Találatok a következő kifejezésre: Az mért hogy (12980 db)

Androidra van olyan alkalmazás ami azt méri, hogy mennyit töltöttem le?

90mega van 1hónapra de nem nagyon tudom, hogy mennyi van még bel?le

Legjobb válasz: 3g Watchdog, hónap elején beállítod mennyi neted van és méri mennyit használtál fel. Tudsz kitenni Widget-et is

3g Watchdog, hónap elején beállítod mennyi neted van és méri mennyit használtál fel. Tudsz kitenni Widget-et is
A kérdező hozzászólása: értem. ivel ez az elsõ okostelefonom, nem nagyon tudom hogy ezt honnan tudom leszedni vagy hogyan. segítenél, hogy ne rontsam el?
Vagy leszedet Google Play-rõl : https://play.google.com/store/apps/details?id=net.rgruet.and.. Vagy Google-ben keresel pro verziót. Nekem annyi bajom van vele hogy hónap elején kell beírni a 90 mega netet és úgy méri. Elvileg Magyar lesz bár lehet hogy csak a pro lesz az.
Lopott idõ
Ja, hogy az éltük szerelme megismeréséig? Nem olvastam végig... Szerelemóra [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Az igaz hogy a nagyon féltékenyek azért ilyenek, mert õk is ezt csinálták, csinálják de azt már nem akarják hogy a másik is félreléphessen, csak õk?

Tehát ezek önzõ, uralkodó emberek, mivel magukból indulnak ki (kevés az empátiájuk), ezért azt feltételezik mindenkirõl hogy megcsalja õket, amikor a másik valami önállóságot mutat vagy úgy viselkedik mint sajátmaga amikor megcsal valakit?

Legjobb válasz:
A féltékenység nem függ attól, hogy másfelé is orientálódik valaki. Félénkebb zárkózott emberek azért féltékenyek, mert megfelelési kényszerük van, és amint egy másik sráccal lálátják akár csak beszélgetni, a zárkózott emberünk elkezd belül örlõdni, pontosan a megfelelési vágy miatt, és mivel zárkózott természetû, nem mer szólni a lánynak. Tehát a kettõ nem függ össze egymással. Írrad, hogy van egy fiú, aki meglehetõsen laza erkölcsû ebben a témában. Ezzel a laza erkölcsû emberrel, neked semmi dolgod sincs az életben. Nyugodtan megmaradhat neked a lány barátsága, ne érezz bûntudatot, ebbõl te nem jöhetsz ki rosszul. A laza erkölcsû fiú ha mérges lesz rád, akkor sincs vész, mert ha olyanviszonyban vagy a lánnyal, és a fiú meg akar pl verni, a lány a te védelmedre kel, hiszen a nõk úgy általánosságban nem díjazzák ez erõszakot. Ha viszont bántódásod esik, biztos vagyok benne, hogy ott hagyja a srácot, mert a barátság sokkal idõtállóbb kötelék. A szerelem, csajok, pasik jönnek-mennek, de a barátságnál ez nem így mûködik Remélem segítettem. 17f

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A féltékenység nem függ attól, hogy másfelé is orientálódik valaki. Félénkebb zárkózott emberek azért féltékenyek, mert megfelelési kényszerük van, és amint egy másik sráccal lálátják akár csak beszélgetni, a zárkózott emberünk elkezd belül örlõdni, pontosan a megfelelési vágy miatt, és mivel zárkózott természetû, nem mer szólni a lánynak. Tehát a kettõ nem függ össze egymással. Írrad, hogy van egy fiú, aki meglehetõsen laza erkölcsû ebben a témában. Ezzel a laza erkölcsû emberrel, neked semmi dolgod sincs az életben. Nyugodtan megmaradhat neked a lány barátsága, ne érezz bûntudatot, ebbõl te nem jöhetsz ki rosszul. A laza erkölcsû fiú ha mérges lesz rád, akkor sincs vész, mert ha olyanviszonyban vagy a lánnyal, és a fiú meg akar pl verni, a lány a te védelmedre kel, hiszen a nõk úgy általánosságban nem díjazzák ez erõszakot. Ha viszont bántódásod esik, biztos vagyok benne, hogy ott hagyja a srácot, mert a barátság sokkal idõtállóbb kötelék. A szerelem, csajok, pasik jönnek-mennek, de a barátságnál ez nem így mûködik Remélem segítettem. 17f
Kérdezõ, jól leírtad. A pasas hûtlen és magából indul ki. Nyakon öntve egy jó nagy adag önzõséggel, egoizmussal, uralkodó hajlammal. Az ilyenek mindig megtalálják az önbizalomhiányos, akaratgyenge nõket, akik aztán a szolgájuk lesznek. Ha tényleg kedveled a lányt és jót akarsz neki, akkr felhívod a figyelmét arra, hogy a pasija szharul bánik vele. Sokszor sokat kell puhítani õket, hogy eljussanak a szakításig. Természetesen azt neked kell megítélned, hogy meddig mész el, mennyire fontos neked a lány. Ha nem annyir, vagy látod, hogy a csaj menthetetlen, akkor jobb nrm belefolyni.

Nálatok meddig tartott az az időszak, hogy ha mondja a gyerek, hogy pisilni kell, akkor rögtön rá kell ültetni a bilire vagy wc-re, mert különben becsurog?

Mennyi idő kb még megtanulja tovább visszatartani?Mi már lassan 1 hónapja hogy levettük a pelust,de még mindig sokszor becsurog.Így kimozdulni se lehet még sehova.

Legjobb válasz: Szerintem még kár volt elhagyni a pelenkát, mert még nem teljesen érett meg a szobatisztaságra. Ahhoz, hogy egy gyerek szobatiszta legyen, nem elég, ha felismeri a dolgot vagy az ingert, ahhoz hogy összeálljon az egész dolog és biztonsággal el lehessen hagyni a pelust ahhoz az is kell, hogy az ingert idõben tudja jelezni és a dolgot a bilihez vagy wc-hez érésig vissza tudja tartani. És amíg ezt nem tudja, addig nem lesz szobatiszta. Merthogy addig nem tudtok biztonsággal elmenni otthonról pelus nélkül, mert bárhol összepisilhatja magát. Szerintem ez még nem állt össze. Ha valahová mentek, szerintem nyugodtan adj rá pelenkát, akkor is lehet neki mondani, hogy szóljon, ha érzi, hogy kell és ha olyan helyen vagytok, akkor leveszed a pelust és tud pisilni, ha meg nem tud egybõl, akkor meg nem lesz gond, ha mégis bepisil. Otthon meg nem kell ráadni, mert azért otthon egyszerûbb átöltöztetni, ha mégis besikerül. Szóval én azt gondolom, hogy közel vagytok már, jó úton haladtok, de ez még nem a teljes szobatisztaság és ilyenkor még bizonyos helyzetekben add rá a pelenkát.

