Találatok a következő kifejezésre: Az jó ha a cica (8 db)

Az jo ha a 2 hetes babam 2 orat van fent szoptataskor? Es legtobet cicin van

ha nem helyes az irasom az azert van mert nem vok magyar.bocsanat es koszonom elore is

Legjobb válasz: Nekem a 3,5 hós kisfiam általában 1-1,5 órát van csak fent. Nagyon ritkán hagyja ki az alvást 2 étkezés között. kb. 3 óránként eszik. Eszik (kb. 15 perc, de tápszeres), játszik(1-1,5 óra), alszik (1 óra), újra ébred kb. evés elõtt fél órával.

Nekem a 3, 5 hós kisfiam általában 1-1, 5 órát van csak fent. Nagyon ritkán hagyja ki az alvást 2 étkezés között. kb. 3 óránként eszik. Eszik (kb. 15 perc, de tápszeres), játszik(1-1, 5 óra), alszik (1 óra), újra ébred kb. evés elõtt fél órával.

Az jó dolog ha a cica közel enged a kölykeihez és engedi hogy megsimogassam?

Legjobb válasz: Nem értem a kérdést. Miért ne lenne jó?! Neked rossz talán??

Nem értem a kérdést. Miért ne lenne jó?! Neked rossz talán??
Ha arra gondolsz, hogy attól védi-e rendesen a kölykeit, akkor szerintem igen! Szerintem téged ismer, bízik az emberekben, és evidens, hogy közel enged. De ha egy másik állat próbálkozna, akkor tuti, hogy kapna a fejére :) Én mióta az eszemet tudom imádtam a macskákat, és volt is mindig cicánk, és akárhányszor kölykök születtek, mindig fél napokat ültem mellettük és simogattam a picurokat :) Kellemes Cicázást! :)
A kérdező hozzászólása: és fel lehet emelni õket?
Már hogyne lehetne :) Én megszállott vagyok (az elõzõ válaszadó), és a mi cicáinknak semmi baja nem lett. Én puszilgattam (és puszilgatom)is õket (bár ez lehet, hogy nem egészen normális... :) ) Óvatosan fogd meg a picurkákat, és vigyázz, hogy el ne ejtsd, ezen kívül nem hiszem, hogy nagy baja lehetne :) Azért a mamit is simogasd meg, hogy tudja õt is szereted :)
A kérdező hozzászólása: figyi szerintem emailozzunk tt sokkal több dolgot meg lehet beszélni mondjuk itt is de inkább ott

A cicám kizárólag benti cica, de ha ki szeretném vinni majd jobb időben, az jó ötlet?

Nagyon sokat nyávog a madarak után az ablakban és gondoltam, kivinném majd ha jön a jó id?, de rettenetesen félek, hogy elszökik. Lehet h idióta kérdés: tehetek rá hámot és akkor úgy kavarnánk az udvaron? :) Vagy akkor legyen ? csak benti macskusz? (Ivartalanítva van, 9 hónapos, lány)

Legjobb válasz: Meg lehet próbálni, de csak hámmal, mert egyébként lehet hogy világgá szaladna. De sok benti cica nem is vágyik a kinti életre, az enyém valószínûleg skerázna vissza, vagy annyira megijedne, hogy meg sem merne mozdulni.

