Találatok a következő kifejezésre: Az lehet, azért nem eszik (13 db)

Ha a koplalással lelassul az anyagcserénk és nem fogyunk, akkor az hogy lehet h akiknek nincs mit enni azért nem esznek vékonyak?

Legjobb válasz: Azért, mert az, hogy az ember koplalással hízik, oltári nagy butaság. Hogy a csudába hízna már?? Ha koplal, hozzászoktatja a szervezetét a kevés ételhez, és utána elkezd rendesen enni, na, akkor el tudom képzelni, hogy könnyebben hízik. De, aki nem eszik, az lefogy, ez egyszerû fizika, olyan nincs, hogy valaki attól hízik meg, hogy nem eszik. Aki pedig éhezik, az nem hirtelen hóbortként és átmenetileg nem jut élelemhez, hanem sajnos tartósan van ebben a helyzetben.

Azért, mert az, hogy az ember koplalással hízik, oltári nagy butaság. Hogy a csudába hízna már?? Ha koplal, hozzászoktatja a szervezetét a kevés ételhez, és utána elkezd rendesen enni, na, akkor el tudom képzelni, hogy könnyebben hízik. De, aki nem eszik, az lefogy, ez egyszerû fizika, olyan nincs, hogy valaki attól hízik meg, hogy nem eszik. Aki pedig éhezik, az nem hirtelen hóbortként és átmenetileg nem jut élelemhez, hanem sajnos tartósan van ebben a helyzetben.
Rosszul gondolsz szerintem valamit, vagy félreértettél valamit. De javíts ki ha nem így gondoltad! Ha koplalsz 1-2 hétig, persze hogy fogyni fogsz kilóban (elõször). Eleinte csak a víz majd szépen az izmaid és a zsír is. Lelassul az anyagcsere. Ezzel hízni nem fogsz. Viszont. Koplalás (vagy nem elegendõ energiaforrás bevitele) után a szervezet MINDEN APRÓ MORZSÁT elkezd raktározni, és attól gyorsabban mint a fogyás volt, 2szer -legalább- többet hízik az ember. Aki nem eszik mert nincs mit, nem is fog hízni, hiszen nincs mit enni. De amint tud majd enni, háááát, gömbölyödni is fog elég gyorsan. Arról nem is beszélve, hogy milyen következményekkel jár egészség szempontjából. Ha csak a vitaminhiányt kiemelve is. De lehet éhenhal idõvel...
Azok a szegény emberek akik olyan soványak nem csak koplalnak ám, hanem rendszeresen mozognak is. Ezért olyan vékonyak.
Nem vékonyak mind, akiknek nincs mit enni. A szegénységben élõk nagy százaléka túlsúlyos, vagy elhízott, mert csak sz*r kajára futja nekik. Az más dolog, ha valaki keveset eszik, mellette három mûszakban vagy 12 órában dolgozik, és egész nap idegeskedik, hogy vajon a következõ héten lesz-e mit enni. De õ nem a koplalástól vékony.
Szia! Aki koplal valóban lassabb lesz az anyagcseréje, és kicsit lassabban fogy, mint az, aki kiegyensúlyozottan, keveset táplálkozik. Az ideális az, ha a megszokott kalóriádnál 500 kalóriával kevesebbet eszel. A lelassult anyagcsere miatti lassabb fogyás magyarázatát elõttem többen kifejtették. NEm tudom pontosan mire gondoltál kedves kérdezõ, hogy akinek nincs mit ennie, miért nem fogy le, de ez nem igaz. Ha nem eszel semmit, lassú anyagcsere ide vagy oda, le fogsz fogyni. Ha az afrikai Kvashiovkoros gyerekekre gondoltál, nekik amiatt nagy a hasuk, mert mindenbõl hiány van, fehérjébõl is, a fehérje pedig felelõs azért, hgy az erekbõl ne szivárogjon a vér, egy ún. onkotikus nyomást tart fenn. Ha nincs elég fehérje, az erekbõl a szövetek felé vándorol a víz, és vizenyõ alakul ki, emiatt néznek ki kövérnek a szegény afrikai éhezõ gyerekek, de az nem zsír, hanem víz.

Az lehet, hogy azért nem eszik egy macska, mert lelki baja van? (Pl. mert elvetélt.)

Úgy gondolom hogy a cicám azért nem eszik mert lehet hogy elvetélt!

