Találatok a következő kifejezésre: Az iskolák a kerületben (10 db)

IX. Kerületi Szt-Györgyi Albert; Molnár Ferenc és Bakáts általános iskoláról szeretnék tapasztalatokat. Ismered esetleg ezeknek az iskoláknak a szülõi fórumait?

Legjobb válasz: Szülõi fórumokat nem ismerem de az iskolákról szívesen nyilatkozom : Szent györgy albert suli : Nem jó iskola egyik fiam oda járt de rühelte ... én sem szerettem az ottani tanárokat . Az iskola felszereltsége egybként nem rossz a tisztasága sem rossz , wc-ék jól felszereltek . Molnár Ferenc suli : Csak hallottam róla , állítólag gyengék a tanárok , sok olyan tanár van aki 4-esnél nem ismer rosszabb jegyet , állítólag nem követelik meg a gyerekektõl a magas teljesítményt. Bakáts általános suli : Nõvérem gyermekei jártak ide õk szerették az iskolát és a tanárokat is

Szülõi fórumokat nem ismerem de az iskolákról szívesen nyilatkozom : Szent györgy albert suli : Nem jó iskola egyik fiam oda járt de rühelte ... én sem szerettem az ottani tanárokat . Az iskola felszereltsége egybként nem rossz a tisztasága sem rossz , wc-ék jól felszereltek . Molnár Ferenc suli : Csak hallottam róla , állítólag gyengék a tanárok , sok olyan tanár van aki 4-esnél nem ismer rosszabb jegyet , állítólag nem követelik meg a gyerekektõl a magas teljesítményt. Bakáts általános suli : Nõvérem gyermekei jártak ide õk szerették az iskolát és a tanárokat is
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi! A Bakátsot még nem láttuk. Nagyon kíváncsi vagyok rá. A Molnár nem igazán tetszett (bár jól feszerelt, még uszoda is van, és szépen felújított épület), de az igazgató nagyon erélytelennek tûnt, ráadásul ismerõs gyerek jár oda, és eléggé unatkozik. Nem tetszettek ezek a kifejezések sem: "mi nem vagyunk elitiskola", "mi bárkit befogadunk" (vajon a IX. kerületben kit értett ezalatt...?). Viszont helyben van zeneiskolai oktatás és ez is jó. Továbbá holt fölöslegesnek tartom az angol- és az informatikaoktatást elsõ két osztályban, pláne tagozatszerûen. Tesi tagozat meg minek, ha úgyis mindennapos testnevelés van? A Szent-Györgyi nekem nagyon szimpi volt, fõleg azért, mert alsó tagozaton a sok hülyeség helyett az alapkompetenciák fejlesztésére helyezik a hangsúlyt (ezt tartom szakmailag megalapozottnak, szerintem ez az alsó tagozat feladata). Viszont nagyon nagy a túljelentkezés, nekünk kicsit messze is van és valahogy ijesztõen nagy az egész intézmény. Ami még tetszik itt: a mindennapos néptánc, szerintem szuper dolog, ez egyik legkomplexebb fejlesztést nyújtja. Az igazgató is szimpatikus volt, nem rinyál, a megoldásokra koncentrál, és határozott, karakán fickó. Nagyon várom a ti véleményeteket!
Engem is érdekelnének a vélemények! Én annyit tudok SzGYA-ról, hogy nagyon kicsi az udvara, ennyit mondtak :(
A Molnár Ferencben több roma gyerek van az átlagnál. Ezért mondta hogy nem elit... Felakarta hívni a figyelmedet!

Az iskolák csak a kerületben lakó gyerekek után kapnak pénzt az államtól? Az alapítványi iskolák egyáltalán nem kapnak "fejpénzt"? Hol tudnék ezeknek a rendeleteknek, szabályozásoknak utánanézni?

Legjobb válasz: Az állami iskolák nemcsak a kerületben lakó gyerekek után kapnak pénz, hanem ahogy te is írtad "fejpénzt" kapnak. Ez azt jelenti, hogy megvizsgálják, hogy hány gyerek tanul ott, mindegy, hogy a kerületben lakik-e vagy két kerülettel arrébb, és ha mondjuk 500 gyerek jár az iskolába, akkor annyiszor kapnak egy adott összeget. Az alapítványi iskolák pedig pont azért nem kapnak az államtól pénzt, mert egy alapítvány mûködteti és nem az állam, és az alapítvány pénzébõl mûködik. Ezért õk minnél többször kérik az adófizetõket és adományozókat, hogy adjanak nekik pénzt, hogy fenn tudják tartani az iskolát, mert az államtól nem kapnak semmit... max. pályázatok útján, de ebben nem vagyok biztos. Azt viszont nem tudom, hogy hol találsz errõl rendeletet...

Az állami iskolák nemcsak a kerületben lakó gyerekek után kapnak pénz, hanem ahogy te is írtad "fejpénzt" kapnak. Ez azt jelenti, hogy megvizsgálják, hogy hány gyerek tanul ott, mindegy, hogy a kerületben lakik-e vagy két kerülettel arrébb, és ha mondjuk 500 gyerek jár az iskolába, akkor annyiszor kapnak egy adott összeget. Az alapítványi iskolák pedig pont azért nem kapnak az államtól pénzt, mert egy alapítvány mûködteti és nem az állam, és az alapítvány pénzébõl mûködik. Ezért õk minnél többször kérik az adófizetõket és adományozókat, hogy adjanak nekik pénzt, hogy fenn tudják tartani az iskolát, mert az államtól nem kapnak semmit... max. pályázatok útján, de ebben nem vagyok biztos. Azt viszont nem tudom, hogy hol találsz errõl rendeletet...
Kb. úgy van, ahogy elõttem elhangzott, azonban még egy fontos dolog: Minden iskolában meg van határozva, hogy mennyi diák fogadására van kapacitása, és az is meg van határozva, hogy melyik terület az övé, ahonnan KUTYA KÖTELESSÉGE fogadni a diákokat. Ezért van az, hogy nem igazán, vagy igen korlátozottan fogadnak diákokat más kerületekbõl, hiszen ha megvan a max. létszáma, és jön a saját kerületébõl diák, az FEL KELL VENNIE, mert erre törvény vagy rendelet kötelezi.

