Találatok a következő kifejezésre: Az kap és (1827 db)

Rendelt már valaki az Otto webáruházból? Milyen a minősége a cuccoknak? Azt kapod és úgy néz ki, ahogy a képen van és várhatod?

Legjobb válasz: Én már rendeltem többször régebben, nagyon lutri. Volt, ami pont úgy nézett ki, de olyan is akadt, ami köszönõviszonyban sem volt a képen látható ruhadarabbal (ócska anyag, egyenes karcsúsított helyett stb.). Ez akkor nem volt gond, mert Budán volt egy telepük, ahová be lehetett vinni, és szó nélkül visszaadták a pénzt. Nem tudom, ez mûködik-e még, évek óta nem vásároltam tõlük.

Én már rendeltem többször régebben, nagyon lutri. Volt, ami pont úgy nézett ki, de olyan is akadt, ami köszönõviszonyban sem volt a képen látható ruhadarabbal (ócska anyag, egyenes karcsúsított helyett stb.). Ez akkor nem volt gond, mert Budán volt egy telepük, ahová be lehetett vinni, és szó nélkül visszaadták a pénzt. Nem tudom, ez mûködik-e még, évek óta nem vásároltam tõlük.
Én egyszer rendeltem (ezt: http://www.otto.hu/d-5428293-ruha-chillytime.html) és pontosan olyan, mint amilyen a képen, az anyagával a gyönyörû színével és a minõségével is elégedett vagyok :) vlamint a karcsúsított szabásával is, de mint mondtam csak 1x volt de, ha látnék jó árban valamit amire szükségem van, rendelnék ismét.
Az OTTO egy nagyon régi nemzetközi cég, Magyarországon is már 20 éve, hogy jelen van. Akkoriban hazánkban a magánszemélyeknek még nem volt számítógépe, illetve internete (magyar weboldalak is alig léteztek), így az OTTO is - szinte egyedüliként - katalógusos megrendelésekkel dolgozott. (Ahogy a weboldal mellett dogozik még ma is.) Vagyis nagyok, régiek, mondhatni tõsgyökeresek, s mint ilyen, náluk a név kötelez. ...Emellett saját tapasztalat alapján is megbízhatónak tartom a céget: anno, 16-18 éve többször rendeltem tõlük katalógusból, és sose volt panaszom a teljesítéssel, illetve a kapott termékkel. Szóval jó szívvel tudom õket ajánlani.

Igaz, hogy tázpénzt csak az kap akinek az elmúlt 2 évban már van 180 bejelentett munkanapja, és tényleg ennek átlagából számolják ki mennyit kapsz?

Nekem lenne 180 munkanapom, mert április óta dolgozom, de kiderült,hogy csak 4órára jelentettek be. Ami nem számít bele. most is dolgozom de ameddigre meglenne a 180napom már megszültem a babámat.

Legjobb válasz: Valahogy így van. Én is áprilistõl vagyok bejelentve és októbertõl táppénzem vagyok és hat órásba voltam bejelentve és így kapok táppénzt május 12-ig. május 21-re vagyok kiírva. Az Oep-nél azt mondták, hogy a szülés várható ideje elõtt 28 nappal menjek el tersességi gyermekágyi segélyre. Így kíhuzom végig. Úgy, hogy szerintem bele számít a 4 órás ha a 6 órás beleszámít. De kérdezz rá az oep-nél az a legbiztosabb. Ja és így kapok 33 ezret kapok egy hónapra és 50 ezerrel voltam bejelentve.

