igazság, csak sajnos kevesen merik kimondani! Azt meg senki ne mondja nekem, hogy egy majom p.csa meg egy még majmabb, fukszokkal teliaggatott, bûnözõ cigánygyerek között igaz szerelem van... 18/L
Miért volna eezz undorító, vagy ahogy ti itt írtok róla?Az a baj bennetek ti MAGYAROK h nem tudjátok h cigányba van 5 fajta...de ti mindent egy kalap alá veszitek.Elõbb ismerd meg azt a vkit és utána mondj véleményt.Mivel különbek a fehérek?? Mikor majdnem mindenmásodik nap azt hallani h megint kiraboltak egy bankot..és kik??a magyarok.Csak annyi a baj, ha egy cigány csinál vmit hu már az nagy dolog az egész világnak tudni kell róla, de ha egy magyar elmondják a tv-be is 1 -szer és elvan felejtve.Jó oké aláírom vannak rossz fajta cigányok is, de attól nem kell az egészet elítélni azok miatt.Én is Roma vagyok és? Rendõrnek tanulok, rendes családba nõttem fel, olyan ruhákba járok h némeik magyarnak szeme szája áll(nem nagyképûségbõl mondom) És ja nekem se nagyon tetszik h némelyik hófehérke átakarja venni a mi szavunkjárását.A cigányok rajoskodhatnak a fehérek õk csak a rasszizmushoz értenek.
Örülök, hogy te a normálisabb fajtába tartozol, tanulsz, stb. Ez dícséretes. De: el kéne végre gondolkodni, hogy miért utálja mindenki annyira a cigányokat, biztos nem véletlen... Igen, sok magyar bûnözõ is van, ez igaz. Mégis, ha végigmegyek az utcán, egy magyar mellett minden félelem nélkül elmegyek, egy cigány mellett nem. Sokszor ha pl. csak ránézek egy mellettem elhaladó cigányra, akkor az életveszélyesen megfenyeget. (Nem egyszer fordult már elõ velem!) Sajnos én még normális cigánnyal nem találkoztam. És ezt most komolyan mondom. Elegem van abból, hogy elfog a rettegés, ha meglátok az utcán egy cigányt, félnem kell, hogy nem köt-e belém, nem akar-e kirabolni... Régen általánosban volt egy cigány osztálytársam (lány), aki rettegésben tartott mindenkit. Félve jártam iskolába, attól tartva, hogy mivel zsarol meg. Szóval elegem van belõlük, azt hiszem ez érthetõ... Húzzák meg magukat, és akkor nem lenne semmi baj! És ne élõsködjenek rajtunk! 18/L
A kérdező hozzászólása: "A cigányok rajoskodhatnak a fehérek õk csak a rasszizmushoz értenek." Tipikus rasszista, a fehéreket általánosító beszólás ez kérem:)
Mert a legtöbb lány idióta....tudod kijárnak cigánnyal....pfff...vérfertõzött ri**ncok:D Majd mikor 16évesen 3 gyereket nevelnek majd rájönnek. A mostani lányok nem is tudom...érdekesek ... én sose járnék cigánnyal csakis MAGYARRAL. Hisz:"Biztosítanunk kell fajunk fennmaradását, és a fehér gyermekek jövõjét." SkinheadGirl
Kedves kérdezõ! Akit az elõbb emberjogiaktivistának minõsítéttél, elmondta a tökéletes igazságot. Azért az, mert mi meg tudjuk indokolni, hogy miért az a véleményünk, hogy nem undorító, ha fehér-nemfehér párt látunk (azért, mert az õ dolguk, és ha szeretik egymást, miért számítana a bõrszín?), ti viszont nem. Ti csak annyit tudtok mondani, hogy fujj. Akkor most kinek van igaza?
Én is fehér csaj vagyok, és én nem szoktam rajoskodni v mi az nemtom=D nekem eddig egyszer bejött egy cigány pasi, annak ellenére hogy elég rasszista vagyok.. mikor elõkészítõre jártam.. tök jófej volt.. egyszer együtt mentünk haza félig , és megkérdezte h megcsókólhat-e , de csak úgy tök váratlanul.. és talán még mondtam is volna hogy igen , ha nem lett volna rendes barátom.. de igazából nem jártam volna vele tuti.. egyrészt 15 évesen dohányzott, szval.. eléggé ..=/
A kérdező hozzászólása: jó, az "iet" sms-eknél szoktam meg h mindig röviditeni kell:P naja, örülök h nem csak én nem értem ezt az egészet amugy XD....dehát ki is érti ezt h az õ életmúdjuk miért vonzó 1 fehér lánynak?:S ... sok dolog van ami menõ lehet, ez mindenkinél más, mert más az emberek értékrendje...nade bûnözni, gyilkolni, mocskosul élni, bohóc ruhákban járni, nem fürödni ésmég sorolhatnánk NEM menõ!szvsz
Azért látom, a helytelen nyelvhasználatot ("iet" az ilyet helyett) kezded eltanulni te is... Vigyázz, úgy ne járj, mint õk! :-P Egyébként meg lehet vitatkozni azon, hogy miért, de egyre inkább úgy tûnik, kezd divattá válni a fent említett nemszabadkimondani népcsoport életmódja. Ez okozhatja eme nagy népszerûséget.
Szerintem is undorító :( És sajnos ezt látni manapság egyre több helyen... És hiába írta valaki , hogy nem bõrszín alapjén kell ítélni , de hát a cigányoknak a kultúrájuk is más, és undorító miket tesznek... ki lehetne fáradniuk az országból... szívesen venném
A kérdező hozzászólása: a raj-szarság alatt arra gondolok h fölmész iwiwre meg myvipre, és ien elcseszett photoshoppos képre ráírja a delikvens h "raj vok" vagy "rajok vagyunk", merthogy állitolag az õ nyelvükben ez olyasmit jelent h menõ...de menj föl napiszarra, ott sok iet fogsz látni!
Tényleg, mi az a rajoskodás meg raj? Ez nekem túl fiatalos szöveg, nem mintha annyira idõs lennék... Én sem járnék cigánnyal, semmi pénzért. Szerintem is azért vannak együtt a lányok velük, amiket leírtak. Vagy vonza õket a kreol bõrszín...
A kérdező hozzászólása: Jajjj, már vártam h mikor téved ide az elsõ "partizánszabadságharcosemberjogiaktivista" XD....de amúgy nyugodtan, mindenki véleménye érdekel
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kommenteket. végülis én rohadt undorító dolognak tartom ezeket a vegyes-párocskákat meg ezt az egész "raj" szöveget csak érdekelt h mások is igy gondolják e v kihalófélben lévõ faj vok mert engem a hányinger kerülget ha iet látok, de most kicsit azért megnyugodtam!:)
HÜÜÜH >:( hiIIIIII >>>>:((((( aaaaaah >::::::(!!!!! NOOOOOO >:( !!!!!!

Miért nem tudják megérteni az emberek, hogy én így jól érzem magam? Miért ilyen intoleránsak a kövérekkel? Miért fogadják el jobban a melegeket, romákat, betegeket, mint a kövéreket?

165 cm és 135 kg vagyok. Nem akarok lefogyni. Sokan célozgatnak rá, a bátrabbak konkrétan ki is mondják, hogy fogynom kell, de én nem akarok, mert jól érzem így magam. Az orvosom azzal nyaggat, hogy így hamar meghalok és nem lehet gyerekem sem. Az válaszom erre : max.40 éves koromig akarok élni, gyereket nem akarok. Mire akarjak gyereket? Ebbe a bolond, bizonytalan világba? Minek akarjak megöregedni? Hogy egyedül maradjak, megkeseredjek és még nyögdíjat se kapjak a drága állambácsitól? Ne neee...akkor inkább, amig lehet jókat túrázni, bulizni, enni, inni, aludni, szexelni majd fiatalon meghalni.

Legjobb válasz: Miert akarod magad megertetni? Szard le azokat akik beszolnak!

basszus, Te vagy az? azt hiszem jogot tanulsz, van valami blogod is, enbracethefat vagy ilyesmi, ugye?
A betegségtõl kövérségrõl azt jut eszembe, hogy nagyapám szokta mondani, hogy csak attól hízik az ember, amit megeszik, amikor 45-46-ban hadifogságban volt, ott nem volt köztük egy kövér ember sem.