Meg lehet próbálni, de csak hámmal, mert egyébként lehet hogy világgá szaladna. De sok benti cica nem is vágyik a kinti életre, az enyém valószínûleg skerázna vissza, vagy annyira megijedne, hogy meg sem merne mozdulni.
Persze, hogy tehetsz rá hámot, lehet kapni cicapórázokat is. Igaz, hogy általában a macsekok nem nagyon kedvelik, de legalább ki tudod vinni. Egy idõ után hozzászokik, majd késõbb már le is veheted róla, ha már nem kell attól félni, hogy meglóg. Nekem is vannak macskáim, nem szoktam õket kivinni, mert itt a környéken sok kutyát is sétáltatnak, féltem, hogy vmi baj lenne belõle. De múltkor hazavittem õket vidékre a szüleimhez. Ott kivittem õket a kertbe, elõször meg voltak illetõdve, de egy idõ után már nagyon élvezték, mindent körbeszaglásztak, rágták a füvet, meg ilyenek. Nagyon messzire nem mertek elmenni, féltek az idegen környezettõl. Nem hagytam magukra egy percig sem õket. Pedig egyébként nagyon jól elvannak bent, de vmilyen szinten csak hiányozhat nekik a kinti levegõ. Sok sikert! :)
Mindenféleképpen vidd ki!Mert kell a fríss levegõ neki!És jól jön ha kint jácchat felszabadultan, ha nem túll forgalmas helyen laktok akkor nyugottan engedd ki!Viszont elõször csak folyamatosan lassan szoktasd meg vele a kinti életet és nyugottan tegyél rá addig cicahámot.De egy idõvel azután ellehet engedni úgy, hogy közben figyeld!Mert valóbán elkószálhat.Ha forgalmas helyen laksz és kiviszed végig maradj vele!!!
A kérdező hozzászólása: Húú nagyon vegyesek a válaszok! :) Mindenesetre nagyon szépen köszönöm! Úgy gondolom, egyszer ki lehet próbálni, ha félni fog, nem viszem ki többet, ha nyugodtan fog kint mászkálni velem - és természetesen nem az lesz, hogy bent állandóan küzdeni fog, hogy kijusson -, akkor rendszeresíteni fogjuk. :) Remélem az nem lesz, hogy onnantól kezdve majd mindig csak a "kint" érdekli... Próba cseresznye! :)
ovatosan vidd vagy enged ki bár nem tom h menyit volt kint van 1 barátnõm akinek a cicája sosem volt kint és ha leakarja vinni a macska nagyon +ilyed és probál belé kapaszkodni de ez macska függö is
Persze, vigyed nyugodtan. Engedd, hogy a lakásból õ indulhasson egyedül, mert útvonalak szerint tájékozódnak a macsekok. Megjegyzi az indulási pontot és vissza is fog találni, mert õk a lakhelyükhöz ragaszkodnak elsõsorban.
Nekem 6 hónapos a cicám, eddig még soha nem volt kint, mert fõút mellett lakunk, nagyon félek, hogy elütik. Én is gondolkodtam ezen, hogy hámmal kivinni a kertbe, de akkor meg valószínûleg folyton ki-be akar járni majd, és lehet, hogy egy idõ után kissé idegesítõ lenne, hogy nem lehet csak úgy kiengedni, hanem kísérgetni kell. Ha nem engeded ki, akkor fogja annyira érdekelni, habár a madarak persze.
(elõzõ vagyok) Nem tudok olvasni, most látom hogy udvarra vinnéd ki :) ) Akkor hajrá, biztos hogy a cica élvezni fogja!
Szerintem is nyugodtan kiviheted. :) Kertes házatok van, és oda vinnéd ki a kertbe? Vagy nem saját, hanem parkba/utcára vinnéd? Azért kérdezem, mert ha nem saját kert, akkor csak óvatosan: a lakás cicáknak annyira nem erõs az immunrendszere mint a kerti macskáknak. Másrészt ekkor elengedhetetlen hogy megkapja a "kinti macskák oltásbombáját" is (veszettség, stb). Sajnos akkor is érdemes, ha csak rövid idõre vinnéd ki, hiszen sosem lehet tudni hogy ennyi idõ alatt mit kapna el.. (egy állatorvos)
Szerintem nem kell különösebben félned. A mi macskánk is 9 hónapos koráig (amíg nem lett ivartalanítva) kizárólag bent élt, most viszont egész nap kint van udvarban, és nem szökik el. Soha nem ment még ki a kerítésen, és mindig szépen bejön ha éppen éhes, agy elfárad, és aludni akar. Ha ivartalanított akkor még valószínûbb, hogy nem szökik majd el.Arra viszont számíts, hogy a madarakat vadászni fogja (most is azért nyávog rájuk), és ha elég ügyes akkor el is kapja a verebeket, amiket utána el kell takarítanod, mert megenni valószínûleg nem fogja.
Háát én annyiból nem tanácsolom hogy kividd a cicust ha mégnem volt kint mert akkor vágyni fog ki mindig...és nehogy véletlen kiszökjön mikor nem figyeltek :D egyébként nekem is benti macskuszom van és semmi baja pedig már 4 éves ... kibírja ha nem megy ki :D de amúgy persze hogy rakhatsz rá hámot és anélkül ki ne vidd mert meg ilyed és elszalad véletlen!


Ha így etetem a cicáimat az jó?

