Találatok a következő kifejezésre: Az mennyire ha valakinek, akinek (169 db)

Ha van védõmaszk, akkor nem lélegezel be semmiféle port...
Sõt, elszívófülék alatt kell minden por- és cseppképzõdéssel járó munkát végezni.
Nem ott dolgozni veszélyes, hanem bevenni..
Igenis veszélyes. Hiába az elszívófülke és a pormaszk, nem minden ellen védenek és sajnos személyes tapasztalat, hogy a védõeszközökre, az elszívó kiépítésére - mivel hihetetlenül drágák - gyakran nem költenek eleget. Nálunk (nagy gyógyszercég) pl. az irodákban is érezni az oldószerszagot, amire etanol esetében még akár legyinthetne is az ember, de mi konkrétan benzolt lélegzünk be, ki tudja mióta. A legnagyobb hazai cégnél szteroidot gyártanak, ott nõgyógyászati megbetegedéseik vannak az embereknek.. A gond az, hogy mi töményen dolgozunk a hatóanyaggal. Amibõl a beteg mondjuk 1 milligrammot használ, te abból tíz-húsz kilókkal fogsz dolgozni, naponta. Így még ha meg is kapod a legjobb védõeszközöket, kérdés, hogy azok a gyakorlatban is védenek-e a hosszú távú expozíció ellen. Papíron igen, de a paír sokmindent elbír..
És ott a pont. Utolsó válaszoló írásán merengtem, és nagyon gyakorlatias. Elhamarkodtam a saját válaszomat.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm!

Mennyi időbe tellik mire elmúlik, a lábról, fenékről a narancsbőr? Ha rendszeresen futok, bicajozok? Azt hallodtam ha valaki lefogy akkor össze húzódik a narancsbőr? Ez igaz?

Legjobb válasz: Sok-sok futás, guggolás, kevés cukor, sok gyümölcs, zöldség, és rengeteg víz! Nem feltétlen húzódik vissza a narancsbõr. Én vékony vagyok, és nekem is volt. Most már odafigyelek rá, tornázok és próbálok rendesen étkezni, így csökkent nekem. De a narancsbõrnek nincs köze a súlyhoz.

Sok-sok futás, guggolás, kevés cukor, sok gyümölcs, zöldség, és rengeteg víz! Nem feltétlen húzódik vissza a narancsbõr. Én vékony vagyok, és nekem is volt. Most már odafigyelek rá, tornázok és próbálok rendesen étkezni, így csökkent nekem. De a narancsbõrnek nincs köze a súlyhoz.
A narancsbõr nem a súlyfelesleg mennyiségének függvénye, nem is a fogyástól fog elmúlni. A vékony lányoknak is van. Azért, mert nekik is rakódik le méreganyag, amit a szervezetük nem tud kiüríteni. Vagyis minél kevesebb mérget veszel magadhoz, annál gyorsabban tûnik el a narancsbõr. Én tudom, 12 kilót fogytam... és azért lett kevesebb narancsbõröm, mert pl nem ettem szénhidrátot, nem iszok alkoholt, stb, stb. Illetve bõrápoló olajjal és trippleffect krémzselével masszíroztam a területet, hogy gyorsabban menjen a folyamat. A bal combomon már alig látszik, a jobb combomon sajnos van még 2 kráter... :/ De nem baj, lesz ez még így se... :D

Mennyire normális az, hogy ha valakinek barátja van, akkor az nem engedi a barátnőjét fesztiválozni?

egy régi barátn?m lehurrogott, amiért meglep?dve reagáltam le, hogy a barátja nem engedi fesztiválra koncertezni ?t, bár ez egy olyan esemény ami nagyon népszer? és sokan elmennek, és ? is akarna de a barátja rossz néven veszi, majd azzal nyugtat, hogy "? se engedné". fura ez a gondolkodás mód, mintha régebb nem lett volna ilyen, mert régebb nyitottabb is volt. Most meg besért?dik, hogy miért lep meg engem ez a helyzet, akkor most én álltam hozzá bunkón?

Legjobb válasz: érzékeny létemre nem szeretek ok nélkül megbántani mást, és ha illetõk s*ggfejnek tartanak, szeretek megérteni embereket, szóval nem "fátylat rá" kérdés ez.

