Találatok a következő kifejezésre: Az lehetséges, fogamzásgátlót (40 db)

Az lehetséges, hogy azért híztam pár kilót, mert abbahagytam a fogamzásgátló szedését?

Legjobb válasz: Igen, lehetséges. A tabletta abbahagyásával nem jut a megszokott plusz hormonanyghoz a szervezeted, így kicsit megbolydul, és ezért reagálhat némi hízással. Mire újra beáll a rendes kerékvágásba a szerevezeted, el kell telni egy kis idõnek.

Igen, lehetséges. A tabletta abbahagyásával nem jut a megszokott plusz hormonanyghoz a szervezeted, így kicsit megbolydul, és ezért reagálhat némi hízással. Mire újra beáll a rendes kerékvágásba a szerevezeted, el kell telni egy kis idõnek.
Végülis nem elképzelhetetlen, mindenkinek máshogy reagál a tabi elhagyására a szervezete.
Most új hormonális helyzet állt elõ. Erre reagálhat a szervezeted hízással.
Igen.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem igazad van.Csak az a furcsa, hogy minden nap barnás folyadék van a vizeletembe, remélem csak azért mert most ürül ki a szervezetembõl. Én már azt is hallottam hogy hónapok kellenek ahhoz hogy helyre álljon a ciklusom és csak akkor eshetek teherbe
a barnás vizelet jelenthet véres vizeletet is. azt kéne tesztelni, mert bajos lehet
A kérdező hozzászólása: Nel az történhet most hogy a hormonjaim kezdenek észhez térni ahogy megy ki a hatása, és meg akar jönni?

Abba hagytam a fogámzásgátló szedését, és ma kellene menstruálnom. Az lehetséges h a tabletta miatt nem jön úgy meg a menzeszem ahogy kéne? Tegnap a barátommal is szeretkeztünk de megszakítással.

Legjobb válasz: Pontosabb an fogalmazd meg a kérdésed kisasszony 1. mióta szedet 2 . ha nem jön meg a menstruációd akkor vagy terhes vagy vagy valamiért késik. de ha nem élvezett bele egyszer sem akkor és e melett tabbit szedel akkor nem lehetsz terhes ha redndesen szeded és a amikor elkezted szedni a menzeszed elsõ napján kezted akkon ne félj . de pontositcs!

Pontosabb an fogalmazd meg a kérdésed kisasszony 1. mióta szedet 2 . ha nem jön meg a menstruációd akkor vagy terhes vagy vagy valamiért késik. de ha nem élvezett bele egyszer sem akkor és e melett tabbit szedel akkor nem lehetsz terhes ha redndesen szeded és a amikor elkezted szedni a menzeszed elsõ napján kezted akkon ne félj . de pontositcs!
ha abbahagytad a foggátló szedését, akkor légyszíves ne várd azt h ugyanúgy fog megjönni a menzeszed mint foggátló szedése közben, mert az nem úgy lesz. a fogamzásgátló alatt a fogamzásgátló irányította a menzeszedet és nem a szervezeted. most abbahagytad, így már nem irányítja, újra felborult a hormonháztartásod, most várni kell míg helyrejön és beáll a természetes ciklusod. a másik h megszakítással is teherbe lehet esni. remélem teherbe is esel, és azután 200szor is meggondolod h szexelj-e megszakítással. létezik óvszer is a világon. hameg nemkell a gyerek minek hagytad abba a tablettát?

Az lehetséges hogy a fogamzásgátlót mióta szedem (7napja) minden nap nagywc-znem kell?

vagy ez csak a mellékhatása? talán abba kéne hagynom?

