Találatok a következő kifejezésre: Az jó a (14561 db)

Ami a Fidesz közeli oligarcha- nagyvállalkozóknak jó lehet, hogyan lenne az jó a lakosság nagy részét kitevõ alkalmazottaknak, avagy kinek jó az egykulcsos adóztatás?

A legújabb felmérések szerint a lakosság 2/3-a nettó, 95-125 ezer Forintot visz haza.Hogyan is van ez?

Legjobb válasz: Ez álkérdés. Aki gondolkodik, ezt pontosan tudja, aki pedig fanatikus hívõ, annak megmondják, mit tegyen. Vannak ennél jóval nagyobb "átverések" is, azt is "élvezi" a lakosság többsége. Ha nem így lenne, már tettek volna ellene.

Ez álkérdés. Aki gondolkodik, ezt pontosan tudja, aki pedig fanatikus hívõ, annak megmondják, mit tegyen. Vannak ennél jóval nagyobb "átverések" is, azt is "élvezi" a lakosság többsége. Ha nem így lenne, már tettek volna ellene.
A kérdező hozzászólása: Igen, jól mondtad ma a jelenlegi Magyarországon csak a nagy cégek és a multik tudják az adóvonzatokkal megterhelt magasabb béreket megfizetni./ MOL, Bankok, Adócégek, Tanácsadói cégek, Minisztériumok, Autóipari cégek, Fõhatóságok, Sportegyesületek, / Aztán a többi meg maximum btto:140-200 ezer között. Na ebbõl van nagyon sok.De ez netto 90-120 ezret ér csak.
A kérdező hozzászólása: Még egy kis adalék: Tudod hogy hol van egy kulcsos adóztatás:Dél-Kóreában , és talán még 3-4 országban a világon.És mit gondolsz miért? Mert ezekben az országokban az átlag kereset 640-680 ezer Ft körül van Netto/. És egy ilyen fejlett jövedelemnél már tényleg nem éri meg több sávot húzni, hiszen mindenki jól megél rendesen. De nálunk gondolkozzál el csak netto 120 ezernél, mit is jelenthet az egy kulcs. Nem magyarázom el úgyis kitalálod, különösen úgy hogy a lakosság 2/3-a 95-120 ezer között visz haza /netto.Mégis az átlagkereset papíron ennél jóval magasabb, tehát nagyon kevesen nagyon sokat keresnek, akiknek az egy sáv miatt nem kell nagyon magas adót fizetni, mert a rossz törvények õket segítik hogy felhalmozzanak.Persze a felhalmozások zömét egy szûk baráti-elvtársi kör tudja magáévá tenni, elsõsorban a közbeszerzések által Az õ jövedelmük, vagyonuk megtöbbszörözõdött az "egy kulcs" miatt. Erre megy ki a játék.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Nem akarlak elkeseríteni. Most egy fél éve csökkentették nálunk fizetéseket . Személy szerint nekem Btto 200 ezerrõl 150 ezerre, de másnak is." Engem nem keserítesz el, amikor nekem tetszett valami a munkahelyemen, kerestem másikat. Ha nálatok csökkent a fizetés, akkor keress olyat, ahol többet fizetnek, vagy csapj az asztalra, hogy márpedig az általad megtermelt érték igenis bruttó 200 ezer forintot ér. "Rengeteg cégnél csökkenõ bérek vannak, vagy zsebbe kapnak a különbözetet, mert nem akarják a bejelentett bérek utáni adóvonzatot a cégek befizetni." Igen és engem meg ez idegesít. Tehát míg én rendesen bejelentve keresek bruttó 250 ezer forintot azt mondod, hogy csökkenteni kellene a nettóm, miközben mások 4 órás minimálbérre bejelentve, zsebbe kapnak több pénzt, mint én. Amikor munkát kerestem, egyetlen becsületes magyar vállalkozó sem hívott fel azzal, hogy alkalmazna, csak egy mocskos multihoz sikerült bekerülni, ahol megfizetik az adót utánam. Nem érdekel, hogy a Fidesz mit kommunikál, itt az ellenzék pártjai azok, akik azt kommunikálják a nettó 150 ezer forintos fizetés olyan magas, hogy azt csökkenteni kell. Ellenben a zsebbe fizetett 4 órára bejelentett munkavállalók ellen senki nem tesz semmit.
A kérdező hozzászólása: Nem akarlak elkeseríteni. Most egy fél éve csökkentették nálunk fizetéseket . Személy szerint nekem Btto 200 ezerrõl 150 ezerre, de másnak is. Mirõl beszélnek itt reálbérnövekedésrõl. Rengeteg cégnél csökkenõ bérek vannak, vagy zsebbe kapnak a különbözetet, mert nem akarják a bejelentett bérek utáni adóvonzatot a cégek befizetni. Nem egyedi ami nálunk volt másnál is hallok ilyeneket. Persze hivatalosan ilyen nincs mert ezt nem tudja a fityesz kommunikálni rendesen, és nem illik bele a trendbe, amit Orbán bedumált az embereknek.
"Itt nálunk egyszerüen senki, a vezetõket beleértve nem akarnak rendes adót befizetni, és a kormány most teljesen nyiltan az egykulcsos adóztatással a nem fizetõk oldalára állt." Én meg erre azt mondom, hogy hazugság. Többkulcsos adónál, aki magasabb kulccsal adózna - 2012 elõtt 150 ezer forint nettó fizetés felett, ami nem magas fizetés - inkább fog adót csalni, hiszen többet nyer vele. Egyébként, ha annyira megy a német, miért nem helyezkedsz el olyan pozícióban, ahol ezt hasznosíthatod? Azért egy folyékony, szakmai nyelvismerettel lehet találni olyan állást, ahol 160 ezer a fizetés, értsd gazdag valaki, hiszen nyert 2 ezer forintot az egykulcsos adóval, amire azt mondod, hogy el kell venni tõle.