Találatok a következő kifejezésre: Az mar ha (10782 db)

Milyen az már ha a pasim aztmondj ahogy az élete legjobb napja ha nyer a Barca? .

És a talik?:Sminden férfi ilyen? kicsit szarulesett..

Legjobb válasz: Abszolút nem minden férfi ilyen, mert nekem például az a legnagyobb nap, amikor a Fradi nyer (Y)

Abszolút nem minden férfi ilyen, mert nekem például az a legnagyobb nap, amikor a Fradi nyer (Y)
Nem hiszem, hogy komolyan gondolta. Én is szoktam ilyesmiket mondani, hogy ez meg ez életem legjobb napja, de közben nyilván nem, csak akkor épp olyan boldog vagyok és jó kedvem és azért mondom, ennyi, nem kell túlgondolni. Ja én lány vagyok, de nem akadnék ki ezen.
akkor is ? :D fogadd el hogy nincs igazad
A kérdező hozzászólása: Hát lehetséges... de akkoris:S
egyébként a pasidnak van igaza, túlreagálsz jelentéktelen dolgokat
Annyi a lényege, hogy biztosan eltudod határolni az életedben a különbözõ dolgokat és mindegyikben megvannak a bizonyos érzésekhez köthetõ dolgok. Például a munka és a magánélet.
A kérdező hozzászólása: akkor most kinek van igaza? nekem v a pasimnak ? mert az a minyonos izét nemértem..O.o
A kérdező hozzászólása: Hát mondjuk a barátom eléggé focib*zi..1x aztis mondta h a foci ugyan olyan fontos neki mint én..szal:S
Mert ha te azt mondod, hogy imádod a minyont, akkor a bélszínnek meg kéne sértõdnie, mert állítólag azt is imádod?! Tök más. A barca nem egy nõ, ahogy a bélszín nem egy desszert.
A kérdező hozzászólása: hahaha.. szóval akkor a legtöbb pasi ilyen..xd nacsalódtam.:D de azért köszi xdd
hát ez szomorú.. a barátod elég üres lehet érzelmileg. az én barátom se nyálas folyton, de azért szokott olyanokat mondani, hogy miattam jók a napjai, és a velem töltött idõ miatt vannak legjobb napjai:) szóval én a helyedben szólnék a barátodnak hogy ez rosszul esett neked
Nincs, de nem ezért írtam :D Amúgy a spanyol ligából én is a Barcát csípem XD
A kérdező hozzászólása: nincs barátnõd mi?xd
A kérdező hozzászólása: jolvan , kijelentem IGAZATOK van .. énmeg mindent tulkapok..köszi nektek ♥ na jóccakát

Pénzéhesség az már ha valaki elvárja hogy minden hónapban megkapjon 1-2 ruhát?

Ha mondjuk már egy háztartásban élnek.

Legjobb válasz: Nem pénzéhesség, de ha mondjuk csak egyszer felveszi a nõ, aztán soha többet, akkor inkább pazarlásnak mondanám.

Nem pénzéhesség, de ha mondjuk csak egyszer felveszi a nõ, aztán soha többet, akkor inkább pazarlásnak mondanám.
Mi az, hogy elvárja?????? Dolgozzon meg érte, vagy ha nincs munkája, vagy más, akkor legalább kérje, és a másik dönthesse el, hogy igen vagy nem. De elvárja?!?!?!?! Ott valami komoly gondok vannak az értékrenddel - azaz lapát (és igen, pénzéhség.)
Nem pénzéhesség-szegénységi bizonyítvány.
Minek ennyi ruha?
Igen. Azt el lehet várni, hogy kedveskedjen, meghíjon valamire a párod, de nem várhatod el, hogy bármit is vegyen neked, tekintve, hogy nem a gyereke vagy.
Ha saját pénzedbõl veszed akkor nem az ;)

Új telefont veszek, a kártyám az marad. Ha átrakom az SD kártyára az angry birds játékot, akkor megmaradnak az eredményeim?

Vagyis,hogy pl.elértem a 30-as pályát,és akkor ha átteszem másik telefonba a kártyát,akkor nem törlődik?

Legjobb válasz: nem valószíü mert arra a telefonra nem telepítetted fel... bár ha a kártyára telepítetted akkor lehet rá esély..

nem valószíü mert arra a telefonra nem telepítetted fel... bár ha a kártyára telepítetted akkor lehet rá esély..

Milyen az már ha egy büfében úgy érzem, hogy zavarok? (a személyzet miatt)

Legjobb válasz: Hát ez sajnos elég gyakori, bármilyen boltba vagy étkezõbe megy be az ember...

Hát ez sajnos elég gyakori, bármilyen boltba vagy étkezõbe megy be az ember...
Az olyan hogy nem mész oda többet.
A kérdező hozzászólása: ez jó!!! igazad van köszi :)

Mi az mar ha ket ferfival szexelek egy nap?

egyikkel reggel, masikkal este. mindkettobe szerelmes vagyok es nem tudok valasztani.