A kérdező hozzászólása: érzékeny létemre nem szeretek ok nélkül megbántani mást, és ha illetõk s*ggfejnek tartanak, szeretek megérteni embereket, szóval nem "fátylat rá" kérdés ez.
Akinek jó így élni, éljen így (én mondjuk ettõl meghülyülnék záros határidõn belül). De lévén, hogy tinikrõl van szó, õk amúgy is hajlamosabbak a túlzásra. Meg talán azt hiszik, hogy ez így felnõttes, vagy ezt a mintát látták a szüleiktõl. Mármint nem arra gondolok, hogy a szülõk együtt mentek mindenhova, hanem ezt az alá-fölérendelt viszonyt, ahol engedély kell.
szerintem ez az "elengedés" dolog elég fura, nem a gyereke, hogy megszabja, hová mehet, hová nem. Nálunk ez nincsen szerencsére, nem kell engedélyt kérni a másiktól, max. programütközés esetén lenne probléma.
Az lenne a normális, ha együtt mennének. Hagyd a barátnõdet, mert baromi képmutató, képtelen beismerni ha valami szar.
Kedves 14-es válaszoló! Ha érdekel, akkor nosza: 26 éves nõ vagyok, 1 éves kapcsolatban, együtt is élünk, elõzõ kapcsolatom 4 évig tartott, szintén együtt éltünk. Mielõtt félreértések lennének, nem azért lett vége, mert tiltottuk volna egymást bármitõl. Az, hogy másokkal nem létesítünk szexuális kapcsolatot, nem jó példa, mert mindketten tudjuk, hogy monogám kapcsolatba mentünk bele, ezzel tehát rábólintottunk a fenti szabályra. De ez is megegyezés, akár megbeszéléssel, akár hallgatólagosan. Nem tiltás. " Nagyon szeretem így, ezért mondtam, h nem vágathatja le." - ezt írtad a feleséged hajával kapcsolatban. Ez tiltás. Ha ezt mondod neki: "Nagyon szeretem így a hajad, ezért jobban tetszene, jobban örülnék, ha nem vágatnád le." Ez lenne a vélemény. Amit meg is fogadhat, meg nem is. De utóbbi esetben sem biztos, hogy nem veszi figyelembe a véleményedet. Meg létezik kompromisszum is. Egyébként nem is értem, miért kell ügyet csinálni egy hajlevágásból. Úgyis megnõ, pár hónap és megint hosszú lesz. A párkapcsolat szerintem nem csak alkalmazkodásból, hanem kompromisszumokból is áll. Ha alkalmazkodunk a másikhoz, azt is úgy, hogy ne csorbuljon mellette a saját egyéniségünk, vágyaink, ne "vesszünk el" a kapcsolatban teljesen. Némi csiszolódás természetes, mindenki változik egy párkapcsolatban, csak éppen nem mindegy, hogy ez a változás kiteljesedéshez vagy "elveszéshez" vezet. A kérdezõ szerintem úgy érzi, hogy a barátnõjének kicsit csorbult volna az egyénisége ebben a kapcsolatban. Ilyenkor szokott elõfordulni, hogy egy esetleges szakítás után a véleménye újból ugyanaz lesz, mint a párkapcsolat elõtt és "nem is érti, hogy lehetett ilyen hülye, hogy hagyta". De szerintem elég fiatalok még, az is lehetséges, hogy tartósan változott a barátnõ hozzáállása, ezt nem tudhatjuk. A lényeg a lényeg: nekem, nekünk tiltások és megszabások helyett jobban beváltak a kompromisszumok és a megbeszélés. Persze mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, de szerintem egy felnõtt-felnõtt egyenrangú kapcsolatban ez a jobb megoldás. 11-es voltam.
A kérdező hozzászólása: elöre köszönöm a válaszotok, mert részben meggyözõ. én: tini csaj, szingli, max barátja van pár hete. és valóban nem szeretem feláldozni magam senkiért. De osztom a 15-ös válaszát, nem kell folyton általánosítani. Amúgy meg ha kamasz szerelemrõl van szó akkor itt háttérbe szorul a férjes-feleség látószög, hiszen szerintem még nem gondolkodnak ilyesmin, hogy összeakarnak házasodni és a fiatalok eleve komolytalanabbak és szórakozotabbak. és ezek olyan vélemények amik szerint a párkapcsolat körül forog a világ. persze, aki nem ilyen annak nem normális ez az állapot.
14-es! Esetleg arra nem gondoltál, hogy két toleráns ember találkozik? Nekem az volt furcsa, hogy a férjem elment a szomszédhoz este, másnap meg a felesége kérdezte, hogy nem voltam-e mérges, hogy késõn ért haza a férjem. Mondtam, hogy nem, hiszen jó helyen volt. Igaz, lefeküdtem, mire hazaért. Lehet, máshol ezért veszekedés van? Meg hogy minek megy túrázni, mikor családja van? Hát menjen, engem nem zavar. Az zavarna, ha kocsmázna meg állandóan eljárogatna, de heti egy haveri sörözés nem. Máshol meg igen. Az elején jó tisztázni ezeket e dolgokat. Más férje meg azon akadt ki, hogy mennyibe került a frizurám. Ott meg ezt nem tolerálják. Nálunk meg ezt igen.
A kérdező hozzászólása: Audrey80 nem ismerem a szituációt, szóval nem tudom hogy véleményre, vagy tiltásra reagált.
ez a hajlevágatás...gondolom csak vicc. A feleséged levágatná, ha nem tetszene neki is a hosszú haj. Na, ha meg kamaszkoról van szó, akkor meg egyenesen röhejes a kérdés, ha a szülõk elengedik a lányt, akkor a pasi jobb, ha csak véleményez, nincs joga tiltani
Engedélyt kérni a gyerekek szoktak a szüleiktõl. Mi igyekszünk együtt tölteni a szabadidõnket, de ha valamelyikünk nem ér rá vagy nincs éppen kedve, ellenben a másiknak igen, akkor jó szórakozást kívánunk egymásnak, majd elmeséljük, hogy milyen volt. A villanykapcsoló felrakásának mi köze a papucssághoz? Aki nem tud felrakni egy villanykapcsolót, arra max. lehet mondani, hogy béna, ügyetlen, lusta volt megtanulni vagy tojik rá. A papucs fogalom egészen mást jelent. Pont az olyanokra mondják, akik mindenért engedélyt kérnek. Hajvágásnál nálunk vélemény van, nem engedély. Persze hallgatunk egymás véleményére, de nem sírunk a melóhelyen utána, hogy azért nem mentünk fodrászhoz, mert a párunk nem engedte.
engem elenged a párom fesztiválozni és koncertekre is. õ nem az a koncertes típus, ezért sosem rángatom magammal, de egyáltalán nem zavarja, hogyha nélküle szórakozom. maximum hiányzom neki a fesztiválidõ alatt, de akkor is beszélünk. én kiakadnék, ha nem engedne el, hiszen én is elengedném. 17/L
Én úgy gondolom, hogy kinõttem abból a korból, hogy engedélyt kelljen kérnem. És amíg abban a korban voltam, addig is a szüleimtõl kéretõztem. Na meg én nem tudnék egy olyan kapcsolatban élni, ahol a másik nélkül mozdulni sem lehet. El kell fogadni, hogy a másiknak megvannak a maga barátai, és olykor szeretne velük lenni, fõleg, ha amúgy nem egy társaságba tartozott korábban a pár két tagja. És itt most nem az a lényeg, hogy egy fesztivál mennyire "hasznos" (miért kéne annak lennie?), hanem hogy mi értelme van ilyen téren lekorlátozni a másikat. Na az miért hasznos a srácnak, ha a barátnõje nem mehet el? Nekem pl. a horgászás nem hasznos, nem is érdekes (a halat nem szeretem, üldögélni meg unok a parton), de eszembe nem jutna azt mondani, hogy nem mehet el a párom a barátaival horgászni, mert attól még, hogy ez engem nem érdekel, õ szeretheti ezt csinálni. Jó, az mindjárt más, ha egy olyan párról van szó, akik közös háztartásban élnek, és az a gond, hogy azt a pénzt másra szánták, mondjuk egy közös nyaralásra, vagy csak egyszerûen épp nincs erre keret, de szerintem az sem az elengedésrõl szól, hanem mindkettejük érdeke, hogy ne költsenek pénzt olyanra, amire épp nem telik.
A kérdező hozzászólása: ma 12:27 Számitottam arra, hogy érkezni fog egy ilyen vélemény is. amivel egyet értek, tényleg: ha van egy olyan barátom, akit szeretek, akkor alkalmazkodom. De ezek azok a fajta emberek. a barátnõm nem ilyennek tûnt akinek egy romantikus pali megmondja, hogy mit csináljon. Engem zavar, hogy emiatt besértõdik rám, máskor meg õ kötekedik mindenkivel, most meg szomorkodik, hogy nem megy a kedvenc koncertjére.ne érts félre felõlem csinálják, teljesen rendben van. De ne sértõdjön meg rám azért mert meglepõ nekem.
A kérdező hozzászólása: Második válaszoló: szívembõl szóltál:) bár most nem szûrtem le róla hogy képmutató, de máskor igen:) zavaró: régebb még én voltam az érzelmes tyúk most meg õ megsértödik, hogy megkérdõjelezem a zseniális párkapcsolati szabályaikat.. azért szívesen tudatnám vele, hogy ezt menyire rosszul csinálja... mármint a sétõdékenységet irántam.
A kérdező hozzászólása: ma 12:46- szó sincs ilyesmirõl, kamaszokról beszélünk, akik még a szüleiknél élnek. és gondolom a féltékenység az oka. és talán neki nem ilyen gondolkodása van mert nem tud a maga lábán és élet elvein megállni, másra kell támaszkodni, másnak alárendelnünk magunkat:) ) megjegyzem, ez még mindig nem zavar, csak az, hogy olyan természetesnek és vagánynak tartja, hogy megsértõdik.

