Találatok a következő kifejezésre: Az mennyire és mitől, lehet, (11 db)

Az mennyire gáz és mitől, lehet, mit jelent, ha a baba szopi után jó egy órával bukik sokat? Van, hogy félóra eredménytelen büfiztetés után leteszem és utána az ágyát és magát sikerül lebuknia. Ezzel mit tudok tenni, ez vmi baj?

Legjobb válasz: http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!

http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!
Nekem az vált be, hogy 2-3 alkalommal is megböfiztetetem szopás közben. És amíg gyarapszik, addig tényleg nincs gond, még nincs kialakulva a gyomorzáróizmuk a piciknek. Azért a dokinak megemlítheted majd. Nekem még azt javasolták , hogy ilyenkor oldalra fektessem le aludni, de a fejét is szépen oldalt tartja, és kifolyik ha bukik. Amúgy a lányom 11 napos, és sokszor nem böfizik, ilyenkor én is félek kicsit letenni:-)

Mitől lesznek az Xbox 360 Slim-ek 3 ledesek? Mennyi rá az esély, hogy az lesz? És hogyan lehet védekezni ellen?

Legjobb válasz: Slimnél nagyon ritka,túlmelegedés okozza,így hûtésmódosítást tegyél rá ha nagyon félsz..bár a slim-et pont azért adták ki mert "Fixelték" a 3 led esélyét..

Slimnél nagyon ritka, túlmelegedés okozza, így hûtésmódosítást tegyél rá ha nagyon félsz..bár a slim-et pont azért adták ki mert "Fixelték" a 3 led esélyét..
A Slim gépeknél ez már nem igazán jellemzõ de túlmelegedés. http://www.consolecorner.hu/7036-Intercooler-STS-XBOX-360-Sl..
Stressz.Munkahelyi gondok pl.
esetleg egy régebbi rossz élmény és leblokkol. bátorítsd, és mondd neki hogy jó amit csinál!
Viszont ez a stressz egy rémes ördögi kört tud elindítani: elõször a stressztõl nem áll fel, ezt egy darabig betudja a stressznek. Idáig egészséges a jelenség, ok és okozat, mint pl. a csontrészegség utáni félholt másnaposság. Elmúlna. De aztán már pár alkalom után megijed, és elkezd kételkedni a saját szerszámában, plusz erre rátesz a teljesítménykényszer ("attól vagyok ffi, hogy jó nagyokat tudok dugni"), és a végén már folyton ezen agyal - ez a fajta stressz már akkor is gondot okoz, mikor az eredeti stresszforrás megszûnt. Max egy - két hónap alatt persze ez is elmúlik magától, ha jól kezeled a dolgot. Mégpedig: - fogd ki a teljesítménykényszer szelét a vitorlából: NE akarj vele szeretkezni. Csak feküdjetek este - de tényleg foglald el magad valamivel, ami érdekel is, és szoktad is csinálni lefekvés elõtt. Nehogy kiderüljön a turpisság :) Könyv (legjobb alibi, ha egy épp aktuális tankönyv), TV, film... De azért legyen rajtad csini ruha, légy illatos. Igyatok meg egy jó bort, ha szereti. - pár nap múlva úgyis megsimogatjátok egymást - de ha õ már "feltápászkodott", akkor se ülj rá. Fejezd be neki szájjal, kézzel, 69ben. Ez nagy sikerélmény lesz neki, hogy Veled is megy a dolog. (Mert egyedül nyilván igen, de ezen ne botránkozz meg, a férfiak fizikailag ilyenek, mind, így adta vmiért a Jóisten. Erre max annyit mondhatsz, h pár napig ne csinálja, hanem tartogassa Neked, mert úgy finomabb, vagy mittudomén.) - aztán újabb pár nap múlva már ez nem lesz elég neki, leteper, és nagyon ellátja a bajodat, ezt garantálom :) - persze egy-két hétig még ezután se kezdeményezz rendes szexet, csak kézzel-szájjal, nehogy megijedjen (mert a rendes szex itt a teljesítménykényszeres szituáció) és visszacsússzon a kis sikerélményekbõl ácsolt létrán. Remélem segítettem, kb a szexuálpszichológusok is ezt tanácsolják.
Hát igen, ez sajnos elõfordul:S Ennek sztem kizárólag lelki oka van. Ha sok stressz ér, én sem kívánom úgy a szexet. A barátoddal sincs szerintem semmi baj, csak kellene neki néhány nap kikapcsolódás. Viszont nem tudom, hogy milyen fiatal? Ha neki esetleg ez lenne az elsõ, akkor lehet az a gond, hogy túlságosan is teljesíteni akar, nem akar csõdöt mondani az ágyban, és az pont a visszájára fordul. A lényeg, hogy ne vesd a szemére, nyugtatgasd, hisz bárkivel elõfordulhat. Találjatok ki minél több olyan programot, ami meghittebb. Esteleg kipróbálhattok vmi újat, mondjuk vmi szexi fehérnemû, esteleg szextársas, vagy bármi ami felcsigázhat titeket. Remélem tudtam segíteni.
Nálunk mindkettõnknél elõfordult már munkahelyi problémák miatt, hogy nem akartunk/tudtunk szeretkezni. A probléma forrását minél hamarabb fel kell számolni, és hidd el, nem lessz semmi gond.
A kérdező hozzászólása: 21 éves a srác.Szerintem ez még korai, de ö nagyon lelkis és a sok gond család, munka... Mért van az , h. azt mondta, h. nem tud meg nyilni, szégyelös?
A kérdező hozzászólása: Bocs már 22 is betöltöte
Örülj neki, h bevallotta neked. a legtöbb ffnak ez akkora kudarc, h nem igazán tudja kezelni (és így annál jobban belegabalyodik). Dícsérd meg, légy meghatva h ilyen õszinte, simogasd mega buksiját, és nyugtasd meg, h az egészet el fogja felejteni az alapproblémával együtt 2 hét múlva. (vagy amikor annak valójában vége lesz). És biztosítsd felõle, h nagyon szereted, és hagyd neki, h sokat-sokat nyalogasson :) ))) tanítsd meg minél jobban! itt az alkalom :) Ez is jól fog esni neki, ugyanis a már említett teljesítménykényszer egyik legfontosabb eleme, h akkor vok igazi ffi, ha jóól kielégítem az asszonykámat :) Hát add meg neki ezt az örömet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat de az a baj, h. ez 2 hét múlva sem fog jobb lenni mert már 1 ideje nem megy neki.Már ott tart, h. orvoshoz kell menni. A másik probléma, h. nem a barátom de még csak 4 hónapja "vagyunk együtt".Mert én nagyon nagyon kedvelem és szeretnék neki segíteni, de nem tudom, h. mit mondhatnék neki lehet rossz néven venné.Annyira még nem ismerem. Ebben szeretnék tanácsot kérni h. én mit tehetek.Tudom eddig is ezt tettétek, de én csak szimpla barát vagyok . :(

