Találatok a következő kifejezésre: Az jelent gondot, hogy a (27 db)

Gyermektartási kérelmemet beadtam a biróságra az apa ellen. Jelenleg nem dolgozom, az élettársam keresetéből élünk. Mennyire jelent gondot hogy most nincs munkahelyem? Tanfolyamra járok.

Legjobb válasz: Visszamenõlegesen is megítélik a gyermektartást. Ha az apána sincs jövedelme, arra is van megoldás. Érdeklõdd meg a helyi családsegítõben. (Ha az élettársad nem keres túl sokat, valószínûleg jogosult vagy a rendszeres gyermektámogatási segélyre is - nem biztos, hogy pont ez a neve.)

Visszamenõlegesen is megítélik a gyermektartást. Ha az apána sincs jövedelme, arra is van megoldás. Érdeklõdd meg a helyi családsegítõben. (Ha az élettársad nem keres túl sokat, valószínûleg jogosult vagy a rendszeres gyermektámogatási segélyre is - nem biztos, hogy pont ez a neve.)
Nekem okt.29-én volt a perem. Apukának a munkahelyérõl kértek egy kereseti igazolást, annak a 16, 5 %-át kapom, mivel a közös gyermekünk neki már a 3. A volt felesége kapja a 2 gyerek után. Nem élünk együtt. Tõlem megkérdezte a birónõ, hogy hol dolgozom. Persze az ügyvédem már a keresetemben leirta, hogy GYED-en vagyok és más jövedelmem nincs, kérdezte, hol lakom, de nem tartozik a perhez. Apa elfogadta a birósági itéletet. Nem kértem visszamenõleg a gyerektartást, pedig 4 hónapos korától nem is jön a lányához. Most várom, hogy a novemberi fizetésébõl levonják és majd utalják a számlámra a pénzt.
Szerintem ehez semmi köze az élettársad fizetésének. Erre nem alapozhatna a bíróság, mivel bármilyen kapcsolat felbomolhat. Szóval igazából az élettársadat szerintem meg sem kéne említeni, de sajnos nem értek igazán hozzá.
És akkor mi van, ha nem ismerik el, hogy közös kasszán vannak (a kérdezõ és az élettárs)? Akkor végül is nem számít bele az élettárs fizuja. vagy nem? És tényleg, ha különmennének (ne adj isten) akkor meg a gyermek issza meg a levét, mert emiatt kevesebb pénzt utal az apa, Nem kötekedni akarok, félre ne értsétek, csak engem is nagyon érdekelne ez.
Ha jól értelmezem, akkor a gyerek nálad van, és te szeretnél az apukától gyerektartást kapni. Az ebben nem számít, hogy te nem dolgozol, a gyerektartást ugyan úgy megítélik, az apa fizetésének 15-25%-át, általában 20-at szoktak. Azt nem nézik, hogy te dolgozol-e, de ezért többet nem fogsz kapni. De nincs ezzel gond.
Elõzõ vagyok. A lányom 2008. március 10-én született, most 8 hónapos.
Már van megállapított tartásdíj? Vagy eddig nem is fizetett az apa tartásdíjat?
Én értek hozzá-pont ilyenekkel foglalkozok-valamilyen szinten fel kell tárni a vagyoni viszonyokat a gyt megállapításához tehát az élettárs keresete is számít.
A kérdező hozzászólása: Most megyünk majd elöször a biróságra, csak nem akarom hogy vájkáljanak az életünkben!
A kérdező hozzászólása: A másik az hogy a párom olyan 250-300 ezer ft körül keres, de ha ezt lebontjuk, ugye albérlet eleve egy 100 as.stb.tehat nem élünk fényüzöen, meg a tanfimat is õ fizeti.
A férjed köteles a gyermeked után tartásdíjat fizetni, függetlenül, hogy a veled együttlakó személyek fizetése mennyi, mert az a gyermeknek jár tõle, mint apától. A bíróságon meghatározható egy fix havi összeg, amit az apa minden hónapban kell, hogy küldjön, független a munkahelyétõl, és van hogy egy százalék lesz kb 20% kialakudva, ami az aktuális bérének a 20%-a, tehát ha nincs munkabére az utóbbi esetben fizetnie sem kell. A másik dolog nem értem az anyagiakat nálatok. Párom keres nettó 94 ezret, én 60 ezer táppénzt, majd szülési szabiin leszek- ez össz 154 ezer ft, mindjárt születik a baba, a lakáshitel 42ezer, a rezsi kb 40ezer, mégis beosztjuk. Ti pedig nem tudtok 250 ezret beosztani?-Elég vicces, de ettõl függetlenül jár a gyerektartás nektek!
Bocsika ez most nem a témához lesz! CSak az utolsónak üzenem, hogy nem mindenkinek elég annyi pénz, mint Nektek. Nagyon dícséretes, hogy kijöttök annyiból, de mi is pl 80 e hitelt fizetünk, mert autót is kellett vennünk, nem csak házat/lakást (ez mindegy) mert a férjem 50 km-re dolgozik, nagy cuccokkal kell járnia, tehát a busz szóba sem jöhet. Aztán a lakás után 63e FT illetéket kell törlesztenünk. AZTÁN: nekünk a gázszámla sem jön ki 40 e Ft-ból, nemhogy az össz rezsi, még fizetni kell a páromnak a nem olcsó benzint, amivel munkába jár minden nap 50 km-re. Van egy kutyánk, aki enni kér minden este. :) És még nekünk is kell enni. Ja és most jön nekünk is a gyerkõc. Szóval nem mindenki úgy él mint TI és nem azért, mert nagyobb lábon élnek, csak mondjuk nem szeretik a panelszomszédok zaját elviselni. ( sajnos nekem rosszak a tapasztalataim, de természetesen nagyon kedves, rendes szomszédaink is voltak). Bocsánat mégegyszer, hogy nem a témához szóltam, de ezt nem tudtam megállni. Ha tudnék magamnak is nyomnék egy piros kezecskét ezért. Mindenkinek minden jót!

