Találatok a következő kifejezésre: Az iskolánkban és (31 db)

Hát akkor vidd gyalog, vagy told el talicskában.
Nekünk nincs ilyen problémánk, egyáltalán nincs autónk.

Találtam egy kiskutyát az iskolánk elõtt, és hazahoztam! (megsajnáltam) Kb 2-3 hónapos lehet, és nagyon sokat pisil! Kb 5 percenként. Egy kicsit zavar hogy mindig a felmosóronggyal kell utána menni. Szerintetek?

Legjobb válasz: a szüleiddel menj el vele állatorvoshoz, meg kell kapnia az oltásait, chippet és kivizsgálják...persze, ha meg akarjátok tartani. A pisilés lehet az, hogy felfázott, lehet beteg, lehet, hogy fél, lehet, hogy jelöl (bár akkor idõsebb mint 3 hónapos)...biztos kóbor ktya és nincs gazdija valahol?

a szüleiddel menj el vele állatorvoshoz, meg kell kapnia az oltásait, chippet és kivizsgálják...persze, ha meg akarjátok tartani. A pisilés lehet az, hogy felfázott, lehet beteg, lehet, hogy fél, lehet, hogy jelöl (bár akkor idõsebb mint 3 hónapos)...biztos kóbor ktya és nincs gazdija valahol?
A kérdező hozzászólása: lehet hogy van..nagyon tiszta...de már felraktuk és hátha megtaláljuk a gazdiját! :)
A kérdező hozzászólása: bár szerintem ki lett dobva... nagyon vékony.. :(
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha 2-3 hónapos, akkor valószínû, hogy kint megfázott. A C-vitamin ilyenkor segíthet neki (normális körülmények között nincs rá szüksége). Tedd a kezedet a hátára a tüdeje fölé, ha megfázott, akkor a kezeddel is érzed hogy nem simán veszi a levegõt, olyan érzés, mintha egy kicsit rezegne, vagy bizseregne. Ha van a családban valakinek Augmentin, akkor azt adhatsz neki, attól függõen, hogy pici testû kutya, vagy nagyobb 1/8 illetve 1/4 az egyszeri adagja. Vagy feloldod egy pici vízben és fecskendõvel oldalról a szájába nyomod, vagy összetöröd kanállal és egy kis májkrémbe beleteszed. Ha még köhög is esetleg, akkor simán ACC-t tehetsz a vizébe, kb egy negyed tasakkal, egy kis tálba. Ezeket a szereket állatorvosok is fel szokták írni, bajt nem csinálsz vele. Minden esetre nem ártana dokinak megmutatni. De az is lehet, hogy semmi baja nincsen, a kiskutyák amúgy is sûrûn pisilnek, fõleg ha izgatottak.
Nehogy adj neki talalomra antibiotikumot, azaz Augmentint! Tobbet arthasz vele, mint amit hasznalna. Amig orvos nem latja, ne adj neki semmilyen gyogyszert.
mindenképp mutassátok meg orvosnak, mert bizonyára férges is, egy ilyen kicsi kutya abba bele is pusztulhat.


NEM! MERT AZ CSALÁS LENNE!
DE! Szentel kezdõdik a személy neve! Nekünk kijött.
és igen van benne n betû
meg û betû is

Van 1 pasi az iskolánkban aki két évvel öregebb mint én és nagyon tetszik. A barátaim azt mondják hogy folyton engem néz. Küldtem neki már 2 levelet mint Anonymus és ráírtam facebookon "véletlenül". De nem akarok nyomulós lenni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem semmit, ha két évvel idõsebb akkor biztos kinõtte már ezt az álnéven levelezõs dolgot. Majd kicsit érettebb leszel aztán próbálkozz normálisan ismerkedni

Szerintem semmit, ha két évvel idõsebb akkor biztos kinõtte már ezt az álnéven levelezõs dolgot. Majd kicsit érettebb leszel aztán próbálkozz normálisan ismerkedni
En is ebben a szituban vagyok:) ))....szinten nem tudom mit tegyek..:(
Hát..pl ne írkálj rá "véletlenül", átlátszó.

Az iskolánkat fel ujjitották és egyházi iskola lett eggyártalán mi az az eggyházi iskola? Kell imátkozni?

