Találatok a következő kifejezésre: Az mennyire ha 10 (122 db)

Mennyit fizethetnek erre az állásra, ha 10 éve már dolgozom?

http://www.workania.hu/allas/orszagos-meteorologiai-szolgala..

Legjobb válasz: Remélem te sem hiszed el, hogy kormánytisztviselõi feladatra lehet pályázni :) Csak kötelezõ pályáztatni...

Remélem te sem hiszed el, hogy kormánytisztviselõi feladatra lehet pályázni :) Csak kötelezõ pályáztatni...
A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Köztisztviselõk jogállásáról szóló" 1992. évi XXIII. törvény, valamint a "Kormánytisztviselõk jogállásáról szóló" 2010. évi LVIII. törvény, a(z) Közszolgálati Szabályzat rendelkezései az irányadók.
A kérdező hozzászólása: Köszi, bár szerintem nem fizethetnek valami jól.

Mennyit fogyaszt egy asztali számítógép közelítőleg, ha napi 10 órában be van kapcsolva? Hány kWatt/óra egy hónap alatt? És az menny pénz?

Benne van? Tápegyság:300W-os Alaplap:JW-IG41M-L Winchester:Samsung 100Gb-os DvDolvasó és író VGA:Nvidia Gforce Gt430 1Gb Processzor: Intel Celeron inside 2 magos 2,5ghz Ram:2*1GB 800Mh Válaszokat előre is köszönöm :D

Legjobb válasz: Ez leginkább attól függ, hogy abban a 10 órában mire használod. Ha csak netezel rajta, azaz alapjáraton döcög CPU és a GPU , akkor kb. 120W/h, ha sok számítást igénylõ alkalmazás fut (játék), akkor akár a 300W-ot megközelítõ értéket is felveheti óránként.

Ez leginkább attól függ, hogy abban a 10 órában mire használod. Ha csak netezel rajta, azaz alapjáraton döcög CPU és a GPU , akkor kb. 120W/h, ha sok számítást igénylõ alkalmazás fut (játék), akkor akár a 300W-ot megközelítõ értéket is felveheti óránként.
A kérdező hozzászólása: Körülbelül 5 óra Netezés másik 5óra játék :D És mennyi ez Ft-ben?
Számoljunk átlag 200W fogyasztással. Az napi 2KW, azaz napi kb. 90 Ft (ha 1kWh = 45 forint). Ez 30 napra vetítve 2700 forint.
A kérdező hozzászólása: Nagyon Köszönöm a felvilágosítást :)

Mennyi adót, vagy illetéket kell fizetnem, ha idén a szüleimtől ajándékba kapott lakásomat el kívánom azonnal adni? Értéke 10. 000. 000. -Ft.

Ja, mi van, ha januárban veszek egy újat, drágábbat? Be számíthatok a vételárba az itt emlitett kiadásokból?

Legjobb válasz: Figyu,ha veszel másik házat,nem vonhatod le annak az árát,hanem adóznod kell a teljes összeg után. a teljes cikket másolom: Ha eladod az ingatlanodat, akkor a szerzési ár és az eladási ár különbözete (vagyis a nyereséged, a hasznod) után kell 25% személyi jövedelemadót fizetni a következõ éves szja bevalláskor. Ez az összeg (a hasznod) csökkenthetõ bizonyos százalékokkal, ha olyan ingatlant adtál el, amely a tulajdoni lap szerint lakóház vagy lakás megnevezésû. Ha az eladás a megszerzés évében és az azt követõ 1. évben történik: 0%-kal 2. évben: 10%-kal 3. évben: 40%-kal 4. évben: 70%-kal 5. évtõl: 100%-kal Tehát az 5. évtõl nem kell adót fizetni, ha a lakásod, vagy a házad adod el. Tovább csökkenthetõ az összeg a számlákkal igazolt, eladással és vétellel kapcsolatos költségekkel és az értéknövelõ beruházások (pl. korszerûsítés, bõvítés) számlával igazolt összegével. A lakásszerzési kedvezmény megszûnik, azaz hiába vásárolsz az eladott lakásod helyett újat, akkor is adóznod kell. Egyetlen kivétel van, ha saját magadnak, vagy közeli hozzátartozódnak idõsek otthonában vagy fogyatékosok otthonában, vagy ehhez hasonló ápolási intézményben férõhelyet vásárolsz.