Legjobb válasz: Szerintem simán elõfordulhat, hogy ez a búskomorság oka. A mi cicánk is ilyen volt, miután átesett az ivartalanító mûtéten. Totál depressziósnak tûnt.

Szerintem simán elõfordulhat, hogy ez a búskomorság oka. A mi cicánk is ilyen volt, miután átesett az ivartalanító mûtéten. Totál depressziósnak tûnt.
Vidd orvoshoz mindenképp!
Igen, lehet lelki oka. Sok-sok szeretettel, törõdéssel és türelemmel ez biztosan változhat. :)
Talán ha megvárod míg megéhezik......

Lehet probléma az egyensúlyával azért, mert csütörtök óta beteg, nem eszik és le van gyengülve?

13 hónapos a lányom, 2 hónapja stabilan, önállóan jár. Csütörtökön ledöntötte a lábáról egy betegség, két napig nagyon magas, 39 fok feletti láza volt és a mai az els? nap, hogy végre eszik. Viszont sokszor úgy megy, mint egy részeg, mióta beteg, van, hogy áll, meginog, elveszíti az egyensúlyát és elesik. Nagyon félek, hogy valami komoly baja van..., vagy csak attól lehet, hogy legyengítette a betegsége? Este viszem dokihoz, de addig meg?rülök az aggodalomtól...Tapasztalt valaki ilyet?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a betegség nagyon legyengítette, és nem sok ereje maradt, azért "dülöngél". Ha nem eszik, honnan szerezne erõt magának? Én nemrég voltam beteg, csak 1 napig nem ettem, másnap mégis alig támolyogtam, szédültem, jártányi erõm is alig volt. A te picibabádat pedig jobban megviseli a betegség, természetes hogy inog, billog! Jobbulást neki:)

Szia! Szerintem a betegség nagyon legyengítette, és nem sok ereje maradt, azért "dülöngél". Ha nem eszik, honnan szerezne erõt magának? Én nemrég voltam beteg, csak 1 napig nem ettem, másnap mégis alig támolyogtam, szédültem, jártányi erõm is alig volt. A te picibabádat pedig jobban megviseli a betegség, természetes hogy inog, billog! Jobbulást neki:)


Miért eszi az autó a gumikat? Mind a négy belső felét, nem nagyon, de nem egyformán kopik. Lehet azért, mert keményebb a kelleténél?

Legjobb válasz: Túlságosan széttartanak a kerekeid(kerékösszetartás),elõl ez állítható(kormánygömbfejnél),futómûves beállítja neked. Ilyenkor sokszor "kóvályog" is az autó nagy sebességnél. Le tudod ellenõrizni 3 M spárgával és egy rajz szög segítségével az összetartást házilag is. (Ha érdekel,le írom hogyan). Hátsó-kerekeknél nem minden autónál állítható az összetartás,így ez lehet hogy ilyen marad örökre

