Találatok a következő kifejezésre: Az iskolákban van a felvilágositás óra (1 db)

Az iskolákban mikor van a felvilágositás óra?

Érdekelne hogy hanyadikban van, fiam nem akar róla beszélni.

Legjobb válasz: Nálunk hatodikban volt olyan óra, amikor a lányok és a fiúk külön elmentünk a védõnõhöz, ahol szó volt a menstruációról, betétekrõl, felnõtté válásról. De szexrõl egyátalán nem. Olyan óránk igazából soha nem volt, ahol csak arról beszéltünk volna. Azóta kilencedikben volt szó fogamzásgátlásról, tizedikben abortuszról, tizenegyedikben mellrákról, tizenkettedikben pedig az AIDS-rõl.

Nálunk hatodikban volt olyan óra, amikor a lányok és a fiúk külön elmentünk a védõnõhöz, ahol szó volt a menstruációról, betétekrõl, felnõtté válásról. De szexrõl egyátalán nem. Olyan óránk igazából soha nem volt, ahol csak arról beszéltünk volna. Azóta kilencedikben volt szó fogamzásgátlásról, tizedikben abortuszról, tizenegyedikben mellrákról, tizenkettedikben pedig az AIDS-rõl.
Én vagyok az elsõ hozzászóló. Nálunk egy hét késés volt a fiúk és a lányok között. De gondolom nem egy évvel késõbb lesz felvilágosítás a fiúknak. Egyébként amíg az egyik csoport a védõnõnél volt, addig a másik csoport az ofõvel beszélgetett a témáról.
Ezek amúgy nem sokat érnek. Jobb, ha aszülõ beszél a gyerekkel, mert ezen az órán olyan zavarban vannak a gyerekek, hogy semmit nem mernek kérdezni, és nem is beszélnek érdemben semmirõl.
6.-os??? xD bocsi de nálunk 9.-tõl világosítanak fel és bioszból is állatokat tanulunk
Nekünk is 6.-ba Egészségtan!Ez csak egy fél vagy 1 évig van, és itt szó esik mindenrõl amit tudni kell.De csak egy részébe van szó a ezekrõl a dolgokról.
Nekünk volt, hogy egy félévben négyszer volt ilyen óránk. A betétek fajtáiról és méreteirõl már értekezõ fogalmazást tudnék írni, ugyanúgy, mint a drogok különbözõ fajtáiról, hatásairól, fellelhetõségükrõl stb... Kicsit talán túlzásba vitték. Nekem már a szõr feláll a hátamon, ha ez jön szóba. Arról érdekes módon senki sem beszél, hogy mi is történik tulajdonképpen egy aktus közben, vagy hogyan kell szedni a fogamzásgátló tablettát, pedig ahogy elnézem, ezzel nem sokan vannak tisztában (én se, haha). És akkor jönnek a kérdések, hogy 'mi az a fehér dolog ami ott kijön' stb.
most vok 7.-es és nálunk is 6.-ba volt de nálunk együtt világosítottak fel mindenkit fiukat éé lányokat is egyaránt:D
6.óta minden évben volt, de együtt a drogok, AIDS és ezekhez fûzte picit hozzá
Az én osztályom most hetedikes és éppen tegnapelõtt volt az idei elsõ szexuális felvilágosító óra.6. osztályban tart asszem a védõnõ külön-külön fiúknak és lányoknak felvilágosítást. Itt még inkább téma a lányoknál a menstruáció és az ezzel kapcs. higiénia, a fiúknál az éjszakai magömlés és az önkielégítés.Ezen kívül természetesen a testi-lelki változásokról esik szó. Az ofi ált. nincs jelen, ami nem is baj, mert sokkal bátrabban mernek kérdezni, nem olyan feszültek. 7-8. osztályban a nemi betegségekrõl, védekezésrõl, terhességrõl esik szó. És persze a felelõsségvállalásról egymás iránt, szerelemrõl, stb. A védõnõi elõadásokon kívül bármely téma elõkerülhet az osztályfõnök ill. a biológia szakos kolléga jóvoltából is. ui: A könyveket egyáltalán nem tartom rossz dolognak, én is rendszeresen kaptam ilyen témájú könyveket 12-14 évesen. Klariss
Én lassan 19 éves vagyok, de 4 év alatt egyszer sem tartottak felvilágosítást a gimnáziumban, én ezt siralmasnak találom, látok tõlem sokkal de sokkal fiatalabb gyerekeket, akik már aktiv nemi életet élnek, volt már abortuszuk, stb :S Egyszer megnézettek velünk, lányokkal az abortuszról a filmet, majd a tanár kétségbeesetten kérdezgette, hogy ezt a fiuk megnézzék-e.Szerintem snekinek nem sikerült még egyedül gyereket csinálnia:S