Legjobb válasz: lehet csak simán felgyorsult az anyagcseréd, de nem a világ vége! így nehezebben hízhatsz!

lehet csak simán felgyorsult az anyagcseréd, de nem a világ vége! így nehezebben hízhatsz!
Alapjába véve is az a normális, ha minden nap van széklet. Nincs ebben semmi különös. Ezért ne hagyd abba a tabit.
A kérdező hozzászólása: köszike
én is úgy vettem észre, hogy mióta szedem a fogamzásgátlót, sûrûbben kell "nagy wcznem", ami jó, így naponta 1szer tudok, ez a normális, régen sok nap kimaradt és egyszer 2 hétig nem volt semmi, szóval én ennek csak örülök.... valószínûleg nem lesz ebbõl sûrûbb wcre járás, szerintem csak a szervezetünket kicsit helyre rakja ez a bogyóó.. örülj neki!:)

Az lehetséges, hogy fogamzásgátlót szedek, és mellette is késik a menstruációm? Hány nap után jelentkeznek a terhesség első jelei?

Legjobb válasz: ha késik akkor vagy terhes vagy vagy vmi más oka van.kérj 1 idõpontot dokihoz mert csak õ tudja mi van pontosan!terhesség jelei sztem 1-2hónap után de nem vok benne biztos:$

ha késik akkor vagy terhes vagy vagy vmi más oka van.kérj 1 idõpontot dokihoz mert csak õ tudja mi van pontosan!terhesség jelei sztem 1-2hónap után de nem vok benne biztos:$
Nekem tabi mellett max 1 napos késésem volt. Neked mennyi?
A kérdező hozzászólása: hát tegnap kellett vna megjönnie...
Ha nem jön meg a 7 napos szünetben akkor tesztelj és menj dokihoz.
nekem a tabi útmutatójában az van, h pl egyszer kb ki is maradhat a menzi, ha már 2szer egymás után kimarad, akkor lehetsz terhes, de ha rendesen szeded nagyon kicsi az esélye, h terhes vagy!!!

Fogamzásgátlót szedek, de antibiotikummal kezeltek, viszont pont a 7 gyógyszermentes nap alatt; így is befolyással van, illetve csökkenti a hatását az antibiotikum a fogamzásgátló hatását? Lehetséges a terhesség?

Az antibiotikumot éppen az alatt az id? alatt szedtem, amíg a fogamzásgátlót nem kellett, a 7 gyógyszermentes nap után továbbra is szedem a fogamzásgátlót.

Legjobb válasz: ez attól is függ,milyen antibiotikumot szedtél. a penicilin tartalmúak szokták általában megzavarni a fogamzásgátló hatását,de ha nem volt hányás,hasmenésed tõle akkor szerintem ne aggódj. nincs írva az antibiotikum tájákoztatójában ,hogy befolyásolja-e?

ez attól is függ, milyen antibiotikumot szedtél. a penicilin tartalmúak szokták általában megzavarni a fogamzásgátló hatását, de ha nem volt hányás, hasmenésed tõle akkor szerintem ne aggódj. nincs írva az antibiotikum tájákoztatójában , hogy befolyásolja-e?
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom, volt egy kis mennyiségû penicilin tartalma, de a tünetek, amiket leírtál, nem jelentkeztek. És nem volt a tájékoztatóban errõl szó, sajnos, hogy hatással van-e a fogamzásgátlókra, de hátha igazad van, és nem okoz galibát. Köszönöm a segítõ válaszodat!
szívesen.:)

Lehetséges a rendszertelen menstruáció beállítása fogamzásgátló tablettával? Ajánlanátok nekem jó megbízható gyógyszert, ami erre a problémára is megoldást jelent (és lehetőleg nincs tőle az ember nagyon rosszul és nem is hízik drasztikusan)?