Napi 2x kapnak száraz tápot (josera classic) 1x pedig konzervet (tesco butcher's) Ebédre adjam a konzervet, vagy inkább vacsorára, reggelire? vagy totál mindegy? Szerintetek így jó? Ha többször adok konzervet egy nap, akkor túl lágy lesz a kakijuk.

Legjobb válasz: Szerintem mindegy mikor adod a konzervet, csak minden nap akkor add. Én délután 5felé szoktam nekik adni. Száraz táp mindig van elõttük, de egyszerre keveset teszek ki, hogy mindig friss legyen elõttük.Ha kétszer adsz szárazat, az jó. A száraz táp jónak tûnik, a nedveset nem ismerem.

Szerintem mindegy mikor adod a konzervet, csak minden nap akkor add. Én délután 5felé szoktam nekik adni. Száraz táp mindig van elõttük, de egyszerre keveset teszek ki, hogy mindig friss legyen elõttük.Ha kétszer adsz szárazat, az jó. A száraz táp jónak tûnik, a nedveset nem ismerem.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom.. köszi azért, lehet megpróbálok egy másik konzervet, és akkor kiderül, h attól kakil e lágyat.
Ez igy jo
Nem is mondtam hogy nem jó fajta a Butcher's :) Azért írtam hogy nekem volt hogy az ilyen-olyan 60+ % hústartamú prémium konzerv nem tetszett a gyomrának valamiért és "visszadobta". Mikor a konzerv tényleg semmi problémásat nem tartalmazott, a többitõl meg semmi baja nincs. Gondoltam hogy nálad is lehet ez a helyzet! Akkor oké ha csak az egyik cicus és lehet hogy akkor tényleg a bélgyulladásnak a folyománya ez a dolog. Ezt nem tudtam, csak annyi infó alapján amit leírtál gondoltam nem árt ha megemlítem, nem tudtam hogy mindenféle nedvestõl lágyul a kaki.
A kérdező hozzászólása: Tesco butcher's 50% húst tartalmaz, semmi gabona, semmi tartósító, és mesterséges cuccok. Szerintem jó fajta konzerv.
A kérdező hozzászólása: csak az egyik macsimnak olyan a kakija tõle, de neki mindegyiktõl, amit eddig próbáltam. nem megy a hasa, csak kicsit lágyabb. A másik cicunak nem. Egyébként ez a cicám nemrég nagyon beteg volt. Befogadtuk, kóbor macsek. Irtó sovány volt, bélgyulladással, lázzal, stb. Azóta meggyógyult..de gondolkoztam rajta, h visszaviszem dokihoz, mert lehet még nem tök egészséges. Egyébként imádják a butcher's-t.
Az elv teljesen jó, nekem is napi 1-2-szer kap nedveset, szárazat pedig nassolhat a 2 között és amíg én alszom. Viszont ami megragadta a figyelmem az az hogyha többször kapnak akkor híg a székletük tõle? Ez nem túl jó, és nem feltétlenül a konzervet minõsíti. Van pl. egy prémium konzerv amirõl összetételileg semmi rosszat nem tudok mondani, viszont megy a cicám hasa tõle és csak az egyik ízétõl a sorozatnak, szóval lehet hogy megérné konzervet váltani neked is. Én jókat hallottam a Butcher's-rõl, de ha a cicusaidnak lazul tõle a széklete az semmiképpen nem jó. Az a jó nedves táp amibõl hogyha csak azt kapná a macsek sem lenne semmi gondja kaki-fronton.
A Butcher's jó minõségû, én is szoktam venni a cicáknak, nagyon szeretik.Szerintem mindegy mikor adod a konzervet, én mondjuk 2x adok(reggel, este)
A Josera jó, a Tesco viszont nem igazán tartalmaz hasznos tápanyagot a cicád számára. Ha feltétlenül szeretnél nedves tápot is etetni akkor azt javaslom, hogy az esetleges fogproblémák megelõzéseképp mindig kapjon szárazat a nedves után.
A kérdező hozzászólása: és az úgy jó, ha szárazból adok reggel 20-25 grammot, konzervbõl 100 g, majd este megint 20 g száraz? az egyik cicóm annyit megenne, amennyit elé teszek, már kicsit duci is, de a szárazat is egybõl befalják. Imádják ezt a joserát.. pl whiscash meg hasonlókat soha nem ették így. Mindig csak rá-rá jártak, mikor nagyon éhesek voltak. Viszont így éjszakára nem marad ropogtatnivalójuk.