Túlságosan széttartanak a kerekeid(kerékösszetartás), elõl ez állítható(kormánygömbfejnél), futómûves beállítja neked. Ilyenkor sokszor "kóvályog" is az autó nagy sebességnél. Le tudod ellenõrizni 3 M spárgával és egy rajz szög segítségével az összetartást házilag is. (Ha érdekel, le írom hogyan). Hátsó-kerekeknél nem minden autónál állítható az összetartás, így ez lehet hogy ilyen marad örökre
Nincs leültetve? Elsõ: engem érdekelne ez az ellenõrzõs módszer.
Futómûállítás, mivel ez tipikus esete az elment futómûgeometriának.
Ha a gumi nagyobb légnyomáson üzemelne az elõírtnál, a futófelület közepe kopna jobban. A szélek kopását inkább az alacsonyabb nyomáson üzemelés okozza, viszont az mindkét szélén koptatná. Neked a kerekeknek az útfelületre való merõlegességét kellene ellenõrizni vagy a kerekek összetartását. Ha még nem túl nagy az eltérés, tengelyenként felcserélheted a gumikat (baloldaliak jobbra, azok meg balra). Persze a forgásirány megtartásával.
nem tanultál kreszt? :D ha a gumi közepe kopik jobban, akkor túl nagy a keréknyomás. ha a gumi két széle kopik jobban, akkor alacsony a keréknyomás ha egyoldalúan kopik a gumi qakkor hibás a felfüggesztés beállítás ez benne van a kresz mûszaki részében. am a kérdésedre a válasz: vidd el futómûveshez, és kb 5000 forintért negyed óra alatt megcsinálja.
A kérdező hozzászólása: Engem is érdekelne nagyon a futómû ellenõrzése spárgával. UTÓLSÓ. Annyira nem szabad kapkodni a szerelõhöz járással a mai világban. Lehet nagyobb kárt csinálunk mint hasznot ha nincs nagy gond. Nem vészes. http://kephost.hu/image-DDAE_4C49214E.jpg http://kephost.hu/image-C10C_4C49214E.jpg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy leírtad, meg fogom próbálni. Ám mint te is írtad: Az autók legtöbbjénél 0-3° közötti pozitív összetartást szoktak megadni, ezt a gyártók midig meghatározzák az mennyi is ez , az adott autóra. Így nem lehet annyira mérv adó a dolog
így van..ez nem 100% os ...az információ hiányában. Elméletileg amikor a állítják az összetartást, akkor figyelembe veszik a kerék imbolygását is, a kerékcsapágy holtjátékát, és megnézik azt is hogy a lengõkar gumi szilentjeinek van-e már játéka, azaz ad-e mozgást az egész geometriának, ezt rángatással látni.Ez ha igen nagy..akkor képtelen beállítani a futómûves. Egyébként még nem láttam olyat hogy a futómûves egy könyvbõl nézi ki az összetartás mértékét az adott autóhoz, hanem ezt az általános értéket lövik be.
Terhesség miatt, sok a gyomorsavad, nekem a 4 hónapra múlt el.
Szerintem is a gyomorsav okozza!
nem tudtam hogy terhes vagyok, isszonyuan égett és görcsölt a gyomrom, már kértem beutalót tükrözésre, de elõtte vettem tesztet és baba volt, 7 hetes voltam. ugyhogy a doki mondta is baba okozza nem kell tükrözés:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm meg õrülök tõle:) )!!!Torkom ég!!Valamit lehet bevenni rá???
szia az utolsó válaszolo vagyok, maalox szirup nagyon bevált n, nekem is a nyelöcsövem is égett ez jol bevonja mert folyadék.
Nekem ami segitett:mindig harapj bele valamibe, akár 20 percenként is, csak egy harit, pl.babapiskóta, háztartási keksz, macesz.Nekem föleg este kellett, lefekvés elõtt, meg ébredés után, addig ne kelj ki az ágyból amég nem rágtál el pár falat valamit.Azt mondják a tej is jó(nekem nem vált be)vagy a Rennie tabletta. Kerüld a csokit, kávét, fekete teát, túl nehéz ételeket, paradicsomosat, hagymát, colát.Tartsd be az étkezéseket, sokszor keveset, én már akkor is hánytam a gyomorsavtól ha 2-3 órát nem ettem semmit.Hirtelen ennyi jutott eszembe

Nem lehet, hogy azért nem elég a tejem estére mert felcserélte a kisfiam a nappalt és az éjszakát és este azt hiszi reggel van? Mert reggel többet esznek!

Legjobb válasz: Szerintem nem. Állítólag teljesen normális az, hogy este kevesebb a tej, mivel addigra a testünk fáradtabb és nem termel annyit. Az éjszakai alvás után viszont (már aki tud a babája mellett aludni) kipihentebbek vagyunk és ezért van hajnalban, reggel több tej. De azt mondják, hogy nem probléma az, hogy estére mennyiségileg kevesebb a tej, mert abban nem igazán van már a vizesebb elõtejbõl, ami elsõsorban itatja a babát, hanem majdnem mind a zsírosabb tápláló tej, így hiába kevesebb, de mégis laktatja a babát.

Szerintem nem. Állítólag teljesen normális az, hogy este kevesebb a tej, mivel addigra a testünk fáradtabb és nem termel annyit. Az éjszakai alvás után viszont (már aki tud a babája mellett aludni) kipihentebbek vagyunk és ezért van hajnalban, reggel több tej. De azt mondják, hogy nem probléma az, hogy estére mennyiségileg kevesebb a tej, mert abban nem igazán van már a vizesebb elõtejbõl, ami elsõsorban itatja a babát, hanem majdnem mind a zsírosabb tápláló tej, így hiába kevesebb, de mégis laktatja a babát.
szia! nekem is az elejen este alig volt tejem, de egy ido utan beallt. ne izgulj, majd neked is be fog allni ez is, meg a baba is tobbet fog majd ejszaka aludni.
Feladatkezelõ.
A kérdező hozzászólása: A Folyamatoknál és a Szolgáltatásoknál keressem a gyanús tevékenységet?
Szia, szedd le ezt a progit. Zseniális:-) Már több kérdésre írtam itt. Ha van trójád õ megtalálja, keresés elõtt mindenképp frissítsd! :-) http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/spybot---search-and-des..
kasperskyt neked (is)!