Szerintem még kár volt elhagyni a pelenkát, mert még nem teljesen érett meg a szobatisztaságra. Ahhoz, hogy egy gyerek szobatiszta legyen, nem elég, ha felismeri a dolgot vagy az ingert, ahhoz hogy összeálljon az egész dolog és biztonsággal el lehessen hagyni a pelust ahhoz az is kell, hogy az ingert idõben tudja jelezni és a dolgot a bilihez vagy wc-hez érésig vissza tudja tartani. És amíg ezt nem tudja, addig nem lesz szobatiszta. Merthogy addig nem tudtok biztonsággal elmenni otthonról pelus nélkül, mert bárhol összepisilhatja magát. Szerintem ez még nem állt össze. Ha valahová mentek, szerintem nyugodtan adj rá pelenkát, akkor is lehet neki mondani, hogy szóljon, ha érzi, hogy kell és ha olyan helyen vagytok, akkor leveszed a pelust és tud pisilni, ha meg nem tud egybõl, akkor meg nem lesz gond, ha mégis bepisil. Otthon meg nem kell ráadni, mert azért otthon egyszerûbb átöltöztetni, ha mégis besikerül. Szóval én azt gondolom, hogy közel vagytok már, jó úton haladtok, de ez még nem a teljes szobatisztaság és ilyenkor még bizonyos helyzetekben add rá a pelenkát.
Bocs, nem kötekedni akarok, de oké, hogy egyesek meg tudják oldani, hogy a kocsijukban visznek váltóruhát magukkal. De akinek nincs kocsija és mondjuk 25 km-t kell busszal utazni oda-vissza, mert ott van dolog és várni kell az indulásra, az mennyi ruhát vigyen magával és hol öltöztesse át a gyereket, ha éppen mondjuk a buszon pisil vagy kakil be? Meg úgy egyáltalán ez kit ne érintene rosszul? Akkor nem egyszerûbb akkor levenni a pelenkát, amikor már vissza is tudja tartani a gyerek a dolgot, vagyis várni 1-2 hónapot a teljes pelenkaelhagyással, amíg teljesen megérik rá a gyerek? Itt a környezetünkben mindenki úgy csinálta, hogy amikor látta a gyerekén a szobatisztaság jeleit, otthon nem adtak rá pelenkát, ha mentek valahová, akkor az elsõ hetekben adtak rá, illetve alváskor is. Majd mikor biztosan vissza tudta tartani a dolgot, akkor már nem adtak rá akkor sem, ha mentek valahová, csak éjjelre, majd pedig azt is elhagyták. Szerintem ez így sokkal egyszerûbb és biztonságosabb. Mármint aki nem tudja megoldani az átöltözgetést vagy akinek ez nem jelent gondot.
Fú, nem is tudom, ez nagyon fokozatos volt nálunk. Az elsõ idõszakban tényleg másodperceken múlott a dolog, aztán pár hét után már hamarabb szólt, és úgy egy év elteltével mertem neki azt mondani, mondjuk buszon hazafelé, hogy tartsd vissza, amíg hazaérünk, és gond nélkül kibírta még 10-15 percig. De tényleg fokozatosan nõtt az az idõ, amennyit lehetett várni.

18 hetesen vettek tőlem vért AFP-re, és 2, 9 MOM lett az érték. Ez elvileg túllép a megengedett 2, 5-en, de a dokim azt mondta, hogy biztos azért több, mert nem a 16. héten volt vizsgálva és ilyenkor már nem az optimális értéket mutatja. Vélemények?

Legjobb válasz: Én anno, mikor mentem, mondtam a dokimnak, hogy nem akarom ezt a vizsgálatot, mert annyi rosszat olvastam róla. Mondta, hogy ne féljek, egyrészt õk se nagyon foglalkoznak már vele, az egész szakma a megszüntetésén ügyködik, mert elavult, és fejlettebb országoknál nincs is a protokollban. Másrészt azért se féljek, mert mi, az átlagemberek tudhatunk egy tól-ig határt, õk pedig egy ennél szélesebb skálát. Nem akarok hülyeséget mondani, mert nekem már 13 hete volt ez, de úgy rémlik, hogy kétszeres értékig tekintik elfogadhatónak. Egyébként csak a betöltött 16. héten lehet mérni, elõtte és utána majdhogynem értelmetlen. Bízz a dokidban!

Én anno, mikor mentem, mondtam a dokimnak, hogy nem akarom ezt a vizsgálatot, mert annyi rosszat olvastam róla. Mondta, hogy ne féljek, egyrészt õk se nagyon foglalkoznak már vele, az egész szakma a megszüntetésén ügyködik, mert elavult, és fejlettebb országoknál nincs is a protokollban. Másrészt azért se féljek, mert mi, az átlagemberek tudhatunk egy tól-ig határt, õk pedig egy ennél szélesebb skálát. Nem akarok hülyeséget mondani, mert nekem már 13 hete volt ez, de úgy rémlik, hogy kétszeres értékig tekintik elfogadhatónak. Egyébként csak a betöltött 16. héten lehet mérni, elõtte és utána majdhogynem értelmetlen. Bízz a dokidban!
Szia! Én nagyon be voltam parázva az AFP eredménye miatt. Még a védõnõm is észrevette rajtam hogy tiszta zizi vagyok, ezért alaposan elbeszélgetett velem. :-) Tõle tudom, hogy ha a down-kórra van valami kis esély is, azt észrevették volna már a 12 hetes uh-on is. Nézd meg azt a leletedet. Nekem azon az NT: 1, 9mm Azt mondta a védõnõm hogy ezt kell nézni, mert ha 3 mm alatt van akkor nincsen semmi gond. Másrészt azzal is megnyugtatott és a lelkemre kötötte hogy akkor sincs semmi baj ha magasabb értéket mutat az AFP eredménye. Mert azt mondta hogy ez már egy nagyon elavult módszer, már akkor is téveset mutat ha csak 1 nappal késõbb veszik le mint kellene. Állítja hogy az is lényeg hogy hány kg-os nõnél nézik. Mert más eredményt kell nézni egy 50 kg-os nõnél és mást egy 85 kg-osnál. Csak ezt sehol nem veszik figyelembe pedig kellene. Mert így csak feleslegesen riogatják a kismamát. Én maximálisan elhittem a védõnõmnek mindent hisz már több mint 25 éve van a szakmában, nagyon jó szakember. És totál megnyugtatott mire már az uh-ra kellett mennem.
Az orvosnak tudnia kell.Valószínûleg az UH is rendben volt, azért nem küldött további vizsgálatokra.
nem értem miért 18 hetesen vették le kötelezõen 16 hetesen kelett volna azért adott fals értéket
Szia! Nekem 3.89 lett a korrigált MOM értékem. Megjártam két kórházat, mert riogattak, hogy ilyen magas értéknél nagyo-nagyon beteg lehet a baba (záródási rendelleneségek, ilyesmi), de az UH-ok alapján egészséges a baba. Lehet, hogy nálunk is bezavart a mensi idõpontja, mivel nem írtam fel a pontos dátumot (nem számítottunk babára :) ). Lehet, hogy nálam is volt vagy 1 hét eltérés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Remélem, hogy tényleg csak a késõbbi idõpont eredményezte ezt az értéket. Bár lényegében az UH eredménye felülírja az AFP eredményét, és aszerint a babámmal minden rendben! :) Azért csak késõbb lett levéve a vér AFP-re, mert a dokim pont akkor szabadságon volt! Még egyszer köszönöm a válaszokat!