Most derült ki, hogy a cicám férges. Ha a biztonság kedvéért napi 1 fej fokhagymát megeszek, az jó ötlet lenne?

Csakhogy nehogy átterjedjen rám is. Holnap, vagy holnapután meg lesz véve neki a féreghajtó, irassak fel magamnak is? Vagy csak akkor kell, ha kiderül, hogy biztosan az vagyok én is?

Legjobb válasz: A fokhagyma ilyenkor már halottnak a csók, féreghajtót nem kell felíratni, vény nélkül kapható, beveszed és kész, ha nem vagy az, bajod nem lesz tõle, ha az vagy, akkor sem.

A fokhagyma ilyenkor már halottnak a csók, féreghajtót nem kell felíratni, vény nélkül kapható, beveszed és kész, ha nem vagy az, bajod nem lesz tõle, ha az vagy, akkor sem.
A kérdező hozzászólása: de épp azért szedem, mert nem biztos, hogy férges vagyok , csak olvastam, hogy ha az egyik háziállat férges az átterjedhet az emberre is, és csak a biztonság kedvéért eszem a fokhagymát :)
Népi gyógymódokat mindig fenntartással kell kezelni, egyszerûbb, ha veszel féreghajtót, beszeded, és kész és még büdös sem leszel tõle ellenben a fokhagymával:)
Szerintem recept kell hozzá.
Valószínûleg állatorvoshoz küld. Már csak azért is mert eleve ezek recept köteles gyógyszerek. Pont ugyan úgy ahogy ha te bemész a patikába hogy tüdõgyulladásod van adjon antibiotikumot, nem fog adni hanem elküld dokihoz.
sima patikában is adnak szemcseppet vagy kenõcsöt. ha megmondod hogy állatnak kell. Én már vettem szemkenõcsöt a cicámnak. De elöbb mutasd meg állatorvosnak, nem biztos hogy az a baja amire te gondolsz. Kamillateával borogatod az is jó.
Szerintem adnak, de egyáltalán nem bioztos, hogy kötõhártya gyulladás, azonos tünetek több betegségre utalnak, és ha nem az a gond, akkor kidobtad a pénzt az ablakon, és félrekezelted az állatot, szóval szerintem doki.
A kérdező hozzászólása: Hát igen valahogy sejtettem!Köszönöm a válaszokat =)
Megkérdezhetem miért nem akarod az ivartalanítást?
Mindenképp ivartalaníttasd, a gyógyszer hosszútávon megöli.
A gyógyszer hosszú távon káros a cicára, és drága is! Ivartalanítás mellett dönts!
A gyógyszerrel többet ártasz neki, mint az ivartalanítással. Ha pedig nem vagy tenyésztõ, ne szaporítsd. Lehet, hogy drágának tûnik, de hosszútávon, hidd el, hogy nem nagy kiadás.

Begyulladt a mellem? Hajnalban arra keltem fel, hogy iszonyatosan fáj. Ha szopizik a kisfiam akkor is égő érzést érzek a mellbimbóban, próbáltam masszírozni és fejni, de kb.1 órán keresztül jó, utána megint nagyon fáj az egész cicim.

Legjobb válasz: Ha begyulladt akkor pirosnak kell lennie. Lázad nincs? Figyeld és ha rosszabbodik mindenképpen mutasd meg orvosnak, mert nagyon elcsúnyúlhat. Ha nagyon fáj akkor szoptatás után jegeld, szoptatás elõtte pedig meleg vízzel borogasd, az serkenti a tejmûködést.

Ha begyulladt akkor pirosnak kell lennie. Lázad nincs? Figyeld és ha rosszabbodik mindenképpen mutasd meg orvosnak, mert nagyon elcsúnyúlhat. Ha nagyon fáj akkor szoptatás után jegeld, szoptatás elõtte pedig meleg vízzel borogasd, az serkenti a tejmûködést.
Nézd meg, hogy nincs-e szájpenésze a babának, mert az is okozhatja a fájdalmat a cicidben, bár azok alapján amiket leírtál, lehet, hogy inkább a túl sok tejtõl fáj. Ahogy az elõttem lévõ is írta, ha begyullad, akkor azt piros folt, és láz kíséri.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!