Találatok a következő kifejezésre: Az kap és családi potlékot (30 db)

Mikor kapom meg szerintetek az első gyes és családi pótlék összegét?

Szóval a pici március 26-án született, és a kitöltött nyomtatványokat(amit a MÁK oldaláról töltöttünk le) április 15én postáztuk ajánlott elsőbbségivel. Egyébként elvileg április 22ig volt érvényes az elöző gyes és csp. Ilyenkor vajon mennyit fogok kapni? (2010.áprilisában született a nagyobbik gyerekünk. S 2013 márc 26án a kicsi. ) Köszönöm ha válaszoltok.

Legjobb válasz: Május 15. ig elbírálják -illetv ez ma megtörtént ugye - es a következõ kifizetés el utalak neked is. Az június eleje lesz.

Május 15. ig elbírálják -illetv ez ma megtörtént ugye - es a következõ kifizetés el utalak neked is. Az június eleje lesz.
A kérdező hozzászólása: Ha jól tudom akkor csak 1 gyes jár, hiába van közös idõszak... Szerény véleményem szerint megkapom az egy gyest március végétõl(1 hét) az április teljest, meg a májust. S mindezt most juniusban... Plusz az egyszeri anyaságit és a 2 gyerekre járó csp-t.Ugye? Vagy rosszul gondolom???
Jol gondolod szerintem. :)
Gondolom a fiadra megkaptad áprilisban a márciusi gyest, így szerintem márciusra már nem jár semmi, mivel teljes hónapra kellett megkapnod a fiad után. Májusban nem kaptál gyest egyáltalán? Elvileg addig a napig el kellett az áprilisi gyest számolni, amelyik nap betöltötte a fiad a 3-at. A 2. gyerkõc után meg attól a naptól jár, amelyik naptól a fiad után már nem jár. Pl. a fiad betöltötte ápr. 10-én a 3-at, addig elszámolták részarányosan a gyest, 11-tõl pedig a 2. gyerek után kellene kapni. Nem tudom, hogy az igénylõlapon milyen dátumot írtál, mikortól kéred a gyest?
A kérdező hozzászólása: A nagy lány, a kicsi a fiu...de ez mellékes kérdés hogy melyiknek mi a neme:D Májusban csak 32vmennyit kaptam.Tehát részarányosan. Eddig 38500at kaptam, ami a gyes és csp. Az igénylõlapra márciustól kértük azt irtuk rá.
Ja, bocsi, nem tudom miért gondoltam, hogy a nagyobb fiú, biztos azért mert az én fiam is 2010 áprilisában született:)
A kérdező hozzászólása: :) Végülis mindegy mikor kapom meg, majd eltesszük:) Jól jön majd az...

Ha tartósan beteg 8 éves gyerek kapja az emelt szintű családi pótlékot, és a közgyógyellátást is, jogosult lehet GYES-re 10 éves koráig?

Legjobb válasz: Természetesen igen,mégha az anyuka 8 órában dolgozik is,tehát mindenképpen.

Természetesen igen, mégha az anyuka 8 órában dolgozik is, tehát mindenképpen.

Az kap gyest és családi potlékot akinek nincs munkehelye?

köszönöm a válaszokat elöre is!

Legjobb válasz: Hát azért elég nehéz elleni csak gyesen... de tényleg alanyi jogon jár mind a kettõ, amit kérdeztél.

