Találatok a következő kifejezésre: Az lehet, ennyire (410 db)

Normális lehet ennyi eltérés? Az utolsó mensihez számítva 5+1naposan voltam uh-n, a doki semmit nem látott. Aztán voltam 6+4 naposan is és látott petezsákot /17, 9mm/és szikhólyagot. Megállapította az 5+2 napos terhességet. Normális ennyi eltérés?

CSak olyan furcsa, hogy azt hiszed, hogy már majdnem 7 hetes terhes vagy és közben alig múltál 5 hetes...

Legjobb válasz: Persze simán lehet ennyi eltérés, engem például 12 hetesen visszavett 10 hetesnek a doki, mert szerinte a méretei nem feleltek meg, amit azóta sem hozott be a baba és maradt a 2 hét mínusz, ettõl függetlenül egészséges a pici. 31h km

Persze simán lehet ennyi eltérés, engem például 12 hetesen visszavett 10 hetesnek a doki, mert szerinte a méretei nem feleltek meg, amit azóta sem hozott be a baba és maradt a 2 hét mínusz, ettõl függetlenül egészséges a pici. 31h km
A kérdező hozzászólása: Csak még annyit, hogy akkor a születéskalkulátor szerinti idõpont is kitolódik, ugye?
késõbb fogant valószínû.
Ez gyakori eset. Nem félidõben volt peteérésed, hanem késõbb. Nekem pl. egy hét az eltérés. Viszont a petezsák méreted 6 hetesnek felel meg inkább.
Érdekes dolog ez. Nálam pl 5+5 hetesen csak 8 mm-es volt a petezsák, benne semmi. Aztán 8 hetesen kiderült hogy ikrek, 12 hetesen meg 60 és 63 mm voltak, ami meg már nagynak is számít majdnem ehhez a korhoz.
Amíg szépen fejlõdik a pici a pocakodban, addig minden normális. Nekem is késõi peteérésbõl lett a babám, hivatalosan (az utolsó mensi elsõ napjától) már 10 hetes vagyok, de az uh szerint csak 7. Sõt, a papírra 5-6 hetet írtak a múlt héten. A dokim mondta, hogy majd a növekvõ baba méreteibõl számolunk hozzávetõleges születési idõt. Addig meg nézzük uh-n, ha megvan az ülõmagasság, ahhoz viszonyítva kell mennem a 12. heti genetikaira.
Nekem 5 hét 1 naposan volt 9mm petezsák, 12 hét 6 naposan pedig 64mm volt a baba :-)
Egyszerûen ki lehet számolni, hogy milyen idõs terhes vagy. 4 hetes korban a petezsák kb.1mm, innentõl a petezsák napi 1mm-t nõ, egészen a 7. hétig.

Hogy lehet ennyire másképp látni az egyes eseményeket?

Miért kötik itt egyesek a végletekig magukat a csökönyös véleményükhöz?

Legjobb válasz: "Hogy lehet ennyire másképp látni az egyes eseményeket?" Más érdek és más értékrend --> ugyanannak az eseménynek más értelmezése születik. Ha kirabolnak egy bankot, az a betéteseknek katasztrófa, a rendõrségnek feladat, a rablónak siker. Ha elkapsz egy ritka betegséget, az neked aggodalom, a körzeti orvosnak meg, aki elõször lát ilyet a praxisában, izgalmas eset. Ha dob a nõd, azt te esetleg úgy meséled, hogy dobtad a nõdet. Mibõl gondolod, hogy ez pont a politikában nincs így? És mibõl gondolod, hogy egy határozott vélemény csak helytelen lehet? Vannak igaz állítások, vannak hamis állítások, és vannak olyan tények, amiket többféleképpen is lehet interpretálni. Nem feltétlenül annak van igaza, aki szerint "egyrészt igen, másrészt nem". Pl. ha egyesek szerint 2x2=4 és mások szerint 2x2=3, és errõl vita van, akkor akkor is a 2x2=4 híveinek van igazuk, ha "csökönyösnek" tûnnek, aki meg azt mondja, hogy "2x2 annyi, amennyinek érzed" meg "2x2 az 3 vagy 4 is lehet, ez ízlés kérdése", az nem bölcs, hanem hülye.

