Találatok a következő kifejezésre: Az mennyire és (8865 db)

Mennyi a GYED-etek? Akinek kevés az mennyi és hogyan osztjátok be, ha a férjetek minimálbért keres? Hogy lehet kevés pénzből pelenkát, ruhát, kaját stb. venni, csekket befizetni.

Legjobb válasz: Õszintén fogalmam sincs. Múltkor itt volt egy ilyen kérdés ahol így a pénzbeosztás felé kanyarodott a téma, nekem 3 kicsi gyerekem van de az hogy egy hónapban 40-50 ezer forintból kijöjjünk kaja ügyileg egyszerûen ha megfeszülök se sikerül... Nekem a gyedem most az intézkedést követõen 72 ezer lesz 80 helyett. Kapásból lejön belõle a lakáshitelünk. A férjem nem minimálbért keres szerencsére de én is igyekszem mindenen és mindenhol spórolni de ha boltban vásárolunk (heti egy nagyot szoktunk) nem jövök ki 13-15 ezer ft alatt!!! Az egy hónapban 52-60 ezer ft...(jó lehet hogy ebben nem CSAK szigorúan kaja van, van benne wc papír papírzsepi szalvéta egy csomag pelus ha épp elfogyott, vagy tusfürdõ sampon egy egy.)

Õszintén fogalmam sincs. Múltkor itt volt egy ilyen kérdés ahol így a pénzbeosztás felé kanyarodott a téma, nekem 3 kicsi gyerekem van de az hogy egy hónapban 40-50 ezer forintból kijöjjünk kaja ügyileg egyszerûen ha megfeszülök se sikerül... Nekem a gyedem most az intézkedést követõen 72 ezer lesz 80 helyett. Kapásból lejön belõle a lakáshitelünk. A férjem nem minimálbért keres szerencsére de én is igyekszem mindenen és mindenhol spórolni de ha boltban vásárolunk (heti egy nagyot szoktunk) nem jövök ki 13-15 ezer ft alatt!!! Az egy hónapban 52-60 ezer ft...(jó lehet hogy ebben nem CSAK szigorúan kaja van, van benne wc papír papírzsepi szalvéta egy csomag pelus ha épp elfogyott, vagy tusfürdõ sampon egy egy.)
Ha nincs hiteletek, akkor nagyon jól be lehet osztani. MI már hónapok óta élünk úgy, hogy befizetjük amit be kell és marad 16 ezrünk minden másra... mind ez azért, mert a tgyás kérvényemet még nem bírálták el. Nagyon szûken, de megoldható volt eddig. Üdv:3 lányos
A kérdező hozzászólása: Bizton én/mi csinálunk valamit rosszul, mert az én gyedem 51.000 Ft, a férjem minimálbért keres, közös gyermekünk 14 hónapos, de van egy gyereke a férjemnek, aki után 20.000Ft gyerektartást fizet, és persze még van hitelünk is. Szegény családomtól minden hónapban kérünk "kölcsön", de hogy mikor tudjuk megadni, fogalmam sincs. És persze mindezek mellett férjem édesanyjához kellett költöznünk, mert meghalt az apukája... Nagyon nem egyszerû.. Ezért kérdeztem, hogy mit csináltok..

2 honapos anyatejes a babám. De talán kevés a tejem és potolni akarom tápszerrel. Akik tápszerrel kiegészitettek, az anyatej mellett, azok mennyit és milyen idöközönként adták?

Legjobb válasz: Mibõl gondolod, hogy kevés a tej? Ha elkezded tápszerrel pótolni, akkor csak csökkenni fog. Elõször próbáld növelni a tej mennyiségét, és ha még úgy sem elég akkor pótold.Növelni tudod, ha gyakrabban teszed mellre (igény szerint, amikor kéri), akár 20x is egy nap.Homeopátia és teák is segíthetnek.Kb 1 hét alatt szokott rendezõdni a kereslet-kínálat.Ha mindent megtettél és mégsem elég, akkor is mindig! csak szoptatás után adj tápszert (éjjel is).Figyeld meg, hogy a nap melyik szakában éhesebb a babád és akkor pótolhatod.30-60ml csinálj meg és ha még éhes marad adj neki.Ha nem kéri, akkor elég volt a tejci.Ha tápszert adsz neki, utánna már nehéz visszahozni a tej mennyiségét.