Azért dolgozol, mert muszáj, vagy azért, mert szereted a munkád? A kérdés csak azoknak szól, akiknek van munkájuk! Nem kérek az örülj, hogy dolgozhatsz, én bármit megadnék, hogy dolgozhassak. Bla, bla, bla jellegű dumákból.

Én azért, mert muszáj.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy mit dolgozom éppen. Nyáron - más munka nem lévén - egy butikban voltam eladó. Volt, amikor szerettem, mert szeretek emberekkel foglalkozni, segíteni nekik, de amikor egy nap 10 hülye talált meg, akkor nem szerettem. Egyébként tanár lennék, s élvezném a tanítást, mert feltölt, mert értéket közvetítek, olyan dolgokat adhatok a diákok tudtára, amirõl még nem hallottak. Csiszolhatod õket, mint egy gyémántot. Mindegyikük külön egyéniség, s még a rosszcsontokat is lehet szeretni. Meg kell találni azokat a foglalkozásokat, amelyeket szeretsz csinálni. Ez persze nem könnyû, fõleg, ha örülsz, hogy akármilyen állást kapsz. De ha utálod a munkád, az a teljesítményedre is kihat és tönkretesz.

Attól függ, hogy mit dolgozom éppen. Nyáron - más munka nem lévén - egy butikban voltam eladó. Volt, amikor szerettem, mert szeretek emberekkel foglalkozni, segíteni nekik, de amikor egy nap 10 hülye talált meg, akkor nem szerettem. Egyébként tanár lennék, s élvezném a tanítást, mert feltölt, mert értéket közvetítek, olyan dolgokat adhatok a diákok tudtára, amirõl még nem hallottak. Csiszolhatod õket, mint egy gyémántot. Mindegyikük külön egyéniség, s még a rosszcsontokat is lehet szeretni. Meg kell találni azokat a foglalkozásokat, amelyeket szeretsz csinálni. Ez persze nem könnyû, fõleg, ha örülsz, hogy akármilyen állást kapsz. De ha utálod a munkád, az a teljesítményedre is kihat és tönkretesz.
persze, aki nem tanult rendesen annak jó hogy nincs sok lehetõsége...
Az a baj, hogy kevés a lehetõség valóban azt csinálni, amit szeretnél.
Nem dolgozom, de munkát keresek. Nem mondom, hogy bármit megadnék azért hogy dolgozzak. Igenis megválogatom, hogy hova küldöm el az önéletrajzomat! Ha találok egy hirdetést a neten, elõbb rákeresek a cégre, ha nem tetszik a profil, vagy nincs a cégrõl semmi a neten, akkor nem is jelentkezem, hiába jó a pozició. Olyan munkát szeretnék, amiben nem érzem, hogy muszáj csinálnom a dolgokat, hanem azt érzem, hogy szeretem csinálni a dolgokat. Bocsi, hogy válaszoltam...
Hát szívesebben mennék 3D-s mozikba munka helyett, bár szerintem idõvel azt is megunnám :) Én weblapokat csinálok, az valamennyire változatos, mert mindig van benne valami kihívás. Persze néha unalmas is tud lenni, ha valamely részét már csak rutinból csinálom. Emellett étlapot, szórólapot is csinálok, tehát mindenféle nyomdai elõkészítést, aztán leadom az anyagot a nyomdának. Reklámtáblát is csinálok betûvágással plotterrel, vagy digitális nyomtatással. Egy a közös bennük, hogy majdnem mindhez számítógép elõtt kell ülnöm egész nap, kivéve ha valamit ki kell vinnem a helyszínre, ahova kérik. Meg néha anyagot is kell beszerezni, papírt, fóliát, ilyesmit. Mondjuk nem én döntöm el, hogy mikor mit csinálok, csak nagyjából. Nálam a lényeg az hogy idõre kész legyen, de az mindegy, hogy itthon éjjel csinálom meg, vagy a melóhelyemen nappal. Viszont a munka az mindig attól függ, hogy a megrendelõ éppen mit óhajt :) Régebbi munkahelyen pl úgy is kaptam pénzt, hogy csak bent ültem, de nem csináltam semmit sem, mert épp nem volt meló. Na azt nagyon utáltam :) Nekem a lényeg, hogy mindig legyen valami action amivel elfoglalom magam, mert unatkozni és várni h legyen vége a napnak, azt gyûlölöm. Mondjuk biztonsági õr nem lennék, halálunalom lehet. Vagy eladó egy boltban sem biztos, bár azt még nem próbáltam. A számítógépes melók jobban bejönnek, ez kényelmes, meg jobban leköt. Ezt nekem találták ki. Amúgy ritkán beleakadok egy-egy nagyon idegesítõ megrendelõkbe, akik rámszállnak és folyamatosan baxtatnak a hülyeségeikkel. Az nagyon rossz tud lenni :) De olyankor sem a munkámat utálom, hanem csak egyes embereket, akik idegesítenek :)
ÉLvezem, amit csinálok, mert érdekes, mindig új, meg is becsülik...
Valahol azt olvastam (hallottam?) gyerekkoromban, hogy olyan szakmát válassz, amit nagyon szeretsz csinálni, és soha nem és akkor a munka neked soha nem fogja a "dolgozást" jelenteni, nem kell "dolgoznod"! Így is tettem! Villanyszerelõ vagyok! És szeretem csinálni, nekem a munka szórakozás (bevallom, így 50-en túl néha kicsit fárasztó, de hát a mai fiatalok is szívesen fárasszák magukat diszkókban, vagy a focisták is szívesen szaladgálnak napi 4-5 órát).
Mielõtt valaki kijavítja, tudom hogy így kell írni helyesen, csak nem olvastam át amit írtam: Amúgy ritkán beleakadok egy-egy nagyon idegesítõ megrendelõbe, aki rám száll és folyamatosan zaklat a hülyeségeivel. Aztán lehet, hogy van benne más hiba is, de nem fogom többször végigolvasni a saját írásomat, bocs, ennyi idõm azért nincs :)
"Valahol azt olvastam (hallottam?) gyerekkoromban, hogy olyan szakmát válassz, amit nagyon szeretsz csinálni, és soha nem és akkor a munka neked soha nem fogja a "dolgozást" jelenteni, nem kell "dolgoznod"! " HELYESEN: Valahol azt olvastam (hallottam?) gyerekkoromban, hogy olyan szakmát válassz, amit nagyon szeretsz csinálni, és akkor a munka neked soha nem fogja a "dolgozást" jelenteni, nem kell "dolgoznod"! BOCSI !
Mivel nem születtem milliomos családba, muszájból is dolgozok. Szar lehet az életed ha egy kicsit se szereted amit csinálsz. Én élvezem amit csinálok, két helyen is.
Nem csak annak nincs sok lehetõsége. Mert ha mindenki tanulna, akkor ki lenne végül bolti eladó és kukás? Én pl. régész akartam lenni kb. 10 éven keresztül. Faltam a könyveket, emelt szint töribõl, kisujjból kiráztam a mükénéi korszak cserépedényeinek stíluslistáját - és mikor odakerültem, az álom kipukkant. Mert nem volt rá pénzem, és Magyarországon tulajdonképpen nem is kell régész. És ahogy másoknál is tapasztaltam, az álmok sokszor nem a tanuláson múlnak, hanem a pénzen és a szakmán. Most újságírást tanulok - na de abban is elhelyezkedni... persze, én próbálkozom, de szart sem ér a szép bizonyítványom, ha közben nem kellek.
Persze, de nem 'álom'ként kellene felfogni a dolgokat hanem célként, rendesen meg kell tervezni a dolgokat, 10 éven keresztül készültél, ennyi idõ alatt lehetett volna pénzt is szerezni, gyûjteni, akármi.. Szóval szerintem a legtöbb ember (mondjuk akiknek lenne lehetõségük, mert annyira azért nem szegények) azért nem tudja azt dolgozni amit tényleg szeretne, mert egyéb dolgokkal van elfoglalva, az álommunka pedig megmarad csak álomnak, amire jó gondolni, hogy majd egyszer...
Nos, akkor mondjuk azt, hogy cél volt, nekem 10 évig szinte eszembe sem jutott, hogy nem jöhet össze a dolog. De hogy gyûjtöttem volna pénzt? Amim volt, gyakran azt is odaadtam anyámnak, aki egyedül nevel minket - pedig gyûjtöttem, de enni is kell.
Én butikban voltam eladó pár évig, és imádtam, fõleg az utolsó helyemet, a fõnökömmel és a kollégákkal is baráti viszonyban voltunk, (együtt jártunk bulizni), jól kerestem bár ezért nagyon sokat dolgoztam, (plázában voltam), de szerettem amit csináltam, imádom a divatot és jó volt másoknak megmutatni az új dolgokat, meg folyamatosan tisztában kellett lennem a legújabb trendekkel, mindig fejleszteni magam a divatból. tehát, nem vettem észre, hogy ez munka lenne (persze voltak rossz napok), és jól végeztem a dolgom. Ahhoz képest most környezettant tanulok fõsulin, mert ez is egy nagy szerelmem. Sajnos jelenleg nem dolgozok, de akarok, és igen most bármit elvállalok, mert legalább egy olyan dolgot csinálhassak ami érdekel és az a fõsuli.

A hónaljban mért testhőhöz hozzá kell adni 0, 5-öt? A hüvelyi mérésről meg azt olvastam, hogy le kell vonni 0, 5-öt.

Mert már több helyen is olvastam, de valaki tudja biztos forrásból?Mert nekem ma a gyógyszertárban azt mondta a gyógyszerész, hogy nem kell, a digitálishoz sem. Csak ha valaki végbélben méri, abból kell kivonni. Bár ott gondolom nem sokan méritek. Fontos lenne, mert azért nem mindegy a mensi el?tti napokban , hogy 36,7 , vagy 37,2. Tudom, hogy mindenkinek a saját testh?jéhez kell viszonyítani, minegy hogy mennyi, mert ha leesik, akkor valószín?, hogy megjön, ha magas marad az jót jelent. Csak szeretném tudni!És egyébként még bonyolít a helyzeten, hogy a hagyományos h?mér?, ugyanott ( hónaljban), ugyanakkor (reggel) 37-et mutat, a digitális meg 36,3-at. Most jól megkavartam mindent. Tud valaki segíteni?

Legjobb válasz: Szia! Én annyit tudok, hogy a végbélben mért hõbõl kell levonni 0,5 fokot, mert ott jóval nagyobb a hõ mint valójában a testhõmérséklet. Hónaljba pedig nem kell hozzáadni semmit. Azt hogy miért mutat két különbözõ adatot a hõmérõid nem tudom. Szerintem mérd a hagyományossal az a biztos. tymy

