Találatok a következő kifejezésre: Az mennyire és (9245 db)

Mennyi a GYED-etek? Akinek kevés az mennyi és hogyan osztjátok be, ha a férjetek minimálbért keres? Hogy lehet kevés pénzből pelenkát, ruhát, kaját stb. venni, csekket befizetni.

Legjobb válasz: Õszintén fogalmam sincs. Múltkor itt volt egy ilyen kérdés ahol így a pénzbeosztás felé kanyarodott a téma, nekem 3 kicsi gyerekem van de az hogy egy hónapban 40-50 ezer forintból kijöjjünk kaja ügyileg egyszerûen ha megfeszülök se sikerül... Nekem a gyedem most az intézkedést követõen 72 ezer lesz 80 helyett. Kapásból lejön belõle a lakáshitelünk. A férjem nem minimálbért keres szerencsére de én is igyekszem mindenen és mindenhol spórolni de ha boltban vásárolunk (heti egy nagyot szoktunk) nem jövök ki 13-15 ezer ft alatt!!! Az egy hónapban 52-60 ezer ft...(jó lehet hogy ebben nem CSAK szigorúan kaja van, van benne wc papír papírzsepi szalvéta egy csomag pelus ha épp elfogyott, vagy tusfürdõ sampon egy egy.)

Õszintén fogalmam sincs. Múltkor itt volt egy ilyen kérdés ahol így a pénzbeosztás felé kanyarodott a téma, nekem 3 kicsi gyerekem van de az hogy egy hónapban 40-50 ezer forintból kijöjjünk kaja ügyileg egyszerûen ha megfeszülök se sikerül... Nekem a gyedem most az intézkedést követõen 72 ezer lesz 80 helyett. Kapásból lejön belõle a lakáshitelünk. A férjem nem minimálbért keres szerencsére de én is igyekszem mindenen és mindenhol spórolni de ha boltban vásárolunk (heti egy nagyot szoktunk) nem jövök ki 13-15 ezer ft alatt!!! Az egy hónapban 52-60 ezer ft...(jó lehet hogy ebben nem CSAK szigorúan kaja van, van benne wc papír papírzsepi szalvéta egy csomag pelus ha épp elfogyott, vagy tusfürdõ sampon egy egy.)
Ha nincs hiteletek, akkor nagyon jól be lehet osztani. MI már hónapok óta élünk úgy, hogy befizetjük amit be kell és marad 16 ezrünk minden másra... mind ez azért, mert a tgyás kérvényemet még nem bírálták el. Nagyon szûken, de megoldható volt eddig. Üdv:3 lányos
A kérdező hozzászólása: Bizton én/mi csinálunk valamit rosszul, mert az én gyedem 51.000 Ft, a férjem minimálbért keres, közös gyermekünk 14 hónapos, de van egy gyereke a férjemnek, aki után 20.000Ft gyerektartást fizet, és persze még van hitelünk is. Szegény családomtól minden hónapban kérünk "kölcsön", de hogy mikor tudjuk megadni, fogalmam sincs. És persze mindezek mellett férjem édesanyjához kellett költöznünk, mert meghalt az apukája... Nagyon nem egyszerû.. Ezért kérdeztem, hogy mit csináltok..

2 honapos anyatejes a babám. De talán kevés a tejem és potolni akarom tápszerrel. Akik tápszerrel kiegészitettek, az anyatej mellett, azok mennyit és milyen idöközönként adták?

Legjobb válasz: Mibõl gondolod, hogy kevés a tej? Ha elkezded tápszerrel pótolni, akkor csak csökkenni fog. Elõször próbáld növelni a tej mennyiségét, és ha még úgy sem elég akkor pótold.Növelni tudod, ha gyakrabban teszed mellre (igény szerint, amikor kéri), akár 20x is egy nap.Homeopátia és teák is segíthetnek.Kb 1 hét alatt szokott rendezõdni a kereslet-kínálat.Ha mindent megtettél és mégsem elég, akkor is mindig! csak szoptatás után adj tápszert (éjjel is).Figyeld meg, hogy a nap melyik szakában éhesebb a babád és akkor pótolhatod.30-60ml csinálj meg és ha még éhes marad adj neki.Ha nem kéri, akkor elég volt a tejci.Ha tápszert adsz neki, utánna már nehéz visszahozni a tej mennyiségét.

