Találatok a következő kifejezésre: Az mért hogy (12381 db)

Androidra van olyan alkalmazás ami azt méri, hogy mennyit töltöttem le?

90mega van 1hónapra de nem nagyon tudom, hogy mennyi van még bel?le

Legjobb válasz: 3g Watchdog, hónap elején beállítod mennyi neted van és méri mennyit használtál fel. Tudsz kitenni Widget-et is

3g Watchdog, hónap elején beállítod mennyi neted van és méri mennyit használtál fel. Tudsz kitenni Widget-et is
A kérdező hozzászólása: értem. ivel ez az elsõ okostelefonom, nem nagyon tudom hogy ezt honnan tudom leszedni vagy hogyan. segítenél, hogy ne rontsam el?
Vagy leszedet Google Play-rõl : https://play.google.com/store/apps/details?id=net.rgruet.and.. Vagy Google-ben keresel pro verziót. Nekem annyi bajom van vele hogy hónap elején kell beírni a 90 mega netet és úgy méri. Elvileg Magyar lesz bár lehet hogy csak a pro lesz az.
Lopott idõ
Ja, hogy az éltük szerelme megismeréséig? Nem olvastam végig... Szerelemóra [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Az igaz hogy a nagyon féltékenyek azért ilyenek, mert õk is ezt csinálták, csinálják de azt már nem akarják hogy a másik is félreléphessen, csak õk?

Tehát ezek önzõ, uralkodó emberek, mivel magukból indulnak ki (kevés az empátiájuk), ezért azt feltételezik mindenkirõl hogy megcsalja õket, amikor a másik valami önállóságot mutat vagy úgy viselkedik mint sajátmaga amikor megcsal valakit?

Legjobb válasz:
A féltékenység nem függ attól, hogy másfelé is orientálódik valaki. Félénkebb zárkózott emberek azért féltékenyek, mert megfelelési kényszerük van, és amint egy másik sráccal lálátják akár csak beszélgetni, a zárkózott emberünk elkezd belül örlõdni, pontosan a megfelelési vágy miatt, és mivel zárkózott természetû, nem mer szólni a lánynak. Tehát a kettõ nem függ össze egymással. Írrad, hogy van egy fiú, aki meglehetõsen laza erkölcsû ebben a témában. Ezzel a laza erkölcsû emberrel, neked semmi dolgod sincs az életben. Nyugodtan megmaradhat neked a lány barátsága, ne érezz bûntudatot, ebbõl te nem jöhetsz ki rosszul. A laza erkölcsû fiú ha mérges lesz rád, akkor sincs vész, mert ha olyanviszonyban vagy a lánnyal, és a fiú meg akar pl verni, a lány a te védelmedre kel, hiszen a nõk úgy általánosságban nem díjazzák ez erõszakot. Ha viszont bántódásod esik, biztos vagyok benne, hogy ott hagyja a srácot, mert a barátság sokkal idõtállóbb kötelék. A szerelem, csajok, pasik jönnek-mennek, de a barátságnál ez nem így mûködik Remélem segítettem. 17f

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A féltékenység nem függ attól, hogy másfelé is orientálódik valaki. Félénkebb zárkózott emberek azért féltékenyek, mert megfelelési kényszerük van, és amint egy másik sráccal lálátják akár csak beszélgetni, a zárkózott emberünk elkezd belül örlõdni, pontosan a megfelelési vágy miatt, és mivel zárkózott természetû, nem mer szólni a lánynak. Tehát a kettõ nem függ össze egymással. Írrad, hogy van egy fiú, aki meglehetõsen laza erkölcsû ebben a témában. Ezzel a laza erkölcsû emberrel, neked semmi dolgod sincs az életben. Nyugodtan megmaradhat neked a lány barátsága, ne érezz bûntudatot, ebbõl te nem jöhetsz ki rosszul. A laza erkölcsû fiú ha mérges lesz rád, akkor sincs vész, mert ha olyanviszonyban vagy a lánnyal, és a fiú meg akar pl verni, a lány a te védelmedre kel, hiszen a nõk úgy általánosságban nem díjazzák ez erõszakot. Ha viszont bántódásod esik, biztos vagyok benne, hogy ott hagyja a srácot, mert a barátság sokkal idõtállóbb kötelék. A szerelem, csajok, pasik jönnek-mennek, de a barátságnál ez nem így mûködik Remélem segítettem. 17f
Kérdezõ, jól leírtad. A pasas hûtlen és magából indul ki. Nyakon öntve egy jó nagy adag önzõséggel, egoizmussal, uralkodó hajlammal. Az ilyenek mindig megtalálják az önbizalomhiányos, akaratgyenge nõket, akik aztán a szolgájuk lesznek. Ha tényleg kedveled a lányt és jót akarsz neki, akkr felhívod a figyelmét arra, hogy a pasija szharul bánik vele. Sokszor sokat kell puhítani õket, hogy eljussanak a szakításig. Természetesen azt neked kell megítélned, hogy meddig mész el, mennyire fontos neked a lány. Ha nem annyir, vagy látod, hogy a csaj menthetetlen, akkor jobb nrm belefolyni.

18 hetesen vettek tőlem vért AFP-re, és 2, 9 MOM lett az érték. Ez elvileg túllép a megengedett 2, 5-en, de a dokim azt mondta, hogy biztos azért több, mert nem a 16. héten volt vizsgálva és ilyenkor már nem az optimális értéket mutatja. Vélemények?

Legjobb válasz: Én anno, mikor mentem, mondtam a dokimnak, hogy nem akarom ezt a vizsgálatot, mert annyi rosszat olvastam róla. Mondta, hogy ne féljek, egyrészt õk se nagyon foglalkoznak már vele, az egész szakma a megszüntetésén ügyködik, mert elavult, és fejlettebb országoknál nincs is a protokollban. Másrészt azért se féljek, mert mi, az átlagemberek tudhatunk egy tól-ig határt, õk pedig egy ennél szélesebb skálát. Nem akarok hülyeséget mondani, mert nekem már 13 hete volt ez, de úgy rémlik, hogy kétszeres értékig tekintik elfogadhatónak. Egyébként csak a betöltött 16. héten lehet mérni, elõtte és utána majdhogynem értelmetlen. Bízz a dokidban!

Én anno, mikor mentem, mondtam a dokimnak, hogy nem akarom ezt a vizsgálatot, mert annyi rosszat olvastam róla. Mondta, hogy ne féljek, egyrészt õk se nagyon foglalkoznak már vele, az egész szakma a megszüntetésén ügyködik, mert elavult, és fejlettebb országoknál nincs is a protokollban. Másrészt azért se féljek, mert mi, az átlagemberek tudhatunk egy tól-ig határt, õk pedig egy ennél szélesebb skálát. Nem akarok hülyeséget mondani, mert nekem már 13 hete volt ez, de úgy rémlik, hogy kétszeres értékig tekintik elfogadhatónak. Egyébként csak a betöltött 16. héten lehet mérni, elõtte és utána majdhogynem értelmetlen. Bízz a dokidban!
Szia! Én nagyon be voltam parázva az AFP eredménye miatt. Még a védõnõm is észrevette rajtam hogy tiszta zizi vagyok, ezért alaposan elbeszélgetett velem. :-) Tõle tudom, hogy ha a down-kórra van valami kis esély is, azt észrevették volna már a 12 hetes uh-on is. Nézd meg azt a leletedet. Nekem azon az NT: 1, 9mm Azt mondta a védõnõm hogy ezt kell nézni, mert ha 3 mm alatt van akkor nincsen semmi gond. Másrészt azzal is megnyugtatott és a lelkemre kötötte hogy akkor sincs semmi baj ha magasabb értéket mutat az AFP eredménye. Mert azt mondta hogy ez már egy nagyon elavult módszer, már akkor is téveset mutat ha csak 1 nappal késõbb veszik le mint kellene. Állítja hogy az is lényeg hogy hány kg-os nõnél nézik. Mert más eredményt kell nézni egy 50 kg-os nõnél és mást egy 85 kg-osnál. Csak ezt sehol nem veszik figyelembe pedig kellene. Mert így csak feleslegesen riogatják a kismamát. Én maximálisan elhittem a védõnõmnek mindent hisz már több mint 25 éve van a szakmában, nagyon jó szakember. És totál megnyugtatott mire már az uh-ra kellett mennem.
Az orvosnak tudnia kell.Valószínûleg az UH is rendben volt, azért nem küldött további vizsgálatokra.
nem értem miért 18 hetesen vették le kötelezõen 16 hetesen kelett volna azért adott fals értéket
Szia! Nekem 3.89 lett a korrigált MOM értékem. Megjártam két kórházat, mert riogattak, hogy ilyen magas értéknél nagyo-nagyon beteg lehet a baba (záródási rendelleneségek, ilyesmi), de az UH-ok alapján egészséges a baba. Lehet, hogy nálunk is bezavart a mensi idõpontja, mivel nem írtam fel a pontos dátumot (nem számítottunk babára :) ). Lehet, hogy nálam is volt vagy 1 hét eltérés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Remélem, hogy tényleg csak a késõbbi idõpont eredményezte ezt az értéket. Bár lényegében az UH eredménye felülírja az AFP eredményét, és aszerint a babámmal minden rendben! :) Azért csak késõbb lett levéve a vér AFP-re, mert a dokim pont akkor szabadságon volt! Még egyszer köszönöm a válaszokat!