Mitől lehet az hogy ha csak minimális alkoholt is iszom akkor sokszor kitarjagosodom az arcomon és a homlokomon? Akár egy pohár sör vagy kicsi töményt iszok általába vörös foltok jönnek ki rajtam néhány perc alatt. Ez mennyire lehet káros?

Legjobb válasz: Ez bizony alkohol allergiának tûnik a leírtak alapján. Ettõl még bajod nem lesz,de vigyázz az ivással, mert ha többet iszol, durvábban reagálhat a szervezeted.(pl. gégeödéma, anaphilaxiás shock) amikbe meghalhatsz elég gyorsan, ha nincs azonnal életmentõ beavatkozás. Szóval csak csínján bánni az alkohollal, és ne igyál nagyon erõs alkoholtartalmú piákat. (egyébként kémia tanárnõm volt ilyen, neki is ugyanezek a tünetei voltak, onnan gondolom).

Ez bizony alkohol allergiának tûnik a leírtak alapján. Ettõl még bajod nem lesz, de vigyázz az ivással, mert ha többet iszol, durvábban reagálhat a szervezeted.(pl. gégeödéma, anaphilaxiás shock) amikbe meghalhatsz elég gyorsan, ha nincs azonnal életmentõ beavatkozás. Szóval csak csínján bánni az alkohollal, és ne igyál nagyon erõs alkoholtartalmú piákat. (egyébként kémia tanárnõm volt ilyen, neki is ugyanezek a tünetei voltak, onnan gondolom).
A kérdező hozzászólása: ez szerintem nálam összefügg a idegi állapotom, a vérnyomásom, állapotátol. van ha nagyon sokat iszom akkor se jön ki semmi.
Minek iszol? Neked úgy látszik sokkal károsabb mint más alkoholistának.

Mitől lehet, hogy alacsony az alaphőm? Még mensi előtt, és most is, hogy késik, 36.5! a hónap elejét nem mértem, így sajnos nem tudom, akkor mennyi volt! Van még más is így ezzel?

