Találatok a következő kifejezésre: Az lehetséges a babám (90 db)

A kérdező hozzászólása: A magzatmozgásra +-at írt ez mit jelent?
+ azt jelenti hogy, volt magzatmozgás, viszont ilyen fiatal terhességnél, még annyira picurka a baba, hogy elúszik a szerkezettõl amit a pocakodra tesznek. És ezért találta meg olyan nehezen. Ha csak abból indulsz ki (legalábbis nálunk ez van), elõször csak nekem mozgott, majd megszokta apa kezét most már neki is incselkedik :) Úgyhogy nyugi nagyon jó helyen van bármelyik oldalt lakja. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! Neked is boldog babavárást kívánok!
Szia. Én már 31 hetes vagyok, de eddig még a védõnõnél soha nem sikerült normális szívhangot nézni, mert mindig elúszik. Sõt egyszer még bele is rúgott a készülék "hallgatójába". Azzal magyarázta a védõnõ, hogy nagyon visszhangzik és azt nem szeretik. Az meg hogy hol helyezkedik el nagyon változó, fõleg addig amíg kisebb és van helye elúszkálni.
Szia! Nekem mindig jobb oldalon helyezkedett el, ezt gyakorlatilag mindenki látta is, mert jobb oldalon picit nagyobb volt a pocim. Én holnap töltöm a 38. hetet, de a mai napig mindig leginkább a jobb oldalon fekszik, és a védõnõ is általában ott találja meg a szívhangot. Ezzel nincs baj, általában a babáknak már a pociban is megvan a kedvenc helyük! :-) További szép heteket!

Lehetséges az, hogy a babámnak a rágófoga jöjjön elsőnek?

Tudom,hogy elöbb a metsz?fogak jönnek mert ? a második babám,meg amúgy is sok gyerek van a környezetemben. De neki most mintha a rágófoga jönne. Ha a szájába nyúlok érzem,hogy szurja az ujjamat a hegye,meg látszik is neki 4 pici fehér pöttyöcske. Mindent rágna azon az oldalon. Értem itt azt hogy a cumit a cumisüveget vagy az ujjamat addig lökdösi a nyelvével ameddig oda nem tornázza és elkezdi rágni. Vélemények???

Legjobb válasz: Több babát is ismerek a környezetemben,akinek nem "szabályos" sorrendben jöttek ki a fogai.Lehet ez a tiédnél is.Ad a kezébe kenyérhajat,vagy valamit,amit rágni tud.

Több babát is ismerek a környezetemben, akinek nem "szabályos" sorrendben jöttek ki a fogai.Lehet ez a tiédnél is.Ad a kezébe kenyérhajat, vagy valamit, amit rágni tud.

Lehetséges az, hogy a babám a Gripe Watertől nyáladzik nagyon?

Most 10 hetes

Legjobb válasz: A kisfiam nem nyáladzik tõle jobban, mint egyébként. Lehet, hogy a te babád is most fogott bele a csordogálásba, és véletlen, hogy épp a víz adásával egyszerre.

A kisfiam nem nyáladzik tõle jobban, mint egyébként. Lehet, hogy a te babád is most fogott bele a csordogálásba, és véletlen, hogy épp a víz adásával egyszerre.
A kérdező hozzászólása: köszi:)


A kérdező hozzászólása: Na ez f...sza :) . köszönöm a válaszokat, akkor lefagyasztom majd és ha már nem lesznek hasfájósak akkor újból elkezdem nekik adni
Mennyi idõs a baba? Újszülöttnél nagyon kell figyelni, hogy mit eszik a szoptatós kismama, mert igen, fájhat tõle a baba hasa ha puffasztó dolgot eszik a tejadó anya.
Mi is így jártunk, mikor a lányom született, neki is fájt a hasa az anyatejtõl amit hoztunk. Utána adtam neki tápszert, és nem volt hasfájós soha többet.