Azért dolgozol, mert muszáj, vagy azért, mert szereted a munkád? A kérdés csak azoknak szól, akiknek van munkájuk! Nem kérek az örülj, hogy dolgozhatsz, én bármit megadnék, hogy dolgozhassak. Bla, bla, bla jellegű dumákból.

Én azért, mert muszáj.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy mit dolgozom éppen. Nyáron - más munka nem lévén - egy butikban voltam eladó. Volt, amikor szerettem, mert szeretek emberekkel foglalkozni, segíteni nekik, de amikor egy nap 10 hülye talált meg, akkor nem szerettem. Egyébként tanár lennék, s élvezném a tanítást, mert feltölt, mert értéket közvetítek, olyan dolgokat adhatok a diákok tudtára, amirõl még nem hallottak. Csiszolhatod õket, mint egy gyémántot. Mindegyikük külön egyéniség, s még a rosszcsontokat is lehet szeretni. Meg kell találni azokat a foglalkozásokat, amelyeket szeretsz csinálni. Ez persze nem könnyû, fõleg, ha örülsz, hogy akármilyen állást kapsz. De ha utálod a munkád, az a teljesítményedre is kihat és tönkretesz.

Attól függ, hogy mit dolgozom éppen. Nyáron - más munka nem lévén - egy butikban voltam eladó. Volt, amikor szerettem, mert szeretek emberekkel foglalkozni, segíteni nekik, de amikor egy nap 10 hülye talált meg, akkor nem szerettem. Egyébként tanár lennék, s élvezném a tanítást, mert feltölt, mert értéket közvetítek, olyan dolgokat adhatok a diákok tudtára, amirõl még nem hallottak. Csiszolhatod õket, mint egy gyémántot. Mindegyikük külön egyéniség, s még a rosszcsontokat is lehet szeretni. Meg kell találni azokat a foglalkozásokat, amelyeket szeretsz csinálni. Ez persze nem könnyû, fõleg, ha örülsz, hogy akármilyen állást kapsz. De ha utálod a munkád, az a teljesítményedre is kihat és tönkretesz.
persze, aki nem tanult rendesen annak jó hogy nincs sok lehetõsége...
Az a baj, hogy kevés a lehetõség valóban azt csinálni, amit szeretnél.
Nem dolgozom, de munkát keresek. Nem mondom, hogy bármit megadnék azért hogy dolgozzak. Igenis megválogatom, hogy hova küldöm el az önéletrajzomat! Ha találok egy hirdetést a neten, elõbb rákeresek a cégre, ha nem tetszik a profil, vagy nincs a cégrõl semmi a neten, akkor nem is jelentkezem, hiába jó a pozició. Olyan munkát szeretnék, amiben nem érzem, hogy muszáj csinálnom a dolgokat, hanem azt érzem, hogy szeretem csinálni a dolgokat. Bocsi, hogy válaszoltam...
Hát szívesebben mennék 3D-s mozikba munka helyett, bár szerintem idõvel azt is megunnám :) Én weblapokat csinálok, az valamennyire változatos, mert mindig van benne valami kihívás. Persze néha unalmas is tud lenni, ha valamely részét már csak rutinból csinálom. Emellett étlapot, szórólapot is csinálok, tehát mindenféle nyomdai elõkészítést, aztán leadom az anyagot a nyomdának. Reklámtáblát is csinálok betûvágással plotterrel, vagy digitális nyomtatással. Egy a közös bennük, hogy majdnem mindhez számítógép elõtt kell ülnöm egész nap, kivéve ha valamit ki kell vinnem a helyszínre, ahova kérik. Meg néha anyagot is kell beszerezni, papírt, fóliát, ilyesmit. Mondjuk nem én döntöm el, hogy mikor mit csinálok, csak nagyjából. Nálam a lényeg az hogy idõre kész legyen, de az mindegy, hogy itthon éjjel csinálom meg, vagy a melóhelyemen nappal. Viszont a munka az mindig attól függ, hogy a megrendelõ éppen mit óhajt :) Régebbi munkahelyen pl úgy is kaptam pénzt, hogy csak bent ültem, de nem csináltam semmit sem, mert épp nem volt meló. Na azt nagyon utáltam :) Nekem a lényeg, hogy mindig legyen valami action amivel elfoglalom magam, mert unatkozni és várni h legyen vége a napnak, azt gyûlölöm. Mondjuk biztonsági õr nem lennék, halálunalom lehet. Vagy eladó egy boltban sem biztos, bár azt még nem próbáltam. A számítógépes melók jobban bejönnek, ez kényelmes, meg jobban leköt. Ezt nekem találták ki. Amúgy ritkán beleakadok egy-egy nagyon idegesítõ megrendelõkbe, akik rámszállnak és folyamatosan baxtatnak a hülyeségeikkel. Az nagyon rossz tud lenni :) De olyankor sem a munkámat utálom, hanem csak egyes embereket, akik idegesítenek :)
ÉLvezem, amit csinálok, mert érdekes, mindig új, meg is becsülik...
Valahol azt olvastam (hallottam?) gyerekkoromban, hogy olyan szakmát válassz, amit nagyon szeretsz csinálni, és soha nem és akkor a munka neked soha nem fogja a "dolgozást" jelenteni, nem kell "dolgoznod"! Így is tettem! Villanyszerelõ vagyok! És szeretem csinálni, nekem a munka szórakozás (bevallom, így 50-en túl néha kicsit fárasztó, de hát a mai fiatalok is szívesen fárasszák magukat diszkókban, vagy a focisták is szívesen szaladgálnak napi 4-5 órát).
Mielõtt valaki kijavítja, tudom hogy így kell írni helyesen, csak nem olvastam át amit írtam: Amúgy ritkán beleakadok egy-egy nagyon idegesítõ megrendelõbe, aki rám száll és folyamatosan zaklat a hülyeségeivel. Aztán lehet, hogy van benne más hiba is, de nem fogom többször végigolvasni a saját írásomat, bocs, ennyi idõm azért nincs :)
"Valahol azt olvastam (hallottam?) gyerekkoromban, hogy olyan szakmát válassz, amit nagyon szeretsz csinálni, és soha nem és akkor a munka neked soha nem fogja a "dolgozást" jelenteni, nem kell "dolgoznod"! " HELYESEN: Valahol azt olvastam (hallottam?) gyerekkoromban, hogy olyan szakmát válassz, amit nagyon szeretsz csinálni, és akkor a munka neked soha nem fogja a "dolgozást" jelenteni, nem kell "dolgoznod"! BOCSI !
Mivel nem születtem milliomos családba, muszájból is dolgozok. Szar lehet az életed ha egy kicsit se szereted amit csinálsz. Én élvezem amit csinálok, két helyen is.
Nem csak annak nincs sok lehetõsége. Mert ha mindenki tanulna, akkor ki lenne végül bolti eladó és kukás? Én pl. régész akartam lenni kb. 10 éven keresztül. Faltam a könyveket, emelt szint töribõl, kisujjból kiráztam a mükénéi korszak cserépedényeinek stíluslistáját - és mikor odakerültem, az álom kipukkant. Mert nem volt rá pénzem, és Magyarországon tulajdonképpen nem is kell régész. És ahogy másoknál is tapasztaltam, az álmok sokszor nem a tanuláson múlnak, hanem a pénzen és a szakmán. Most újságírást tanulok - na de abban is elhelyezkedni... persze, én próbálkozom, de szart sem ér a szép bizonyítványom, ha közben nem kellek.
Persze, de nem 'álom'ként kellene felfogni a dolgokat hanem célként, rendesen meg kell tervezni a dolgokat, 10 éven keresztül készültél, ennyi idõ alatt lehetett volna pénzt is szerezni, gyûjteni, akármi.. Szóval szerintem a legtöbb ember (mondjuk akiknek lenne lehetõségük, mert annyira azért nem szegények) azért nem tudja azt dolgozni amit tényleg szeretne, mert egyéb dolgokkal van elfoglalva, az álommunka pedig megmarad csak álomnak, amire jó gondolni, hogy majd egyszer...
Nos, akkor mondjuk azt, hogy cél volt, nekem 10 évig szinte eszembe sem jutott, hogy nem jöhet össze a dolog. De hogy gyûjtöttem volna pénzt? Amim volt, gyakran azt is odaadtam anyámnak, aki egyedül nevel minket - pedig gyûjtöttem, de enni is kell.
Én butikban voltam eladó pár évig, és imádtam, fõleg az utolsó helyemet, a fõnökömmel és a kollégákkal is baráti viszonyban voltunk, (együtt jártunk bulizni), jól kerestem bár ezért nagyon sokat dolgoztam, (plázában voltam), de szerettem amit csináltam, imádom a divatot és jó volt másoknak megmutatni az új dolgokat, meg folyamatosan tisztában kellett lennem a legújabb trendekkel, mindig fejleszteni magam a divatból. tehát, nem vettem észre, hogy ez munka lenne (persze voltak rossz napok), és jól végeztem a dolgom. Ahhoz képest most környezettant tanulok fõsulin, mert ez is egy nagy szerelmem. Sajnos jelenleg nem dolgozok, de akarok, és igen most bármit elvállalok, mert legalább egy olyan dolgot csinálhassak ami érdekel és az a fõsuli.

Nálatok meddig tartott az az időszak, hogy ha mondja a gyerek, hogy pisilni kell, akkor rögtön rá kell ültetni a bilire vagy wc-re, mert különben becsurog?

