Találatok a következő kifejezésre: Az iskolák a (2031 db)

IX. Kerületi Szt-Györgyi Albert; Molnár Ferenc és Bakáts általános iskoláról szeretnék tapasztalatokat. Ismered esetleg ezeknek az iskoláknak a szülõi fórumait?

Legjobb válasz: Szülõi fórumokat nem ismerem de az iskolákról szívesen nyilatkozom : Szent györgy albert suli : Nem jó iskola egyik fiam oda járt de rühelte ... én sem szerettem az ottani tanárokat . Az iskola felszereltsége egybként nem rossz a tisztasága sem rossz , wc-ék jól felszereltek . Molnár Ferenc suli : Csak hallottam róla , állítólag gyengék a tanárok , sok olyan tanár van aki 4-esnél nem ismer rosszabb jegyet , állítólag nem követelik meg a gyerekektõl a magas teljesítményt. Bakáts általános suli : Nõvérem gyermekei jártak ide õk szerették az iskolát és a tanárokat is

Szülõi fórumokat nem ismerem de az iskolákról szívesen nyilatkozom : Szent györgy albert suli : Nem jó iskola egyik fiam oda járt de rühelte ... én sem szerettem az ottani tanárokat . Az iskola felszereltsége egybként nem rossz a tisztasága sem rossz , wc-ék jól felszereltek . Molnár Ferenc suli : Csak hallottam róla , állítólag gyengék a tanárok , sok olyan tanár van aki 4-esnél nem ismer rosszabb jegyet , állítólag nem követelik meg a gyerekektõl a magas teljesítményt. Bakáts általános suli : Nõvérem gyermekei jártak ide õk szerették az iskolát és a tanárokat is
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi! A Bakátsot még nem láttuk. Nagyon kíváncsi vagyok rá. A Molnár nem igazán tetszett (bár jól feszerelt, még uszoda is van, és szépen felújított épület), de az igazgató nagyon erélytelennek tûnt, ráadásul ismerõs gyerek jár oda, és eléggé unatkozik. Nem tetszettek ezek a kifejezések sem: "mi nem vagyunk elitiskola", "mi bárkit befogadunk" (vajon a IX. kerületben kit értett ezalatt...?). Viszont helyben van zeneiskolai oktatás és ez is jó. Továbbá holt fölöslegesnek tartom az angol- és az informatikaoktatást elsõ két osztályban, pláne tagozatszerûen. Tesi tagozat meg minek, ha úgyis mindennapos testnevelés van? A Szent-Györgyi nekem nagyon szimpi volt, fõleg azért, mert alsó tagozaton a sok hülyeség helyett az alapkompetenciák fejlesztésére helyezik a hangsúlyt (ezt tartom szakmailag megalapozottnak, szerintem ez az alsó tagozat feladata). Viszont nagyon nagy a túljelentkezés, nekünk kicsit messze is van és valahogy ijesztõen nagy az egész intézmény. Ami még tetszik itt: a mindennapos néptánc, szerintem szuper dolog, ez egyik legkomplexebb fejlesztést nyújtja. Az igazgató is szimpatikus volt, nem rinyál, a megoldásokra koncentrál, és határozott, karakán fickó. Nagyon várom a ti véleményeteket!
Engem is érdekelnének a vélemények! Én annyit tudok SzGYA-ról, hogy nagyon kicsi az udvara, ennyit mondtak :(
A Molnár Ferencben több roma gyerek van az átlagnál. Ezért mondta hogy nem elit... Felakarta hívni a figyelmedet!

Én egy évvel ezelőtt abba hagytam az iskolát. A kilencedik osztaly van meg csak. Eltelt egy ev most szeretném folytatni de nem tudom hogy lehetséges e? és ha igen hogy?

Legjobb válasz: Attól függ hány éves vagy. Ha 21 alatti (gondolom) akkor simán keresel egy iskolát aki fogad és beiratkozol, mintha semmi sem történt volna. Ha ilyet nem találsz akkor Oktatási Hivatalba kell menned, õk majd elhelyeznek valamelyik iskolába, aki köteles fogadni. Ha meg 21 feletti vagy akkor esti tagozatot kell keresned, a szisztéma ugyanaz mint fentebb.

