Találatok a következő kifejezésre: Az lehetséges, a (3086 db)

Nem hiszem mivel 40 fõnél már elõre helyett is kell foglalni, vagy mi van ha csak 30 fõ hely lesz.
Amikor mi voltunk akkor s volt esküvõ..l de senki sem táncolt és mulatztt... Csak az evéd/ vacsi volt ott... Onnan ez a csapat ment ovább.. De ott már csak süti meg pia volt..az õ esetükben... De a legtöbb helyen a kajával véget ér a buli ilyen esetben...
úgy gondoltad, hogy csak úgy bevonultok 40-en? Tutira nem lesz hely. Ha meg elõre lefoglaljátok, akkor tutira nem lehetséges ezen az áron.
A mulatozás menyasszony tánc ha nem is zavarna, de furcsán érezném tõle magam, ha ott ülök én is a teremben. Viszont ha csak ebédeltek, beszélhettek, és látnálak a menyasszonyi ruhádban, én biztos még gratulálnék is nektek.
Szerintem nem változtatnak az áron, ha esküvõ utáni fogadást tartotok ott. Viszont elég viccesen venné ki a helyzetet az, ha beállítanál menyasszonyi ruhában csak úgy ebédelni egyet. Plusz gondolom azért menyasszonyi tánc vagy valami ilyesmi lenne nem?! Na most, engem mint szimplán ott ebédelõ/vacsorázó veletek egy teremben (már ha van akkor férõhelyük egy teremben, hogy kb. 60-an is lehetnek), akkor igencsak zavarna, ha ott mulatnátok a fejem felett, miközben a családommal egy kellemes délutánt/estét szeretnék eltölteni. De tudom, én egy igen mogorva és szemét ember vagyok :) )
Lehet, csak elõre kell helyet fogallni... Mi is ide szoktunk járni, már 2 fõre is kell a foglalás, mert általában nincs hely csak úgy beesve
Utolsó te voltál már Trófeában? Nem láttam még, hogy valaki ott 20-30 percet lett volna csak.
õszintén szólva nem hiszem. Hol érné meg? Aki ebédelni megy, ott van max 20 percet, 30 percet, pörögnek a vendégek. Ti meg odamentek 40-en, ott ültek 2-3 órát, ami alatt ennek a többszöröse is ehetne...
Mi ugyan az Óbudai Trófeában voltunk egy ebéden 35-en. Simán asztalt foglaltunk és mehettünk. Rendszeresen tartanak ott banketteket, õk is csak az étkezést fizetik ki. Asztalt kell foglalni, de azt akkor is ajánlott ha csak ketten mentek.
Szerintem 40 fõnél nem lehet ezt simán ebédnek venni...
Hívd fel Õket és kérdezd meg. Tényleg nem értem miért kérdezed ezt meg itt, amikor van telefonszámuk ahol készséggel várják a kérdéseidet.
A kérdező hozzászólása: Igen csak az ebédet szeretnénk ott tartani mivel vidékrõl jönnek a rokonok és lagzit nem szerettünk volna így maradt az ebéd nem nagyon szeretnénk táncizni :D Csak a családdal ebédelni :)

Egy ismerősöm, cukorbeteg. és megvakult az egyik szemére. Azt mondja a feje is sokat fáj és egyéb problémái vannak emiatt. Az utóbbi beszélgetésnél úgymond elköszönt tőlem, "nincs sok neki hátra az orvosok szerint"Lehetséges ez? Egy 28 éves embernél?

