Találatok a következő kifejezésre: Az iskolákban van a felvilágositás óra (1 db)

Az iskolákban mikor van a felvilágositás óra?

Érdekelne hogy hanyadikban van, fiam nem akar róla beszélni.

Legjobb válasz: Nálunk hatodikban volt olyan óra, amikor a lányok és a fiúk külön elmentünk a védõnõhöz, ahol szó volt a menstruációról, betétekrõl, felnõtté válásról. De szexrõl egyátalán nem. Olyan óránk igazából soha nem volt, ahol csak arról beszéltünk volna. Azóta kilencedikben volt szó fogamzásgátlásról, tizedikben abortuszról, tizenegyedikben mellrákról, tizenkettedikben pedig az AIDS-rõl.

Nálunk hatodikban volt olyan óra, amikor a lányok és a fiúk külön elmentünk a védõnõhöz, ahol szó volt a menstruációról, betétekrõl, felnõtté válásról. De szexrõl egyátalán nem. Olyan óránk igazából soha nem volt, ahol csak arról beszéltünk volna. Azóta kilencedikben volt szó fogamzásgátlásról, tizedikben abortuszról, tizenegyedikben mellrákról, tizenkettedikben pedig az AIDS-rõl.
Én vagyok az elsõ hozzászóló. Nálunk egy hét késés volt a fiúk és a lányok között. De gondolom nem egy évvel késõbb lesz felvilágosítás a fiúknak. Egyébként amíg az egyik csoport a védõnõnél volt, addig a másik csoport az ofõvel beszélgetett a témáról.
Ezek amúgy nem sokat érnek. Jobb, ha aszülõ beszél a gyerekkel, mert ezen az órán olyan zavarban vannak a gyerekek, hogy semmit nem mernek kérdezni, és nem is beszélnek érdemben semmirõl.
6.-os??? xD bocsi de nálunk 9.-tõl világosítanak fel és bioszból is állatokat tanulunk
Nekünk is 6.-ba Egészségtan!Ez csak egy fél vagy 1 évig van, és itt szó esik mindenrõl amit tudni kell.De csak egy részébe van szó a ezekrõl a dolgokról.
Nekünk volt, hogy egy félévben négyszer volt ilyen óránk. A betétek fajtáiról és méreteirõl már értekezõ fogalmazást tudnék írni, ugyanúgy, mint a drogok különbözõ fajtáiról, hatásairól, fellelhetõségükrõl stb... Kicsit talán túlzásba vitték. Nekem már a szõr feláll a hátamon, ha ez jön szóba. Arról érdekes módon senki sem beszél, hogy mi is történik tulajdonképpen egy aktus közben, vagy hogyan kell szedni a fogamzásgátló tablettát, pedig ahogy elnézem, ezzel nem sokan vannak tisztában (én se, haha). És akkor jönnek a kérdések, hogy 'mi az a fehér dolog ami ott kijön' stb.
most vok 7.-es és nálunk is 6.-ba volt de nálunk együtt világosítottak fel mindenkit fiukat éé lányokat is egyaránt:D
6.óta minden évben volt, de együtt a drogok, AIDS és ezekhez fûzte picit hozzá
Az én osztályom most hetedikes és éppen tegnapelõtt volt az idei elsõ szexuális felvilágosító óra.6. osztályban tart asszem a védõnõ külön-külön fiúknak és lányoknak felvilágosítást. Itt még inkább téma a lányoknál a menstruáció és az ezzel kapcs. higiénia, a fiúknál az éjszakai magömlés és az önkielégítés.Ezen kívül természetesen a testi-lelki változásokról esik szó. Az ofi ált. nincs jelen, ami nem is baj, mert sokkal bátrabban mernek kérdezni, nem olyan feszültek. 7-8. osztályban a nemi betegségekrõl, védekezésrõl, terhességrõl esik szó. És persze a felelõsségvállalásról egymás iránt, szerelemrõl, stb. A védõnõi elõadásokon kívül bármely téma elõkerülhet az osztályfõnök ill. a biológia szakos kolléga jóvoltából is. ui: A könyveket egyáltalán nem tartom rossz dolognak, én is rendszeresen kaptam ilyen témájú könyveket 12-14 évesen. Klariss
Én lassan 19 éves vagyok, de 4 év alatt egyszer sem tartottak felvilágosítást a gimnáziumban, én ezt siralmasnak találom, látok tõlem sokkal de sokkal fiatalabb gyerekeket, akik már aktiv nemi életet élnek, volt már abortuszuk, stb :S Egyszer megnézettek velünk, lányokkal az abortuszról a filmet, majd a tanár kétségbeesetten kérdezgette, hogy ezt a fiuk megnézzék-e.Szerintem snekinek nem sikerült még egyedül gyereket csinálnia:S
nálunk 7.be votl de sztem felesleges volt midnenk iröhögött rajta:D én kb 2.ba már fel vtam világosulva:D