nálunk 7.be votl de sztem felesleges volt midnenk iröhögött rajta:D én kb 2.ba már fel vtam világosulva:D
Én egy 6.-os lány vagyok. Nekünk 4.-be volt a fiúkkal együtt. Ott beszéltek a menzeszrõl, akkor mesztelen képeket mutogattak, hogy hogy fognak kinézni a lányok/fiúk meg beszéltek a szexrõl. Bár szerintem ez kicsit korai volt, mert csak 9-10 évesek voltunk. És nem volt sok értelme, mivel hogy egész osztály ot volt, és mindenki pirult a képeknél.
nálunk 8.-ban lett volna, de csak a csajok mentek, nekünk elmaradt XD
nálunk 4.be kezdõdött, mert az egyik fiú bevitt egy használt óvszert..és mutogatta mindenkinek.pff.Azóta minden évbe volt.
az osztályomat külön fiúkat és lányokat az osztályfönönk világosított fel...elmondott mindent a fogamzásgátlásrol és szinte mindenröl...válaszolt a kérdéseinkre...stbez 8.-ban volt.
A kérdező hozzászólása: Akkor nagy a baj! Fiam mondta azt hogy a lányok elmentek a védõnénihez de a fiúk nem mentek mert egy darabot próbáltak...
Elvileg 6. osztálytól a középiskola végéig minden évben van felvilágosítás, DE: védõnõtõl, osztályfõnöktõl függõ hogy hogy sikerül és milyen színvonalú. Én középiskolai tanár vagyok az osztályaimhoz 9. osztályban megszoktam hívni egy nõgyógyászt is, aki nem csak a lányokkal de a fiúkkal is elbeszélget. Illetve jelezni szoktam a szülõknek, hogy vegyenek ebbe a témába vágó könyveket (3-4 darabot) a gyermeküknek és rakják be a szobájuk, úgyis érdekli õket a téma, ezért el fogják olvasni, és ha akarnak majd kérdeznek is. A könyveknél arra is figyelni kell, hogy legyen a nõkkel ill. a férfiakkal foglalkozó is közöttük.
szerintem is hatodikos biológiai tananyag
mi hatodikban kaptunk ingyen betétmintát, meg egy füzetet, amiben volt always-reklám, egy rajz a nemi szervekrõl, meg arról egy cikk, hogy miért pattanásosak a tinik:D meg egy csaj még dumált valamit, már nem emlékszem... a fiúknak nagyjából ugyanez, csak õk nem kaptak betéteket:D
Szia! Én most voltam 7.-es és nekünk most volt! De én lány vagyok, és nálunk a védõnõ kiküldte a fiúkat és nem is beszélt velük..szerintem nekik késõbb van, mivel elvileg a fiúk késõbb érnek..
hát nálunk 5.ben volt az elsõ ilyen ora utána minden éve volt, de mivel biosz szakos ofõnk volt ezért sok videot láttunk hetedikben és nyolcadikban az abortuszrol az AIDS-rõl a mellrákrol meg ilyesmikorõl, de érdekes és most végeztem a kilencediket és nem volt ebben az évben felvilágositás egyáltalán. amugy meg szerintem jo ötlet ez a könyves dolog
Hát sztem ez iskolától függ én most voltam 6-os.Nálunk most volt ebben az évben. A fiúknak is meg a lányoknak is.És nem tom hogy a többiek hogy vannak ezzel de én inkább a könyvekben elolvasgatom õket nem hogy a szüleimmel beszéljek errõl.nah de ez mind1 a lényeg hogy kb 6-ik körül lessz.
Ez a könyves dolog nagyon jó ötlet! Diszkrét de tudja a gyerek hogy a szülõje követi a korát és felfogja hogy õ már felnõtt egy kicsit. Szerintem ez egyfajta bizalmat sugall a gyereknek a szülõ felé. Tényleg lehet hogy ezért könnyebben mert kérdezni, ha esetleg vmire kíváncsi. Meg a másik hogy nem titokban teszi, hogy meg ne tudja a szülõ hogy õ már ilyen témákban érdeklõdik. Szerintem sem az igazi az igazi iskolai óra, ott mindenki zavarban van stb.. A legjobb ha a szülõ világosítja fel a gyereket. Õ ismeri leginkább a gyermekét. Persze ez lehet szóban, vagy a könyves módszerrel amit fentebb is írtak. Az nagyon szupi módszer!
én 6 megyek és az egészségtant már végiglapoztam és egy-két oldal volt benne.úgyhogy szerintem 6-ban lesz

