Találatok a következő kifejezésre: Az mennyire ha (7040 db)

Ha egy darab 20W-os energia takarékos izzót napi 24 órán át bekapcsolva hagyok 1 hónapig az mennyibe kerül? (sajnos nem tudom mennyibe kerül a villamos energia, ha tudja vlaki az válaszoljon. ) Egy napi (pénzbeli) fogyasztása is érdekelne.

Legjobb válasz: Nincs jelentosege, hogy energiatakarekos-e, a 20W az 20W. 20W*24h*30nap. 14,4KWh lesz a mert eredmeny 1 honapra. Hogy mennyi 1KWh ara,azt nem tudom.

Nincs jelentosege, hogy energiatakarekos-e, a 20W az 20W. 20W*24h*30nap. 14, 4KWh lesz a mert eredmeny 1 honapra. Hogy mennyi 1KWh ara, azt nem tudom.
1kWh=50, 4 Ft
Akkor a két elõzõ válaszoló alapján: E = P*t E – energia (J, kWh)) P – teljesítmény (watt) t – idõ (sec) P = 20 W t = 30*24*60*60 = 2.592.000 s (másodperc) E = 20*2592000 = 51.800.000 J = 51, 8 MJ 1 kWh = 3, 6 MJ E = 51, 8/3, 6 = 14, 39 kWh 14, 39*50, 4 = 725, 26 Ft
Minek kellett ebbe belekeverni a J-t?! A KW és a KWh tökéletesen számítható mértékegységek, semmi szükség belekeverni a J-t. 1000W 1 órán át használva 1 KWh energia.
@ # 4/ Na, akkor hogy Neked is igazad legyen: E = P*t P = 20 W = 0, 02 kW t = 30*24 = 720 h (óra) E = 0, 02*720 = 14, 4 kWh Amúgy pontatlan az elõzõ számítás. Helyesen: E = 20*2592000 = 51.840.000 J = 51, 84 MJ 1 kWh = 3, 6 MJ E = 51, 84/3, 6 = 14, 4 kWh

Ha én Magyarországról, magyar (pannonos) számról küldök sms-t egy finnországban lévő, de magyar (voda) számra, az mennyibe kerül? A pannon oldalán csak az van h. külföldi számra mennyi.

Legjobb válasz: Teljesen ugyanannyi, mintha Magyarországon lenne, és úgy küldenéd neki az smst. Ezt én is úgy jegyeztem meg, hogy az ügyfélszolgálatos jól a számba rágta, hogy TE NEM VAGY KÖTELES TUDNI, HOGY HOL TARTÓZKODIK AZ A SZÁM. És mennyire igaza van. Meg is jegyeztem szépen. Ha plussz tarifa lesz, az csak õt terheli (neki külföldrõl Magyarországra küldeni roaming sms-nek minõsül -de õ tudja, hogy hova küldi). Remélem, segítettem.

Teljesen ugyanannyi, mintha Magyarországon lenne, és úgy küldenéd neki az smst. Ezt én is úgy jegyeztem meg, hogy az ügyfélszolgálatos jól a számba rágta, hogy TE NEM VAGY KÖTELES TUDNI, HOGY HOL TARTÓZKODIK AZ A SZÁM. És mennyire igaza van. Meg is jegyeztem szépen. Ha plussz tarifa lesz, az csak õt terheli (neki külföldrõl Magyarországra küldeni roaming sms-nek minõsül -de õ tudja, hogy hova küldi). Remélem, segítettem.
Elsõ vagyok és a másodiknak mondanám, hogy oké, amit írt, de az ügyfélszolgálatos arra az esetre értette, hogy ha mondjuk ismered a szám gazdáját és elõre tudod, hogy mikor hol fog tartózkodni. De még ezt sem kell elõre megbeszélned a szám gazdájával.
Annyit azért hozzátennék, hogy nem csak "TE NEM VAGY KÖTELES TUDNI, HOGY HOL TARTÓZKODIK AZ A SZÁM", hanem nincs is jogod tudni, nem tudod lenyomozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Ha egy darab 100W-os izzót napi 24 órán át bekapcsolva hagyok 1 hónapig az mennyibe kerül? (sajnos nem tudom mennyibe kerül a villamos energia, ha tudja vlaki az válaszoljon lécci. )

Egy napi (pénzbeli) fogyasztása is érdekelne..