Én egy 6.-os lány vagyok. Nekünk 4.-be volt a fiúkkal együtt. Ott beszéltek a menzeszrõl, akkor mesztelen képeket mutogattak, hogy hogy fognak kinézni a lányok/fiúk meg beszéltek a szexrõl. Bár szerintem ez kicsit korai volt, mert csak 9-10 évesek voltunk. És nem volt sok értelme, mivel hogy egész osztály ot volt, és mindenki pirult a képeknél.
nálunk 8.-ban lett volna, de csak a csajok mentek, nekünk elmaradt XD
nálunk 4.be kezdõdött, mert az egyik fiú bevitt egy használt óvszert..és mutogatta mindenkinek.pff.Azóta minden évbe volt.
az osztályomat külön fiúkat és lányokat az osztályfönönk világosított fel...elmondott mindent a fogamzásgátlásrol és szinte mindenröl...válaszolt a kérdéseinkre...stbez 8.-ban volt.
A kérdező hozzászólása: Akkor nagy a baj! Fiam mondta azt hogy a lányok elmentek a védõnénihez de a fiúk nem mentek mert egy darabot próbáltak...
Elvileg 6. osztálytól a középiskola végéig minden évben van felvilágosítás, DE: védõnõtõl, osztályfõnöktõl függõ hogy hogy sikerül és milyen színvonalú. Én középiskolai tanár vagyok az osztályaimhoz 9. osztályban megszoktam hívni egy nõgyógyászt is, aki nem csak a lányokkal de a fiúkkal is elbeszélget. Illetve jelezni szoktam a szülõknek, hogy vegyenek ebbe a témába vágó könyveket (3-4 darabot) a gyermeküknek és rakják be a szobájuk, úgyis érdekli õket a téma, ezért el fogják olvasni, és ha akarnak majd kérdeznek is. A könyveknél arra is figyelni kell, hogy legyen a nõkkel ill. a férfiakkal foglalkozó is közöttük.
szerintem is hatodikos biológiai tananyag
mi hatodikban kaptunk ingyen betétmintát, meg egy füzetet, amiben volt always-reklám, egy rajz a nemi szervekrõl, meg arról egy cikk, hogy miért pattanásosak a tinik:D meg egy csaj még dumált valamit, már nem emlékszem... a fiúknak nagyjából ugyanez, csak õk nem kaptak betéteket:D
Szia! Én most voltam 7.-es és nekünk most volt! De én lány vagyok, és nálunk a védõnõ kiküldte a fiúkat és nem is beszélt velük..szerintem nekik késõbb van, mivel elvileg a fiúk késõbb érnek..
hát nálunk 5.ben volt az elsõ ilyen ora utána minden éve volt, de mivel biosz szakos ofõnk volt ezért sok videot láttunk hetedikben és nyolcadikban az abortuszrol az AIDS-rõl a mellrákrol meg ilyesmikorõl, de érdekes és most végeztem a kilencediket és nem volt ebben az évben felvilágositás egyáltalán. amugy meg szerintem jo ötlet ez a könyves dolog
Hát sztem ez iskolától függ én most voltam 6-os.Nálunk most volt ebben az évben. A fiúknak is meg a lányoknak is.És nem tom hogy a többiek hogy vannak ezzel de én inkább a könyvekben elolvasgatom õket nem hogy a szüleimmel beszéljek errõl.nah de ez mind1 a lényeg hogy kb 6-ik körül lessz.
Ez a könyves dolog nagyon jó ötlet! Diszkrét de tudja a gyerek hogy a szülõje követi a korát és felfogja hogy õ már felnõtt egy kicsit. Szerintem ez egyfajta bizalmat sugall a gyereknek a szülõ felé. Tényleg lehet hogy ezért könnyebben mert kérdezni, ha esetleg vmire kíváncsi. Meg a másik hogy nem titokban teszi, hogy meg ne tudja a szülõ hogy õ már ilyen témákban érdeklõdik. Szerintem sem az igazi az igazi iskolai óra, ott mindenki zavarban van stb.. A legjobb ha a szülõ világosítja fel a gyereket. Õ ismeri leginkább a gyermekét. Persze ez lehet szóban, vagy a könyves módszerrel amit fentebb is írtak. Az nagyon szupi módszer!
én 6 megyek és az egészségtant már végiglapoztam és egy-két oldal volt benne.úgyhogy szerintem 6-ban lesz

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Meddig engedjem el a a lányom?

városunkba 3 napos "jász-világ találkozó" van..tegnap fél12-ig volt,DE úgy hogy a szomszéd szülei is kint voltak és együtt jöttek haza. ma is menni szeretne,mondtam hogy jó mehet fél10-ig. de ő tovább szeretne maradni..11ig. szerintetek? 14 éves a lányom

10

Kamaszok nektek milyen a kapcsolatotok a szüleitekkel?