Legjobb válasz: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml Itt sok mindenre választ kaphatsz. Plusz rengeteg infot olvashatsz még a hõmérzõzésrõl. Amúgy nem lehet hogy csak annyiról van szó hogy digitálissal mérsz, és nem mérsz csipogás után hanem egybõl kiveszed? Vagy ha merül az elem, akkor is csinálhat ilyen.

http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml Itt sok mindenre választ kaphatsz. Plusz rengeteg infot olvashatsz még a hõmérzõzésrõl. Amúgy nem lehet hogy csak annyiról van szó hogy digitálissal mérsz, és nem mérsz csipogás után hanem egybõl kiveszed? Vagy ha merül az elem, akkor is csinálhat ilyen.
Ez tényleg alacsony, de nem hinném hogy ez az alaphõd. Az alaphõ az a ciklus elsõ felébe látszik inkább és a lényeg hogy a pé után magasabb lenyen. Mivel nem mérted ezért nem tudhatod, de akár lehetett 35. valamennyi is. Úgyhogy a hõt mindig magadhoz kell viszonyítani. A következõ ciklusban mérd végig és akkor látni fogod a különbséget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:)
A kérdező hozzászólása: nem, higyanyossal, 5 percig reggel, alig mozdulok ébredés után, nehogy fals legyen az eredmény:)
A kérdező hozzászólása: bocsi, higanyos :D

Ujjazáskor átszakadhat a szűz hártya? és ha igen akkor mennyire vérezhet? Másodszor mitől lehet az hogy izgatáskor és cskély behatoláskor pl (ujj) vérzik az illető? Ujra és ujra felszakadhat a szűzhártya? és vérezhet?

Legjobb válasz: ezt meg cáfolom mert a barátnõm vérzett de nem tudni mért!megsérthettem valmit?túl durva lehettem?nem értem az elsõ ujjazáskor is meg aktuskor is vérzett!de azért köszi!

A kérdező hozzászólása: ezt meg cáfolom mert a barátnõm vérzett de nem tudni mért!megsérthettem valmit?túl durva lehettem?nem értem az elsõ ujjazáskor is meg aktuskor is vérzett!de azért köszi!
Újjazásnál nem vérzik! És szerintem máskor sem , csak aktusnál...
hat szerintem nagy gond nem lehet ez elo sozkot fordulni ez is a baratnod termeszetetol fugg hogy o milyen en pl sosem vereztem de mondom ne izguljatok gond nem lehet
szerintem valamit megsértettél a hüvelybe. más gond ott nem lehet. ujjazástol nem szakad át a szüzhártya. nekem1 éve van barátom. elég sok miden ki probáltunk már de még soha 1x sem vérzett. csak ha beteg lettem(menszesz). szerintem ovatosabban kezdjétek:D
A kérdező hozzászólása: köszi nektek!ezzel egy picit megnyugodtam!de ha meg is sértettem valamit az mi lehetet?mennyi idõ kell hogy az meggyógyuljon?

Az mitől lehet, hogy a válaszadásom hasznossági százaléka csökken, pedig megnéztem és sehol nem változtak a minősítései az egyes válaszaimnak? ! Aki nincs regisztrálva, annak nem is mutatja a válaszomnál, hogy mennyire hasznos vagy nem? !

csak kíváncsi vagyok ez mit?l van :)

Legjobb válasz: Aki nincs regisztrálva, annak a gép visszautasítja az értékelését. Ahhoz, hogy véleményt mondhass, be kell jelentkezned!

Aki nincs regisztrálva, annak a gép visszautasítja az értékelését. Ahhoz, hogy véleményt mondhass, be kell jelentkezned!
Regisztráció nélkül is látja a százalékokat, de értékelni nem tud.
Az nem fordulhat elõ, hogy olyan témaban pontoztak le, amit közben a moderátorok töröltek valami miatt?
A kérdező hozzászólása: köszi de akkor mitõl változhat az érték, pedig "leellenõrzöm" a válaszaimat, az emberek véleményétõl kíváncsian, és nem találok differenciát!? az most mindegy, hogy nõ vagy csökken, mert ez ellenkezõjénél sem tértem napirendre. igazából érdekel, hogy melyik témával kapcsolatban volt valakinek hasznos, illetve nem hasznos a reakcióm.
nekem is ez volt. 92rõl lecsökkent 88ra..pedig sehol se módosították.. :s
A kérdező hozzászólása: elképzelhetõ az amit írsz, lehet, hogy tényleg ez az oka :)

A barátomnak rengeteg a spermája. Ez normális? Vagy ez mitől lehet? Függ az előjáték hosszától és milyenségétől esetleg, vagy attól, hogy mennyire élvezi?