"Hogy lehet ennyire másképp látni az egyes eseményeket?" Más érdek és más értékrend --> ugyanannak az eseménynek más értelmezése születik. Ha kirabolnak egy bankot, az a betéteseknek katasztrófa, a rendõrségnek feladat, a rablónak siker. Ha elkapsz egy ritka betegséget, az neked aggodalom, a körzeti orvosnak meg, aki elõször lát ilyet a praxisában, izgalmas eset. Ha dob a nõd, azt te esetleg úgy meséled, hogy dobtad a nõdet. Mibõl gondolod, hogy ez pont a politikában nincs így? És mibõl gondolod, hogy egy határozott vélemény csak helytelen lehet? Vannak igaz állítások, vannak hamis állítások, és vannak olyan tények, amiket többféleképpen is lehet interpretálni. Nem feltétlenül annak van igaza, aki szerint "egyrészt igen, másrészt nem". Pl. ha egyesek szerint 2x2=4 és mások szerint 2x2=3, és errõl vita van, akkor akkor is a 2x2=4 híveinek van igazuk, ha "csökönyösnek" tûnnek, aki meg azt mondja, hogy "2x2 annyi, amennyinek érzed" meg "2x2 az 3 vagy 4 is lehet, ez ízlés kérdése", az nem bölcs, hanem hülye.
Az emberek többsége képtelen több oldalról vizsgálni a dolgokat, mert: - nem rendelkezik hozzá elég nagy mûveltséggel vagy szakértelemmel - fárasztó számukra elgondolkodni egyéb lehetõségeken is - nem bírnák elviselni, ha valami nem úgy van, ahogy õk vélik
Kognitív disszonancia. Leegyszerûsítve, az a lényeg, hogy a nem súlyosan orvosi eset embereknek az a legalapvetõbb tulajdonságuk, hogy õk "jók" azaz, amit tesznek az helyes. Most ha találkoznak valamivel, ami nem illik bele ebbe a világképbe ( öszödi beszéd, az, hogy az euban vizsgálják a magyar demokráciát, vagy hogy a pártjuk legnagyobb baja az, hogy visszaadja a nemesi neveket, esetleg, hogy gyakorlatilag nem is létezik - akkor mûködésbe lép ez a dolog, és úgy egyesek igyekeznek mindent úgy feldolgozni, hogy az ne ártson a valóságuknak.
Jaja, az emberek legnagyobb része inkább levágatná a karját, semmint hogy kiderüljön: amit eddig hangoztattak, az hülyeség :)
-"A kérdező hozzászólása: arra is van lehetõség, hogy katonai junta vegye át a hatalmat.."- Na akkor lenne igazi kegyetlen világ! Ha becsületesek, akkor jönnének az igazi megszorítások! Ha meg csak rabolni akarnak -mint Gyurcsányék- akkor is megszorítások de abból fejlõdés nem lenne. Dehát ez ismerõs az elmúlt idõszakból. Még a szemkilövés és 'harc a néppel' is megvolt. Itt a tények beszélnek!
Az elsõ kettõvel egyetértek. Az emberek többsége nem tud, vagy nem akar reálisan gondolkodni. Makacsul ragaszkodik az általa preferált párthoz, elhisz mindent, amit a pártvezér mond. Arra sem hajlandó, hogy elgondolkozzon az ellenvéleményeken. De sokszor nem is tudják azt értelmezni. Egy példa: A napokban a Média Törvénnyel kapcsolatban azt írta egy kommentelõ, hogy azért rossz, mert megszünteti a szólás és sajtó szabadságot, de legalábbis benne van ennek a lehetõsége. Egy Fideszes válasza: komcsi vagy, és megcáfolod saját magadat. Ha csak a lehetõsége van benne, akkor nem szünteti meg a sajtószabadságot. Az már nem jutott el az agyáig, ha megvan a lehetõség a törvényben a sajtószabadság eltörlésére, akkor csak az alkalmazón múlik, hogy mikor él vele. Lehetne még sorolni a szûklátókörûségre valló példákat.
10:20 "Az emberek többsége nem tud, vagy nem akar reálisan gondolkodni. (...) ha megvan a lehetõség a törvényben a sajtószabadság eltörlésére, akkor csak az alkalmazón múlik, hogy mikor él vele." Értem, értem. Szóval ahhoz, hogy "reálisan gondolkodjak", rettegnem kell a médiatörvénytõl :) )))
A kérdező hozzászólása: amúgy kezd mára tököm tele lenni azzal, hogy akinek van egy pártpreferenciája, a körömszakadtáig védi a maga kis korrupt politikusait, egyszerûen nem hajlandó elismerni a hibákat és rögtön fideszesezi ill. szocizza azt aki ellentmond neki!
A kérdező hozzászólása: arra is van lehetõség, hogy katonai junta vegye át a hatalmat, mégsem fogja átvenni!
A kérdező hozzászólása: csak szimplán szociálpszichológia?
A média törvénytõl nem kell rettegni, nem mumus az. Annyira azért nem eszik forrón a kását mint amit sokan belemagyaráznak. A másik.. Ez nagyon tetszik és igaz is! "Más érdek és más értékrend --> ugyanannak az eseménynek más értelmezése születik. Ha kirabolnak egy bankot, az a betéteseknek katasztrófa, a rendõrségnek feladat, a rablónak siker." Van akinek jövedelmet jelentett mert kormány közeli pozícióban voltak. Nekünk mindenben csak veszteséget és elvonást, már-már a hajléktalanság árnya vetült fölénk. Az egymással rivalizáló politikusoknak viszont lehetõséget..
Igen, lehet hogy zsíros. Az én fiam most 6 hónapos, és 7, 5 kilós. :)
A kérdező hozzászólása: enyém még ráadásul kislány és ez lehet baj? hogy ennyire zsíros
Dehogy baj! Örülj neki hogy szépen hízik a tejedtõl! Majd megnyúlik, és akkor nem lesz pufók. :)

Két éves kislányom kb.1 hónapja túrja a nóziját. Néha annyira kivakrja hogy dől az orrából a vér. Mitől lehet? Ennyire hogy a csudába tudja kivakrani? Lehet h van vmi az orrában ami irritálja ezért piszkálja? Másnak is túrja az orrát a gyereke?