Hát azért elég nehéz elleni csak gyesen... de tényleg alanyi jogon jár mind a kettõ, amit kérdeztél.
Igen kap mindenki én kijártam a sulit és terhes lettem , szóval nem is dolgoztam . És most kapok gyes, csaldi 38.000ft.
Gyes sajnos mindenkinek jár, ami egyáltalán nem igazságos. Huszonnégyezerpárszáz ft most az összege.De nagyon itt lenne már az ideje, hogy munkaviszonyhoz kössék ezt is. Félre ne értsd, ha aki huszonéveskorig felsõoktatásban tanul, és úgy szül azt mondom kapja. De amint tudjuk vannak jó sokan, akik 16év körül kimaradnak általánosból, aztán majdnem nyugdíjig elvannak gyesen, és eszük ágában nincs sem nekik, sem a párjuknak dolgozni soha. Na ezeknek egyetlen forintot nem adnék soha. Azon a pénzen építenének gyerekotthonokat inkább, és aki nem hajlandó a munkából eltartani a gyerekét, annak nem segélyt kéne osztogatni, hanem elvenni a gyerekeket tõle. Mindjárt nem szülnének meggondolatlanul, hogy az tartsa el aki dolgozik.
Kedves utolsó válaszoló! Valami gondod van az olvasással, vagy a szövegértéseddel???? Olvasd el talán még párszor a 2-ik választ oké?? De ha felfogási gondjaid vannak, akkor inkább ne írj kommentárt!!!!!
Kissé eltévedt a kérdés, de mindegy. Családi pótlék mindenkinek jár, hiszen azt elvileg a gyerek kapja. Iskolakezdésig alanyi jogon jár, utána attól teszik függõvé, hogy a gyerek tényleg jár-e iskolába. GYES annak jár, aki biztosítva van (ha jól todom). Tehát annak, aki dolgozott, tanult, vagy pl. munkanélkülin volt, vagy maga után fizette a biztosítást. Én legalább is így tudom, de lehet, hogy annak is jár, aki nem fizet tb-t.
Második válaszolónak: szerintem az állami intézmény nem kerülne többe, mint az anyának adni a gyest? Kicsit gondolj bele. És azért, mert korán jön a baba, még nem mindenki felelõtlen, aki teherbe esik. És õ miért maradna pénz nélkül? És miért kéne elveni tõle, ha szereti és gondozza, és fel tudja nevelni? Nekem nem kevés anya van a környzetemben, aki 18 alatt szült, és csodás felnõtt gyerekei lettek, semmit nembánt meg. És igen, alanyi jogon jár a gyes és a családi pótlék, nem kell hozzá munkaviszony. De azért jobb várni még pár évet, és egy alapot termetnei a babának.


Kinek jár a családi potlék? Ha nem vagyok egyedülállo akoris kapok? Mennyi idő mire megkapom és a tgyás-t meg az anyasági támogatás mikor kapom (az igényléstől)?

Hol kell igényelni és menyi az összege 1 gyerek utánn?

Legjobb válasz: Úgy tudom a családi pótlék mindenkinek jár, a Magyar Államkincstárnál kell igényleni és az anyaságit is. A családi pótlék kb 11-12000 Ft, az anyasági kb 60.000 Ft. Az anyaságit én kb 1 hét múlva megkaptam, a családi pótlékot és a TGYÁSt még várom, kb 2 hónapot mondtak. A TGYÁS-hoz a munkahelytõl kellett kérni egy papírt és az OEP-nél kellett leadni az igénylést.

Úgy tudom a családi pótlék mindenkinek jár, a Magyar Államkincstárnál kell igényleni és az anyaságit is. A családi pótlék kb 11-12000 Ft, az anyasági kb 60.000 Ft. Az anyaságit én kb 1 hét múlva megkaptam, a családi pótlékot és a TGYÁSt még várom, kb 2 hónapot mondtak. A TGYÁS-hoz a munkahelytõl kellett kérni egy papírt és az OEP-nél kellett leadni az igénylést.
a csp. 12600, az anyasági 65 ezer.
Minden gyerek után jár családi pótlék. Normál esetben 12.700, egyedülállóknak 13.700. A MÁK-tól kell igényelni.

Ha férjem európai únióba kap munkát, s ezáltal kiköltözünk és kijelentkezünk Magyarországról, veszítem-e a Gyed-t és a Családi pótlékot? Esteleg áttudom-e vinni a Gyed-t és a Családi pótlékot az európai úniós országba, ahol élnénk? Mi a teendő?

Magyarországon élünk, TGYÁS-t és a családi pótlékot már kapom. A Gyed-t kell, hogy kérvényezzem.

Legjobb válasz: Mi családi pótlékban voltunk érdekeltek. Magyar Államkincstárnál kell jelezni, és majd eldöntik, hogy honnan és mennyit kapsz. Nekünk úgy lett, hogy a célország fizeti ki az ottani érvényest. De dönthetnek úgyis, hogy itthonról kapod, és a külföldi csak a különbözetet adja. Többirõl nem tudom, hogy mûködik, de gondolom szintén õk adnak róla felvilágosítást.