Szia! Én annyit tudok, hogy a végbélben mért hõbõl kell levonni 0, 5 fokot, mert ott jóval nagyobb a hõ mint valójában a testhõmérséklet. Hónaljba pedig nem kell hozzáadni semmit. Azt hogy miért mutat két különbözõ adatot a hõmérõid nem tudom. Szerintem mérd a hagyományossal az a biztos. tymy
Nem kell sem levonni, sem hozzáadni. A hõmérõzés lényege, hogy pontosan csináld, mindig ugyanott mérd és nagyjából azonos idõben, közvetlenül ébredés után, mindenféle mozgás, járkálás elõtt. Ha ezeket betartod és nincs lázad, vagy egyéb oknál fogva nincs felborulva a hõd (például kevés alvás, éjszakázás, alkoholfogyasztás), akkor mérvadó a hõmérõzés. A reggeli adatokat egymáshoz kell viszonyítani. Mindegy, hogy melyik hõmérõt választod, én digitálissal csináltam, mert az nekem gyorsabb volt és könnyebb, az a fontos, hogy a hõmérõket se cserélgesd, mint ahogyan a mérés helyének is állandónak kell lennie. Egyébként én a szájban, nyelv alatt történõ hõmérést választottam, a hónalj alattit inkább kihagytam (nem volt rá indok, csak a kettõ közül a szájban történõt jobban szerettem), a hüvelyessel meg annyi problémám volt, hogy a mérést ugye a ciklus elsõ napján kell kezdeni, tehát a mérés elsõ napjaiban menstruáltam. Semmi kedvem nem volt mensi közben hõmérõt dugdosni a hüvelyembe, de ez egyéni... A legfontosabb dolog az állandóság! És igen, ahogy te is írtad, mindenkinek a saját hõjéhez kell viszonyítani, az ingadozásokat kell figyelned, nem az értékeket külön-külön. Ha digitális hõmérõt választasz, akkor arra figyelj oda, hogy az elem jó legyen benne, ne gyengüljön, mert olyankor ugyan még mûködik, de már mérhet tévesen.
Ha valaki keveset alszik, akkor elméletileg magasabb a hõmérséklet. A babához nagyjából minden hajnalban felébredsz? Mert akkor úgy is csinálhatod, hogy alapvetõen 6 körül méred a hõdet, amikor egyébként is átveszed a babát.
Szia! nekem a nõdokim javasolta a babprogramnál, hogy hüvelyben mérjem a hõmet ébredés után. Nem kell levonni semmit, látszik az ingadozás amúgy is. A végbélben mért hõmérõzést babáknál szokták használni, mert nekik ott célszerû és 0, 5 fokot le kell vonni a kapott értékbõl. A legmegbízhatóbb hõmérõ valóban a higanyos.
A hónaljban mért hõméérséklethez nem kell sem hozzáadni, sem kivonni! A végbélben ( babáknál szoktunk ott hõt mérni ) a mért értékbõl ki kell vonni 0, 5°C-t. A hüvelyben nem ajánlatos és nem is szokás hõt mérni az itt mért hõmérsékletekrõl nincsenek pontos meghatározások. A nyelv alatt szoktak még hõt mérni, de én személy szerint ezt nemigen tartom ideálisnak és higénikusnak sem. A higanyos hõmérõk igen megbízhatóak 5 percig érdemes a hónaljban tartani. A digitális ( higanyos hõmérõt utánzó modellek ) hõmérõk sok esetben csalnak. A fülhõmérõ megbízható, csak pontosan kell beilleszteni és benntartani de viszont azonnal megvan az eredmény. A homlokhõmérõ sok esetben csal, inkább csak tájékoztató értékû, de egyátalán nem ideális. Az én javaslatom a hagyományos higanyos hõmérõ, pontosan 5 percig és hónaljban mérd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Még egy olyan kérdésem lenne, ha valaki keveset alszik, akkor a hõ kevesebb, vagy inkább több lesz.Meg ha 6 óra fele egyszer felkelek annyi idõre, hogy kivegyem a kiságyból a kisbabámat és beteszem magam mellé az ágyba, de visszaalszok, akkor utána olyan 7 fele kelünk fel rendesen, akkor az már nem is számít jó mérésnek? De 6 és 7 között még én is alszok. Egyébként tegnap egész éjjel szinte fenn voltam és eddig hüvelyben 36, 8at mértem, ma reggel meg a nem várt mensi elõtt egy nappal meg 36, 9et. Szóval meg is örültem, hogy nem esett még le, viszont akkor a rossz hír, hogy lehet azért ment fel egy tizedet, mert éjjel fenn voltam. Bár az ágyból nem keltem ki, nem ugráltam, csak nem aludtam. Légyszi ha tudtok segítsetek. Köszi!
A kérdező hozzászólása: Igen, most ez az új szokás, hogy 6-kor átviszem az ágyba. :( Csak ezzel az a gond, hogy nem bírja kivárni, még én ott méricskélek egyet, ha meg már kiszállok, akkor már nem reális az eredmény, ugye? Szóval így nehéz helyzetben vagyok. Akkor sajna azért volt egy tizeddel magasabb a hõm. Én meg már reménykedtem.

Van egy lány, aki tanév eleje óta tetszik. Okos, kedves és szép. Az van, hogy nem merem elmondani neki hogy tetszik, mert attól félek, hogy a barátságunknak annyi. (mert mindennap beszélgetünk, meg tudja hogy számíthat rám bármiben. Mit tegyek?

14 éves srác vagyok, 4-5 -ös tanuló,feketésbarna hajú, kék szemû, szemüveges, de nem a stréber kategóriából. Nem a legszebb, de mégis nem az az "átlagos".

Legjobb válasz: Itasd le, dugd meg. Tudtommal ma az a divat 14-16 evesek koreben. Na de komolyan. Mi bajod lenne abbol, ha elmondod neki hogy tetszik? Ha o nem igy lat teged, egy kicsit feszelyezni fogja a helyzet, de kicsit buszke is lesz, mert lenyegeben ez egy bok. Viszont ha te is tetszel neki, akkor van egy jo esely ra, hogy lesz belole valami. Amugy, senkit sem erdekel hogy hogy nezel ki, mennyire vagy jo tanulo, milyen zenet szeretsz, stb. A lenyeg hogy a szemelyiseged bejojjon a lanynak (mivel hosszabb ideje ismeritek egymast. Buliban felszedni persze kicsit mas, ott nem a szemelyiseg a lenyeg), a testi dolgokat hagyjuk az elejen. De ha szerinted ez tul konkret, probald ovatosan jelezni fele. Hivd el ide-oda, romantikusabb jellegu helyekre, ahol kettesben lehettek, kozelebb (felejtsd el a mozit, egy meghitt kavehaz, stb., sokkal jobb tud lenni, es tobbet tud rad figyelni!), es esetlegesen tudsz kozeledni is fele, apro erintesekkel, hozzabujni (nem UGY, hanem csak ovatosan hozzasimulni, atkarolni), stb.