Legjobb válasz: 100W=0,1kW 24h*0,1kW=2,4kWh 1kWh=~50Ft (nem tudom pontosan mennyibe kerül) 2,4kWh=2,4*50Ft=120Ft. Kb 120Ft-ba kerül 1 napi üzemeltetés. 30 napra tehát 30*120Ft=3600Ft-ba kerül a 100W-os izzó üzemeltetése.

100W=0, 1kW 24h*0, 1kW=2, 4kWh 1kWh=~50Ft (nem tudom pontosan mennyibe kerül) 2, 4kWh=2, 4*50Ft=120Ft. Kb 120Ft-ba kerül 1 napi üzemeltetés. 30 napra tehát 30*120Ft=3600Ft-ba kerül a 100W-os izzó üzemeltetése.
1 kWh áram ára kb 45 forint. A 100 W-os izzó 1 óra alatt alhasznál 0, 1 kWh-t, azaz 4, 5 forintot. Egy nap alatt 108 Ft, 1 hónap alatt kb 3200 Ft. Nekünk a teljes havi fogyasztásunk 10000 forint körül van, azért arra ez a +30% elég jelentõs.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! :)

Lányok és fiúk? Lányok. Mennyi idõ alatt éritek el az orgazmust, ha szájjal elégítenek ki titeket? Fiúk. Mennyi idõ alatt éritek el a lánynál az orgazmust? Kb.

És milyen pózban? Párom sokat nyavog...sok is a vita emiatt a téma körül, mert nekem fekve jó...neki meg 10 perc után fáj a nyaka stb...és sokszor 40 percekbe telik míg elmegyek. Az én igényeim túl magasak...?

Legjobb válasz: Ha engem elégitenek ki akkor az ujjazásnál is képes vagyok elélvezni. Ha jól kinyalnak akkor is rövid idõn belül, aktus közben leghamarabb ha kutya pózban szexelünk. Ha én elégitem ki a partnerem a számmal és a kezemmel akkor lehet 5 perc is de akár 40 perc is, nyilván akkor tart hosszabb ideig ha elõtte már elélvezett.....de nem okoz gondot, akár egy órán keresztül is képes vagyok szopni :)

Ha engem elégitenek ki akkor az ujjazásnál is képes vagyok elélvezni. Ha jól kinyalnak akkor is rövid idõn belül, aktus közben leghamarabb ha kutya pózban szexelünk. Ha én elégitem ki a partnerem a számmal és a kezemmel akkor lehet 5 perc is de akár 40 perc is, nyilván akkor tart hosszabb ideig ha elõtte már elélvezett.....de nem okoz gondot, akár egy órán keresztül is képes vagyok szopni :)
Fekve 4-5 perc, 69-ben kicsit több, amennyiben oszlik a figyelem. Váltott kényeztetéssel szintén 4-5.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Engem az érdekelne inkább, hogy a lány (te) mennyi idõ alatt mész el a nyalástól? Milyen pózban? És ha fekve, akkor panaszkodik e a pasid, hogy neki nem kényelmes?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm 2dik.
1-es vagyok: ha ügyesen és fürgén jár a nyelve és váltott mozdulatokkal csinálja (hol jó mélyen belenyal hol csak a kinti területeg nyaldossa, harapdálja) akkor pár perc alatt. Általában fekszem és õ befúrja a fejét a lábaim közé :)
A csaj, akit néha meg...ok õ olyan hogy kb. 4-5 percig élvezkedek azon hogy nyalogatom a punciját közben õ meg vonaglik elõttem eszeveszettül, majd 10-15 másodpercig szívom a csiklóját és õ ettõl egybõl elmegy. Utána megdugom. De volt korábban két multiorgazmusos csajom. Az volt csak az igazi! 10 másodperc erõs ujjazástól elment mindkettõ! Aztán kis pihi, majd ismét elég volt nekik 10-15 másodperc. A farkammal azért kb. 2 percbe is beletelt. De valami isteni volt velük!