Valahogy így van. Én is áprilistõl vagyok bejelentve és októbertõl táppénzem vagyok és hat órásba voltam bejelentve és így kapok táppénzt május 12-ig. május 21-re vagyok kiírva. Az Oep-nél azt mondták, hogy a szülés várható ideje elõtt 28 nappal menjek el tersességi gyermekágyi segélyre. Így kíhuzom végig. Úgy, hogy szerintem bele számít a 4 órás ha a 6 órás beleszámít. De kérdezz rá az oep-nél az a legbiztosabb. Ja és így kapok 33 ezret kapok egy hónapra és 50 ezerrel voltam bejelentve.
A kérdező hozzászólása: Táppénzt!:) Bocsánat nem ellenõriztem mit írtam mielõtt elküldtem. De azért remélem még kapok válszt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor felhívom az oepet!
Kapsz táppénzt, csak mií a 8 órás munkaidõ 1 napnak számít táppénzjogosultság szempontjából, a 4 órás fél napnak.
Táppénzt mindenképp kapsz, annyi idõre, amíg dolgoztál, ha 4 órában, akkor fél nap után, ahogy az elõttem szóló is írta. A 180 nap a gyedhez kell, hogy a fizud alapján kaphasd. Mindenképp kapod majd az alapot, ami kb. 30 ezer körül van, de ha megvan a 180 napod, akkor az átlagkereseted 70%-át fogod kapni, ami akár sokkal több is lehet az elõbbi összegnél. Nem biztos, hogy az oepet kell felhívnod, nem adnak korrekt tájékoztatást - nem szeretnek fizetni - nekem is egy könyvelõ intézte, aki jártas ezekben a dolgokban. Én jelenleg táppénzt kapok, majd pedig a gyedet, ami a fizum 70%-a lesz.
A kérdező hozzászólása: És azt nem tudod véletlen, hogy a GYED 180 napjába bele tartozik a 4órás munkaviszon? Az is jó ha fél nap.
persze, hogy beletartozik.a 4órás munka is munka, ha fõállású 4órás vagy.

Férfiak, valaki kapja az enbrel injekciót? Két éve kapom és szeretnénk a párommal babát de a doki azt mondja még kapom a gyógyszert nem tudok gyereket csinálni! Volt már valaki igy?

Legjobb válasz: szia! Mire kapod az injekciót??? nem lehet kiváltani valami mással? vagy gyógyszer helyett valami természetes dolog???? üdv. :-) "Az Enbrel közepesen súlyos vagy súlyos reumás ízületi gyulladásban (reumatoid artritisz), pikkelysömört kísérõ ízületi gyulladásban, súlyos, a csigolyák összecsontosodásával járó kisízületi gyulladásban (spondilitisz ankilopoetika) és közepesen súlyos vagy súlyos pikkelysömörben (pszoriázis) szenvedõ felnõtteknél (18 éves kor vagy a fölött) alkalmazható "

szia! Mire kapod az injekciót??? nem lehet kiváltani valami mással? vagy gyógyszer helyett valami természetes dolog???? üdv. :-) "Az Enbrel közepesen súlyos vagy súlyos reumás ízületi gyulladásban (reumatoid artritisz), pikkelysömört kísérõ ízületi gyulladásban, súlyos, a csigolyák összecsontosodásával járó kisízületi gyulladásban (spondilitisz ankilopoetika) és közepesen súlyos vagy súlyos pikkelysömörben (pszoriázis) szenvedõ felnõtteknél (18 éves kor vagy a fölött) alkalmazható "
A kérdező hozzászólása: Derekam fájt nagyon, már 10 éve és ott találtak egy , gyulladásban lévõ pontot már 2 éve kapom, és szoltam a dokinak hogy babát szeretnénk , azt mondta hogy augusztus 8-ikán leállítjuk, két hét mulva kimegy a szervezetembõl akkor helyre áll a rend!De mondta a doki , hogy van 10%esélye hogy igy is teherbe tudom ejteni a barátnõmet , és semmi gond nem lenne , nemsokára letelik csak kíváncsi voltam valakinek sikerült e már így
Szia megtudhatnám, hogy mire jutottatok idõvel? En most váltottam Humiráról Enbrelre és a dokim azt mondta hogy ha majd szeretnék gyereket abba kell hagynom elõtte az injekciokat 4 honappal, kulonben baja lehet a magzatnak ...


Ha később kell babátok mint szokott 1-2 órával akkor is annyiszor eszik mintha korábban kellne? És azt kapja enni amit szokott vagy már a következő hamit kapja.

Nálunk álltalában 7-8 körül kell ilyenkor tápszer.10-11 gyümi,13-14 főzelék, 16-17 téjpép, fél 9 tápszer. Szóval 5 ször eszik. de ha 10kor kell fel akkor is tápit kap és kimarad a gyümi mert következőre már főzeléket kap.