Mennyi idő kb még megtanulja tovább visszatartani?Mi már lassan 1 hónapja hogy levettük a pelust,de még mindig sokszor becsurog.Így kimozdulni se lehet még sehova.

Legjobb válasz: Szerintem még kár volt elhagyni a pelenkát, mert még nem teljesen érett meg a szobatisztaságra. Ahhoz, hogy egy gyerek szobatiszta legyen, nem elég, ha felismeri a dolgot vagy az ingert, ahhoz hogy összeálljon az egész dolog és biztonsággal el lehessen hagyni a pelust ahhoz az is kell, hogy az ingert idõben tudja jelezni és a dolgot a bilihez vagy wc-hez érésig vissza tudja tartani. És amíg ezt nem tudja, addig nem lesz szobatiszta. Merthogy addig nem tudtok biztonsággal elmenni otthonról pelus nélkül, mert bárhol összepisilhatja magát. Szerintem ez még nem állt össze. Ha valahová mentek, szerintem nyugodtan adj rá pelenkát, akkor is lehet neki mondani, hogy szóljon, ha érzi, hogy kell és ha olyan helyen vagytok, akkor leveszed a pelust és tud pisilni, ha meg nem tud egybõl, akkor meg nem lesz gond, ha mégis bepisil. Otthon meg nem kell ráadni, mert azért otthon egyszerûbb átöltöztetni, ha mégis besikerül. Szóval én azt gondolom, hogy közel vagytok már, jó úton haladtok, de ez még nem a teljes szobatisztaság és ilyenkor még bizonyos helyzetekben add rá a pelenkát.

Szerintem még kár volt elhagyni a pelenkát, mert még nem teljesen érett meg a szobatisztaságra. Ahhoz, hogy egy gyerek szobatiszta legyen, nem elég, ha felismeri a dolgot vagy az ingert, ahhoz hogy összeálljon az egész dolog és biztonsággal el lehessen hagyni a pelust ahhoz az is kell, hogy az ingert idõben tudja jelezni és a dolgot a bilihez vagy wc-hez érésig vissza tudja tartani. És amíg ezt nem tudja, addig nem lesz szobatiszta. Merthogy addig nem tudtok biztonsággal elmenni otthonról pelus nélkül, mert bárhol összepisilhatja magát. Szerintem ez még nem állt össze. Ha valahová mentek, szerintem nyugodtan adj rá pelenkát, akkor is lehet neki mondani, hogy szóljon, ha érzi, hogy kell és ha olyan helyen vagytok, akkor leveszed a pelust és tud pisilni, ha meg nem tud egybõl, akkor meg nem lesz gond, ha mégis bepisil. Otthon meg nem kell ráadni, mert azért otthon egyszerûbb átöltöztetni, ha mégis besikerül. Szóval én azt gondolom, hogy közel vagytok már, jó úton haladtok, de ez még nem a teljes szobatisztaság és ilyenkor még bizonyos helyzetekben add rá a pelenkát.
Bocs, nem kötekedni akarok, de oké, hogy egyesek meg tudják oldani, hogy a kocsijukban visznek váltóruhát magukkal. De akinek nincs kocsija és mondjuk 25 km-t kell busszal utazni oda-vissza, mert ott van dolog és várni kell az indulásra, az mennyi ruhát vigyen magával és hol öltöztesse át a gyereket, ha éppen mondjuk a buszon pisil vagy kakil be? Meg úgy egyáltalán ez kit ne érintene rosszul? Akkor nem egyszerûbb akkor levenni a pelenkát, amikor már vissza is tudja tartani a gyerek a dolgot, vagyis várni 1-2 hónapot a teljes pelenkaelhagyással, amíg teljesen megérik rá a gyerek? Itt a környezetünkben mindenki úgy csinálta, hogy amikor látta a gyerekén a szobatisztaság jeleit, otthon nem adtak rá pelenkát, ha mentek valahová, akkor az elsõ hetekben adtak rá, illetve alváskor is. Majd mikor biztosan vissza tudta tartani a dolgot, akkor már nem adtak rá akkor sem, ha mentek valahová, csak éjjelre, majd pedig azt is elhagyták. Szerintem ez így sokkal egyszerûbb és biztonságosabb. Mármint aki nem tudja megoldani az átöltözgetést vagy akinek ez nem jelent gondot.
Fú, nem is tudom, ez nagyon fokozatos volt nálunk. Az elsõ idõszakban tényleg másodperceken múlott a dolog, aztán pár hét után már hamarabb szólt, és úgy egy év elteltével mertem neki azt mondani, mondjuk buszon hazafelé, hogy tartsd vissza, amíg hazaérünk, és gond nélkül kibírta még 10-15 percig. De tényleg fokozatosan nõtt az az idõ, amennyit lehetett várni.

Mikor veszik észre az izolácionisták, hogy nem azért vásárolnak az emberek külföldi terméket, mert magyargyűlölők, hanem azért, mert a külföldi termék olcsóbb, vagy hasonló árért jobb minőségű?

Pl. nem fogok Tibi csokit venni, amikor 10 forinttal drágábban vehetek Milkát, ami a világ legjobb csokitermelő vidékéről, az Alpokból származik. Nem fogok magyar bryndzát venni, amikor Szlovákia a bryndza hazája, vagyis a szlovák brynzda autentikusabb, finomabb, és szintén hasonló árban van, mint a magyar. Nem fogok magyar paradicsomot venni, amikor az olasz, román, szerb finomabb, mivel ezen országokban többet süt a Nap. És így tovább. A lényeg, hogy a szupermagyarok úgy csinálnak, hogy aki nem vesz magyar terméket az valami hazaáruló és az a jó ember, aki inkább vesz magyart, mindegy, hogy több pénzért és rosszabbat kap.

Legjobb válasz: #8 "Én nem mondom, hogy ne vegyél külföldi terméket, mert van, amit csak onnan tudsz! De amit magyarországon képesek vagyunk megtermelni, azt magyarországról vedd! Nem azért, mert ha nem teszed meg, hazaáruló lennél, vagy ilyenek, hanem azért, mert ha magyar terméket vásárolsz, a magyar gazdaságot erõsíted!"