Van egy ismerősöm, akit nem vettek fel semmilyen gimnáziumba, és az addigi iskolája csak 8 éves (tehát nincs gimnázium). A kerületi iskolába muszáj felvennie a kormánynak?

Legjobb válasz: Nem feltétlen kerületibe, de valahova kötelezõ. Ez általában a lakhelyhez legközelebb esõ középiskola amiben van szabad férõhely.

Nem feltétlen kerületibe, de valahova kötelezõ. Ez általában a lakhelyhez legközelebb esõ középiskola amiben van szabad férõhely.
igen muszály felvennie ez általában szakiskola szokott lenni ezért kell gyengébb iskolákat is megjelölni ahova biztos felvesznek
Szakiskola(?)!
Hányas volt az átlaga (?)


Angolra le tudja fordítani valaki? A mi iskolánk! Az iskola ahova járok a negyedik kerületben van. Tavaly az iskola új nevet Lázár Ervinre keresztelték. A tanárok itt nagyon kedvesek és segítőkészek.

Legjobb válasz: The our school! The school where I go that is in the fourth district. Last year, the school's new name Ervin Lazar baptized. The teachers are very kind and helpful here.

The our school! The school where I go that is in the fourth district. Last year, the school's new name Ervin Lazar baptized. The teachers are very kind and helpful here.
Az a baj, hogy eszeveszettül nyomják az angol nyelvet az iskolában már olyan korán, amikor a gyerekek anyanyelvi percepciós és produkciós bázisa, szövegalkotási készsége nem szilárdult meg. "Tavaly az iskola új nevet Lázár Ervinre keresztelték." Milyen mondat ez? És a többi mondatszerkezete is milyen? Minden, csak nem a magyar nyelv törvényei szerint való. És hol vannak az írásjelek? Ja, persze: angolban alig használnak vesszõt, ergo: magyarban se kell.
Our school! The school, where I used to go is in the 4th district. Last year, the school changed it's name to Lázár Ervin. The teachers are really kind and helful here.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Our school The school I attend is in the 4th district. Last year the school changed its name to Ervin Lázár. The teachers are really kind and helpful here.
helpful (segítõkész)
Sajnos ez nem jó The school, where I used to go
Az iskola hova járok (The school I attend) Nekünk legalábbis így tanították
A kérdező hozzászólása: köszi

Ma az iskolában azt adták házi feladatnak, hogy járjunk utána annak, hogy hogy jöttek rá a kör kerületére, és hogy számolták akkor, amikor még nem tudták a képletét?

És sehol sem találom az interneten,suli könyvtár meg már bezárt,és holnapra kellene..

Legjobb válasz: Hátha ez segít : http://hu.wikipedia.org/wiki/Pi_(sz%C3%A1m)

Hátha ez segít : http://hu.wikipedia.org/wiki/Pi_(sz%C3%A1m)
Csík Ferenc általános és gimi a 2. Ker. Medve utcában
Szia! A 2. kerültben tudok jó néhány iskoláról infót mondani, de az, hogy „jó”, elég szubjektív fogalom, írd le, mire vágysz, mit tartasz fontosnak a gyerekkel kapcsolatban! Te ismered õt a legjobban, és pl. nem mindegy, hogy mennyire „terhelhetõ” a gyerek, te mennyire vágysz arra, hogy egy „versenyistállóba” írasd, vagy esetleg inkább gyerekközpontú sulit keresel? Érekli a sport vagy a zene esetleg? Szeretnéd puccos iskolába járatni (fontos számotokra, hogy bõrdzsekis kiskrambókkal és dzsipes szüleikkel barátkozzatok), vagy inkább átlagos közegre vágysz?… A szülõk közt nagy a szórás, hogy az ilyen és hasonló szempontok alapján melyik sulit tartják „jónak”.
(Bocs, úgy látszik, nem bírja kezelni az oldal az idézõjeleket, mindenhová hülye karaktersort rakott helyettük a hozzászólásomban.)

Mik a vélemények az I. kerületben lévő Petőfi Sándor Gimnáziumról? Érdemes lenne oda jelentkezni? Milyen iskola?

Legjobb válasz: Hát nem egy csúcs színvonal, anno a 3-4-es tanuló ismerõseim jelentkeztek oda, ma leginkább csak költségtérítésesen vannak az egyetemen. Persze biztos megvan a maga szépsége, de nem egy top hely.

Hát nem egy csúcs színvonal, anno a 3-4-es tanuló ismerõseim jelentkeztek oda, ma leginkább csak költségtérítésesen vannak az egyetemen. Persze biztos megvan a maga szépsége, de nem egy top hely.
Nagyon nagy a bukási arány, a tanárok követelnek, miközben nem a legkiemelkedõbb képességûek és szorgalmúak járnak oda.
Inkább közepes


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!