Komolyan mondom, nálad elég nagy bajok vannak odabent is :D
A hozzászólók 95 %-a segíteni akart abban, hogy tisztán láss, óvd az egészséged. Annak örülnél, ha bátorítanának abban, hogy menj fejjel a falnak. Személy szerint én is tudom, milyen rossz volt kövérnek lenni. Ha sikerülne lefogynod, csupa jó dolgot tapasztalnál. Ez olyan rossz lenne? Ha valóban írsz a diszkriminációról, inkább olyan megkülönböztetett személyekrõl, csoportokról írj, akik nem tehetnek róla, hogy olyanok, amilyenek. Ha én írnék, arról írnék, hogy nagyon sokan vannak, akik törõdnek a másikkal, névtelenül is jó tanácsokat adnak.
A kérdező hozzászólása: A diszkriminációról írtam. Amúgy érdekes. Több kérdésnél megfigyeltem, hogy részinfók alapján milyen hamar elítéli(te)k a kérdezõket. A baj az, hogy ez az utcán is így van, nem csak itt a gyakorin. Pl: Maradjunk a kövéreknél. Megy egy kövér az utcán, a legtöbb embernek mi ugrik be, mit gondol magában? "Húú ez tuti a zabálástól ilyen..." eszetekbe sem jut ugye, hogy beteg is lehet? Vagy: Kopasz, szénné tetovált, izmos fickó ül a BMW-ben, akkor õ már tuti maffiózó vagy verõember? Aha, persze... Vagy: Minden férfival ellenséges, feministának tûnõ "vénlány" tuti feminista leszbikus, mi? Miközben lehet "csak" megerõszakolták, fél a férfiaktól és a távolságtartással próbálja védeni magát... Soha semmi nem az, aminek látszik. Név nélkül, következmény nélkül könnyû nagyokat beszólni, mi? Ugyanez már nagyon keveseknek menne arccal, névvel... Ti itt mind, akik engem elítéltek, beszóltok, lenéztek, ne feledjétek: Ma engem, holnap téged! A malom körbe jár, visszakapsz mindent!
Mirõl írnál te cikket? Arról, hogy jobb fiatalon meghalni, mint élni? Jobb a lustaság és a magyarázatok gyártása, mint a tenni akarás és a kitartás. Nem érdemes egészségesnek lenni? Van olyan degenerált, aki hallgat a tanácsaidra? Kétlem! A józan észnek ellentmond mindaz, amit leírsz. Kívánom, hogy ne hazúdj önmagadnak! A cikkírást meg felejtsd el..
Bakker az én osztálytársam 171 cm magas, és csak 71 kg, és õ hiszi magát kövérnek, pedig nem az! Nekem azt mondja az orvos hogy le kéne fogyni, pedig 172 cm vagyok, és 52 kg!
28-as, én vagyok a 25-ös. Az "önrontás" engem is zavar, anyám pl. kamaszkora óta cigizik (de rendesen ám) és most 49 éves, olyan 13 éves koromban elmondtam neki elég radikális módon, hogy valószínûleg tüdõrákja lesz egyszer vagy a szívével lesz valami a bagó miatt, de még ez sem segített neki. Ha nincs meg az illetõben a késztetés, akkor szekálhatja az ember az illetõt hosszú órákig, gyakorlatilag [email protected] sem ér el vele. Ezért inkább nem szekálom, az õ döntése. Lehet passzív ez a felfogás, de mást nem lehet tenni. Egy súlyosan elhízott embert sem zsarolna a rokonsága a súlya miatt. Egy kis kitérõként megjegyzem, hogy nekem is van egyetlen [email protected] szokásom: nem mozgok eleget. Szeretek pl. hobbiból focizni, de egyszerûen nem akarok még. Nem iszok szeszt, nem cigizek, drog nuku, annyira rosszul sem étkezek, elhízott sem vagyok.
Ez jut eszembe most hirtelen: https://www.youtube.com/watch?v=OG4StOKFw7M
Az egy urban legend, hogy régen a kövérség volt az ideál. A Vénusz szobrokról csak feltételezik, hogy mit jelenthetett, ellenben ha megnézel régebbi, pár száz éves festményeket, az azokon ábrázolt nõideálok ha nem is voltak soványok, azért kövérnek sem nevezhetõek, a te 165 centidhez mondjuk lennének 60-70 kilók, szemben egy mai nõideáltól, aki ugyanezzel a magassággal 40-50 kiló. Férfiaknál meg a történelem nagyobb ismert részében az izmos, szálkás (de azért messze nem testépítõ alkat) férfialak a jellemzõ. És akkor ugye arról nem is beszéltünk, hogy akkor sokkal kisebb volt a várható élettartam, más okok miatt haltak meg korábban, mint a szív és érrendszeri betegségek, amelyeknek az elhízás növeli az esélyét, és nem jellemzõ, hogy fiatal korban jönnek elõ. Tehát egészségügyi szempontból eleve nem vethetõ össze a jelen a múlttal, hiszen azok az emberek meg sem élték azt, amennyit mi megélhetünk, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy akkor gyakoribb volt az éhezés, tehát persze, hogy nem a sovány volt az ideál. Na de akkor visszatérve a kérdésre, én sosem szekáltam kövéreket azzal, hogy kövérek, sõt magam is kövér voltam gyerekkoromban, mert otthon "tömtek", persze odáig azért nem jutottam, mint te. Ellenben az ilyen provokatív, önigazoló szövegeket sosem szerettem, amit te itt megeresztesz. Volt olyan válaszoló, aki csak leírta, milyen egészségügyi következményei lehetnek, az orvosod szintén elmondja neked, te meg ezt támadásnak veszed. Az a baj, ha elfogadnád magadat olyannak, amilyen vagy, akkor ezek a dolgok nem zavarnának, magas ívben tennél rá, hogy mi a divat testalkat területén, de te mégis velük foglalkozol. Azért az egészségügyi vonallal kapcsolatban én hozzáteszem, hogy én nem vitatom, hogy 40 éves korodig akarsz élni, és nem szeretem az önbeteljesítõ, "én megmondtam" jóslatokat, így azzal sem, hogy 39 évesen nem így fogod gondolni, azonban azzal azért remélem tisztában vagy, hogy ez nem úgy néz ki, hogy 40 évesen egy éjszaka megáll a szíved, és nem ébredsz fel. Évtizedekig is fekvõbeteg lehetsz, mert ezek a betegségek között (magas vérnyomás, cukorbetegség, érelmeszesedés, stb., stb.) elég sok olyan van, amely nem gyorsan öl. De persze te tudod, a te dolgod. Viszont ahogy már többen is leírták, nagyon igazságtalan a melegekkel, cigányokkal vagy a Down kórosokkal való összevetésed.
#25 - nem tudom, te hogy vagy vele, de az önrontást én elég nehezen nézem el, magam körül is, meg bárki, akirõl süt, hogy nincs meg a magához való esze a sok sikertelenség miatt, kifejlõdni sem tudott, mert az emberek nem fogadták el, egyszóval ha bele van ragadva ebbe, azt nem állom meg szól nélkül. Tulajdonképpen szinte mindegy milyen a hangnem, a csomagolás: ha jelenlegi állapota ellen megy a mondóka, akkor azt mindenkor gonosznak fogja minõsíteni és egyenszintre hozza a legnyersebb szidalmazást is a legszebben, legóvatosabban megfogalmazott jótanáccsal is. Amellett, hogy végtelenül uncsi az ilyen infantilis hozzáállás, a másik, a jót akaró munkáját, igyekezetét is semmibe veszi annak ledegradálásával, körültekintõen, érvekkel alátámasztott meglátását beszólásnak való feltüntetésével. Lám, mennyi irányba kihat a kövérség. De ugy ez nem személyiség-torzulás, továbbra is minden rendben van.. Végeredmény, hogy szembenáll a világgal, vergõdik, kiír egy ilyen kérdést, szemellenzõjét tovább hordva pedig netez, mert a világ csúnya, õ pedig eredendõen jogosult minden formátumára az életnek, úgy és akkor és ott, ahogy õ akarja, ezen felül korlátlan kombinációjú amorf széjjelfojási alakzatokat vehet fel, mert az milyen mûvészi. Káros magára, fárasztó/káros a környezetére, részben az emberek, részben önmaga hibája ez. Az is biztos, hogy a legtürelmesebb és legsegítõkészebb ember is sikítva rohan ki a világból egy bizonyos dózis után ebbõl. Ha a makacsságnak nincs határa, akkor meg tessék elvonulni és csendben maradni, nem pedig itt konfrontálódni. Az is fáraszt, hogy még ezt sem látja magában az ilyen, hogy a konfrontációnak - amit õ kezdeményzett - is oka van, ami pedig nem épp az, hogy saját bõrében oly jól elvan.