Az mennyire normális, ha valakinek, akinek soha nem késett, most majdnem egy hetet késik?

Soha nem szedtem tabit, nem volt semmi bajom. Mit?l lehet ez? Dolgozunk a projekten egy-két hónapja, de nem hinném, hogy már belebetegedtem volna, és attól csúszik...

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy terhes vagy? A mensid sok okból késhet, akár a stressz miatt is.Csinálj egy tesztet, és menj el egy dokihoz, ha még mindíg késik.

Nem lehet, hogy terhes vagy? A mensid sok okból késhet, akár a stressz miatt is.Csinálj egy tesztet, és menj el egy dokihoz, ha még mindíg késik.
A kérdező hozzászólása: Bocs, rossz volt a kérdés. Szóval megjött ennyi idõ csúszás után...
De gondolj arra, hogy új hónap új esély!!! Kitartás!!! És léz és lábtörést!!
Szia!Én ugyanezt élem át amit te!!Nov. óta próbálkozunk és a 28 napos (órára pontos!!)ciklusomból azóta 38 napos lett!De egyszerre nov.-tõl, mintha mindenem megváltozott volna.:-((Voltam dokinál azt mondta semmi bajom, próbálkozunk, májusig kaptam idõt, utána jönnek a komolyabb vizsgálatok.Ja, és nekem van egy 7 éves lányom, aki az elsõ hónapban "összejött".Sok sikert és kitartást, szorítok, hogy mielõbb teljesüljön a vágyad!!! :-)))
A kérdező hozzászólása: Hálás köszi! Hát ez van, nem is értem, komolyan, mi történik velem mostanában. Remélem, azért tényleg sikerül nemsokára...
Szia! Nekem addig semmi bajom nem volt, míg elnem határoztuk, h elkezdünk dolgozni a baba projekten. Mindig pontosan megjött 8pergre pontosan) Azóta van, h jön, van, hogy nem. :( Most arra jutottunk, hogy nem foglalkozunk a baba kérdéssel. Törõdünk kicsitmagunkkal és egymással. Pihenés, kirándulás, tanulás, munka hobby, lakás, esetleg majd eljegyzés. Van mi lekössön. Rájöttem, h nem feltétlenül jó, ha tudatosan tervezi az ember a babát. :( Tegnap azt mondta a doki, h teljesen rendben vagyok, így nem aggódom. ha akar úgy is jön. :)

Ha egy lány arról beszél, hogy mennyire megcsókolna valakit, akkor az mit jelent?

Tegnap este egy lánnyal voltam (régóta ismerem). Jókat szoktunk beszélgetni, de tegnap elkezdte mondani, hogy most úgy megcsókolna valakit. Kicsit meglep?dtem. Szóval miért mondhatta? 18/F és 17/L

Legjobb válasz: Miért nem csókoltad meg? Ennél egyértelmûbb jelzést nem is kaphatnál...

Miért nem csókoltad meg? Ennél egyértelmûbb jelzést nem is kaphatnál...
Oh.. tesó milyen lehetõséget szalasztottál el!! Egyértelmûen felkínálta magát és te nem vetted észre :P
A kérdező hozzászólása: Utálom is magam érte...
Azért, mert hiányzik neki a csókolózás, vagy konkrétan valakit megcsókolna.
Azért, mert azt várta volna tõled, hogy megcsókold.
vagy csak sziva és féltékennyé akar tenni h vkivel smárolna...vagy célzás...lemaradtál...
A kérdező hozzászólása: olyan hirtelen mondta... tényleg meglepett, így nem tudtam normálisan lereagálni. nagyon nem vág az eszem ilyen téren.

Tovább szeretnék tanulni főiskolán, és ugy tudom, hogy az érettségin ha valaki felsőfokút tesz, az pluszpontot kap, nem ugy mint aki csak a középfokút teszi le. Mennyit ér, és mindenhol lehetséges?

Értem: irodalom, nyelvtan, történelem, nyelv, szoval amikb?l majd kell érettségizni.

Legjobb válasz: Szia! A pontszámítás idén megváltozott, arról a felvi.hu oldalon tudsz tájékozódni. Az elõrehozott érettségire a saját sulidban kell jelentkezned, aztán kapsz majd értesítést arról, hogy melyik a közeledben lévõ suliban írod majd az írásbelit, ill. a szóbelit hol csinálod.3 vizsgaidõszak van: szeptember-október, február-március és a "rendes" május-június. Viszont nagyon fontos, hogy ahhoz, hogy elõrehozottat csinálj, az adott tárgyból osztályozó vizsgát kell tenned a 4. ill a 3.-os anyagból. Errõl biztosan tudnak a tanáraid is. Remélem tudtam segíteni!

Szia! A pontszámítás idén megváltozott, arról a felvi.hu oldalon tudsz tájékozódni. Az elõrehozott érettségire a saját sulidban kell jelentkezned, aztán kapsz majd értesítést arról, hogy melyik a közeledben lévõ suliban írod majd az írásbelit, ill. a szóbelit hol csinálod.3 vizsgaidõszak van: szeptember-október, február-március és a "rendes" május-június. Viszont nagyon fontos, hogy ahhoz, hogy elõrehozottat csinálj, az adott tárgyból osztályozó vizsgát kell tenned a 4. ill a 3.-os anyagból. Errõl biztosan tudnak a tanáraid is. Remélem tudtam segíteni!
az emelt szint plusz 40 pontot ér a középfokú nyelvvizsga pedig 35 öt. lehet elõrehozottan is írni de akkor osztályozót kell tenned ahogy már az elõttem szóló leírta. ha ezt középszinten csinálod akkor a saját sulidban írod ha emelten akkor más iskolában
A kérdező hozzászólása: Nyelvbõl szeretném majd jövõre letenni a középfokút, szoval amikor érettségiznék felsõfokút szeretnék majd, és ez az elõrehozott érettségi minden suliba megengedett??
igen elvileg minden suliban megengedett az elõrehozott! De ha bármilyen kárdésed van az érettségivel kapcsolatban, nyugodtan kérdezd meg az ofõd, vagy egy olyan tanárt, akit szeretsz, õ segíteni tud a felkészülésben is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!

