Találatok a következő kifejezésre: Az kap és családi potlékot akinek (9 db)

Az kap gyest és családi potlékot akinek nincs munkehelye?

köszönöm a válaszokat elöre is!

Legjobb válasz: Hát azért elég nehéz elleni csak gyesen... de tényleg alanyi jogon jár mind a kettõ, amit kérdeztél.

Hát azért elég nehéz elleni csak gyesen... de tényleg alanyi jogon jár mind a kettõ, amit kérdeztél.
Igen kap mindenki én kijártam a sulit és terhes lettem , szóval nem is dolgoztam . És most kapok gyes, csaldi 38.000ft.
Gyes sajnos mindenkinek jár, ami egyáltalán nem igazságos. Huszonnégyezerpárszáz ft most az összege.De nagyon itt lenne már az ideje, hogy munkaviszonyhoz kössék ezt is. Félre ne értsd, ha aki huszonéveskorig felsõoktatásban tanul, és úgy szül azt mondom kapja. De amint tudjuk vannak jó sokan, akik 16év körül kimaradnak általánosból, aztán majdnem nyugdíjig elvannak gyesen, és eszük ágában nincs sem nekik, sem a párjuknak dolgozni soha. Na ezeknek egyetlen forintot nem adnék soha. Azon a pénzen építenének gyerekotthonokat inkább, és aki nem hajlandó a munkából eltartani a gyerekét, annak nem segélyt kéne osztogatni, hanem elvenni a gyerekeket tõle. Mindjárt nem szülnének meggondolatlanul, hogy az tartsa el aki dolgozik.
Kedves utolsó válaszoló! Valami gondod van az olvasással, vagy a szövegértéseddel???? Olvasd el talán még párszor a 2-ik választ oké?? De ha felfogási gondjaid vannak, akkor inkább ne írj kommentárt!!!!!
Kissé eltévedt a kérdés, de mindegy. Családi pótlék mindenkinek jár, hiszen azt elvileg a gyerek kapja. Iskolakezdésig alanyi jogon jár, utána attól teszik függõvé, hogy a gyerek tényleg jár-e iskolába. GYES annak jár, aki biztosítva van (ha jól todom). Tehát annak, aki dolgozott, tanult, vagy pl. munkanélkülin volt, vagy maga után fizette a biztosítást. Én legalább is így tudom, de lehet, hogy annak is jár, aki nem fizet tb-t.
Második válaszolónak: szerintem az állami intézmény nem kerülne többe, mint az anyának adni a gyest? Kicsit gondolj bele. És azért, mert korán jön a baba, még nem mindenki felelõtlen, aki teherbe esik. És õ miért maradna pénz nélkül? És miért kéne elveni tõle, ha szereti és gondozza, és fel tudja nevelni? Nekem nem kevés anya van a környzetemben, aki 18 alatt szült, és csodás felnõtt gyerekei lettek, semmit nembánt meg. És igen, alanyi jogon jár a gyes és a családi pótlék, nem kell hozzá munkaviszony. De azért jobb várni még pár évet, és egy alapot termetnei a babának.
Nyilván összesen mert s család jövedelmére kíváncsiak amibõl megéltek nem csak az utánad járóra.

Aki 3 gyerekkel van otthon anyaságin, ő mennyi pénz kap? Beleértve a családi pótlékot, meg mindenféle segélyeket ha igényelt? És azok milyen segélyek?

Még csak egy kislányom van,de érdekelne,hogy mennyi az annyi...Mivel munkalehet?ség az nincs.Bár 3 gyerek eltartása sem egyszer?...De azt hallottam hogy van aki 100 ezer ft-ot is kap,és se tankönyvet,se kaját nem kell fizetnie az iskolában.

Legjobb válasz: 28.500.- a GYET, amit a legkisebb gyermek 3. betöltött életévétõl a 8. betöltéséig jár. Feltétele, hogy legalább 3 gyermek legyen és egyik se legyen még 18 éves. Családi pótlék gyermekenként 16.000.- Tehát összesen havonta 76.500.- lenne a jövedelmed. Hogy ebbõl hogy lehet eltartani 3 gyereket, azt el se tudom képzelni. Ja, ingyenes lesz a tankönyv és az intézményi étkeztetés.