Legjobb válasz: Elõfordulhat, ne szégyeld... :) Nekem tetszik.. 26F

Elõfordulhat, ne szégyeld... :) Nekem tetszik.. 26F
Válasz a 3.at vagyis engem
Egy emberbe lehetsz szerelmes, és hogy milyen? Nem tudom, mond meg te, te voltál ott.
terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: es ne is mondjatok h k-va vagyok, mert a mai fiatalok azt se tudjak hany pasival voltak mar... en 22 evesen csak 5-el. nem szeretem azt h ma szexelunk es holnap mar nem is ismerjuk egymast. komoly kapcsolataim voltak, csak most kicsit megszedultem azt hiszem. ossze vagyok zavarodva
A kérdező hozzászólása: nem vagyok terhes :) de pont tavaly azt hittem, amikor aznap voltam mindekettovel. be is voltam ilyedva h ki is az apa....de csak kesett a menzeszem. bar tudom mindjar kapok a pofamra, h megerdemeltem volna... tudom....nem szep dolog amit csinallok. mindenki eleteben van zuros idoszak, nekem most van ez :(
Nem mondjuk, hogy ku rva vagy! Tudod Te azt magadtól is.
Még is csak terhes vagy!
A kérdező hozzászólása: te meg szent ember vagy akkor. mert meg nem kovettel el eleted soran semmi erkoltelenseget! gratulalok, minta ember vagy :)
fogyatékos liba XD
Hogy ez mi?Ez kérlek szépen r*b*nc*ág!
Teljesen normális dolog. :-)
Nekem is volt ilyen egyszer, hogy egy nap két sráccal is. És hónapokon át kavartam mindkettõvel, mert én is hasonlóan zûrösnek éreztem akkor a dolgot, mint te, és bármennyire is úgy gondoltam, hogy ilyen nincs: mégiscsak szerelmet éreztem mindkettõ iránt. Pedig nem dobálózom ezzel a szóval ész nélkül, tudom mit jelent, de tényleg jöhet olyan idõszak bárkinél, amikor hülyeséget csinál és csak úgy történnek a dolgok. Már szerencsére rendezõdött azóta.
Ha már ekkora a társaság engem s nyugodtan bevehetnétek harmadik férfinak.
A kérdező hozzászólása: itt volt ma az egyik, szexeltunk, de mikor elment, lattam az ablakbol h ithon van a masik, ugy ramtort a hianya, agyon hianyzik, ha atmegyek, akkor megint ugyanaznap leszek egyutt mindkettovel...
troll gyanú :D
Egyszer élünk...
Amúgy jól megszivatod magadat ezzel. (Meg a két pasit is. Ha õk komolyan gondolják.)
R*banc deceted szaga van
ehehh kis k*r va
A kérdező hozzászólása: abszolut nem troll gyanu. egyszer megtortent, es most megint felek h meg fog. epphogy elment tolem ugy vagyok ra h atmenjek a masikhoz.... nagyon kozel lakik mindketto. imadom mind a ket pasit. egyik 34 eves, masik 35. es en csak 22 vagyok.
"félek hogy megint megtörténik" XDDD bírom az ilyen kijelentéseket, nem vagy egy picit ösztönlény? XD tudod a normálisabb emberek maguk döntenek, nem a hormonjaik :D
És akkor képzeld el azt a verziót, hogy tudomást szereznek egymásról és harag, vagy veszekedés nélkül folytatjátok hármasban. ;)
Én egyszer spiccesen összejöttem két nagyon jó baráttal. Aztán semmi, de pár hét múlva mind a kettõ külön külön szerelmet vallott úgy, hogy nem tudtak egymásról. Elutasítottam mind a kettõt. Ezután jól elverték egymást, mert összevesztek rajtam, azután pedig engem vertek meg, mert játszottam velük. igazából nem játszottam, hanem rendesen spicces voltam, és egy tábori éjszaka történt a dolog. Nem szépítem, megérdemeltem a verést, de õk is kaptak egymásról rendesen. Most mind ha semmi sem történt volna, újra visszaállt a régi barátság. No szex.
A kérdező hozzászólása: a masodikat nem erdekelne mert csak kavarni akar, de en meg szerelmes vagyok bele. benne van a pakliban h neki is vannak mas csajai.... mar ev eleje ota nem voltunk egyutt, de most annyira hianyzik mar, h alig birom ki h ne menjek at hozza. a masik pasi o csak feltekeny lenne, de nem tehetne semmit, es nem szakitana velem.
Nekem is elõfordult már, hogy egy nap két lánnyal. Sõt még olyan is volt, hogy egy nap három lánnyal, de ebbõl két lány egyszerre volt délután, és este volt a harmadik.

Az enegriavámpírok tudják magukról hogy azok? Már ha valóban léteznek

Legjobb válasz: Nincsenek ezzel tisztában, nem szándékosan szívják le a másik energiáját.