Mibõl gondolod, hogy kevés a tej? Ha elkezded tápszerrel pótolni, akkor csak csökkenni fog. Elõször próbáld növelni a tej mennyiségét, és ha még úgy sem elég akkor pótold.Növelni tudod, ha gyakrabban teszed mellre (igény szerint, amikor kéri), akár 20x is egy nap.Homeopátia és teák is segíthetnek.Kb 1 hét alatt szokott rendezõdni a kereslet-kínálat.Ha mindent megtettél és mégsem elég, akkor is mindig! csak szoptatás után adj tápszert (éjjel is).Figyeld meg, hogy a nap melyik szakában éhesebb a babád és akkor pótolhatod.30-60ml csinálj meg és ha még éhes marad adj neki.Ha nem kéri, akkor elég volt a tejci.Ha tápszert adsz neki, utánna már nehéz visszahozni a tej mennyiségét.
Hát sajnos nekem az elejétõl kell tápszert is adnom, hiába fejtem minden szopi után, egyre kevesebb jött ki. Nekünk már régóta több a tápszer, mint a tejcsi, de összesítve le tudom írni. Mindig szopival kezdünk, hogy ne szokja meg a kényelmes cumisüvegezést. Változó, 30-60ml szopi, majd 120ml tápi. De olyan 6 kg körül van. Nagy baba volt. Remélem tudtam segíteni. Ha csak most veszed észre, hogy kevesebb a tejed, akkor szerintem elõször csak 30 ml csinálj, és ha még kér, akkor még 30at.

Ha mükörmöt hasznalok az mennyire és mibe karositja az igazi körmömet?

Legjobb válasz: Jelenleg nincs mûkörmöm, de tavaly nekem is volt. Én zseléset csináltattam a körmössel. Ameddig rajt volt nagyon szép volt. Mikor leszedettem a körmössel nagyon csúnya volt. A körmömet úgy tudtam hajligatni mint egy papírdarabot. Annyira elgyengült. Azóta nem is volt mûkörmöm. Most szeretnék megint csináltatni, mert barátnõim (akik szintén zseléset szoktak csináltatni) azt mondták, hogy idõ kell a körömnek, mire "megszokja". Azt nem tudom, hogy mi igaz ebbõl :) Én kipróbálom:D Hátha igazuk van :)

Jelenleg nincs mûkörmöm, de tavaly nekem is volt. Én zseléset csináltattam a körmössel. Ameddig rajt volt nagyon szép volt. Mikor leszedettem a körmössel nagyon csúnya volt. A körmömet úgy tudtam hajligatni mint egy papírdarabot. Annyira elgyengült. Azóta nem is volt mûkörmöm. Most szeretnék megint csináltatni, mert barátnõim (akik szintén zseléset szoktak csináltatni) azt mondták, hogy idõ kell a körömnek, mire "megszokja". Azt nem tudom, hogy mi igaz ebbõl :) Én kipróbálom:D Hátha igazuk van :)
nekem most szeptember ota van ujra folyamatosan. Mikor legelõször vt letört az egyik és nagyon puha volt alatta a körmöm. De most decemberben is sikerült letörnöm egyet és semmi baja nem volt alatta a körmömnek:) Szerintem is megszokja.
A kérdező hozzászólása: oo nagyon szépen köszönöm!:)
Szia!! Nem kell hogy megszokja, nincs ilyen!! Azt hogy mennyire teszi tönkre a körmöd, nagyban függ a körmöstõl is...Ha nem jól végzi a munkát, akkor könnyen elreszelheti a saját körmöd felületét illetve egyéb károkat okozhat. Természetesen valamennyire meggyengül a mûköröm alatt a saját köröm, de ez a mûköröm eltávolítása után különbözõ ápolókkal erõsíthetõ
A kérdező hozzászólása: értem:) köszönöm szépen


Ha van egy 4 magos gép, amiben van egy 1gb ddr5 ös graf kártya de csak 667mhz ramok vannak benne akkor az mennyíre és miben veti vissza a gépet?