28.500.- a GYET, amit a legkisebb gyermek 3. betöltött életévétõl a 8. betöltéséig jár. Feltétele, hogy legalább 3 gyermek legyen és egyik se legyen még 18 éves. Családi pótlék gyermekenként 16.000.- Tehát összesen havonta 76.500.- lenne a jövedelmed. Hogy ebbõl hogy lehet eltartani 3 gyereket, azt el se tudom képzelni. Ja, ingyenes lesz a tankönyv és az intézményi étkeztetés.
NEM! Nem ingyenes az étkezés, csak féláron lesz. Tankönyvet nem kell venni, kölcsön tankönyvbõl tanulhatnak. De a kaja felét ki kell fizetni. A többi stimmel.
De ingyenes, mert a 3 gyerek miatt ugyanazok a kedvezmények illetik meg, mint a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülõt. 8. osztálytól kell fizetnie az étkezés felét, addig ingyenes.
Nehogy már megmondd nekem, nagycsaládosnak, hogy mi ingyenes és mi nem... természetesen csak féláron van az étkezés.
Érdekes... Nálunk a suliban ingyenes és a könyvek sem használtak.
Érdekes, mert mi is mindig vadiúj könyvekbõl tanultunk a tesómmal, ingyen. A kajáért tényleg kellett fizetni, de nevetségesen alacsony összeget. Van még jópár nagycsaládos kedvezmény, szóval ha úgy vesszük, akkor tulajdonképpen összejön a 100 ezer havonta (pl. távolsági buszon 90%-os kedvezménnyel utaztok, azaz egy diákjegy árából mind az öten). Mindamellett ahhoz, hogy három gyereket szépen felnevelj, kell egy jól keresõ férj is, mert 100 ezer sajnos nem túl nagy összeg, amikor egyszerre mondjuk három télikabátot és csizmát kell venned, vagy három mozijegyet, ha szórakoznának a gyerekek, vagy három tandíjat a zeneiskolába. Bár mi a legtöbb különórán kaptunk kedvezményt, hiszen mindhárman mentünk, de még így is nagyon súlyosak ezek a kiadások. Meg persze az otthoniak is, pl. 1-1.5 kiló kenyér elfogy egy átlagos napon, tejbõl 2-3 liter is, minden sütibõl eleve dupla adagot kell készíteni... és naponta megtöltünk egy 12 terítékes mosogatógépet. És ez nem extrém. Szóval ehhez képest eléggé semmi az a 100 ezer.
A kérdező hozzászólása: Apuka most jól keres külföldön, de ki tudja hogy meddig.Köszönöm a válaszokat.Meggondolandó!!!
Csak úgy lehet ingyenes, ha esetleg sz önkormányzat állja a másik felét, de én nem tudok ilyen önkormányzatról... Az állam csak a kaja felét állja, ez biztos. Az könnyen lehet, hogy a könyvek újak, hiszen minden évben más könyvbõl tanitanak (nehogy éhen haljon a könyvgyártó cég...), de nem jegyzetelhet bele a gyerek, semmit se csinálhat vele, év végén vissza kell adni, csak kölcsönben van nála.
Elvileg igen! De mi soha nem adtunk vissza egyetlen könyvet sem és nem is kérték, csak az atlaszt! Pontosan azért, mert ami nekem jó volt, az alattam járóknak már nem.


Aki bankszámlára kapja a gyest és a családi pótlékot az hó 3-ig megkapja. Most novemberben szerintetek hogy lesz az utalás?

Legjobb válasz: Nem bizonyos napig van utalás, hanem minden hónap elsõ munkanapján utalnak, ami a 2. munkanapon van a számlán. http://dunapataj.blogspot.hu/2012/01/csaladi-potlek-utalas-i.. itt egy oldl az utalási idõpontokról.Úgy látom Novemberben 6-án lesz a számlán a pénz.

Nem bizonyos napig van utalás, hanem minden hónap elsõ munkanapján utalnak, ami a 2. munkanapon van a számlán. http://dunapataj.blogspot.hu/2012/01/csaladi-potlek-utalas-i.. itt egy oldl az utalási idõpontokról.Úgy látom Novemberben 6-án lesz a számlán a pénz.
nov.5.
Nov 6-án érkezik a számlára.5én utalnak és másnap lesz a számlán.
Most néztem meg a mák honlapját.5.én utalnak 6.án lesz rajta számlán.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
Október 31-ig mindenki megkapja a családit!
ezt a naptárt nem lehet komolyan venni, én is megkaptam okt. 30-án..
utolsó, teljesen jó az a naptár.Múlthónapban elõbb utaltak a hosszúhétvége miatt.

