Találatok a következő kifejezésre: Az kap és családi (58 db)

A családi pótlék már a születés hónapjára jár.
Május 3.tól kapod, a határozat követõ hónaptól utalják, tehát júliustól, és minden hó 10.napjáig fogod megkapni.Az visszamenõleg járó összeget valószínûleg júliusban 1 összegben fogják utalni(úgy szokták).
2 vagyok.A gyest is.
A kérdező hozzászólása: köszi! És a gyes?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Így már világos.

Szülés után mennyi időre kapom meg az első juttatásokat? Az anyaságit, gyedet, családit? Ja és a 23. heti vércukor mérést megszokták ismételni?

Nemrég hallottam, mi igaz ebb?l? Debreceni vagyok

Legjobb válasz: A tgyást a szülés elõtti 28 nappal orvos igazolással tudod 180napra igénybe venni..az azt jelenti, hogy szülékor már azt kapod..utána a gyed jön a kicsi 2 éves koráig a többit nem irom, mert az most fog változni azt majd 2 év múlva kérdezd..illetve, rögtön a szüléskor igényelheted az egyszeri szülési támogatást amihez orvosi igazolás kell, hogy 4 szer voltál legalább tanácsadáson..ezeket vagy a munkahelyed intézi, vagy neked kell az oep-nél es az államkincstárnál igényelni igénylõlapokon. ha a tgyas-t kéred akkor le kell záratni a táppénzt és szólni a munkahelyeden, de ezt a sorrendet nem tudom, hogy mikor zárad le a tp-t és ahhoz képest mikortól igényeld a tgyást, de szerintem lezáratod a tp-t monjuk 10.-én és úgy kéred a tgyást, hogy 11.-étõl az jó, mert visszamenõleg fizetik, de max a szülés elõtti 28 napot számold ki!De kérheted késõbbtõl is, addig úgyis van a tp!

A tgyást a szülés elõtti 28 nappal orvos igazolással tudod 180napra igénybe venni..az azt jelenti, hogy szülékor már azt kapod..utána a gyed jön a kicsi 2 éves koráig a többit nem irom, mert az most fog változni azt majd 2 év múlva kérdezd..illetve, rögtön a szüléskor igényelheted az egyszeri szülési támogatást amihez orvosi igazolás kell, hogy 4 szer voltál legalább tanácsadáson..ezeket vagy a munkahelyed intézi, vagy neked kell az oep-nél es az államkincstárnál igényelni igénylõlapokon. ha a tgyas-t kéred akkor le kell záratni a táppénzt és szólni a munkahelyeden, de ezt a sorrendet nem tudom, hogy mikor zárad le a tp-t és ahhoz képest mikortól igényeld a tgyást, de szerintem lezáratod a tp-t monjuk 10.-én és úgy kéred a tgyást, hogy 11.-étõl az jó, mert visszamenõleg fizetik, de max a szülés elõtti 28 napot számold ki!De kérheted késõbbtõl is, addig úgyis van a tp!
Csak kérdés második feléhez tudok hozzászólni, nálunk (Pápa)a 26. héten van cukorterheléses vérvétel és ha nem jó az eredmény akkor be kell feküdni a kórházba és ott 24 órás diéta melletti vérvétel van, naponta többször.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat :) )

Át kértem postai útra az árvaságit és a családit így hányadikán kapjuk kb?

Legjobb válasz: Árva dagi nem tudom, családit 8-10 körül.

Árva dagi nem tudom, családit 8-10 körül.


Az egyszeri anyasági mindenhol ugyanannyi? Székesfehérváron mennyi most? Két gyerekre egyedülállóként mennyi családit kapok? És a gyes mennyi?