Legjobb válasz: Mondjuk ha a Burnout Paradise nm megy rendesen 1GB DDR3 1333MHz-s rammal, akkor ez 75%-ban veti vissza.

Mondjuk ha a Burnout Paradise nm megy rendesen 1GB DDR3 1333MHz-s rammal, akkor ez 75%-ban veti vissza.

2^-1 mod 7 az mennyi és miért?

Kett? a mínusz els?n. Úgy gondolom, 4-nek kell lennie, de nem biztos és lényeges lenne, hogy miért annyi?

Legjobb válasz: Valamit elnézhettél mert a kongruenciák csak egész számra vannak értelmezve 2^-1iken pedig 0.5.

Valamit elnézhettél mert a kongruenciák csak egész számra vannak értelmezve 2^-1iken pedig 0.5.
Én a http://matek.hu/ oldalon számoltattam ki vele, szerinte 1/2. Jobb indokot nem tudok mondani.
A kérdező hozzászólása: Egy matematikai óra 4-es számánál van ez. Itt láthatjátok: http://www.uncommongoods.com/product/geek-clock A többire rájöttem, de ezt nem értem.
A kérdező hozzászólása: Szerintem ez is megvan: 2^-1-t 1:2-nek kell felfogni Z7 alatt. Z7-ben a 0=7, így az egyhez nyugodtan hozzáadhatok 0-át, azaz 7-et. Akkor (1+7):2 lesz, azaz 8:2=4. Szerintetek?
Javítás: , , A modulo prím p maradékosztályok a rájuk értelmszerûen átvitt szorzás és összeadás mûveletekre nézve testeT alkotnak''.

Kb. mennyit és mennyi idõ alatt lehetne lefogyni az étel mennyiség csökkentésével?

A nyár folyamán (2-2,5 hónap alatt) szeretnék megszabadulni legalább 15 kilótól. A zöldség és gyümölcs terápiát már elkezdtem, de valami edzés terv még kellene hozzá. Sajnos nem tudok elmenni itthonról mert van egy 1 éves kisfiam akit szinte egyedül nevelek.

Legjobb válasz: Kb. mennyit és mennyi idõ alatt lehetne lefogyni az étel mennyiség csökkentésével? És addig fogod csökkenteni míg nem koplalsz, utána jól bekajálsz és elmegy egy életre a fogyókúrától a kedved+ lelkiismeret furdalásod lesz. Kiadós reggeli, egy adag gyümölcs tízórai, átlagos ebéd, nasira gyümölcs, vacsira valami könnyû. Otthon is tudsz tornázni, nem kell hozzá kimozdulni. Hasizom gyakorlatok, súlyzózás. Sok sikert ;)

Kb. mennyit és mennyi idõ alatt lehetne lefogyni az étel mennyiség csökkentésével? És addig fogod csökkenteni míg nem koplalsz, utána jól bekajálsz és elmegy egy életre a fogyókúrától a kedved+ lelkiismeret furdalásod lesz. Kiadós reggeli, egy adag gyümölcs tízórai, átlagos ebéd, nasira gyümölcs, vacsira valami könnyû. Otthon is tudsz tornázni, nem kell hozzá kimozdulni. Hasizom gyakorlatok, súlyzózás. Sok sikert ;)

Mennyi ma Magyarországon a munkanélküliek száma? Mennyi a magyarországi felnőttkorú munkaképes lakosság száma? Mennyi ebből az aktívan és rendszeresen dolgozó? Mennyi munkalehetőség van?