Ha valaki meleg, és úgy viselkedik, öltözködik, mint egy áltagos srác, viszont az akaratlan gesztusai, mozgása, beszéde, stb. árulkodóak, akkor ő mennyire vállalható, és kívánatos társaság?

Hetero férfiak, hetero nők számára, illetve meleg párkapcsolatban? Ti adnátok neki egy esélyt? Kérlek nemet, orientációt, kort írjatok!

Legjobb válasz: Attól függ. Szerintem ha olyasmit tesz, ami zavarja a többieket, akkor nem fognak neki örülni. Azaz pl. ha hozzásimul a hozzá azonos nemûhöz, vagy valami hasonló dolgot csinál, az nem elfogadható annak, aki nem olyan beállítottságú. Tehát a másikhoz való /túlzott/ közeledés testileg-lelkileg egyaránt nem ajánlatos, hogy az illetõ ne érezze magát kellemetlenül. Valahogy vissza kéne magát ,,fognia" ilyen téren, tehát úgy tekinteni a többiekre, mint haverokra, akiktõl amúgy sem várhat semmit... és elérni, hogy ezt õk is tudják, és ne gondolják azt, hogy õk tetszenek neki... mert ebbõl adódhatnak gondok. Egyébként mem is kell nagy dobra verni, hogy õ a saját neméhez vonzódik. Vannak emberek (heterok), akiknek a viselkedése hasonlít a melegekéhez, és õket is elfogadják a haverjai. Úgyhogy ez inkább arról szól, amit az elõbb leírtam (azaz szerintem:) A párkapcsolatban pedig ott nyilván más a helyzet, de ott meg az számít, hogy kinek mi jön be. Mindenkinek más az ízlése, lehet, hogy valakinek pont ilyen... 18/L hetero.

Attól függ. Szerintem ha olyasmit tesz, ami zavarja a többieket, akkor nem fognak neki örülni. Azaz pl. ha hozzásimul a hozzá azonos nemûhöz, vagy valami hasonló dolgot csinál, az nem elfogadható annak, aki nem olyan beállítottságú. Tehát a másikhoz való /túlzott/ közeledés testileg-lelkileg egyaránt nem ajánlatos, hogy az illetõ ne érezze magát kellemetlenül. Valahogy vissza kéne magát , , fognia" ilyen téren, tehát úgy tekinteni a többiekre, mint haverokra, akiktõl amúgy sem várhat semmit... és elérni, hogy ezt õk is tudják, és ne gondolják azt, hogy õk tetszenek neki... mert ebbõl adódhatnak gondok. Egyébként mem is kell nagy dobra verni, hogy õ a saját neméhez vonzódik. Vannak emberek (heterok), akiknek a viselkedése hasonlít a melegekéhez, és õket is elfogadják a haverjai. Úgyhogy ez inkább arról szól, amit az elõbb leírtam (azaz szerintem:) A párkapcsolatban pedig ott nyilván más a helyzet, de ott meg az számít, hogy kinek mi jön be. Mindenkinek más az ízlése, lehet, hogy valakinek pont ilyen... 18/L hetero.
A kérdező hozzászólása: Ne ilyesmire gondolj. Egy olyan srácra, aki szeretne egy szürke kisegér lenni, egy ember a sok között. Aki nem akarja, hogy látszódjon, hogy meleg, és mindent meg is tesz érte, hogy hetero kinézete legyen. Sosem próbálkozik, sosem csinál semmi "félreérthetõt". De a gesztusai, mozdulatai, hangja, azok a dolgok, amik nem tudatosan jönnek, mégis elárulják õt. Egy ilyen sráchoz hogyan viszonyulnátok, férfiak és nõk, heterok és melegek?
Értem. Hát az nem hiszem hogy annyira zavaró lenne :) embere válogatja.
"Egy olyan srácra, aki szeretne egy szürke kisegér lenni, egy ember a sok között." A szürke kisegerekkel csak a szürke kisegerek szeretnek barátkozni. Elég gáz hogy azon töröd magad hogy elnyomd a természetes viselkedésed csak azért hogy olyan embereknek szimpatizálj akiket még nem is ismersz és akik csak úgy fogadnak el ha megváltoztatod magad. Biztos nagyon boldog életed lehet. 22F meleg
A kérdező hozzászólása: Ahogy mondod, a szürke kisegerekkel csak a szürke kisegerek barátkoznak. Én pedig a szürke kisegereket tartom szimpatikusnak, szerethetõnek, vagy ha arról van szó, vonzónak. A trendi, divatos, "érdekes" emberektõl a hideg kiráz.
én vállalnám.. bár attól függ milyen mértékben meleges a viselkedése.. 26/f/m p
"De a gesztusai, mozdulatai, hangja, azok a dolgok, amik nem tudatosan jönnek, mégis elárulják õt." Hátizé. Maga a gondolat, hogy a gesztusok, vagy a halk hang elárulja valakirõl a szexuális orientációját, elég fura nekem. Én úgy vettem észre, hogy az emberek többsége automatikusan feltételezi mindenki másról, hogy heteró, és ez alól csak az kivétel, ha valaki látványosan nõiesen viselkedik férfi létére. Tehát ha rózsaszín pólót veszel fel streccsnadrággal, akkor már nem áll ez a szabály, de ha farmert viselsz és rendes pólót, akkor automatikusan heterónak fognak tartani. Függetlenül a mozdulataidtól. Ezért lehet az is, hogy olyan sok meleg él rejtõzködve. Nem veszik õket észre. Ha a te környezetedben az emberek ennél jobb megfigyelõk, az akkor lehet kellemetlen számodra, ha nem vagy nyíltan meleg. Akkor is csak azért, mert folytonosan hazudnod, magyarázkodnod kell - azt meg senki nem szereti. Aki látványosan kellemetlenül érzi magát, az nem vonzó. Ettõl függetlenül nem mindenki számára kizáró ok, ha valaki buzysan viselkedik. De szerintem jobb, ha nyíltan felvállalod - ha már elrejteni nem tudod.
Meleg fiú vagyok, de én könnyen leplezem mert önmagamként viselkedve és öltözködve sem feltételezik rólam a homoszexualitást. Engem nem zavarna egy ilyen srác. Bármilyen tekintetben adnék neki esélyt ha amúgy az esetem. Az ilyesmi nem elsõdleges szempont.
Kérdezõ, tán kérdõívet szerkesztesz?