Legjobb válasz: 2. vagyok. Ezt csináljuk állandóan. Mármint hogy elhúzzuk a kezét. De az orrába nem enged belenyúlni ,csak ha lefogom, de azalatt ordít. Hát ezt nem tudom tízpercenként megcsinálni vele (kb. ennyi idõnként túrkálja az orrát).

2. vagyok. Ezt csináljuk állandóan. Mármint hogy elhúzzuk a kezét. De az orrába nem enged belenyúlni , csak ha lefogom, de azalatt ordít. Hát ezt nem tudom tízpercenként megcsinálni vele (kb. ennyi idõnként túrkálja az orrát).
Mutasd meg azért orvosnak. De nálunk akkor van orrpiszkálás, amikor felsõ fogak jönnek...:) (1, 5 éves) Persze rászólunk, abba is hagyja vagy 3 mp-ig...
en is az idegen targyra tippelek, vidd el orvoshoz es kerj rontgenvizsgalatot
Enyém is 22 hónapos, és ugyanez van egy-két hónapja. Jó, véresre nem túrta, de állandóan benne az újja. Néha kihúz belõle egy-egy száraz "darabkát". Barátnõm 3 éves fia is ugyanez. :(
És ha ugyanugy szólnátok, mint mikor vmit a szájába vesz, ami nem odavaló? Mikor emeli az orrához a kezét, már eltolni onnan? Kérdezzétek meg ilyenkor, hogy valami van az orrodban? Anya segit kivenni fülpiszkálóval/zsepivel! És turjatok ti bele, ha kiszedtétek a cuccot, akkor mondanám, hogy mostmár üres, légyszi ne nyúlj bele....
Vigyel szeklettet vizsgalni, lehet hogy gilisztas , tapasztalatbol tudom.
A én 2 éves fiam is túrja a nóziját pár hónapja. Elvittem orvoshoz, azt mondta, hogy vagy gilisztás (én nem láttam a kakiban tehát kilõve), vagy pedig szárazabb a nyálkahártyája az átlagnál és ezért piszkálja. Ajánlott orrcseppet ami olajos, de a gyógyszerész ismerõsünk azt mondta inkább ne vegyem meg, mert a gyerek egy életre megutálja tõle az orrcseppet/sprayt, olyan rossz.

Az érdekelne, hogy az emberek miért ennyire kukák, hogy lehet ennyire befolyásolni őket? Konkrétan a Jobbikkal kapcsolatos media befolyásolásra gondolok! (kérem a moderátorokat ne töröljék a kérdésem, nem provokáció, hanem őszinte kíváncsiság)

Miért szélsőséges az, aki a hazáját, hazai érdekeket helyezi elsődleges tényezővé a politikájában? Skandináviában éltem, (világ vezető országai, jóléti, környezet és nemzettudatossági, gazdasági szepontból). A Jobbik programját elolvasva, bárki számára megérthető, nagyon nagyon sok dologban egyezik azzal, amit a Skandináv országokban már megvalósítottak évekkel elezőtt. Miért ennyire kukák és befolyásolhatóak az emberek?

Legjobb válasz: Hát igen, a Breivik. De mi olyat nem szeretnénk.