Ha valaki a gyerekeivel A ország állampolgára, B országban él az egész családdal és C országban dolgozik (ingázik naponta, mivel ott kapja a fizetését oda fizet adót és járulékokat), akkor melyik országban kell igényelni a családi pótlékot?

A gyerekek B ország iskolájába járnak, B országban vannak belejelentve (lakcím), C országhoz gyakorlatilag semmi közük.

Legjobb válasz: Mindenképpen a B országból. A családipótlék mindig onnan jár ahol életvitel szerüen él a család, ahova állandó lakcímre be van jelentve. De olyan létezik, hogy a C országban ha valamelyik fél ott dolgozik akkor kiegészítö családit meglehet igényelni. Pl sok család Mo-n él, de apuka Németországban dolgozik. Mo-n kérik a családit, de a németeknél meg lehet igényelni a kettö közötti külömbözetet. Ehhez Mo-ról vinni kell a papírokat a német ügyintézéshez és ott elmondják mennyi is az az összeg.

Mindenképpen a B országból. A családipótlék mindig onnan jár ahol életvitel szerüen él a család, ahova állandó lakcímre be van jelentve. De olyan létezik, hogy a C országban ha valamelyik fél ott dolgozik akkor kiegészítö családit meglehet igényelni. Pl sok család Mo-n él, de apuka Németországban dolgozik. Mo-n kérik a családit, de a németeknél meg lehet igényelni a kettö közötti külömbözetet. Ehhez Mo-ról vinni kell a papírokat a német ügyintézéshez és ott elmondják mennyi is az az összeg.
A D országban.
Csak bejelentett lakcimmel rendelkezõ országban vagy jogosult a tamogatasokra! Ha a C országban elnetek akkor az ottani támogatást kapnatok (csaladipotlek)
Utána kell nézni mindhárom ország szabályainak. Van, ahol alanyi jogon kapja az ember, mert adott ország állampolgára, van ahol hivatalos bejelentett lakcím a lényeg X ideje es van, ahol az a lényeg, hogy ott dolgozik es fizeti a járulékokat.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!
A kérdező hozzászólása: a 4. valszolotol bocsanat, felfele akartam pontozni mert nagyon hasznos volt a valasza, de a telefonon a pici kezecskekbol a semlegesre nyomtam a bumszli ujjaimmal es nem tudom visszacsinalni :-(
A német orszagi csaladi pótlék 185euro gyermekenként! 280Ft-al szamoljak a forint-euro váltást! A német familienkasse intezi az ugyet ha ez lenne az adott ország! Kapsz egy papirt ezt Budaoesten az Allamkincstarnal kitoltik es vissza küldöd! Ez lesz a pontos igazolas, higy mennyi penzre vagy jogosult! En 3600eurot kaptam különbözetre de nálam kicsit más mert voltak honapok amikor sem M.o -gon sem itt nem vettem fel!

Kapom a gyást (tgyás) és a családi pótlékot. A könyvelőm szerint gyes már nem jár, de mindenhol azt írják hogy az alanyi jogon jár. Most akkor mi van?

Legjobb válasz: kapom majd, mivel volt állásom. akkor elsõ 6 hónapban gyás, utána vált gyed-re és azután gyes?

A kérdező hozzászólása: kapom majd, mivel volt állásom. akkor elsõ 6 hónapban gyás, utána vált gyed-re és azután gyes?
gyest, majd akkor kapsz ha lejár a tgyás, és a gyed/ha azt kapsz egyátalán/
A gyes az tényleg alanyi jogon jár. Azt mondta, hogy Neked egyáltalán nem jár?
14:13-as vagyok. Igen, úgy van ahogy írod. Ha jogosult vagy teljes idõre a gyedre, akkor az jár a kicsi 2 éves koráig, és utána jár a gyes 3 éves korig.
A kérdező hozzászólása: oké, tehát jár akkor, csak 2 éves kora után. köszi szépen most már értem
5-e és 10.-e között.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ

Most meddig jár vagy nem a családi pótlék és az adókedvezmény a gyerekre? Mi van akkor, ha úgy kapom, hogy nem vagyok jogosult rá!?

Az én fiam 1992. februári. Most technikusira jár , jöv?re fejezi majd be. Tehát most februárban volt húsz éves és majd 21 évesen fejezi be.