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha fejõdöm az azt jelentheti, hogy felajánlották a vállalkozási jogviszonyt, az eddigivel/alkalmazotti/ szemben. Ez csak akkor éri meg , hogy a számlázandó összegem minimum 300-350 ezer alatt nincs. Ha ez alá megy megint ugyanott vagyok, hogy a kivétem ha megélni akarok ugyan annyi mint most 120 ezer körül van.Ez egyszerüen igazságtalan, hogy függetlenül a jövedelemtõl mindenki egy sávban adózik. Ez Németországban teljesen elképzelhetetlen lenne, mert ott aki sokat keres az nagyon sokat adózik is, Ettõl ingyenesek az autópályák, ragyognak a kórházak, az utcák, és nam lehet tudni, hogy melyik házban ki lakik, mert minden egyformán magas színvonalon él.... Itt nálunk egyszerüen senki, a vezetõket beleértve nem akarnak rendes adót befizetni, és a kormány most teljesen nyiltan az egykulcsos adóztatással a nem fizetõk oldalára állt.Aki normálisan átlagosan keres, /95-130 ezer/ nettó egyszerüen lehetetlenül adózik a magasabb jövedelmûek meg nincsenek arra kényszerítve, hogy nagyobb mértékben járuljanak hozzá az ország dolgaihoz.Itt nem arról van szó, hogy nem akar valaki többet keresni, ne csináljunk már úgy mintha nem értenénk a kérdést?! Nem németül tettem én fel.De feltehetem úgy is.
A Te fizetésed bruttó 200 ezer forint, így 32 ezer forintot adózol. A fõnöködé bruttó 500 ezer forint így 80 ezer forintot adózik. Miért lenne az igazságosabb, ha a fõnököd, akinek nagyobb a felelõssége is 100-120 ezer forintot adózna? Miért nem próbálsz meg fejlõdni és magasabb bért kiharcolni magadnak, hogy élvezhesd az egykulcsos adó pozitív hatását?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok senki csatlósa.A Fideszre szavaztam, de nem tudok támogatni egykulcsos teljesen antiszociális adórendszert. Ez elképzelhetetlen Európában, hogy ugyanolyan sávban adózzam mint Csányi Sándor, vagy mint Orbán Viktor. Miféle "banánköztársaságot" alapított a Fidesz? Tudod hol volt ilyen:a legsötétebb afrikai diktatúrákban. Mobotu-Sese-Seko, Bokassa, Duvalier..stb gondolom ilyen, és ehhez hasonló helyeken akkoriban.
Kérdezõ. te az MSZP közeli oligarcha nagyvállalkozók fizetett csahosa vagy, ez nyilvánvaló és nagyon fáj, hogy el lettél te is és gazdáid is ûzve a konctól. Nekem a Gyurcsány kormány többkulcsos adója volt igen húsbavágó 2006-ban, emelték a bruttó fizetésemet és csökkent az adó miatt a nettó fizetésem
A kérdező hozzászólása: Válaszom az 1.-nek szólt. A 2.-al egyetértek.
A kérdező hozzászólása: Nagy tévedés. Ez az a kérdés amit gondosan kerülnek, és ha rákérdeznek akkor "bagaterizálni" próbálják. Ez nagyon fontos kérdés, mert a dolgozó réteget amiért a Fidesz "annyit megtesz" ez teljesen leradírozza anyagilag.Persze ez ugyanaz mint rezsiküzdelem. Az jár vele igazán jól aki sokat fogyaszt, de erre az emberek nem is gondolnak. Na kedves válaszoló, ezért átverés ez az egész.A kisfogysztó, és kiskeresetû bele sem gondol, ami e mögött van Az egész Fideszi gondolkodásmódnak ez éppen a lényege. Lehetõleg ne fogyassz, akkor nem kell félned hogy nem tudod kifizetni, aki meg fogyaszt az ugyan annyit fizet, mint aki nem fogyszthat, /mert nem teheti meg/. Ördögi dolog ez.
Pontosan úgy van, ahogy leírtad; az elmúlt 4 év alatt (megjegyzem ez megy a rendszerváltás óta, de szerintem most megy a legpofátlanabb módon/mértékben) a fideszesek, a családjuk, a haverjaik, meg az egész slepp megszedte magát, a friss diplomás, de osztani, szorozni nem tudó huszonéveseket betolták vezetõ pozícióba, ha nem is felsõ vezetõibe, de elég magas helyre, tönkre téve, vagy legalább hátráltatva rengeteg hivatal, minisztérium, vagy akármi mûködését és sorolhatnám még, hogy mi is történt csak itt a környéken, ahol élek, pláne még az országban.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ne haragudj, de Te nem egészen vagy tisztában az egykulcsos SZJA-val, amikor azt írod, hogy "Persze a felhalmozások zömét egy szûk baráti-elvtársi kör tudja magáévá tenni, elsõsorban a közbeszerzések által Az õ jövedelmük, vagyonuk megtöbbszörözõdött az "egy kulcs" miatt." SZJA-t a személy a jövedelme után fizet. Egy közbeszerzésen nyertes vállalkozónak a legkisebb tétele a maga után fizetett SZJA, mert többségük minimálbérre van bejelentve, a X6-os BMW meg a vállalkozásé, mint munkaeszköz, így még azt is lehet írni költségként. Ez az egykulcsos adó elõtt is így volt, és amíg nincs egy olyan kormány, aki ennek utána megy, így is marad. Egyébként ahhoz mit szólsz, hogy a Fidesz megemelte a kamatadót az MSZP-s 20%-ról 22%-ra, vagy éppen az osztalékra a korábbi SZJA fizetési kötelezettség mellett még 14%-nyi EHO-t is meg kell fizetni, tehát a vállalkozónak még inkább nem érdeke kivenni pénzt a vállalkozásból ilyen módon, hanem inkább a házfelújítást telephelybõvítési költségként elszámolva tud palotát építeni. De téged nem ezek a dolgok zavarnak, hanem a 150 ezer forint nettót keresõ ún. gazdagok... Én azt javaslom, hogy inkább tanulj valamit, hogy munkahelyet válthass és magasabb legyen a fizetésed, és örülj, hogy egykulcsos SZJA van.

