Találatok a következő kifejezésre: Az lehet hogy egy héttel (311 db)

Hogy lehet hogy egy hete még megfelelő mennyiségü volt a magzatviz? És egy héttel késöbb már az átlagosnál kevesebb?

36 hetes vagyok.Terhességi cukor miatt hetente járok vizsgálatra.Hova tünik a viz?Miért nem termelödik?

Legjobb válasz: A magzatvíz naponta cserélõdik. Kortyol belõle a baba, majd bele is pisil.:) Igyál sokat! Nekem is volt olyan, hogy a 30. hét után mondták, hogy kevesebb az átlagosnál. Sokat kellett innom, és a következõ vizsgálatnál már normális mennyiségû volt.

A magzatvíz naponta cserélõdik. Kortyol belõle a baba, majd bele is pisil.:) Igyál sokat! Nekem is volt olyan, hogy a 30. hét után mondták, hogy kevesebb az átlagosnál. Sokat kellett innom, és a következõ vizsgálatnál már normális mennyiségû volt.
Így igaz. Nekem azt mondta a szonográfus, hogy ez a vége felé már normális. Nekem már elég meszes volt a lepény is, állítólag azért nem termelõdött sok.
szia, a magzatvíz mennyisége a 36-37. héten van a csúcson, akkortól normálisan csökken. a magzatvized rendszeresen lecserélõdik, és ezáltal a mennyisége sem állandó. tehát a mennyiségének normálistól való eltérése lehet átmeneti, hiszen folyamatosan változik. ha hetente ellenõriznek, ki fog derülni, de ez normális. az sem mindegy, hogy mindig ugyanaz méri-e, vagy valaki más. az átlagosnál kevesebb amúgy sem jelent igazán semmit, az értéke a fontos: AFI 5 cm alatt, az már kóros, de attól is lehet a baba tökéletesen egészséges.
A végefé tényleg kevesebb lesz. Hát gondolj bele , ott egy kifejlõdött baba, még gyûjti a zsírt magára, folyamatosan "szorítja" ki a vizet. Bajt az jelezhet, ha "Az átlagostól JÓVAL kevesebb" a megnevezés. Az átlagostól kevesebb normális.

Mitől lehet, hogy egy hete folyik az orra 1 éves kisfiamnak? Lehet hogy fog miatt?

Legjobb válasz: Az én kislányom pl. mindig betaknyosodik amikor jön a foga. De ahogy kibújik, mintha az orrfolyást is elvágták volna. Ha más baja nincs, nem lázas, akkor lehet a fog miatt.

Az én kislányom pl. mindig betaknyosodik amikor jön a foga. De ahogy kibújik, mintha az orrfolyást is elvágták volna. Ha más baja nincs, nem lázas, akkor lehet a fog miatt.
Klasszikus nátha szerintem.Lányomnak is folyik az orra, õ is fogzik.Úgy tudom, a fogzás idõszakában kissé gyengül az immunrendszer, így könnyebben megbetegedhetnek.Mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. 1 éves elmúlt. Más tünet nincs, és nem is nyûgös, eszik, alszik. Már van 8 foga, de egyiknél sem jelentkezett ilyen tünet.
lelki bánat, stressz, valami olyat ettél stb
Valami olyat evett? E most kikel? Bocsika vegyél tesztet és akkor meglátod mire gondolj. Attól, hogy elrontottad a gyomrod még meg kéne jönnie.
stressz miatt is késhet, nekem emiatt múlt hóban 2héttel késõbb jött meg. Ha beteg voltál és szedtél antibiotikumot, az is felboríthatja a ciklusod.

Interneten találtam egy diéta ajánlatot. Azt írják hogy 2 hét alatt 8-9 kg-ot lehet fogyni. Ez valóban lehetséges?

itt a link a diétáról:

Legjobb válasz: ahoz hogy akilók ne ugorjanak vissza heti 1 kg fogyás az egészséges. Mindenki egy hét alatt 40 kilókat akar fogyni, ahelyett ogy türelmesen bevárná a teste normális ritmusát. Egyél fele annyit amennyit szoktál és mozogj dupla annyit ! Önfegyelem! Mindent lehet így enni, ha ezt betartod!

ahoz hogy akilók ne ugorjanak vissza heti 1 kg fogyás az egészséges. Mindenki egy hét alatt 40 kilókat akar fogyni, ahelyett ogy türelmesen bevárná a teste normális ritmusát. Egyél fele annyit amennyit szoktál és mozogj dupla annyit ! Önfegyelem! Mindent lehet így enni, ha ezt betartod!
szerintem jó ez a diéta de nem hiszem hogy ennyit lehet töle fogyni de biztos lehet valamennyit.
Az elõzõ válaszok eléggé valószerûtlennek tûnnek. Ez a nagyméretû fogyás csak akkor lehetsége , ha az ember földrengés esetén beszorul az alagsorba és csak tíz nap mulva találnak rá. Tisztelettel TA
Én most alkalmazom ezt jelenleg csak rosszul vagyok tõle:D
hihetetlen... inkább ne egyél semmit jobban jársz. bal oldal keresés vagy gooogle azt csumpa
el ne hidd!! helyette ajánlom a norbi.hu-t ez a diéta amit csinálsz még senkinek, de amit én csinálok nekem és még több mint egy millió emebernek vált be sok sikert kívánok!
szerintem kb 5 kilót lehet vele fogyni 2 hét alatt, de 9et nem hinném...én 12 évig sportoltam, megesett hogy 2 hét alatt le kellett fogyni 9 kilót, de az egyenlõ volt a teljes éhezéssel, zsemle pl egyáltalán nem fért bele...