Figyu, ha veszel másik házat, nem vonhatod le annak az árát, hanem adóznod kell a teljes összeg után. a teljes cikket másolom: Ha eladod az ingatlanodat, akkor a szerzési ár és az eladási ár különbözete (vagyis a nyereséged, a hasznod) után kell 25% személyi jövedelemadót fizetni a következõ éves szja bevalláskor. Ez az összeg (a hasznod) csökkenthetõ bizonyos százalékokkal, ha olyan ingatlant adtál el, amely a tulajdoni lap szerint lakóház vagy lakás megnevezésû. Ha az eladás a megszerzés évében és az azt követõ 1. évben történik: 0%-kal 2. évben: 10%-kal 3. évben: 40%-kal 4. évben: 70%-kal 5. évtõl: 100%-kal Tehát az 5. évtõl nem kell adót fizetni, ha a lakásod, vagy a házad adod el. Tovább csökkenthetõ az összeg a számlákkal igazolt, eladással és vétellel kapcsolatos költségekkel és az értéknövelõ beruházások (pl. korszerûsítés, bõvítés) számlával igazolt összegével. A lakásszerzési kedvezmény megszûnik, azaz hiába vásárolsz az eladott lakásod helyett újat, akkor is adóznod kell. Egyetlen kivétel van, ha saját magadnak, vagy közeli hozzátartozódnak idõsek otthonában vagy fogyatékosok otthonában, vagy ehhez hasonló ápolási intézményben férõhelyet vásárolsz.
Ezt találtam: Az értékesítésbõl származó jövedelem 100%-ban adóköteles a megszerzés évében és az azt követõ naptári évben történõ értékesítés esetén A szerzést követõ második naptári évben történõ értékesítés esetén a jövedelem 90%-a adóköteles. A szerzést követõ harmadik naptári évben történõ értékesítés esetén a jövedelem 60%-a adóköteles. A szerzést követõ negyedik naptári évben történõ értékesítés esetén a jövedelem 30%-a adóköteles. A szerzést követõ ötödik naptári évben történõ értékesítés esetén nem kell jövedelemadót fizetni. Az adó az eladási ár 25%-a.
A kérdező hozzászólása: Újból leírom; A lakás amit kaptam a szüleimtõl 10MFt értékkel lett számomra adó- és illetékmentesen ajándékozva. A közjegyzõ díj, mely tartalmazza a Földhivatal átírási díját. 65eFt volt. Én januárban ugyanennyiért adom el és azt azonnal befizetem egy nagyobb lakás vásárlásába. Ez a tény. Nekem, de a szüleimnek se került ez többe. Eddig. Most nem tudom mi következik ebbõl a folyamatból....
Ne kapkodd el azt, hogy nem keletkezik belõle "hasznod", vagyis, hogy adóköteles jövedelmed! Olvasd el a rá vonatkozókat, hiszen sok varia van, nem biztos, hogy ennyire egyértelmû. Itt is írva van, hogy ha volt rá illetékkivetés, akkor mi a számítás menete, és akkor mi, ha nem volt rá. Nem visszterhes vagyonátruházás történt, hanem ajándékozás általi vagyonátruházás! Nem mindegy...
A kérdező hozzászólása: Ez utolsó 3 válasz megnyugtató. Nekem nem fog keletkezni jövedelmem, vagy hasznom az ajándékozás, illetve eladás kapcsán. Ráadásul azonnal be kell tennem az új lakás foglalójába, azaz igazolhatóan beruházok és értéket növelek a magam és a haza javára....:)
SZJA törvény (1995. évi CXVII. törvény) XI. fejezetének 59. - 64/A. §-ai tartalmazzák az ingatlannal kapcsolatos vagyonátruházás adóvonzatait.
Ja, és a személyi jövedelemadóról szóló törvényben tudsz utánanézni.
Ha nem keletkezik jövedelmed (vagyis annyiért, vagy olcsóbban adod el, mint amennyi az ajándékozáskori értéke), akkor nem kell szja-t fizetned.
A kérdező hozzászólása: Itt már sok ellentmondást olvastam a válaszok között. Mind a %-k mind a terhek között. Jó lenne a törvény (közlöny) számának, keltének pontos ismerete. Nem fog keletkezni plussz jövedelem nálam 10MFt-ra szólt az ajándékérték és ugyanennyiért adom is el, vagy még olcsóbban ahogy most a piac megengedi. A lakás 10 éve került a szüleim birtokába és most átadták nekem használatra illetve hasznosításra. Nagyobb lakás kell, mert ez a 2 gyermekemmel már kicsi. Ezek a tények.
Sajnos ha egybõl eladod, akkor valóban adóznod kell a vételárkülönbözet után. Vagyis ha az ajándékozáskori értéke mondjuk 10 millió, és te eladod 11-ért, akkor a teljes 1 millió után adóznod kell.
A kérdező hozzászólása: Ez eléggé megrázó dolog, akárhogy is vesszük. Az új lakás, vagy nagyobb lakás vétele igazából természetes folyamat... Korábban ez egy érthetõ dolog volt...
Bocsi, a 5 éven túli dolgot rosszul írtam le: A fent kiszámított jövedelemnek 100 %-a adóköteles, ha az ingatlan eladása a megszerzés (odaajándékozás) évében és az azt követõ évben történik, 90 %-a, ha a megszerzés évét követõ 2. évben történik, 60 %-a, ha a megszerzés évét követõ 3. évben történik, 30 %-a, ha a megszerzés évét követõ 4. évben történik, 0 %-a, ha a megszerzés évét követõ 5. és további években történik. Így íródik le az 5. éven túl adómentessé. Most írtam le helyesen, de a többi mind úgy van, ahogy elõzõleg jeleztem.