Legjobb válasz: Bocsánat , 21-et a 23 helyett!! Elírtam, csak utólag már nem tudtam javítani!!

A kérdező hozzászólása: Bocsánat , 21-et a 23 helyett!! Elírtam, csak utólag már nem tudtam javítani!!
A szüleid?.....miért férj hadirokkant?.../jóban, rosszban.... tudod?/
Hát látszik, hogy nem vagy túl érett a dologra, a házasság nem családi pótlék kérdése... Te jó ég...
Én megfordítanám, mi a f*sznak megy férjhez, ha egyszer otthon lakik és a szülei tartják el.
Ha férjhez mész akkor nem jár családi pótlék! Engem is érdekelne, hogy így mi értelme férjhez menni? Csak nem külföldi a férjjelölt?
Miért tartanának el a szüleid, ha már férjnél vagy? Bocs, de muszáj megkérdeznem.
Ha férjhez mégy, akkor már nem jár.
Nagyon szép de úgy sem maradsz vele.Felesleges bonyodalom.
Ja, meg ha férjezettként tanulsz egyetemen, akkor elég jó szociális ösztöndíjat kapsz.
Igen, sajna mindent nem lehet egyszerre.
gondolom idén érettségizel, szóval ha jövõre (2012-2013-as tanév) már egyetem fogsz tanulni, akkor nem jár amúgy sem családi pótlék. am én is 18 vagyok, a barátom 22. és mi is 3 éve vagyunk együtt, de meg nem fordulna ilyen a fejünkbe, h összeházasodjunk.mind2en tisztában vagyunk vele, h még fiatalok vagyunk és amúgy is az már az én véleménye, h mi értelme van annak az esküvõnek, amit a szüleid fizetnek, és hát gondolom így elég limitált a meghívandók száma is... én tuti nem mennék úgy férjhez, h nincsenek ott a számomra legfontosabbak de hát te tudod amúgy miért nem próbálkoztok elõször együtt élni? teljesen más az, amikor együtt alszunk és reggel puszi és õ megy a maga dolgára meg én is. és teljesen más az, amikor éjjel-nappal együtt vagy és mikor uncsi van, akkor nincs máshova menni.max vissza a szüleidhez gondold meg mit teszel, az ismerõsi körömben van 2 család is, nagyon vallásossak így a házasságig nem laktak együtt soha, nemi életük sem volt, most már vannak gyerekeik (2 és 3) de a házasságuk megkötése óta, mióta együtt laknak állandóan veszekednek és ez lehet, h nem így lenne, ha megszokták volna, h mi a másik nyüge és valóban nem a szülõi házból mentek volna ész nélkül az oltár elé... 18/L
A kérdező hozzászólása: Igen õ is ugyanannyira szeretné ezt mint én õ 20 éves
És a barátod is annyira szeretne férj lenni, mint amennyire te feleség?
Mondjuk 18 évesen nekem is az volt az álom és a boldogság csúcsa, hogy hozzámegyek fiatalon a szerelmemhez. Nem jött össze. Aztán most, 26 évesen találtam meg azt a párt, aki mellett azt mondom: az sem érdekel már, hogy a felesége leszek-e, mert annyira szeretem, hogy vele lenni önmagában a legnagyobb boldogság, és semmi más nem számít.
Tanulás mellett is lehet dolgozni, én is azt teszem. De mivel gyerekek vagytok, ezért azt tanácsolom, inkább tanuljatok és legyetek együtt. Ugyan, mire kéne most a papír? Majd összeházasodtok, ha felnõtt fejjel is szeretnétek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki válaszolt! És nem családi kontra házasság csak mivel tanulunk így nem tudunk dolgozni tehát össze költözni sem, és nem vagyok annyira szemét hogy csak a magam érdekeit nézzem lsd én szeretnék férjhez menni mert ez az álmom és bár ezután ugyanúgy lesz minden mint az elõtt csak úgymond elveszem anyukámtól azt a pénzt amennyit rám kap tehát a családi pótlékot! Remélem így már érthetõ!
„Mikor már lesz is értelmes oka a házasságnak, nem az, hogy 50-en lájkolják facebookon a megváltozott családi állapotod...” Ez de nagy volt xD Kérdezõ: én is azt javaslom, várj még, a házasság a felnõttek játéka, te meg tini vagy még. Amúgy nagyon romantikus a gondolkodásod, én szurkolok, hogy együtt maradjatok :)