Mibõl gondolod, hogy kevés a tej? Ha elkezded tápszerrel pótolni, akkor csak csökkenni fog. Elõször próbáld növelni a tej mennyiségét, és ha még úgy sem elég akkor pótold.Növelni tudod, ha gyakrabban teszed mellre (igény szerint, amikor kéri), akár 20x is egy nap.Homeopátia és teák is segíthetnek.Kb 1 hét alatt szokott rendezõdni a kereslet-kínálat.Ha mindent megtettél és mégsem elég, akkor is mindig! csak szoptatás után adj tápszert (éjjel is).Figyeld meg, hogy a nap melyik szakában éhesebb a babád és akkor pótolhatod.30-60ml csinálj meg és ha még éhes marad adj neki.Ha nem kéri, akkor elég volt a tejci.Ha tápszert adsz neki, utánna már nehéz visszahozni a tej mennyiségét.
Hát sajnos nekem az elejétõl kell tápszert is adnom, hiába fejtem minden szopi után, egyre kevesebb jött ki. Nekünk már régóta több a tápszer, mint a tejcsi, de összesítve le tudom írni. Mindig szopival kezdünk, hogy ne szokja meg a kényelmes cumisüvegezést. Változó, 30-60ml szopi, majd 120ml tápi. De olyan 6 kg körül van. Nagy baba volt. Remélem tudtam segíteni. Ha csak most veszed észre, hogy kevesebb a tejed, akkor szerintem elõször csak 30 ml csinálj, és ha még kér, akkor még 30at.

Ha mükörmöt hasznalok az mennyire és mibe karositja az igazi körmömet?

Legjobb válasz: Jelenleg nincs mûkörmöm, de tavaly nekem is volt. Én zseléset csináltattam a körmössel. Ameddig rajt volt nagyon szép volt. Mikor leszedettem a körmössel nagyon csúnya volt. A körmömet úgy tudtam hajligatni mint egy papírdarabot. Annyira elgyengült. Azóta nem is volt mûkörmöm. Most szeretnék megint csináltatni, mert barátnõim (akik szintén zseléset szoktak csináltatni) azt mondták, hogy idõ kell a körömnek, mire "megszokja". Azt nem tudom, hogy mi igaz ebbõl :) Én kipróbálom:D Hátha igazuk van :)

Jelenleg nincs mûkörmöm, de tavaly nekem is volt. Én zseléset csináltattam a körmössel. Ameddig rajt volt nagyon szép volt. Mikor leszedettem a körmössel nagyon csúnya volt. A körmömet úgy tudtam hajligatni mint egy papírdarabot. Annyira elgyengült. Azóta nem is volt mûkörmöm. Most szeretnék megint csináltatni, mert barátnõim (akik szintén zseléset szoktak csináltatni) azt mondták, hogy idõ kell a körömnek, mire "megszokja". Azt nem tudom, hogy mi igaz ebbõl :) Én kipróbálom:D Hátha igazuk van :)
nekem most szeptember ota van ujra folyamatosan. Mikor legelõször vt letört az egyik és nagyon puha volt alatta a körmöm. De most decemberben is sikerült letörnöm egyet és semmi baja nem volt alatta a körmömnek:) Szerintem is megszokja.
A kérdező hozzászólása: oo nagyon szépen köszönöm!:)
Szia!! Nem kell hogy megszokja, nincs ilyen!! Azt hogy mennyire teszi tönkre a körmöd, nagyban függ a körmöstõl is...Ha nem jól végzi a munkát, akkor könnyen elreszelheti a saját körmöd felületét illetve egyéb károkat okozhat. Természetesen valamennyire meggyengül a mûköröm alatt a saját köröm, de ez a mûköröm eltávolítása után különbözõ ápolókkal erõsíthetõ
A kérdező hozzászólása: értem:) köszönöm szépen


Ha van egy 4 magos gép, amiben van egy 1gb ddr5 ös graf kártya de csak 667mhz ramok vannak benne akkor az mennyíre és miben veti vissza a gépet?

Legjobb válasz: Mondjuk ha a Burnout Paradise nm megy rendesen 1GB DDR3 1333MHz-s rammal, akkor ez 75%-ban veti vissza.