Legjobb válasz: Ha esetleg kicsi gyerekkora óta szenved cukorbetegségben, és annak is egy súlyosabb változatában, valamint lehetséges, hogy ennek a szövõdményeiben is, akkor sajnos lehetséges :(

Ha esetleg kicsi gyerekkora óta szenved cukorbetegségben, és annak is egy súlyosabb változatában, valamint lehetséges, hogy ennek a szövõdményeiben is, akkor sajnos lehetséges :(
A kérdező hozzászólása: oh nee :( nem bírnám elviselni ha tényleg így történne minden...
Nézd, nem tudom, hogy milyen betegsége(i) vannak, de ha 28 éves, akkor velószínû, hogy gyerekkori cukorbetegséggel kezdte az életét, ami nagyon súlyos, és az abban szenvedõ emberek nem élnek meg szép kort... Ez tény. Az állapotát ronthatja, ha a cukorbetegség miatt más betegségek is kialakulnak nála. A vakság is a cukor egyik szövödménye, nagymamám is vak volt 85 évesen, de õ csak 40 éves kora után lett cukros... Minél fiatalabban indul, annál rövidebb a várható élettartam. nem tudsz arról, milyen betegségei vannak, vagy mióta cukros?
A kérdező hozzászólása: nem rég ismerkedtünk meg, de nagyon megszerettem. azt mondja állandóan fáj a feje. az biztos hogy az egyik szemére megvakult. ezt is nehezen kb 1 év után merte bevallani. nem merte, mivel azt hitte emiatt majd "máshogy tekintek rá"... azt mondja, gyermeke sem lehet. és hogy sok gond van az "agyával" ... nem akarom elfogadni ezt, bármilyen tanácsot elfogadok, keresem a megoldásokat, hogyan lehet õt megmenteni. végre találtam egy olyan embert, akit szerethetek .. és nem okoz csalódást. ez a puszta tény... nem adom fel, nem hagyhat itt. lehet hogy ez túlságosan " nyíltnak" tûnik , de õt már nem. mostanában mindenki meghal körülöttem. és ezt már tényleg nem tudnám elviselni ... teljes mértékben kiborulok. visszatérve, valószínû hogy elég rég óta szenved ebben a betegségben. nem akar sûrûn errõl beszélni.. fél. azt mondja hogy ha õ megy, én ne csináljak semmi butaságot. kérem, ha van valakinek ötlete, segítsen!!
Az én papámmal ugyanez volt (megvakult, fájt a feje) mindent a cukorbetegségére fogtak, aztán meg a halála után kiderült, hogy agytumor miatt halt meg, amit tudtak volna kezelni, ha egy kicsit is foglalkoztak volna vele, és nem mindent a cukorbetegségre fogtak volna. Tudom, ez enm sokat segít, de gondoltam leírom.

Lehetséges az hogy a cukrom egyik nap nagyon magas a két napra meg alacsony? Vérvételen volt 23, 3 itthon ma reggel éhgyomrinál ugyanúgy 3, 6? Ez lehetséges?

Legjobb válasz: Lehetséges, bár lehet mérési hiba is,kis szennyezõdés, vagy hasonló. Olyan is történt már nem egyszer, hogy a két karból egyidejûleg vett vérminták más eredményt hoztak :S