Itasd le, dugd meg. Tudtommal ma az a divat 14-16 evesek koreben. Na de komolyan. Mi bajod lenne abbol, ha elmondod neki hogy tetszik? Ha o nem igy lat teged, egy kicsit feszelyezni fogja a helyzet, de kicsit buszke is lesz, mert lenyegeben ez egy bok. Viszont ha te is tetszel neki, akkor van egy jo esely ra, hogy lesz belole valami. Amugy, senkit sem erdekel hogy hogy nezel ki, mennyire vagy jo tanulo, milyen zenet szeretsz, stb. A lenyeg hogy a szemelyiseged bejojjon a lanynak (mivel hosszabb ideje ismeritek egymast. Buliban felszedni persze kicsit mas, ott nem a szemelyiseg a lenyeg), a testi dolgokat hagyjuk az elejen. De ha szerinted ez tul konkret, probald ovatosan jelezni fele. Hivd el ide-oda, romantikusabb jellegu helyekre, ahol kettesben lehettek, kozelebb (felejtsd el a mozit, egy meghitt kavehaz, stb., sokkal jobb tud lenni, es tobbet tud rad figyelni!), es esetlegesen tudsz kozeledni is fele, apro erintesekkel, hozzabujni (nem UGY, hanem csak ovatosan hozzasimulni, atkarolni), stb.
Így van, én is azt javaslom, hogy lépj. Ebbõl így mi hasznod van? Csak a saját idõd húzod!
lépned kell. légy tökös fiam! az meg hogy hányas tanuló vagy... pont leszarja mindneki, max a szülõket érdekli. majd az egyetem után mire viszed, az számít!
Az hogy ezzel elkúrod a barátsságotokat mindig benne van :D Ha neked megér annyit, akkor változtass a hozzáállásodon és mostantól õgy bánj vele mint egy csajjal akivel össze akarsz jönni , nem úgy mint 1 baráttal. Fizikai kontakt például de hosszú a "lista". Valahol el kell kezdeni :)
Jaja vezesd rá a dolgokra. Szép apránként. Aztán mehet a plántálás :DDD

Mikor veszik észre az izolácionisták, hogy nem azért vásárolnak az emberek külföldi terméket, mert magyargyűlölők, hanem azért, mert a külföldi termék olcsóbb, vagy hasonló árért jobb minőségű?

Pl. nem fogok Tibi csokit venni, amikor 10 forinttal drágábban vehetek Milkát, ami a világ legjobb csokitermelő vidékéről, az Alpokból származik. Nem fogok magyar bryndzát venni, amikor Szlovákia a bryndza hazája, vagyis a szlovák brynzda autentikusabb, finomabb, és szintén hasonló árban van, mint a magyar. Nem fogok magyar paradicsomot venni, amikor az olasz, román, szerb finomabb, mivel ezen országokban többet süt a Nap. És így tovább. A lényeg, hogy a szupermagyarok úgy csinálnak, hogy aki nem vesz magyar terméket az valami hazaáruló és az a jó ember, aki inkább vesz magyart, mindegy, hogy több pénzért és rosszabbat kap.

Legjobb válasz: #8 "Én nem mondom, hogy ne vegyél külföldi terméket, mert van, amit csak onnan tudsz! De amit magyarországon képesek vagyunk megtermelni, azt magyarországról vedd! Nem azért, mert ha nem teszed meg, hazaáruló lennél, vagy ilyenek, hanem azért, mert ha magyar terméket vásárolsz, a magyar gazdaságot erõsíted!"