Hát igen, a Breivik. De mi olyat nem szeretnénk.
Speciel nem szeretném látni hazánkban azt viszont amit a Szovjetunióba belebolondult csivovnyikok mûveltek 1990-1994 között Finnországban, mert a Jobbik programja leginkább a húsz évvel ezelõtti kormánytervezetekre hajaz, csak nekünk nincsen néhány tízezer négyzetkilométernyi erdõnk és egy akkoriban piaci egyeduralkodónk a kor legújabb státuszszimbóluma gyártása terén, hogy az ámokfutásuk után kihúzzon minket a szarból.
"Miért szélsõséges az, aki a hazáját, hazai érdekeket helyezi elsõdleges tényezõvé a politikájában? " Ugyanitt megkérdezhetném, hogy miért komcsi/zsidó/libsi az, aki nem ért egyet a Jobbik programjával?
http://hvg.hu/itthon/20120411_jobbik_tervezet Nálam ez verte ki a biztosítékot, és többek között ezért nem fogok rájuk szavazni, mert nem szeretném, hogy a legjobb barátom, aki már 5 éve együtt él a párjával, börtönbe zárják... Csak ennyi.
Én ugyan nem éltem Skandináviában, de úgy tudom, ezer szállal kötõdnek Európához. Náluk a nemzeti szempont nem kapcsolódik össze a külföld gyûlöletével. Ezen kívül tisztában vannak a saját korlátaikkal, pl. hogy a szinte kereskedelem, a szolgáltatói szektor tartja el az országot (pl. Svédországot.) A jobbik meg kicsit mintha túl sokat képzelne a magyar gazdaságról. :) Persze nem kell kishitûnek lenni, de reálisnak igen.
A skandináv országokkal nehogy már összehasonlítsd a jobbikot! Ott kimagasló a tolerancia mindenféle szempontból, a jobbik meg finoman fogalmazva is hadilábon áll vele.
Nekem van egy a teleptõl 200 méterre lévõ kertem, rajta egy kis házzal, bármelyik libsinek kölcsönadom 2-3 hetet ott élni a barátaiktól néhány méterre, garantálom, hogy megváltozik a véleményük.
a Jobbik egy rasszista, homofób, antiszemita társaság, el akarják lehetetleníteni ezen csoportok életét. Sajnos sokan vannak, akik nem szeretik ezeket a kisebbségeket, õk szavaznak a Jobbikra. Mert politikához ahhoz nem értenek.
"Sajnos sokan vannak, akik nem szeretik ezeket a kisebbségeket, õk szavaznak a Jobbikra" Ha olyan környéken élnél, ahol sok a kokeró akkor te sem szeretnéd õket. Fõleg, ha megkéselik a nagyanyád vagy megerõszakolják a húgodat. Csak a sok liberális a problémát is letagadja, illetve cenzúrázza, nehogy sérüljön szegény kokeró emberi méltósága.
Az tényleg igaz, hogy a Jobbik olyan modellt akar, mint ami az északiaknál van.Nagy állami szerepvállalás , progresszív adózás, alacsony osztályok közötti különbségek....stb Persze, mellõzve a kulturális marxizmust mondjuk Svédországban van és ami a veszte lesz. A nacionalizmus , mondjuk úgy, hogy illegális az EU tagállamokban , vagyis nem az illegális a megfelelõ szó, hanem egyszerûen politikailag nem korrekt hazafiasnak lenni, nem EU konform. Az EU egy szociálliberális unió, illetve ilyet erõltet a tagállamokra.Ha egy tagállamnak nacionalista vezetése lenne, azt megpuccsolnák vagy ellehetetlenítenék.
#16: Tehát azért legyünk jóban az oroszokkal, hogy legyen hová küldeni munkatáborba az embereket? Remek. Ezt próbáltuk olyan 50-60 évvel ezelõtt, javíts ki ha tévednék, de nem vezetett semmi jóra. Egy kósza kérdés: ha az oroszok adják nekünk a munkatábort, mi mit adunk nekik cserébe?
Érdekesek ezek a lepontozások ennél a kérdésnél. Ebbõl arra következtetek, hogy öregembereket lekéselni, embereket megerõszakolni + egyéb garázdaságokat elkövetni korrektebb, mint megoldani a problémát. Na grat, ilyen emberekkel vitatkozni sem érdemes :D Jó hozzáállás: "Ha eddig nem sikerült integrálni õket, most minek próbálkozzunk" (ez kapott 7x%-ot) Csak abba nem gondoltok bele, hogy így nem életképes a magyarság, ez már rég nem a korrektségrõl szól, hanem a túlélésrõl. Vagy ez lenne a cél? Na ettõl lesz valaki zsidó/libsi/komcsi/hazaáruló, nem azért, mert nem ért egyet a jobbikkal.
15. Épp ezért kell Oroszországgal jóban lenni. Szíriáért is kiálltak elég rendesen, gyakorlatilag nekik köszönhették, hogy a nyugatiak nem bombázták vissza a középkorba azt az országot. Persze, ott volt katonai támaszpontjuk. De, logikusan gondolkodva egy közép-európai szövetséges is jól jönne nekik. Kényszermunkatábor vagy halálbüntetés.Valamelyikre szükség van.aaaaa
"Oroszországban is csinálnak dolgokat, pedig ugyanazt az emberjogi szerzõdést írták alá, mint Magyarország. Ott is van például kényszermunkatábor, de nem kötik a nyugati sajtó orrára." Egyrészt ott van hely eldugni egy tábort, nálunk nincs. Hiába rakjuk a Hortobágy közepére, akkor is szem elõtt van. A másik, hogy az oroszokat elég nehéz megszorongatni, szankcionálni. Minket csak egy tollvonás lenne. :(
Nem kell mindent a külföldi média orrára kötni. Lehet titokban , fû alatt is csinálni. Oroszországban is csinálnak dolgokat, pedig ugyanazt az emberjogi szerzõdést írták alá, mint Magyarország. Ott is van például kényszermunkatábor, de nem kötik a nyugati sajtó orrára.
"Ezután vagy elmennek az országból , vagy beilleszkednek vagy éhen halnak" Elmenni nem fognak, de legalábbis úgyis visszazavarják õket hozzánk. Beilleszkedni 500 éve nem tudnak (nem akarnak), nem pont egy Jobbik-kormány alatt fognak akarni/tudni. Éhenhalnak? Vagy mégtöbbet lopnak-rabolnak. Az rendben, hogy szigorúbb rendõrség. De hova zárod õket? Vagy persze "megoldás", hogy a börtönben nem kap enni, aztán majd felszabadulnak a helyek. De kérdem én: ez mennyire civilizált lehetõség? Mennyire lenne negatív fogadtatása külföldön? (tudom, erre egyszerû a válasz: fogadják be õket, de a valóság problémásabb)
Senki nem mondta, hogy lágerbe kell õket rakni. Egyszerûen normális törvények kellenek , szigorú rendõrség , szabadabb önvédelmi jogok. És megszüntetni a társadalmon való élõsködést. Nincs segílyke Ezután vagy elmennek az országból , vagy beilleszkednek vagy éhen halnak
És mégis mit akar a jobbik a cigányokkal? Börtönbe senkit nem csukhatnak csak a származása miatt, és lágerbe sem küldhetik õket. Elkapni a bûnözõket kell, bõrszíntõl függetlenül.
Mennyi idióta van itt! Nos, ezért utálják többek között a jobbikot.