Öt hete abortuszom volt. Két hét után együtt voltunk a párommal és azota rendszeresen együtt vagyunk és nem védekezünk. Még mindig nem jött meg. Lehetséges hogy terhes vagyok és ha igen az árthat a babának vagy nekem?

Legjobb válasz: Komolyan mondom csak gratulálni tudok. Nem elég hogy megöltél egy ártatlan lényt, de tovább folytatod ugyanazt a felelõtlen életmódot. Rengeteg más módja van a gyerek elkerülésének, a magzatelhajtáson (abortusz) kívül. Talán itt lenne az ideje valamelyiket alkalmazni, ha nem akarsz ugyanabba a hiába esni újra meg újra.

Komolyan mondom csak gratulálni tudok. Nem elég hogy megöltél egy ártatlan lényt, de tovább folytatod ugyanazt a felelõtlen életmódot. Rengeteg más módja van a gyerek elkerülésének, a magzatelhajtáson (abortusz) kívül. Talán itt lenne az ideje valamelyiket alkalmazni, ha nem akarsz ugyanabba a hiába esni újra meg újra.
Szerintem azért nem védekeznek, mert babát akarnak. Az abortusz a vetélést követõ mûvi befejezést is jelölheti, csak manapság sajnos a mûvi terhességmegszakításhoz kötik. Lehetséges, hogy terhes vagy, persze. De nekem azt mondta a doki, h 3 hónapig el kellene kerülni a teherbeesést, h regenerálódjon a méhed. De egy ismerõsöm nem várta ki, 4 hétre rá terhes maradt és nem lett baja sem neki sem a babának. De azért nem jó kockáztatni.
Hát igen, biztos van oka hogy várni kellene a babavállalással, de nekem is volt egy elhalt terhességem, elvették, és ezt követõ második héten teherbeestem. Gondmentes volt a terhességem, és ki is tudtam hordani a babámat, és most van egy 5 hónapos egészséges kisfiam... :) Remélem tényleg ilyen célból voltál te is abortuszon! Ja, és abortusz és szülés után megsokszorozódik az esélye annak, hogy terhes maradj!

Most lehetséges a babó? Legyetek szívesek segíteni, mert nem értem, hogy miért nem ott esett a hőm, ahol az lh teszt mutatja, s nem is oda húzta be.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/2a9d1d5b2b5b39987ae9e7..

Legjobb válasz: a ciklus.hu nem valami megbízható, mert átlagot számol. magadra és a megérzéseidre hivatkozz! szerintem 15-én vagy 16-án volt pé-ed. eddig jól alakul a görbéd. maradjon így!!!

a ciklus.hu nem valami megbízható, mert átlagot számol. magadra és a megérzéseidre hivatkozz! szerintem 15-én vagy 16-án volt pé-ed. eddig jól alakul a görbéd. maradjon így!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, de akkor miért 16-17.én volt pozitiv az lh teszt???
15.-én hajnalra repedt meg a tüszõd, akkor volt peteérés és 16.-ára lett pozitív. így van ez jól!!!! jó a görbéd!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm)))))

Lehetseges-e? Hogy eloszor ereztem a babam mozgasat, es olyan volt, mint mikor megfogod mas terhes no hasat mikor mozog a baba, csak az enyem volt, es belulrol. Remelem ertelmesen irtam

Legjobb válasz: Kicsit érdekesen fogalmaztál... :) Lehetséges, hisz bármi lehetséges. De nem tudom eldönteni pontosan mit éreztél. Az tény, h a baba elsõ mozgása elég körülírhatatlan, megfogalmazhatatlan dolog. Nekem inkább bélmozgásra emlékeztetett, és nem tudtam eldönteni, h az-e vagy sem. Másnap megint éreztem, aztán napról napra erõsebb lett. Ha rendszeresen(eleinte naponta 1x) érzed, akkor tuti az volt.