#8 "Én nem mondom, hogy ne vegyél külföldi terméket, mert van, amit csak onnan tudsz! De amit magyarországon képesek vagyunk megtermelni, azt magyarországról vedd! Nem azért, mert ha nem teszed meg, hazaáruló lennél, vagy ilyenek, hanem azért, mert ha magyar terméket vásárolsz, a magyar gazdaságot erõsíted!"
"Na igen, a kérdezõ jól leírta a helyzetet :) A turbóturulok azt hiszik, hogy valami azért válik isteni finommá, mert magyar. " Élj csak ebben a hitben! :)
A Magyar árúk nem minden esetben rosszabb minõségûek a kûlfõldinél.
Te se leszel már hülyébb.
Érdekes, engem nem szoktak kergetni ilyen szupermagyarok a baromságaikkal.
"kell(ene) lennünk szinte mindenbõl" Egy szóval sem mondtam, hogy mindenbõl, de másolj be, ha találtál ilyet! "A seggünket földre dobva hisztizni hogy magyaripartmindenhova" Ki beszélt itt arról, hogy mindenhova? Olyan dolgokat akarsz a szánkba adni, amiket nem mi mondtunk! Szánalmas vagy, húzz a francba!
"Nem, buci" Ja, oké, így már értem! Kár, hogy nincs kiírva a felhasználóneved, akkor bele sem kezdtem volna a felesleges szócséplésbe! Tegyél egy nagy szívességet azoknak, akik értelmes válaszokat akarnak kapni errõl az oldalról, és töröld magad!
"Lehet, hogy a középkorban ez ment még, de nem a középkorban élünk és a globalizáció tény, minden jó és rossz oldalával együtt. A seggünket földre dobva hisztizni hogy magyaripartmindenhova semmit sem változtat ezen. Meg kell találni azokat a termékeket, amiknek a termeléséhez tényleg adottak a lehetõségek és amikben tudunk világbajnokok lenni és arra fókuszálni." Ha régebben, és mindenhol így gondolnák akkor az ominózus országok már rég' megszûntek volna. Tényleg tehetnél(tek) egy szivességet és eldugulhatnátok végre! :)
Nem, buci, sosem írtam olyat, hogy sosem veszek magyart és hogy az szar. Javaslok egy szövegértés tanfolyamot. Az pedig, hogy azt sugallod, hogy valamilyen oknál fogva nekünk önellátónak kell(ene) lennünk szinte mindenbõl merõ blõdség. Lehet, hogy a középkorban ez ment még, de nem a középkorban élünk és a globalizáció tény, minden jó és rossz oldalával együtt. A seggünket földre dobva hisztizni hogy magyaripartmindenhova semmit sem változtat ezen. Meg kell találni azokat a termékeket, amiknek a termeléséhez tényleg adottak a lehetõségek és amikben tudunk világbajnokok lenni és arra fókuszálni. De azon bõgni, hogy nincs magyar tv azért, mert egy kínai gyár 2 heti kapacitása ellátja az egész országot egy évre tv-vel, na az totális parasztvakító marhaság.
Egyébként meg jól nézd meg, honnan veszed, amire azt mondtad, hogy magyar paradicsom, mert tényleg sokszor elõfordul, hogy a külföldi szart eladják úgy, mint magyar terméket, pedig köze nincs hozzá!
Hát én pont leszarom, hogy a másik mit vesz magának és senkit nem nézek le érte. Az általatok elképzelttel szemben pont az a nemzetköziség elve, hogy nekem nincs ok nélkül preferenciám valamire. Nyáron veszem a magyar paradicsomot, mert tényleg abból jó a lecsó. Télen meg a San Marzanot, mert annak van íze. Fel lehet ezt aggatni akármilyen sujtásos huszáröltözetbe, de a tények akkor sem változnak, az esetek nagyon komoly részében a magyar termékek nem tudnak versenyezni az importtal. A mezõgazdaság még pont az, amiben van esély, de a többi... Amiben amúgy rohadtul semmi meglepõ nincs is, mert mi vagyunk 10 millióan, a világ maradék része meg egy csöppet több.
"Remélem otthon csakis Orion vagy Videoton TV-d van, mert ugye egyedül az a magyar, na meg az összeszerelés miatt félig a Samsung, de az ugye végül Koreát pénzeli! Autója egy ilyen igaz magyarnak persze csakis Suzuki lehet, az a legkisebb rossz, a ruháid pedig mind népviseletek, mert ugye csak olyan van az országhatáron belül termelve." Még mindig azt szajkózod, hogy nagy magyarok vagyunk, és azért csináljuk! Pedig elmondtam, hogy nem! Szánalmas vagy! "Nem az én saram, amiért évtizedek óta elavult technológiákkal "vállalkoznak" emberek óriási számban" De, éppen, hogy a te sarad! Azt hiszed, hogy szegény gazdászok szarják a pénzt, és kib...ott lustaságból nem fejlesztenek? Ha nincs, aki megvegye a terméküket, szerinted honnan lenne pénzük felújítani az elavult technológiákat? Könnyû neked magyarázni! Próbálnál egyszer gazdaságot indítani! Megnézném, hány hét után buknál bele, mert nem lenne pénzed semmire!
"Jó, ha te ekkora hõs vagy, akkor egyed csak az üvegházi szart, csak azért mert az épp Bivalybasznádon termett januárban. Remélem otthon csakis Orion vagy Videoton TV-d van, mert ugye egyedül az a magyar, na meg az összeszerelés miatt félig a Samsung, de az ugye végül Koreát pénzeli! Autója egy ilyen igaz magyarnak persze csakis Suzuki lehet, az a legkisebb rossz, a ruháid pedig mind népviseletek, mert ugye csak olyan van az országhatáron belül termelve." Akkor sincs igazad, hiába vágod be a durcit! Ha valaki azért vesz hazait mert ahhoz van kedve, és ezzel támogatja a hazai gazdaságot akkor csinálja. Nem értem ez nektek liberóknak miért fáj? :) Máshol is részben megveszik a "sajátot", vagy szerintetek ott is hülyék élnek? :D
Az a baj az emberek többségével, fõleg a városiakkal, hogy szó szerint várják, hogy a sült galamb a szájukba repüljön! "A kormány növelje a fizetésem, csökkentse az adómat, fizesse ki az államadósságot, tartson rendet az országban (de azért ne legyen rasszista), a termelõk adjanak sok, nagyon finom terméket, meg fejlesszenek, meg anyám kínja" Nem fogjátok fel, hogy a legtöbbet mi, közemberek segíthetünk a gazdaságon! Annyira nehezedre esne, ha nem importot vennél, mert nem annyira finom, vagy nem annyira olcsó? Itt nem arról van szó, hogy kinek tömöd a zsebét! Hanem arról, hogy tönkre megy a gazdaság, és élhetünk mind a cigányok szintjén! Gondolkodni kellene egy kicsit!
Jó, ha te ekkora hõs vagy, akkor egyed csak az üvegházi szart, csak azért mert az épp Bivalybasznádon termett januárban. Remélem otthon csakis Orion vagy Videoton TV-d van, mert ugye egyedül az a magyar, na meg az összeszerelés miatt félig a Samsung, de az ugye végül Koreát pénzeli! Autója egy ilyen igaz magyarnak persze csakis Suzuki lehet, az a legkisebb rossz, a ruháid pedig mind népviseletek, mert ugye csak olyan van az országhatáron belül termelve. Nem az én saram, amiért évtizedek óta elavult technológiákkal "vállalkoznak" emberek óriási számban, aztán ugyanõk csodálkoznak, hogy vannak, akik jobban csinálják náluk. Ez a közgazdaságtan, és ugyanúgy érvényes Magyarországtól Japánig a világ összes pontján.
"Tele vannak a hírek azzal, hogy épp melyik ágazat gazdái siránkoznak, hogy nem megy jól a bolt és kérik a kormány meg az EU segítségét. Versenyképesnek kell lenni kéremszépen, és ha ez azt jelenti, hogy a piac a jelenlegi gazdálkodók felét tudja csak eltartani, akkor az bizony rossz hír a másik félnek." A baj, hogy neked és az elvtársadnak fingotok sincsen a mezõgazdaság mûködésérõl, csak nyivákoltok, szóval inkább maradnátok csendben a hülyeségeitek szajkózása helyett! Vgy ha ennyire "jól megy" a parasztanak akkor bele kell fogni, és nem telenyivákolni a gyagyáskérdéseket, vagy általában az étert. :)
#9, én az élelmiszert és akármi más terméket a minõségéért veszem, nem azért, hogy melyik gazdaságot erõsítem vele. Bocs, de én ilyen önzõ vagyok, nálam a paradicsom paradicsomíze fontosabb, mint az, hogy az ismeretlen valaki, akinek a pénzét tömöm az magyar vagy francia-e. Arról nem is beszélve, hogy a május-szeptember közötti idõszakot leszámítva a legtöbb magyar zöldség/gyümölcs labdába se rúghat az import mellett, mert vagy egyszerûen nincs vagy pedig gyengébb. Tele vannak a hírek azzal, hogy épp melyik ágazat gazdái siránkoznak, hogy nem megy jól a bolt és kérik a kormány meg az EU segítségét. Versenyképesnek kell lenni kéremszépen, és ha ez azt jelenti, hogy a piac a jelenlegi gazdálkodók felét tudja csak eltartani, akkor az bizony rossz hír a másik félnek. Tökéletes példa erre a tavaly õszi tojástermelõk lázongása, amiért az EU 7 év kivételezés után, kb. 15 évvel a szabály megalkotása után a magyarokra is kötelezõvé tette a szigorúbb elvárásokat a tyúkketrecek méretére vonatkozóan. Ismert volt ez a rendelet, tudták, hogy mikor jár le a külön engedély a nem betartására. Ahelyett, hogy egy évtized alatt fokozatosan álltak volna át rá, az utolsó 3 hónapban tüntetgettek, hogy nem volt elég idejük és pénzük rá. Nem a f.szom, csak a végletekig akarták húzni a maximum profitot. Nem utálom a hazámat, de kicseszni sem fogok magammal, akkor fogok magyar paradicsomot venni, amikor tényleg az a legfinomabb, amikor meg nem, akkor mást.
Menj inkább ennyi ésszel tüntizni a fajtabelieid közé! Amúgy meg tudod mit mondott a dezsvíred: "El lehet menni, itt lehet bennünket hagyni!" :)
Az állam nem tudja jelentõsen csökkenteni az adókat, vagy növelni a fizetéseket, mert becsõdöl az ország! Az a baj, hogy mindenre az államtól várod a megoldást! Én nem mondom, hogy ne vegyél külföldi terméket, mert van, amit csak onnan tudsz! De amit magyarországon képesek vagyunk megtermelni, azt magyarországról vedd! Nem azért, mert ha nem teszed meg, hazaáruló lennél, vagy ilyenek, hanem azért, mert ha magyar terméket vásárolsz, a magyar gazdaságot erõsíted! Munkahelyeket teremtesz (IGEN, TE TEREMTESZ MUNKAHELYEKET, NEM KELL AZ ÁLLAMTÓL VÁRNI A SÜLT GALAMBOT), és ezzel éred el, hogy megnõjön a fizetésed, csökkenjenek az árak, stb. Ez egyszerû gazdaság! Ennyit jó lenne tudnod!
Az emberek ma már azt vásárolna, ami a közröhelyes fizetésükbe, segélyükbe bele fér! Majd ha az állam a tisztes 47 ezer 3/4 részét a kézhez vételkor nem kaszálja vissza, talán lesz pénz normális élelmiszer vételére is! Meg ha eszükbe fog jutni, hogy a 27 % áfát legalább az alapvetõ élelmiszerekrõl levegyék! De ilyesmire nem érnek rá!
"Az állam nem tudja jelentõsen csökkenteni az adókat, vagy növelni a fizetéseket, mert becsõdöl az ország!" Ez hülyeség. Nem az ingyenélõ bûnözõknek kell osztogatni a pénzt a nagy semmire, és nem elsikkasztani kell havi 80 milliókat a közös vagyonból, akkor mindenre fog jutni. Megsúgom: minél több adó lesz valamin, annál többe kerül = annál kevesebben fogják megvenni. Ennek következtében méginkább emelkedik az ára, és még annyian se fogják megvenni. Az árakat emelõ kreténkéknek ez az alapösszefüggés túl komoly, hogy átlássák. "Az a baj, hogy mindenre az államtól várod a megoldást!" "A kormány növelje a fizetésem, csökkentse az adómat, fizesse ki az államadósságot, tartson rendet az országban (de azért ne legyen rasszista), a termelõk adjanak sok, nagyon finom terméket, meg fejlesszenek, meg anyám kínja" Az uralkodás elsõ szabálya: MINDENÉRT te vagy a felelõs. " A világhíres magyar kajszibarackra rá se bírok nézni, mióta megkóstoltam Törökországban ugyanazt, blab-blab-blab..." Szép szavak, csak tudod, a mindenféle hidroponikus, génmanipulált meg puffasztott mûanyag fosadék se jobb, meg a hozamfokozókkal, hormonokkal tömött baromfi/sertés hús, amit az ember jól bekajál, oszt csodálkozik, ha folyton beteg. "Van soktízezer mutyizó magyar gazda, aki inkább termeli az ipari hulladék Desiré krumplit az ízletes fajták helyett, mert azok több munkát igényelnének és kisebb rajta a haszon." Idehaza pont a pénztelenség menti meg a magyar gazdák termelését a génmanipulációtól, hogy nincs pénz ilyen jellegû technológiára, hála az égnek, és nem rohadt mûanyagot kell zabálnunk. Úgyhogy egy ideig a magyar mezõgazdasági és húsipari termékek finomak maradnak. Akinek a fos mûanyag kell, az meg járjon a Börger Kingbe meg a többi ilyen sertéshizlaldába. "magyar termékek nem tudnak versenyezni az importtal" Ez már csak azért is baromság, mert import árunál még a szállítási költséget is a vásárlóra verik rá. Az uruguayi meg belizei csoki nem a saját lábán mászik a TESZKÓ polcaira, barátom - azt szállítják. És valakinek ki kell fizetnie a szállítást, hogy mindenható profitot tudjanak termelni. És te leszel az a valaki. "Az pedig, hogy azt sugallod, hogy valamilyen oknál fogva nekünk önellátónak kell(ene) lennünk szinte mindenbõl merõ blõdség." A vidék meg tudná oldani élelmiszerügyileg. Igaz hogy Suzukit falun nem tudnak termelni, viszont ha kaját nem tudnak, akkor 2 hét vegetálás után éhen is döglesz. A globalizáció alá pedig nem kéne minden egyes helyen adni a lovat, mert több kárt okoz, mint hasznot. Nem kell MINDENBÕL a magyart venni, nem is lehetne - de amibõl lehet, abból mindenképpen jobb választás a magyar termék. Csak írom mielõtt valamelyik Wolf3D-huszár lenácizna itt nagy vakbuzgalmában.