Nincsenek ezzel tisztában, nem szándékosan szívják le a másik energiáját.
én ismerek olyan embert, aki tudja magáról hogy képes elszívni mások energiáját, és irányítani is megtanulta Szóval van aki tud róla hogy õ az, de nincsenek sokan...
Léteznek energiavámpírok, valószínuleg megéreznéd ha lenne akár egy is a kozeledben... A társaságában mindig gyengének, fáradtnak éreznéd magad. Nem mindig tudják magukról, de van amikor igen, és néha még irányítani is tudják ezt a képességet.
Ha valaki sokat olvas errõl a témáról, akkor esetleg rájöhet, hogy õ is az. Persze ehhez kell némi önismeret. Én például egyre inkább azt gondolom, hogy az vagyok :-) Azóta megpróbálok jobban figyelni a környezetemre, barátaimra, érdeklõdöm a "hogy létük" felõl, és megpróbálok jobban figyelni, hogy mit mondanak. Esetleges gondjaikra késõbb is rákérdezni, hogy megoldódott-e, stb. Nem mindig megvárni, hogy õk keressenek, hanem én is keresem õket. Nem mindig csak a bajaimmal traktálni õket, ilyenek. Persze lehet, hogy ez kevés, de igyekszem.
Én tudom! Energia vámpir nálunk is van!!!minden nap eljön, beledugja a két fogát a konnektorba, és szivja az áramot!miközben ezt teszi még zúg is!és ez miatt minden hónap végén a villanyszámla hatalmas.ne tudjátok meg:-DDD
A kérdező hozzászólása: csak mert ha tényleg léteznek akkor nekem az egyik ismerõsöm az és mintha direkt csinálná, látszik rajta hogy sose elég neki...:O
A kérdező hozzászólása: ... :D:D Jóvan..:D:D

Hosszú évek óta fáj A hasam jobb oldalt lent. Mitől lehet milyen betegség lehet az oka? ha összebújok a párommal az is nagyon fáj! Már alig tudom élvezni A szexet! Sok vizsgálaton voltam már de nem találtak semmit. Lehet petefészek rák vagy ciszta?

hova menjek hogy végre elmúljon?tuti hogy az orvosok valamit nem vesznek észre mert csak félvállról vesznek mindent!csak nehogy kés? legyen!!!!!!:(

Legjobb válasz: Tisztelt kérdezõ! Annyit tudok tanácsolni,keressen egy jó maszek nõgyógyászt.Ehhez persze kissé megkell nyitni azt a pénztárcát,de hát mégis csak az egészségünkrõl van szó.Mondja el neki a panaszokat,és kérjen alapos kivizsgálást. Tudom mirõl beszél amikor azt mondja ön szerint nem veszik észre.a kisfiam összecsúszott belekkel született,amit 4 hónapig nem vettünk észre,csak annyit hogy nagyon nehezen ment a kakilás,volt hogy 4-5 napig nem kakilt és ezmiatt 4-5 naponta ambulanciára rohangáltunk,hogy megkakiltassák.Amikor kérdeztem az orvosokat nem lehet hogy valami baja van azt mondták á dehogy hiszen a születés utáni hasi ultrahang nem muatott semmi problémát,azt felelték sok gyereknél vannak gondok a kakilással az elsõ fél évben,fõleg a fiúknál. Aztán elérkezett tavaly augusztus 14.-e és arra keltünk fel,hogy az akkor négy hónapos babánk tiszta láz,és megállás nélkül hányt.Nagyon rossz állapotban volt,nem akart mosolyogni,és errõl tudtuk hogy nagy a baj(megállás nélkül vigyorog),és állandóan aludt.Bementünk vele házidokihoz,aki megvizsgálta,és mondta hogy valószínüleg valami gyomorrontást kapott,vagy valami egyszerû vírust,ha két napig nem változik a helyzet ad beutalót hasi ulrtahangra.Nyugodt szívvel haza küldött minket.De nem javult semmi miután hazaértünk.Állandóan aludt nem tudtuk felkelteni,próbáltam beleerõltetni egy kis folyadékot,de nem nagyon ment,rettenetesen meg voltam rémülve,és éreztem hogy itt valami komolyabb baj lesz.És akkor még nem is tudtuk,hogy a kisfiam akkor már az életéért küzdött.Este fürdetés után megpróbáltam belerakni egy kis tejcsit cumisüvegbõl,mert nem volt ereje szopizni,és ez volt a szerencsénk.Egy picit evett belõle,és a hirtelen bevitt kaja után rögtön bekakilt.Sosem kakilt már este,de most igen,és akkor mikor tisztába raktam észrevettem,hogy tiszta véres-zselés a kakija.Azonnal öltöztünk be az ambulanciára,ott már amikor meghallgatták a hasát,már láttam az orvoson hogy nagy a baj,soron kívüli azonnali ultrahang,és már közben hívták a sebész fõorvost,hogy azonnali mûtét lesz.Én már akkor nem nagyon voltam magamnál és csak fogtam a fiam,mentünk az ultrahangra,ahol egy idõsebb hölgy volt aki megvizsgálta,és megtalálta a bajt.Fél órán belül már a mûtõben volt az életem,és megmentették az életét.Az orvos elmondta,hogy összecsúszott belekkel született,ami eddig így meg úgy próbált dolgozni,de a mai napon feladta a munkát,ezért került ilyen állapotba a fiam,és már csak órái voltak vissza.Ma is csak arra gondolok,ha akkor nem erõltetem bele a tejcsit és nem kakilja össze magát,miután lefektettem reggelre már meghalt volna.Úgyhogy ne késlekedj te sem,sosem lehet tudni milyen nagy a baj,ha te érzed hogy valami nem stimmel,addig menj amíg meg nem találják az okát. Sok sikert!