Mit tegyek a combomon es a fenekemen levo piros pattanas szeru pottyokkel? Van valami jo hazipraktika esetleg? Valami jo pakolas? Ami jo az arcra az jo a labra is?

Legjobb válasz: tusolás után jól dörzsöld be kávézaccal majd öblítsd le ,naponta is lehet,hatásos!

tusolás után jól dörzsöld be kávézaccal majd öblítsd le , naponta is lehet, hatásos!
A kérdező hozzászólása: szarazon vagy azt is vegyitsem valamivel?
Vizesen testradírral masszírozd át.Tisztító pakolás is mehet rá.
Kerüld a mûszálas alsókat, harisnyákat, nekem mindig attól csattan ki.

Ha professionalom van és én home editionhoz töltöttem le service packot az jó a prof-hoz?

Vagyishát nem home editionhoz egészen, csak úgy, hogy a google-ra úgy írtam be, hogy home edition sp3/2.

Legjobb válasz: Csak egy service pack van, az az összes kiadáshoz jó.

Csak egy service pack van, az az összes kiadáshoz jó.
XP, Vista ez?
A kérdező hozzászólása: xp-m van! Ahha értem köszi!!
Mindenképp jó. Aerob elõtt mehet!
N-acetyl-L-carnitin jobb

Ha szopás közben egy kicsit szívom a makkot, az jó a srácnak?

nem nagyon,csak egy kicsit.