50x 2, 4x 10a-5. -en x 20 az mennyi? 10 a minusz 5. -nél vagyok elakadva. Ha valaki felhomályosítana hálás lennék.

Legjobb válasz: 10 a mínusz 5.en az 1/10 az ötödiken. Tehát a mínusz a kitevõben azt jelenti, hogy 1 /....

10 a mínusz 5.en az 1/10 az ötödiken. Tehát a mínusz a kitevõben azt jelenti, hogy 1 /....
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor 1/100000=0, 00001?

Az elromlott teherautó impulzusát 5×10^4 kg×m/s-mal változtatta meg egyenletesen egy vontató. Mennyi ideig tartott az impulzusváltozás, ha a vontató 5×10^3 N állandó erővel gyorsította a teherautót?

Hogyan álljak neki? Azt tudom h az impulzus= m * v, és az impulzus deriváltja az er?. p'=F Meg h inerciarendszerben az impulzus id?ben állandó...

Legjobb válasz: Sztem rájöttem, nekem 10 sec. jött ki, de jó lenne tudni h jólett-e :D szal elõre is köszönöm a válaszokat. :)

A kérdező hozzászólása: Sztem rájöttem, nekem 10 sec. jött ki, de jó lenne tudni h jólett-e :D szal elõre is köszönöm a válaszokat. :)
Az erõ definíciója az egységnyi idõ alatt impulzusváltozá, tehát F=I/t. Elosztod I-vel, és tényleg 10 sec jön ki

Ha állva csinálok bicepsz gyakorlatot 1 db 1 kezes 10 kilós súlyzóval (a felkaromat az oldalamhoz szorítom, csak alkar mozog ) az mennyire használ?

vagy ha ez nem annyira effektív akkor tudnátok jobb gyakorlatokat mondani amit 1 kezes súlyzóval lehet csinálni ?

Legjobb válasz: Semennyire. Egy testrészre edzeni badarság. Több gyakorlatot és sorozatot kell bevetned. 1. Bicepsz állva francia (rúddal) 2. Bicepsz scott padon 3. Koncentrált bicepszgyakorlat Azt gyanítom, hogy az a 10kg súly neked sok. Olyan súly kell amivel egymás után szünet nélkül meg tudsz csinálni 10 ismétlést 3 szettben úgy 30 másodperces pihenõvel. Ha többet is tudnál akkor kevés, ha nem megy ennyi sok.