Mennyi pénzt illik adni méhnyak műtét (conisatio) esetén az orvosnak, ha én kértem fel a műtétre? Egyáltalán, mennyit adtok kisebb-közepes műtétekért?

Legjobb válasz: Nem tudom az pontosan milyen mûtét illetve mennyi ideig tart. Én tavaly olyan nõgyógyászati mûtétért ami egy órás volt és három napot kellett bent lenni 20 ezret adtam, egy másik egynaposért ami 15 perc volt 15 ezret.

Nem tudom az pontosan milyen mûtét illetve mennyi ideig tart. Én tavaly olyan nõgyógyászati mûtétért ami egy órás volt és három napot kellett bent lenni 20 ezret adtam, egy másik egynaposért ami 15 perc volt 15 ezret.
Tekintve, hogy magánrendelésen egy szimpla vizsgálat is 10 ezer körül van, én 15-20 ezret adnék.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Akkor ha én 30-at gondoltam, az sok? Ez kis mûtétnek számít.
Szerintem kismûtétért 20 is elég. De ha neked ez nem gond akkor biztos örül majd neki a doki. :) Ha viszont a 30 nagyon megterhelõ számotokra akkor nem muszáj annyit adni.

Egy studio mennyibe vállalja azt hogy ha csinálok egy filmet, akkor abba szörnyeket elkészitené és beletenné? 2órás filmre gondoltam.

Legjobb válasz: Heló! Számos dologtól függ. Miylen stúdiót választassz - híres, vagy nemrég alakutlat -, milyen minõségben akarod, mennyit akarsz, milyen kidolgozottságút, mennyi idõt jelentene ez a filmben... Viszonyításként: ismerõsöm profi videós, egy egyszerû reklámfilmet, amiben a south parkéhoz hasonló animáció van - narrátor volt még hozzá, és szöveg -, 1 millió forint körül csinált. Az egész kb 12 perc volt. És ez a közelében sincs annak, amit te szeretnél. De persze itt arról beszélünk, hogy az animáciõ elég jó is lesz, tehát nem lelkes amatõrök csinálják.

Heló! Számos dologtól függ. Miylen stúdiót választassz - híres, vagy nemrég alakutlat -, milyen minõségben akarod, mennyit akarsz, milyen kidolgozottságút, mennyi idõt jelentene ez a filmben... Viszonyításként: ismerõsöm profi videós, egy egyszerû reklámfilmet, amiben a south parkéhoz hasonló animáció van - narrátor volt még hozzá, és szöveg -, 1 millió forint körül csinált. Az egész kb 12 perc volt. És ez a közelében sincs annak, amit te szeretnél. De persze itt arról beszélünk, hogy az animáciõ elég jó is lesz, tehát nem lelkes amatõrök csinálják.
A kérdező hozzászólása: A filmet én késziteném, csak a szörnyeket kéne csinálni. Amúgy mit kéne meg tanulnom vagy milyen programmal lehet állatokat bele tenni egy filmbe?Gondolom a mozgást meg a szörnyet gondolom 3ds maxxal kell nem?
Tudom, hogy te készíted a filmet, írtad. Én meg leírtam, hogy a fenti projekt mennyibe került. Rengeteg program van, minden attól függ, milyen minõséget akarsz. After Effectõl kezdve Mayan át... Nyilván ha nem akarsz sok pénzt kiadni, akkor megtanulod. Ha meg profi munka kell, fizetsz. De készülj fel, hogy vélhetõleg leglaább több százezer forint lesz - már ha minõséget is akarsz.