A húgom 7 évig volt együtt az exével(võlegényével). Õk is 2 éve voltak együtt mikor nõvérem 18 lett. Jól tették, hogy nem házasodtak össze.. 2 évig együtt is éltek egyébként. Ne akarj megházasodni 18 évesen, csak azért mert szép, meg most biztosnak hiszed a kapcsolatodat. Jegyezzétek el egymást, azzal mutatjátok a világ felé, és magatok fél is, hogy komolyan gondoljátok, de mégsem kell válást intézni, ha nem jönnének össze a dolgok.. Ez nem negatív dolog, meg jóhogy így állunk hozzá a dologhoz, miért nem lehet veletek együtt örülni.. Egyszerûen csak racionálisak vagyunk és 18 évesen még nagyon fiatal vagy..sokminden történhet.
Ilyen korban szerintem még az eljegyzés is hülyeség. Az eljegyzés akkor idõszerû, amikor már tervezhetõ az esküvõ, pl. fél vagy 1 éven belül. 18-20 évesen még nyugodtan maradjatok vagy meg egy párnak, közben tanuljatok, önállósodjatok, aztán majd ha eljön az ideje, jegyezzétek el egymást és házasodjatok össze.
nem mész férjhez mert nem vagy önzõ h akkor a szüleid nem kapnának családit?ez ugye kamu???havi 12ezer Ft miatt nem mész férjhez?ugyanis ennyi a családi!
én amugy 4 évig voltam ennyi idõsen együtt a pasimmal, de szerencsére rájöttem h jobb ha elválnak utjaink...ahogy most kinéz, és látom milyen lett, örülök neki...õ is 20 évesen esküvõt akart, én nem szerencsére.
Arról nem is beszélve, hogy egy sima polgári esküvõ sincs ingyen, hogyha szépen meg szeretnénk oldani (valahol terembérlet, pezsgõ, gyûrûk, szép ruha, esküvõi vacsora). Hogyha azt a 12 ezer forint családi pótlékot sem tudjátok nélkülözni, mégis honnan futná ilyesmire?
Értem hogy szeretitek egymást de mért kell így elkapkodni pláne úgy hogy mivel tanultok még évekig a család fog titeket eltartani sõt a párod már most is ingyen él a szüleid nyakán még az esküvõi költségeket is rájuk terhelni túlzás.
Nem fog kapni az anyukád családi pótlékot ha férjhez mész. Viszont akkor sem, ha betöltöd a 18-at. Életmód tanácsot nem adok. Mindenki úgy rontja el az életét, ahogyan neki a legjobban esik.
szia drága mért akarsz férhez menni?anyira fontos hogy férjhez meny?a papir fontos vagy az hogy megbiz a másik félben.
Amúgy a nagybetûs élet sokszor megmérgezi a kapcsolatokat! Ne kapkodjátok el!
Ha ennyire jól vagytok együtt, akkor viszont költözzetek is össze! Menjetek el dolgozni (nem szégyen!), vegyetek ki egy albit, aztán hajrá!
"mert szerintünk nagyon szép ha ilyen fiatal megfogadjuk egymásnak hogy örökre kitartunk egymás mellett jóban rosszban!" Csak hogy ez rohadtul nem így lesz. :D Borzasztó hiú ábránd, ilyen korban simán lehet, hogy 3 hónap múlva összevesztek egy életre, arról nem is beszélve, hogy a házasságok 99%-a úgyis válással végzõdik.
A házasság lényege, hogy új családot alapítotok, a származási családotoktól függetlenül. Így, hogy otthon akartok élni, semmi értelme. Nagyon romantikus ez az örök hûség 18 évesen, de szerintem hiú ábránd.
18 évesen én is azt hittem az akkori barátomra, hogy õ lesz a férjme, a gyermekeim apja, de 3 évvel késõbb rájöttem, hogy kéne a francnak az a hülye tuskó... Szerintem bolond vagy, ha összeházasodsz vele...
Mondjuk az együttélés nem fordult meg a fejetekben? Egyébként a szülõk hogy állnak ehhez a kérdéshez?
családi pótlékért férjhez menni?....