Ha valaki nem akar gyereket, akkor azt szokták rá mondani, hogy önző. De mennyivel önzetlenebb dolog azért gyereket vállalni, hogy ne legyünk egyedül, vagy legyen aki gondoz minket, ha idősek leszünk?

Legjobb válasz: Miért, szerinted ezért vállalnak gyereket? Én azért vállalok,hogy szerethessem, hogy megadhassak neki mindent. Hogy legyen valami, valaki a férjembõl és belõlem. Önzõség gyereket vállalni? Tudod te mennyi lemondás, olykor feladás egy gyerek? Hogy milyen éjszakákon át nem aludni,amikor sír, vagy késõbb, mondjuk az érettségi elõtti hetekben? Milyen rettegve várni egy szimpla vérvételét,hogy csak minden rendben legyen? Nem hiszem,hogy az önzõ szó az, ami idepasszol!

Miért, szerinted ezért vállalnak gyereket? Én azért vállalok, hogy szerethessem, hogy megadhassak neki mindent. Hogy legyen valami, valaki a férjembõl és belõlem. Önzõség gyereket vállalni? Tudod te mennyi lemondás, olykor feladás egy gyerek? Hogy milyen éjszakákon át nem aludni, amikor sír, vagy késõbb, mondjuk az érettségi elõtti hetekben? Milyen rettegve várni egy szimpla vérvételét, hogy csak minden rendben legyen? Nem hiszem, hogy az önzõ szó az, ami idepasszol!
Én azt se értem, miért lenne önzõ, aki nem akar gyereket. Mi benne az önzés?
Nekem is az jutott eszembe, hogy mégis ki az aki azt mondja, hogy önzõ aki nem akar gyereket?
hidd el, az önzõség szépen elfér a látszólagos önfeláldozás mellett mellesleg ha értelmezed a kérdést, akkor láthatod, hogy nincs benne olyan kijelentés, miszerint minden szülõ önzõségbõl vállal gyereket konklúzió: valószínûleg pont te tartozol ezek közé az önzõ emberek közé, akik hárítani szoktak, hogy márpedig mekkora önfeláldozás a gyerekvállalás. a segélyek, pszichopatizmus, meg a társadalmi elvárások mást mutatnak. ha valóban önfeláldozó lennél, kivennél egy gyereket az árvaházból. hogy is van ez? (szeretem az álszent embereket...)
08:01 onnan tudom hogy 1 buta nõ vagy, hogy 1. nem tudod értelmezni a szövegeket 2. le is pontozol, mert nem tetszik valami 3. olvasod te egyáltalán amit írsz? "Ha valaki nagyon önzõ, akkor max. nem vállalja. De azt sem írtam, hogy önzõ az aki nem szül gyereket." 4. csattanónak "Szóval te nagyon nem tudsz szöveget értelmezni, kedves válaszoló!" kérem valaki döntse el, hogy kettõnk közül ki nem tud szöveget értelmezni. 5. én vagyok a hülye hogy szóba állok veled
Atyagatya.. Több oldalban veszekedtek a semmin konkrétan. :D Mért jó ez...
70%-os mindenben igazad van. Rád is hagyom!:) Két tippem van rád nézve: vagy azért nincs gyereked, mert nem állt fel még soha, hogy csinálni tudj, vagy ha véletlenül (nem remélve), hogy te nõ vagy, akkor nyilván való, hogy egy annyira cinikus, szánalmat keltõen keserû ember vagy, hogy senki nem is akart tõled gyereket! Talán jobb is a pedagógus társadalomnak, hogy ha hozzád hasonló gyerekekkel nem kell foglalkoznunk! Szép napot!
Elnézésedet kérem, 70%, de nem érzem magam sem hülyének, sem értelmi fogyatékosnak. Te viszont tényleg iszonyú bunkó vagy, be is vallottad, ennyit legalább lehet benned tisztelni... és mostmár számba adták a jelzõt: megkeseredett is vagy, soraidból ítélve. Nem irigyellek sem téged, sem a párodat, családodat. Hideg és számító embernek tûnsz hsz-eid alapján. (TÛNSZ. Nagybetûkkel.) Miért lenne önzõség, hogy létrehozok valamit? Önzõ vagyok mert gyereket akarok vállalni? Na tessék kifejteni nekem, mert nem értem az érvelésed. És azért, mert nem tudom kifejezni magam, ne emelj szót, nem vagyok magyar anyanyelvû.
"hidd el, az önzõség szépen elfér a látszólagos önfeláldozás mellett" Na ebbõl lehet gondolni, hogy a kedves 70%-osnak nincs gyereke! Csak annyira érzéketlen (még egy kutyához is, nem hogy egy gyerekhez), hogy észre sem veszi, amikor egy ilyet leír! Álszent az szerinte, aki magának szül és nem árvaházból hoz haza gyereket! Szóval lehet, hogy én nagyon-nagyon buta vagyok, de én, mint szülõ, ilyet soha nem írnék le. Mert egy szülõbõl nem ez jön. Ha meg nem vagyok az, akkor nem dumálok bele a nagyok dolgába!
Hm, arról akarsz engem meggyõzni, 70% hogy azért vagyok önzõ, mert nem az árvaházból veszek ki egy gyereket elsõ körben?... Hm, valóban nem, mert jó, ha van egy sajátom is. Mellesleg nekem is vannak örökbefogadott testvéreim (összesen 12-en vagyunk), akiket édestestvérként szeretek (édestestvér csak 1 van belõle), a családi minta tehát megvan. Te is úgy szóltál be nekem, hogy fogalmad sincs a családi helyzetemrõl. :) 1-1. Mellesleg én nem mondtam, hogy egyedülálló vagy, ahogy azt sem, hogy biztosan családban élsz. Én azért feltételezem az utóbbit. És te örökbefogadtál? Hány gyereket nevelsz? Nem szoktam sajnálni a falu gyerekeitõl sem a játékot, sem a másik holmikat. Mivel nekem még nincs gyerkõc, (most halt el bennem a babám 2 hete, de vagyunk párommal, hogy jön majd a kicsi, ha jönni akar), ezért amire nincs szükségünk jelenleg, azt el szoktuk ajándékozni a faluba valakihez. Egyenlõre ennyit tehetünk, meg azt, hogy a kóbor kisállatokat befogadjuk, és gazdát keresünk nekik. Mi így szoktuk. Bele lehetne abba is menni, hogy akkor miért pottyantanak gyereket azok, akik árvaházba adják be (mert nagyon sok ilyen van! és nagyon nem értek egyet ezzel), de inkább ne tegyünk, ez a topic nem errõl szól.
o nézzük csak, hány gyereket is fogadtál örökbe? hány jótékonysági rendezvényen jártál? Miért te mennyit? Ja, hogy te most ideírsz egy számot és akkor jó vagy. Na akkor ennyi erõvel bárki írhatná, hogy fogadott már örökbe gyereket! A mondat, az önzõségrõl viszont továbbra is ott van. Aki akár NEVEL gyereket az nem dumál itt az önzõség mögé bújtatott önfeláldozásról. Legalábbis egy NORMÁLIS szülõ nem! Hát tudod messzirõl jött ember, sokára ér ide!:)
Nem mondtam, hogy fogadtam örökbe, mert hazudnék, és azt még névtelenül se tenném. De tervezem, ha úgy adódik, akkor segítek majd néhány árva gyermeken. Mivel még csak 23 leszek, úgy döntöttem, még nincs itt az ideje ennek. Ha saját baba jönni akar, akkor jönni fog, nem állok útjába. Nem járok jótékonysági rendezvényekre, mert ott a pénz 70-80%-a zsebbe megy és nem az adott célokra. Inkább személyesen keresek meg olyanokat, akik rászorulnak.