Legjobb válasz: Szia! Én babám is így eszik, mint a tiéd, ezeket kapja! Nem kel soha 1-2 órával késõbb ugyan, max fél órával, de ha mondjuk el kell mennünk a babával valahova reggeli után, akkor kimarad a 10 órási gyümi, de akkor pótoljuk és ebéd után kapja meg!

Szia! Én babám is így eszik, mint a tiéd, ezeket kapja! Nem kel soha 1-2 órával késõbb ugyan, max fél órával, de ha mondjuk el kell mennünk a babával valahova reggeli után, akkor kimarad a 10 órási gyümi, de akkor pótoljuk és ebéd után kapja meg!

Gyerektartást az anya kapja és elissza valamit magára költi! Hogyan lehetne elintézni, hogy a párom kapja?

19 éves már és velem lakik albérletben. Eddig az anyjával lakott, a hivatalos lakcíme oda van bejelentve. Az apját felhívtuk, hogy utalja a páromnak ezentúl az ő számlájára, de azt mondta ahhoz egy másik bejelentett lakcím kell... nos utalást én erre nem találok, egyszer már el akarta érni azt, hogy ne fizessen, esetleg megint valami ilyesmire készülhet? vagy tényleg kell egy új lakcím? hiszen bankszámlára való utalással egyszerűen megoldható lenne, hogy ne az anya kapja, aki eddig se a lányára költötte hanem saját magára... mit csináljunk? nagyon fontos lenne a mihamarabbi döntés, az albérletbe nem lehet bejelentkezni a főbérlő nem engedi...

Legjobb válasz: A gyerektartás ügyben el kell menni intézkedni, mert van rá mód, hogy a párod kapja, ezt az anyja nem tudja megakadályozni. Ha a jelenlegi helyetekre nem tudtok bejelentkezni, akkor jelentkezzen be a lány az apjához, vagy a te szüleidhez. Amelyik kézenfekvõbb. De nem is biztos, hogy szükség van erre, elõbb intézzétek azt, hogy ne az anya kapja.

A gyerektartás ügyben el kell menni intézkedni, mert van rá mód, hogy a párod kapja, ezt az anyja nem tudja megakadályozni. Ha a jelenlegi helyetekre nem tudtok bejelentkezni, akkor jelentkezzen be a lány az apjához, vagy a te szüleidhez. Amelyik kézenfekvõbb. De nem is biztos, hogy szükség van erre, elõbb intézzétek azt, hogy ne az anya kapja.
Én ugyan átjelentkeztem a páromhoz árvajáradék ügyében, de elvileg nem lett volna kötelezõ. Mivel nagykorú, megadhat saját bankszámla számot tudtommal.
A kérdező hozzászólása: megadtuk a saját bankszámla számot, de azt mondta kötelezõ, bár én nem értem miért, eddig utalást nem találtam rá...
Szerintem ez csak kibúvó :) Máshova nem tudtok bejelentkezni? Akár a te szüleidhez, vagy nagyihoz, bárhová. Senki se fogja nézni, hogy tényleg ott lakik-e a párod.
Mi köze a bejelentett lakcimnek a gyerektartás utalásához. A párod nyisson bankszámlát, és oda utalja az apja a gyerektartást. Ezt akár biróságon is kérheti, ha nem vergõdnek zöldágra az apjával. Inkább szerintem kibúvót keres a fizetés alól. A párod még nappali tagozaton tanul, hogy jár neki 19 évesen a gyerektartás?
Az apa nem utalhatja csak úgy a lánynak a pénzt, mert a gyerektartást hivatalosan a másik szülönek kell megkapnia. Ha nem az anya számlájára utalja, akkor az anya feljelentheti és neki IS ki kell fizetnie visszamenöleg a pénzt, amit a gyereknek adott. Ezt csak akkor lehet megváltoztatni, ha hivatalosan intézik el. De mivel a baátnöd már elmúlt 18 éves, ezért neki nem gyerektartás, rhanem (jogi nyelven) rokontartás jár. A gyámhatóságok kell neki érdeklödni, ott megmondják, hogy milyen úton tudja HIVATALOSAN elintézni, hogy az apa ezt a pénzt neki utalhassa.