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ez szociális fóbia vagy mi lehet?

Nagyjából fél éve kezdődött ez az egész, akkor történt valami, aki kissé megviselt; előtte sem voltam egy társasági ember, de azóta ez csak rosszabb lett. Volt egy időszak, amikor utcára is alig mertem menni (ezt szerencsére már sikerült legyőznöm). Bizalmatlan vagyok mindenkivel szemben; durva, de olykor a legjobb barátaimról is megfordul a fejemben, hogy talán csak átvernek. Ha egy barátnőm elhív valahova, csak úgy találkozni vagy ilyesmi, rögtön kibúvókat keresek, félek, nem akarok elmenni. Nem azért, mert nem kedvelem őket, hanem mert egyszerűen... nem is tudom. Rettegek. A legjobb barátnőmmel vagy 7 éve ismerjük egymást, ezalatt egyszer sem voltam nála. Kezdek tartani tőle, hogy ez nem normális. 14 éves vagyok. Mit kellene tennem?

4

Mi a franc bajom van mindig? ! :/ 13/L

Mostanában talán túl érzékeny vagyok, mert néha úgy érzem elegem van mindenből, az életből, és kitörik belőlem a sírás.. Úgy érzem nekem semmi sem jön össze, és ráadásul közös szobám van a tesómmal, nincs magánéletem!! :'( Én ezt már nem bírom idegekkel. Ráadásul jövőre ballagok, és tökre parázok a gimitől is.. Mások örülnének a helyembe, de vhogy engem ez nem lelkesít annyira. Normális ez?! 13/L

8

Több dolog miatt nem élvezem az életet, nagyjából utálom, csak nem tudom, jogosan-e?

Az egyik az, hogy a szüleim nem annyira tehetősek (bezzeg az osztálytársaim többsége olyan gazdagfi, el kell viselnem, hogy nekik mindenük megvan, nekem meg nincs), szeretnék már egy hangszert (elektromos basszert) de nincs semmi pénzem, vállalható diákmunkát nem találtam. (nem vállalható pl. messze lévő város, és nem indul jókor vonat odafele)
Másik, hogy nehezen barátkozom, a saját korosztályommal szinte semennyire, mert szerintem (aztán lehet, nekem nincs igazam) a többségük idióta, és nem tud semmit, viszont 16 éves létemre néhány 23 meg 30 évessel nagyon jól kijövök, de iskolában ilyenek nincsenek, és szinte nincs oylan ember, aki szeretné a metálzenét.
Továbbá ott van, hogy szüleimmel, mindkettőjükkel vannak nézeteltéréseink, ugyanis apám sokszor f***paraszt, anyám meg finnyás, orrát sokszor fenn hordja a semmire, és meg akarja mondani azt, amihez semennyire nem ért. 16 évesen mindenki élvezi az életet, csak én nem? Vagy én vagyok gyengelelkű, hogy nem tudom ezeket elviselni?

5

16 éves lányt elengednétek egyedül színházba Budapestre?

4

Mostanában furcsán viselkedek :szemtelen vagyok érzékeny vagyok és barátnőt akarok! Mitöl van ez? 11/f

5

Taszítom az embereket!?