Mi családi pótlékban voltunk érdekeltek. Magyar Államkincstárnál kell jelezni, és majd eldöntik, hogy honnan és mennyit kapsz. Nekünk úgy lett, hogy a célország fizeti ki az ottani érvényest. De dönthetnek úgyis, hogy itthonról kapod, és a külföldi csak a különbözetet adja. Többirõl nem tudom, hogy mûködik, de gondolom szintén õk adnak róla felvilágosítást.

Mennyi gyedet fogok kapni ha az alapbérem 77ezer de márciustol tapénzen vagyok (szept.ben szülök), a táppénzem 52 ezer körül van, menyi pénzt kapok összesen a családi potlékkal és mennyi idö mire megkapom (pécsen lakom)?

Tudom hogy elöbb tgyás kapok azt menyi idö allatt kapom meg??Hallotam rémhireket hogy 3honap is lehet remélem pécsen nem ilyen rossz a helyzet?!Az anyaságit mennyi idö alatt kapom meg?

Legjobb válasz: Szia! Én is pécsi vagyok és 5 hetes a kislányom. Most intéztem a papirokat. Elõször tgyás-t kapsz 168 napig. Ezt lehet kérni 28 nappal a szülés elõtt vagy a szülés napjától. Utána adják a gyedet ez meg a tgyás lejárta elõtt kell kérni ha már másnaptól szeretnél gyedet kapni. A családi pótlékot és az egyszeri anyaságit az államkincstárnál kell igényelni. Az egyszeri anyaságira azt mondták hogy kb. 2 hét mire utalják, de én hétfõn voltam bent és csütörtökön már a számlámon volt. A családi pótlékra meg 2 hónapot mondtak. A tgyás-t a TB-nél kell igényelni és arra is 2 hónapot mondtak. Az államkincstárban 2 óra alatt kerültem sorra a TB-nél 2 perc alatt. Viszont nagyon figyelj oda hogy mindkét helyen vissza dobják a papirt ha abba bármily módon bele van javítva, nem fogják elfogadni. Semmiképp se felejts el semmilyen papirt otthon. A kisbaba tb kártyája nagyon fontos és az orvosi igazolás is. A családi egyébként 1 gyermekre 12.200 ft, az egyszeri anyasági 64.125 ft. üdv. 5 hetes kislány anyukája

Szia! Én is pécsi vagyok és 5 hetes a kislányom. Most intéztem a papirokat. Elõször tgyás-t kapsz 168 napig. Ezt lehet kérni 28 nappal a szülés elõtt vagy a szülés napjától. Utána adják a gyedet ez meg a tgyás lejárta elõtt kell kérni ha már másnaptól szeretnél gyedet kapni. A családi pótlékot és az egyszeri anyaságit az államkincstárnál kell igényelni. Az egyszeri anyaságira azt mondták hogy kb. 2 hét mire utalják, de én hétfõn voltam bent és csütörtökön már a számlámon volt. A családi pótlékra meg 2 hónapot mondtak. A tgyás-t a TB-nél kell igényelni és arra is 2 hónapot mondtak. Az államkincstárban 2 óra alatt kerültem sorra a TB-nél 2 perc alatt. Viszont nagyon figyelj oda hogy mindkét helyen vissza dobják a papirt ha abba bármily módon bele van javítva, nem fogják elfogadni. Semmiképp se felejts el semmilyen papirt otthon. A kisbaba tb kártyája nagyon fontos és az orvosi igazolás is. A családi egyébként 1 gyermekre 12.200 ft, az egyszeri anyasági 64.125 ft. üdv. 5 hetes kislány anyukája
A GYED-ed is kb. ennyi lesz, mert a táppénz is a fizud 70%-a, és a GYED is annyi. A TGYÁS annyival több, hogy azt a fizetés átlagából számolják, tehát abba beleszámít ugye a túlóra, a prémium, mindenféle. A táppénzes idõszak itt mindegy, mert a GYED-et a törzsbéredbõl számolják. Amúgy én is pécsi vagyok, én a családi pótlékkal szívtam meg nagyon, arra három hónapot vártam. Elkeverik a dolgokat, pontatlanok, satöbbi. Szóval készülj erre fel. És már most készülj arra is lélekben, hogy ha a MÁK-hoz akarsz telefonálni, akkor vagy foglaltat jelez a vonal, vagy senkit nem tudnak kapcsolni, mert az összes ügyintézõ mással beszél. Ha meg személyesen kell bemenni (a Szalai András úgyon van az ügyfélfogadás, az egészségpénztárnál), akkor ott 1. kosz van, büdös van, 2. reggel héttõl lehet szépen órákat sorban állni.