Mi lehet az oka annak hogy egy hét alatt 3 kg-"híztam" a 39. hétben? Lehet hogy vizesedés, de az is lehet hogy a toxémia egyik jele? Mit tegyek hogy elmúljon a dagadás/vizesedés?

Ne eszek egyáltalán sósan, meg van a napi 2l folyadék, de egész nap dagadok, és reggelre is csak egy kicsit lappad. A véd?n?m azt mondta hogy még csak jelez a szervezetem. Ha jól tudom a toxémiának 3 jele van: a vizesedés, a magas vérnyomás és a fehérje a vizeletben. Nekem nincs magas vérnyomásom és nem talált fehérjét sem a vizeletben. "csak" egy hét alatt az a 3 kg. köszönöm a válaszokat: 38+5 hetes kismama

Legjobb válasz: Iszol málnalevél teát? Ennyi idõsen már bõven szabad, nekem teljesen megszüntette a vizesedést. És talán annak köszönhetõ a gyors vajúdás is. Remélhetõleg nem toxemia, de azért említsd meg az orvosodnak is.

Iszol málnalevél teát? Ennyi idõsen már bõven szabad, nekem teljesen megszüntette a vizesedést. És talán annak köszönhetõ a gyors vajúdás is. Remélhetõleg nem toxemia, de azért említsd meg az orvosodnak is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Még nem iszom a málnalevél teát, bár én nem hiszek az ilyesmikben. Sok embertõl hallottam hogy az segít a tágulásban is. Lehet hogy kipróbálom.
Szerintem csak vizesedés. Nekem is volt. A kezeim feszültek a legjobban. Nekem a petrezselymet ajánlották, hogy azt egyek sokat. Persze én sem hiszek az ilyesmiben, nem is vettem észre javulást. Szülés után még pár napig ilyen maradsz, csak szép lassan tûnik el. Én azt hittem, hogy szülés után néhány órával a vizesedés is elmúlik, erre kellett neki egy hét. Én amúgy szomjaztam volna 2 liter vízzel, nekem a 4, 6 liter kellett.

A 40. hétben vagyok, de bő egy héttel előbb foganhatott a babám az összes Uh szerint. Így azt gondolom, hogy 1 hét túlhordás nálunk már kettő is lehet. Ha nem akar a héten megszületni a babám, menjek a kórházba?

Nagyon félek a túlhordás veszélyeit?l!

Legjobb válasz: Szia!Nekem sem volt fogadott orvosom és mikor lejárt az idõm bementem a kórházba.Azt mondták kétnaponta menjek be NST-re aztán meglátjuk, hátha beindul vmikor a szülés.De nem indult, aztán mikor már két héttel is túl voltam a lejárt idõm után akkor befektettek, csináltak ultrahangot, és másnap megindították a szülést.Burkot repesztettek, kaptam oxitocin infúziót, aztán estére meglett a babám.Én úgy tudom 2 hét után mindenképp megindítják a szülést, ha magától nem indul.

Szia!Nekem sem volt fogadott orvosom és mikor lejárt az idõm bementem a kórházba.Azt mondták kétnaponta menjek be NST-re aztán meglátjuk, hátha beindul vmikor a szülés.De nem indult, aztán mikor már két héttel is túl voltam a lejárt idõm után akkor befektettek, csináltak ultrahangot, és másnap megindították a szülést.Burkot repesztettek, kaptam oxitocin infúziót, aztán estére meglett a babám.Én úgy tudom 2 hét után mindenképp megindítják a szülést, ha magától nem indul.
Hát ezek szerint elértél a türelmed végére.Ez a kérdés minden kismamát foglalkoztat a végén, akkor is ha van fogadott orvosuk.A tanácsom az, hogy járj el a vizsgálatokra és mindíg kérj PONTOS felvilágosítást, mert azt el szokták nagyolni, és akkor megnyugszol.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, eléggé türelmetlen vagyok már. Fõleg, hogy az utolsó Uh szerint a szonográfus október 5-re hozta a szülés várható idõpontját. Bár az orvos azt mondta, már nem változtat az eredeti okt. 13-án. Én biztos nem bírnék még 2 hetet ráhúzni. Nem semmi!!
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy 1 héttel elõbb, hogy nem a 14. napom, tehát mensi után 1-2 nappal...
Nyugodj meg! Babád biztos tudja, hogy mikor kész arra, hogy kijöjjön!A megfelelõ idõben lesz, nem érdemes ezen variálni, persze megértem, hogy izgulsz.