Ha létezik az, hogy amit adsz, azt kapod vissza, akkor ha csinálsz valamit, és visszakapod valakitől, akkor az a valaki is visszakapja majd utánna, aki visszaadta neked? Igy működik ez?

Legjobb válasz: Ugye te is érzed, hogy túlbonyolítottad?! Elég erõs kávét ihattál, hogy így felpörögtél tõle...:-) Ez az adok- kapok az" amilyen az adjon'isten, olyan a fogadj'Isten" mondáson alapszik. Ennyi. Ja, és látod: adtál egy kérdést, és máris kaptál egy választ, tehát majd egyszer én is kapok egy választ...:-) Legyen jó hétvégéd! VS

Ugye te is érzed, hogy túlbonyolítottad?! Elég erõs kávét ihattál, hogy így felpörögtél tõle...:-) Ez az adok- kapok az" amilyen az adjon'isten, olyan a fogadj'Isten" mondáson alapszik. Ennyi. Ja, és látod: adtál egy kérdést, és máris kaptál egy választ, tehát majd egyszer én is kapok egy választ...:-) Legyen jó hétvégéd! VS
Sõt, amikor tetû vagy valakivel, az neked is elég rossz. Ha pedig mindig elnyomod magadban az ilyesmit, akkor a kínkeserves halál is elég rossz lesz neked. Nem kell mindenféle következõ életre meg végítéletre várnod, hogy tudd, mi a jó neked is. Nem feltétlenül mások rovására lesz valami számodra kellemes vagy hasznos, sõt. Innentõl nyomon vagy :)

Mennyit szánsz vagy mennyit szántál karácsonyra ajándékra a gyermekednek? Ha van kedved azt is leírhatod mit kap és hány éves.

Legjobb válasz: 1,5 éves a fiam, tõlünk egy 7500 forintos fejlesztõ játékot kap. Anyukámtól egy nagy autót (imádja az autókat), csizmát és ruhákat kap, apuéktól kisasztalt kisszékkel, keresztanyámtól kozmetikumot és meglepit (mi sem tudjuk mi az). Ezeket nem tudom mennyibe kerültek.