Az jelent valami gondot, hogy a vércukor terhelésnél nagyon alacsony lett az eredmény?

75g-os cukros terhelés után 120 perc múlva 2,4 lett a cukrom, az éhgyomri pedig 4,02 volt, tehát a cukros víz el?tti magasabb volt.

Legjobb válasz: Valószínûleg nem teljesen pontosan végezték a vizsgálatot, sokat vártak a mintával. Ennek ellenére jó az eredmény, nem kell izgulnod. Nekem is alacsonyabb lett utána, igaz nem ennyivel.

Valószínûleg nem teljesen pontosan végezték a vizsgálatot, sokat vártak a mintával. Ennek ellenére jó az eredmény, nem kell izgulnod. Nekem is alacsonyabb lett utána, igaz nem ennyivel.
Hát azért nem jó ez az eredmény sem.A 2.4 miatt lehet majd még valamikor megnézik a cukrodat, mert 3.9alatti cukor sem jó már, mert az meg nagyon alacsony, és könnyen lehet a vége hypoglikémia...
Én is ugyanígy jártam. Nem kellett újra megcsinálni a terhelést, csak szóltak, hogy mindig legyen nálam valami étel vagy édesség, arra az esetre, ha lemegy a cukrom, és szédülnék. Ez nálam szerencsére nem fordult elõ a terhesség során. A védõnõ majd megnézi az eredményt, õ is mond véleményt. Nyugalom, most erre van csak szükséged!


Az milyen gondot jelent ha a 4d ultrahangon azt mondták, hogy hűű jó sokat iszik ez a gyerek, nagyon tele van a pocakja vízzel?

Legjobb válasz: Semmiféle gondot nem jelent, minden baba iszik a magzatvízbõl. A Tiéd pont akkor itta magát tele! Így fejlõdnek a szervei és a kis gyomra is! Ne aggódj! Ha gond lett volna, akkor szóltak volna! Ki fogja pisilni! :) Szép babavárást!