Tisztelt kérdezõ! Annyit tudok tanácsolni, keressen egy jó maszek nõgyógyászt.Ehhez persze kissé megkell nyitni azt a pénztárcát, de hát mégis csak az egészségünkrõl van szó.Mondja el neki a panaszokat, és kérjen alapos kivizsgálást. Tudom mirõl beszél amikor azt mondja ön szerint nem veszik észre.a kisfiam összecsúszott belekkel született, amit 4 hónapig nem vettünk észre, csak annyit hogy nagyon nehezen ment a kakilás, volt hogy 4-5 napig nem kakilt és ezmiatt 4-5 naponta ambulanciára rohangáltunk, hogy megkakiltassák.Amikor kérdeztem az orvosokat nem lehet hogy valami baja van azt mondták á dehogy hiszen a születés utáni hasi ultrahang nem muatott semmi problémát, azt felelték sok gyereknél vannak gondok a kakilással az elsõ fél évben, fõleg a fiúknál. Aztán elérkezett tavaly augusztus 14.-e és arra keltünk fel, hogy az akkor négy hónapos babánk tiszta láz, és megállás nélkül hányt.Nagyon rossz állapotban volt, nem akart mosolyogni, és errõl tudtuk hogy nagy a baj(megállás nélkül vigyorog), és állandóan aludt.Bementünk vele házidokihoz, aki megvizsgálta, és mondta hogy valószínüleg valami gyomorrontást kapott, vagy valami egyszerû vírust, ha két napig nem változik a helyzet ad beutalót hasi ulrtahangra.Nyugodt szívvel haza küldött minket.De nem javult semmi miután hazaértünk.Állandóan aludt nem tudtuk felkelteni, próbáltam beleerõltetni egy kis folyadékot, de nem nagyon ment, rettenetesen meg voltam rémülve, és éreztem hogy itt valami komolyabb baj lesz.És akkor még nem is tudtuk, hogy a kisfiam akkor már az életéért küzdött.Este fürdetés után megpróbáltam belerakni egy kis tejcsit cumisüvegbõl, mert nem volt ereje szopizni, és ez volt a szerencsénk.Egy picit evett belõle, és a hirtelen bevitt kaja után rögtön bekakilt.Sosem kakilt már este, de most igen, és akkor mikor tisztába raktam észrevettem, hogy tiszta véres-zselés a kakija.Azonnal öltöztünk be az ambulanciára, ott már amikor meghallgatták a hasát, már láttam az orvoson hogy nagy a baj, soron kívüli azonnali ultrahang, és már közben hívták a sebész fõorvost, hogy azonnali mûtét lesz.Én már akkor nem nagyon voltam magamnál és csak fogtam a fiam, mentünk az ultrahangra, ahol egy idõsebb hölgy volt aki megvizsgálta, és megtalálta a bajt.Fél órán belül már a mûtõben volt az életem, és megmentették az életét.Az orvos elmondta, hogy összecsúszott belekkel született, ami eddig így meg úgy próbált dolgozni, de a mai napon feladta a munkát, ezért került ilyen állapotba a fiam, és már csak órái voltak vissza.Ma is csak arra gondolok, ha akkor nem erõltetem bele a tejcsit és nem kakilja össze magát, miután lefektettem reggelre már meghalt volna.Úgyhogy ne késlekedj te sem, sosem lehet tudni milyen nagy a baj, ha te érzed hogy valami nem stimmel, addig menj amíg meg nem találják az okát. Sok sikert!
Szomorú tény, de igaza lehet az elõttem lévõnek! Ilyen a magyar orvoslás!(Tisztelet a kivételnek!) Õszintén remélem, és kívánom, hogy minden rendben legyen! :) Az elsõnek, pedig üzenem, nagyon tanulságos volt olvasni a válaszát!Azóta jól van a kisfiú? :) :-)
Igen köszönjük jól van!Azóta semmi gond!Hála az égnek és a dokiknak akik akkor éjjel ügyeltek! Az a baj hogy manapság már pénz kell ahhoz, hogy az embert ember számba vegyék a kórházakba. A kérdezõnek üzenem, hogy jobboldali alhasi fájdalom lehet vakbélgyulladás is, vagy hugyhólyag gyulladás. A vakbélgyulladással viszont nem szabad sokáig játszani, úgyhogy mihamarabb doki.Kérjél alapos kivizsgálást, JOGOD VAN HOZZÁ!Nem tagadhatják meg!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!voltam nõgyógyásznál azt mondta húgyhólyag gyulladás.kliont kaptam meg egy antibiotikumot ami egy tasak por és 3 napig hat.félek hogy nem IS ez a bajom és nem IS érzem jól magam tõle.izomgyengeséget érzek holott mellékhatása szinte alig van a tájékoztatóban.
Szia! Csak most bukkantam a kérdésedre. Lett valami eredmény? Nekem pár hete fáj, szúr a bal oldalon a hasam alja. De elviselhetõ. No-Spa-n élek :)
Elõzõ vagyok. IBS-re nem gondoltál?