Lehetséges, bár lehet mérési hiba is, kis szennyezõdés, vagy hasonló. Olyan is történt már nem egyszer, hogy a két karból egyidejûleg vett vérminták más eredményt hoztak :S
A kérdező hozzászólása: Akkor ennyi erõvel az is lehet hogy magas cukornál is kerülhetett oda szennyezõdés nem??????
A frontátvonulások, ami manapság igen gyakori okozhatnak anyagcsere kisiklásokat. Bármennyire is odafigyelünk, ez sajnos mostanság gyakori eset. Ekkorát nem téved a mûszer. Az valóban 22, 3 volt, és valóban 3, 6 volt. Figyelj magadra körültekintõbben, és ha ez még napokig eltart, keresd fel a kezelõorvosodat. Ez a hatalmas érték életveszélyes.
Elvileg lehetséges, ha õk hozzájárulnak. Ez csak az átvevõ iskolától függ.
Meg kéne érdeklõdni a másik suliban
De akkor meg olyan tancsi vizsgáztat, akit nem ismersz
Melyik tantárgyból buktál? Matek?
Igen, lehetséges. Bár elég ritka.
Hermafroditának hívják ( két nemi szerve van, de ebben az esetben, mondjuk csak van méhe és petefészkei + pénisze és heréi )! Vagy olyan kromoszóma betegsége van, ahol az y kromoszóma mellett egy x helyett két x kromoszóma van. Ezek betegségek, nem egészséges állapotok, orvossal konzultálni kell, mert mindegyiken lehet segíteni, a páciens döntése, hogy mit akar.
Frászt van kromoszóma betegsége, már megdõl a teória, bár Magyarországra még nem jutott el, de az ilyen jelenség, ha mindkét nemi szerv megtalálható az egyénen, akkor két külön nemû iker terhesség egybeolvadása még korai állapotban. Sõt minden olyan is, ami olyan rendellenességeket mutat, h pl az egyén egyik szeme kék a másik barna stb. Úgy hívják az új tudomány ágat kimerizmus(még a mitológiából)
az nem új tudományág :D viccember..
A kérdező hozzászólása: Tehát ha nincs vaginája, csak pénisze, akkor férfi, csak transzvesztita ?
2-es vagyok: Azt írtam, hermafrodita, ha megtalálható mindkét nemiszerv ( akár belsõ, akár külsõ nemiszervek ). VAGY kromoszóma rendellenesség: [link] például, ettõl még nem nõ az illetõ, csak valami közbejátszik és nem lesz normális férfi testalkata.
Transzvesztita az egész más, az férfinek születik, de mindenben nõ akar lenni úgy, hogy megmarad a pénisze.Még cicit is operáltat stb...
Transzvesztita az aki férfiként nõnek öltözik, transznemû, aki át is operáltatja magát tudtommal ( akár részlegesen, vagy teljesen )
Tévedésben vagy 8-as, ha más a nemi szervét is átoperáltatja, akkor már nem transzvesztita.

Az lehetséges hogy a fehér rizshez annyi vizet adtam hozzá hogy 4-5szörösére dagadt?

Legjobb válasz: Ha annyi vizet adtál, akár lehetséges-

Ha annyi vizet adtál, akár lehetséges-
Rizstõl függ hogy mennyi vizet vesz fel. A barna rizs kevesebb vizet vesz fel mint a fehér de fehér rizsnél is vannak különbségek méretileg is. De ha nem fõzted túl a rizst ( ha nem gyorsrizst csináltál) akkor teljesen normális.

Az lehetséges, hogy egy parfüm vonzza a darazsakat?

Kivételesen megengedhettem magamnak,hogy "luxus" parfümöt vásároljak,erre másodszorra tapasztalom hogy,szállnak a darazsak erre az illatra. Pedig nem használtam belőle sokat,mind a két alkalomkor 2 fújás. Eléggé félek a darazsaktól,allergiás vagyok a csípésre. 18/L

Legjobb válasz: igen, lehetséges. én is jártam már így és én is nagyon félek tõlük :S elég kellemetlen dolog ez :D

igen, lehetséges. én is jártam már így és én is nagyon félek tõlük :S elég kellemetlen dolog ez :D
A kérdező hozzászólása: Na, elteszem télére ezt az illatot akkor :)
Egy jobb fajta parfüm nem csupa szintetikus vacakból áll, mint az olcsóbbak. A méhek, darazsak meg még sok más bogár pedig megy a virágokra, biztos valami olyan kivonat lehet benne. :) Talán tényleg inkább tedd el télre, az a tuti.

Ez lehetséges: a gyerek nem az apa nevét kapja?

12 éve vagyunk házasok a feleségemmel. Most várjuk első babánkat. Nem szándékosan vártunk eddig. Úgy voltunk: ha jönni akar a baba, akkor jön. Most akart. három és fél hónap múlva születik meg a fiam. A feleségem viszont a fejébe vette, hogy a gyerek az ő régi nemesi családnevét kapja majd. Ok, hogy nekem egyszerűbb nevem van, de azért a fiam hordhatná, nem? De a nejem azt szeretné, hogy a nevet tovább vigye valaki, mert az ő családjukban jelenleg nincs fiú, aki ezt megtehetné. Értem én az álláspontját, meg ő szenved meg a kicsinkért, de hogy derül ki, hogy én vagyok az apja?