Ha szivárog a magzatvíz azt észre lehet venni? és ha nem veszem észre lehet valami baj belőle csak azért kérdezem mert sok a folyásom is és ha netán nem veszem észre h. az magzatvíz?

Legjobb válasz: Szia! A magzatvíz eléggé különbözik a folyástól. Átlátszó és olyan mint a víz. Én úgy vettem észre hogy különbözõ mozdulatoknál (pl mikor leültem vagy felálltam) lett egy pici folt a bugyimon. Olyan volt mintha egy picit bepisiltem volna. :) A lényeg hogy ha elkezd szivárogni, akkor be kell menni a kórházba, mivel ilyenkor elég nagy az esély a fertõzésre. Én úgy tudom hogy 12 órán belül meg kell indulni a szülésnek, ha nem megy magától akkor pedig megindítják. Könnyû szülést kívánok neked!

Szia! A magzatvíz eléggé különbözik a folyástól. Átlátszó és olyan mint a víz. Én úgy vettem észre hogy különbözõ mozdulatoknál (pl mikor leültem vagy felálltam) lett egy pici folt a bugyimon. Olyan volt mintha egy picit bepisiltem volna. :) A lényeg hogy ha elkezd szivárogni, akkor be kell menni a kórházba, mivel ilyenkor elég nagy az esély a fertõzésre. Én úgy tudom hogy 12 órán belül meg kell indulni a szülésnek, ha nem megy magától akkor pedig megindítják. Könnyû szülést kívánok neked!
:) A magzatvíz nem szivárog, az elfolyik. Az egyértelmûen elfolyik, érezni lehet a combon, hogy folyik le. Akkor lehet gyanús, ha a bugyin van rózsaszínes kocsonyás valami (nyákdugó), de még az sem egyértelmû, mert onnantól még egy-két hét is lehet szülésig. Egyértelmû jel lesz a magzatvíz FOLYÁS, vagy a néhányperces fájások! Ne izgulj, semmi mással nem összetéveszthetõ a dolog.
Nekem több napig szivárgott mire gyanús lett a dolog, na nem nagyon, csak épp 1-2 csepp. És kedves elsõ válaszoló nekem azt mondták ez idõ elõtti burokrepdés, és az ultrahangon látszott, hogy kevesebb a magzatvíz az átlagosnál és mivel nekem már egy héttel elõtte elment a nyákdugó is szülés lett aznap, és el is húzódott... Szóval nem mindenkinél zubog el hirtelen.
Igen észre lehet venni. Nekem szakaszosan ment el a víz. Hasonló érzés, mint mikor a folyásod van, csak ez teljesen vízszerû foloyadék. Ha ilyet tapasztalsz, akár egyszerre megy el, akár szivárog, mielöbb menj be. Ha szivárog és 18 órán belül nem szülsz meg, antibiotikumot kell kapnod a fertõzés veszély miatt, ha egyszerre megy el ott rövid idõn belül baba lesz. Könnyü szülést.
Hát nem biztos, hogy hamar szülés lesz, ha egyszerre megy el, belõlem gyakorlatilag egy adagban kiloccsant reggel 6-kor, és este 7-kor lett meg a kislányom.
szia! Azt mondják a hozzáértõk (nekem is ezt mondták), hogy a szülés szempontjából rosszabb a magzatvíz-elfolyás, illetve szivárgás; elõbb fájásoknak kell(ene) érkezniük. Nekem egy adagban elindult, után folyamatosan szivárgott, de akkor már a szülõszobán voltunk.Általában azt mondják, hogy "elfolyik" a magzatvíz; de szivároghat is. A szivárgó magzatvíz szerintem olyan lehet , mintha folyásod lenne, csak melegebb érzés és lehet egy picit rózsaszínes.

K. B.4-napja hányingerem van mikor eszem. Érzem hogy az epémmel lehet valami mert marja néha a torkom is valami. Lehet h azért van mert minden nap eszem fokhagymát és ezt nem bírja a szervezetem?