Nagyon rendszertelen a menzeszem,kb mindent?l elmarad-stressz,fogyás,hízás,stb-A n?gyógyászról borzalmas tapasztalataim vannak,de ez már annyira zavaró,hogy rászántam magam,hogy feliratok tabit.Tarthatatlan ez az állapot,van hogy kimarad,van hogy késik.A párommal állandó stresszben élünk,pedig védekezünk(gumival)-mindketten fiatalok vagyunk,tanulunk,nem kéne baba,de abortusz sem.-Nagyon örülnék,ha tudnátok ajánlani valamit,mert az orvosok mindenre rámondják,hogy ez aztán nagyon jó lesz,és nagyon sokszor hallottam,hogy ez mégis rosszul sült el.Nem szeretnék nagyon szenvedni a semmiért.A páromnak nincs problémája a gumióvszerrel,szóval pusztán az én konfortérzetem-és mindkett?nk megnyugtatása-végett akarunk váltani.

Legjobb válasz: Elöször is keress egy jó nögyógyászt, mert ezt ki kellene vizsgálni, hogy mitöl van. (Ha megoldható, akkor privát menj, és olyanhoz, akiröl jókat lehet hallani) Másodszor, a fogamzásgátló inkább árt, ha a hormonrendszereddel van probléma. A fogamzásgátló ugyanis NEM szabályoz be semmit (mármint igazánból), hanem csak a bevitt hormonok müködnek: 21 napig kapsz egy bizonyos hormont, amikor ezeket kihagyod, akkor egy un. megvonásos vérzés következik be, de ez NEM menstruáció. Ha abbahagyod, akkor elvileg megint a régi rendszer(telenség) szerint jön meg, vagy még rosszabb lesz, mert az eleve labilis hormonháztartást a külsöleg bevitt hormonok még jobban összezavarják. Harmadszor: az óvszer - amennyiben a párodnak nem zavaró, - igen jó módszer, amig szabályosan használja valaki meg nem a legolcsóbb vackot használja. Mi 20 éven keresztül védekeztünk igy, ezalatt egyszer sem szakad el, illetve nem lettem terhes mellette.