Mondjuk ha a Burnout Paradise nm megy rendesen 1GB DDR3 1333MHz-s rammal, akkor ez 75%-ban veti vissza.

2^-1 mod 7 az mennyi és miért?

Kett? a mínusz els?n. Úgy gondolom, 4-nek kell lennie, de nem biztos és lényeges lenne, hogy miért annyi?

Legjobb válasz: Valamit elnézhettél mert a kongruenciák csak egész számra vannak értelmezve 2^-1iken pedig 0.5.

Valamit elnézhettél mert a kongruenciák csak egész számra vannak értelmezve 2^-1iken pedig 0.5.
Én a http://matek.hu/ oldalon számoltattam ki vele, szerinte 1/2. Jobb indokot nem tudok mondani.
A kérdező hozzászólása: Egy matematikai óra 4-es számánál van ez. Itt láthatjátok: http://www.uncommongoods.com/product/geek-clock A többire rájöttem, de ezt nem értem.
A kérdező hozzászólása: Szerintem ez is megvan: 2^-1-t 1:2-nek kell felfogni Z7 alatt. Z7-ben a 0=7, így az egyhez nyugodtan hozzáadhatok 0-át, azaz 7-et. Akkor (1+7):2 lesz, azaz 8:2=4. Szerintetek?
Javítás: , , A modulo prím p maradékosztályok a rájuk értelmszerûen átvitt szorzás és összeadás mûveletekre nézve testeT alkotnak''.

Mennyi ma Magyarországon a munkanélküliek száma? Mennyi a magyarországi felnőttkorú munkaképes lakosság száma? Mennyi ebből az aktívan és rendszeresen dolgozó? Mennyi munkalehetőség van?

Legjobb válasz: "A munkaképes korú lakosságról azt feltételezem, hogy beleszámítandóak a részmunkaidõben dolgozó édesanyák, vagy a rokkantnyugdíjasok, stb." Beleszámítanak, mivel a munkaképes KORÚakról van szó. "Különben igaz, hogy egy két diplomás ember nem fog odaállni a három mûszakos szalagmunka mellé - hiszen azt mondja nem ezért tanult évekig - de akkor mit vár? Tartsa el a társadalom és azok, akik 3 mûszakban dolgoznak szalag mellett?" Nem itt van a probléma. Hanem ott, hogy a drágalátos "munkaadók" ahelyett, hogy normális béreket kínálnának a szakmunkásoknak, azon nyivákolnak, hogy munkaerõhiány van és állambácsi segíííccsen. Azt nem veszik észre, hogy senki sem fog a diplomás irodai segéderõ fizetésének 40%-áért fizikai munkát végezni. Akkor már inkább kivándorol olyan országokba, ahol dolgozni nem szégyen és büntetés. Keressen a szakmunkás majdnem annyit, mint a kezdõ diplomás (ld. sok nyugati országban, pl. Hollandia, Dánia), és akkor mindjárt nem lenne "munkaerõhiány", mert dolgozni (mármint valóban, tehát kézzel dolgozni, nem fénymásolni meg irodában kávét fõzni) nem lenne szégyen.