Semennyire. Egy testrészre edzeni badarság. Több gyakorlatot és sorozatot kell bevetned. 1. Bicepsz állva francia (rúddal) 2. Bicepsz scott padon 3. Koncentrált bicepszgyakorlat Azt gyanítom, hogy az a 10kg súly neked sok. Olyan súly kell amivel egymás után szünet nélkül meg tudsz csinálni 10 ismétlést 3 szettben úgy 30 másodperces pihenõvel. Ha többet is tudnál akkor kevés, ha nem megy ennyi sok.

A kerdesem az lenne, ha nagyjabol 5-10% a meglevo gyakorlati vezetesi tudasom, akkor mennyi ido alatt fogok tudni mindent? (intenziven fogok vezetni jarni)

(27eves no vok es màr evek ota vàgyom arra,hogy vezessek!!)

Legjobb válasz: Csatlakozom az elõttem szólóhoz, de az a 10% arra tökéletes, hogy az elsõ két vezetési órádon ne az alapok alapjaival foglalkozz, hanem jobban tudsz figyelni az autó menettulajdonságaival és könnyebben megtanulod az oktató autó viselkedését.

Csatlakozom az elõttem szólóhoz, de az a 10% arra tökéletes, hogy az elsõ két vezetési órádon ne az alapok alapjaival foglalkozz, hanem jobban tudsz figyelni az autó menettulajdonságaival és könnyebben megtanulod az oktató autó viselkedését.
Nem lehet megmondani, mert attól függ, hogy mennyi affinitásod van hozzá. A vizsgára mindenki fel tud készülni, lefejjebb veszel néhány plusz órát. Persze a sikeres vizsga nem azt jelenti, hogy megtanultál vezetni, mert az élet és a forgalmi vizsga az két külön dolog.
nekem az oktatóm mondta, hogy sokkal jobb, ha a 0-ról mész mert így biztos nincs berögzõdve semmi hülyeség! én a nulláról indultam, 30 órába simán belefértem, és mind a kettõbõl hibátlanra vizsgáztam.Meg még kreszbõl is. Sok múlik az érzéken az biztos!

Ha kondiba járok heti 3-4 szer, mennyire látszik az meg, ha van rajtam egy 5-10 kiló szalonna?

13f.177-78cm,és kb 80-82 kiló

Legjobb válasz: félrefogalmaztam.mennyire látszik majd meg a kondi fél év alatt?

A kérdező hozzászólása: félrefogalmaztam.mennyire látszik majd meg a kondi fél év alatt?
A kérdező hozzászólása: meg mégegy kérdés, ihatok fehérjeport?meg van egyáltalán értelme?
Ihatsz és van értelme, mert edzés után gyorsan kell visszatölteni a tápanyagokat, így a tejsavóprotein erre tökéletes.
A kérdező hozzászólása: ilyet iszok: http://shop.builder.hu/kombinalt-izolatum-koncentratum-tejsa.. ez megfelelõ?
igen jó lesz, de vízzel igyad.:)
A kérdező hozzászólása: bocsi ha túl sok a kérdése, de kezdõ vagyok még nagyon
Nem gond, inkább kérdezz, mint hogy rosszul csináld.:)
A kérdező hozzászólása: ja és mégegy, jó az hogyha minden alkalommal minden izomcsoportra eddzek, vagy kéne vmi masszív eddzésterv?és ha igen, akkor kaphatok egyet? :D
Kezdõként 2 hónapig teljes testes átmozgató edzésterv kell és utána mehet osztott edzés. Privátban küldöm, mert engem már letiltottak linkekért a nyáron.
A kérdező hozzászólása: Montez:nem baj, gondoltam hogy nem direkt volt :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Sok sikert és kitartást az edzéshez! ! Aztán várjuk a képeket ;)
Fél év alatt jön kb 5-6kg izom a kezdõknek, ami azért meglátszódik. De ehhez jó genetika és étrend is kell.
Leginkább a kaján múlik. . Az vagy amit megeszel! szemét kaja szemét test. . jó kaja jó test, persze edzeni azért kell mellette. . De ha most kezded a kondit mindenképp lesz látszatja fel év alatt! Csinálj képet most es fél év múlva magadról, akkor látni fogod!
A kérdező hozzászólása: genetikám okés, étrend milyen kell?
Ha zsírt szeretnél leadni, akkor szálkásító diéta. És kell még aerob edzés (kocogás, bicaj) a súlyzós mellé.
A kérdező hozzászólása: ezt a képes dolgot megcsinálom, fél év múlva feltöltöm, és büszkék lehetnek rám a nagyok :3
Ha zsírt szeretnél leadni, akkor szálkásító diéta. És kell még aerob edzés (kocogás, bicaj) a súlyzós mellé.
A kérdező hozzászólása: oké köszi megfogadom a tanácsokat :)
Bocsesz, nem akartam kétszer küldeni.;)
A kérdező hozzászólása: ja igen arról hallottam