#8 "Én nem mondom, hogy ne vegyél külföldi terméket, mert van, amit csak onnan tudsz! De amit magyarországon képesek vagyunk megtermelni, azt magyarországról vedd! Nem azért, mert ha nem teszed meg, hazaáruló lennél, vagy ilyenek, hanem azért, mert ha magyar terméket vásárolsz, a magyar gazdaságot erõsíted!"
"Na igen, a kérdezõ jól leírta a helyzetet :) A turbóturulok azt hiszik, hogy valami azért válik isteni finommá, mert magyar. " Élj csak ebben a hitben! :)
A Magyar árúk nem minden esetben rosszabb minõségûek a kûlfõldinél.
Te se leszel már hülyébb.
Érdekes, engem nem szoktak kergetni ilyen szupermagyarok a baromságaikkal.
"kell(ene) lennünk szinte mindenbõl" Egy szóval sem mondtam, hogy mindenbõl, de másolj be, ha találtál ilyet! "A seggünket földre dobva hisztizni hogy magyaripartmindenhova" Ki beszélt itt arról, hogy mindenhova? Olyan dolgokat akarsz a szánkba adni, amiket nem mi mondtunk! Szánalmas vagy, húzz a francba!
"Nem, buci" Ja, oké, így már értem! Kár, hogy nincs kiírva a felhasználóneved, akkor bele sem kezdtem volna a felesleges szócséplésbe! Tegyél egy nagy szívességet azoknak, akik értelmes válaszokat akarnak kapni errõl az oldalról, és töröld magad!
"Lehet, hogy a középkorban ez ment még, de nem a középkorban élünk és a globalizáció tény, minden jó és rossz oldalával együtt. A seggünket földre dobva hisztizni hogy magyaripartmindenhova semmit sem változtat ezen. Meg kell találni azokat a termékeket, amiknek a termeléséhez tényleg adottak a lehetõségek és amikben tudunk világbajnokok lenni és arra fókuszálni." Ha régebben, és mindenhol így gondolnák akkor az ominózus országok már rég' megszûntek volna. Tényleg tehetnél(tek) egy szivességet és eldugulhatnátok végre! :)
Nem, buci, sosem írtam olyat, hogy sosem veszek magyart és hogy az szar. Javaslok egy szövegértés tanfolyamot. Az pedig, hogy azt sugallod, hogy valamilyen oknál fogva nekünk önellátónak kell(ene) lennünk szinte mindenbõl merõ blõdség. Lehet, hogy a középkorban ez ment még, de nem a középkorban élünk és a globalizáció tény, minden jó és rossz oldalával együtt. A seggünket földre dobva hisztizni hogy magyaripartmindenhova semmit sem változtat ezen. Meg kell találni azokat a termékeket, amiknek a termeléséhez tényleg adottak a lehetõségek és amikben tudunk világbajnokok lenni és arra fókuszálni. De azon bõgni, hogy nincs magyar tv azért, mert egy kínai gyár 2 heti kapacitása ellátja az egész országot egy évre tv-vel, na az totális parasztvakító marhaság.
Egyébként meg jól nézd meg, honnan veszed, amire azt mondtad, hogy magyar paradicsom, mert tényleg sokszor elõfordul, hogy a külföldi szart eladják úgy, mint magyar terméket, pedig köze nincs hozzá!
Hát én pont leszarom, hogy a másik mit vesz magának és senkit nem nézek le érte. Az általatok elképzelttel szemben pont az a nemzetköziség elve, hogy nekem nincs ok nélkül preferenciám valamire. Nyáron veszem a magyar paradicsomot, mert tényleg abból jó a lecsó. Télen meg a San Marzanot, mert annak van íze. Fel lehet ezt aggatni akármilyen sujtásos huszáröltözetbe, de a tények akkor sem változnak, az esetek nagyon komoly részében a magyar termékek nem tudnak versenyezni az importtal. A mezõgazdaság még pont az, amiben van esély, de a többi... Amiben amúgy rohadtul semmi meglepõ nincs is, mert mi vagyunk 10 millióan, a világ maradék része meg egy csöppet több.
"Remélem otthon csakis Orion vagy Videoton TV-d van, mert ugye egyedül az a magyar, na meg az összeszerelés miatt félig a Samsung, de az ugye végül Koreát pénzeli! Autója egy ilyen igaz magyarnak persze csakis Suzuki lehet, az a legkisebb rossz, a ruháid pedig mind népviseletek, mert ugye csak olyan van az országhatáron belül termelve." Még mindig azt szajkózod, hogy nagy magyarok vagyunk, és azért csináljuk! Pedig elmondtam, hogy nem! Szánalmas vagy! "Nem az én saram, amiért évtizedek óta elavult technológiákkal "vállalkoznak" emberek óriási számban" De, éppen, hogy a te sarad! Azt hiszed, hogy szegény gazdászok szarják a pénzt, és kib...ott lustaságból nem fejlesztenek? Ha nincs, aki megvegye a terméküket, szerinted honnan lenne pénzük felújítani az elavult technológiákat? Könnyû neked magyarázni! Próbálnál egyszer gazdaságot indítani! Megnézném, hány hét után buknál bele, mert nem lenne pénzed semmire!
"Jó, ha te ekkora hõs vagy, akkor egyed csak az üvegházi szart, csak azért mert az épp Bivalybasznádon termett januárban. Remélem otthon csakis Orion vagy Videoton TV-d van, mert ugye egyedül az a magyar, na meg az összeszerelés miatt félig a Samsung, de az ugye végül Koreát pénzeli! Autója egy ilyen igaz magyarnak persze csakis Suzuki lehet, az a legkisebb rossz, a ruháid pedig mind népviseletek, mert ugye csak olyan van az országhatáron belül termelve." Akkor sincs igazad, hiába vágod be a durcit! Ha valaki azért vesz hazait mert ahhoz van kedve, és ezzel támogatja a hazai gazdaságot akkor csinálja. Nem értem ez nektek liberóknak miért fáj? :) Máshol is részben megveszik a "sajátot", vagy szerintetek ott is hülyék élnek? :D
Az a baj az emberek többségével, fõleg a városiakkal, hogy szó szerint várják, hogy a sült galamb a szájukba repüljön! "A kormány növelje a fizetésem, csökkentse az adómat, fizesse ki az államadósságot, tartson rendet az országban (de azért ne legyen rasszista), a termelõk adjanak sok, nagyon finom terméket, meg fejlesszenek, meg anyám kínja" Nem fogjátok fel, hogy a legtöbbet mi, közemberek segíthetünk a gazdaságon! Annyira nehezedre esne, ha nem importot vennél, mert nem annyira finom, vagy nem annyira olcsó? Itt nem arról van szó, hogy kinek tömöd a zsebét! Hanem arról, hogy tönkre megy a gazdaság, és élhetünk mind a cigányok szintjén! Gondolkodni kellene egy kicsit!
Jó, ha te ekkora hõs vagy, akkor egyed csak az üvegházi szart, csak azért mert az épp Bivalybasznádon termett januárban. Remélem otthon csakis Orion vagy Videoton TV-d van, mert ugye egyedül az a magyar, na meg az összeszerelés miatt félig a Samsung, de az ugye végül Koreát pénzeli! Autója egy ilyen igaz magyarnak persze csakis Suzuki lehet, az a legkisebb rossz, a ruháid pedig mind népviseletek, mert ugye csak olyan van az országhatáron belül termelve. Nem az én saram, amiért évtizedek óta elavult technológiákkal "vállalkoznak" emberek óriási számban, aztán ugyanõk csodálkoznak, hogy vannak, akik jobban csinálják náluk. Ez a közgazdaságtan, és ugyanúgy érvényes Magyarországtól Japánig a világ összes pontján.