Az lenne az egyik kérdés, hogy a Mangán-oxid oxidációs számában a mangán szám, mért 4, és mért nem 7? A másik meg az, hogy a Vas oxidációs száma akkor mennyi is, mert azt olvastam, hogy a vasé változik? Mert elméletileg annak meg 8nak kéne lennie.

Legjobb válasz: ugyanis 0-ra kell kijönni vegyületekben a képlete MnO2 oxigén általában -2*2=-4 ehhez hozzáadva 4-et jön ki a 0 és ezért itt a mangán oxidációs száma +4

ugyanis 0-ra kell kijönni vegyületekben a képlete MnO2 oxigén általában -2*2=-4 ehhez hozzáadva 4-et jön ki a 0 és ezért itt a mangán oxidációs száma +4
A vegyértékek adottak az nem úgy van hogy ennyinek kellene lenni.Mi megtanultuk mennyi és kész!A vasnak 2, 3, és 4 is lehet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez sokban segített ! :)
A kérdező hozzászólása: "Mi megtanultuk mennyi és kész!" Valószínû hogy én is meg akarom tanulni , és mivel a tankönyvem nem adott a fenti kérdésekre választ , ezért kérdeztem
erre ez a válasz, hidd el én már egytemen tanultam így a kémiát
A kérdező hozzászólása: Hétfõn vizsgázok mûszaki kémiából ...
akkor meg tudnod kéne

Életem egyetlen és legőszintébb célja az, hogy találjak egy gazdag és bőkezű férjet. Baj ez? Azt jelenti, hogy nem vagyok normális? Lehet nem sikerül, mert mindig az nem sikerül amit a legjobban szeretnénk?

Legjobb válasz: Azért baj, mert ezek szerint nem vagy egyedül életképes, kizárólag akkor tudsz életben maradni, ha szimbiózisban, egyszerû érdekkapcsolatban élsz valakivel. Cserébe nagy árat fizethetsz, mert kitartott nõnek lenni nem hálás feladat. Kezdve azzal, hogy kuss a neved, ha az orrod elõtt lép félre, akkor se szólhatsz, mert õ etet, nála laksz, tõle függsz - és õ ezt pontosan tudja is. A legtöbbször az ilyen nõket simán lecserélik egy bizonyos kor után, mint a többi státuszszimbólumot: nagyobb kocsi, nagyobb ház, fiatalabb pipi. Az csak a mesékben van, hogy a gazdag pali élete végéig epekedik a nõért, aki kihasználja. Sokkal kiszolgáltatottabb helyzet, mint azt most sejtenéd.