Így a nyári szünet alatt rájöttem,hogy nincs egy barátom se!
Falun lakunk, és az egyik közelünkbe lévő városba járok középsuliba a város kb 30km-re van, ami egy óra buszozást jelent. Suliidőben azt hittem,hogy van két nagyon jó barátom, az egyik lány a másik fiú,de őszintén szólva barátnőmet bizonyítványosztás , haveromat július 1.-je óta nem láttam.. Egy darabig neten beszéltem velük és mondtam nekik párszor,hogy esetleg nincs-e kedvük találkozni, de mindig jött a válasz : " bocs most nem érek rá" . Ezek miatt kezdem elég szarul érezni magam mostanában semmit nem csinálok csak zenét hallgatok.Sokszor érzem magam kiközösítve is,mert,ha beszélgetnek nem nagyon tudok hozzászólni a témához, mert legtöbbször a téma a hétvégi IHB buli, ami engem nemhogy érdekelne ,rendesen undorodom tőle.

Ebben a pár hónapban rájöttem,hogy senkit nem érdeklek,mindenkinek túl drága az ideje, ahhoz,hogy rám pazarolja..
Úgy érzem,hogy taszítom az embereket... ált.isk.-ben se voltak barátaim ,ott még suliidőben sem, azthittem,hogy ha bekerülök középsuliba jobb lesz.. de ezek szerint nem lett az..
mi a baj velem?

köszönöm,hogy elolvastad! :)

3

Mit vennétek 194. 000 forintból? Mit tennétek a helyemben?

Ajándékokból jött össze 124.000, születésnap, karácsony, ballagás ilyesmi. Én nem szeretném elkölteni, nincs is igazán, olyan szükséges dolog ami nélkül nem tudnék élni. Én szívesebben gyűjtögetném tovább. A szüleim viszont folyton piszkálnak, hogy nem veszek belőle semmit pedig azért kaptam, hogy magamra költsem. Van még pénzem a bankban is, a szüleim azt szeretnék, hogy kivegyük és hozzá tegyem a többihez. Kb. 70.000 forintról van szó. Én viszont nem látom értelmét mert ahogy ismerem magam és az eddigiek alapján is egyértelmű, hogy csak eltenném. A bankban legalább kamatozik. Én nem tudom mi ezzel a baj mert most tényleg nem vágyom semmire, később pedig, ha valóban szükségem van rá jól jöhet. Mindenesetre akkor tulajdonképpen 194.000 forintról van szó. Ha elkölteném valamire szerintem megbánnám, de van igazság abban is amit a szüleim mondanak. Folyton azt hallgatom, hogy csak ülök a pénzemen, fösvény, sóher vagyok stb., de nem tudom mire kéne költenem. 14 éves vagyok nekem nincs semmi kiadásom, a szüleim tartanak el. Nem sajnálok magamtól egy csokit vagy valamit, ami megtetszik megveszem, de ők valami nagyobb, komolyabb dologra gondolnak.
Szerintetek hogyan döntsek?

28

Ti mit csinálnátok havi 75 ezer forinttal?

Ti mit csinálnátok, ha havonta 75 ezret kapnátok egy külföldön élő rokonotoktól?
Én arra gondoltam, hogy mindig amikor megkapom, akkor 60 ezret rögtön berakok a bankba, 15 ezret otthon hagynék és így max 15 ezret költenék havonta. Szerintetek ez jó módszer lenne?

13

Mit tudnék csinálni?

A tesóm sokat gépezik, javítani szeretnék a helyzeten, de nemtudom hogyan...

3

Hogyan rángassam ki otthonról?

Ismerősöm 16 éves velem egy idős. van egy lány neki akivel 1 évig jártak de megbántotta és már 5 hónapja azon van hogy visszakapja. ez abból áll hogy egész nap fekszik és telón facezik vele vagy a gépelőtt ugyan ez. Eddig a társaság közepe volt de most már nem törődik vele senki, otthon is csak piszkálják mert ilyen (jogosan). És nem fogja fel hogy nem fog ezzel semmit elérni azón kívül h megutálja mindenki...Mit tegyek hogy kirángassam otthonról? hogy egy kicsit éljén?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!