Elöször is keress egy jó nögyógyászt, mert ezt ki kellene vizsgálni, hogy mitöl van. (Ha megoldható, akkor privát menj, és olyanhoz, akiröl jókat lehet hallani) Másodszor, a fogamzásgátló inkább árt, ha a hormonrendszereddel van probléma. A fogamzásgátló ugyanis NEM szabályoz be semmit (mármint igazánból), hanem csak a bevitt hormonok müködnek: 21 napig kapsz egy bizonyos hormont, amikor ezeket kihagyod, akkor egy un. megvonásos vérzés következik be, de ez NEM menstruáció. Ha abbahagyod, akkor elvileg megint a régi rendszer(telenség) szerint jön meg, vagy még rosszabb lesz, mert az eleve labilis hormonháztartást a külsöleg bevitt hormonok még jobban összezavarják. Harmadszor: az óvszer - amennyiben a párodnak nem zavaró, - igen jó módszer, amig szabályosan használja valaki meg nem a legolcsóbb vackot használja. Mi 20 éven keresztül védekeztünk igy, ezalatt egyszer sem szakad el, illetve nem lettem terhes mellette.
Ja és még annyi, hogy a gyógyszerek között "megbízhatóságban" nincs különbség, tehát ha elõírászszerûen szeded, akkor védenek a terhességtõl. A másik meg, hogy az orvos nem látnok, nem fogja tudni elõre, hogy nálad milyen mellékhatások jönnek elõ, ez sajnos próba-szerencse alapon megy. Gyakori tévhit - nagyon gyakran szembesülök vele itt - hogy a nõk azt hiszik, hogy a vizsgálatok azért kellenek, hogy olyan gyógyszert kapjanak, ami "nekik jó" és nem lesznek mellékhatások. Nos, ez egy baromi nagy tévedés. Az elõzetes vérvizsgálatból azt nézik, hogy általában jó-e a vérképed, illetve nincs-e májfunkciós zavarod. Trombózishajlamra is csak akkor vizsgálnak, ha volt a családodban ilyen betegség. A nõgyógyászati vizsgálat szintén általános állapotfelmérés, abból nem fogja tudni, hogy pl. fog-e fájni a fejed a gyógyszertõl, amit felír. Szóval bontakozzunk le ezekrõl az irracolnális elvárásoktól, hogy az orvos TUD vizsgálatok alapján olyan gyógyszert írni, aminek tuti nem lesznek mellékhatásai. :) 26/N
Kedves elõzõ, persze, nem azt mondtam, hogy ne szedje, a védekezésnek az egyik legjobb módja. Sõt, továbbmegyek, én magam is fogamzásgátót szedek. Csak úgy vélem, jobb tiszában lenni azzal - fõleg hogy a kérdés elsõsorban arra irányult - hogy valójában milyen ciklus zajlik le a szedés alatt. Tehát a válasz a feltett kérdésre, hogy igen, a SZEDÉS ALATT szabályosan fog vérzés jelentkezni, ám a fogamzásgátló nem gyógyítja meg azt a kiváltó okot, ami miatt most rendszertelen a ciklus, csak elfedi a problémát, ami a szedés abbahagyása után 99%, hogy újra jelentkezik majd. Nekem kb. 17-18 évesen írtak fel fogamzásgátlót, hogy "ettõl mejd szabályos lesz a ciklusod." Szedtem is 24 éves koromig, persze utána a vérzés megint úgy volt rossz, ahogy volt. Na ekkor végre kivizsgáltak rendesen, kiderült, hogy PCOS-om van, augusztus óta már célzottan ezt próbáljuk kezelni. Tinédzsereknél viszont - ahogy nálam sem - jellemzõen nem csinálnak rendes kivizsgálást, csak felírják a bogyót. 26/N
8:11-es, nem érted a lényeget. A fogamzásgátló NEM szabályozta be a menstruációs ciklusodat! Pontosan úgy van, ahogy az elsõ írta: 21 napig beviszel hormont, 7 napig nem, ezért a leesõ hormonszint miatt megvonásos vérzés (és nem menstruáció!) kövekezik be. A beszabályozott ciklus az az, hogy ha külsõ segítség nélkül a szervezeted képes arra, hogy nagyjából szabályos ciklusokban petét érleljen, tüszõrepedést idézzen elõ, majd végül menstruációt. Ha abbahagyod a gyógyszert, ugyanolyan szabálytalan lesz a vérzésed, mert a tested megint magára lesz utalva. A gyógyszer melletti szabályos ciklusnak csak az illúziója van fenntartava. Tapasztalatból mondom, hidd el. 26/N