1, 5 éves a fiam, tõlünk egy 7500 forintos fejlesztõ játékot kap. Anyukámtól egy nagy autót (imádja az autókat), csizmát és ruhákat kap, apuéktól kisasztalt kisszékkel, keresztanyámtól kozmetikumot és meglepit (mi sem tudjuk mi az). Ezeket nem tudom mennyibe kerültek.
Nem számoltam össze, de ezeket vettük: 5 évesnek: lego, 4 könyv, autók a Verdák c. mesébõl (4 db), társasjáték, 3 pici repülõgép, 2 puzzle 10 évesnek: 2 könyv, egy plüss, mp3 lejátszó, társasjáték, logikai játék, óra. 14 évesnek: telefon, memóriakártya, könyv, logikai játék, társasjáték, óra. A mamáktól ruhákat kapnak.
8 hònapos a kislànyunk, egyik nagyitól fp guruló kutyus, màsiktól sapi, gyapjú peluskülsõ, tölünk itthoni cinege cipõ, jàràssegitö. össz. 15 e ft., mindenkitõl 5-5 e.
A lányaim a Fakopáncstól kapnak faékszereket, nyomdát, nagyítót, hangszereket, kirakót, pónikat (ezek a legkisebb játékok, de a legdrágábbak, mert My Little Pony-sok), babaszobába mûanyag bútorokat, és használtan vettem egy gyönyörû pónikastélyt. Ezek nem voltak összesen 10 forint értékûek, pedig gyönyörûek. A mamáktól kapnak ruhákat, kabátot, csizmát (az én gyerekeim ruhát is szeretnek kapni, lehet dicsekedni az oviban), és egy beltéri nagy hintát. Ezek a dolgok is kb 15 ezerbe kerültek, mert nekem kellett megvenni õket. Úgyhogy szerintem 25 ezerbõl nagyon szép karácsonyi ajándékaik lesznek.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kisfiam 4 eves lesz par het mulva. Bocsi de megprobalok kepekre rakeresni es linkelni mert konnyebb mint korulirni a jatekot neha. :) 1. Tollunk, Lego, 4+ eveseknek a 4635-os autos set (par honapja tertunk at a duplorol a sima legora es nagyon szereti). Meg a nyaron vettem a Tescoba learazva 4200Ft-ert. 2. Tollunk, Meccanobol az 1-es szintu kezdo szett. Szinten Tescoba vettuk meg oktober elejen leertekelve 4000Ft: [link] 3. Tollunk, dinoszauruszos kepeskonyv 900Ft 4. Tollunk dinoszauruszos puzzle kirako 1400Ft 5. Tollunk tarsasjatek 1600Ft: [link] 6. Nagybacsitol, Playmobil 5150 urhajo, nem tudom mennyert vette: [link] 7. Anyai Nagyszuloktol, 86 db.-os geomag magneses epito es disney mesekonyv. A geomagot mar regen megvette kb. 9ezer volt ha jol emlekszem: [link] 8. Baratnomtol matricas gomb mozaik kepkeszito es valamilyen mese dvd: [link] Nagyneni, clics autos epito (mar van neki ilyen vonatos valtozatba. Szulinapjara kapta es nagyon szereti, igy keszletbovites). Kb 6000-ert vettek: [link] Apai nagyszulok: carerra go forma 1-es autopalya. 10000Ft korul vettek. Kisfiam imadja. Par honapja jatszott vele egy szulinapi bulin. Ugyhogy ezt kert a telapotol es a nagyszulok vettek meg. [link] Tehat apatol es tollem olyan 12ezer eretkben kap ajandekot. Meg veszek neki egy kis csokit. A tobbi a csalad tobbi tagjatol van.
Kb. 10 ezer mi, a szülei és 10 ezer az én szüleim és nõvérem. 3, 5 éves a kislányunk. Kap babakészletet, beszélõ papagájt, kisvakondos nyomdát, hordozható játékkonzolt és egy pötyit. Memória kártyára is gondoltam, lehet, azt még kap, mert nagyon ügyesen találja meg a párokat. Ezeket összesen kapja.
2, 5 éves a lányunk, egy 6 ezer forintos Pinkie Pie interaktív pónit kap és egy kutyás éjszakai fényt. Szerintem az szülõk rengeteget költenek ilyenkor. És még azt mondják válság van. Én igyekszem ésszerû határokon belül maradni.a karácsony nem a nagyzolásról szól, hanem a szeretetrõl, a közösen eltöltött pillanatokról.
Mi nem veszünk csak úgy játékot, ajándékot a gyerekeknek, csak eseményre. Nagylányom utoljára szeptemberbe kapott 3-ik szülinapjára a kicsi meg nyáron az elsö szülinapjára. Ìgy karácsonykor mindig nagyobb dolgot kapnak. Közösen kapnak egy lego duplo vonatot(nagy szett, használtan vettem interneten), közös még a playdoh gyurma és play mais(ezek pl aldiban voltak akciózva a összel és nem adtam oda nekik, hanem eltettem karácsonyra). A kicsi egy furreal kutyát kap a nagy meg egy interaktív puzzelt. èdes anyám és anyósom valami apró játékot és ruhákat vettek. déditöl pedig tündéreket kapnak(nekem kellett megvenni). Még kb 30.000Ft van lógoban a családtól amit elvárnának, hogy a gyereknek vegyek játékot, vagy rájuk költsek, de mindenük megvan, így azt eltettem, majd tavaszi ruhákra jó lesz. Összegben foggalmam sincsen. Nem akarunk elszállni, de mivel ök most húsvétig semmit nem kapnak, így azért nem is fukarkodunk. Sajna ismerek olyan családot, ahol még novemberben is kapott a gyerek csak úgy nagydoboz legót, de a fa alá csak valami apróságot meg ruhát kap. Èn gyerekként imádtam a fa alatt ajándékot kapni és évközben nem is kellett nagyon semmi.
2 éves múlt a lányunk. Legót, könyvet és Maya plüssöt kap tõlünk, kb 20e-be kerültek. Apránként vettem meg õket az utóbbi hónapokban. A családtól nem tudjuk, mit kap, meglepetés lesz :-)
A családtól kap (tehát nagyszülõktõl és tõlünk) egy nagy közös ajándékot. 65 ezerbe kerül. A nagy részét apukám fizeti, mert így szerette volna. Mi 10 ezerrel szállunk bele!
Kisfiam még kicsi 1, 5 éves, neki tavaly is, idén is jelképeset vettünk. Idén a tescoban találtunk egy ilyen kis kocsit, amiben az ABC betûi vannak kocka formában, 2500 körül volt akciósan. (Múlthéten ugyanez már 8000 Ft volt..) Kislányom 6, 5 éves, õ Üvegfesték készletet kap 5000 Ft értékû + hajkrétát ami 2900 Ft volt. Remélem örülni fognak!:) Költöttem volna többet is, de minek? Nem az a célom, hogy a karácsonyt a hatalmas ajándékokhoz kapcsolják. Ajándékhoz kapcsolhatják, evidens, hogy errõl is szól, de szeretnénk normál keretek között maradni. Emellett még több családtagnak is vásároltunk (13-nak), épp tegnap számoltam össze 55.000-t költöttünk összesen. Úgy érzem sok, de amiket itt már hallottam-olvastam, ez még a normális kategória :)
Pici, 6 hónapos, kap egy Jumperoot, és lamaze játékokat 35.000ft A nagy 5 éves, Barbi autót kap, Barbi házat, playmobilt, fagyi forgatag, ea polip gyurma készletet. Ez 60.000 volt, de a felét vissza kaptam a Tescóban utalványban, szóval õ is 30.000-ért kap. Ebbe az egyik Mami adott 15.000 Ft-ot. A másik Mami talán hoz majd valamit.
3, 5 évesnek: futóbicikli, Zhu-zhu höri, társas. Kb 20.000 Ft 2 évesnek: ugyan az, mert mindig egyformát szeretnének 6 hónaposnak: FP pocakpárna, kiskutyás csörgõ, tanuló kutyus. Ez is kb. 20.000 Ft. Így összesen 60.000 Ft-ot költünk a gyerekekre.