Kicsit érdekesen fogalmaztál... :) Lehetséges, hisz bármi lehetséges. De nem tudom eldönteni pontosan mit éreztél. Az tény, h a baba elsõ mozgása elég körülírhatatlan, megfogalmazhatatlan dolog. Nekem inkább bélmozgásra emlékeztetett, és nem tudtam eldönteni, h az-e vagy sem. Másnap megint éreztem, aztán napról napra erõsebb lett. Ha rendszeresen(eleinte naponta 1x) érzed, akkor tuti az volt.
Nekem úgy mozdult meg elõször a kislányom hogy kinyomta magát.
A kérdező hozzászólása: 2. valaszolo, nekem is olyasmi erzes volt mintha a popojaval ert volna hozzam, es meg fordult volna eleg erosen ereztem, nem hasonlitott semmihez.hany hetes voltal?
2.vagyok 18 hetes voltam mikor megmozdult.

Annyi ilyet olvasok, hogy baba után egyedül marad az anyuka. Lehet furcsa kérdés lesz, de ilyenkor ELVILEG, nem lehetséges, hogy anyuka lerakja apuka küszöbére a babát, hogy te neveld, ha már leléptél?

Jogi, vagy akármilyen akadálya nincsen, gondolom. Csak elméleti kérdés, tudtok-e esetleg példákat, vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: Elvileg persze, lehetséges lenne, de egy anya sokkal jobban kötõdik a babához, és még az is a baba jólétét és túlélését tartja szem elõtt, aki késõbb nevelésbe adja. Ez egy biológiai ösztön, hogy meg kell védeni a gyereket. Ezért rakják le õket kórházak ajtaja elé, és nem totál idegenekhez, mert a kórházban ellátják, és megfelelõen gondoskodnak a további sorsáról. Na most kérdés: a te anyai ösztönöd hagyná, hogy egy olyan emberre bízd az újszülött gyereked, aki téged is ott hagyott? Ha igen, ott valami ugyanúgy nincs rendben, mint azzal, aki bántja a babáját... Az más kérdés, hogy ha valami történik a gyerekeddel a lerakást követõen, és az apa nem vállalta az apaságot, akkor ellened (vagyis az anya ellen, itt nem a kérdezõre gondolok, bocsánat a személyes hangnemért) folyik majd eljárás gondatlan veszélyeztetés meg egyebek miatt.