Legjobb válasz: A fokhagyma biztosan nem okoz gondot,nem tudom milyen idõs vagy, de kizárásos alapon, terhesség, ha az nem akkor vizsgáld felül, hogy milyen érzelmi állapot van jelen az életedben, ami frusztrál, amitõl undorodsz,vagy amitõl szeretnél megszabadulni. Ez lehet korábbi dolog, de semmi esetre sem évekkel ezelõtti, mind inkább közel múlt!

A fokhagyma biztosan nem okoz gondot, nem tudom milyen idõs vagy, de kizárásos alapon, terhesség, ha az nem akkor vizsgáld felül, hogy milyen érzelmi állapot van jelen az életedben, ami frusztrál, amitõl undorodsz, vagy amitõl szeretnél megszabadulni. Ez lehet korábbi dolog, de semmi esetre sem évekkel ezelõtti, mind inkább közel múlt!
A fokhagyma ingerli az epédet és a gyomrodat. Saját tapsztalatból írom Sürgõsen hagyd abba az evését jó hosszú idõre. Epehólyaggyulladást is provokálhat!
Igyál körömvirág és kamilla teát, ezek jó gyulladáscsökkentõk.

Hogy lehet az, hogy oda figyelek mit és mikor eszek ill. napi 1szer szoktam enni és mégis 16kiló plussznál járok? A doki tudja de nem szídott le, engem azért elkeserít. 30hetes pocakos. Mikor fog megállni a súlygyarapodás?

Legjobb válasz: Elõször is egyénfüggõ, hogy ki mennyit hízik. Te lehet pont az a fajta vagy, aki hiába vigyáz, a kilók jönnek! Amúgy a doki nem mondta, hogy NE napi 1x egyél, hanem napi többször keveset! Sokszor csak egy-egy gyümit! Oszd el a napi kajaadagot! Valamint a cukros dolgokat hagyd ki és a szénhidrátot is figyeld, ha lehet akkor nagyon keveset egyél szénhidrátot! Azt így nem lehet megmondani, hogy mikor állnak meg a kilók, vagy hogy megállnak e rendesen! De fel a fejjel! Azért élvezd a babavárást! 31 hetes kismami

Elõször is egyénfüggõ, hogy ki mennyit hízik. Te lehet pont az a fajta vagy, aki hiába vigyáz, a kilók jönnek! Amúgy a doki nem mondta, hogy NE napi 1x egyél, hanem napi többször keveset! Sokszor csak egy-egy gyümit! Oszd el a napi kajaadagot! Valamint a cukros dolgokat hagyd ki és a szénhidrátot is figyeld, ha lehet akkor nagyon keveset egyél szénhidrátot! Azt így nem lehet megmondani, hogy mikor állnak meg a kilók, vagy hogy megállnak e rendesen! De fel a fejjel! Azért élvezd a babavárást! 31 hetes kismami
Szinten 30 hetes es 16kg plusznal tartok....Mar mindent kiprobaltam, figyelni nem figyelni a kajara...az eredmeny ugyanaz, a kilok csak jonnek....Le is szidott az orvos, illetve o is tanacstalan volt , mert mondtam h tenyleg nem eszem sokat...sot! Ez van, majd utana leadjuk :-) Boldog babavarast!
Én 25kg híztam mire mentem szülni.még az utolsó héten is jött egy kiló:) !
A kérdező hozzászólása: a napi 1szeri étkezésem is pl. 1 tányér leves vagy 1 szendvics. jó a cukrom is és a napi szénhidrátbevitelem sem sok.
Hät szerintem jobban odafigyelhetnel a kajäläsra, mert koplalni csak azert nem kell hogy ne hiz meg!A babära is kellene figyelned, mert ö igenis igenyli a kajät!Es a vitaminokat, feherjet, vasat...stb.A babäd legyen az elsö, es ne a kiloid!
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó válaszoló, nem koplalok eszem ágába sincs ártani a babámnak, nem vagyok kívános és csak unalomból nem fogok enni. amennyi kell azt megkapja a pocaklakóm, és makk egészséges.
Szerintem az a baj, hogy egyszer eszer egy nap. És nem a koplalásra gondolok, hanem arra, hogy belassult az anyagcseréd, de nagyon! Vagyis átrendezõdött. Ha azt az egy szendvicset 4 alkalomra osztottad volna el, lehet, hogy nem jársz így!! DE: ezentúl: 15 kiló nem sok! Ne legyen lelkifurdalásod!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!