20 éves egyetemista vagyok, utánam és a két öcsém után kapunk családi pótlékot. Ha passziváltatom magam az egyetemen 1-2 félévre, attól még jár továbbra is a családi pótlék?

Legjobb válasz: ha passzív vagy, akkor nem hivatalosan nem jársz egyetemre. tehát ebben az idõszakban köteles vagy felnõtt bérletet venni a buszra, és a csp sem jár. sajnos. szóval ha egy mód van rá, akkor ne passziváltass.

ha passzív vagy, akkor nem hivatalosan nem jársz egyetemre. tehát ebben az idõszakban köteles vagy felnõtt bérletet venni a buszra, és a csp sem jár. sajnos. szóval ha egy mód van rá, akkor ne passziváltass.
szerintem így sem járna már utánad családi

Aki 3 gyerekkel van otthon anyaságin, ő mennyi pénz kap? Beleértve a családi pótlékot, meg mindenféle segélyeket ha igényelt? És azok milyen segélyek?

Még csak egy kislányom van,de érdekelne,hogy mennyi az annyi...Mivel munkalehet?ség az nincs.Bár 3 gyerek eltartása sem egyszer?...De azt hallottam hogy van aki 100 ezer ft-ot is kap,és se tankönyvet,se kaját nem kell fizetnie az iskolában.

Legjobb válasz: 28.500.- a GYET, amit a legkisebb gyermek 3. betöltött életévétõl a 8. betöltéséig jár. Feltétele, hogy legalább 3 gyermek legyen és egyik se legyen még 18 éves. Családi pótlék gyermekenként 16.000.- Tehát összesen havonta 76.500.- lenne a jövedelmed. Hogy ebbõl hogy lehet eltartani 3 gyereket, azt el se tudom képzelni. Ja, ingyenes lesz a tankönyv és az intézményi étkeztetés.

28.500.- a GYET, amit a legkisebb gyermek 3. betöltött életévétõl a 8. betöltéséig jár. Feltétele, hogy legalább 3 gyermek legyen és egyik se legyen még 18 éves. Családi pótlék gyermekenként 16.000.- Tehát összesen havonta 76.500.- lenne a jövedelmed. Hogy ebbõl hogy lehet eltartani 3 gyereket, azt el se tudom képzelni. Ja, ingyenes lesz a tankönyv és az intézményi étkeztetés.
NEM! Nem ingyenes az étkezés, csak féláron lesz. Tankönyvet nem kell venni, kölcsön tankönyvbõl tanulhatnak. De a kaja felét ki kell fizetni. A többi stimmel.
De ingyenes, mert a 3 gyerek miatt ugyanazok a kedvezmények illetik meg, mint a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülõt. 8. osztálytól kell fizetnie az étkezés felét, addig ingyenes.
Nehogy már megmondd nekem, nagycsaládosnak, hogy mi ingyenes és mi nem... természetesen csak féláron van az étkezés.
Érdekes... Nálunk a suliban ingyenes és a könyvek sem használtak.
Érdekes, mert mi is mindig vadiúj könyvekbõl tanultunk a tesómmal, ingyen. A kajáért tényleg kellett fizetni, de nevetségesen alacsony összeget. Van még jópár nagycsaládos kedvezmény, szóval ha úgy vesszük, akkor tulajdonképpen összejön a 100 ezer havonta (pl. távolsági buszon 90%-os kedvezménnyel utaztok, azaz egy diákjegy árából mind az öten). Mindamellett ahhoz, hogy három gyereket szépen felnevelj, kell egy jól keresõ férj is, mert 100 ezer sajnos nem túl nagy összeg, amikor egyszerre mondjuk három télikabátot és csizmát kell venned, vagy három mozijegyet, ha szórakoznának a gyerekek, vagy három tandíjat a zeneiskolába. Bár mi a legtöbb különórán kaptunk kedvezményt, hiszen mindhárman mentünk, de még így is nagyon súlyosak ezek a kiadások. Meg persze az otthoniak is, pl. 1-1.5 kiló kenyér elfogy egy átlagos napon, tejbõl 2-3 liter is, minden sütibõl eleve dupla adagot kell készíteni... és naponta megtöltünk egy 12 terítékes mosogatógépet. És ez nem extrém. Szóval ehhez képest eléggé semmi az a 100 ezer.
A kérdező hozzászólása: Apuka most jól keres külföldön, de ki tudja hogy meddig.Köszönöm a válaszokat.Meggondolandó!!!
Csak úgy lehet ingyenes, ha esetleg sz önkormányzat állja a másik felét, de én nem tudok ilyen önkormányzatról... Az állam csak a kaja felét állja, ez biztos. Az könnyen lehet, hogy a könyvek újak, hiszen minden évben más könyvbõl tanitanak (nehogy éhen haljon a könyvgyártó cég...), de nem jegyzetelhet bele a gyerek, semmit se csinálhat vele, év végén vissza kell adni, csak kölcsönben van nála.
Elvileg igen! De mi soha nem adtunk vissza egyetlen könyvet sem és nem is kérték, csak az atlaszt! Pontosan azért, mert ami nekem jó volt, az alattam járóknak már nem.