35 hetes vagyok, és az elmúlt egy hétben nagyon sokat, és erőteljesen mozog a babám. Lehet, hogy egy picit előbb fog megszületni és azért? Megrepeszti a burkot?

A derekam is iszonyúan fáj,és naponta legalább egszer mensi szer? görcsöm van kb 1-2 percig.

Legjobb válasz: szia én 33hetes vagyok és tegnap egésznap, mensi szerû görcseim voltak.az én babóm kb. két hete meg se állt egy percre se.a mozgása szerint nincs összefüggésben a szüléssel.ezek a görcsök pedig lehetnek joslófájások, azt mondják ilyenkor már normális, ha van.azért jó lenne mindkettõnknek, ha még nem jönnének a babók:D további szép heteket

szia én 33hetes vagyok és tegnap egésznap, mensi szerû görcseim voltak.az én babóm kb. két hete meg se állt egy percre se.a mozgása szerint nincs összefüggésben a szüléssel.ezek a görcsök pedig lehetnek joslófájások, azt mondják ilyenkor már normális, ha van.azért jó lenne mindkettõnknek, ha még nem jönnének a babók:D további szép heteket
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, viszont kívánom neked is
Nálam is ez volt és most 38 hetes múltam.Sõt, 36 hetesen 5 percenként jelentkeztek a jóslófájások.4-szer egymás után, pont 5 percenként, de elmúlt.Ez ilyenkor természetes.
Szia nekem is a 32 héttõl jóslófájásaim vannak.Elijesztettek hogy hamarossan szülni fogok, meg hogy jó lessz ha 36 hétig kihúzom.Azóta lassan betöltöm a 40-ik hetemet, és még sajnos semmi, csak a jóslófájások szórakoznak, hol jönnek rendszeressen, hol elmulnak.Nagyon örülnék ha holnap szülhetnék.Boldog babavárást!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! :-)Én is nagyon szeretnék már szülni(40 hetesen persze)

Miért nem fogadja el a Munkaügyi Központ az igazolásomat arra, hogy egy héttel később jelentkeztem. Hogy lehet az, hogy legközelebb ilyen esetben egy héttel hamarabb jelentkezzek inkább, mint késve, mert akkor azonnal töröl a nyilvántartásból?

Legjobb válasz: Hogy miért? Mert ez a szabály. Amikor regisztráltál, akkor vállaltad. A regisztrációval kötelezettségeid vannak, amit ha nem teljesítesz, nyilvánvalóan szankcionálják, és ez így van jól. Nem is értem a kérdést...

Hogy miért? Mert ez a szabály. Amikor regisztráltál, akkor vállaltad. A regisztrációval kötelezettségeid vannak, amit ha nem teljesítesz, nyilvánvalóan szankcionálják, és ez így van jól. Nem is értem a kérdést...
A kérdező hozzászólása: Már bocsánat? Mi nem érthetõ? Késõbb jelentkeztem, vittem az orvosi igazolást, nem fogadta el az ügyintézõ. De remélem ha fordított helyzetben leszünk, akkor majd õt is kitörli valaki azonnal..
A kérdező hozzászólása: Nincs jól, ha valaki beteg, és kezelés alatt áll, viszi az igazolását mert indokoltan nem tud megjelenni még egy héttel korábban sem , erre mindenféle szankciókkal fenyegetik.
Ez ügyintézõ függõ.Nekem is volt hasonló helyzetem(igazolás nélkül)sõt két hónap csuszás is elõfordult.De volt, hogy idõpont után pár héttel az ügyintézõ hívott telefonon megbeszéltük a dolgot és megadta a következõ idõpontot.Probálj meg legközelebb ha elõfordul telefonon beszélni vele!

Miért lehet az hogy egy héttel hamarabb jött meg a menstruációm?

Mult hónapban és most is csak 21 napos volt a ciklusom a szokásos 29-30 nap helyett.Mit?l lehet ez?Valamint mult hónapban a szokásos kb 6 nap helyett csak négy napig tartott egyébként mennyiségre,színre ugyanolyan volt.Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Valószínûleg semmi, normális hogy néha akár hetekkel elõbb vagy késõbb jön meg. Sokminden befolyásolja, azért ha következõ hónapban is így lesz, menj el egy nõgyógyászhoz, de szerintem nincs okod aggódni.

Valószínûleg semmi, normális hogy néha akár hetekkel elõbb vagy késõbb jön meg. Sokminden befolyásolja, azért ha következõ hónapban is így lesz, menj el egy nõgyógyászhoz, de szerintem nincs okod aggódni.

Hogy lehet az, hogy a BPD 2 héttel nagyobb a mérés szerint, az OFD pedig egy héttel kisebb?

BPD (biparietális diaméter = falcsontok közötti távolság) - a koponya haránt átmér?je, a két fül közti átmér? távolsága

Legjobb válasz: Úgy, hogy ezek az értékek csak átlagértékek, minden baba más.

Úgy, hogy ezek az értékek csak átlagértékek, minden baba más.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!