Legjobb válasz: Ha napokig nem sexelt/önkielégített, valamennyivel több lesz. De mindenkinek más mennyiségben jön.:)

elsõ vagyok A volt barátomnak több volt olyankor:O Volt mikor egy héten mindennap sexeltünk, és kevesebb volt. aztán volt, hogy 3 nap kimaradt, és több volt jelentõsen. Szóval ez erõsen arra utal, hogy befolyásolja a gyakoriság:)
Ha napokig nem sexelt/önkielégített, valamennyivel több lesz. De mindenkinek más mennyiségben jön.:)
Volt olyan pasim, hogy kihúzta belõlem, és végig spriccelte a testemet, az arcomat, és a hajamra, és falra is jutott! Ennyit még életemben nem láttam! És ekkorát spriccelni sem!
jaj én teljesen félreértettem XD azthittem én voltam az elsõ :'D lehetséges, hogy álmos vagyok:D
10 liter/aktus már soknak számít. elõjáték hosszának deriváltjának az exponenciális természetes alapú logaritmusával arányos, ill. az élvezet mértékének az 1960-as években meghatározott Si mértékének reciprokának a négyzetétõl is. de nem akarok belebonyolódni, mert még elvesztitek a fonalat... :)
Ha ritkán vagytok együtt, akkor a mennyisége több lehet a megszokottnál. Ez tényleg hülyeség, hogy akkor termelõdik, amikor a szex kezdõdik.
"Volt olyan pasim, hogy kihúzta belõlem, és végig spriccelte a testemet, az arcomat, és a hajamra, és falra is jutott! Ennyit még életemben nem láttam! És ekkorát spriccelni sem!" Ugy hívták, hogy Dirk Diggler?
lal Hogy lenne hülyeség, amit az elsõ írt? Igen, mindig van készenlétben valamennyi spermium, de a szexuális izgatottság hatására kezd el egy csomó MÁS anyag termelõdni a szervezetben, amik a spermiummal együtt megalkotják a spermát. És ez az, ami távozik a szervezetbõl. Tehát igen. Minél hosszabb ideig tart az aktus, annál több és hígabb anyag fog jönni. (És ajánlom mindenkinek, hogy nyisson ki egy nyolcaodiko bioszkönyvet, ha már idejében nem sikerült megtanulni, helyette inkább most pofáztok hülyeségeket.)
Ez baromság amit az elsõ írt, hogy kezdene, már akkor termelõdni amikor a sex elkezdõdik. Te normális vagy? Az folyamatosan a herében készen áll és újratermelõdik állandóan. A kérdezõnek: teljesen min1 az elõjáték és, hogy élvezi e, ha sok van általában kijön.
A hosszától függ. Ugyanis akkor kezd el termelõdni, amikor szexuálisan izgatott. Tehát ha elkezditek, és öt perc alatt vége, akkor nyilván nem lesz olyan sok.
"jaj én teljesen félreértettem XD azthittem én voltam az elsõ :'D lehetséges, hogy álmos vagyok:D" ezt ilyen halovány hangon, kicsit "szétcsúszva" kezdtem el magamban olvasni...nagyot ütött!! XDXD
Multkor néztem bele a lányom bioszkönyvébe és meglepõdtem hogy nincs részletesen leírva minden. csak a nemi szervek felépítése és feladata...
hát engem is kiütött mikor mégegyszer elolvastam, és rájöttem hogy nem is én voltam az elsõ :DDD wáá xd
Pazar XDXD Pánik indul!!!
ez nem válasz lesz, de egy viccnek jó! A TSZ-nél új fejõgépet vesznek, amit Józsi bácsi ellõször otthon kipróbál önmagán.... Aztán nem tudja kikapcsolni, s felhívja a fõnökét, hogy "Uram, nem tudom kikapcsolni a fejõgépet, hogyan kell?" mire a fõnöke válaszolja: "Ne aggódjon Józsi bácsi, 12 liter után automatikusan kikapcsol!"

Mitől lehet az átlagosnál kevesebb a magzatvíz? Mennyire veszélyes? És mit jelenthet ez: A bal a. uterinán jelzett kdm?