Legjobb válasz: Egyszeri anyasági mindenhol ugyan annyi. 64 ezer körül, pár 100 föle van. Esetleg a helyi önkormányzat is adhat plusz egyszeri támogatást, kérdezz utána. A családit nem tudom szerencsére

Egyszeri anyasági mindenhol ugyan annyi. 64 ezer körül, pár 100 föle van. Esetleg a helyi önkormányzat is adhat plusz egyszeri támogatást, kérdezz utána. A családit nem tudom szerencsére
Igen mindenhol ugyanannyi: 64.035.- A családi neked: 15.500x2 de itt megtudod nézni pontosan: http://www.hr-outsourcing.co.hu/index.php/TB/GYED-GYES-Anyas..

Önálló Társadalom biztosítási díj (TB) fizető vagyok! A kisbabám megszületése után (2013. december) is kell még a TB-t fizetnem vagy mivel kapok majd Családit És GYES-t ezért nem kell? Ha azokat kapom akkor jogosult vagyok az orvosi ellátásra?

Legjobb válasz: Gyes alatt nem kell külön TB-t fizetni, mert aki gyesen van, annak alanyi jogon jár a TB! Így igen, jogosult leszel ingyenes orvosi ellátásra. Gyesbõl 10% nyugdíjjárulékot vonnak le.

Gyes alatt nem kell külön TB-t fizetni, mert aki gyesen van, annak alanyi jogon jár a TB! Így igen, jogosult leszel ingyenes orvosi ellátásra. Gyesbõl 10% nyugdíjjárulékot vonnak le.
A szülés után már nem kell fizetni magad után, a gyessel együtt járni fog az ingyenes ellátás (vagyis a gyesbõl vonják majd le).
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mind a két válaszolónak:) ! Ment a zöld kéz:) ! Akkor szülés után egyszerûen "csak" nem fizetem be a következõ havi aktuális csekket? Vagy kell írjak valamit a NAV-hoz? Vagy ott automatikusan úgy is látni fogják?
A gyesbõl nem vonnak TB-t, az alanyi jogon jár a gyessel együtt. A bruttó gyes 28500 Ft, ebbõl 10% nyugdíj kerül levonásra, ami 2850 Ft, így kapsz majd 25650 Ft gyest. A TB-t nem vonják le, jár a gyes mellé az ingyenes orvosi ellátás.
Azt nem tudom, hogy a NAV-nál szólni kell-e. Elvileg, ha pl. december 10-én megszülsz, akkor december 10-tõl biztosított vagy, mert gondolom a szülés napjától kéred majd a gyest. Ezt majd a NAV-tól szerintem kérdezd meg.
Én eljártam ugyanezt januárban. Bementem megigényelni, elintézni, hogy magam után fizessem. Akkor már terhes voltam. Az ügyintézés végén megkérdeztem a nõcit, hogy mi lesz azután hogy megszülök. Azt mondta, szülés után be kell vissza menni, vinni a baba anyakönyvi kivonatát (vagy másolatát), és akkor ismét átvezetik papíron, hogy kijelentkezel, tehát hogy azután már nem magad után fizeted. Van egy olyan rész, hogy "Átvállaló neve, ...". Na ezt töltik majd ott ki, és ez lesz az állam, nemtom pontosan mi a megnevezés. Tehát igen, a szülés után majd be kell menni az anyakönyvi kivonattal (minél elõbb), és kijelentkezni. Mert ha nem teszed meg, akkor majd kiküldik a felszólítást, hogy nem fizettél. Kifizettetik veled, majd visszafizetik a pénzt, miután már le lesz papírozva, hogy te gyesen vagy. Tehát nagy macera, nem érdemes végigmenni ezen. Maguktól nem fogják tudni, hogy neked már nem kell fizetned.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek:) ! Nagyon hasznosak voltak a válaszaitok. Fõként köszönöm az utolsó válaszolónak:) !

Mikor kapom meg szerintetek az első gyes és családi pótlék összegét?

Szóval a pici március 26-án született, és a kitöltött nyomtatványokat(amit a MÁK oldaláról töltöttünk le) április 15én postáztuk ajánlott elsőbbségivel. Egyébként elvileg április 22ig volt érvényes az elöző gyes és csp. Ilyenkor vajon mennyit fogok kapni? (2010.áprilisában született a nagyobbik gyerekünk. S 2013 márc 26án a kicsi. ) Köszönöm ha válaszoltok.