Azért baj, mert ezek szerint nem vagy egyedül életképes, kizárólag akkor tudsz életben maradni, ha szimbiózisban, egyszerû érdekkapcsolatban élsz valakivel. Cserébe nagy árat fizethetsz, mert kitartott nõnek lenni nem hálás feladat. Kezdve azzal, hogy kuss a neved, ha az orrod elõtt lép félre, akkor se szólhatsz, mert õ etet, nála laksz, tõle függsz - és õ ezt pontosan tudja is. A legtöbbször az ilyen nõket simán lecserélik egy bizonyos kor után, mint a többi státuszszimbólumot: nagyobb kocsi, nagyobb ház, fiatalabb pipi. Az csak a mesékben van, hogy a gazdag pali élete végéig epekedik a nõért, aki kihasználja. Sokkal kiszolgáltatottabb helyzet, mint azt most sejtenéd.
Hát, ha találsz ilyet, akkor hozz tejszínhabot, mert megeszem a kalapom.
Ha ez kamu, vagy provokáció, akkor sajnállak, nagyon unatkozhatsz!... Ha viszont ez tényleg valód kérdés, ennyi a hozzáfûznivalóm:sajnos a Te fajtádat többre becsülik, mint az enyémet, aki csak szimplán szeretetre vágyik!Persze a magamfajtákat gyakran elküldik a búsba.Ilyen a Sors... :-)))
Nem, de ezzel kimaradsz a boldogságból. Az, ha megvesz majd neked mindent, szép helyen élhetsz, még nem lesz olyan érzés, mintha szerelmes lennél. Az jobb terv lenne, ha gazdag ÉS szerethetõ férjet keresnél magadnak.
Ezért olyan társaságban is kell forognod, ahová a gazdag férfiak járnak. Telik rá?
kamu, mert ilyen ringyó nem létezhet
pénzéhes..
Persze, itt mindenki a tiszta belsõt keresi, senkit nem érdekel a pénz. Dolgozzuk fel, hogy a gazdagság az egy ugyanolyan szerethetõ tulajdonság, mint a szépség, vagy az okosság. Ott van pl. Zimány Linda és Dzsudzsák Balázs. Dzsudzsák ronda, mint a bûn, de rengeteg pénze van, Linda pedig egy üres, értéktelen nõ, de legalább szép. Így mindketten jól járnak, Zimányt pénzelik, Dzsudzsák meg minden nap jól megdughat egy klassz csajt. Ha neki ez elég, minek ítélkezzünk? Kérdezõ, ha találsz olyan pasit (mert rengeteg van, ha szeretnéd, mondok helyet, hova járj ismerkedni), akinek ez oké (tehát nem használod ki, hazudva hogy szereted meg minden), akkor hajrá. Nincs ebben semmi.
a nõk nem a pénzre hajtanak ám....
:) ))))) utolsó, ott a pont! a szakkifejezésekért különösen! kár, hogy nem lehet külön pontozni õket! Kérdezõ! Tanulj és gondolkodj!
Drága Kérdezõ!! Az a rossz hírem van, hogy soha, de soha a cafrangos büdös életben nem fognak teljesülni az álmaid. Rengeteg szép és OKOS nõ van a világon. Azok a férfiak, akikre te vadászNÁL ahhoz vannak szokva, hogy még prostihoz is olyan nõhöz járnak, aki minimum fõiskolás, meg tud szólalni. Az sem ritka, hogy már egyszer-kétszer szerepelt nívós férfimagazinokban. Ha futó barátnõje van, a minimum, hogy kétszer szerepelt a playboyban, mint a hónap nyuszija. Ebben az esetben mindketten tudják, hogy ez is prostitúció egy formája: a pasinak nincsenek olyan illúziói, hogy a csajt nem érdekli a pénze, tökéletesen tudja, hogy õ tejel, ellátja ajándékokkal, viszi ide-oda, a csaj meg cserébe MINDEN vágyát teljesíti, kérdés és reklama nélkül. A feleség CSAK ÉS KIZÁRÓLAG olyan nõ lehet, aki k.va az ágyban, szakácsnõ a konyhában, és úrinõ, ha vendégek jönnek. Akivel elit helyen is meg lehet jelenni, és nem ég be, ha megszólal. Na már most: te ettõl fényévekre vagy, ha nem távolabb. Amennyiben TÉNYLEG nagyon szép vagy, és TÉNYLEG bármit el tudsz viselni, a pénzért cserébe, akkor javaslom (és teljesen komolyan, gúnyolódás nélkül), hogy kezdj el pornózni, és amíg fiatal, friss husinak számítasz, szedd meg magad jó alaposan. Ha ügyesen forgatod a lapokat, lehet belõled annyira menõ pornósmaca, aki szerepelhet egy-egy magazinban, megismerik az arcát IS, és akkor már esélyed lehet rá, hogy megfogj egy pénzes fószert. De azt még kalkuláld bele, hogy az ilyen, általad vágyott életmódot folytató csinibabákat nem véletlenül hívják úgy a haverjaim, hogy "gengszterrib.anc". Nem egy olyan magyar ismert cicababa is van, akinek a pasiját elvitték a rendõrök egy hûvös hajnalon. De azt mindig tartsd szem elõtt, hogy neked 30 évesen le fog járni a szavatosságod, addig szedj össze annyi lóvét, hogy elég legyen életed végéig, nyiss (vetess egy pasival) magadnak egy szépségszalont, egy butikot, kocsmát, vagy valamit, ami hosszú távon hoz a konyhára. Az meg csak a privát véleményem, hogy a gazdag és NORMÁLIS pasik az ilyen élõsködõket simán lefújják chemotoxxal, nem fogják az ágyukba engedni. Nehogy a végén "véletlenül" teherbe essen. (Erre a speckó szakkifejezés a "ge.civadász".) Azon meg gondolkodj el, hogy mennyire van igazam abban, hogy nem fogsz kelleni egy milliomosnak, amikor egy átlagos srác se tart többre, mint egy keret a p.ina körül. Kevés vagy te ahhoz, hogy versenybe szállj egy ilyen pasiért. :) ))
László vagyok. Fogszakorvos, ahogyan Te megfogalmaztad, gazdag és bõkezû. Jelenleg facér vagyok, egy 7 éves kapcsolatom ért véget néhány hónapja. Nem lehetek egy reménytelen eset, azért kellett elküldenem a fiatal és szép asszisztensnõmet, mert ajánlatokat tett és ezt a párja nem tudta megfelelõen kezelni. Van egy szép nagy házam és hét autóm, egy sportautó és egy suv hétköznapi célokra. Ha Te egy nagyon szép, tökéletes nõ vagy, akkor írj bátran nekem. Jelige: "Álmodj királylány"
De figyelitek? Még lepontozzák azokat akik elítélik az ilyen és hasonlõ "nõket". Nevetséges. Nyugodtan lehet nyomogatni a kis piros kezecskét, de TI nem értek egy lyukas garast sem, nemhogy milliókat. Az ilyen "nõket" messzire kerülik a normális férfiak.
Nem olvastam az elõzõ válaszokat. Nem tudom, csak hergelni akarod-e a népeket, vagy komolyan kérdezed. Szerintem ezen kívül v.mi mást is kitalálhatnál, pl. megtanulsz lovagolni, vagy v.mit elkezdesz sportolni. Semmi nem érdekel ezen kívül? Ha meg csak ez foglalkoztat 0-24, az téged jellemez.
Egyet elfelejtettem, mire, miért kell neked gazdag, bõkezû férj? Mit szeretnél elérni az életedben?
Kedves kérdezõ, ilyen beszédstílussal (írásmóddal) ne várj sok jót. Egy nõ aki ad magára valamit nem káromkodik, nem beszél ilyen csúful. Ha találnál magadnak egy pénzes férfit (kétlem) az biztos, hogy megnézné, hogy nehogy egy ordenáré libát vegyen el. Pénzért képes lennél napi veréseket kibírni, csak, hogy a kacsalábon forgó kastélyod meglegyen?! Egyet mondok, elvárásaik a férfiaknak is vannak, pl hogy ne a pénzét szeresd, hanem õt, legyél értelmes, tudj viselkedni stb, az, hogy téged szépnek mondanak az régen kevés(egyéb még nem derült ki rólad, csak ez meg az, hogy nagyon pénzéhes vagy). Irigy vagy azokra akiknek kerül egy ilyen férfi? Akkor beavatlak abba is, hogy nem mindenki mutatja, hogy van pénze, pont azért, hogy az ilyenek mint te ne tudják kihasználni. Tanácsolom neked, hogy elõször kezdj valamit magaddal, az életeddel, mert ennek a gondolatodnak sok jövõje nincs.
Kedves Utolsó! Semmi bajom az átlagos autókkal, nekem is az van egy Renault Thalia személyében. :) ) Én nagyon szeretem, bár mivel már 10 éves sokszor van, hogy vagy ez a hibája, vagy az a hibája. Elnézést, ha valami bántót írtam volna, gondolom, hogy nem az általam elmondott egyetlen példa létezik, ezért is írtam, hogy nem sûrû, de azért vannak olyanok, akiknek az alap emberi értékek is fontosak, mikor párt választanak. Az én Szerelmemnek még autója sem volt. Na erre varrjatok gombot! :D Ettõl független olyan szeretet, szerelmet, megértést, kedvességet és még sok-sok más dolgot kapok Tõle, amit semmi pénzzel nem tudnék megváltani! Boldog vagyok Vele, és ez kölcsönös! :) A kérdezõnek egyetlen tanácsom, hogy próbáljon ne az anyagiakon lovagolni kezdetben. Talán akkor... 30/N
A kérdező hozzászólása: Szerintem Ti engem nagyon-nagyon félreértettetek. Én nem valami kopasz mácsót keresek Ferrarival, akinek hála majd Balin nyaralhatok havonta. A "gazdag" szó nálam nem ezt jelenti, ezt inkább jelenti a "kõgazdag" szó. A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 23:15 Kedves László! Nagyon aranyos vagy, de szerintem nem kellenék neked. Én 19 éves vagyok, Te gondolom sokkal idõsebb. Egyébként meg így már tök fölösleges lenne megismerned hisz eleve elítéltként indulnék.
csak egy tanács a sok mellé.mielõtt belekezdessz a vadászatba, nézz meg egy filmet! a címe: Egy ágyban az ellenséggel. rögtön megérted majd azt a csajt, aki tnap olyan szépen ecsetelte az életét.
Ez inkább szánalmas és sajnálatra méltó, nem pedig bûn. Az ember azért ember, hogy ne csak a fajfenntartásra törekedjen, hanem az önmegvalósításra, legyenek céljai, amit csak egyedül érhet el. Keress ilyen célokat, ne egy gazdag pasi legyen már a célod
Kedves kérdezõ! Igazat kell adjak annak a hsz-nak aki azt irta, hogy a stílus nem tesz alkalmassá arra, hogy feleség legyél. Olvasd el annak a nõnek a hsz-át újra aki leirta neked az életét! Szépen, összeszedetten, intelligensen. Nézd meg hogyan reagáltál rá! Pedig (ha jól értelmezem) szinte azonos korúak vagyok, fiatalok és mégis. Ezért nem találsz te olyan gazdag férjet, mint õ soha.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 04-17 10:12 Válaszolnék, ha nem gond, hátha még olvasod. Azért a "fõiskola", mert nem titok, hogy sok lány mellékállásban neten árulja a bájait, vagy diszkókban táncol, esetleg webcam munkákat vállal, mivel sokkal jobban fizet, mint az árufeltöltõ folyamatos éjszakásban. :D
Kérdezõ: pont az ilyen számító dögök miatt vannak elõítéletek a nõkkel szemben. Sajnos :(
Egy elég jómódú férfi párja vagyok. A tenyerén hordoz, bármit megkaphatnék tõle, ha kérném, de nem kérem. Méghozzá azért, mert nem a pénzéért vagyok vele, gyakran szabályosan könyörgök, hogy hadd fizessem én a vacsorát, és én ugyanúgy meglepem apróságokkal, mint õ engem, sajnos jelenleg ki-ki a pénztárcájához mérten. Egyszer beszélgettünk errõl, hiszen én jóval fiatalabb vagyok, õ pedig sokkal gazdagabb, és azt mondta, hogy tudja, hogy nem a pénze kell nekem, és ha azt gondolta volna, hogy én csak arra játszom, akkor le sem áll velem. Nyilván nem tudom megmondani, hogy én azért kellek-e neki, mert fiatal vagyok, de nem nézek ki különösebben jól, bájos arcom van de van rajtam nem is kevés fölösleg, szóval ha neki egy fiatal manökenalkatú lány kellene, akkor simán meg tudna fizetni egyet, de nem tette. Szerintem ez eléggé árulkodó, hogy õ inkább egy olyan embert keresett, akinek a társaságában is jól érzi magát, és esze ágában sem lenne egy ennyire nyilvánvalóan pénzéhes nõre pazarolni az idejét.