Legjobb válasz: "A munkaképes korú lakosságról azt feltételezem, hogy beleszámítandóak a részmunkaidõben dolgozó édesanyák, vagy a rokkantnyugdíjasok, stb." Beleszámítanak, mivel a munkaképes KORÚakról van szó. "Különben igaz, hogy egy két diplomás ember nem fog odaállni a három mûszakos szalagmunka mellé - hiszen azt mondja nem ezért tanult évekig - de akkor mit vár? Tartsa el a társadalom és azok, akik 3 mûszakban dolgoznak szalag mellett?" Nem itt van a probléma. Hanem ott, hogy a drágalátos "munkaadók" ahelyett, hogy normális béreket kínálnának a szakmunkásoknak, azon nyivákolnak, hogy munkaerõhiány van és állambácsi segíííccsen. Azt nem veszik észre, hogy senki sem fog a diplomás irodai segéderõ fizetésének 40%-áért fizikai munkát végezni. Akkor már inkább kivándorol olyan országokba, ahol dolgozni nem szégyen és büntetés. Keressen a szakmunkás majdnem annyit, mint a kezdõ diplomás (ld. sok nyugati országban, pl. Hollandia, Dánia), és akkor mindjárt nem lenne "munkaerõhiány", mert dolgozni (mármint valóban, tehát kézzel dolgozni, nem fénymásolni meg irodában kávét fõzni) nem lenne szégyen.

"A munkaképes korú lakosságról azt feltételezem, hogy beleszámítandóak a részmunkaidõben dolgozó édesanyák, vagy a rokkantnyugdíjasok, stb." Beleszámítanak, mivel a munkaképes KORÚakról van szó. "Különben igaz, hogy egy két diplomás ember nem fog odaállni a három mûszakos szalagmunka mellé - hiszen azt mondja nem ezért tanult évekig - de akkor mit vár? Tartsa el a társadalom és azok, akik 3 mûszakban dolgoznak szalag mellett?" Nem itt van a probléma. Hanem ott, hogy a drágalátos "munkaadók" ahelyett, hogy normális béreket kínálnának a szakmunkásoknak, azon nyivákolnak, hogy munkaerõhiány van és állambácsi segíííccsen. Azt nem veszik észre, hogy senki sem fog a diplomás irodai segéderõ fizetésének 40%-áért fizikai munkát végezni. Akkor már inkább kivándorol olyan országokba, ahol dolgozni nem szégyen és büntetés. Keressen a szakmunkás majdnem annyit, mint a kezdõ diplomás (ld. sok nyugati országban, pl. Hollandia, Dánia), és akkor mindjárt nem lenne "munkaerõhiány", mert dolgozni (mármint valóban, tehát kézzel dolgozni, nem fénymásolni meg irodában kávét fõzni) nem lenne szégyen.
Cigányokkal vagy anélkül?
nem annyira fekete és fehér a kérdésed, hiába van elvileg mondjuk statisztikailag annyi "üres lyuk" mnint amennyi munkanélküli, itt felmerülnek az iskolai végzettségi szinttel kapcsolatos problémák, azaz egy kétdiplomást nyilván nem lehet kötelezni egy 4 osztályt igénylõ munkára. Imádom amikro okosok mondják, hogy "pedig itt van munka mindenkinek" .. van persze, hogyne, csak van akinek magsabbak az igényei a három mûszakos gyártósori betanított munkánál. Úgyhogy bonyolultabb ez a téma .... Munkaképes embernek is kit nevezel? Ez sem egyértelmû ..
Munkavállalási korú népesség: 6, 5 M Ebbõl: Foglalkoztatottak: 3, 7 M Inaktívak: 2, 4 M Munkanélküliek: 0, 4 M

Kinéztem egy Jumbo (4, 4kg) tömegnövelõt és meg tudnátok mondani, hogy mennyit kéne szednem, hányszor, mikor, milyen gyorsan fogyna el és mi lenne akkor ha többet szednék az ajánlottnál, mennyit és mit edzek hozzá és mennyit kéne és mit enni hozzá?