Aranyos az a bociszemû tisztaság, amellyel 18 évesen kijelented: szeretnéd hivatalossá is tenni, hogy "holtomiglan-holtomiglan". Picit se gúnyolódom, sõt: értem és tisztelem az érzelmeidet - szépek és igazak, DE: mint itt többen, aggodalommal óvlak attól, hogy házasságot köss. 18 évesen lobog az ember, mint a máglya (így is kell lennie!), és nincs tapasztalata arról, mivé alakulhat a tûz: szelídebben, de kitartóan durúzsoló lánggá, vagy marék hamuvá. Módot kell adni az elsõ - elementáris - érzelemnek, hogy "bizonyítson": valóban maradandó, vagy másik követi. Egy házasságkötés nem optimális keret ehhez: túlméretezett elkötelezettség két épp hogy felnõttkorba lépett fiatalnak. Ezt azzal együtt gondolom, hogy tisztelem a szándékaidat és a partneredéit. Gondoljátok meg, kérlek..szeressétek egymást (egyre jobban..), tanuljatok, készüljetek az önálló életre - és ha még egyetem után is így éreztek, hát akkor.."holtomiglan-holtodiglan". Õszintén kívánom, hogy így legyen.
a házasságnak akkor van értelme, ha együtt is éltek!
De tényleg... tudod, mit jelent minden reggel ugyanazzal ébredni, kimászni az ágyból, reggelit csinálni, átesni a tegnapi alsógatyán, aztán elrohanni munkába, este mondjuk fõzni valamit, közben számlákat fizetni, eltartani magatokat, és mindemellett szeretni a másikat reggeltõl estig és estétõl reggelig? Összeegyeztetni a célokat, idõbeosztást, munkahelyet stb. Nem. Nem tudhatod, mert nem mentél még át rajta. Most fogsz a legnagyobbat változni, legalábbis magamat nézve a fõiskola alatt hatszor annyit változtam, komolyodtam, értem, mint mondjuk 14 és 18 éves korom közt. Nem vagy felnõtt. Betöltötted a 18-at, igen, jogaid vannak stb. De vajon a kötelezettségekre is készen állsz? Aligha. Várjatok még. Hidd el, semmirõl nem fogsz lecsúszni, ha csak 3 évet vársz az esküvõvel.
Megspórolsz pénzt és fáradtságot, ha még vártok egy 6-8 évet az esküvõvel. Mikor már lesz is értelmes oka a házasságnak, nem az, hogy 50-en lájkolják facebookon a megváltozott családi állapotod... Aki férjhez megy, utána ne otthon lakjon és tartassa el magát anyuékkal. Én legalábbis szülõként nem mennék ebbe bele...
A kérdező hozzászólása: 3 éve vagyunk együtt nem fellángolás imádjuk egymást, és most már lassan egy éve mindennap együtt alszunk csak annyit vagyunk külön egymástól amég iskolába vagyunk meg a párom haza megy kb 1 órára
Ez gyönyörû, de ettõl még nem tudjátok, hogy ha valóban közösen kell fenntartani egy háztartást és egy életet, az milyen. Hiszen még magadat sem tartod el! Tényleg szép, hogy 3 éve szeretitek egymást, ezért mondom, hogy ha még három év múlva ugyanígy álltok, akkor házasodjatok!
házasság kontra családi pótlék... szerinted ez egy teljesen normális dilemma? :)
Igen. Úgy baromi könnyû boldogságban együtt élni, hogy anyukád minden nap elétek tolja a meleg kaját, apukád dolgozik és fizeti a számlákat. Ennek abszolút semmi köze ahhoz, amikor együtt éltek és saját magatokat tartjátok fent, mert az nem könnyû és akkor jönnek elõ problémák...
Figyelj lehet, hogy nem érzed, de még éretlenek vagytok a házasságra! Úgy is lehet hûséget fogadni, ha nem házasodtok össze! Elõbb tanuljatok, legyen egy szakmátok vagy diplomátok, próbáljatok állást szerezni, aztán költözzetek össze, majd vegyetek egy kutyust, vagy egy cicát, ha 2 évig kibírja a kapcsolatotok az összeköltözés utáni megmérettetést, akkor házasodjatok össze! Szerintem így normális a mai világban! Mindenesetre sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Mind a ketten tanulunk még, így a házasság semmin nem változtatna de nekünk mégis nagyon fontos lenne, mert szerintünk nagyon szép ha ilyen fiatal megfogadjuk egymásnak hogy örökre kitartunk egymás mellett jóban rosszban! DE természetesen nem vagyok annyira önzõ hogy így férjhez mennyek ha a szüleim nem kapnak rám családi pótlékot! Köszönöm mindenkinek aki válaszolt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!