Nemsokára lejár a GYES. Mit kapok a 3 éves gyerek után? Csak családi pótlékot? És azt újra meg kell igényelni vagy az jön magától folyamatosan?

Aki most ilyen helyzetbe van vagy túl van rajta az írjon kérlek, köszönöm

Legjobb válasz: Ha a gyerek betölti a három éves kort, akkor lejár a gyes és csak családi pótlékot fogsz kapni. Amíg tanul (kivéve a fõiskola, egyetem idején), addig jár neki.

Ha a gyerek betölti a három éves kort, akkor lejár a gyes és csak családi pótlékot fogsz kapni. Amíg tanul (kivéve a fõiskola, egyetem idején), addig jár neki.
Ja, az lemaradt, hogy a családit már nem kell újra megigényelni, az jön folyamatosan.
A családi pótlék alanyi jogon jár minden gyereknek. A lakóhelyeteken kaphattok még gyermekvédelmi támogatást ha a keresetetek nem haladja meg , ha jól tudom 1/fõ-re elosztott 33ezer forintot, tehát a kerettõl függ. Érdeklõdjétek meg és mindent amit adnak , igényeljétek.
Csak családi pótlék jár a 3 évét betöltött gyermek után. Tovább csak akkor jár, ha a gyermek tartósan beteg. A nehéz anyagi helyzetben élõk kapnak "rendszeres" gyermekvédelmi támogatástez egy évben kétszer júliusban és novemberben anyagi juttatás és nem kell fizetniük az óvodai iskolai étkezésért valamint a tankönyvekért.

Mennyi idö amig megkapom az egyszeri anyasági támogatást ha már igényeltem? Mitöl függhet az ideje? Ja, es a családi potlékot is innét kapom?

febr.27.-én voltam az államkincstárba csak sietettek mert zárora közelgett és elfelejtettem megkérdezni!bocsi csak olyan ujj nekem minden 3 hetes a manom es csak itt tudok informálodni köszi elöre is a válaszokat!

Legjobb válasz: Az egyszeri anyasági támogatást és a családi pótlékot is a MÁK fizeti száz éve. Honnan veszitek ezeket?

Az egyszeri anyasági támogatást és a családi pótlékot is a MÁK fizeti száz éve. Honnan veszitek ezeket?
családit is ha a munkahelyed nem kifizetõhely. az utalás kb. egy hónap volt nekem asszem.
Az anyaságit pár nap múlva megkapod, a családit kicsit késõbb. Nem egy helyrõl, az elöbbit a MÁK-tól, az utóbbit Ceglédtõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!