Ha igaz, amit írtok, utolsó 2 válaszolók: a párotok társasága milyen emberekbõl áll? Úgy értem, ha a párotokkal mentek az õ társaságába, akkor milyen a hangulat közöttetek és pasitok barátai között?
A párom barátai vagy régi barátai, akiket középiskola, egyetem óta ismer, vagy a kollégái. Igazából nem tudom mire vagy pontosan kíváncsi. Van, akivel jó a viszonyom, van, akivel kevésbé, mert nem nagyon szeretem a stílusát, de azokkal nem találkozom és kész. De javarészt szórakoztató, humoros emberekbõl áll, akikkel pozitívan állunk egymáshoz, ugyanez elmondható a páromról és az én barátaimról is. Ha az anyagi helyzetükre vagy kíváncsi akkor arról nem tudok nagyon nyilatkozni, nyilván látom, hogy vannak köztük vagyonosabbak és kevésbé eleresztettek is, de ennek nincs köze ahhoz, hogy hogyan viszonyulunk egymáshoz.
Mindenki olyan célokat tûz ki maga elé, amilyet akar. Én mûvésznek tartom azokat az embereket, akik képesek feltûnés nélkül lenyúlni a másikat. Ehhez is kell ész, de tisztesség viszont nem sok. Szóval a sorsod magad választod bizonyos mértékig, ha neked ez így jó, akkor senkinek semmi köze hozzá.Ha te boldog lennél egy gazdag férfi mellett, akkor keress ilyet. Senki sem szólhat bele és ítélkezni sincs joga feletted senkinek.
édes vagy. olyanról még nem hallottál, hogy vkinek egyéb plasztikai sebészeten megoldandó problémája akad? nekem volt és most jusztse kötöm az orrodra, hogy mi. TB-támogatott, BNO kódos, igazi orvosi diagnózis, aminek effektiv semmi köze a szépészethez.
A kérdező hozzászólása: 19 évesen elmentél plasztikai sebészetre?? Akkor tutira nem jösz valami szegény családból.. mit akartál, mellnagyobbítás, orrplasztika?? Ennek már annyira kamu szaga van.. már ne is haragudj.
Leírták a lényeget már szerintem. Sajnos nagyon sok Nõ gondolkozik úgy mint Te...Aztán rájönnek, hogy ez nem annyira jó, ez csak felszínes boldogság. A másik: ahogy írták már az is pénzbe kerül, hogy ilyen társaságba forogj...na meg nem részletezem hogy mennyire jó csajnak kell lenned!! 22Nõ
A kérdező hozzászólása: Én állítólag nagyon szép vagyok. A mostani barátom még se fizet nekem semmit, semmit ajándék, semmi meghívás.. semmi. És még csak nem is szerelmes belém, annyiba becsül mint egy felmosórongyot. Akkor ez miért van? És hol van az a rengeteg ilyen pasi???
Na várj, ilyen nincs, egy megbízható, rendes férj nem fogja eltûrni, hogy csak a pénzéért legyél vele, sõt el se venne. Ha pénzes pasi kell, akkor viseld el, hogy te meg szexre kellesz. Ha meg burkoltan akarod költeni a pénzét (tehát nem játszanál nyílt lapokkal, megjátszanád hogy szereted meg minden), azt én is elítélem.
nem biztos, hogy kamu, nekem van ilyen ismerõsöm. Neki fontosabb az anyagi biztonság mint a nagy szerelem. Ezt a férje is tudta amikor elvette. teljesen normális életet élnek. Ha mindkét fél megkapja amit akar és nem verik át egymást, akkor szerintem ezzel nincs semmi baj. A csaj soha nem csalná meg a férjét annál jobban szereti a gyerekeit és a biztonságot. A férj pedig szereti a csajt.
Végtelenül üres ember vagy, az ilyet Szibériába kellene küldeni egy kis kiképzésre.
Jól döntöttem? Egy kicsit hosszú a sztori, de talán érthetõbbé a választásom, nekem és sok sorstársnak is. Több hozzám hasonló helyzetben lévõ nõ kérdését olvastam a napokban. Én csak leírom az én sztorimat, hogy akik leszólják õket egy kicsit belelláthassanak a fejünkbe. 20évesen rámtalált a herceg. Szó szerint, igaz nem fehér lóval, de bordó sportkocsival és rengeteg pénzzel. Én egy teljesen rendezett családból jövök. Mi a szüleimmel egy panellakásban éltünk, meg volt mindenem, soha egy rossz szó el nem hangzott köztük. Rövid idõ alatt a páromhoz költöztem. Volt csodálatos 1évünk, aztán apróbb dologokon kisebb összezördüléseink. Én nem tanultam tovább, mert szerinte nem nekem való lett volna, nem dolgoztam, mert az sem jó nekem. Otthon éltem, egy darabig a legnagyobb nyugalomban, mint aki megfogta az isten lábát. Jövõre gyerekünk lesz, ez volt az elsõ ellenmondást nem tûrõ mondat. Akkoriban még voltak barátaim, de mára csak ismerõsök maradtak. Azok akiket õ ismer és akik az õ barátai. Mire terhes lettem, konkrét elvárásai voltak. Ezt és ezt csináljam meg mire hazaér, így nézzek ki, ide megyünk, ezzel találkozunk..stb. egy percem sem volt amit önállóan töltöttem volna. Aztán én is lázadozni kezdtem. Szabályosan elszöktem a barátaimmal, buliztunk, szórakoztunk. Hajnalban mentem haza, az elsõ pofon akkor várt az ajtóban. Másnap mindent megbocsájtottam és elfelejtettem. Aztán jött a következõ alkalom amikor nélküle mentem valahova, újabb verés volt a jutalmam. Szólni senkinek nem mertem, szégyeltem magam. Bûntudatom volt, amiért én provokálom és elviselem. Anyunak egyszer meséltem arról, hogy sokat veszekszünk mostanában. Erre õ annyit felelt, hogy a házasság kompromisszumokon múlik. Volt egy barátnõm, neki elmesélhettem mindent. Sokat segített, néha még a sebeimet is kötözte. Mert addigra már nagyon elfajultak a dolgok. Ha a legapróbb dolog nem tetszett a férjemnek, azonnal nekem esett. Kézzel, ököllel, nadrágszíjjal, bármivel. Igaz arra ügyelt, hogy nagyon ne maradjon nyoma, bár igy is volt, hogy hetekig nem tudtam kimenni az utcára. Nem tudom mit mondott vagy tett a barátnõmmel, lehet, hogy csak elege lett a tehetetlenségembõl, de egyszercsak nem jött többet. Aztán terhes lettem a kisfiammal. Pont amikor már menekültem volna a tarthatatlan helyzet elõl. Akkor már nem szerettem, hanem gyûlöltem a páromat. De maradtam, mert a babát szerettem volna. Nem volt senkim és semmim, hova mehettem volna egy gyerekkel? A szüleim szerint nekem kell alkalmazkodnom, hiszen annyira jó partit csináltam, hogy példa voltam a rokonságban. Ráadásul egy okos, mûvelt, családszeretõ és gazdag pasi a férjem. Aki nem csalt meg soha, állandóan velem van és bármit elõteremt amit kérek. Ez a cukormáz van rajtunk a mai napig is. Rettegtem, hogy mi lesz a babával, ezért elkezdetm nagyon jól viselkedni. Mire kitalálta mit akar én már teljesítettem is. Megszületett a kisfiam, csodaszép 3éves tökéletes baba. Az apja imádja, elhalmozza mindennel és büszke rá. A születése után ha valami nem tetszett neki, kizárólag este, amikor a gyerek alszik, akkor mondta. Azóta született egy kislányom is, õ 4hónapos most. Az apja érte is úgy odavan mint a nagyobbikért. Mi már évek óta viszonylagos nyugalomban élünk. Ez annyit jelent, hogy megismertem és tiszteletben tartom a határokat, amiket õ húzott az én életembe. A gyerekeink szépen nõnek, okosodnak és szeretik az apjukat, aki soha még csak rájuk sem kiabált. Tudom, hogy mellette soha semmit nem kell majd nélülözniük és talán nagyobb eséllyel indulnak az életben. Velem mi van? Én már beletörõdtem a megváltoztathatatlanba. Már nem tudok kiszállni. Boldog vagyok ha a gyerekeimre nézek és örülök az õ felhõtlen gyerekkoruknak. Ha õk nem lennének nem lehetnék boldog egy percig sem. Sõt talán már nem is lennénk egy pár. A szeretetet már régesrég kiverte belõlem, mostanra csak a jaj, mindent megcsináltam, kész vagyok, semmi kifogásolni való maradt, a nyugalom ellenére minden este összeszorult gyomorral várom. Tudom ez is elítélhetõ, de én azt szeretném hinni, hogy jól döntöttem. Gyerekként kezdtem a kapcsolatot, elhittem, hogy még nevelni kell engem is. Csak azt hallottam, az ismerõsöktõl, barátnõktöl, hogy b..meg! ha a helyedben lehetnék! De rohadtul mázlista vagy!-elhittem. sõt azt is hittem, hogy minden kapcsolatban vannak rossz idõk, át kell vészelni és kompromisszumot kell kötni. A mai eszemmel valószínüleg futnék jó messzire. De aki gyerekként belekerül egy ilyen kapcsolatba, azt késõn döbben rá arra, hogy másmilyen élet is van. Gyerekkel, egyedül, pénz és lakás nélkül újra kezdeni nagyon nehéz lenne. Én ebbe buktam bele saját történetem. tanulságos lehet.
Ha engeded, hogy annyira becsüljenek, mint egy felmosórongyot, akkor megérdemled a sorsodat, ezt nem bántásból írom, de így van! Egyébként járj olyan diszkókba, szórakozóhelyekre, ahová a kigyúrt, szolizott menõ csávók TT-kkel járnak, és akiken minimum Ed Hardy póló feszül, miközben a minimum 5 rugós koktéljaikat szürcsölgetik.Ennyi.
régen én is ezt akartam, de most már nem
A kérdező hozzászólása: 20:04 Miért keztél elcsavarogni mikor már hozzámentél?? Szerintem elég ostoba vagy. Ne sajnáltasd magad, mert millióan cserélnének veled... gondolom Budán laksz, valami kacsalábon forgó palotában, cabrio van a segged alatt, és a Mammutban vásárolgatsz naponta... elmondásod alapján kb ez jön le. Ha így van, akkor b*zd meg.. gyere és cseréljünk!! Hol ismerted meg? És hogy?
jesszus milyen agresszív [email protected] vagy te...na bazz így nem lesz pénzes bikád xd szerencsétlen
20.04 vagyok. megyek! amit irtál az igaz, valóban (anyagilag) úgy élek, ahogyan te is szeretnél. de tudod mit? ha újra 17 lehetnék, akkor inkább lottót vennék! Egyébként baromi profán és egyszerû volt a megismerkedésünk, bejelentkeztem hozzá.
Bejelentkeztél hozzá?
ez már off lesz, de még válaszolok, bejelentkeztem, mert egy orvosról van szó. ráadásul plasztikai sebész, gondolom ez csak borzolja most a kedélyeket egyebeket hagyjuk, mert ez már nem a kérdezõ javát szolgálja
Istenem, micsoda egy primitív k*rva! Sajnálom, egyik elõzõ, hogy így jártál, senkinek nem kívánnék hasonló életet. Semmit nem ér a palota ha te csak egy bábú vagy benne. Így akarod leélni az életedet? Szerintem nem kell beletörõdnöd semmibe.. egy életed van, és meg fogod bánni, ha nem is próbálsz boldog lenni. Természetesen nem hátrány, ha egy pasinak van pénze, de ez számomra csak mellékes szempont lehet a becsület, türelem, megbízhatóság, hûség és egyéb erények mellett, egyiket sem áldoznám be érte! De ha a kérdezõ ilyen stílusban társalog, bármely jó érzésû pasi körberöhögi és elhúz a sportkocsijával. A pénzéhséget nem lehet elrejteni, meglátszik az ember viselkedésén, beszédén..
Budán élek. Szoktam a Mammutban vásárolni. A férjemnek volt kabriója. Nem vagyunk gazdagok. Na, erre varrj gombot :)
Mondjuk ez, hogy "gazdag" relatív, kinek mi a gazdagság. Nekem már az is az, ha valakik el tudnak menni nyaralni. Másnak meg a kábrió. (Még le sem tudom írni, ennyire távol áll tõlem :P) szóval értitek. Kemény az élet......már akinek.
A kérdező hozzászólása: Milyen társaságra gondolsz? Hova kéne mennem "ismerkedni"?? Tudsz esetleg valami spéci helyet? Akkor módosítom: keresek gazdag, bõkezû és rendes, megbízható férjet.