Legjobb válasz: Hittan és NYELVTAN óra biztos lesz, úgyhogy még van egy kis esély, hogy megtanulj írni. :-)

Hittan és NYELVTAN óra biztos lesz, úgyhogy még van egy kis esély, hogy megtanulj írni. :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat igen hejtelenül irok de ki nem szarja le? meg lenne eggy kérdeésem hogy kell eggyen ruha?
Fenntartótól függ, hallottam olyan egyházi kézbe került iskoláról, ahol nem csak a hittan, de még a misére járás és egyéb közös imádkozások is kötelezõek lettek. Úgy tudom, hogy a hittant kiváltó erkölcstan csak kifutó rendszerben lesz, tehát pár évig még lehet azt választani, ha nem vagy keresztény, de utána már mindenkinek kötelezõ lesz valamilyen hittanra járnia, akkor is, ha nem hisz az adott vallásban.
Ahova jártam általános iskolába, ott ugyanez lesz a helyzet. Jelenleg öcsém és húgom is odajár. Nem lesz kötelezõ a hittan, viszont aki nem jár hittanra, annak lesz helyette egy olyan óra, hogy "erkölcstan". én így tudom!
Köszönöm, érdekes kérdéskör ez... Szerencsére ilyenben nem volt részem :) Én tiszteletben tartom más vallását de ne erõltessék rám ha nekem tõlük eltérõ nézeteim vannak.
Nem baj ha más a vallásod akkor is végig kell ülnöd.
Nem igazán van kötelezõ hittan sem, bár a fenntartó kérheti. De nem bevett gyakorlat. Igazából semmi nem változik, talán annyi, hogy az egyházi fenntartású intézmények kicsit erõsebbek, kicsit szigorúbbak.
Kötelezõ hittan óra lesz? És akinek más a vallása adott esetben azzal mit csinálnak? Ezt csak kívülállóként kérdezem.
Ha így írsz akkor igen, kell imádkozni
De örülök, hogy én már kijártam a gimit, szar lehet ha végül is valamit mindenképpen ráerõltetnek az emberre. Ez még pl. egy Budapesten nem érdekes mert legrosszabb esetben 20percel többet buszozik az ember és másik suliba jár de vidéken ahol a környéken kevesebb van :/ szívás.
ja még midnig utolsó vagyok:D a csengõtöket is valószinüleg ilyen egyházi zenére fogják átállitani. írtó szar..:D
utolsó vagyok és persze semmilyen körömfesték arcfesték hajfesték nincs. ékszer lehet. fiuknak zselézni nem lehet a hajukat.
A húgom és az öcsém sulijában a haj-, illetve körömfestéseket sem fogják tolerálni, úgyhogy egy fekete hajú csaj, akinek amúgy szõke, megszívta..:D meg aki mindig kihívóan öltözködött, pl. pici szoknya, hatalmas dekoltázs.. stb.
Ez is szintén fenntartótól függ. Nem biztos, hogy bevezetik az egyenruhát, de azt szinte biztosra merném venni, hogy tiltólistára kerülnek olyan dolgok mint pl. piercing, tetoválás, kihívó/lenge öltözet és társai. Az egyházi iskolákban általában nem tolerálják túlságosan ezeket a dolgokat :)
Nem kötelezõ a hittan óra. Törvénybe foglalták, hogy szeptembertõl minden iskolában lesz kötelezõen hittan vagy etika óra. Ezt gondolom az iskola ill. az iskola fenntartója dönti el, hogy melyik legyen. A mi iskolánk is most lett egyházi iskola. Elvileg nálunk is választható lesz, hogy hittant vagy etikát szeretnénk tanulni, bár a mi iskolánkban nehezen lesz kivitelezhetõ, mert szakközépiskola vagyunk és sok a gyakorlat, így nehéz lesz megcsinálni a csoportokat. Hogy kell-e imádkozni, szintén a fenntartótól függ, de valószínûleg igen. Nálunk az utóbbi idõben 2 iskola lett egyházi iskola, ami annyit jelent, hogy évente 3x mennek a templomba meghallgatni egy misét (évnyitó, karácsonyi, évzáró mise), ill. van hittan/etika óra.
off; Vajon hittanból/erkölcstanból meg lehet bukni?:D
1. Attól függ sok minden, hogy milyen egyház kezelésébe kerül az iskola. 2. Elvileg mindenkinek joga van eldönteni, hogy akar-e ott tanulni továbbra is, vagy elmegy másik intézménybe. 3. Az egyházi iskola egyik feladata sok más mellett, hogy az adott vallásnak szerezzen minél több hívõt. Erre a megfelelõ nevelés adhat lehetõséget, amelynek része például a hittan oktatás, a szélsõséges dolgok (viselkedés, megjelenés, stb.) korlátozása, illetve a magasabb követelmények támasztása. Jegyzem, ez utóbbiak, minden iskolában, amelyik "nevet" akar szerezni magának, így van jelenleg is, akár állami, akár magán, akár egyházi kézben van. Akad bõven olyan állami iskola, ahol a követelmények sokkal magasabbak, szigorúbbak, mint akár egy kevésbé jól mûködõ egyházi iskolában, de érdekes módon azt senki nem kifogásolja, hiszen akik odajárnak, nagyon is jól tudják, hogy milyen elõnyöket kapnak majd a továbbtanulás során, ha megfelelnek az ottani szintnek.