"A munkaképes korú lakosságról azt feltételezem, hogy beleszámítandóak a részmunkaidõben dolgozó édesanyák, vagy a rokkantnyugdíjasok, stb." Beleszámítanak, mivel a munkaképes KORÚakról van szó. "Különben igaz, hogy egy két diplomás ember nem fog odaállni a három mûszakos szalagmunka mellé - hiszen azt mondja nem ezért tanult évekig - de akkor mit vár? Tartsa el a társadalom és azok, akik 3 mûszakban dolgoznak szalag mellett?" Nem itt van a probléma. Hanem ott, hogy a drágalátos "munkaadók" ahelyett, hogy normális béreket kínálnának a szakmunkásoknak, azon nyivákolnak, hogy munkaerõhiány van és állambácsi segíííccsen. Azt nem veszik észre, hogy senki sem fog a diplomás irodai segéderõ fizetésének 40%-áért fizikai munkát végezni. Akkor már inkább kivándorol olyan országokba, ahol dolgozni nem szégyen és büntetés. Keressen a szakmunkás majdnem annyit, mint a kezdõ diplomás (ld. sok nyugati országban, pl. Hollandia, Dánia), és akkor mindjárt nem lenne "munkaerõhiány", mert dolgozni (mármint valóban, tehát kézzel dolgozni, nem fénymásolni meg irodában kávét fõzni) nem lenne szégyen.
Cigányokkal vagy anélkül?
nem annyira fekete és fehér a kérdésed, hiába van elvileg mondjuk statisztikailag annyi "üres lyuk" mnint amennyi munkanélküli, itt felmerülnek az iskolai végzettségi szinttel kapcsolatos problémák, azaz egy kétdiplomást nyilván nem lehet kötelezni egy 4 osztályt igénylõ munkára. Imádom amikro okosok mondják, hogy "pedig itt van munka mindenkinek" .. van persze, hogyne, csak van akinek magsabbak az igényei a három mûszakos gyártósori betanított munkánál. Úgyhogy bonyolultabb ez a téma .... Munkaképes embernek is kit nevezel? Ez sem egyértelmû ..
Munkavállalási korú népesség: 6, 5 M Ebbõl: Foglalkoztatottak: 3, 7 M Inaktívak: 2, 4 M Munkanélküliek: 0, 4 M

Kinéztem egy Jumbo (4, 4kg) tömegnövelõt és meg tudnátok mondani, hogy mennyit kéne szednem, hányszor, mikor, milyen gyorsan fogyna el és mi lenne akkor ha többet szednék az ajánlottnál, mennyit és mit edzek hozzá és mennyit kéne és mit enni hozzá?

16 éves 180+ cm és 50-55kg. Elég szar ilyen soványnak lenni, fõleg tavasszal, nyáron. Edzés terv csak annyi amit tesin csinálnánk + kötelezõ tesi (kosár) ami hétfõ suliba 8-9. órában van + itthon 3szor egy héten edzenék. Cél, hogy áprilisra 70kg + legyek és azért szeretném ha látszódna egy kis izom is. Enni reggelire egy szendvicset szoktam suliba 3-4 szenyát vacsorára tojás rántotta (3-4 tojás + szalonna) ebédre attól függ mi itthon a kaja mert ha szeretem akkor azt ha nem akkor melegszendvicset szoktam.

Legjobb válasz:
Te nem leszel áprilisig 70kg, vagy ha igen az mind csak zsír lesz! Ahhoz viszont nem kell edzeni, csak zabálni, mint egy disznó! A tesi órákat hagyjuk, meg a kosárt is. Azok semmit sem érnek tömegnövelés szempontjából. Sõt az ilyen kis gilisztákat még kifejezetten hátráltatja is a tömegnövelésben! Jó ötlet, hogy hetente háromszor otthon edzel, bár konditeremben még jobb volna! A jumbot csakis közvetlenül edzés után idd, semmikor máskor. Vagyis hetente háromszor iszol egy adagaot (220 grammot), akkor az húsz edzés utáni alkalom, tehát több mint másfél hónapig fog kitartani! A kajád úgy szar, ahogy van. Borzalmas! Ne szendvicseket egyél, meg melegszendvicseket, hanem csirkemellet, rizst és zöldségeket! Neked kell naponta 2g/testsúlykilogramm fehérje, és vagy 7g/testsúlykilogramm szénhidrát. Fehérjeforrások: Sovány húsok (Csirkemell, pulykamell, sovány marha, nyúlhús), halak, tojás, sovány sajtok és túró. Szénhidrátforrások: legjobb a rizs és a zab (de mert ilyen vézna vagy ehetsz burgonyát és tésztát is) Zöldség bármennyi mehet. Gyümölcs módjával. Két és fél - három óránként egyél!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Te nem leszel áprilisig 70kg, vagy ha igen az mind csak zsír lesz! Ahhoz viszont nem kell edzeni, csak zabálni, mint egy disznó! A tesi órákat hagyjuk, meg a kosárt is. Azok semmit sem érnek tömegnövelés szempontjából. Sõt az ilyen kis gilisztákat még kifejezetten hátráltatja is a tömegnövelésben! Jó ötlet, hogy hetente háromszor otthon edzel, bár konditeremben még jobb volna! A jumbot csakis közvetlenül edzés után idd, semmikor máskor. Vagyis hetente háromszor iszol egy adagaot (220 grammot), akkor az húsz edzés utáni alkalom, tehát több mint másfél hónapig fog kitartani! A kajád úgy szar, ahogy van. Borzalmas! Ne szendvicseket egyél, meg melegszendvicseket, hanem csirkemellet, rizst és zöldségeket! Neked kell naponta 2g/testsúlykilogramm fehérje, és vagy 7g/testsúlykilogramm szénhidrát. Fehérjeforrások: Sovány húsok (Csirkemell, pulykamell, sovány marha, nyúlhús), halak, tojás, sovány sajtok és túró. Szénhidrátforrások: legjobb a rizs és a zab (de mert ilyen vézna vagy ehetsz burgonyát és tésztát is) Zöldség bármennyi mehet. Gyümölcs módjával. Két és fél - három óránként egyél!
A kérdező hozzászólása: Suliba is rizst vigyek?
Persze! Fogsz egy vagy két ételtartós dobozt, bele a rizs, a csirkemell felaprítva, zöldségek (paprika, paradicsom, kígyóuborka) felaprítva. Beledobsz még egy villát, és szünetekben azt zabálod!
A kérdező hozzászólása: Oks. Köszi a gyúnyos és segítõkész választ.