A suttogó titka c. könyv alapján elkezdhetem bevezetni a rendszert az életünkbe ha már elmult 2 hónapos?

Eddig nem sikerült mert 2 óránként etettem az elején a sárgulás miatt aztán meg nagyon belecsúsztunk az igény szerinti evésbe,és mostmár szinte semmi nincs amibe kapaszkodhat a gyerek.Beszélhetnék valakivel privibe aki tapasztaltabb ebben a módszerben?A könyvet megvettem,de egyedül nem tudom alkalmazni.Kellene egy támpont.Valaki segítsen mert nagyon kezd elmenni állandóan síróssá a babám.

Legjobb válasz: Én sem olvastam a könyvet, de hasonló cipõben jártam. Most 2,5 hónapos a kisfiam, pár héttel ezelõtt nekem is úgy tûnt, hogy sosem lesz egy rendszer a napjainkban és még mindig van ilyen érzésem napközben. De azért már pár hét alatt is nagyot alakult a programunk. Mi este 8kor kezdünk neki a furdésnek, de elõtte még tornáztatjuk, játszunk vele pelus nélkül, aztán fürdés, szopi és alvás. Van mikor csúszunk fél órát, órát (szerencsére nem zavarja meg) de ezt azért próbáljuk betartani. Azt vettük észre, hogy ebben az idõben már elkezdõdik az éjszakai alvása. Majd meglátod, hogy alakul nálatok, de szerintem a túl korai fektetés nem a legigazibb, fõleg, hogy most nyáron a nagy meleg olyan fél 8 után kezd abbahagyni, tehát a séta is késõbbre csúszik. A levegõztetés meg fontos a babának. Ha elszunyókál a levegõn, ezért csúszik a programunk sokszor fél órát, mert még hagyjuk egy kicsit a már frissebb levegõn. Szerintem meg az is fontos, hogy ne legyen túl erõs a napfény mikor következik az esti alvás. Így õ is meg tudja különböztetni majd, hogy a nappali és esti alvás nem ugyanaz a dolog. ha már sötétedik könnyebben is elalsznaka, legalabbis a mi babánk, hanem a fény fele fordul és sokat nézelõdik. Szóval az esti programotok kezdetnek lehet egy kapaszkodó, hogy fürdés, esetleg masszázs, szopi, alvás. Nekünk a babónk így átalussza az éjszakát (8-9 órát). Reggel próbáltam felkelés, szopi után a játszást, de láttam, hogy még mindig aludna, így a reggeli szopi után is jöhet az alvás. Ilyenkor jöhetett velünk a nagy ágyba, és ha még nem tudott elaludni, kicsit még beszéltünk hozzá, játszodtunk vele. Aztán elaludt. Most már szopi után egybõl elalszik, és a mózeskosárban alszik még 2-3 órát. Ezek azk a dologk amik kialakultak és kezdtek mûködni nálunk. Napközbeni programunk még nem ennyire szép és tökéletes, de meglátod kialakul. Figyeld a babádat, ha minden nap ugyanakkor kókad el, vagy van kedve játszani, akkor az már egy támpont. Kapaszkodj bele és próbáld mindennap megteremteni a lehetõséget neki, hogy azt csinálja. Ha minden nap 3kor kókadozik, és észrevetted akkor tegyed le a kiságyba minden nap 3kor. A legelsõ támpontotok viszont az esti fürdés, szopi, alvás legyen. Jó babázást.