Legjobb válasz: Május 15. ig elbírálják -illetv ez ma megtörtént ugye - es a következõ kifizetés el utalak neked is. Az június eleje lesz.

Május 15. ig elbírálják -illetv ez ma megtörtént ugye - es a következõ kifizetés el utalak neked is. Az június eleje lesz.
A kérdező hozzászólása: Ha jól tudom akkor csak 1 gyes jár, hiába van közös idõszak... Szerény véleményem szerint megkapom az egy gyest március végétõl(1 hét) az április teljest, meg a májust. S mindezt most juniusban... Plusz az egyszeri anyaságit és a 2 gyerekre járó csp-t.Ugye? Vagy rosszul gondolom???
Jol gondolod szerintem. :)
Gondolom a fiadra megkaptad áprilisban a márciusi gyest, így szerintem márciusra már nem jár semmi, mivel teljes hónapra kellett megkapnod a fiad után. Májusban nem kaptál gyest egyáltalán? Elvileg addig a napig el kellett az áprilisi gyest számolni, amelyik nap betöltötte a fiad a 3-at. A 2. gyerkõc után meg attól a naptól jár, amelyik naptól a fiad után már nem jár. Pl. a fiad betöltötte ápr. 10-én a 3-at, addig elszámolták részarányosan a gyest, 11-tõl pedig a 2. gyerek után kellene kapni. Nem tudom, hogy az igénylõlapon milyen dátumot írtál, mikortól kéred a gyest?
A kérdező hozzászólása: A nagy lány, a kicsi a fiu...de ez mellékes kérdés hogy melyiknek mi a neme:D Májusban csak 32vmennyit kaptam.Tehát részarányosan. Eddig 38500at kaptam, ami a gyes és csp. Az igénylõlapra márciustól kértük azt irtuk rá.
Ja, bocsi, nem tudom miért gondoltam, hogy a nagyobb fiú, biztos azért mert az én fiam is 2010 áprilisában született:)
A kérdező hozzászólása: :) Végülis mindegy mikor kapom meg, majd eltesszük:) Jól jön majd az...

Szeretném a családomat majd meglepni ha itt az idő, és ehhez szeretnék segítséget remélem kapok is?

Én itthon keratívoskodok. És arra szeretnék segítséget kérni, hogy kiscip?t szeretnék készíteni de sehogy sem találok hozzá mintát.

Legjobb válasz: Nézd meg itt a neten hátha van minta.SZABÁSMINTAprobáld így keresni.

Nézd meg itt a neten hátha van minta.SZABÁSMINTAprobáld így keresni.
A kérdező hozzászólása: Iazából lemaradt hogy gyöngybõl akarom megcsinálni és így elég nehéz szabásmintaként keresni
youtube-on esetleg van, próbáld meg ott. vagy: http://gyongyhobby.atw.hu/gyongyfuzes.htm talán itt találsz valamit köztük. De inkább horgolásos minta van a neten...
3-as vagyok, ez ugyan nem cipõ, de cumisüveg... estleg, ha tetszik, ezt is lehet: http://beadiecritters.com/patternindexframe.htm Kattints rá bal oldalt a keychain kategóriára (felülrõl az ötödik), alatta a patterns-ek közül a tools-t, aztán jobb oldalt megjelennek további kategóriák, ott a Miscellaneous-ben válaszd ki a baby bottle-t. Alatta van balerina cipõ is, lejjebb pedig cumik Pacifiers néven. ezt találtam, remélem tudo vmire használni...
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget cumisüvegre nem is gondoltam :D
igen
Én úgy tudom, nem lehet napi 8 órában dolgozni, kivéve, ha otthon teszed ezt. Ha munkahelyre jársz el dolgozni, valamennyivel kevesebb órát lehet - talán hatot - naponta dolgozni. Szerintem hívd fel az OEP-et, ott tudnak segíteni és biztosat fogsz tudni.
tartós beteg gyerek mellett, ha kapod az emelt családit dolgozhatsz 8 órában!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Sikerült felhivnom az államkincstárat is, és igen, tényleg lehet kapni, 8 órás munka mellett is!
Én lányom is tartósan beteg allergiás asztmás, kapom az emelt családit és a gyest. Nem függ össze a tartósbetegség a munkával, ugy értem, ha a gyerek elmult 1, 5 éves, akkor lehet napi 8 órában dolgozni, a gyes jár! Tartósan beteg gyerek esetében pedig 10 éves koráig. Én is visszamentem dolgozni, 8 órában!