16 éves 180+ cm és 50-55kg. Elég szar ilyen soványnak lenni, fõleg tavasszal, nyáron. Edzés terv csak annyi amit tesin csinálnánk + kötelezõ tesi (kosár) ami hétfõ suliba 8-9. órában van + itthon 3szor egy héten edzenék. Cél, hogy áprilisra 70kg + legyek és azért szeretném ha látszódna egy kis izom is. Enni reggelire egy szendvicset szoktam suliba 3-4 szenyát vacsorára tojás rántotta (3-4 tojás + szalonna) ebédre attól függ mi itthon a kaja mert ha szeretem akkor azt ha nem akkor melegszendvicset szoktam.

Legjobb válasz:
Te nem leszel áprilisig 70kg, vagy ha igen az mind csak zsír lesz! Ahhoz viszont nem kell edzeni, csak zabálni, mint egy disznó! A tesi órákat hagyjuk, meg a kosárt is. Azok semmit sem érnek tömegnövelés szempontjából. Sõt az ilyen kis gilisztákat még kifejezetten hátráltatja is a tömegnövelésben! Jó ötlet, hogy hetente háromszor otthon edzel, bár konditeremben még jobb volna! A jumbot csakis közvetlenül edzés után idd, semmikor máskor. Vagyis hetente háromszor iszol egy adagaot (220 grammot), akkor az húsz edzés utáni alkalom, tehát több mint másfél hónapig fog kitartani! A kajád úgy szar, ahogy van. Borzalmas! Ne szendvicseket egyél, meg melegszendvicseket, hanem csirkemellet, rizst és zöldségeket! Neked kell naponta 2g/testsúlykilogramm fehérje, és vagy 7g/testsúlykilogramm szénhidrát. Fehérjeforrások: Sovány húsok (Csirkemell, pulykamell, sovány marha, nyúlhús), halak, tojás, sovány sajtok és túró. Szénhidrátforrások: legjobb a rizs és a zab (de mert ilyen vézna vagy ehetsz burgonyát és tésztát is) Zöldség bármennyi mehet. Gyümölcs módjával. Két és fél - három óránként egyél!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Te nem leszel áprilisig 70kg, vagy ha igen az mind csak zsír lesz! Ahhoz viszont nem kell edzeni, csak zabálni, mint egy disznó! A tesi órákat hagyjuk, meg a kosárt is. Azok semmit sem érnek tömegnövelés szempontjából. Sõt az ilyen kis gilisztákat még kifejezetten hátráltatja is a tömegnövelésben! Jó ötlet, hogy hetente háromszor otthon edzel, bár konditeremben még jobb volna! A jumbot csakis közvetlenül edzés után idd, semmikor máskor. Vagyis hetente háromszor iszol egy adagaot (220 grammot), akkor az húsz edzés utáni alkalom, tehát több mint másfél hónapig fog kitartani! A kajád úgy szar, ahogy van. Borzalmas! Ne szendvicseket egyél, meg melegszendvicseket, hanem csirkemellet, rizst és zöldségeket! Neked kell naponta 2g/testsúlykilogramm fehérje, és vagy 7g/testsúlykilogramm szénhidrát. Fehérjeforrások: Sovány húsok (Csirkemell, pulykamell, sovány marha, nyúlhús), halak, tojás, sovány sajtok és túró. Szénhidrátforrások: legjobb a rizs és a zab (de mert ilyen vézna vagy ehetsz burgonyát és tésztát is) Zöldség bármennyi mehet. Gyümölcs módjával. Két és fél - három óránként egyél!
A kérdező hozzászólása: Suliba is rizst vigyek?
Persze! Fogsz egy vagy két ételtartós dobozt, bele a rizs, a csirkemell felaprítva, zöldségek (paprika, paradicsom, kígyóuborka) felaprítva. Beledobsz még egy villát, és szünetekben azt zabálod!
A kérdező hozzászólása: Oks. Köszi a gyúnyos és segítõkész választ.