"Megy egy kövér az utcán, a legtöbb embernek mi ugrik be, mit gondol magában? "Húú ez tuti a zabálástól ilyen..." eszetekbe sem jut ugye, hogy beteg is lehet? " Mint Te? Te se vagy beteg, egyszerûen annyit eszel amennyit más több nap alatt. Vagy mire gondolsz? Tudod 100 kövérbõl talán kettõnél betegség. Azért nem olyan gyakori az a rendellenesség amikor a beteg még a szõnyeget is megeszi kontrollálatlanul. Ott vannak a pajzsmirigy alul mûködésben szenvedõk. A betegség miatt hízik? Csak áttételesen, hiszen lassabb az anyagcseréje, így kevesebb étel is elég lenne, de õ ugyanannyit eszik. Talán ha valaki beteg, akkor a táplálkozását szakember segítségével a betegségéhez kellene igazítania. A kövérek 99 %-a maradjunk annyiban, hogy önhibájából az. Sokat eszik. Hajlamos vagyok rá, mint már az elején írtam több mint 40 kg-val voltam nehezebb mint most. Genetikailag hajlamos vagyok a hízásra. Ennyi. Mivel ezzel tisztába vagyok, nem zabálok, hanem odafigyelek a mire és mennyire. Ne csináljunk már mártírt a kövérekbõl, mert nem igen helytálló. Nézz egyszer az utcán végig, és számold meg, hogy hány kövér ember eszik még az utcán is péksütit, hot-dogot vagy fagyit, vagy bármi mást, és hány sovány. Folyton azon gondolkodom, amikor egy kövér embert látok enni, hogy tényleg nem bír ki fél órát amíg hazaér anélkül hogy ne zabálna? De a diszkriminációról írhatsz cikket, csak ne gondold hogy oktalanul nézik semmibe a semmi akaratgyenge embereket. Õk a faj gyenge példányai, így is viszonyulnak hozzájuk. Hozzáteszem nem a duci vagy teltkarcsú, vagy molett emberekrõl beszélek.
Nem tudom, hogy kikrõl beszélsz, akik itt elítéltek téged. Én konkrétan semmit sem tudok rólad azon kívül, amit leírtál magadról.Én az életmódodat utasítom el, és azt, ahogyan kifogásokkal próbálják sokan hárítani a felelõsséget arról, hogy ez az életmód önpusztító és teljes mértékben rossz. Az elõítélet egy másik dolog.Én nem vagyok olyan ember, aki az elsõ szempillantás alapján kialakít egy szubjektív és kevés eséllyel helytálló képet valakirõl.Bár ez itt nem fordult elõ, mert mindenki arról tudott véleményt formálni, ami adva volt a kérdéshez, választ pedig te szerettél volna hallani.Nem írhatok olyan információra alapozva, ami nincs a birtokomban.
"Nekem eddig csak annyi jött le, hogy azért utálják, mert csúnyák. De! Annyi csúnyábbnál csúnyább ember rohangál a világban, hogy borzalom, mégsem cs.sztetik õket...szóval mi ez az egész?" GRatulálok, megragadtad a lényeget. Tudod az ember azon ha csúnya az arca nem tud változtatni, a kövérségen viszotn igen, erre a kis különbségre gondolom eddig nem gondoltál. Sokan, azért nézik le a kövéreket, mert nincs akaraterejük. Nem képesek arra (kivétel az 1% aki betegség miatt ilyen de ez thagyjuk), hogy felkeljenek a fotelból abbahagyják a zabálást és mozogjanak.
Én voltam kövér, nem 135 kiló, de 95, sose éreztem azt hogy emiatt utálnának.
" dohányos a füsttel mérgezi a környezetét, gyermekeit, az alkesz terrorizálja a családját, elissza az eszét-pénzét...a kövérek csak maguknak ártanak, mégis õket savazzák a legtöbben" Egy dohányos, és egy alkesz ezt pont nem így látja. Tudod most már írtad hogy kamu, és nem te vagy az, pedig szerintem igen. Ekkora indulatokat nem váltott volna ki belõled, ha nem érintene. Nézd. Csak egy kövér gondolja úgy, hogy savazzák. Nekem ez eddig nem tûnt föl. Engem ezért nem tudnak piszkálni, mert nem vagyok kövér, viszont én bántani se szoktam a kövéreket. Az más, hogy ma pl. jött velem szembe két nagy comb, egy kis copffal a tetején. Gondolom nõ volt. Nem bántottam, csak annyit tudtam gondolni, hogy jesszusom. Szóval kövér nem vagyok, viszont dohányzom. Ezért van az, hogy én meg pont azt látom, hogy a dohányosok vannak halálba üldözve. Ezzel gondolom te nem szembesülsz. Mindhárom függõség, és ugyanolyan káros, és valamilyen formában mind a dohányzás, mind a kövérség, mind az alkohol kihat a függõ környezetére. A dohányosnál a másodlagos füst, ha hagyja a környezetét érintkezni vele, az alkesz otthon szétüti a családot. Eddig egyetértettünk. A kövérségnek ne gondold, hogy nincs a közvetlen környezetre negatív hatása. Pont azért, mert a társadalom nagy része úgy szemléli a világot mint az elõbb írt jesszusom, így a kövér nõ gyereke a suliba szégyenkezik, esetleg még szivatják is pluszba. A kövér nõ férjét lesajnálják, és sorolhatnám. Már hogy ne lennének ennek kihatásai?
Én nem úgy vettem észre hogy a dohányosokkal vagy az alkoholistákkal toleránsabbak lennének az emberek. Gondolj bele a józan emberek mennyire szeretik a részegeket... rühellik õket (akkor is ha õk is isznak néha). Csak annyi a hátránya a kövéreknek szerintem, hogy a piás ha épp nem ivott(mert nem idült betonalkesz), a kutya meg nem mondja róla, hogy piázik. A bagós ha napi 2-3 szálat szív, pár órával az utsó cigije után nem érzed rajta ha véreb szaglásod van akkor se. A kövéren mindig látszik, hogy kövér.
Egyrészt ha csak erre voltál kíváncsi, kiírhattad volna ezt is, nem kellett volna egy kamu sztorival körbekeríteni. Másrészt ez kicsit összetettebb a "sajnáljuk-nem sajnáljuk tõle" dolognál, de akkor megpróbálom elmagyarázni. (most azt nem veszem ide, hogy ki fizet TB_t, ki nem stb) Minden az életmódváltásról szól. Ha egy dohányos/alkoholista/kövér ember az életvitele miatt már kezelésre szorul, akkor megkapja a segítséget, a kezelést, és senki nem sajnálja tõle a kórházi ágyat AKKOR, ha változtat az életmódján. Amennyiben nem hajlandó letenni a cigit/alkoholt, abbahagyni a káros életvitelét, és ragaszkodik az eddigi dolgaihoz, akkor ezeket én is nyugodt szívvel vágnám ki a kórházból, mert az ilyenek ténylegesen csak a helyet foglalják, jobb úgysem lesz, hiszen nem hajlandóak változtatni azokon a dolgokon, amiért a kórházba kerültek. És hidd el, ezeket ugyanúgy az orvosok sem nézik jó szemmel. Az, hogy valaki utálja a kövéreket megint csak olyan dolog, hogy egyrészt nem kell általánosítani, másrészt vannak olyan kövérek is, akik rendre lenézik a soványabbakat, beszólogatnak nekik, de ha nekik visszaszólnak, akkor vérig vannak sértve. Az ilyeneket senki sem szereti, valamint azokat sem, akik állandóan panaszkodnak a súlyuk miatt, de semmit nem tesznek a változtatásért. A csúnyaság most egy dolog. Viszont az tény, hogy aki tényleg kövér, az sokkal jobban izzad, még a legkisebb mozdulatoknál is. Ezáltal a legtöbb kövér embernek (tiszt.kiv.) van egy erõs testszaga, ami miatt senki sem szeret mellettük lenni. Nekem is volt kövér évfolyamtársam, soha nem cikizték. Aki normális, és nem lekezelõ a nála vékonyabbakkal, azzal a többi ember is normális. Nem kell ahhoz kövérnek lenni, hogy valakit kiutáljanak, elég, ha olyan az ember természete.
"Tõlük mégsem sajnálja az egyik válaszoló. " De nem ez az általános.Azt lássák el, aki nem a saját maga által okozott életmód miatt kerül oda. "Szóval örülnék ha csak a kérdésre kapnék választ, normális, indokolt választ, nem pedig komplett kórlapot az elhízás következményeirõl... " Kaptál.Ha mástól nem is(pedig de), akkor legalább tõlem. "Nekem eddig csak annyi jött le, hogy azért utálják, mert csúnyák" Az elég nagy baj, mert ez csak a jéghegy csúcsa, és bõven többrõl volt szó még itt is.Pedig nem beszéltünk mindenrõl a témában, csak a legkomolyabb részek voltak érintve.