Fültágító! Ha csigával tágitom a fülem az mennyire tágitja ki? utána már lehet belerakni a karika tágitót? és mennyi ideig kell benne lenni a csigának? Igaz h folyamatosan beljebb kell tolni a csigát?

Legjobb válasz: Igen, igaz, hogy egyre beljebb kell.. Mivel ahogy tolod egyre jobban tágítja. Elmondom miért: UGYANIS A CSIGA NEM EGY VASTAGSÁGÚ. Ha rendelsz, vagy veszel, akkor a legkisebbel kell kezdeni, és meg kell nézni, hogy melyik a legkisebb karika tágító. és már azt is bele teheted. De ha tágítani akarod, akkor azt csigával érdemes. Ha már nem akarod tovább tágítani, akkor beleteszel egy akkora karikát, éppen amilyen nagyságú a füleden a lyuk.

Igen, igaz, hogy egyre beljebb kell.. Mivel ahogy tolod egyre jobban tágítja. Elmondom miért: UGYANIS A CSIGA NEM EGY VASTAGSÁGÚ. Ha rendelsz, vagy veszel, akkor a legkisebbel kell kezdeni, és meg kell nézni, hogy melyik a legkisebb karika tágító. és már azt is bele teheted. De ha tágítani akarod, akkor azt csigával érdemes. Ha már nem akarod tovább tágítani, akkor beleteszel egy akkora karikát, éppen amilyen nagyságú a füleden a lyuk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:*

Mennyi ideig várjak az abortusszal, ha az orvosom szerint nem fejlődik bennem az embrió?

Június 9-én volt az utolsó menstruációm (feltűnően rövid, 2 napig tartott csak) és még mindig nem jött meg, a tesztek szerint terhes vagyok. Voltam orvosnál 2 hete és tegnap is. Azt mondta, hogy lát valamit (lemért valamit, ami 8,8 mm volt), de szerinte 10-20%, hogy ez elkezd fejlődni és baba lesz belőle. Azt mondta, várjunk 2 hetet, hogy hátha természetes úton elvetélek, mert ha nem, akkor abortuszt kell csinálni, amitől rettegek, mert nekem sajnos volt 13 éve és akkor én elájultam, amikor felhelyezték a lamináriát. Az orvos szerint 7 hetes vagyok, de szerintem csak 4-5. Van valakinek tapasztalata hasonló esetről?

Legjobb válasz: Egy kicsit off, emiatt ne haragudj! Én elmennék egy másik nõgyógyászhoz is. Ha õ is ugyanezt mondja akkor rendben. Jelen esetben nem tudhatjuk pontosan, hogy mikor is fogant a pici. Ha a dátumot nézzük, akkor igaza van a mostani dokinak, akkor 7 hetes körüli vagy, de ebben az esetben már általában szokott lenni szívhang is, amit mindenképpen látni, hallani kellett volna. Ha késõbb fogant a baba, ahogy Te írod 4-5 hét, ott még akár lehet pici, és nincs kimutatható szívhang. Nem jártam még így, és tapasztalatom sincs e téren, ezért is kértem elnézést az elején. Csak tudom, hogy mi mennyire vágytunk a gyermekünkre, emiatt én inkább több szakembert is megkérdeznék...