Legjobb válasz: Lehetséges, de van köztes megoldás is. Mindkettõtök családnevét adjátok, kötõjellel.

Lehetséges, de van köztes megoldás is. Mindkettõtök családnevét adjátok, kötõjellel.
Akkor válasszátok a kötõjeles megoldást.
Nálunk is ez a helyzet, pont ugyan ezért. Mi a kötõjeles megoldást választottuk. Szeretnék ezzel tisztelegni édesapámnak, viszont azt nem szeretném, ha a férjem nevét egyáltalán nem viselné a gyermekünk.
Kétszer házasodtam, sosem kérdezték, hogy fogják majd hívni a gyerekeket. Egyébként pedig: "A közös házassági nevet viselõ házastársak gyermeke csak a szülõk közös házassági nevét viselheti. A saját nevüket viselõ szülõk megállapodhatnak abban, hogy a gyermekük az apa és az anya családi nevét együtt viselje. A gyermek családi neve legfeljebb kéttagú lehet. A házasságban élõ szülõk valamennyi házasság fennállása alatt született közös gyermekének csak azonos családi neve lehet. " https://ugyintezes.magyarorszag.hu/ugyek/410000/Nevviseles20..
Azért elég gáz, hogy nincs beleszólásod. :( De ha neked elég, hogy a keresztnévben dönthetsz, akkor jó. Nálunk anyai nagymamámmal halt ki egy nemesi név Mo-n, mert anyu a papa vezetéknevét kapta csak.
Igen kaphatja, bár elvileg házasságotokkor be kellett íratni a jövõbeli gyerek nevét. Oda mit írtatok? Adjátok kötõ jelesen pl Kis-Nagy Anna-
Házasságkötés kor nyilatkozni kellett a születendõ gyermek család nevérõl.
Ha házasok vagytok, automatikusan a Te neved fogja kapni a gyerek. Abban az esetben lehetne a feleséged vezetékneve a babáé, ha Te magad is felvennéd a feleséged vezetéknevét.
Persze ha eltudod fogadni. Én azért elmondanám neki, hogy mindenki azt fogja gondolni aki nem ismer személyesen téged, hogy lány fejjel szülte vagy olyan embernek szült aki még nevére se vette a gyereket.
jó nagy papucs vagy hallod! odab+sznék az asztalra, még h ne az apja nevét kapja! pedig én nõ vagyok és anya! sosem tenném ezt a férjemmel!
Beszéld meg vele, hogy szeretnéd, hogy ha a te neved is használná. Kössetek kompromissziumot. Megkaphatja mindkettõtökét kötõjelesen. Van két ismerõsöm akiknek úgy van, hogy: apaneve-anyaneve keresztnév. Ha valami okmányon kell a neve stb teljesen kiírja. De õ csak úgy használja, hogy az egyiket.--> dogáknál pl:. a lapszélére csak az egyik vezetéknevét írja ki + a keresztnevét de pl:. ha bemutatkozik akkor mindkettõt mondja Egy másik meg mindkettõt mert szerinte úgy különleges. Ergo késõbb "dönthet a használaton".
nálunk is ez a helyzet, csak én felvettem a férjem nevét kötõjellel, és a gyereknek is kötõjeles nevet szeretnék. Férjemnek szintén gyakori a neve, az enyém ritka, nemesi. De õt meg nem lehet rábeszélni még a kötõjelesre sem.... "Ha házasok vagytok, automatikusan a Te neved fogja kapni a gyerek. Abban az esetben lehetne a feleséged vezetékneve a babáé, ha Te magad is felvennéd a feleséged vezetéknevét." ez meg egy jó nagy baromság... -.-" esetetekben, ha Te Kis Géza vagy, feleséged maradt a lánykori nevén Jakabbossy Zsuzsanna akkor ezek lehetnek: Kis Géza Jakabossy Géza Kis-Jakabossy Géza Jakabossy-Kis Géza