A kérdező hozzászólása: Na ok, nem táncikálok az idegeiteken, tényleg kamu a sztori(!), de attól a kérdés még valós: miért utálják a kövéreket? Én pl jobban rühelem a dohányosokat meg az alkeszeket. A dohányos a füsttel mérgezi a környezetét, gyermekeit, az alkesz terrorizálja a családját, elissza az eszét-pénzét...a kövérek csak maguknak ártanak, mégis õket savazzák a legtöbben. Miért? Ha a cigifüggõ kórházba kerül tüdõrákkal, akkor is elvesz másoktól ágyat, orvost, ellátást, stb... Az alkesz úgyszintén. Tõlük mégsem sajnálja az egyik válaszoló. A dagitól miért? Szóval örülnék ha csak a kérdésre kapnék választ, normális, indokolt választ, nem pedig komplett kórlapot az elhízás következményeirõl... Nekem eddig csak annyi jött le, hogy azért utálják, mert csúnyák. De! Annyi csúnyábbnál csúnyább ember rohangál a világban, hogy borzalom, mégsem cs.sztetik õket...szóval mi ez az egész?
Hát 41 tudod mi a szomorú? Hogy tényleg van ilyen. Sajnos én el tudom hinni, hogy igaz.
Szerintem ez csak egy szimpla provokáló kérdés. Undorító, hogy valakinek csak erre van igénye és szabadideje, hogy ilyen zagyva történeteket kitaláljon, megbotránkoztatva itt az embereket. Az ilyenek miatt nem lehet egy csomó kérdést már itt komolyan venni.
Én csak a hozzád hasonló kövéreket ítélem el, kérdezõ. Aki mindenkit leszól, de õ a tökéletes, neki ne szóljon be senki. Az emberek többsége csak segíteni akar, de tudod mit? Akkor maradj így, gyárts elméleteket magad köré, hogy így a jó, nehogy le kelljen fogyni. De amikor majd kezelésre fogsz szorulni, akkor NE menj el se az orvoshoz, se a kórházba. Ha amúgy a segítség nem kell, és csak ledegradálni tudsz mindenkit, akkor akkor se kelljen a segítség, mikor már tényleg probléma van! Tudod te tökéletesen bizonyítod azt, hogy a szép szó, az érvek semmit nem érnek, mert sok ember egyszerûen nem ért ezekbõl. Még jól érzed magad, de számolj azzal, hogy: - a legkisebb mozdulattól is már fájni fog a lábad, és a hátad - nem fogsz kapni normálisan levegõt amikor mozogsz - nem fogsz magadra illõ ruhákat találni - nem lesz párkapcsolatod (az emberek többségének taszító a semmitelen elhízott test, és ez nagyfokú igénytelenségre utal [betegség miattit nem veszem ide, és az RITKA]) - büdös leszel, még akkor is, ha napi 10-szer fürdesz - vérnyomás problémáid lesznek, és cukorbetegség - rengeteg éved vegetálással fog eltelni fekvõbetegként, mert egyszerûen már segítség nélkül fel állni sem fogsz tudni + ugye a lábfájás a nagy súly miatt - a szíved egyre jobban meg fog terhelõdni, mert ekkora testet végkeringetni vérrel baromi megterhelõ, és ugye nem kell részletezni, mi van akkor, ha a szív "elfárad" ...és még sorolhatnám. Az emberek csak segíteni akarnak, még akkor is, ha ezt rosszul teszik. Azt akarják, hogy belásd, hogy ez egyáltalán nem normális, és a helyzettel, meg ezekkel az elméletekkel szinte tudatosan pusztítod magad. A melegekkel/cigányokkal/rasszokkal/betegségekkel összehozni a kövérségedet nagy primitívségre utal, és arra, hogy te szimplán baromi lusta vagy, még csak gondolkodni is. Ha ez a kérdés nem provokáció és kamu, akkor nagyon meg fogod szívni az életben. Nem tudom hány éves vagy, de nagyon gyerekesen viselkedsz. "mig lehet jókat túrázni, bulizni, enni, inni, aludni, szexelni majd fiatalon meghalni. " Ez meg egyenesen nevetséges. Neked az jó túrázás, hogy 2 perc után leállsz fél órára pihenni, mert nem kapsz levegõt, nem bírod? Szexelni? kivel? Pár ember van olyan, akinek fétise a kövérség, az emberek többsége egyáltalán nem létesítene szexuális kapcsolatot egy kövér emberrel, és ezt most nem bántásból mondom, ez tény. Régen sem ez volt az ideál, valamit nagyon elnézhettél. Szóval szerintem gondolkozz el ezeken, majd nézd végig miket írtál a szemed elõtt lévõ lila köd nélkül.
Hm, provokatív kamukérdés.
Az a gáz hogy szerintem a legtöbb ember segíteni akar az ilyeneken mint te, akár még azzal is hogy beszól, hogy ronda vagy... mert szép szóból sokan nem értenek, de valahogy hátha észbe kapsz már hogy ez így nem jó. Mert a kövérség nem olyan dolog amin nem lehet változtatni, mégcsak nem is nehéz változtatni rajta... jó lehet te jól érzed magad így most, de csak amíg beteg nem leszel úgy komolyabban. És ahogy látom nagyon biztos vagy MOST magadban, de pár év múlva már te is fogyni akarsz, te is szép akarsz lenni, te is akarsz rendes kapcsolatot és gyereket is majd. Ahogy mindenki... csak ehhez még érned kell gondolkodásilag. Akkor meg majd kapartatsz hogy helyrehozd magad meg az életed, de nem fog menni. Vagy meghalsz idõ elõtt vagy éled majd a szánalmas életed magadat sajnálva hogy így elrontottál mindent fiatalon. Most kéne észhez térni, amíg még rendben vagy, nem amikor már késõ lesz.
Az emberek többségét zavarják a kövér emberek mindenhol. Mondjuk a gyors-étkezdei büfésnél hiába veszel 2-szer annyi kaját, közben azon izgul hogy összetörik-e alattad a drága széke (ami csak 100 hamburgeren levõ profitból jön ki), a kórházi nõvér is bosszankodik, ha téged kell forgatnia mosdatáshoz, még a sírásók is káromkodnak ha dupla súlyú koporsót kell vinniük. És ez csak pár példa. Kár tovább magyarázni, pont.
Lehet lepontozni, de: Azért, amiért a beteg/sérült/gondozásra szoruló/fogyatékos/leépült emberek nem feltétlenül tehetnek állapotukról, de egy kövér ember ritka eseteket leszámítva igenis tehet. Gondolkozz el azon, hogy ha beteg leszel, gyógyszereket kell(ene) szedned, vagy netán kórházi kezelést kell(ene) hogy kapjál, kinek a terhére megy ez? Ha dolgozol, rendben, fizeted a tb-t. De az orvosok idejét, a kórházi helyet akkor is elfoglalod más elõl, akinek mondjuk valóban (nem kövérség miatt) van rá szüksége. Elég rossz példákat hoztál fel. Hol élsz te, hogy a kövérséget a melegséggel/cigánysággal/nyomoréksággal összehasonlítsd? Arra a szexuális életre, túrázásra meg kíváncsi lennék. Gyanítom ha fogynál legalább 50-55 kilót, sokkal élvezetesebb lenne az életed. Durva leírva, de ez pont egy alacsonyabb, felnõtt nõ tömege. Ha ennyire gyenge vagy, hogy inkább élbõl elutasítod a fogyást, az nem csak a te problémád. Gondolom ha kialakul valamilyen komoly betegséged, nem kívánsz öngyilkos lenni, így hosszú távon szenvednél. Egyébként zabálj nyugodtan, kellemes betegségekben töltött éveket. Off: remélem megváltozik a hozzáállásod, és erõt veszel magadon.
Azt mondod jol erzed magad igy, akkor mi a gond? A koversegbol egyenesen kovetkezik hogy ezt masok eszreveszik. Ha ez teged zavar, akkor lenyegeben megiscsak zavar teged a koverseg, mivel ez annak szerves velejaroja. Azt mondani hogy a koverseg nem zavar de a vele jaro beszologatasok igen, ugyanaz mint azt mondani hogy a koverseg nem zavar, de az hogy faj a labam az igen...
Látom nem akarod megérteni.A down-kór nem választás kérdése, de az elhízás általában igen(kivéve, ha az egy betegség szövõdménye, mert ilyen is van.Olyankor õk sincsenek "piszkálva"). Tehát minek hibáztatni valakit olyasmiért, amirõl nem tehet és nem képes változtatni rajta?Na ugye.De az elhízásra egyik sem igaz.