Egy számítógépnek mennyi az átlag, és mennyi még az a hőmérséklet, amit még el lehet fogadni?

Van a google desktopon egy gép statisztika mér?, és ott általában 39-40 C volt a gépem, amit még zölddel mutatott. Most már 43 a géph?mérséklet, és már barnássárgával jelzi ki az infót, lehet ezzel valamit csinálni (nem tudom hogy a géppel vagy a programmal van e a baj)? Szerintem 4-5 órája lehet bekapcsolva a gépem, és semmi terhel?t nem futattam vele, végig torrent megy, meg már tegnap is 42 C volt, amit úgyszintén barnássárgával mutatott. Köszönöm az értelmes válaszokat!

Legjobb válasz: Ne kapj rögtön frászt! Elõször is ellenõrizd, hogy a lakás hõmérséklete emelkedett-e, a ventillátor nem kapta-e tele magát porral, a hûtõbordák nem porosodtak-e. (Nálunk egy kõmûvesmunka után volt hasonló, rájöttem, hogy amíg poroltunk ment a gép, úgyhogy ki kellett takarítani és kész... Ijedtemben plusz ventillátort is vettem.) Ha mindez oké, és nem az amúgy is melegedõ idõjárás miatt van, akkor kezdj el utánanézni a gyártó weboldalán, hogy mennyi a tûréshatár. (alaplap, processzor, videokártya) és használj inkább valami profi programot, mert az ilyen mindenkinek minden gépére tökéletes programokat én nem annyira szeretem. Egyébként ez olyan kismértékû emelkedés, hogy nem aggódnék miatta. Meg a gép minden rezdülésére sem kell azonnal ugrani, szóval nyugi. Ha minden lehetõséget kizártál, akkor is további emelkedések, és a piros mezõbe költözés kell ahhoz, hogy egy szervíz szóba álljon veled, és akkor is valószínûleg azt mondják vegyél egy ventillátort, amitõl jobban zúg a gép... (Ha az én gépemmel történne, levenném az oldalát és megnézném megnyugszik-e, ha igen visszatenném addig amíg tartós és komoly emelkedést nem produkál...) Nem tudom ez segített-e... Üdv: Tornádó