"Tele vannak a hírek azzal, hogy épp melyik ágazat gazdái siránkoznak, hogy nem megy jól a bolt és kérik a kormány meg az EU segítségét. Versenyképesnek kell lenni kéremszépen, és ha ez azt jelenti, hogy a piac a jelenlegi gazdálkodók felét tudja csak eltartani, akkor az bizony rossz hír a másik félnek." A baj, hogy neked és az elvtársadnak fingotok sincsen a mezõgazdaság mûködésérõl, csak nyivákoltok, szóval inkább maradnátok csendben a hülyeségeitek szajkózása helyett! Vgy ha ennyire "jól megy" a parasztanak akkor bele kell fogni, és nem telenyivákolni a gyagyáskérdéseket, vagy általában az étert. :)
#9, én az élelmiszert és akármi más terméket a minõségéért veszem, nem azért, hogy melyik gazdaságot erõsítem vele. Bocs, de én ilyen önzõ vagyok, nálam a paradicsom paradicsomíze fontosabb, mint az, hogy az ismeretlen valaki, akinek a pénzét tömöm az magyar vagy francia-e. Arról nem is beszélve, hogy a május-szeptember közötti idõszakot leszámítva a legtöbb magyar zöldség/gyümölcs labdába se rúghat az import mellett, mert vagy egyszerûen nincs vagy pedig gyengébb. Tele vannak a hírek azzal, hogy épp melyik ágazat gazdái siránkoznak, hogy nem megy jól a bolt és kérik a kormány meg az EU segítségét. Versenyképesnek kell lenni kéremszépen, és ha ez azt jelenti, hogy a piac a jelenlegi gazdálkodók felét tudja csak eltartani, akkor az bizony rossz hír a másik félnek. Tökéletes példa erre a tavaly õszi tojástermelõk lázongása, amiért az EU 7 év kivételezés után, kb. 15 évvel a szabály megalkotása után a magyarokra is kötelezõvé tette a szigorúbb elvárásokat a tyúkketrecek méretére vonatkozóan. Ismert volt ez a rendelet, tudták, hogy mikor jár le a külön engedély a nem betartására. Ahelyett, hogy egy évtized alatt fokozatosan álltak volna át rá, az utolsó 3 hónapban tüntetgettek, hogy nem volt elég idejük és pénzük rá. Nem a f.szom, csak a végletekig akarták húzni a maximum profitot. Nem utálom a hazámat, de kicseszni sem fogok magammal, akkor fogok magyar paradicsomot venni, amikor tényleg az a legfinomabb, amikor meg nem, akkor mást.
Menj inkább ennyi ésszel tüntizni a fajtabelieid közé! Amúgy meg tudod mit mondott a dezsvíred: "El lehet menni, itt lehet bennünket hagyni!" :)
Az állam nem tudja jelentõsen csökkenteni az adókat, vagy növelni a fizetéseket, mert becsõdöl az ország! Az a baj, hogy mindenre az államtól várod a megoldást! Én nem mondom, hogy ne vegyél külföldi terméket, mert van, amit csak onnan tudsz! De amit magyarországon képesek vagyunk megtermelni, azt magyarországról vedd! Nem azért, mert ha nem teszed meg, hazaáruló lennél, vagy ilyenek, hanem azért, mert ha magyar terméket vásárolsz, a magyar gazdaságot erõsíted! Munkahelyeket teremtesz (IGEN, TE TEREMTESZ MUNKAHELYEKET, NEM KELL AZ ÁLLAMTÓL VÁRNI A SÜLT GALAMBOT), és ezzel éred el, hogy megnõjön a fizetésed, csökkenjenek az árak, stb. Ez egyszerû gazdaság! Ennyit jó lenne tudnod!
Az emberek ma már azt vásárolna, ami a közröhelyes fizetésükbe, segélyükbe bele fér! Majd ha az állam a tisztes 47 ezer 3/4 részét a kézhez vételkor nem kaszálja vissza, talán lesz pénz normális élelmiszer vételére is! Meg ha eszükbe fog jutni, hogy a 27 % áfát legalább az alapvetõ élelmiszerekrõl levegyék! De ilyesmire nem érnek rá!
"Az állam nem tudja jelentõsen csökkenteni az adókat, vagy növelni a fizetéseket, mert becsõdöl az ország!" Ez hülyeség. Nem az ingyenélõ bûnözõknek kell osztogatni a pénzt a nagy semmire, és nem elsikkasztani kell havi 80 milliókat a közös vagyonból, akkor mindenre fog jutni. Megsúgom: minél több adó lesz valamin, annál többe kerül = annál kevesebben fogják megvenni. Ennek következtében méginkább emelkedik az ára, és még annyian se fogják megvenni. Az árakat emelõ kreténkéknek ez az alapösszefüggés túl komoly, hogy átlássák. "Az a baj, hogy mindenre az államtól várod a megoldást!" "A kormány növelje a fizetésem, csökkentse az adómat, fizesse ki az államadósságot, tartson rendet az országban (de azért ne legyen rasszista), a termelõk adjanak sok, nagyon finom terméket, meg fejlesszenek, meg anyám kínja" Az uralkodás elsõ szabálya: MINDENÉRT te vagy a felelõs. " A világhíres magyar kajszibarackra rá se bírok nézni, mióta megkóstoltam Törökországban ugyanazt, blab-blab-blab..." Szép szavak, csak tudod, a mindenféle hidroponikus, génmanipulált meg puffasztott mûanyag fosadék se jobb, meg a hozamfokozókkal, hormonokkal tömött baromfi/sertés hús, amit az ember jól bekajál, oszt csodálkozik, ha folyton beteg. "Van soktízezer mutyizó magyar gazda, aki inkább termeli az ipari hulladék Desiré krumplit az ízletes fajták helyett, mert azok több munkát igényelnének és kisebb rajta a haszon." Idehaza pont a pénztelenség menti meg a magyar gazdák termelését a génmanipulációtól, hogy nincs pénz ilyen jellegû technológiára, hála az égnek, és nem rohadt mûanyagot kell zabálnunk. Úgyhogy egy ideig a magyar mezõgazdasági és húsipari termékek finomak maradnak. Akinek a fos mûanyag kell, az meg járjon a Börger Kingbe meg a többi ilyen sertéshizlaldába. "magyar termékek nem tudnak versenyezni az importtal" Ez már csak azért is baromság, mert import árunál még a szállítási költséget is a vásárlóra verik rá. Az uruguayi meg belizei csoki nem a saját lábán mászik a TESZKÓ polcaira, barátom - azt szállítják. És valakinek ki kell fizetnie a szállítást, hogy mindenható profitot tudjanak termelni. És te leszel az a valaki. "Az pedig, hogy azt sugallod, hogy valamilyen oknál fogva nekünk önellátónak kell(ene) lennünk szinte mindenbõl merõ blõdség." A vidék meg tudná oldani élelmiszerügyileg. Igaz hogy Suzukit falun nem tudnak termelni, viszont ha kaját nem tudnak, akkor 2 hét vegetálás után éhen is döglesz. A globalizáció alá pedig nem kéne minden egyes helyen adni a lovat, mert több kárt okoz, mint hasznot. Nem kell MINDENBÕL a magyart venni, nem is lehetne - de amibõl lehet, abból mindenképpen jobb választás a magyar termék. Csak írom mielõtt valamelyik Wolf3D-huszár lenácizna itt nagy vakbuzgalmában.