Van értelme úgy élni, hogy az ember keres mondjuk havi 70 ezer forintot? Lehet ennyi pénzből emberhez méltó életet élni?

Aki ma ennyit keres az gyakorlatilag élete végéig a minimálbért fogja kapni. Ennyi pénzből még úgy is nehéz kijönni hogy nincs családom vagy gyerekem és van saját 100%ban kifizetett lakásom. Az ilyen embereket mi tartja életben? Mert hogy reménykedni nincs miben az teljesen biztos Mo.-n...

Legjobb válasz: nagyon nehéz megélni ennyi pénzbõl az biztos. Vannak akik reménykednek hogy jobb lesz és vannak akik mennek külföldre dolgozni mert ott biztos jobb (néhány országba).

nagyon nehéz megélni ennyi pénzbõl az biztos. Vannak akik reménykednek hogy jobb lesz és vannak akik mennek külföldre dolgozni mert ott biztos jobb (néhány országba).
Ilyen helyzetben, ha nem lenne család és gyerek sem, inkább elindulnék valamerre külföldre szerencsét próbálni.
én pont ennyit keresek, semmi köze a végzettségemhez amit most dolgozok, de ha nincs más, nincs választás, akkor inkább a 70.000 mint a semmi. A baj ott van ha valaki 70.000 ftos fizetésnél ott ragad és nem akar/tud onnan eljönni, én kb 1 hónapja dolgozok, de inkább legyen ez mint a semmi. Közben folyamatossan jelentkezek más helyre is. Az hogy most ennyit kapok nem jelenti azt hogy holnap nem jön az e-mail hogy menjek állásinterjúra egy jobb fizetésért. És különben is nem a pénz a lényeg, hanem hogy amit csinálsz azt szívesen csinálod e? Nem kell mindent MO. rossz helyzetéhez kötni. Jó és rossz állásod, és fizetésed lehet külföldön is és MO-on is. Külföld miért jobb? A pénzért? Kérdezõ! te mit dolgozol?
Max.abban lehet reménykedni h. nem az idõk végezetéig kell ennyi pénzbõl megélni. Folyamatosan kell keresni valami más lehetõséget, nem kell megpunnyadni egy rosszul fizetett melóhelyen. Esetleg valami más szakmát tanulni, képezni magad. Tudom ez idõ és pénz kérdése is, de fõleg elhatározás és akarat kell hozzá.Minél több emberrel tartani a kapcsolatot, hisz a legértékesebb tõke a kapcsolati tõke. Én végigjártam ezt az utat, teljesen kilátástalan volt minden még 1-2 éve, most kimondottan megtaláltam a helyemet, szeretem a munkámat, most is tanulok amennyit csak lehet, pedig régen azt hittem h. örökké 60eFt-ért fogok robotolni 2 mûszakban.
Nem reménykedik, csak él, mivel mást nem tud tenni.
Én ennyit keresek, és úgy gondolom, emberhez méltó életet élek. Hogy nem telik guccira? Na bumm. Az a lényeg, hogy az ember azzal foglalkozzon, amit szeret. A legtöbb 70 ezret keresõ magyarral az a baj, hogy nem tetszik neki a dolog, de fel sem merül benne, hogy esetleg változtasson. Hogy továbbképezze magát, vagy akármi. Azt várja csak, hogy kapjon fizetésemelést. Nem akarok érzéketlen lenni, de ezt látom. Aki összevissza töri magát, hogy jobb legyen neki, az nem panaszkodik. Vagy azért nem, mert már nem 70 ezret keres, vagy azért nem, mert tudja, hogy rövidesen már nem 70 ezret fog keresni.
Ez az ország a családra lett tervezve, keresni kell egy házastársat. Két ember fizetésébõlmár meg lehet élni.
Nagyon sok tévhitet írtatok le. " Másik szakmát, nyelvet, diplomát szerezni" Nagyon sok sok diplomás több nyelvet beszélõ van munkanélkülin és valószínû a szakmájában már sosem fog tudni elhelyezkedni. Másod diplomát hogyan szerezzen ? Amikor az már komoly fizetõs, ráadásúl még magát sem tudja fenn tartani és estin vagy levelezõn kellene megcsinálni ami annyit is ér. Az embernek egy választása van szakmát tanulni utána abbólkell gazdálkodni max okj-k jöhetnek, de az sem sokat ér, ráadásúl dunát lehet velük rekeszteni. Nem hiszem azt sem hogy vidéken jobb lenne, ott nagyobb a munkanélküliség és a háztáji kert sem ad annyi lehetõséget és meg is kell mûvelni. Egy családnál ez 140, abból már meg lehet élni, sajnos a páros életforma nem véletlen magyarországon. Szükségszerû mert egy fizuból siralmas a megélhetés de már egy pár jól meg tud lenni