Ha tartósan beteg 8 éves gyerek kapja az emelt szintű családi pótlékot, és a közgyógyellátást is, jogosult lehet GYES-re 10 éves koráig?

Legjobb válasz: Természetesen igen,mégha az anyuka 8 órában dolgozik is,tehát mindenképpen.

Természetesen igen, mégha az anyuka 8 órában dolgozik is, tehát mindenképpen.

Az kap gyest és családi potlékot akinek nincs munkehelye?

köszönöm a válaszokat elöre is!

Legjobb válasz: Hát azért elég nehéz elleni csak gyesen... de tényleg alanyi jogon jár mind a kettõ, amit kérdeztél.

Hát azért elég nehéz elleni csak gyesen... de tényleg alanyi jogon jár mind a kettõ, amit kérdeztél.
Igen kap mindenki én kijártam a sulit és terhes lettem , szóval nem is dolgoztam . És most kapok gyes, csaldi 38.000ft.
Gyes sajnos mindenkinek jár, ami egyáltalán nem igazságos. Huszonnégyezerpárszáz ft most az összege.De nagyon itt lenne már az ideje, hogy munkaviszonyhoz kössék ezt is. Félre ne értsd, ha aki huszonéveskorig felsõoktatásban tanul, és úgy szül azt mondom kapja. De amint tudjuk vannak jó sokan, akik 16év körül kimaradnak általánosból, aztán majdnem nyugdíjig elvannak gyesen, és eszük ágában nincs sem nekik, sem a párjuknak dolgozni soha. Na ezeknek egyetlen forintot nem adnék soha. Azon a pénzen építenének gyerekotthonokat inkább, és aki nem hajlandó a munkából eltartani a gyerekét, annak nem segélyt kéne osztogatni, hanem elvenni a gyerekeket tõle. Mindjárt nem szülnének meggondolatlanul, hogy az tartsa el aki dolgozik.
Kedves utolsó válaszoló! Valami gondod van az olvasással, vagy a szövegértéseddel???? Olvasd el talán még párszor a 2-ik választ oké?? De ha felfogási gondjaid vannak, akkor inkább ne írj kommentárt!!!!!
Kissé eltévedt a kérdés, de mindegy. Családi pótlék mindenkinek jár, hiszen azt elvileg a gyerek kapja. Iskolakezdésig alanyi jogon jár, utána attól teszik függõvé, hogy a gyerek tényleg jár-e iskolába. GYES annak jár, aki biztosítva van (ha jól todom). Tehát annak, aki dolgozott, tanult, vagy pl. munkanélkülin volt, vagy maga után fizette a biztosítást. Én legalább is így tudom, de lehet, hogy annak is jár, aki nem fizet tb-t.
Második válaszolónak: szerintem az állami intézmény nem kerülne többe, mint az anyának adni a gyest? Kicsit gondolj bele. És azért, mert korán jön a baba, még nem mindenki felelõtlen, aki teherbe esik. És õ miért maradna pénz nélkül? És miért kéne elveni tõle, ha szereti és gondozza, és fel tudja nevelni? Nekem nem kevés anya van a környzetemben, aki 18 alatt szült, és csodás felnõtt gyerekei lettek, semmit nembánt meg. És igen, alanyi jogon jár a gyes és a családi pótlék, nem kell hozzá munkaviszony. De azért jobb várni még pár évet, és egy alapot termetnei a babának.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!