(ex)83%-os válaszadó: Az a gond, hogy ez a vita nem az anyasági tapasztalatokról szól, illetve nem ezen tapasztalatok szükségesek ahhoz, hogy válaszolj a kérdésre. Ez inkább logikai, filozófiai kérdés. Tény, hogy igényel ismereteket is gyerek/szülõ témában, de ne ömleszd össze a kettõt. 70%-os válaszadó: Egyetértek veled a legtöbb állításban, de ugyan már: nõket tipizálni, miszerint a logika nem az õ asztaluk? Elhiszem, hogy ideges lettél a vita hevében, de ha elkezdesz általánosítani, a végén még beéred a 83%-os vitapartneredet, és akkor aztán te is társadalmilag elfogadott szentté válsz.
Ez nem szakmai kérdés te nagyon okos! Már ebbõl is látszik, hogy gyereket csak képen láttál! Nem hogy árvát, semmilyet. Pottyantottál? A te családodban nyilván így mondják! Nem is baj, ha ilyen helyre nem születik gyerek. Szóval még mindig nem értem, hogy akinek fingja nincs a gyerekvállalásról az miért osztja itt az észt? Örökbefogadásról meg végképp ne dumálj. Szóval az álszentes mondatodat most kellene átgondolni. Jössz itt az árvaházzal, pedig ahogy beszélsz nyilvánvaló, hogy egy kutya kipusztulna melletted.
07:22 :) megint kifogáshegyek de mivel vagyok eléggé értelmes, nem állok le magyarázni olyannak, aki úgysem érti :D érvelés: egyértelmû hogy... te aztán ismered az érv fogalmát +dramatizáljuk túl a dolgot, jelentsük be hogy elmenekülünk, nehogy véletlenül válaszoljon a másik rá :D én vagyok a beképzelt és bunkó, mert egyesek nem tudnak gondolkodni és én ezt ki is mondom :) jól nézzétek meg emberek, ilyen, amikor egy hülye akar ítélkezni mások felett, de leégeti magát. szép napot és jó nemgondolkodást! :) 10:28 még mindig nem írtam sehol, hogy nincs gyerekem, de ugye ez téged nem zavar, te még mindig médium vagy, és a vesémbe látsz. sõt, azt sem írtam, hogy 2 kezem van, tehát biztos hogy nincs egy sem, mert neked igen... lehet játszani a sértõdött kislányt, de ha egyszer nincs logikád, akkor miért ne nevezhetnélek butának? "pusztán úgy éreztem, hogy utalsz rá " :D:D:D én meg érzem a telepatikus nõikombinálós képességeimmel, hogy szemüveges vagy, 165 magas, duci, õszülõ hajú, szereted a buktát, és hétvégente ballábon ugrálva kiáltozod, hogy "mellékvesetranszplantáció". ez mind egyértelmûen látszik ebbõl: "Tudom, hogy nem írtad". akárhogy is olvasom, még mindig csak egy buta kislány vagy (a nõ jelzõt viszont visszavonom) végül is okoskodhatsz tovább, de szerintem lényegi elõrelépés nem lesz, úgysem fogunk egyetérteni, ahhoz túl csökönyös vagy, hogy belásd a hibáid. azt viszont õszintén mondom, hogy sajnálom azokat a gyerekeket, akiket te akarsz felnevelni. lehet hogy egy kakis pelenkát ki tudsz cserélni, de az is biztos, hogy nem te fogsz értelmes embereket nevelni belõlük, ha véletlenül azzá válnak. habár ha úgy nézzük, egy hülye szülõ néha motiváló is lehet, és küzdésre készteti a gyereket. de egy idõs kislánynak, aki tud gyereket szülni, már illene az alapvetõ logika képességét elsajátítani
A kérdező hozzászólása: 83%-os! Sajnálom, de a hiba te készülékedben van. Te nem tudtad értelmezni a kérdést, se érvelni, és azóta itt puffogsz. Egyébként: intelligenciaszint, nem inteligencia szint, mellélövés, nem mellé lövés, és van még pár helyesírási hibád. Nem válaszoltál arra, amit írtam, hanem megsértõdtél, és törölted a kérdést a listádból. Szánalmas. Neked gyereked van, és úgy viselkedsz, mint 12 éves hisztis kislány.
ez az elsõnek ment
szerintem nem önzõség hanem magánügy h ki válla gyereket és ki nem és ne gondolom h ez vezetné azokat kik gyereket vállalnak spec nekem 3 van de ez még nem jutott eszembe h ne legyen egyedül akkor kell egy társ olyan aki szintén nem akar gyereket sok olyan idõs van aki egyedül van mert a gyerekei rá se néznek
Szerintem nem csak önzõség (illetve nem is) emiatt nem vállalnak gyereket. Aki meg vállal szintén nem azért teszi, hogy ápolják öreg korában. Ez elég szûk látókörû gondolkozás, ha valaki eszerint vállalna vagy nem vállalna gyereket, és az is szûk látókörûség, ha valaki azt gondolja, hogy ez így van. Aki nem vállal babát, annak általában komolyabb indokai vannak.
Utolso: eldontottem melyikotok nem tud szoveget ertelmezni. A valasztas rad esett!!! A buta jelzo is inkabb teged illet!!
07:45 köszönöm!!!! kérek!!! indoklást!!! is!!! ha!!! lehet!!!!!! !!!!!!
Nem érzem magam butának! Viszont van gyerekem, ami valószínûleg neked nincs. És nem, nem írtam félre. Számomra nem önzõ az sem, aki nem vállal gyereket, de az végképp, aki vállal. Ahogy írtam úgy gondolom, hogy az emberek nagy része nem azért vállal gyereket, hogy az majd eltartsa, ápolja idõs korára! Vagy legalább is nekem nem ez volt a szempont!
10:38 nyilván én sem érzem magam annak, ha leállok vitázni egy atomfizikussal, de nagy eséllyel meglehet, hogy neki lesz igaza... maradjunk annyiban, hogy elhiszem hogy nálad nem ez volt a szempont
Az atomfizikusnak max. az atomfizika terén lehet igaza. Az kétszer sem biztos, hogy bármilyen más témában többet tud, mint én vagy más. Na ez a téma pont olyan! Nem értem miért lennél ebben a témában okosabb, mint bárki más? Mert te nyilvánvaló a gyereket nem vállalok táborát erõsíted. Na én meg a másikat! Akkor miért is hülyébb is bárki a másiknál?
13:00 1.megint nem érted amit mondtam 2.ha így van, akkor te sem vagy óvónéni, ne okoskodj pedadógiában 3.annyira nyilvánvaló, hogy egy szót sem ejtettem errõl, de te valószínûleg okjs médium is vagy, hogy ennyire biztos vagy a dolgodban. sõt, lehet hogy szülészorvos is. és ha van gyerekem, akkor már beszélhetek hülyeséget és attól megnõ az intelligenciám is egy vitához, vagy az emberismeretem? ne fárassz kérlek, a logika nem a nõk asztala
Úristen!!!!Egy normális kérdésen, hogy lehet így összeveszni????Ezen kéne egy kicsit elgondolkodnia mindenkinek!!!!