Lehet, hogy csak megvonásos vérzést okozott, de az eredmény végülis megtörtént: Szabályos ciklus, akár mesterségesen akár nem. De a kérdezõnek szerintem jót tenne, nem igazán azért, hogy szabályosan menstruáljon, hanem inkább ezért: ".A párommal állandó stresszben élünk, pedig védekezünk(gumival)-mindketten fiatalok vagyunk, tanulunk, nem kéne baba, de abortusz sem." Így legalább biztosak lehetnének benne, hogy védve vannak és nem egy lyukas gumi miatt nem jön meg a lánynak, csökkenne a stressz, ami mindig jó...
Ez személytõl függ szerintem, mert nekem a fogamzásgátló helyrehozta a menstruációmat, egyszóval rendszerezte és még a görcsökön is szüntetett, pedig míg nem szedtem nagyon rendszertelen volt és nagy görcsökkel járt, olyan is volt, hogy 2 hónapon keresztül jött a menstruációm és elmentem nõgyógyászhoz és felírták nekem ott az úgynevezett yasmin fogamzásgátlót, nem hiztam meg tõlle mág rosszul léteim se voltak, egyszóval semmi mellékhatás.
Én is inkább azt tanácsolnám hogy ne szedd a gyógyszert. Ugyanebben a cipõben voltam mint te, nekem is felírt gyógyszert a doki. Amíg szedtem persze minden tökéletes volt (a mellékhatásokat kivéve), de miután abbahagytam volt hogy kimaradt 4! hónap. Rosszabb a helyzet mint mikor elkezdtem szedni. A gumi miatt nem kell aggódni, ha nem szakad ki akkor biztos hogy nem leszel terhes, és mivel neked sûrûn késik, így nem kell egybõl terhességre gondolni. De ha nagyon aggódtok minden hónapban csinálsz egy terhességi tesztet. 23L
A 26 éves hozzászóló mindent tökéletesen leírt. Csak ismételni tudom. A tabi nem hozza helyre a ciklust. Nem a tiéd javul meg, hanem csinál egy mesterségest. Ha elkezded szedni, akkor szinte biztos, hogy napra pontos lesz a menzeszed, de ha abbahagyod, ugyanolyan lesz, mint eddig (vagy esetleg még rosszabb). Olyan esetrõl, hogy a tabi után rendszeressé vált az addig rendszertelen ciklus, nem igen hallottam még. Az ellenkezõjérõl viszont annál inkább... Nekem is PCO-m van, gyakorlatilag nem is menstruálok (csak félévente egyszer kb), a nõgyógyász annyit tudott mondani, hogy szedjek fogamzásgátlót. Inkább elmentem endokrinológushoz, akinek viszont eszében sem volt felírni. Hisz oké, még nem szeretnék babát (és gondolom te sem, kérdezõ), de mi lesz késõbb? Inkább most járj utána a dolognak! Nézesd meg a hormonjaidat endokrinológussal is! De elõtte még próbálkozhatsz természetes dolgokkal is, van akinek beválik. Ilyen a cickafark tea, a barátcserje kapszula, a gynex cseppek.
kedves kérdezõ! az van, hogy ha ennyire rendszertelen a menstruációd, akkor mindenképp ki kell vizsgálni az okát, lehet fejletlen méh, hormonrednszer zavara, ami más szervek betegségeivel is összefüggésbe lehet, aztán petefészek rendszertelen mûködése, tumor, ciszta is elõidézheti, s még több ilyen okot fel lehet sorolni. az igazi probléma megoldása, egy nõgyógyász feladata. de magánrendelõbe menj, ahol fizetned kell, de legalább normálisan megvizsgálnak, az ügyeleten félmunka folyik. tény, hogy pénzbe kerül, de megéri, s az is fontos, hogy olyant válassz, akirõl hallottál már vélemény, s lehetõleg jót. mi nem ajánlhatunk gyógyszert, mert azzal csak ártani fogsz magadnak, hogy elkezded szedni, s nem látott orvos. az meg nem igaz, hogy nem kell orvos lásson, mert nem nézik, hogy jó-e neked a gyógyszer. ez butaság. mert nem mindegy hogy Diane35-t kapsz, Vagy Yaz!-t, vagy háromfázisút, vagy egy fázisút. egyáltalán nem mindegy. és igenis segít, ha rendszeresen követed a nõgyógyász tanácsait. a barátnõmnek is hormonproblémái és fejletlen méhe volt. elõször dianet szedett, majd triregolt, s most tart ott, hogy rendezõdött menstruációja, s nem szed gyógyszert se. nagyon fontos, hogy rendszeresen visszajárj orvoshoz, ahogy õ tanácsolja. nekem pms-em és kezdetleges endometriózusom van, Yaz!