Ne kapj rögtön frászt! Elõször is ellenõrizd, hogy a lakás hõmérséklete emelkedett-e, a ventillátor nem kapta-e tele magát porral, a hûtõbordák nem porosodtak-e. (Nálunk egy kõmûvesmunka után volt hasonló, rájöttem, hogy amíg poroltunk ment a gép, úgyhogy ki kellett takarítani és kész... Ijedtemben plusz ventillátort is vettem.) Ha mindez oké, és nem az amúgy is melegedõ idõjárás miatt van, akkor kezdj el utánanézni a gyártó weboldalán, hogy mennyi a tûréshatár. (alaplap, processzor, videokártya) és használj inkább valami profi programot, mert az ilyen mindenkinek minden gépére tökéletes programokat én nem annyira szeretem. Egyébként ez olyan kismértékû emelkedés, hogy nem aggódnék miatta. Meg a gép minden rezdülésére sem kell azonnal ugrani, szóval nyugi. Ha minden lehetõséget kizártál, akkor is további emelkedések, és a piros mezõbe költözés kell ahhoz, hogy egy szervíz szóba álljon veled, és akkor is valószínûleg azt mondják vegyél egy ventillátort, amitõl jobban zúg a gép... (Ha az én gépemmel történne, levenném az oldalát és megnézném megnyugszik-e, ha igen visszatenném addig amíg tartós és komoly emelkedést nem produkál...) Nem tudom ez segített-e... Üdv: Tornádó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen válaszod!
Szia! Nálam a proci(AMD) hõmérséklete mondjuk egy combosabb játék alatt(metro 2033) 45 C. Procinként változik, de szerintem 60C-ig nem kell félned. Unokatesóm I5-ös procija ha nekiáll dolgozni simán eléri a 90C-ot is. A videó kártyám procija terhelés alatt 65C(GTX260) körül van. Szerintem a 42C tökéletes hõmérséklet és még 50C környékén se kell félned.

Mit és mennyit egyek edzés előtt és után? Mennyi idő teljen el az étkezés és az edzés között előtte, ill. utána?

A kalóriákat számolom, a diétát betartom, mozgok is, de nem vagyok azzal tisztában, hogy mikor mit kell enni. Általában este 6-tól 7-ig tudok tornázni.Segítsetek!

Legjobb válasz: Nem vagy tisztában azzal, mikor mit kell enni? Nincs éhségérzeted? Nem tanultad még meg, mik a tápláló ételek, és mik a töltelékek amik csak terhelik a szervezetünket? Nyilván észrevetted már az eddigi tapasztalataid alapján, hogy edzés elõtt mennyivel tudsz enni, hogy ne okádd el magad edzés közben. Egyébként mindig húst és zöldséget érdemes enni, és mindig hal, tojás, olajos magvak a további kiegészítõk. Edzés elõtt is, de utána is :)

