Találatok a következő kifejezésre: Az lehetséges, a savam (4 db)

Az lehetséges, hogy a savam miatt fáj a gyomrom? Lehet nem is émelygésről van szó, hanem hogy sok a savam?

Ugye,ha émelyeg az ember nem kiván enni,de én tudok,és utána jo a közérzetem.A gyomorszájam fáj inkább.Sok gyümölcslét ittam,+narancsot,mandarint ettem.Lehet sok volt.

Legjobb válasz: Amit leírtál az tipikus savas tünet.A citrusfélék nem jók,mert savat csinálnak.Ha nem múlnak a panaszaid,akkor szedjél savcsökkentõt,mert a végén még refluxod lesz!

Amit leírtál az tipikus savas tünet.A citrusfélék nem jók, mert savat csinálnak.Ha nem múlnak a panaszaid, akkor szedjél savcsökkentõt, mert a végén még refluxod lesz!
szia, én nagyon savas vagyok, bár orvos az nem, de szerintem kerüld el ezeket a pancs gagyi leveket, mert nagyon savat csinálnak.szerintem neked az van tölük, sajnos nekem is, én is beteg vagyok, ha ilyeneket iszom, nem birom, ez van.22 hetes kismama.
szia! Valószinüleg sok a savad. Gyógyszert nem ajánlanék inkább egyél kétszersültet, az segiteni fog.

Lehetséges olyan, hogy akinek sok a savja, az a bélbe folyik?

Legjobb válasz: Nem folyik a bélbe, akinek sok a sava annak a nyelõcsövén jön fel és ég a gyomra.

Nem folyik a bélbe, akinek sok a sava annak a nyelõcsövén jön fel és ég a gyomra.
A kérdező hozzászólása: Semmilyen esetben sem lehetséges? Mert én nem tudom igazán megmondani, hogy hogyan , de ezt érzem.
nemazt érzed h ég a gyomrod?
A kérdező hozzászólása: Azt is érzem, refluxom is van rendesen, emellett azonban úgy érzem, hogy a belembe is folyik, ott lötyög, és néha savas marással távozik a széklettel. Olyan savas kissé fehéres, kissé áttetszõ.
Na tegyünk már rendet a fejekben. A gyomorban mindig termelõdik sav (ez a dolga) és mindig "kifolyik" elõször a patkó- majd a vékonybélbe. Ott a bélnedvek (lúgosak) közömbösítik. A széklettel nem távozik sav. Az hogy fehéres v nyákos az nem jelenti h savas.

Az lehetséges hogy a kávétól lettem pattanásos és a kávé sok savat ad?

Legjobb válasz: Igen, a kávé nagyon savasít, nekem tilos volt amikor nagyon elõjött a refluxom.

Igen, a kávé nagyon savasít, nekem tilos volt amikor nagyon elõjött a refluxom.


Szerintetek az lehetséges, hogy valakinek sok a sava, /vagy elvan savasodva-bár tudom mostanában, ez divat lett- és ezáltal a nyála is savas?

köszönöm előre is!

Legjobb válasz: * a nyál emésztõenzimei bontják a szénhidrátokat, ennek révén savasodik, nem közvetlenül az enzimek miatt. Ezt félreérthetõen írtam.

* a nyál emésztõenzimei bontják a szénhidrátokat, ennek révén savasodik, nem közvetlenül az enzimek miatt. Ezt félreérthetõen írtam.
Semmi köze a kettõnek egymáshoz! A nyálban vannak emésztõenzimek, így természetes, hogy savas irányba tolódik a pH, mit bikarbonátokka ellensúlyoz leginkább, de ez relatíve gyenge hatás. Tehát, bár a nyál alapból semleges, gyakran savas a száj pH. Ettõl még más rendszerek aktívan pufferoltak, pl a gyomor 1-2 pH-val rendelkezik, míg a vele nyilván közvetlen kapcsoaltban álló vékonybél már stabilan pH 8 körül van. Jól látható, hogy drasztikus ugrás van a kettõ között, bármiféle külsõ segítség nélkül. Ezzel szemben mondjuk a vér pH század (!) pontosságra beállítot, méghozzá azért, mert a szervezet alapvetõen a vér bikarbonát szintjébõl dönti el, hogy mikor kell levegõt venned. Magyarul amikor a savasodik, akkor te fulladozni kezdesz. Vagy másik lehetõség, hogy az egész rendszer pH értéke savasoik, ekkor két lehetõség van, vagy elyreáll, vagy visza a mentõ. De olyan, hogy te elsavasodott szervezettel (acidózissal) vígan éldegélsz nincs!!! Abban vagy belehalsz, vagy kigyógyulsz belõle magadtól.
Ilyen nincs hogy el van savasodva.Olyan emberek terjesztik ezt a baromságot akik biológiából analfabéták!Kérdezõ te tudod mi a citrátkör?Mert ha valaki tisztában van vele akkor elsavasodásról nem beszélhet! A gyomorsósav túltermelõdés egy rendellenesség, ugyanúgy mint a vesekõ vagy a köszvény vagy a túlzott izzadtság. A nyál nem savas! Az enzimek a cukrot bontják savas vegyületté elkezdve már a szájban de ez természetes, mint ahogy az epe lúgos bontást végez.A pepsin meg 2pH alatt dolgozik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, hogy írtatok! Látszik, hogy Ti sokkal jobban értetek hozzá, mint én ... :D Megmondom õszintén, azért gondoltam erre az egészre , mert reflux-hoz hasonló tüneteim vannak , illetve a tünetek teljesen mások, (mert nekem nem ég a gyomrom, és nem is áramlik vissza a gyomortartalom), csak folyton böfögök stb , stb.. de nem is ez a lényeg, -ezt majd mindenképpen kivizsgáltatom-hanem az, hogy az utóbbi pár hétben elkezdett kopni a fogzománcom , és már nem tudtam másra gondolni, minthogy a nyálam lehet savas és ez árt a fogaimnak , hiszen folyamatosan "abban vannak" , hogy ilyen szépen fogalmazzak... Mivel nekem nem jön vissza semmi a számba. Na , nem tudom , hogy érthetõ volt-e :D , bocsi, ha nem köszi még egyszer!
Refluxnál savasodik a nyál. Ha sokat böfögsz akkor is mindig megnyílik a gyomorszáj . Ha ugyanez éjszaka alvás közben is megtörténik, /nem az alváson, hanem a vízszintes helyzeten van a hangsúly/ akkor már lehet, hogy egy kis gyomor sósav is visszajut. Nagyon sokaknak azaz egy tünetük van refluxra, hogy elkezdenek köhécselni vagy berekednek. Ez is az éjszakai visszacsorgástól van, ami bekerül a gégébe vagy a légcsõbe / mikroaspiráció/. Mindenképp járj utána.
A kérdező hozzászólása: hú .. köszönöm ! Igen , de akkor ez a visszacsorgás úgy történik , hogy észre sem veszem ? Mert szokott ilyen lenni , amit Te is írtál, hogyha lefekszem akkor fel kell ülnöm és böfögnöm kell, de nekem nem jön vissza semmi , ezért nem értem, hogy ez hogy van... vagyis hát akkor most már sejtem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!