Egy számítógépnek mennyi az átlag, és mennyi még az a hőmérséklet, amit még el lehet fogadni?

Van a google desktopon egy gép statisztika mér?, és ott általában 39-40 C volt a gépem, amit még zölddel mutatott. Most már 43 a géph?mérséklet, és már barnássárgával jelzi ki az infót, lehet ezzel valamit csinálni (nem tudom hogy a géppel vagy a programmal van e a baj)? Szerintem 4-5 órája lehet bekapcsolva a gépem, és semmi terhel?t nem futattam vele, végig torrent megy, meg már tegnap is 42 C volt, amit úgyszintén barnássárgával mutatott. Köszönöm az értelmes válaszokat!

Legjobb válasz: Ne kapj rögtön frászt! Elõször is ellenõrizd, hogy a lakás hõmérséklete emelkedett-e, a ventillátor nem kapta-e tele magát porral, a hûtõbordák nem porosodtak-e. (Nálunk egy kõmûvesmunka után volt hasonló, rájöttem, hogy amíg poroltunk ment a gép, úgyhogy ki kellett takarítani és kész... Ijedtemben plusz ventillátort is vettem.) Ha mindez oké, és nem az amúgy is melegedõ idõjárás miatt van, akkor kezdj el utánanézni a gyártó weboldalán, hogy mennyi a tûréshatár. (alaplap, processzor, videokártya) és használj inkább valami profi programot, mert az ilyen mindenkinek minden gépére tökéletes programokat én nem annyira szeretem. Egyébként ez olyan kismértékû emelkedés, hogy nem aggódnék miatta. Meg a gép minden rezdülésére sem kell azonnal ugrani, szóval nyugi. Ha minden lehetõséget kizártál, akkor is további emelkedések, és a piros mezõbe költözés kell ahhoz, hogy egy szervíz szóba álljon veled, és akkor is valószínûleg azt mondják vegyél egy ventillátort, amitõl jobban zúg a gép... (Ha az én gépemmel történne, levenném az oldalát és megnézném megnyugszik-e, ha igen visszatenném addig amíg tartós és komoly emelkedést nem produkál...) Nem tudom ez segített-e... Üdv: Tornádó

Ne kapj rögtön frászt! Elõször is ellenõrizd, hogy a lakás hõmérséklete emelkedett-e, a ventillátor nem kapta-e tele magát porral, a hûtõbordák nem porosodtak-e. (Nálunk egy kõmûvesmunka után volt hasonló, rájöttem, hogy amíg poroltunk ment a gép, úgyhogy ki kellett takarítani és kész... Ijedtemben plusz ventillátort is vettem.) Ha mindez oké, és nem az amúgy is melegedõ idõjárás miatt van, akkor kezdj el utánanézni a gyártó weboldalán, hogy mennyi a tûréshatár. (alaplap, processzor, videokártya) és használj inkább valami profi programot, mert az ilyen mindenkinek minden gépére tökéletes programokat én nem annyira szeretem. Egyébként ez olyan kismértékû emelkedés, hogy nem aggódnék miatta. Meg a gép minden rezdülésére sem kell azonnal ugrani, szóval nyugi. Ha minden lehetõséget kizártál, akkor is további emelkedések, és a piros mezõbe költözés kell ahhoz, hogy egy szervíz szóba álljon veled, és akkor is valószínûleg azt mondják vegyél egy ventillátort, amitõl jobban zúg a gép... (Ha az én gépemmel történne, levenném az oldalát és megnézném megnyugszik-e, ha igen visszatenném addig amíg tartós és komoly emelkedést nem produkál...) Nem tudom ez segített-e... Üdv: Tornádó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen válaszod!
Szia! Nálam a proci(AMD) hõmérséklete mondjuk egy combosabb játék alatt(metro 2033) 45 C. Procinként változik, de szerintem 60C-ig nem kell félned. Unokatesóm I5-ös procija ha nekiáll dolgozni simán eléri a 90C-ot is. A videó kártyám procija terhelés alatt 65C(GTX260) körül van. Szerintem a 42C tökéletes hõmérséklet és még 50C környékén se kell félned.