Nem vagy tisztában azzal, mikor mit kell enni? Nincs éhségérzeted? Nem tanultad még meg, mik a tápláló ételek, és mik a töltelékek amik csak terhelik a szervezetünket? Nyilván észrevetted már az eddigi tapasztalataid alapján, hogy edzés elõtt mennyivel tudsz enni, hogy ne okádd el magad edzés közben. Egyébként mindig húst és zöldséget érdemes enni, és mindig hal, tojás, olajos magvak a további kiegészítõk. Edzés elõtt is, de utána is :)
A kérdező hozzászólása: Bocs, de ez otromba válasz volt! Nagyon is tudom, hogy mik a fogyókúrás ételek, az éhségérzetem is jelentkezik természetesen. De intelligens módon tudom irányítani, kevés ennivalóval rövid idõre csillapítani, nagyobb mennyiséggel, állati fehérjével hosszabb idõre teltségérzetet okozni... A kérdésem inkább arra irányult, hogy edzés elõtt mit érdemes fogyasztani. Szénhidrátot, pl. korpás kekszet, barna kenyeret, müzliszeletet (nem agyoncukrozottat) Vagy sovány sonkát, sovány túrót, fõtt tojást, vagyis fehérjét? Esetleg egy savanyú almát, de edzés elõtt 1 órával, vagy utána jobb a gyümölcs? Olajos magot, édes gyümölcsöt este semmi szín alatt nem ennék. Natúr joghurt edzés elõtt vagy edzés után jöhet? Vagy igazából ez mindegy? Kérem, hogy az elsõ válaszolóhoz hasonló unintelligens megnyilvánulásokat mellõzzük! Nagyon köszönöm a megosztott tapasztalatokat!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elnézést, de egyáltalán nem volt otromba a válasz. Célratörõ volt. Az evéshez semmi köze az intelligenciának, az evés állati ösztönök alapján történik, ha elkezdesz intelligenciát bevonni az evésbe, akkor már a civilizált szokásokat kapod meg.. A civilizált táplálkozás csak betegségek forrása, nem természetes, nem jó. Ezt muszáj megérteni. Edzés elõtt ha szénhidrátot eszel, akkor összezavarod a vércukorszintedet, eleve nem kellene müzliket, kekszeket, kenyeret enni, érted már :) Normális ételek: mindig hús, zöldség vagy olajos magvak. Edzés elõtt is, után is, nincs igazán különbség. Nincs olyan, hogy agyoncukrozott, vagy nem agyoncukrozott müzliszelet, mivel az ilyen termékek már eleve tömény szénhidrátok :) Fehérjét meg (sonka, tojás, nem kell hogy sovány legyen) mindig érdemes enni, ez benne volt az 'otromba' 1. válaszomban :) Gyümölcsnek sosincs kiemelt szerepe a táplálkozásban (kivéve ha nyersvegán gyümölcsevõ vagy) edzés elõtt és utána is lehet.. a gyümölcsök mindig amolyan kiegészítõ ételek. De nem szokott baj sem lenni velük. Amikor jólesik.. este nem szoktuk ajánlani, illetve zsírosabb étkezések után sem szoktuk még megpakolni a gyomrot gyümölcsökkel. Ez az általános irány, de ha jólesik, lehet enni.. Este nem ennél gyümölcsöt, olajos magot semmi szín alatt. Pedig inkább a joghurtot nem kellene enni :) Írd le kérlek, miért volt unintelligens az 1. válasz. Benne volt, hogy az ösztöneidnek megfelelõen, amikor éhes vagy akkor kell enni, és benne volt, hogy miket. Igenis jó válasz volt, lehet belõle tanulni. Persze ha eleve úgy állsz hozzá hogy nem akarsz tanulni belõle, akkor így könnyû kritizálni..
A kérdező hozzászólása: A válaszod stílusa, az a lenézõ szemszög nekem nem jön be.Írhatnám úgy is, hogy kioktató stílus. Mindezt egy 44 éves tanárnak írtad, de mindegy, semmiképp nem tetszik. Most fogyasztottam el (torna után 1 órával 125 gr. natúr joghurtot, 0, 1 % a zsírtartalma. Nagyon jólesett, már nem is vagyok éhes. Nem tudom, mi a baj vele.. Azt gondolom, hogy teljes kiõrlésû gabonára szüksége van a szervezetnek, ezért fogyasztok barna kenyeret, barna rizst, fõtt kölest, amarántot, quinoát, zabpelyhet. Csak nem este. De épp most hallottam, hogy edzés elõtt nagyon jó egy kis szénhidrát. Ezt nem tudom.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én meg 23 éves ember vagyok. És sem lenézéssel, sem felnézéssel nem tekintek idegenekre, egyenlõnek tekintem az embereket. Számomra az ilyen stilisztikai kérdések unalmasak.. tegezõdve is írhatok és persze sokkal formálisabban is, de ez tökéletesen független a sokkal érdekesebb, feltett kérdéstõl. Nem tudok mit reagálni arra, hogy lenézõnek vagy kioktatónak tûnt az írásom, amikor pusztán információkat és jó tanácsokat tartalmazott, tele volt kedves mosolygós szmájlikkal, és játékos, barátságos + könnyen érthetõ volt (vagyis ilyennek terveztem) a hangnem. De ki hogy látja. -- A joghurttal az az baj, hogy gyulladásfokozó, konkrétan autoimmun betegségek kialakulásában van szerepe, óriási nagy inzulinszint emelkedést okoz (igen, az alacsony cukortartalma ellenére. ezt nem hirdeti a tejipar, írhatnám, hogy nem is értem miért de én úgy vélem értem). És mint írta, 0, 1% zsírtartalmú, tehát konkrétan semmi értelmes nincsen benne, hiszen a tej egyetlen tápláló, számunkra nem káros hatású összetevõje, a tejzsír gyakorlatilag nincs is benne. Így egy üres, rossz hatású zselének számít a joghurt. Egyszerû finomságnak, mint a csokitorta, a kóla vagy bármely más finom de nem éppen egészséges étel/ital. A teljes kiõrlésû gabonák mögött hatalmas lobbi áll, semmi meglepõ nincsen abban, ha úgy gondolta jót tesz a szervezetének a fogyasztásával. Annál is érdekesebb a valóság, mivel nem hogy szüksége nincsen rá, de még kifejezetten ártalmas is. Nem unalmas a téma, ugye? Én nagyon szeretem ezt az egészet! Hallani sok mindent lehet, de a testépítõk is tudják, hogy edzés közben a stabil vércukorszint a fontos. Ha edzés elõtt szénhidrátot eszünk, akkor könnyen leeshet a vércukorszint. Sõt, mindig az állandó vércukorszint a legegészségesebb, ez pedig hogyan érhetõ el? Úgy, hogy ha nem eszünk érdemben szénhidrátot, hanem hagyjuk, hogy a szervezetünk állítsa be mindig a megfelelõ mennyiséget. A cukorbetegség elõfordulása is így lesz csak 0%-os :) Ahol a szénhidrátevés teret hódít, mindig feltûnnek a metabolikus szindrómában szenvedõk is (elhízás, cukorbetegség stb.). A szénhidrátevést semmiféle olyan érv nem támogatja, amit tiszta lelkiismerettel lehetne terjeszteni. Olyan érvek szólnak mellette, amik iparok érdekeit érvényesítik, tehát egyszerûen gabonaipari lobbi az egész 'egészséges teljes kiõrlésû gabona' propaganda :) Nagyon komoly, szerintem.