Te most halál komolyan párhuzamba állítod az elhízást egy születési rendellenességgel? Gondold át ezt még egyszer. Választ meg kaptál, nem azért szólnak, hogy fogyj le, mert "furcsa" lennél.
A kérdező hozzászólása: Egyes: lex.arom, de egy idõ után már nincs bennem annyi car, hogy mindnek jusson :DD Az adó nem érint, mert már nem Mo.-n élek, hegyre mászni nem szeretek, idegenekkel túrázni sem, tudom hihetetlen, de egy helyet foglalok a buszban, és nem, nem fogom meggondolni magam: max. 40 év, gyerek nem kell. Szóval...mi ez a nagyfokú intolerancia a kövérekkel szemben? Azért mert nem vagyunk átlagosak? Down kórosok sem átlagosak, mégsem piszkálják õket....
Aki intoleráns, az két okból teheti:vagy azért, mert szó szerint tapló, vagy puszta jóindulatból.Ezen ugyanis lehet változtatni, nem úgy, mint a szexuális beállítottságon, vagy az etnikai hovatartozáson. Feltételezzük, hogy akik téged nyaggatnak, azok az utóbbi okból teszik, tehát egyszerûen féltenek téged.A te életfelfogásod az egy dolog, de ezzel a legtöbb ember nem képes azonosulni, mert általában hosszú és tartalmas életre vágynak.Nem hibáztatlak érte, mert egyrészt semmi közöm hozzá, másrészt ez a te dolgod, szóval úgy cselekszel, ahogyan jónak látod, de te se hibáztasd õket, amiért próbálnak segíteni.a nyaggatáson kívül ugyanis mást nem tehetnek. Ha mégis úgy érzed, hogy nem akarsz változni, akkor engedd el a füled mellett, de szerintem ne várd hogy megértsék, amit gondolsz.
Kicsit csúsztatsz, a szexuális identitást és a rasszot6származást nem választja meg az ember és nem is változtathat rajta. Betegeknek pedig de igen, javasolják a különféle gyógymódok igénybevételét. Az elhízás nem veleszületett vagy megváltoztathatatlan állapot (tudom, RITKA esetekben lehet betegség szövõdménye, ez esetben a fogyás tényleg embert próbáló dolog, de nem lehetetlen, ez esetben a kiváltó betegséget kezelni szokás). Az orvosnak nem az a feladata, hogy figyelembe vegye azt, hogy te 40 éves korodban szeretnék kifingani az élet kéményén, hanem hogy egészségmegõrzéssel kapcsolatos tanácsokat adjon és figyelmeztessen a testtömeged miatt potenciálisan kialakuló egészségügyi problémákra. Ha legyintene a tömegedre és nem világosítana fel, nem végezné jól a munkáját! Amúgy ha esztétikai túlsúlyod lenne, azzal nem lenne semmi baj (hülyét is kapok amikor az ilyeneket lekövérezik), de a te esetedben tényleg ott az egészségügyi rizikó, ami nem csak 40 év fölött, hanem jóval korábban is okozhat olyan problémákat, amik az életminõségedet jelentõsen rontják. Az sem biztos hogy 40 év körül meghalsz, lehet, hogy sokáig élsz ezzel együtt is, csak szenvedéssel teli, beteg életet. Épp ezért akik "beszólnak", azok a javadat akarják, még ha téged irritál is. Egy ilyen nagy túlsúly negatívan kihat az életed számos pontjára (az eü kockázaton felül is). Nézd, nekem nem fáj pl, hogy ha valaki kövér, én nem szoktam csesztetni az orvosilag is súlyosan elhízott ismerõseimet sem, szóval nem vagyok intoleráns, de például szexuális kapcsolatot nem létesítenék velük.
Hány éves vagy? Ha még fiatal vagy, akkor még nem érzed, hogy ennek milyen sok hátránya van/lesz, mert írod, hogy jól érzed magad. Sokan segíteni akarnak neked, hogy a jövõben is jól érezd magad. Nekem is volt 25 kg túlsúlyom és egy idõ után rettenetesen fájt a lábam, nem létezett olyan cipõ, vagy papucs, amiben normálisan éreztem volna magam, a doki meg is mondta: le kell fogyni! A szervezetnek ez a túlsúly nagyon megterhelõ. A szíved sokkal többet kell hogy dolgozzon, hogy ezt a nagy testet ellássa vérrel, a tüdõdnek szintén nehezebb, de a szívnek a legrosszabb. Magyarországon vezetõ halálok a szív és érrendszeri megbetegedések következtében beálló keringési elégtelenség. A kövér emberek nem érik meg még az átlagéletkort sem, ha nem fogysz le, nehezen éred meg a 70 éves kort. Most érezheted azt, hogy 40 éves korodig akarsz élni, de nem hiszem, hogy 39 éves lennél. Ez az érzésed meg fog változni. HA nem akarsz gyereket, ezt késõbb nagyon megbánhatod, de akkor már nem tudsz mit tenni, az idõben visszafelé menni nem lehet. Nem utolsó sorban esztétikai okból is jobb a normál testalkat, testsúly, hogy ne legyél csúnya, eldeformálódott, hájas, ronda, stb. Társadalmi szempontból pedig hogy a buszon ne kelljen 2 ember helyét foglalnod.. ..és mert a Fidesz tervezi, hogy a kövéreket nagyobb adóval sújtja. Ugye mégiscsak megéri lefogyni?
Mert a legtöbb környezetben "zavaróak" vagytok! Pl. csak egy csoportos túrát nézzünk: nem jó melletted ülni a buszon, félnék mögötted menni egy sziklás emelkedõn, vagy bosszantana az, hogy a tempód lassítja a csapatot, nem örülnék annak sem, ha pihenõnél az asztalunkhoz ülnél.
A kérdező hozzászólása: 11 : 35 és 11 : 37 Lehet újat mondok, de ha valaki betegség miatt kövér, vagy gyógyszer miatt, az nincs ráírva a homlokára...tehát ugyanúgy piszkálják. Normális választ eddig egy embertõl kaptam, a többiek csak a szokásos "egészség, blabla" dumát nyomták. Tudom, a magatok módján jót akartok - vagy nem - de attól ez még nem válasz a kérdésemre, a miértre. 11 : 37 Ha a kövérek foglalják a helyet a kórházakban, akkor gondolom a dohányosok, alkoholisták és drogosok is. Mert ugye õk sem születtek függõnek, õk is maguk tehetnek a bajukról, tehát õk is elveszik a többitõl az ellátást, orvost, stb... Bakker! Gondolkodj már te is mielõtt benyögsz valamit! A te szavaid alapján a népesség kb 80%-a nincs mit keressen a kórházban, mert "nincs joguk" az ellátásra! Milyen ember vagy te?!
A kérdező hozzászólása: Amúgy nagyon remélem, hogy a kérdésre válaszolók MINDANNYIAN megfelelnek a 45 - 60kg közötti súlynak, mind egészségesek, nem cigiznek, nem piálnak, nem drogoznak, csakis és kizárólag egészséges, bio étkeket fogyasztanak, még fényképrõl sem láttak gyorskajáldát, mindegyik dolgozik, fizeti a tb-t, egyáltalán: hasznos tagja a társadalomnak.
Ha lehet egy utolsó tanácsom, inkább ne írj cikket. Olyannyira elfogult vagy a kövérekhez, hogy egyszerûen nem veszed észre azt, amirõl mindannyian írunk.Nem akarod/nem vagy képes látni azt, hogy ez az életvitel pusztán az önpusztítás elõidézõje, és hogy akik ez ellen próbálnak figyelmeztetni, azok jóindulatból szólnak. De persze, nyugodtan írj egy cikket, ami rossz propaganda módjára hirdeti, hogy a kövérek úgy jók, ahogy vannak, és a többi hülye szûk látókörû ezt nem képes elfogadni.A végére írd oda azt is, hogy az ideális társadalomban mindenki kövér, mert az milyen nagyon jó. Mondjuk az sem ártott volna, ha megkérdezed, hogy hozzájárulunk-e a cikkedhez.Merthogy ez így mûködik.
" az utóbbi kb 100 - 150 év ideálja a soványság, a többi korban mindig a husibb, még régebben az egészen kövér volt az elvárt. Tudom fáj, de így van. " Helyesbítek: a "soványság"(merthogy nem a két véglet létezik) azóta ideál, amióta ismerjük az összefüggést a kövérség, és a betegségek terjedése között.Ugyanis a kövér emberek potenciális betegséghordozók, az életmódjukból adódóan. A kövérség ideálja addig létezett, amíg ez a tudás nem volt a birtokunkban.Addig annyi látszott, hogy aki kövér, , az gazdag, mert van mibõl élelmet vásárolnia.Ergo kövér=gazdag.Nem arról volt szó, hogy aki kövér, az hú, de kívánatos.