9

Kamaszok! Ti a nyaron milyen idokozonkent szoktatok takaritani?

Nagytakaritast mikor csinaltok? Mit foglal ez magaban?
A sulibol visszamaradt felesleges cuccaitokat mikor dobjatok ki?
Bocsi a sok kerdesert,csak kivancsi vagyok. :)

16

Hogyan kérhetném meg anyukámat?

Novemberben indul majd egy országos Tolkien levelezési verseny, ahova 4 fős csapatokban lehet nevezni, engem pedig hívtak egy csapatba, az interneten megismert barátaim. Anyukám meg is engedte, hogy részt vegyek a versenyen, csakhogy ha bekerülünk a döntőbe (és elég valószínű, hogy be fogunk) akkor fel kell mennem Pestre. A barátaim az állomáson várnának rám. Csakhogy egyedül semmiképp sem mehetek. Apukám talán el tudna vinni, de munkájából adódóan sajnos nincs mindig itthon. Szerintem anyukám attól tarthat, hogy idegenekkel leszek ott. Bár én tudom, hogy a netes barátaim nem olyanok, hogy átverjenek, már skypeoltunk is nem egyszer, egyikükkel csaknem négy éve, napi szinten beszélgetek. Megértem anyukám bizalmatlanságát, de ha bekerülünk a döntőbe, jó lenne elmenni, hisz számítanak rám.

10

Csak nálam verte ki a biztosítékot vagy nálatok is?

24

Valami katonás filmet tudtok ami nem túl véres és benne vannak ezek az ordibálós részek?

Holnap a kölkeknek tartunk vetélkedőt és lesz katonás része.. azt mondták, legyek kemény és élethű..:'D
Gyorsaan, köszipuszi

13

Szerintetek kell étrend szerint enni egy kamasznak?

Baj,ha össze-vissza eszek? Mit kéne ennem egésznap?

4

Undorodom magamtól az anyajegyeim miatt! Hogy fogadhatnám el magam így? 14/L

Ahogy beköszöntött a kamaszkor, rengeteg anyajegy jelent meg rajtam,teljesen úgy néz ki mint akin hangyák másznak.Ráadásul hófehér vagyok,így még jobban látszik.Kiskoromban is volt egy pár,de ennyi nem.Annyira rossz nézni, hogy a kortársaimnak hibátlan a bőre,nekem meg olyan mint ha koszos lenne.Ráadásul még trikót sem merek nagyon felvenni, mert a jobb kezem kész undormány.Máson nem látom csúnyának az anyajegyeket,de magamon nagyon.Õsszel megyünk a bőrgyógyászhoz levetetni párat.Addig is hogyan fogadjam el magam?

11

Ti elengednétek egy 14 éves lányt 3 napra a Balatonra?

Egy osztálytárs nyaralójába, szülő nélkül. Olyan 5 lány menne még, és 6 fiú. Nem olyan piálós drogos, cigizős társaság, mindenki normális. Ti elengednétek?

20

Mitől lehet, ilyen borzasztó rossz kedven nyáron? 16/L

Koleszos voltam. 1 hete vagyok itthon és előjöttek azok a problémák amik akkor voltak amikor itthon vagyok. Nem tudom élvezni a nyarat, folyamatos bűntudatom van, de csak mióta itthon vagyok. Igaz most nem bántanak a suliban, de a sok rosszat nem lehet csak úgy elfelejteni. Annyira jó azoknak, akiket sosem csúfoltak. Az évvégi átlagommal sem vagyok megelégedve, pedig jó tanuló vagyok. Folyton ilyen kérdéseket teszek fel: Mi van, ha nem ebbe a suliba jöttem volna? Jobb jegyeim lennének, ha nem lennék koleszos? Anya is mindig a sulit szidja, elegem van. De még az is, hogy másnak már van barátja, nekem nincs. Mindent annyira a szívemre tudok venni, kiborulok és össze-vissza beszélek, cselekszem stb. És most kicsit beteg is vagyok, lehet ettől is van a rosszkedv.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!