Valaki aki ért hozzá írja le hogyan kell megvizsgálni magamnak a fitymámat? Mennyire kell hátra húzni? Mikor számít már fitymaszűkületnek? Ha mozog a bőr az ok akkor? Jó lenne olyan kép vagy valami amin ez látszik hogy mennyire kell hátra húzni.

Legjobb válasz: Mér ne számítana? Akkor legalább el tudja képzelni az ember, hogy ez most akkor egy pisis problémája, vagy egy serdülõ tini kérdezi, vagy egy ifjú felnõtt, akár egy érettebb férfi, akivel beszél, és akinek ez probléma!? Nagyon nemmindegy! :O Azért ezt illik megadnia egy kérdezõnek, ha egészségügyi problémája van. :O Meg egy gyerekkel egy felnõtt megin másként beszél, mint egy tinivel, vagy mint egy másik felnõttel, de ez fordítva is igaz.

Mér ne számítana? Akkor legalább el tudja képzelni az ember, hogy ez most akkor egy pisis problémája, vagy egy serdülõ tini kérdezi, vagy egy ifjú felnõtt, akár egy érettebb férfi, akivel beszél, és akinek ez probléma!? Nagyon nemmindegy! :O Azért ezt illik megadnia egy kérdezõnek, ha egészségügyi problémája van. :O Meg egy gyerekkel egy felnõtt megin másként beszél, mint egy tinivel, vagy mint egy másik felnõttel, de ez fordítva is igaz.
A 07:00 órási válaszadó vagyok. Elõttem szóló ráhibázott, valóban anyuka vagyok. Kicsit félreértette amit írtam. Nem arra gondoltam, hogy most kamaszkorban essen neki a fiúnak az anyukája és mutassa meg hogy kell rendesen hátrahúzni a fitymát, hanem kicsi korában kellett volna ezt megtanítania. Ezt a kisfiúknak elsõdlegesen nem az apukájuk, hanem az anyukájuk tanítja meg, hiszen õ végzi a fürdetést! Nekem ebbõl a kérdésbõl az rí ki, hogy ennél a most 13 éves fiúnál ez a tanítás anno elmaradt, v. legalábbis hiányos volt. Az való igaz, hogy kamasz fiúnál ezekre a dolgokra az apának kéne odafigyelni, bár sajnos nem mindenki mellett van ott az apa.
addig kell hogy kinn leszen a kupak, egyszeru...
Kedves elõttem szóló! Lehet, hogy szmegmának mondjuk, de smegmának kell írni /S-el/, mert ez latin szó!
Egyébként van itt egy link is ezen az oldalon, abban van egy topik, abban nagyon szépen, képekkel is illusztrálva el van magyarázva a lényeg, amit a kérdezõ is megerõsít, de az írási stílusából ítélve lusta, jobban vágyik arra, hogy valaki a szájába rágja a dolgokat. Pedig ha megnézné a belinkelt topikot, minden kérdésére ott van a válasz, nem igazán értem, akkor minek emelte ki a kérdését megint!? Azt a faggyúszerú anyagot viszont "sZmegmának" hívják t. hölgyem. Külföldön is így ejtik, igaz, ott úgy írják: smegm vagy smegma. A fiúgyereket az apjának, a lánygyermeket pedig az anyjának illene nevelnie erre, illetve felvilágosítania is. De mivel még mindig rengeteg szülõ zavarban van, amikor a téma vagy a probléma elõjön, vagy náluk a szexualitás szimplán tabutéma, mindig is az volt, próbálják a felvilágosítási kötelezettségeiket elsunnyogni. Ugyanis õk maguk sem rendelkeznek a kellõ ismeretanyaggal és türelemmel, hogy csemetéiket fel tudják világosítani, így valójában önmagukat kívánják ezzel "megkímélni" a kellemetlen, égõ, úm. "ciki" szituációtól, remélvén, hogy csemetéjük a médiában vagy a társaktól, esetleg az iskolában errõl megSZERZI a megfelelõ ismeretanyagot. Errõl azonban õk nem gyõzõdnek meg, a gyerekeket a média meg a sok tévé, bulvár, meg a többi baromság szépen elrontja, megtéveszti, összezavarja, így aztán az a csemete szépen magára van hagyva saját problémáival, kérdéseivel, aggályaival, ezért is tartunk mi itt. Az meg sztereotípia, hogy az anya fürdeti a gyereket. Fõleg ha fiú, az apa is vegye ki a részét a gyerekfürdetésbõl, és ne érezze magát zavarban, ha a téma elõjön, mert õ is volt gyerek, valahonnan neki is meg kellett találnia a kérdéseire a választ! Sokan viszont egyszerûen csak túl lusták és kényelmesek ahhoz, hogy a válasz után menjenek, pedig igazán megtehetnék. Õk elvárják, hogy az információ csak találja meg õket egyszerûen, vagy mások a szájukba rágja, amit tudniuk kell, mint -- ahogy kinéz -- a mi kérdezõnk is.
8.41 re iródott válaszra reagálva . Abban tökéletesen igaza van hölgyem, hogy itt kimaradt valami. A gondot már 3 évesen tisztán lehet látni. Ha látszódik valami baj , orvoshoz vinni, véleményt kérni . Egy szûkûletes fiút sem metéltetnék össze-vissza, mert abban az intézményben csak azt tudják.Vannak már jó megoldások is .Ezért is szülõ a felelõs. Mire a fiú iskolás lesz, már ilyen dolgokat tudni kellene neki.Hisz a tisztán tartására is meg kell tanítani , már pedig nem 13 éves korában.Az apukák ? Ha vannak is, sajnos mintha ott sem lennének .Tisztelet a kivételnek . Ezért irogat ide a sok 12-15 éves .
Az elõttem hozzá szólóhoz irnám. Nagyaon szépen elmagyarárta a dolgokat, egészen végéig Én egy anyukát érezutem ki ebbõl.De nem is ez a lényeg . Amikor a fiú anyját teszi ezért felelõssé .Hol a fiú apja ?! Bármi oka lehet annak hogy nem él velük. De nics még egy férfi ember a családban, akihez fordulhatna ? A lányokat meg az apjuknak kellene kioktani? Az apa magyarázza el neki a nõi dolgokat ? Nincs itt valami szerep felcserélés ? Azért már nem annyira kisfiúról van ám szó, mégha az anyja is !Olvastam itt már én ilyen dologban anyukát megnyilatkozni.Nem hozta kellemetlen helyzetbe kiskamasz fiát .Megoldotta, talált rá megoldást .
A fityma normális esetben teljesen a makk mögé húzható. A makkodon van körben egy kiemelkedõ "gyûrû", e mögé kell tudni húzni. Ez azért fontos, mert így tudod megfelelõen kitisztítani a smegmát, mely itt termelõdik. Ellenben, csak addig húzd hátra a fitymádat, amíg szabadon mozgatható, mert akár le is lehet tapadva, v. lehet szûkületed. A tapadást fel kell oldani! Szûkületrõl akkor beszélünk, ha nem húzható hátra a fityma, mert nem kellõen tág. Ez lehet súlyosabb, amikor épp csak a húgycsõnyílás hozható látótérbe. Lehet enyhébb, amikor valamelyest hátrahúzható, de nem megy teljesen a makk mögé. Elõfordul, hogy ernyedt állapotban szabadon hátrahúzható, de a merev péniszen már nem. Ez a szexuális életben gondot okoz. Ha teljesen rendben vagy e téren, akkor mint ernyedt, mint merev állapotban hátra kell tudnod húzni a makk mögé a fitymádat. Hát ennyire tudtam saját szavaimmal a kérdésedre megválaszolni. Azért annyit had jegyezzek meg, hogy 13 évesen tudnod kéne helyesen hátrahúznod a fitymádat. Édesanyád nem tanította ezt meg kisebb korodban? Ez elkeserítõ!
A kérdező hozzászólása: Aha kösz ott ténleg jókat írnak. 13 amúgy de az mér számít
addig kell hátrahúzni, ameddig hátra lehet, nincs rá európai uniós iso 9000 akárhányas szabvány:) minden férfi ember pénisze más és más, a tied is olyan amilyen...
A kérdező hozzászólása: De ha nem megy egészen hátra? Nem tudom hogy mikortól gáz.Szerintem meg nincs hülye kérdés, aki nem akar nem válaszol. gagyi képek gyártására én sajnálnám az idõt.
Hali! Kedves elõzõ! Ez ugyan off ide, és ennek a vitának sztem nem itt van a helye, de téves a megállapításod. Ez egy görög eredetû szó ("smēgma"), jelentése: "szappan". A magyar írásmódjára egyértelmû szabály nincs, ahogy mondjuk úgy írjuk ("SZmegma"), ez az egyetlen íratlan szabály, ami úgy glom, minden magyar ember számára alap és egyértelmû. Itt a GyK-n, vmint több más fórumon is ezt így ismerik, ill. számos helyen SZ-szel használják, egészségügyi- és orvoskollégáktól is így hallottam vissza, ebbe most semmi értelme belekötni. SZMEGMA, ... kész. Ne zavarjuk össze az embereket még jobban! Úgy gondolom, ezzel le is zárhatjuk ezt az amúgy sem ideillõ OFF-vitát. Üdv: EE