Nézd, az, hogy például az alkoholisták és a láncdohányosok jogtalanul töltik ki a kórházakat, az nem érv arra, hogy akkor kövérek is mehetnek, mindegy, hogy hány ember elõl veszik el a helyet, akik komolyan segítségre szorulnak. Elég sok itt az érvelési hiba. És igen, aki dohányos, drogozik, vagy alkoholista, annak utána nem kell a kórházban sorban állnia.Mert ugye egyik sem betegség, hanem választható önpusztító életforma. Kicsit paradox, hogy az egyik pillanatban mondjuk a májamat nevezem ki a hónap dolgozójává, a következõben pedig feliratom magam a transzplantációs várólistára.
Engem nem zavar, hogy kövér vagy. A te dolgod. Csak tényleg ne mellettem ülj a buszon, ne az én hátam mögött szuszogj a sorban, stb. Egyébként a kövér sose volt ideál. A husi, a telt igen. De 165 cm-hez a 135 kg nem molett vagy teltkarcsú, hanem nagyon-nagyon kövér. Ha jól érzed így magad, akkor meg ne foglalkozz másokkal. Végül is ezzel csak magadnak ártasz igazán.
Most így végigfutva a válaszokat, és megnyilvánulásokat, legjobban kérdezõ te voltál az aki fröcsögött...Nem csak a külsõd undorító, hanem a belsõd is, gratulálok :D
A kérdező hozzászólása: Utolsó: az utóbbi kb 100 - 150 év ideálja a soványság, a többi korban mindig a husibb, még régebben az egészen kövér volt az elvárt. Tudom fáj, de így van. Az anorexia is, a kövérség is egy súlyos betegség. A jó benne az, hogy gyógyítható mindkettõ. Nem úgy, mint az itt válaszolók nagy részének a szûklátókörûsége, intoleranciája, beteges, sztereotip megnyilvánulása. A gyökérség jelenleg népbetegség, sajnos gyógyíthatatlan. Köszönöm, hogy akaratlanul is részt vettetek a válaszaitokkal egy cikk megírásában. További kellemes fröcsögést! :)
1) ha odaérsz, az életösztön baromira felülírja ezt a 40 éves tervedet 2) kövérekkel senki nem akar szexelni, genetikus ösztön, hogy a kövér és lomha egyed nem tud elfutni a mamut elõl, emellett a korideál is a vékonyaknak kedvez 3) számos, józan, paraszti ésszel is belátható egészségügyi vonzata van ennek az egésznek, te egy gombóc vagy, ez már nem is kövérség, hanem valami más létforma, ami hajaz az emberre, már bocs 4) ordít az érvedrõl, hogy önigazolás, hogy nem tudsz, azaz nem akarsz mit tenni, ezért átlátszó hülyeségekkel traktálsz minket, hogy majd rajtunk keresztül jól megnyugodhatsz, hogy tényleg nincs mit tenni - tipikus nõi kísérlet az önigazolásra 5) kötve hiszem, hogy fõleg a nyár közeledtével bármilyen mértékû valóságalapja is lehetne egy jólérzemmagamnak: nekem volt egy idõszak, amikor nagyobbacska pocakom volt, a cipõfûzõ gondot jelentett, nem kaptam levegõt, ha lehajoltam, nem hogy más 6) a kövér emberek, fõleg az ilyen mértékben elhízottak egyáltalán nem vonzóak, sõt, taszítóak, emiatt nem okolhatsz senkit, az életképtelenségi/életképességi jegyek kódolva vannak mindannyiunk agyában és pár, épp pont kövérségere irányuló fetisisztákon kívül nem igényli ezt senki, tudom, rájuk hivatkoznál legszívesebben, hogy no lássuk, elfogadott ez - nem, nem az 7) a kövér emberek büdösek és nem, nem megoldás a napi 66x-i zuhanyzás, a szemüveget megtagadók is képesek elmenni odáig, hogy egész képernyõt betöltõ filmfeliratot nézegetnek, volt is ilyen reklám.. ahol a filmbõl már nem látszik semmi, te is pontosan ilyen vagy 8) lehet, hogy a tested MÉG bírja, de záros határidõn belül komoly gondjaid lesznek és nem, nem csupa buli lesz az élet, hanem egy kiközösített, egészségügyi gondokkal és fájdalmakkal, elszeparáltsággal gazdagon tûzdelt vegetálás Ennyit az érveidrõl. Nem tudom az anorxia rosszabb-e vagy ez, egyformán beteg, elõjelben térnek csak el.
Jesszusom de demagóg ez a szöveged: "Amúgy nagyon remélem, hogy a kérdésre válaszolók MINDANNYIAN megfelelnek a 45 - 60kg közötti súlynak, mind egészségesek, nem cigiznek, nem piálnak, nem drogoznak, csakis és kizárólag egészséges, bio étkeket fogyasztanak, még fényképrõl sem láttak gyorskajáldát, mindegyik dolgozik, fizeti a tb-t, egyáltalán: hasznos tagja a társadalomnak." Elõször is kilók... honnan tudod, hogy nem egy 190 magas férfi válaszol? Annál ijesztõ is lenne a 60 kiló. 45 kiló az átlagos magassághoz SOVÁNY, ami megint csak egészségtelen! És nem esztétikai túlsúlyról, párplusz kilóról van szó (azoknak hidd el, nem szól be az orvos, se más), hanem kövérségrõl. Másodszor: Egyvalaki hozta fel a TB-t, nem az összes válaszadó. Harmadszor: Senki sem állította, hogy õ általad vázolt mintapolgár lenne (pláne olyan szinten hogy biokaját fogyaszt és sosem evett gyorskaját életében), de senki nem is panaszkodott itt, ha bizonyos hibáira felhívják a figyelmet, pláne, ha orvos tette, csak te írtad, hogy téged ez zavar, kérdezõ! Negyedszer: megint csak csúsztatsz, iszonyatosan! Hogy a kérdésedre visszatérjek: miért is zavar ennyire, hogy az orvos megemlíti, hogy fogynod kéne? Ha nem vagy kíváncsi arra, mit javasol, minek mész egyáltalán orvoshoz? Ha ennyire nem érdekel mások véleménye, minek foglalkozol vele? Érezd jól magad a bõrödben és ne foglalkozz mások nyaggatásával, ennyi, nem kell ekkora feneket keríteni neki, ha téged nem zavar a túlsúlyod.
Hát hogy miért nem hiszik el, hogy így jól érzed magad? Bennem az alábbiak merültek fel, amik biztos hogy nem hatnak pozitívan az életedre a kövérséged által. - egy szimpla lehajlás ha leesik valami kihívást jelent a hétköznapokban. - a cipõdet nem tudod egyszerûen bekötni - a kádba alig fér el víz ha beleülsz - nem kapsz ruhát magadra, a cipõk nem mennek fel a széles lábadra. - izzadsz a legkisebb megerõltetéstõl legyen az séta vagy bármi más Talán ha ezzel kellene /ismét/ szembesülnöm /szülés után 4 év alatt fogytam 40 kg-t. 18 cm-el magasabb vagyok nálad, és 20 kg-al könnyebb voltam, én csak "116" kg-t nyomtam akkor/ nagyon szomorú lennék. Még nálad lényegesen "soványabban" is szembesültem a fenti problémákkal, úgyhogy akármit mondasz nem lehet ez jó neked. Ami a környezet számára undorító ebben az állapotban. Büdös vagy mert izzadsz, még akkor is ha naponta háromszor tusolsz nyáron. Látványnak se vagy szép, és még sorolhatnám. Abból amit én tapasztaltam annak idején, tehát hogy ismerem a kövérek életét, valamint abból amit írsz én arra következtetek, hogy a te fene nagy elfogadásod önmagaddal szemben, valamint az ideológia amit gyártottál ezzel kapcsolatban nem más, mint a lustaságod és akaratgyengeséged palástolása. Nem nem akarsz, hanem nem vagy elég erõs arra, hogy változtass, így támadod azokat akik ezt szóvá merik tenni neked. Nem a környezeted hibás, hanem te!