Miért van az, hogy akinek nyelvvizsgája van 28 többletpontot kap és aki hátrányos helyzetű pedig 40 többletpontot?

Az a bajom,hogy vannak a városunkban olyanok,akiknek semmi bajuk nincsen csak,hogy több pontjuk legyen elköltöznek a szomszédba,nagymamához és máris van 40 pontjuk!Undorítónak tartom,hogy ilyet csinálnak meg az emberek,főleg olyanok akiknek orvosok a szülei.Én örülök,ha felvesznek,oda ahová szeretném,izgulok,neki meg 30 ponttal több van,mint tavaly és majd lesz valahogy!

Legjobb válasz: Már ne is haragudj, de attól hogy valaki a nagyihoz költözik nem kap 40 többlet pontot, ezzel nem játszható ki a rendszer.Hátrányos helyzetért 20 pont jár, halmozottan hátrányos helyzetért jár a 40 pont. hátrányos helyzetû jelentkezõ: aki középfokú tanulmányai során családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyzõ védelembe vett, illetve aki után rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítottak, illetve rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, vagy állami gondozott volt, halmozottan hátrányos helyzetû jelentkezõ: aki a tankötelessé válásának idõpontjában törvényes felügyeletét ellátó szülõje, - a gyermekek védelmérõl és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott eljárásban tett önkéntes szülõi nyilatkozat szerint - legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezett, valamint az, akit tartós nevelésbe vettek. Nos ha ezt elolvastad és érted is jogilag hogy néz ez ki, akkor tudhatod hogy nem olyan egyszerû elintézni, hogy valakit a jegyzõ védelembe vegyen visszamenõleg..stb. Ugye te is érzed hogy talán butaságot írtál a kérdésedben... Aki kap ilyenért pontot hidd el annak nehéz sorsa van..sokkal nehezebb neki tanulni, mint egy normál család gyerekének.