Utolsó, talán olyan szakmát kellene tanulni, amit meg is fizetnek... Nem bölcsészdiplomára gondoltam. Bocs.
azért írtam hogy vidéken akkor jó ha mindketten tudnak dolgozni.. tudom hogy vidéken kevesebb a munkalehetõség. Azért a lakásárakba nem mennék bele. nagyapám falujába a családi házát el lehetett adni egymillióért, pesten egy garzon is 6-7 misi a 8ba. Meg egy bkv bérlet egy tizes pl. azért ha 70 ezerbõl már elment csak tíz arra hogy közlekedj az annyira nem jó.. Nem degradálni akartama vidéki létet nekem az az álmom hogy egyszer megtehetem majd hogy leköltözök vidékre, lesz olyan munkám amivel megoldhatom.
ma 10:31 Kedves utolsó, tökéletesen igazad van. Pesten a lakásárak, a bérleti díjak és a tömegközlekedés drágább. DE: a rezsi olcsóbb, a munkalehetõség több. Ha van kerted, itt is megtermeled a fõzéshez-befõzéshez szükséges dolgokat, csak haszonállatokat nem tarthatsz.
6. válaszadó vagyok. "Vidéken még szerintem talán van értelme ha van feleséged aki szintén tud dolgozni meg van mellette háztáji konyhakert. pesten csak vegetálásra elég ez a pénz" Miért hiszitek hogy vidéken más a helyzet? Miben más szerinted mint pl Pest? Mert semmiben! kb abban hogy Bp.-en sokkal több választási lehetõséged van mindenbõl akár munkából is könnyebben válogathatsz, pl vidéken is a családi ház drága. A kertet pedig gondozni kell. Nyáron reggel 4-kor kelni gondozni, munka elõtt, illetve munka után is, permetezni, kapálni stb, nem csak abból áll egy kert hogy leszedem róla a paprikát és teszem is az asztalra, egy családi házzal sok munka van, napi szinten. Vidéken sem könyebb állást találni, hiszen kevesebb a munkalehetõség, és több ember jelentkezik rá egyszerre. Nehezebb mint Bp-en hidd el nekem
Ha nem akar az ember élete végéig minimálbéren tengõdni, akkor tanulni kell. Másik szakmát, nyelvet, diplomát szerezni. És akkor majd jobb lesz. 70 ezerbõl lehet emberhez méltó életet élni, addig, amíg minden hónapban bejön az összeg és nincs betegség, váratlan kiadás, és megelégszik az illetõ egy szerény életvitellel is. Mert arra félretenni már nem lehet.
7.: "Ilyen helyzetben, ha nem lenne család és gyerek sem, inkább elindulnék valamerre külföldre szerencsét próbálni." MIBÖL? Ugyanis külföldön sem adnak semmit ingyen...
Vidéken még szerintem talán van értelme ha van feleséged aki szintén tud dolgozni meg van mellette háztáji konyhakert. pesten csak vegetálásra elég ez a pénz:( de pl nettó 100-al sincs kint az ember a gödörbõl abból vegyél családi házat valaha is..
A kérdező hozzászólása: Én biztos nem csinálnám.
A kérdező hozzászólása: egy bolti eladó vagy egy gyári munkás mégis miben reménykedik? 15 éve is a minimálbért kapta és a küszöböt rágta, most is annyit kap és 20 év múlva is annyit kap majd. Magyarország jelenlegi kilátásait figyelembe véve nem vagyok biztos benne, hogy 20 év múlva az pénz akárcsak annyit is fog érni mint most. Erre az országra totális elszegényedés vár...
Mindenkinek! Közalaklmazott vagyok. Szép a fizetési papírom, de a számlámra 70000 ft érkezik. Erre vagyunk hárman, a gyerekem a párom meg én. Ez az egyetlen biztos forrás. Hébe hóba jön még ez az, de mivel a párom több mint egy éve nem talál munkát (és nem azért mert nem keres, sõt együtt keresünk BÁRMIT) így ebbõl kell gazdálkodni. Ki van fizetve a rezsi, minden nap van mit enni. Az óvodát is kiperkálom minden hónapban ami nem kevés ugyanis én "nem vagyok" rászoruló ugyhogy semmi kedvezmény. A karácsoinyi ajándékra apró forintonként teszem el a pénzt mert az is lesz ha a fene fenét eszik is. Ennyit a tanulásról a nyelvtudásról a mindenféle szakmákról. Minden megvan és ki is tapétázhatok vele mert másra nem jó. Ennyire becsülik meg a tanult munkásokat. Kinek a hibája ha nem az államé az, hogy a saját alkalmazottját A KÖZ alkalmazottat ennyire becsüli. Szóval ebbõl is meg lehet élni úgy ahogy. DE két embert azért inkább a szeretet kössön össze, mint az hogy nem tudnak külön külön megélni.