Õket se fogadják el jobban, csak te azzal nem szembesülsz. Ki fogadja el a romákat? Senki. Ha roma a szomszéd, nem lehet eladni a házat... Aki sovány azt azzal csesztetik hogy anorexiás. A melegek szerintem épp elégszer megkapják hogy menjenek pszichiáterhez, a cigányokat elküldenék Indiába, az ilyen-olyan nem hétköznapi gyerekeket meg a többi gyerek szülei utálják ki az iskolából mert nem lehet haladni a tananyaggal/verekszik stb. Te csak azt látod ami veled történik, de másoknak ugyanúgy kijut a szarból.
Miert akarod magad megertetni? Szard le azokat akik beszolnak!

Jehova tanúi! A János 14:26-ban a Mennyei Atya miért Jézus nevében küldi el a Szent Szellemet? És a János 15:26 és a 16:7-ben miért mondta azt Jézus, hogy Õ maga küldi el a Szent Szellemet?

Nem lehet, hogy Jézus egy istenség, mint az Atya Egyszülöttje? Véleményem szerint igen.

Legjobb válasz:
Mivel úgy sem hiszem el a hiábavaló szövegeléseiteket (amikkel próbáljátok elferdíteni a Biblia valódi üzenetét) így nem muszály írnotok elég, ha elküldtök az anyámba (buta keresztény vagy!). ------ Kérdezö, hát illik így írni? Ha te annyira meg vagy gyözödve a magad igazságáról, tudod nagyon jól, hogy Jehova Tanúi nem hisznek a háromságtanban, talán azt gondolod, hogy miattad letesznek a meggyözödésükröl? Ezt itt már olyan sokszor meg volt magyarázva, akkor tulajdonképpen mit akarsz? Nem tudod, hogy Jézus Krisztus nagy hatalmat kapott Atyjától Jehovától? Nem tudod, hogy az Ö nevében tesz dolgokat? Nem hallottál még soha arról hogy még az emberek között is vannak felhatalmazottak, akik a felettesük nézetével és akaratával rendeznek dolgokat? Akkor ezt Jézus Krisztus miért nem teheti? Jehova Tanúi nem vonják kétségbe Jézus Krisztus magas posztját, amit az Atyánál betölt. Azt is elismerjük hogy jár neki az Isteni cím. Nem olvastad mit mondott Jézus Krisztus a farizeusoknak amikor idézte a Zsoltárok 82:6,7 versét a János 10:34,35-ben? Ha ezeket a szövegeket elolvasod, hogy érted azt, hogy a tökéletlen, halandó emberi bírák "Isten" címmel vannak megjelölve?

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A kérdező hozzászólása: Mivel úgy sem hiszem el a hiábavaló szövegeléseiteket (amikkel próbáljátok elferdíteni a Biblia valódi üzenetét) így nem muszály írnotok elég, ha elküldtök az anyámba (buta keresztény vagy!). ------ Kérdezö, hát illik így írni? Ha te annyira meg vagy gyözödve a magad igazságáról, tudod nagyon jól, hogy Jehova Tanúi nem hisznek a háromságtanban, talán azt gondolod, hogy miattad letesznek a meggyözödésükröl? Ezt itt már olyan sokszor meg volt magyarázva, akkor tulajdonképpen mit akarsz? Nem tudod, hogy Jézus Krisztus nagy hatalmat kapott Atyjától Jehovától? Nem tudod, hogy az Ö nevében tesz dolgokat? Nem hallottál még soha arról hogy még az emberek között is vannak felhatalmazottak, akik a felettesük nézetével és akaratával rendeznek dolgokat? Akkor ezt Jézus Krisztus miért nem teheti? Jehova Tanúi nem vonják kétségbe Jézus Krisztus magas posztját, amit az Atyánál betölt. Azt is elismerjük hogy jár neki az Isteni cím. Nem olvastad mit mondott Jézus Krisztus a farizeusoknak amikor idézte a Zsoltárok 82:6, 7 versét a János 10:34, 35-ben? Ha ezeket a szövegeket elolvasod, hogy érted azt, hogy a tökéletlen, halandó emberi bírák "Isten" címmel vannak megjelölve?
A jános 10.34-35-nek itt az eleje: 32 Jézus pedig azt mondta nekik: Sok jó cselekedetet mutattam nektek az én Atyámtól, azok közül melyik tettemért köveztek meg engem? 33 A zsidók így feleltek: Nem jó tettekért kövezünk meg téged, hanem káromlásért és azért, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat. és a folytatása is: 36 arról mondjátok-e ti, hogy káromlást szól, akit az Atya megszentelt, és elküldött a világba, mivelhogy azt mondtam: az Isten Fia vagyok? Jézus arról beszél, hogy, ha az embereket is isteneknek mondhatják, akkor éppen Õ, aki Isten Fia személyesen, ne lenne Isten?
János 15:26 - Mikor pedig eljõ majd a Vigasztaló, a kit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, a ki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot Jézus itt egyértelmûen arról beszél, hogy ki a forrása a Szent szellemnek. Jézusról pedig kiderül, hogy Õ a közbenjáró Isten és ember között.
A Károli bibliában NINCS Szent Szellem, csak Szentlélek van. ------ A kérdezö ehm. nem éppen kedves viselkedése után nem akartam hozzá szólni ehhez a témához, de ez a szöveg nem hagy békén, hogy ne írjak hozzá kedves iró A lélek héberül a ne´fes görögül a psy.che A szellem a héber ru´ach görögül pneu´ma szóból származik. érdekes megnézni, hogy más nyelveken melyik szót használják a Biblia forditók
(János 1:18) 18 Istent e g y ember sem látta soha; az egyszülött isten, aki az Atya keblénél van, az szolgált felõle magyarázattal. (1Korintusz 1:8, 9) . . .. 9 Hû az Isten, aki elhívott benneteket, hogy részességetek legyen a Fiával, Jézus Krisztussal, a mi Urunkkal. (Héberek 4:14) 14 Tekintve hát, hogy nagy fõpapunk van, aki átment az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk ahhoz, hogy megvalljuk õt. Ki mondtdta, hogy Jézus nem egy istenség és hogy nem az Atyja elsöszülötte?
Már ne haragudj, De nem szégyenled magad? Kati az édesanyád lehetne, hogy beszélsz Te itt? S Te kereszténynek nevezed magad? Na hát.... S ide jössz Jézusról beszélgetni. Hát barátom szégyenérzeted az nincs s kötve hiszem, hogy Te keresztény vagy Jézus soha nem tett volna ilyet,
A Károli bibliában NINCS Szent Szellem, csak Szentlélek van. A hitgyülisek és a Jehovák írták át így a Bibliát.
A kérdező hozzászólása: Pedig mennyivel inkább érdemelné meg Jézus, hogy Istennek valljátok Õt! Ahogyan megérdemelte volna a farizeusoktól is, csak sajnos õk sem akarták Õt elfogadni...
A kérdező hozzászólása: Na mivan grkaty, magyarázkodunk magyarázkodunk és nem mered megvallani azokat amiket itt szépen elkezdtél alátámasztgatni? Ennyire félsz kimondani azt, hogy: "istenség vagyok"!?
A kérdező hozzászólása: grkaty ha most rögtön nem mondod ki itt nyilvánosan, hogy egy istenség vagy esküszöm, hogy elmegyek és [email protected]'g0m azt a tanú anyádat! ----- Nézd ezt befejezzük, én azt hittem, hogy te keresztény vagy.....
Még ennyi ez elöbbihez, ha elolvasod a János l7 részét végig, mit értesz meg belöle? Konkrétan a János 17:22 írja "és én azt a dicsöséget, amelyet nékem adtál ö nékik adtam, hogy EGYEK LEGYENEk, AMIKÉPPEN MI egyek vagyunk"... Megkérhetlek hogyan érted Jézusnak ezeket a szavait?
No és elolvastad a verseket amiket leírtam? Tudnál kérlek hozzászólni?
A kérdező hozzászólása: grkaty rendesen belédverték a félremagyarázásnak az eszközeit csak azért, hogy ne valld Jézust Istennek! Ugyan ezt csinálták a farizeusok is.
"Jézus arról beszél, hogy, ha az embereket is isteneknek mondhatják, akkor éppen Õ, aki Isten Fia személyesen, ne lenne Isten?" Nem kedves megfelelõ nevû! Elõször is azt kell látnunk, hogy az 'Isten' címet, vagy rangot hol és milyen értelemben használja a Szentírás. Hogyan használta és értette a bírák esetében? Miért vádolták meg - az egyébként minden más esetben HAMISAN VÁDOLÓ zsidók azzal, hogy "Istenné tesz magát", holott Õ csak TELJES JOGGAL "Isten Fiának" nevezte magát, nem úgy, mint te is most, aki nem Jézusnak adsz igazat, hanem a zsidóknak, azért ez szomorú! Itt nem arról van szó, hogy Jézust nem lehet Istennek, vagy isteninek nevezni, ahogy a Biblia is teszi (bár ezekben a farizeusi vádakban éppen nem errõl van szó), hanem arról, hogy ezzel NEM TESZI a Szentírás Jézust "egyenlõvé" Jehovával egy kitalált háromságban, mert az 'Isten' kifejezés csak egy rangjelzõ szó, melyet nem csak a Mindenhatóra alkalmaz a Biblia. Kérlek olvasd el a 18-tól, és választ kapsz erre a kérdésre is. Konkrétan erre a témára az utolsó válaszom felel.