Már ne is haragudj, de attól hogy valaki a nagyihoz költözik nem kap 40 többlet pontot, ezzel nem játszható ki a rendszer.Hátrányos helyzetért 20 pont jár, halmozottan hátrányos helyzetért jár a 40 pont. hátrányos helyzetû jelentkezõ: aki középfokú tanulmányai során családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyzõ védelembe vett, illetve aki után rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítottak, illetve rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, vagy állami gondozott volt, halmozottan hátrányos helyzetû jelentkezõ: aki a tankötelessé válásának idõpontjában törvényes felügyeletét ellátó szülõje, - a gyermekek védelmérõl és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott eljárásban tett önkéntes szülõi nyilatkozat szerint - legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezett, valamint az, akit tartós nevelésbe vettek. Nos ha ezt elolvastad és érted is jogilag hogy néz ez ki, akkor tudhatod hogy nem olyan egyszerû elintézni, hogy valakit a jegyzõ védelembe vegyen visszamenõleg..stb. Ugye te is érzed hogy talán butaságot írtál a kérdésedben... Aki kap ilyenért pontot hidd el annak nehéz sorsa van..sokkal nehezebb neki tanulni, mint egy normál család gyerekének.
Tény, hogy ez nem igazságos dolog, de egy másik nézõpontból: Nem mindenki engedheti meg magának, hogy több tízezer forintért csináljon nyelvvizsgát. Plusz nem mindenhol olyan a nyelvoktatás színvonala (tapasztalat), és a plusz óra meg megint csak pénz.
A kérdező hozzászólása: Te nem érted és valószínûleg nem olyanok társaságában vagy, mint én!Nem tudom, hogy te is jelentkezel-e felsõoktatásban!De nem írtam butaságot :) ) Ezt tényleg így csinálják, nézz utána ezeknek a csalásoknak!Szeptemberbe átíratta magát 5 osztálytársam magát máshova(és még kitudja, hogy mennyien) átíratták a lakcímüket, mindent amit kellett.És ezért, ha nem is 40 pont, még a 20 pont is sok. MAJDNEM EGY NYELVVIZSGA! Sajnálom, ha te olyan világban élsz, hogy azt hiszed, hogy az "teszi" magát hátrányos helyzetbe, aki rászorul!:)

ECL nyelvvizsgán voltam júniusban. Az írásbeli része sikerült de a szóbeli nem. Akkor, hogy lesz kapok az írásbeliről külön valami papírt vagy majd egybe kapom? És akkor az írásbeliről mikor kapok papírt?

Legjobb válasz: Kapsz az írásbelirõl külön papírt, kb egy hónap ha már megvan az eredmény (nem sietik el). A szóbelirõl meg majd csak akkor ha az is sikerül és az is külön lesz.

Kapsz az írásbelirõl külön papírt, kb egy hónap ha már megvan az eredmény (nem sietik el). A szóbelirõl meg majd csak akkor ha az is sikerül és az is külön lesz.
A kérdező hozzászólása: köszi
Keményfedelû bizonyítvány kapsz, elég sokára.

Melyik az első védőoltás amit kap a baba, mikor kapja és belázadosik e tőle?

Legjobb válasz: Az elsõ a bcg és még a kórházban megkapja. A másodikat akkor kapja, amikor betölti a 2 hónapos kort.

Az elsõ a bcg és még a kórházban megkapja. A másodikat akkor kapja, amikor betölti a 2 hónapos kort.
Nem mindegyik lázasodik be, az enyének sem volt láza.
Én ma viszem szegénykémet, holnap leírom a tapasztalatot...:-(
2 hónaposan kapja meg az elsõ védõoltást! ezt a fajtát a combjába kapta nekem a babám!!nem lett tõle lázas de azért borogatni kellet neki a lábát!!egy pár napig meg lesz duzzadva a lába ! szerintem mindent leírtam grat a babához!
Pénteken vittem a babámat a második oltásra, az elsõt még a kórházban beadják, ez a BCG, ami tuberkolózis ellen véd. A második az IPV+Hib ez a gyerekbénulás és influenza b ellen nyújt védelmet. Az én kislányom nem lázasodott be, nem dagadt meg az oltás helye, de nagyon nyûgös volt utána, és mivel nekem kellett lefogni...:-((, így csak apa volt neki jó egész nap, nálam sírt. Hál' isten azóta "megbocsátott", de álmában egyszer-kétszer felsír.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!