Elvileg persze, lehetséges lenne, de egy anya sokkal jobban kötõdik a babához, és még az is a baba jólétét és túlélését tartja szem elõtt, aki késõbb nevelésbe adja. Ez egy biológiai ösztön, hogy meg kell védeni a gyereket. Ezért rakják le õket kórházak ajtaja elé, és nem totál idegenekhez, mert a kórházban ellátják, és megfelelõen gondoskodnak a további sorsáról. Na most kérdés: a te anyai ösztönöd hagyná, hogy egy olyan emberre bízd az újszülött gyereked, aki téged is ott hagyott? Ha igen, ott valami ugyanúgy nincs rendben, mint azzal, aki bántja a babáját... Az más kérdés, hogy ha valami történik a gyerekeddel a lerakást követõen, és az apa nem vállalta az apaságot, akkor ellened (vagyis az anya ellen, itt nem a kérdezõre gondolok, bocsánat a személyes hangnemért) folyik majd eljárás gondatlan veszélyeztetés meg egyebek miatt.
Igen, van ilyen ismerõsöm, akinek a felesége állítólag "letette" nála a gyereket, így ahogy írod. Sõt, engem az anyám passzolt le ugyanígy rokonokhoz. A részletekbe nem szeretnék belemenni.
Gyereket küszöbre nem rakunk, mert az kimeríti a kiskorú veszélyeztetése fogalmát, mert a gondozásodra bízod gyerek sérelmére követed el. Nem szoktak jól végzõdni azok a történetek amikor valaki annak reményében vállal be egy babát, hogy ezzel megtartathatja férfit. Sõt nõként, anyaként azt gondolom, hogy akármilyen stabil kapcsolatba is szülöm a gyereket, akkor is megtörténhet, hogy a kapcsolat megromlik. Bárkinek a paklijában benne lehet, hogy gyerekét egyedül nevelõ szülõvé válik. Nem könnyû feladat, sem anyagilag sem egyébként. A gyerek nem tehet semmirõl, nem lehet két felnõtt ember egymás közötti konfliktusában a bosszú eszköze.
De én például ha megszenvedek a kisbabáméra nem lennék annyira elvetemült hogy lerakjam a küszöbére!Semmi értelmét nem látom!De ki hogy van vele
Én már olyanról hallottam, h anyuka egyedül maradt a babával, az apuka lelépett még a terhesség idõszakában, és nem is érdeklõdik a baba hogyléte felõl, úgy tesz mintha nem is létezne :S :( De anyuka megtartotta a picit, ha az apát nem érdekli a gyermek, akkor se fog foglalkozni vele, semmi pénzért! Pedig részben az õ tette következménye!! Én egyrészt sajnálom az anyát, h egyedül kell nevelnie a gyermeket(az jobb eset, ha a szülõk/már nagyszülõk segítenek a nevelésben) másrészt pedig óriási felelõtlenségnek tartom a fiatalkori gyermekvállalást(pl: aki 18-19 éves anyuka, illetve nincs meg a megfelelõ családi háttér, vagyis csonka családban nõ fel a pici) 20/L
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy ilyen elõ fog velem, fordulni, csak elgondolkodtam :) Köszi a válazsokat!
Ja közben eszembe jutott egy hasonló eset. De ott az apa nem hagyta el az anyát gyerekel, hanem az "anya" elvitte a babát az apai nagyszülõkhöz, mondván szeretnének kicsit kettesben lenni, egy pár órára, majd hazament és amíg az apuka dolgozott, szépen összepakolta a cuccait és lelépett.
ismerek egy 17 éves srácot, akit kb születése óta az apja nevel. szinte nem is ismeri az anyját. van ilyen.
Ha Te férfi vagy megértem a kérdést.Akkor bízz benne hogy nem így lesz.Ha a nõ vagy akkor neked nem érdemes válaszolni sem.

Lehetseges hogy 23 hetesen a babam mozgasait az oldalbordamnal erzem?

Mar 2 napja hogy csak az oldalbordamnal erzem,annyira fent lenne?Valaszaitokat elore is koszonom.

Legjobb válasz: szia!é 27 hetes vagyok és nálunk is elõfordul,nem is kevésszer!Szerintem lehetséges!:)

szia!é 27 hetes vagyok és nálunk is elõfordul, nem is kevésszer!Szerintem lehetséges!:)
en 23+4 vagyok ma es en is egyre feljebb erzem, szerintem ez normalis, ne aggodj. raadasul en a jobb es a bal oldalon egyszerre erzem neha, vegul is mar 30 cm korul van! boldog babavarast!

Lehetséges? Most vagyok 11 hetes. Néha kis fura érzéseim vannak mint az előző terhességemnél amikor megéreztem a babám mozgását! Akkor 16 hetes voltam. Talán most ilyen korán érezni?

Legjobb válasz: Én is a 2. babámat várom és a 12. héten már éreztem apró "mozgásokat", bugyborékolásszerût. Szerintem leht a babád! Boldog babavárást! 17 hetes kismama

Én is a 2. babámat várom és a 12. héten már éreztem apró "mozgásokat", bugyborékolásszerût. Szerintem leht a babád! Boldog babavárást! 17 hetes kismama
Szia! Én a 3.babát várom és 12 hetes vagyok.Én is érzek apró moccanásokat, de még nem vagyok biztos benne, hogy Õ az.Csak hanyatt fekve érzem esténként. Statisztikám gyerekenként:17 hét, 13 hét, ?
A kérdező hozzászólása: Szia 2. hozzászóló!Köszi a válaszodat, akkor bizti én is a babámat érzem.Nekem is õ a harmadik!Az elsõt 18, a másodikat 16 hetesen éreztem.Õt meg 11?Akkor valószínû!Boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!