Aki szedi a Maltofer For vas/folsav rágótablettát és a Vigantol 20000 NE/ml D vitamint cseppeket, az mennyit szed be belőlük naponta? Illetve ha a Vigantolból az előírtnál több lett csepegtetve (10 csepp mai nap) akkor nagy a baj?

Olvastam, hogy az utóbbi túladagolása esetén kárt okozhat a magzatban.

Legjobb válasz: A 10 csepp úgy jött össze,hogy a doki a kiskönyvembe azt írta heti 5 csepp,a receptre meg 1x10. Ezt a patikus is ráírta a dobozra.A kiskönyvemet meg most néztem meg..Azért kérdeztem akkor most melyik lehet a jó?

A kérdező hozzászólása: A 10 csepp úgy jött össze, hogy a doki a kiskönyvembe azt írta heti 5 csepp, a receptre meg 1x10. Ezt a patikus is ráírta a dobozra.A kiskönyvemet meg most néztem meg..Azért kérdeztem akkor most melyik lehet a jó?
A kérdező hozzászólása: A Maltoferhez meg az van írva a kiskönyvbe, hogy 1X1, a recepten meg 2X1 volt.Abból eddig csak egyet vettem be ma.Köszönöm ha válaszoltok és kiigazodtok rajtam :)
Csak a maltoferhez tudok hozzászólni, nekem is a dobozra 2x1-eet írtak, de a doki direkt mondta, és be is írta a kiskönyvembe, hogy 1x1. Vigantolt a kislányomnak adok, napi 1 cseppet, egy alkalom miatt nem hiszem, hogy baj lehet, de most egy ideig ne szedd, kb. 1 héti. Úgy szedj mindent, ahogy a kiskönyvedben van írva!
Én Gravidát szedek, amiben 100% a D vitamin. A dokim tudja ezt, és ennek ellenére heti 3 csepp Vigantolt elõírt. Hát... a védõnõm tegnap kiakadt, mikor meglátta, mondtam neki, én is olvastam, hogy veszélyes a túladagolás. Bevallom, nem eszem meg a heti 3 cseppet, inkább heti egy, esetleg két cseppet. A védõnõ azt javasolta, hogy ha már nagyon fúr a lelkiismeret, akkor vegyek be egyet. Általában másodszorra tudok csak 1 cseppet kiengedni, elõtte megy 2 vagy 3 is, de azt kiöntöm.
A kérdező hozzászólása: jaj istenem remélem nem csináltam nagy bajt! végül is nem méreg de.. akkor maradok a heti 5 cseppnél csak az a poén a receptet is a nõdoki állította ki és azon is az van hogy 1x10.amúgy én a gravidát kihánytam igaz a terhességem elején.femibiont szedtem de mondta a doki hogy nem is kell lényegébe elég csak ezeket mert ezek a legfontosabbak a vas, a folsav, meg most télen d-vitamin.
A kérdező hozzászólása: nem lettem ugyan okosabb hogy mekkora bajt okozhattam vele de köszönöm szépen a válaszokat :)
A gravidás vagyok. Szerintem egyszeri alkalommal nem csináltál bajt. Nekem is furán volt a receptre írva, a kiskönyvben viszont úgy, ahogy mondta a nõgyógyász.
Maltofert szedek és nekem napi 2 tablettát írtak elõ, ennyi van a dobozra is írva.
A kérdező hozzászólása: köszönöm lányok :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!