Én sem olvastam a könyvet, de hasonló cipõben jártam. Most 2, 5 hónapos a kisfiam, pár héttel ezelõtt nekem is úgy tûnt, hogy sosem lesz egy rendszer a napjainkban és még mindig van ilyen érzésem napközben. De azért már pár hét alatt is nagyot alakult a programunk. Mi este 8kor kezdünk neki a furdésnek, de elõtte még tornáztatjuk, játszunk vele pelus nélkül, aztán fürdés, szopi és alvás. Van mikor csúszunk fél órát, órát (szerencsére nem zavarja meg) de ezt azért próbáljuk betartani. Azt vettük észre, hogy ebben az idõben már elkezdõdik az éjszakai alvása. Majd meglátod, hogy alakul nálatok, de szerintem a túl korai fektetés nem a legigazibb, fõleg, hogy most nyáron a nagy meleg olyan fél 8 után kezd abbahagyni, tehát a séta is késõbbre csúszik. A levegõztetés meg fontos a babának. Ha elszunyókál a levegõn, ezért csúszik a programunk sokszor fél órát, mert még hagyjuk egy kicsit a már frissebb levegõn. Szerintem meg az is fontos, hogy ne legyen túl erõs a napfény mikor következik az esti alvás. Így õ is meg tudja különböztetni majd, hogy a nappali és esti alvás nem ugyanaz a dolog. ha már sötétedik könnyebben is elalsznaka, legalabbis a mi babánk, hanem a fény fele fordul és sokat nézelõdik. Szóval az esti programotok kezdetnek lehet egy kapaszkodó, hogy fürdés, esetleg masszázs, szopi, alvás. Nekünk a babónk így átalussza az éjszakát (8-9 órát). Reggel próbáltam felkelés, szopi után a játszást, de láttam, hogy még mindig aludna, így a reggeli szopi után is jöhet az alvás. Ilyenkor jöhetett velünk a nagy ágyba, és ha még nem tudott elaludni, kicsit még beszéltünk hozzá, játszodtunk vele. Aztán elaludt. Most már szopi után egybõl elalszik, és a mózeskosárban alszik még 2-3 órát. Ezek azk a dologk amik kialakultak és kezdtek mûködni nálunk. Napközbeni programunk még nem ennyire szép és tökéletes, de meglátod kialakul. Figyeld a babádat, ha minden nap ugyanakkor kókad el, vagy van kedve játszani, akkor az már egy támpont. Kapaszkodj bele és próbáld mindennap megteremteni a lehetõséget neki, hogy azt csinálja. Ha minden nap 3kor kókadozik, és észrevetted akkor tegyed le a kiságyba minden nap 3kor. A legelsõ támpontotok viszont az esti fürdés, szopi, alvás legyen. Jó babázást.
Én a 3. hozzászóló vagyok. Nem azt mondtam, hogy a rendszer nem jó, csak azt, hogy azt a baba maga alakítja ki magának, ha eléggé bízunk benne és az ösztöneiben, mert neki az még van:) Görcsölve soha a büdös életbe, nem lesz rendszer. Ezt mondtam...
Dobd ki azt a könyvet! Ha éhes a babád etesd meg! Kislányom 5 hónapos, az esti fürdetés, utana evés, alváson kívül, nappal semmi rendszerünk nincs, de már látom, hogy szépen alakítgatja magának.. Kiengyensúlyozott, mosolygós baba:) Nincs az az írás, ami alapján jó lehetne nekünk. Majd mi/ti tudjuk/tudjátok. Persze, hogy sír, mert görcsölsz és ezt érzi. Lazíts!!! Ne akarj rendszert és akkor lesz:)
Szia! Én nem olvastam a könyvet, de annyit mondhatok, hogy biztosan ki fog alakulni a rendszer a babád életében. Próbálj bizonyos dolgokat mindig egy idõben csinálni pl.: este 7 fürdés, utány vacsi, esetleg játék, vagy alvás. Reggel megeteted, aztán játék stb. Az esti és a reggeli procedúrákat a legkönnyebb bevezetni, amiket várni is fog a baba. Utána figyeld meg nagyjából milyen idõintervallumban éhes, és próbáld megetetni, mielõtt nagy sírás lenne (többször is próbálkozhatsz, ha nem kell neki, úgyis elutasítja). Bízz magatokban, biztos menni fog:-)
Én nem értek az elõttem szólóval egyet. A baba is nyugodtabb, ha rendszer van az életében, az ismétlõdés megnyugtató hatású. Szerintem elkezdheted a 4É-t bevezetni, bár nekem nem tetszik a suttogós módszer, de nagyon sokaknak bevált. Egyébként ebben a nagymelegben normális, ha gyakrabban igényli az evést-ivást, és emiatt a forróság miatt is lehet sírós. Ha gondolod, segítek neked priviben, az én fiam 6 hónapos, és kb 1 hónapja van rendszer az éetünkben.
Szia! Én tegnap olvastam el az 1. könyvet, pár dolog tetszik belõle, de szerintem nem alkalmazható teljesen. Legalábbis nálam. Babócám /pár nap múlva 4 hetes/ szopi után simán alszik 4-5 órát, éjszaka is, ezért hagyom aludni, nem verem fel 3 óránként. Egy dolgot kezdtem el tegnap, és úgy néz ki, beválik. Kisfiamat 1 hete sikerült "elrontani". Sokszor kakinál erõlködik, amit nem brtunk nézni és állandóan felvettük, ami odáig fajult, h csak a vállunkon, mellünkön volt hajlandó elaludni. Most errõl leszoktatom. Még mindig a vállamon van, de ha látom, h mindjárt alvás, lerakom. Felsír, megvigasztalom, felveszem és ez addig megy, amíg el nem alszik egyedül. Tegnap az elsõ próbálkozás 1 óráig tartott, estére már csak 25 perc volt. :-) Szóval van olyan rész, amit alkalmazni lehet.

Miert van az hogy ha egy csajnak volt mar tobb pasija akkor ribancnak szamit, de ha egy pasinak van sok nÕje akkor azt letudjak annyival hogy "nÕcsÁb? sz"?