Szünetben kifestették az iskolánk 12 tantermét. A tantermek egyenként 10m hosszúak, 7, 5m szélesek és 4, 2m magasak. Mennyit kellett fizetni a festésért, és ha így egy négyzetméter falfelület festése, glettelése, csiszolása együttesen 2700Ft-ba került?

Matekból kérnék segítséget aki tudja a megoldásokat az kérem segítsen.

Legjobb válasz: Mit kellett csiszolni és milyen glettet használtak? Bocs, de nem vagyok otthon a szobafestõ-kõmûves szakmában. :S Nem lett volna egyszerûbb a régi festésre festeni? Amúgy: 10m*7,5m*4,2m*12*2700Ft=

Mit kellett csiszolni és milyen glettet használtak? Bocs, de nem vagyok otthon a szobafestõ-kõmûves szakmában. :S Nem lett volna egyszerûbb a régi festésre festeni? Amúgy: 10m*7, 5m*4, 2m*12*2700Ft=
Látod milyen sok? Jobb az egyszerûség.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom ezt nem írja a feladat hogy mit kellet csiszolni stb.. Így kezdõdik a nyári szünetben kifestették.... Azt ennyi de segítsetek lécci.
Még miben?
A kérdező hozzászólása: Biztos akkor hogy ez lesz a megoldás 10m*7, 5m*4, 2m*12*2700Ft= ??
850500ft-t

Az iskolankba van egy projekt, ez a cime: "Vedjuk a kornyezetet", es kell kitalaljunk otleteket ehhez a projekthez (aktivitasokat), nincs otletem, segitene valaki?

Legjobb válasz: Engem annyira dühít, hogy a rohadt szemét felelõtlen autóvezetõk minden lelkifurdalás nélkül kidobálnak az autóikból minden szemetet, hogy az jutott eszembe, hogy a városból kivezetõ utak mellõl, az útra visszadobálnám az összes üres dobozt, üveget,stb. Kíváncsi lennék, mekkora szájtépésbe fogna az autós társadalom, ha a saját szemetüket kellene kerülgetniük? És a kipufogógázukat meg visszavezetném a fülkébe! Jobb ötlet?

Engem annyira dühít, hogy a rohadt szemét felelõtlen autóvezetõk minden lelkifurdalás nélkül kidobálnak az autóikból minden szemetet, hogy az jutott eszembe, hogy a városból kivezetõ utak mellõl, az útra visszadobálnám az összes üres dobozt, üveget, stb. Kíváncsi lennék, mekkora szájtépésbe fogna az autós társadalom, ha a saját szemetüket kellene kerülgetniük? És a kipufogógázukat meg visszavezetném a fülkébe! Jobb ötlet?
Egy környékbeli utcának, parknak stb kitakarítása. Látogatás valamilyen üzemben pl vízmûveknél, köztisztasági vállalatnál.
Tenyéssz ki egy szupervírust, ami elpusztítja az egész emberiséget. Környezet megmentve!

Az iskolánkban szokás, hogy karácsony előtt húzunk és megajándékozzuk osztálytársainkat. Egy fiút húztam, velem egy korú (14 éves), verseny táncol és nem igazán érdekli semmi, mi lehet az ilyen praktikus mégis olcsó ajándék?

Legjobb válasz: Nem tudom, h mennyt szánnál rá. Mikor én anno olyan fiút húztam, akit nem ismertem annyira, vmi olcsóbb, de jó illatú parfümöt vettem neki. Ez nagyjából egy ezres, ha jó helyen veszed. Esetleg még egy tábla csoki hozzá.

Nem tudom, h mennyt szánnál rá. Mikor én anno olyan fiút húztam, akit nem ismertem annyira, vmi olcsóbb, de jó illatú parfümöt vettem neki. Ez nagyjából egy ezres, ha jó helyen veszed. Esetleg még egy tábla csoki hozzá.
Úristen! Te az ikrem vagy xD Csak poén :D Tök ugyanez :D Én vettem neki sok csokit és egy plüss állatot :D Õ is verseny táncol xD És õt sem érdekli nagyon semmi xD hát szurkolok neked :D Remélem örülni fog majd:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!