Mennyi ido mire megcsinaljak magyarorszagon az utlevelet? Es mennyibe kerul az ara kb?

koszi

Legjobb válasz: Eloszor idopontot kell kerned, es arra visszamenned. Valtozo, hogy mikorra hivnak vissza. De ha gyorsitottat kersz, es nincs nagyon elojegyzesuk, lehet hogy azonnal keszitenek fenykepet rolad, es par nap mulva ki is kuldik a cimedre. Ha nem gyorsitottat kersz akkor az idopontra visszamesz, es kb. 1 het mulva megvan. Az okmanyirodaba kell menned csinaltatni. Az arat sajnos nem tudom, lehet hogy az okmanyiroda lapjan rajt van, nezd meg. 5 vagy 10 evre kerheted, fugg az ar, hogy mennyi idore kered, es hogy gyorsitottat, vagy simat kersz.

Eloszor idopontot kell kerned, es arra visszamenned. Valtozo, hogy mikorra hivnak vissza. De ha gyorsitottat kersz, es nincs nagyon elojegyzesuk, lehet hogy azonnal keszitenek fenykepet rolad, es par nap mulva ki is kuldik a cimedre. Ha nem gyorsitottat kersz akkor az idopontra visszamesz, es kb. 1 het mulva megvan. Az okmanyirodaba kell menned csinaltatni. Az arat sajnos nem tudom, lehet hogy az okmanyiroda lapjan rajt van, nezd meg. 5 vagy 10 evre kerheted, fugg az ar, hogy mennyi idore kered, es hogy gyorsitottat, vagy simat kersz.
Nem szükséges az idõpont, bemész az okmányirodába, és ahhoz, az irodához mész, ahol az útlevelet csinálják.Kérsz sorszámot, majd behívnak, ki kell tölteni valami papírt, lefényképeznek és kész. Adnak egy csekket, amit be kell fizetni, és vissza kell vinni nekik. Aztán értesítenek, ha készen van, vagy be kell menni érte, vagy ajánlottan kiküldik! Kérhetsz gyorsítottat is, csak drágább, mint a sima. a sima is készen van 2-3 nap alatt! 5 évre: 7500 Ft 10 évre:14 000 Ft
Nekem most jött meg január 06.-án és csak 1 hetet kellet várnom.A gyerekeknek 5 évre 1500 ft-felnõtteknek 5 évre 6000ft.Nálunk így volt.
2. válaszoló vagyok: Bocs, elnéztem, csak a nyártól változik majd az ára, akkor viszont már chippes útleveleket fognak csinálni.
Nekem 3 nap volt gyorsítottan, úgy hogy érte mentem.A központi okmány irodában csináltattam
2009 augusztus 24 : Sürgõsen útlevélre volt szükségem.HÉTFÕN elmentem az okmányirodába 13ó-kor.Elintéztünk mindent kb. fél óra alatt. Az ügyintézõ azzal kábitott, hogy kb.2 hét múlva postázzák, vagy sürgõsségi üi.-sel 3munkanap (dupla költség ). Gondoltam-Én nem adok+7500-at, Jó lesz a "normál" üi.! CSÜTÖRTÖK reggel a postás Kétszer cssengetett:Ajánlott küldeményt hozott! Mivolt az ? Hát az Új útlevelem ! Igy került 7500 ft-ba 2 és fél nap alatt.Na most ugyan ezért akár 15000 ft elkérni nem lett volna arcátlanság?(Egyébként Borsod megyében) A sürgõsségi üi. nagy lehúzás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!