Szerintem ez tok idegesito,es igazsagtalan. Nem tehnek az ilyen csajok arrol,hogy nem volt szerencsejuk senkivel sem. De ha a fiuk ilyenek ok csak szokmyapecerek vagy hogymondjak,nocsabaszok,vagy csajoznak stb. De majdcsaknem ugy nez ki hogy a lanyoknak ciki hogyha volt mar tobb baratjuk is,a fiuknak meg szinte termeszetes..ti hogyvagytok ezzel? (/L/F)

Legjobb válasz: Ez a lakatos sztori már kezd az idegeimre menni. Mikor elõször olvastam, még viccesnek találtam. De azóta, ha felvetõdik a kérdezõ által feltett kérdést, mindig kell, hogy legyen valaki aki ezt válaszolja. "ez milyen már" ???? idegesítõ. Kérdezõ: Szerintem azért mostanában már nincsenek ilyen nagy megkülönböztetések. Normális lány nem jön össze olyan fiúval, aki elõtte már 100 lánnyal lefeküdt. :)

Ez a lakatos sztori már kezd az idegeimre menni. Mikor elõször olvastam, még viccesnek találtam. De azóta, ha felvetõdik a kérdezõ által feltett kérdést, mindig kell, hogy legyen valaki aki ezt válaszolja. "ez milyen már" ???? idegesítõ. Kérdezõ: Szerintem azért mostanában már nincsenek ilyen nagy megkülönböztetések. Normális lány nem jön össze olyan fiúval, aki elõtte már 100 lánnyal lefeküdt. :)
Nekem eleve a "könnyen odaadja magát" hozzáállás nem szimpatikus. Mi az, hogy "odaadja"? Esküszöm, úgy kezeljük a nõk testiségét, mintha valami sokáig õrizendõ erény lenne, pedig õk éppúgy igényelhetik a fizikális élvezeti oldalát, mint a férfiak. Miért kell a heterók aktusát úgy felfogni, hogy abban a nõ adta át valamijét a férfinak? Nem a szükségletek kölcsönös (ismétlem: KÖLCSÖNÖS) kielégítésérõl - avagy az oda-vissza irányuló örömszerzésrõl - kéne szólnia? Na mindegy, biztos túl ingoványos az erkölcsöm.
Itt azt írták, hogy NORMÁLIS lány nem jön össze olyan fiúval aki 100 lánnyal lefeküdt. Ez így is van. Nekem ugyan úgy nem szimpatikusak az olyan fiúk akik össze-vissza mindenkivel lefekszenek, mint az ilyen lányok. Mindig messze elkerültem az ilyeneket. Így nem is ért annyi csalódás. Szóval szerintem az ilyen fiúk éppen olyan gázak mint az ilyen lányok.
Ezt hívják kettõs erkölcsnek. Írtak már róla pár könyvet. Persze hogy igazságtalan, de ez leginkább csak a nõknek jelent problémát. Az a vicces, hogy annyira beleivódott ez a társadalmunkba, hogy még a nõk is megbélyegzik ilyen módon egymást, pedig ha legalább õk szolidárisak lennének egymással, lehet, hogy lassan meg lehetne változtatni ezt a hozzáállást.
Kedves 4. valaszolo...de bizony osszejon! Sajat magamrol irok. Persze szomoru vege van a sztorinak... Kedves Kerdezo a magyar tarsadalom mindig a ferfiakat favorizalja. Jo pelda erre, hogy egy no mennyit keres vezetokent egy ferfihoz kepest vagy hogyan gondolkodnak a politikusok a nokrol. Halatlan bunko a nagy resze. Ki tehet rola? Maguk a nok! Se tartas, se legalabb a sajat noi nem iranti parasztbecsulet - pl. ha tudjuk valaki nos arra nem tapadunk ra. Nekem egesz eletemben 3 pasival volt intim kapcsolatom. Soha nem beszeltem arrol, kivel mit es hogyan csinalok...hmmm megis a kepembe kaptam egyszer pont egy olyan himtol aki magara huzta a legremenytelenebb noket is, hogy en egy 200 dolcsis k..va vagyok felorankent....nem tudom ez most dicseret, vagy itelet?!
Õszintén szólva már én is jó párszor feltettem magamnak ezt a kérdést, hogy miért van ez. Csak a saját példámat tudom felhozni: eddig 2 barátom volt(az egyik 4 hónapig, a másik 2 hétig) és több fiúval is kavartam már. Viszont ezzel sosem dicsekedtem(!) és mégis megkaptam már, hogy én ilyen-olyan ribanc vagyok. Belátom, hogy tényleg nem a leghelyesebb amit csináltam(hogy esetleg könnyebben adtam magam vagy hogy is mondjam), de én ezt nem terjesztem, nem úgy fogom fel, hogy na nekem már megvolt õ is meg õ is, és mégis ribancoznak....:/ Ellenben tényleg a fiúkkal, akiknek szinte dicsõség(kivétel biztos van, de sajnos én a környezetemben ezt tapasztalom), hogyha minél több lánnyal kavarnak, járnak..
Attól függ, hogy könnyen odaadja magát, vagy azért mert szerelmes.Ismerek olyan lányt aki a 3. fiújánál tart és egyáltalán nem ribanc.Az elsõ másfél évig tartott a második pedig nem rajta múlott, hogy vége lett, a harmadik ma is tart.Még csak 17 éves.
Nekem eddig 7 pasim volt, akkor most én ribanc vagyok? 17L
Csak képzeld el. Van egy olyan kulcs, ami minden lakatot nyit, az milyen jó már? De ha van egy olyan lakat, amit minden kulcs nyit, az milyen már? :)
Szerintem egyik sem elõnyös vagy becsülendõ dolog, sõt ha felnõtt, érett embereket kérdezel õk sem fogják azt mondani, hogy a fiú milyen szuper , ha lány ha fiú az illetõ a sok szexpartnerük volt akkor [email protected] és kész, és nem arról van szó, hogy sok barátnõje barátja volt valakinek, de ha mindegyikkel lefeküdt akkor az már nem arról szól szerencséjük van-e vagy sem.
Hát talán azzal is kapcsolatba hozható hogy a nõket alsóbbrendûeknek tartják/tartották.
Hát ez mindkét értelemben igaz. Csak olyanok vannak jóban olyan fiúkkal, akik ilyen nõcsábászok, akik ilyen kis butácskák. Tehát ezzel nem is érdemes foglalkzni. Egy normális srác, és lány nem csajozik és pasizik össze-vissza. Mindenkinek szvenír joga eldönteni, hogy mit akar.
Utálom ezt a hülye hozzáállást! A múltkor olvastam valahol, hogy ha egy felnõtt nõ 10-nél több férfival volt már együtt, akkor inkább be se vallja, mert az milyen szégyenletes! A cikkben ugyan levezették, hogy ha pl. 18 évesen kezdi valaki és évente 1 pasival van együtt, akkor ugye 28 éves korára már 10-nél jár, viszont évi 1 pasi miatt enyhe túlzás lenne ribancként beállítani, de hát ez így megy! A férfiaknak mindent lehet, õk szexelhetnek pusztán csak az élvezet kedvéért, de egy nõ ugyebár ezt nem teheti meg, õ csak szerelembõl szexelhet. És most nem arra gondolok, hogy minden éjszaka mással kéne csinálnia, de az alkalmankénti egyéjszakás kalandok miatt is igencsak megbélyegzik a nõket. Amúgy komolyan nem értem, valaki magyarázza már el: ha egy felnõtt nõ keresi a párját és 3-4 havonta más pasival jár, akikkel mondjuk 1 hónap járás után fekszik le, de 2 hónap múlva kiderül, hogy mégsem passzolnak, ezért szakítanak, majd egy idõ után mással kezd el járni, azért miért ribanc vagy min. könnyûvérû?????
Az utolsónak nagyon igaza van!! Nagyon jól látod a helyzetet, gondlom nõ vagy, innen látszik, hogy másképp fogod fel! Végre értelmes emberek a színen!
Én is teljesen egyetértek a 13-as válaszolóval! 10-es voltam:)
Kedves Kérdezõ! Én is mindennap felteszem magamnak ezt a kérdést! Szerintem ez fõként azért van, mert nem csak Magyarországot, hanem az egész világot a férfiak uralják. És hiába Marie Curie, hiába a suffragette, rengeteg pasinak a nõ csak ágyas és/vagy szakácsnõ + ápolónõ. Egyébként errõl sokszor a nõk is tehetnek mert a társadalom egy része nagyon szépen belekényelmesedett abba, hogy "a pasik majd irányítanak, nekem nem kell törõdnöm ezzel". Nyilvánvaló, hogy mindkét nem ludas ebben a dologban és valószínûleg ez nem is fog változni.. szomorú tény. :(