Semmiféle gondot nem jelent, minden baba iszik a magzatvízbõl. A Tiéd pont akkor itta magát tele! Így fejlõdnek a szervei és a kis gyomra is! Ne aggódj! Ha gond lett volna, akkor szóltak volna! Ki fogja pisilni! :) Szép babavárást!
szia!! nekem is azt mondták a 4d-n hogy nagy a pocakja, mert valószínûleg sokat ivott. de nem mondták volna hogy baj lenne. szóval szerintem emiatt ne idegeskedj:) Gyakorol a kis picur nyelni:)
Nekünk is azt mondták 4d-is és sima uh-on is nagyon telõdött a gyomra a kicsinek, de erre mindig azt mondták biztos több magzatvizet korgyolt.
az azért jó, mert akkor biztos van szép, jó mûködõ anyagcseréje, majd szépen kipisili :D nemhogy rossz, de jó :D jól "mûködik" :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, ez megnyugtató. Már azt hittem baj, hogy egy kicsit "falánk" vagy tán valami nem mûködik, hogy ezt így külön megemlítették.Na jó tényleg elég soknak tûnt benne a víz:-))))) Boldog babavárást Nektek!
Egyetértek az elottem szólókkal, ha valami gond lett volna, biztosan szóltak volna róla. Egyébként az én kisfiam az elso napokban sokat bukott, hányt is, de azt mondták, ez teljesen renben van, mivel sok víz volt a gyomrocskájában. Nálunk így távozott.

Mert van az hogy a hasam lent be szokot kemenykedni? 17 hetes terhes vagyok! Ki tud ebben segiteni? Mit jelent? Nem gond?

Legjobb válasz: méh összehúzódások miatt van.. magnéziumot szedjél!és ha lehet pihenj sokat!

méh összehúzódások miatt van.. magnéziumot szedjél!és ha lehet pihenj sokat!
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Sok pihi, magneb6, és ne izgulj, nem lesz gond.
Most várom a 6. at, az összes terhességem, a mostani is haskeményedõs. Emiatt veszélyezetett voltam, vagyok. Sok pihi, nem lesz semmi baj, azért szólj legközelebb a dokidnak. 16 hetes :)

Segitenetek? Nagy gondot jelent nekem az oltozkodes az izzadas miatt, mivel nagyon cikinek erzem azt, hogy a polomon 1 ora utan a suliban mar hatalmas folt van .

Nagyon hamar foltos lesz a polom , ezert legtobbet feketeben , vagy feherben jarok . Az izzadasom az csak a folt miatt zavar , mivel nem erzik . Rendszeresen mosakszom . Mit tehetek . Hazi praktikak ? Nem Magyarorszagon lakok.

Legjobb válasz: Solutio antisudorica

Solutio antisudorica
Télen elég necces ujjatlanokban mászkálni. :)
télen szerintem nem izzadsz bele a ruhába -_-
vagy vegyél fel ujjatlan felsõt, http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRzh5RSSNIgT-do6jVPh.. +izzadás gátló ;)
ÕÕ nem tudom. Én nagyon nyugodt vagyok és mégis nagyon izzadok. De amúgy én használtam antisudoricát, de nekem nem jött be plusz egy idõ után úgy viszketett és fájt tõle a hónaljam. Ha ritkán használtam akkor is.
A kérdező hozzászólása: enis leizzadok telen is , de annyira durvan , hogy a kotott pulcsin is at latszik ... es ha leveszek egy reteget peldaul akkor meg durvabb .. amugy nem vagyok kover . szerintem mar ideg alapon van ez az egesz
Ált. csak egy réteg van rajtam. :P
akkor leveszel egy réteget:D
Én beleizzadok télen is, de ezzel nem csak én vagyok így.
A kérdező hozzászólása: nalunk az orszagban nem lehet kapni
zöld kupakos vichy dezodor a legjobb erre.Nekem is erõs izzadásom van és nekem bevált picit drága DE szerintem mindenhol lehet kapni próbáld ki ha nem használ akkor a bõrgyógyász felír rá gyógyszert de szerintem a vichy hatni fog.Ja és unisex!!!
Én is olvastam sok jót róla, sajnos tapasztalatom nincs azzal kapcsolatban, de egy próbát megér!
A kérdező hozzászólása: talalok valami modot , hogy megszerezzem , . hallotam valamit a zsalya tearol is . az tenyleg hatasos?
amit az elsõ írt az nagyon jó! ha nálatok nem lehet kapni kérd meg egy ismerõsödet vagy barátodat ha van itt hogy küldjön neked.
A kérdező hozzászólása: koszi masodik , amugy lany vagyok
A kérdező hozzászólása: ideg alapon ugy ertem , hogy izgulok az izzadsagfolt miatt es akkor azert , gondolom . mert en is nyugodt tipus vagyok , valami bevalt tipp az antisudorica-n kivul esetleg?

A Pampers Premium Care pelenka a 4-es mérettől milyen? A háló hiányáról tudok, de egy izgő mozgó babánál már nem jelent gondot, az hogy a hátulja nem gumis?