Mert te is a legszebb tojást akarod nem?
és ti lányok ha megláttok az utcán 1 helyes kisportolt fiút miért vagytok oda értük? :D tapasztalom magamon ez fordítva is igaz 17/F
szempontnak természetesen szempont, de nem a legfontosabb
A busz után se futok, nemhogy nõ után...

Az miért gáz, miért tartják önteltnek meg beképzeltnek, miért szólják le, ha egy nő kimeri mondani magáról, hogy ő szép, meg szépnek tartja magát, meg feltesz magáról vagy 100 képet (és tényleg jól néz ki)? Talán féltékenyek rá?

nők, emberi tulajdonságok, önteltség, önbizalom, kép, féltékenység

Legjobb válasz: Minden a mértéken múlik. Ha minden második mondatában megemlíti, hogy õ milyen szép, az számomra taszító - még akkor is "megcsúnyul" az illetõ a szememben, ha egyébként tényleg szép. De ha amikor megkérdezik, hogy õ milyennek tartja magát, és elmondja, hogy szerinte õ szép, azzal semmi gond nincs. A képeknél sem a darabszámmal van feltétlenül gond. Lehet, hogy rólam is van fenn 100 kép neten. Családdal, barátokkal, nyaralás közben, bográcsozáskor stb készült képek. Visszatérve a kérdéshez: ha ezeknek a képeknek egyik fele tükör elõtt készült pózolós-kacsaszájas b*romság, a másik meg ugyanez, csak némi retussal portfóliónak csúfolva, az gáz.

Minden a mértéken múlik. Ha minden második mondatában megemlíti, hogy õ milyen szép, az számomra taszító - még akkor is "megcsúnyul" az illetõ a szememben, ha egyébként tényleg szép. De ha amikor megkérdezik, hogy õ milyennek tartja magát, és elmondja, hogy szerinte õ szép, azzal semmi gond nincs. A képeknél sem a darabszámmal van feltétlenül gond. Lehet, hogy rólam is van fenn 100 kép neten. Családdal, barátokkal, nyaralás közben, bográcsozáskor stb készült képek. Visszatérve a kérdéshez: ha ezeknek a képeknek egyik fele tükör elõtt készült pózolós-kacsaszájas b*romság, a másik meg ugyanez, csak némi retussal portfóliónak csúfolva, az gáz.
Tényleg nem érzed a különbséget? Ha valaki szépnek tartja magát, az jó, mert magabiztos, ez pozitív dolog. Ha valaki feltesz magáról 100 képet, az röhejes, mert az illetõ beképzelt, önimàdó, ez már negatív dolog.
Akárhogy fényezzük, kitenni 100 képet, azért mert jajj de szép vagyok, az öntelt és beképzelt dolog.
A jó önbizalmat értékelem, van nagyon szép barátnõm, aki maximálisan tisztában is van ezzel, mégse beképzelt. De ha valaki 100+ fotót feltölt magáról, az már nekem furcsa lenne, függetlenül attól, hogy mennyire szép vagy nem, vagy hogy milyen nemû, egyszerûen nem tûnik egészséges léleknek. Vagy exhibicionistának, magamutogatónak sejtem, vagy túlságosan figyelemre éhes személynek, akinek az önértékelése mások dicséretétõl, a bókok (vagy neadjég lájkok) számától függ. Állhat emögött kielégítetlen szeretetéhség is, sõt, pont hogy alacsony önbizalom is, meg egy csomó lelki probléma. Szóval csúnya szóval élve ilyen személy az attention whore, ne tévesszen meg a kifejezés senkit, férfiból is akad ilyen szép számmal, és nem feltétlenül képekkel reklámozzák magukat, a hangsúly a túlzásba vitt önreklámozáson van.
Nekem a b*romság kategóriába beletartozik az is, hogy ha cél nélkül vannak fenn képek. Úgy értem, hogy megkéred otthon pl tesódat, hogy csináljon rólad képet azért, hogy feltehesd egy közösségi oldalra. EZ visszataszító. Ha mondjuk egy szép hegylánc elõtt vagy lefényképezve, vagy egy kocsi mellett ami tetszik neked, vagy mondjuk egy általad kedvelt együttes konceretjén a színpad mellett stb, azzal nincs gond. A nagyképûség ott kezdõdik, hogy ha - amint már említettem - direkt azért csinál(tat)sz magadról képet, hogy felkerülhessen a fb-ra. Számomra tehát te nagyképû vagy, de ez az én egyéni véleményem. Másnak biztosan tetszeni az exhibicionizmusdoddal együtt. Nem bántásként mondom ezt.
Gáz, mert azért teszi ki hogy tudassa mindenkivel mennyire szép. Férfiként úgy látom hogy a férfiak között az számít minél jobb a kocsid (egy példa) míg a nõknél a lájkok száma a mérvadó. Engem nem zavar ha kiteszik a szép lányok a képeiket, ADDIG amíg nincs más, például elsírják hogy szar napjuk volt, mert 5 perc helyett 10-et kellet várni a buszra, vagy milyen nehéz volt egy szimpla egyszerû matek zh. A másik hülyeség a semmitmondó, üres, közhelyes, choelco idézetek, falra mászik tõle mindenki.
Hát jah, igaza van az elõttem szólóknak, a mértéken van a hangsúly. Én mondjuk már töröltelek volna, ha minden nap azt látnám, h xy 10 fotót töltött fel. Majd fél órával késõbb megint 10. Azért ez már a szánalmas kategória.
Az, ha valakinek van önkritikája az nem baj. Ha valaki szép azt saját maga is látja. Ha ezt el is mondja azzal sincs baj. Ha direkt fényezi és mutogatja magát az már beképzelt. Vagy beszól mások kinézetére közben a sajátját dícsérve. A 100 képnek pedig szintén az a célja, hogy begyûjtse az elismeréseket. Önimádó, egoista. A legtöbb ilyen nõ a környezetemben, azért ilyen "büszke" a szépségére mert mást nem tud felmutatni.
Ha valaki állandóan azt hangoztatja, hogy õ szép, és hozzá még százasával teszi ki magáról a képeket, annak elég valószínû, hogy önértékelési zavara van. Az ilyen ember általában nem érzi eléggé értékesnek magát, és szinte kapaszkodik a szépségébe, hogy elfogadtassa magát másokkal. Ez tömény szeretethiányra vall.
A kérdező hozzászólása: Rólam rengeteg kép van, sokan már 1bõl egoistának gondolnak, Nem, nem azért van ez így, mert módfelett elégedett vagyok magammal, még csak nem is azért, mert úgy gondolom, hogy bárki is kíváncsi lenne rám hatvanféle pózban, csupán azért, mert bárhogyan is nézek ki, valamiért néha feltör bennem a nem is olyan mélyen lakozó exhibicionista énem és én úgy döntöttem már évekkel ezelõtt, hogy nem fogok sem ellenkezni vele, sem felesleges harcba bonyolódni. Kinek is árthat a szerencsétlen? Attól, hogy például neked nem tetszik a külsõm, úgy vélem, még nem esik bántódásod attól, hogy láttál rólam egy halom képet, maximum gyorsan bezárja a profilomat, vagy elhagyja
*tetszeni fogsz
A kérdező hozzászólása: véletlen a kulcsszavakat rossz helyre írtam :S
A kérdező hozzászólása: Engem is folyamat leszolnak mert azért szépnek tartom magam, van rólam is vagy 200 kép fb-n.. fõleg nõk szólnak le, mert én ezt ki merem mondani magamról, 1 db retus képem meg kacsaszájos sincs :D Fõleg olyan nõk, akik kövérek, vagy éppen "bajuszuk" is van :D
Attol függ, hogy hogyan teszi, valoban szép-e?
Én szép vagyok, kellõ mennyiségû, egészséges egóm van, még sincs egy darab kép sem rólam a facebookon. Nem attól leszel szép, hogy azt hiszed féltékenyek rád, meg hogy irigykednek. Ha ettõl gondolod szépnek magad, akkor valami nincs rendben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!