Mennyi idő után múlik el a düh, ha elveszítünk valakit, akit nagyon szeretünk? Konkrétan az elvesztés alatt a halált értem.

Mennyi id?, amíg eljut az ember oda, hogy nem érez már dühöt, tehetetlenséget az iránt, hogy a szeretett személy eltávozott. Tudom, hogy ez a gyász része, de mégis meddig tart? És mennyi id? után nem normális már?

Legjobb válasz: Hetek vagy hónapok, ez annyi mindentõl függ... hogyan vesztetted el, mennyire közelálló, hibásnak érzed e magad, valakit tudsz e hibáztatni, mennyi idõs volt, beteg volt e? Ezek mind befolyásolnak. Amikor a nagypapám meghalt nem éreztem dühöt, de igazi fájdalmat sem, beteg volt öreg volt, és jobb neki. Viszont amikor apukám és a kisöcsém meghalt, hónapokig tomboló düh volt bennem. Magam felé, aztán elbeszélésekbõl megtudtam ahogy apa azért nem volt szent és 4 évig rá haragudtam. Segített... Nem hiányzott annyira. Most hogy közeleg az esküvõm, most nagyon hiányzik:S A düh nem mindig rossz. Van mikor segít.

Hetek vagy hónapok, ez annyi mindentõl függ... hogyan vesztetted el, mennyire közelálló, hibásnak érzed e magad, valakit tudsz e hibáztatni, mennyi idõs volt, beteg volt e? Ezek mind befolyásolnak. Amikor a nagypapám meghalt nem éreztem dühöt, de igazi fájdalmat sem, beteg volt öreg volt, és jobb neki. Viszont amikor apukám és a kisöcsém meghalt, hónapokig tomboló düh volt bennem. Magam felé, aztán elbeszélésekbõl megtudtam ahogy apa azért nem volt szent és 4 évig rá haragudtam. Segített... Nem hiányzott annyira. Most hogy közeleg az esküvõm, most nagyon hiányzik:S A düh nem mindig rossz. Van mikor segít.
szerintem fokozatosan áll visza a régi érzés.de valamennyire minidg hiányolod, szóval egészen sose fog elmúlni.
Dühöt sosem éreztem, hiányolni a mai napig hiányolom, pedig ennek már 20 éve.
Nézd meg a gyásszal kapcsolatos weboldalakat! Pontosan leírják a gyász fázisait. Normál esetben kb. fél-egy év, amíg nagyon erõsen dühös, agresszív és érzelmileg zavarodott lehet a gyászoló.
szerintem soha..csak idõvel lesznek dolgok amik háttérbe szorítják. aztán néha-néha feltör..elõször gyakrabban, aztán egyre inkább kopik..de ott lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!