Normális hogy ennyire fáj a combcsontom, vagy lehet ennyire rossz az ágyunk?

Mióta nem tudok hason aludni azóta elviselhetetlen, el?z? terhességemnél is így volt, már aludni sem tudok mert egyszer?en nem tudok az oldalamra feküdni annyira fáj a csíp?csontom, vagyis inkább a combcsontom, ami így kiáll. Normális ez vagy attól van hogy elég régi, kényelmetlen már az ágyunk? Mivel kezelhetném?

Legjobb válasz: A megoldást egy új ágy jelentené! Ha csak néha fájna,akkor azt mondanám,hogy normális,a terhesség miatt van. De mivel Neked állandó... Ha nem megoldható egy új ágy,akkor tegyél magad alá/ vagy feküdj úgy,hogy a takaród egy része alattad legyen-én a pocakomat is így "párnázom" ki,és a lábamat is, hogy kényelmesen aludhassak. Remélem tudtam segíteni!!! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!! Üdv:2 kiscsaj 33h. anyukája

A megoldást egy új ágy jelentené! Ha csak néha fájna, akkor azt mondanám, hogy normális, a terhesség miatt van. De mivel Neked állandó... Ha nem megoldható egy új ágy, akkor tegyél magad alá/ vagy feküdj úgy, hogy a takaród egy része alattad legyen-én a pocakomat is így "párnázom" ki, és a lábamat is, hogy kényelmesen aludhassak. Remélem tudtam segíteni!!! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!! Üdv:2 kiscsaj 33h. anyukája
Szia! Nekem is nagyon fájt sajnos. Próbálj meg párját rakni a pocakos alá, és a két lábad közé ha oldalt fekszel. Nekem enyhítette a fájdalmat.
Párnát
Nekem új és kényelmes ágyon is fájt a csípõcsontom terhesen... Én szopipárnával, kispárnával a lábam között, meg már mit tudom én milyen praktikákat bevetve aludtam, hogy ne fájjon annyira.
Azt hittem ezzel csak én vagyok így. Éjjelente van, hogy ez ébreszt, úgy fáj. Nagyon kényelmes amúgy az ágyunk.
A kérdező hozzászólása: párnával a láb között tényleg jobb, de még így is nagyon fáj, azért köszönöm a tanácsokat!!!

Az lehet h eddig meg sem kottantak neki az oltások, a 15hós után meg ennyire szenved?

ma délelött kapott 2oltást a kiam,egyt karba egyet combba. alvás után sirva kelt,és azota borzasztó nyügös. a combja fáj neki, ha ugy tartja v neki rosszul fogom meg mikor hozzám bujik ugy felüvölt,olyan fájdalmasan... eddig még akkor sem sirt,mikor beadták neki a szurikat, viszont most nagyon keservesen.a combba kapta másodikn ak, akkor már be is feszitette azt hiszem ezért fájhat neki...nálatok h volt,mi a véleményetek? láza nincs. szinte a járás is fáj neki,le akart gugolni a játékért s abbol is nagy sirás lett. borogatom de nem nagyon tetszik neki...:S olyan rossz igy látni,s h tehetetlen vagyok..