Vérzés miatt csináltak uh-t most a 32. héten és ezt írták a papírra. Az orvosmmal csak a jöv? héten tudok beszélni.

Legjobb válasz: Elõször is ne idegeskedj. Ha nagy gond lenne, mondta volna a dokid. Biztos tudatta volna veled, ha veszélyes. Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Gondolj arra, hogy nem sokára már a karjaidban tarthatod a picurt. Üdv.: 19 hetes kismama

Elõször is ne idegeskedj. Ha nagy gond lenne, mondta volna a dokid. Biztos tudatta volna veled, ha veszélyes. Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Gondolj arra, hogy nem sokára már a karjaidban tarthatod a picurt. Üdv.: 19 hetes kismama

Mennyire reális az, h szülés közben meg lehet halni? Ez csak "tévhit", vagy tényleg előfordulhat? És ha igen, mitől?

Legjobb válasz: Manapság nagyon ritka, ha kórházban szülésekrõl beszélünk. (És nem mondjuk egy tanyán élõ eltitkolt terhességgel komplikációkkal terhelt szülésrõl.) Oka lehet túl nagy vérveszteség, egyébként is fennálló szívgyengeség, vagy mondjuk, ha valakinek az erõlködéstõl megpattan egy veszélyes helyen az agyában egy ér, ilyesmik. Teljesen egészséges anyukánál, gondozott terhességnél, megfelelõ körülmények között, ahol fel vannak arra is készülve, hogy esetleg császározni kell, szerintem nem nagyon van, legalábbis én nem hallottam róla.

Manapság nagyon ritka, ha kórházban szülésekrõl beszélünk. (És nem mondjuk egy tanyán élõ eltitkolt terhességgel komplikációkkal terhelt szülésrõl.) Oka lehet túl nagy vérveszteség, egyébként is fennálló szívgyengeség, vagy mondjuk, ha valakinek az erõlködéstõl megpattan egy veszélyes helyen az agyában egy ér, ilyesmik. Teljesen egészséges anyukánál, gondozott terhességnél, megfelelõ körülmények között, ahol fel vannak arra is készülve, hogy esetleg császározni kell, szerintem nem nagyon van, legalábbis én nem hallottam róla.
Hát, én azt olvastam a helyi lapban, hogy a kórház elleni perek 80 %-a a szülészeten elkövetett mûhibák miatt zajlik. Persze gondolhatod, hogy sosem az ügyfél nyer, az orvosok nagyon védik egymást. Arról, hogy meghalt volna az anya, nem hallottam, de arról igen, hogy a gyermek károsodott. De tényleg ilyenkor nem ezeket kell olvasgatni, hanem bízni abban, hogy nem mi leszünk a ritka kivétel. Na meg, bárki bármit mond, én pont ezért valahogy kipengetem a magándokinak valót. Az én orvosomra azt mondják, hogy még soha nem volt elrontott szülése.
szia, Nem szabad ezt így megközelíteni... Te vársz kisbabát? Mert ha igen, akkor csak arra gondolj, hogy nagyon ügyesek lesztek, és mindenki nektek fog segíteni a szülésnél. És ezt a babával is beszéld meg. hidd el könnyû, gyors szülésed lesz, ha pozitívan, félelem nélkül állsz hozzá. 2 csajszi anyukája vagyok, egyik 22 hónapos, másik 2 hetes. Elsõ csajszi 4, 5 óra alatt született meg, második csajszi 2 óra alatt.... Kitartás, nem lesz baj..:) )
szia! így tényleg ne állj neki a dolgoknak. Egy egyszerû torokmandula mûtét is végzõdhet balul. Fontos, hogy szülés elõtt nyílt napon járd körbe a leendõ szülészetet, amit választottál; ismerkedj a szülésznõkkel, a közeggel. Szerintem kijelenthetem nyugodtan, hogy azért a szülészet talán az egyik olyan részleg, ahol nagyon odafigyelnek a mamára és a babára is. Oké vannak ellenpéldák is ;de ez kis százalék. Én nekem nem volt fogadott dokim, szülésznõm , volt viszont komplikációm szülés alatt. Pillanatok alatt áthidalták , és egészséges kisbabám született. De mondjuk a szülészeten is látszott, hogy felkészültek. ( minden elõkészítve, tisztaság, rend)
Jaj, miért kell a másikat ijesztgetni?
Barátnõm édesanyja szülés közben halt meg. :(( Szegénykém a mai napig magát okolja. :(( Nem tudom mitõl halt meg, de sajnos lehetséges minden.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!