Az egyik (fiú) barátom is azért kapta meg az édesanyja vezetéknevét, mert így akartak tisztelegni a nagypapának, és rajta kívül más nem tudta volna továbbvinni ezt a nevet. Az apjának teljesen átlagos, gyakori neve van (Varga). A 2 vezetéknév kötõjellel eléggé ütötte volna egymást, így ez eleve nem jött szóba. Náluk ebbõl nem volt semmi probléma a családban, az apja nem csinált belõle hiúsági kérdést. Ja, és senki nem gondolta az anyjáról, hogy leányanya lenne, pedig ez már 30 éve történt. Azóta sokat változott a világ.
Mivel fiú lesz kapja a te keresztneved. Az is egyfajta hagyomány hogy a fiúgyereket az apja után nevezik el. Barátok, család tudni fogja, hogy a te fiad, nem fognak csámcsogni a személyién, a hivatalnokok meg ne érdekeljenek, naponta több különb esetet látnak.
11-es! Amennyiben születés után változtatod meg Kiss névrõl Kovátsra, a második gyereknél a kutyát nem fogja érdekelni, hogy az elsõ gyereked Kováts, megint Kiss-re fogják neked anyakönyvezni. Két gyereknél kétszer kellett eljátszanunk a névváltoztatást. Kedves kérdezõ! Miért olyan nagy dráma, hogy a feleséged nevét kapná a gyerek? Pont most van itt az ideje beszélni róla. Gyõzzétek meg egymást. Nálunk a férjemnek tucat neve van, nekem nagyon ritka, a férjem ajánlotta fel, hogy legyen a gyerekeknek kötõjeles a vezetékneve. Sõt, még azon is elgondolkozott, hogy õ is változtatna.
#12, ha jól veszem ki NINCS közös házassági név, hanem mindkettõ a saját nevét viseli a házasságban. Ilyenkor meg csak a második mondat játszik, akármelyikük családnevét kaphatja a gyerek, vagy a kettõjükét is kötõjelesen, a lényeg az, hogy az ebbõl a házasságból született gyerekeknek azonos családneve legyen.
A fölötte lévõt nézd, ezt csak kiegészítés volt.
"A házasságban élõ szülõk valamennyi házasság fennállása alatt született közös gyermekének csak azonos családi neve lehet. " Ez csak annyit jelent, hogy ha most születik egy Kis Petikéjük akkor a következõ baba nem lehet Kováts Anna, csak Kis mint az elsõ.
A kérdező hozzászólása: A kötõjeles megoldást alapból elvetette a feleségem. Azt mondja, a két név nagyon ütné egymást. Õ is a saját nevét tartotta meg. Ez nem is zavar, de a fiamnál jó lenne. Sokat beszéltünk már errõl, de hajthatatlan. Azt hiszem az lesz a megoldás, hogy a keresztnévnél döntök én. Az ugyanis nem végleges. De, ha a családi névnél az asszony szava dönt, a másikban az enyém. Ez igazságos, nem?
#19, én meg férfi vagyok, és abszolút nem zavarna, ha a gyerekem az anyja vezetéknevét kapná, pláne, ha az egy ritka név, vagy ha nincs a családban senki, aki a nevet tovább vigye... sõt, utóbbi esetekben valszeg magam vetném fel a lehetõséget.

Fontos! Ebben az utcában a parkolás utcán lehetséges vagy van akik ott laknak van saját garázsuk?

XVIII. kerületben, a Csontváry utcában.

Legjobb válasz: Lehetséges. Amúgy gyönyörûen megfogalmazott kérdés.

Lehetséges. Amúgy gyönyörûen megfogalmazott kérdés.
A kérdező hozzászólása: ohh, most olvasom.közben telefonáltam... nah, de értetted a lényeget :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!