Legjobb válasz: izomba kapta, most már jóval erõsebbek az izmai mint csecsemõ korában, lehet bele is mozgott. ne borogasd hanem egy vizes rongyzsepit köss a lábára :) ez egy élõ vírusos oltás, sajnos ennél még rosszabb is lehet, 10. nap környékén, pöttyök, magas láz, stb :( a babák többségét megviseli ez az oltás :(

izomba kapta, most már jóval erõsebbek az izmai mint csecsemõ korában, lehet bele is mozgott. ne borogasd hanem egy vizes rongyzsepit köss a lábára :) ez egy élõ vírusos oltás, sajnos ennél még rosszabb is lehet, 10. nap környékén, pöttyök, magas láz, stb :( a babák többségét megviseli ez az oltás :(
Az én lányom a karjába és a fenekébe kapta. A karja kékült-lilult be, mert oltás kötben rántott rajta egyet. Nem fájlalta, nem volt nyûgös egyáltalán. Kiütése lett (ha attól volt, és nem a melegtõl? ), hõemelkedése és láza nem! Reméljük, hogy ti is megússzátok ennyivel!
- közben -
A kérdező hozzászólása: köszi h irtatok.most már orr tartunk h rá sem tud/akar állni, nagyon fáj szegénykémnek.már majdnem alszik apukájával, remélem holnapra jobb lesz neki kicsit...
A kérdező hozzászólása: mára szerencsére sokkal jobb már szaladgál is, bár néha kicsit sántikál, de holnapra már tuti rendbe jön teljesen. nagyon köszönöm, de a kicsi háziorvosa egyben homeopátiás orvos is, gyakran használjuk ezeket a szereket!

Lehet hogy az enyém ennyivel nagyobb? Vagy mi lehet az oka?

A barátn?m már nem volt sz?z amikor összejöttünk de nem tudunk lefeküdni mert nagyon extrémen fáj neki .

Legjobb válasz: lehet nõgyógyászati probléma de te tudod mekkora a farkad :D ha van 20 cm akk lehetséges hogy attól bár a pasimnak is annyi de nem szokott fájni eddig csak vagy 2 szer volt ilyen de olyan pózban csináltuk h a legmélyeben volt bennem azért

lehet nõgyógyászati probléma de te tudod mekkora a farkad :D ha van 20 cm akk lehetséges hogy attól bár a pasimnak is annyi de nem szokott fájni eddig csak vagy 2 szer volt ilyen de olyan pózban csináltuk h a legmélyeben volt bennem azért
Mekkora a farkad?
Az is lehet, hogy most õ nem egészséges, azért fáj neki, mindenre gondolni kell. Hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: Hát mereven 19. Én 18 õ meg 17
Nem a hossz a lényeg, hanem a vastagság. Ha hosszú, akkor egyszerûen nem tolod olyan mélyre. Nem, hossz és vastagság között nincs összefüggés.
A kérdező hozzászólása: 5, 5cm vastag
Egy félliteres üdítõsüveg? Az vastag. 3, 5 cm lehet az átlag szerintem.
A kérdező hozzászólása: 4cm az átlag egy 15-16cm es nél .
Á....neeem. Az vastag a hosszához képest. Soma péniszológiája egyezik avval, amit én tapasztaltam. Itt alul van a video.:) http://www.nlcafe.hu/szexesmas/20110319/18_magyarorszag_a_pe..

Hogy lehet az, hogy ennyi próbálkozás után még mindig nem sikerül?

A barátommal rendszeres szexuális életet élünk, sokszor próbáltuk már seggbe is, de még nem sikerült. Látom rajta hogy nagyon szeretné és én is szeretném! Mit csináljak, hogy ne fájjon ennyire?

Legjobb válasz: Elõször is lazulj el ez mindennél fontosabb!!Ha ez meg volt akkor lehet síkosítani puncinedvvel,nyállal.Ezt lehet úgyis hogy az újjával tágít egy kicsit és így be jut a sikosító anyag. Sok sikert hozzá!!! üdv

Elõször is lazulj el ez mindennél fontosabb!!Ha ez meg volt akkor lehet síkosítani puncinedvvel, nyállal.Ezt lehet úgyis hogy az újjával tágít egy kicsit és így be jut a sikosító anyag. Sok sikert hozzá!!! üdv
Elõször is ugyanúgy fel kell megfelelõen izgulnod mintha rendesen szexelni akarnátok, el kell lazulni. A punci nedvét lehet használni a popo lyuk sikossá tételéhez, de van akinek ez kevés jól be kell nyálazni a barátod farkát is, de még célszerübb + sikosítót használni. Elõször jól beújjazni a sikositáshoz szükséges nedvet. De van olyan lány aki élvezi is mégis utána fáj.
seggbõl szájba próbáltátok már?
A kérdező hozzászólása: Aki nem tud a kérdésre normálisan válaszolni az ne is irjon komit!
A kérdező hozzászólása: 17:43-as nagyon köszönöm a válaszodat! Aki tud még irjon lécci!!!
A legtöbb nõ számára az anális szex fájdalmas, de ha igazán kivánod a párod, élvezni is lehet, igaz számomra csak sikositóval fájdalommentesebb. Ajánlani tudom a Sága sikositót, amit patikákban is lehet kapni (2000 ft alatt van, úgy emlékszem).Ha raksz belõle partnered nemi szervére, a kezdeti fájdalom után, nagyon izgató tud lenni az anális szex, csak jelezd párodnak, hogy lassan hatoljon be, ne hirtelen és erõteljesen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!