Nagyon szerettem ezt a pelenkát,most 4-es méretre váltok. Az anyaga nagyon pihe puha.

Legjobb válasz: Nekünk most 5-ös van, és hátul sajnos nem gumis. Csalódtam benne. Az anyaga szupi, éjszakára használjuk, de elég fura így, hogy nem elég rugalmas, nem szeretem már annyira. A 4-esen talán még volt, de nem emlékeszem, bocs.

Nekünk most 5-ös van, és hátul sajnos nem gumis. Csalódtam benne. Az anyaga szupi, éjszakára használjuk, de elég fura így, hogy nem elég rugalmas, nem szeretem már annyira. A 4-esen talán még volt, de nem emlékeszem, bocs.
Én a sima pampers-t vettem múlt hónapban a 4-es méretben, azon nem volt. Nem nagyon jött be 1 pisi után már úgy nézett ki, mint akin órák óta rajta van a pelus. A Liberonak ez az "új" pelusa nagyon tetszik. Vékony, nem zavarja hogy rajta van és gumis a hátulja :)

Mennyire jelent gondot az, hogy az emberek között már csekély a természetes szelekció?

Jó dolog, hogy fejlett már az orvostudomány, de ugye ez azzal is jár, hogy tovább öröklődnek olyan gének, amik a vad természetben elvesznének. Ezek mennyire okoznak bajt?

Legjobb válasz: Majd 500 év múlva megtudod. Amúgy meg szelektáljuk a gyógyszerekkel a kórokozókat is, úgyhogy, azért a természet nem hagyja magát, egyre erõsebb bacik fejlõdnek ki, amik ellen egyre nehezebb lesz védekezni.

Majd 500 év múlva megtudod. Amúgy meg szelektáljuk a gyógyszerekkel a kórokozókat is, úgyhogy, azért a természet nem hagyja magát, egyre erõsebb bacik fejlõdnek ki, amik ellen egyre nehezebb lesz védekezni.
A kérdező hozzászólása: erre a baci dologra nem is gondoltam, de lehet benne valami. köszönöm :) amúgy szívesen itt lennék 500 év múlvaXD
Bajt inkább ez a sok mesterséges megtermékenyítésbõl született "selejt" ember okozhat majd... Ismerek egy nõt, úgy gondolom róla, hogy kb. 75 százalékon mûködik az agya, tehát mondjuk enyhén gyengeelméjû. Addig-addig járt orvoshoz, amíg sikerült neki teherbeesni, holott a természet biztosan nem véletlenül nem akarta ezt. Nagyon sok ilyen lesz hamarosan és ez komolyan aggaszt engem.
szerintem lelassul az ember evolúciója. bõvebben nemtudom, de igen érdekes ez a gondolat!
Ha itt valóban minden következmény nélkül, arctalanul elmondhatom a véleményem, akkor elmondom. Számomra ez a világ már maga az alvilág. Egyszerûen nem értem, hogyan fajulhatott idáig a civilizáció. Az egészséges, életképes, törekvõ, harmonikus ember nem példakép már. A mai példakép a buz.i, az agyonplasztikázott, a nyom.orék, beteg, borzasztóan ostoba, cél nélküli, csak tetszelegni vágyó, hitetlen ember. De persze pont azért õk az újkori példaképek, mert a társadalom többségét is már õk alkotják. Pont azért mert megszûnt a természetes szelekció. Egyik nap a facebookon egymás után 4 olyan megosztás érkezett, amiben szörnyû állapotban lévõ pici gyermekeknek kértek anyagi támogatást. Mindegyiküket végigolvastam és persze megsirattam. De, hogy õszinte legyek, egyiküknek sincs semmi esélye normális életre így nem támogatom a további gyógykezelésüket. Azért kell tízmilliókat költeni és tönkremennie egy családnak, hogy a súlyosan beteg kisfiú 8 évesen végre megtanuljon bilibe kakilni és szonda nélkül enni? Nem szólal meg ilyenkor a vészcsengõ másnak a fejében?
#1:http://www.hotdog.hu/techmobil/web-programok/hogyan-valtsunk..
ajaj, nekem meg nincs egyáltalán, csak várom-várom mikor lesz, de nincs :((((((
2-es köszi, azt hiszem jó lesz nekem anélkül nem adok adatokat semmilyen alkalmazásnak... :/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!