Az lenne az egyik kérdés, hogy a Mangán-oxid oxidációs számában a mangán szám, mért 4, és mért nem 7? A másik meg az, hogy a Vas oxidációs száma akkor mennyi is, mert azt olvastam, hogy a vasé változik? Mert elméletileg annak meg 8nak kéne lennie.

Legjobb válasz: ugyanis 0-ra kell kijönni vegyületekben a képlete MnO2 oxigén általában -2*2=-4 ehhez hozzáadva 4-et jön ki a 0 és ezért itt a mangán oxidációs száma +4

ugyanis 0-ra kell kijönni vegyületekben a képlete MnO2 oxigén általában -2*2=-4 ehhez hozzáadva 4-et jön ki a 0 és ezért itt a mangán oxidációs száma +4
A vegyértékek adottak az nem úgy van hogy ennyinek kellene lenni.Mi megtanultuk mennyi és kész!A vasnak 2, 3, és 4 is lehet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez sokban segített ! :)
A kérdező hozzászólása: "Mi megtanultuk mennyi és kész!" Valószínû hogy én is meg akarom tanulni , és mivel a tankönyvem nem adott a fenti kérdésekre választ , ezért kérdeztem
erre ez a válasz, hidd el én már egytemen tanultam így a kémiát
A kérdező hozzászólása: Hétfõn vizsgázok mûszaki kémiából ...
akkor meg tudnod kéne

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!