Mennyi az államadósságunk, és mire lett elszórva a felvett kölcsön?

Jah, és kitől vettük fel?

Legjobb válasz: "Minden dolgozóra jut közel 6 millió forint, ez elég nagy terhet jelent az országnak." nem. nem a tartozás mértéke a gond. az részletkérdés. az az érdekes, hogy mennyi a bevételed és ebbõl mennyi a törlesztõrészlet. ha a Magyar Államot levetíted egy átlagos ember szintjére, akkor Állambácsi olyan ember (most nem számolok pontosan utána, de a nagyságrendek jók), aki havi 150e körül keres és a hiteltörlesztése havi szinten olyan 5e forint. a gond az, hogy Állambácsi minden hónapban következetesen 2-3 ezer forinttal többet költ, mint amennyi a bevétele.

"Minden dolgozóra jut közel 6 millió forint, ez elég nagy terhet jelent az országnak." nem. nem a tartozás mértéke a gond. az részletkérdés. az az érdekes, hogy mennyi a bevételed és ebbõl mennyi a törlesztõrészlet. ha a Magyar Államot levetíted egy átlagos ember szintjére, akkor Állambácsi olyan ember (most nem számolok pontosan utána, de a nagyságrendek jók), aki havi 150e körül keres és a hiteltörlesztése havi szinten olyan 5e forint. a gond az, hogy Állambácsi minden hónapban következetesen 2-3 ezer forinttal többet költ, mint amennyi a bevétele.
A 2002-2008 közötti adósságnövekmény jórészt fedezetlen nyugdíjkiadásokra lett elverve.
Nem "felvettük", hanem kibocsátottunk állampapírokat, például államkötvényeket, amiket kamatostul kell egy késõbbi idõpontban visszafizetnünk a vevõknek. Vevõbõl pedig sokféle van, pl. a Templeton jut eszembe, mint hírhedt és nagy összegû finanszírozója az államnak. "és mire lett elszórva" - olyan jelentéktelen dolgokra, mint például az állami funkciók fenntartása.
22 ezer milliárd Ft körül van. Minden dolgozóra jut közel 6 millió forint, ez elég nagy terhet jelent az országnak. Úgy becsülöm mai reálértékben nagyjából fele elment jóléti kiadásokra, állam mûködtetésére, beruházásokra, a másik fele viszont a kamatok felgyülemlése lehet, mivel az állam ahelyett, hogy visszafizette volna a felvett hitelt, újabb hitelekbõl finanszírozza újra. (kamatos kamat- például felveszel egy hitelt 3%-os éves reálkamattal, akkor 25 év múlva kétszer akkora értéket kell visszafizetned).
De a Fidesznek már sikerült elérni, hogy az államháztartás elsõdleges egyenlege pozitív, tehát ha nem kellene fizetni az adósság kamatait, akkor évente 600 milliárddal több lenne az állam bevétele, mint a kiadása. Az államháztartási hiányt és az adósság növekedését a hatalmas adósság terhe okozza.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!