-t szedek, eredményesen. szépen tisztul a hasüregembõl sok szigetecske. szóval van eredménye a gyógyszernek, csak jó orvost kell választani, aki odafigyel a paciensre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Nagyon sokat segítettetek!Ha megengeditek nem válaszolok mindenkinek külön, hanem egy kommentbe besûritek mindent: Természetesen el fogok menni orvoshoz, szerencsére van is egy nagyon kedves bácsika, akinél most nagyjából lecövekeltem, mert még mindig õ volt a legnormálisabb eddig, bár õ se mondott semmi lényegeset. Igazából ez a problémám már nagyon régóta fennáll.Fiatalabb koromban mikor így kimaradt iszonyatos fájdalamim voltak, ezért el is mentem nõgyógyászhoz. A kálváriám a következõ volt:Elmentem egyhez, aki Tb támogatott volt.Nem elég hogy heteket kellett idõpontra várni, ami alatt nagyjából fájdalomcsillapítókon éltem, de mikor végre odajutottam a drága doktorúr sazisztensnõje kiment, kávézni, míg én bennvoltam, az "orvos" pedig undorító, kompromitáló megjegyzéseket tett nekem-egy akkor 14 ééves kislánynak.-felírt egy kiló fájdalomcsillapítót, meg egy fogamzásgátlót, és ezzel letudta.Mondta hogy járjak vissza.De annyira gusztustalan volt, annyira kínos és kellemetlen, ráadásul nem elég hogy flörtölt, még a rendelõjét sem találtam elég higienikusnak, ezért kerestem mást.Egy ifjúsági nõgyógyászt, aki letudta azzal hogy ne éljek ilyen fiatalon nemiéletet, ez telejsen normális, hogy fáj, õ ezzel nem foglalkozik.Ezután beruháztam egy magánrendelõsbe.Elkért 6000Ft-ot, nem csinált semmit és elküldött egy másikhoz.És ez eljátszódott vagy 5-ször.Mindegyik ráfogta a stresszre, hogy fiatal vagyok, hogy felfázhattam, stb.Ezután végre megtaláltam DR.Sztavridisz Diagoraszt-nagyon merem ajánlani mindenkinek, igazán jó szülés nõgyógyász, és borzasztóan kedves ember-aki végre diagnosztizált legalább annyit, hogy hormonális problémám van, menstruációs görbe vagyok-abból is a rosszabb fajta, aminek még íve sincs-és õ ajánlotta hogy szedjek fogamzásgátlót.Ez a helyzet most.Én aggódom, hogy emögött több van, mint valami hormonzavar, hiszen már lassan 20 éves vagyok, nem kéne hogy ennyire vacakoljon a dolog, de legalább ezt az állandó stresszt megúsznám.És elvileg még a görcsös fájdalamk is csökkennének.Azt se bánom ha hízom 1-2 kilót, úgyis pici és vékony vagyok, rámfér.Csak ebbõl már borzasztóan elegem van.Viszont hála a pedofil doktorúrnak és társainak, már ettõl a kedves öregúrtól, (aki tényleg igyekszik mindent megtenni a komfortérzetemért, és azért hogy ne bántsa az önérzetemet, )is tartok, és fenntartásokkal viseltetek iránta.Tudom hogy hülyeség.De egyszerûen félek a nõgyógyászoktól. Ezért is kérdezõsködöm humánemberek között, mert jobban bízom a tapasztalati úton szerzett tudásban.Hiszen hiába magolja be valami egyetemen, mégse õ szedi be azt a gyógyszert.Egyébként tényleg nagyon köszönöm, minden válasz nagyon építõ volt, és sokat segített bár a vitánkat a párommal nem döntötte el(én nagyon hajlanék arra, hogy gyógyszert szedjek, õ viszont félt tõle és nem akarja...).Mindenesetre nagyon köszönöm az értelemes, szépen megfogalmazott és abaszolút használható tanácsokat!Mindannyian angyon sokat segítettetek, köszönöm!
Én is hasonló panaszokkal szenvedtem, össze-vissza jött meg a menstruációm, volt hogy 1 hónapig meg volt és volt hogy 1 hónapig meg sem jött.. Ekkor elmentem nõgyógyászhoz és megállapította, hogy hormonzavaros vagyok és felírta a Volina nevû gyógyszert. Én nem akartam fogamzásgátlót szedni.. nagyjából 9 hónapig szedtem aztán abba hagytam a szedését. Ez már több mint egy éve volt és azóta is teljesen rendszeresen, napra pontosan jön meg a menstruációm.. Szóval kétlem, hogy ha abba hagynád ugyanúgy össze-vissza jönne meg neked