Mi a véleményetek azzal kapcsolatban, hogy hiába küldözgették az sms-eket, mert a műsor forgatókönyve előre megvolt írva? (X-faktor)

Legjobb válasz: Beragadt a lemez? Napok óta másról sem tudtok beszélni, mint hogy csaltak, meg bundázták, és elõre meg volt írva! És mindezt azért, mert nem tudjátok elfogadni, hogy nem az lett a végeredmény, amit ti szeretettetek volna! Magyarázd már el légyszíves, hogy mi értelme lett volna elõre megírni? Mért lett így jobb az RTL-nek, hogy Csaba nyert, mintha Nikolas gyõzött volna? De fordított esetben ugyanez lenne a mûsor, akkor a másik tábor mondaná, hogy csalás történt. De most tényleg, értelmes emberi lénynek tartjátok magatokat? Mert nekem nem úgy tûnik, mintha azok lennétek. Senkit sem szeretnék sértegetni, de mi lenne, ha elfogadnátok úgy a történteket, ahogy vannak, és nem szõnétek összeesküvés elméleteket, és nem ez töltené ki a godolataitokat egész napra! Tiszta szánalom!

Beragadt a lemez? Napok óta másról sem tudtok beszélni, mint hogy csaltak, meg bundázták, és elõre meg volt írva! És mindezt azért, mert nem tudjátok elfogadni, hogy nem az lett a végeredmény, amit ti szeretettetek volna! Magyarázd már el légyszíves, hogy mi értelme lett volna elõre megírni? Mért lett így jobb az RTL-nek, hogy Csaba nyert, mintha Nikolas gyõzött volna? De fordított esetben ugyanez lenne a mûsor, akkor a másik tábor mondaná, hogy csalás történt. De most tényleg, értelmes emberi lénynek tartjátok magatokat? Mert nekem nem úgy tûnik, mintha azok lennétek. Senkit sem szeretnék sértegetni, de mi lenne, ha elfogadnátok úgy a történteket, ahogy vannak, és nem szõnétek összeesküvés elméleteket, és nem ez töltené ki a godolataitokat egész napra! Tiszta szánalom!
Elsõ vagyok. Nem zárom ki, hogy nem voltak csalások. Na de emberek! Megéri ezen rágódni napokig, hogy vajon bunda volt vagy sem? És igazából nincs kézzelfogható bizonyíték rá, csak vádaskodtok, és úgy jelentitek ki, mintha 100%-ig úgy volna.
az, hogy a szolgáltató nem bírt a több ezer sms-el, az miért lenne csalás??? Egyébként meg így a jó, ahogy történt, Magyarországon magyar ember nyerjen. Nikolasnak meg be sem szabadott volna kerülni, mivel lemezszerzõdése volt, az rtl meg nagylelkûen kifizeti a büntetését...
Sajnos ez általában így van...lásd Megasztár :http://www.kisalfold.hu/tudosito/megasztar_baki_-_ram_nem_le.. X faktorról meg annyit, hgy igaza volt Gesztinek abban, hogy Csaba azért is gyõzött mert számíthatott tesója szavazóira is. Mert ha valakinek van füle, akkor biztos azt mondja h Nikolasnak kellett volna megnyernie. És Szlovákiából sem lehetett szavazni-legalábbis én igy hallottam. Nikolasnak -ha ez igy van- akkor ez irtó nagy veszteség volt. Minden esetre nem az igazi tehetséget értékelik sajna.
Nem biztos, hogy amiatt gyõzött, mert a tesója szavazói is rá szavaztak. Miután kiesett Tomi, a következõ adásban is párbajozott Csaba, mert a 2. legkevesebb szavazatot kapta. És szerintem meg lehetett onnan is szavazni, ugyanis mikor ott volt Barabás Évi a rajongókkal az utolsó 2 adásban, akkor megjegyezték, hogy folyamatosan nyomják az sms-eket. Valamint Nikolasnak igen gyönyörû hangja van, de egysíku volt, nem mutatott annyi változatosságot, néha túltekert 1-2 dalt. Persze a gyõzelmet õ is megérdemelte volna, de kettejük közt egy gyõzhetett, és kész. Kár ezért rágódni, és csalást látni mögötte, Csaba igenis jó volt, mégha sokan nem is szeretik. Azért gondolkodjunk már, ha annyira rossz lenne, és Niko lenne az egyértelmüen nagy tehetség, biztos akkor lett volna bunda, és nem hagyják nyerni Csabát, mert az leégetné a mûsort. Legalábbis szerintem. De mivel 2 jó versenyzõ között kellett végül dönteni, "mindegy" volt melyik nyeri.
Jaj ez akkora baromság! Mert egy kommentelõ az mondta! Tényleg? És ismered is a személyt, aki azt mondta? Hogy ilyen megbízhatónak tarod az információt? Jah, mert pont bejött neki, mert Csaba tényleg megnyerte? Gratulálok! Igen, Szabó Mariannról nem terjengett semmi, de a fele társulatról igen, és azok nem is váltak be. Te ne legyél ilyen naiv, hogy vadidegen emberektõl így bekajálsz mindent! Tudom, a média nem ártatlan bárány, és nem tartom lehetetlennek a csalásokat, de ezt a szerzõdéses dolgot, amit olvastál, biztos, hogy nem veszem be. Azért Csabán látszott hétrõl hétre hogy izgul, egyáltalán nem tûnt magabiztosnak, aki biztos a továbbjutásában. És ennyire nem jó színész õ sem.
elsõnél, és utolsónál a pont. mit kell ennyit filózni...??
pfúúú bassuuss tele már a tök*m ezekkel a kérdésekkel. Ha meg volt rendezve, ha nem(szerintem nem) tök mindegy, ezt az ember azért nézi, hogy szórakozzon, vagy kikapcsolódás, vagy rosszabb esetben tónkreteszi az idegét a nagy szurkolással. izgulással. Azért van ez a mûsor, hogy egy új 'sztárt' ismerjünk meg, meg hogy legyen mit nézni, és az SMS-ekbõl jó pénzt kapnak. mit kell ennyire aggódni azon h kamu vagy nem? -.- Ez a véleményemmm.
relax
A kérdező hozzászólása: Egy másik kérdésben egy kommentelõ azt mondta, hogy ez elõre le volt zsírozva, és Csabával aláírattak egy szerzõdést, ami szerint bizonyos szabályok betartásával megnyeretik vele a versenyt. És az már bebizonyosodott, hogy eltitlkolta a barátnõjét, hogy több szimpatizánst szerezzen. Akkor miért ne lehetne igaz a többi dolog is ahíresztelésekbõl? Érdekes, hogy pl. Szabó Mariannal kapcsolatban semmilyen pletyka nem terjengett. Mégis tudták volna az eljén, hogy a Csaba nyeri meg? Még is honnan, amikor más nagy ígéretes tehetség is volt?
A kérdező hozzászólása: Az elsõnek! Ne legyél már ilyen naiv! Ez kemény médiaháború! A bennfentesek megtudnák neked magyarázni nyilván, miért jó nekik, hogy Csaba nyert. Egyébként én mindegyikért szorítottam! Mindkettõt a szívembe zártam!
Én Csabára küldtem és volt, hogy azt sem fogadta, és nem csak a döntõben.Akkor most, hogy is van az a bunda? :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!