Ha az egy éves babám még nem jár, de már ha fogjuk a kezét, akkor nagyon lelkesen lépeget (és nem terhelem, mert már csak azért kell fogni, hogy ne boruljon meg), akkor már vegyek neki igazi cipőt/szandált? Vagy csak akkor kell, ha már magától jár?

Legjobb válasz: Vehetsz neki már most is, így kint is tudtok gyakorolni, lépegetni, sétálgatni, ahol esetleg egyenletlenebb a talaj, mint a lakásban. Így még inkább fejlõdik az egyensúlyérzéke, hamarabb kialakulnak a reflexek a talpacskájában. Mi puha talpú cipõvel kezdtünk, ha kinövi, már veszek neki rendeset.

Vehetsz neki már most is, így kint is tudtok gyakorolni, lépegetni, sétálgatni, ahol esetleg egyenletlenebb a talaj, mint a lakásban. Így még inkább fejlõdik az egyensúlyérzéke, hamarabb kialakulnak a reflexek a talpacskájában. Mi puha talpú cipõvel kezdtünk, ha kinövi, már veszek neki rendeset.
Mi már akor vettünk neki szandit, ami tartja a bokát stb amikor felállt és toyorásni kezdett h a 2 kezünket fogta!Elõször a puha talpút de arra azt mondta a neurológusunk h kicist laza a boka szalagja ezért adjunk rá szandit ami fogja a bokáját! Már a 2. szandiját koptatja rengeteget megy és néha már önállóan is totyorog!
Mi is 1 éves korában vettük az elsõ szandit és 15 hósan kezdett egyedül járni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!