Szülés után 9 héttel vagyok.2 hete megjött elkezdtem szedni fogamzásgátlót. Miért van még mindig az, hogy vérezgetek meg barna folyásom van? Nem szoptatok sajnos. Lehetséges hogy maradt valami darab bennem, császár volt

Legjobb válasz: a tested még nem szokta meg a fogamzásgátlóban lévö hormonokat... kell 2-3 hónap mig megszokja... nekem 4 is bele tellet. ha nem múlik el vagy annyira erös a vérzés hogy tampont kell használj, cserélj fogamzásgátlót

a tested még nem szokta meg a fogamzásgátlóban lévö hormonokat... kell 2-3 hónap mig megszokja... nekem 4 is bele tellet. ha nem múlik el vagy annyira erös a vérzés hogy tampont kell használj, cserélj fogamzásgátlót

Lehetséges az hogy valaki ha terhesen fogamzásgátlót vesz be akkor elvetélhet?

Legjobb válasz: ha valaki terhes....akkor az már nem szed fogamzásgátlót :-) én mellesleg amellett estem teherbe, ugyhogy nem fog elmenni attol a baba,hacsak nem szeded folyamatosan

ha valaki terhes....akkor az már nem szed fogamzásgátlót :-) én mellesleg amellett estem teherbe, ugyhogy nem fog elmenni attol a baba, hacsak nem szeded folyamatosan
akkor sem megy el, ha végig szednéd terhesség alatt. Ezekben már olyan kevés hormon van, hogy nem tudsz vele ártani a babának.
Nem, nem tudsz elvetélni. Esetleg a baba, valamilyen rendellenességgel vagy betegséggel születik, de ma már ez is ritka.
egyébként a vetélés nem egy olyan szuper, volt baba, nincs baba dolog. szóval még ha így is lenne, súlyos, és komoly egészségügyi következményei lehetnek. már ha a kérdezõt érinti ez a kérdés, nemcsak kíváncsiskodik.
Szia!Ha el akar menni a baba, akkor az nagy valószínûséggel nem a fogamzásgátló miatt történne..Nekem volt 2 spontán vetélésem, egyiknél sem szedtem gyógyszert, még is elmentek a babák..a barátnõm szoptatás alatt, fogamzásgátló mellett esett teherbe, úgy, hogy 4 hónapig menstruált is, tehát a tabit is szedte, gyanússá vált a dolog, hogy kicsit meghízott...elment dokihoz, aki közölte vele, hogy 18 hetes, ikres kismama.Semmi bajuk nem lett a babáknak, mára már 2 éves gyönyörû nagyfiúk:-)
ahogy olvasgattam 3 ilyen kérdést is találtam erröl, pár nappal ezelöttit, remélem nem arra megy ki a játék, hogy a gyogyszertöl akarsz elvetélni? menj el dokihoz inkább, mert ha meg is marad ne rajta kisérletezz
Igen.
A kérdező hozzászólása: de már belém is mehet egybõl?
Én gestomixet szedek és az is így mûködik. Az elsõ tabi után védettséget nyújt, ha a menzesz elsõ napján veszed be, nekem nem volt semmi gond, nem lettem terhes, szóval lehetséges az ilyen :)
én is azt szedek néhány hónapja, igen tényleg így írják de szerintem 7napot várjatok :) az nem sok idõ és sztem nyugodtabb is leszel... sztem addig ne menjen el benned! legalábbis mi igy csináltuk...
Nem véletlenül írják rá a betegtájékoztatóra, egyébként igen. Felszívódás után - pár óra - azonnal véd, ha elõzõ hónapban nem volt hormonális fogamzásgátló használva. :) 17/L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!