Legjobb válasz: nekem jó szokott lenni :D

nekem jó szokott lenni :D
Igen, de ne folyamatosan!! Változatosan szeretem... ;) 27/F
Ha finoman csinálod, akkor bizony jó. :) 28/F
Ha még nem nagyon feszes. Utána már fájhat is kicsit, Nem?
Észrevetted hogy 25 felettiek kapnak rá a kérdésreXDXD
azt írja változatosan szereti még válogat is:) )
Mehet egy picit jobban is! Az én barátom megõrül tõle ;)
ne is legyél nyugodt, mert elsõ hónapban nem lesz jó. fölösleges volt felrakni. még ha elsõ nap rakod fel, akkor is csak 1 hét után véd.
A kérdező hozzászólása: bocsi, de tapasztalatból mondod ezt?tudom h 1hétig kell várni!múlt hét kedden raktam fel és most ugye kedd van és már lejárt az 1hét, de így is várunk még a párommal még vasárnapig.a tájékoztató azt írta h elsõ használatnál 1.ciklusi nap, és h a használata a 2.-5.nap is elkezdhetõ, csak kell várni még 1hetet h hason a hatóanyag.néhány mellékhatás is jelentkezett.....
A kérdező hozzászólása: Utána érdeklõdtem egy nõdokinál, és jól csináltam:) , jól megijeztettél 1.válaszoló!!!

Okozhat a lovaglást gerincferdülést? én eddig azt hittem az jó a hátnak.

Legjobb válasz: az jó a hátnak és az úszás is

az jó a hátnak és az úszás is
szerintem nem okozhat ..amúgy is ki kell magadat húzni .
A rossz tartas artalmas, nem kell gornyedten ulni pl.

Most kezdtem el szedni az e-vitamint és az jó a köröm, haj és bőrre? (nekem azt mondták) az élesztő és a sörélesztő nem segített. L*-*

Legjobb válasz: En is ugy tudo,hogy jo foleg a vitaminnal egyutt de VIGYAZZ mert nem szabad hosszutavon szedni.Nem akarok hulyeseget mondani de en is szedtem es ugy 15 evvel ezelott es ugy emlekszem 3honapon at 10 napig,3 honap szunet es elorol.De szerintem kerdezz meg egy szakertot is.Az tuti hogy nem lehet egy evig szedni...

En is ugy tudo, hogy jo foleg a vitaminnal egyutt de VIGYAZZ mert nem szabad hosszutavon szedni.Nem akarok hulyeseget mondani de en is szedtem es ugy 15 evvel ezelott es ugy emlekszem 3honapon at 10 napig, 3 honap szunet es elorol.De szerintem kerdezz meg egy szakertot is.Az tuti hogy nem lehet egy evig szedni...
Akarom mondani A-vitaminnal egyutt...
én a körmömre nailner care-t használok és nagyon tetszik. ez egy stift féleség, amiben rengeteg vitamin van és be is épül a körömbe.

Happy Dog táp az jó a kiskutyámnak?

Apukám vett neki 4 kg Happy Dog,4 hónapos kortól adható tápot,és a kuytám 5 hónapos,de nem nagyon eszi meg? Baj lehet a táppal,vagy nem jó minőség? Köszönöm a válaszokat:)

Legjobb válasz: Nem egy superpremium táp de semmi gond vele, az én kutyám pl szerette.

Nem egy superpremium táp de semmi gond vele, az én kutyám pl szerette.
Ebben a melegben sok kutya nem akar enni. Arra figyeljetek, hogyha válogat, ne vegyetek rögtön másik tápot, mert így a a gatyátok rámegy majd és a végén semmit nem eszik meg. Adjátok neki szépen, meg fogja enni. Leteszed elé, nem eszi akkor elveszed.Kutya elõtt nem marad étel, csak friss víz.Kövi. etetéskor leteszed elé, ha még mindig nem eszi, elveszed.Ez max 2 nap, mert utána úgyis megeszi. A happy dog nem a legjobb márka, de jobb mint a chappi, pedigree és társai..Ha megy a hasa tõle, akkor váltsatok.
Ezt kutyája válogatja. Mi most kezdtünk el átállni egy másik tápra, mert sok volt tõle a kakija, és formátlan volt, alig lehetett összeszedni, csak kenõdött szét (és egy 40 kilós kutyának azért van adagja :D )
A kérdező hozzászólása: Köszi:D Ez valóban beválik, ezt már próbáltam, hogy ha mást nem kap, akkor megeszi ezt is, másikat nem vettem, mert remélem ez is el fog fogyni:) neki hál istennek nem ment tõle a hasa:) )), de igencsak nehéz lehet takarítani a nagy kutyinak, fõleg ha nem szobatiszta még:) (enyém még nem az)
Az én kutyám imádja. Már egész kiskora óta azt eszi, nagyon jó kondiban van :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!