Egy kicsit off, emiatt ne haragudj! Én elmennék egy másik nõgyógyászhoz is. Ha õ is ugyanezt mondja akkor rendben. Jelen esetben nem tudhatjuk pontosan, hogy mikor is fogant a pici. Ha a dátumot nézzük, akkor igaza van a mostani dokinak, akkor 7 hetes körüli vagy, de ebben az esetben már általában szokott lenni szívhang is, amit mindenképpen látni, hallani kellett volna. Ha késõbb fogant a baba, ahogy Te írod 4-5 hét, ott még akár lehet pici, és nincs kimutatható szívhang. Nem jártam még így, és tapasztalatom sincs e téren, ezért is kértem elnézést az elején. Csak tudom, hogy mi mennyire vágytunk a gyermekünkre, emiatt én inkább több szakembert is megkérdeznék...
Én is kérnék másik szakvéleményt feltétlenül. Lehet, hogy valóban késõbb fogant a baba és ha így van, akkor teljesen normális, ha még nincs szívhang és hasonlók. Menj el egy másik dokihoz is!
Szerintem is menj másik dokihozis. Az a biztos. Nekem 7 hetesen a petezsák már 40mm-es a baba 10mm-es volt. De sajnos elhalt a 9.héten :'(
Szia! Nagyon nem mindegy, hány hetes vagy! Mindenképp másik doki véleményét is kérd ki, nehogy egy egészséges babát vetess el egy hiba miatt! Ha nincs lehetõséged másikhoz menni, akkor is kérj pár hét gondolkodási idõt, és közvetlen mielõtt bemész, csináltass még egy UH-ot, mert ha pl még 3 hetet vársz, akkor ha most 4-5 hetes vagy, 3 hét múlva már lesz szívhang, ha rendben van. De ha gond van, magától is elmehet addig, és elkerülsz egy beavatkozást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Tegnap este el is mentem egy másik orvoshoz, aki azt mondta, hogy a petezsák szabályos 8, 5 mm, szabályos szikhólyag és egy CRL 2, 3 mm embrió látható. Szívcsõpulzáció sejthetõ. Azt mondta, hogy teljesen biztosat 1 hét múlva tud mondani, mert valószínûleg még nagyon kicsi a terhesség. Mégis, hogy történhet meg a mai világban ilyen? Hiszen mindkét orvos UH-t csinált. Most még izgulok 1 hetet azért, de nagyon örülök a hírnek.
Rendben lesz minden hidd el!!!!!!
Tudom korai, de nagyon örülök... Drukkolok, kérlek írd majd meg akkor is az eredményt :) Türelmet és kitartást erre az idõre.

Ha kifacsarom a grépfrútot akkor az mennyi ideig marad jó?

Legjobb válasz: hûtõben 1-2 napig biztos, tovább nem tárolnám viszont a vitamintartalma sztem így is csökken, bár igazából nem értek hozzá gondolom, attól is függ, h maga a gyümölcs mennyire friss, mennyi ideje õrzöd

hûtõben 1-2 napig biztos, tovább nem tárolnám viszont a vitamintartalma sztem így is csökken, bár igazából nem értek hozzá gondolom, attól is függ, h maga a gyümölcs mennyire friss, mennyi ideje õrzöd
A kérdező hozzászólása: ma vettem

BKF-en mennyire érdemes kereskedelem-marketing vagy PR szakra menni? Ha jó vagyok magyarból és imádok beszélni és kapcsolatokat építeni az mennyire hasznos ebben a szakmában? És ha nem az, tudnátok olyan szakmát mondani, ahol igen? :D 17/L

Legjobb válasz: Szerintem simán jó, de a BKF-en tudom ajánlani akár a kommunikáció szakot is, mert azon belül is van PR specializáció. Ha jobban mennek a reál tárgyak, és szeretnél közgazdász végzettséget, akkor válaszd a kereskedelem és marketinget, ha meg inkább a humán tárgyak mennek, akkor a kommunikáció szakot. Itt meg tudod nézni, hogy a két szakon milyen specializációk vannak: http://www.bkf.hu/felveteli/3/kereskedelem-es-marketing-szak.. http://www.bkf.hu/felveteli/4/kommunikacio-es-mediatudomany-..

Szerintem simán jó, de a BKF-en tudom ajánlani akár a kommunikáció szakot is, mert azon belül is van PR specializáció. Ha jobban mennek a reál tárgyak, és szeretnél közgazdász végzettséget, akkor válaszd a kereskedelem és marketinget, ha meg inkább a humán tárgyak mennek, akkor a kommunikáció szakot. Itt meg tudod nézni, hogy a két szakon milyen specializációk vannak: http://www.bkf.hu/felveteli/3/kereskedelem-es-marketing-szak.. http://www.bkf.hu/felveteli/4/kommunikacio-es-mediatudomany-..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!