Attól függ hány éves vagy. Ha 21 alatti (gondolom) akkor simán keresel egy iskolát aki fogad és beiratkozol, mintha semmi sem történt volna. Ha ilyet nem találsz akkor Oktatási Hivatalba kell menned, õk majd elhelyeznek valamelyik iskolába, aki köteles fogadni. Ha meg 21 feletti vagy akkor esti tagozatot kell keresned, a szisztéma ugyanaz mint fentebb.
A kérdező hozzászólása: Most leszek augusztusba 19.. köszönöm a válaszod..
menj esti tagozatra. én is így érettségiztem. nekem is csak a kilencedik volt meg és 21 évesen mentem vissza.

Kérdések rómával kapcsolatban. Miért hívták a rómaiak ludusnak az elemi iskolát? Mivel és mire írtak az iskolában a rómaiak? Kit neveztek paidagogusznak és kit magisternek?

A tudományok közül miben jeleskedtek a rómaiak? Melyek voltak a legfontosabb családi ünnepek Rómában? Milyen volt az esküvő az ókori Rómában? Milyen közlekedésben jeleskedtek a görögök, rómaiak?

Legjobb válasz: Én eddig úgy tudtam, hogy ludusnak a gladiátorképzõ "iskolákat" hívták.

Én eddig úgy tudtam, hogy ludusnak a gladiátorképzõ "iskolákat" hívták.
Ludusnak hívták a rómaiak az elemi iskolát. Viasztáblára írtak hegyes végû írópálcával, a stílussal, (stilus), aminek a másik vége lapos volt, így el lehetett simítani a szöveget. Volt egy mondásuk, hogy: Gyakran fordítsd meg a stílusodat. A paidagogosz rabszolga volt, akit azért tartottak, hogy kísérgesse a gyereket az iskolába és onnan haza. Ha a gyerek rossz volt, akkor ki is kaphatott tõle. A magister volt a tanár (ludi magister). A rómaiak a következõkben jeleskedtek: jog, hadtudomány, mérnöki tudományok. A legfontosabb családi ünnepek a mieinkhez hasonlítottak; ünnepelték a születést, a születésnapokat, a fiúk nagykorúvá válását, és a házasságot. Az esküvõre kiöltözött az ifjú pár; most nem tudom, hogy milyen ruhát vettek fel. Tartottak egy nagy ünnepséget, kérték a házi istenek áldását. Az ifjú asszony a vacsoránál már stólában jelent meg. A görögök tengeri nép voltak, fejlett hajózással, hajóépítési technikával. A rómaiak inkább szárazfüldi nép voltak. A római utakat még ezer évvel késõbb is használták.
A kérdező hozzászólása: köszi sokat segítettél :)


Kifizetik az iskolában a nyári gyakorlatomat ha én iskolát akarok váltani?

Az iskolában volt nyári gyakorlatom de kellet az adókártya ès nem volt,ezért csináltatnom kellet.Ês szabadságon voltak ezért nem tudtam adókártyát csináltatni... Mire ott voltak és megtudtam csináltatni a papirt augusztus eleje volt,az iskolában a pénztárban meg pont akkor voltak 2 hét szabadságon... De ha hétfőn beviszem a papirt átutalják a pénzt ha én közben iskolát váltok??

Legjobb válasz: Az iskolaváltás nem befolyásolja az elvégzett munka megállapodás szerinti kifizetését, vagyis jár, várhatóan szó nélkül kifizetik. (Ami jó, mert ha nem akarják, akkor ugye nem könnyû rávenni õket. :))

Az iskolaváltás nem befolyásolja az elvégzett munka megállapodás szerinti kifizetését, vagyis jár, várhatóan szó nélkül kifizetik. (Ami jó, mert ha nem akarják, akkor ugye nem könnyû rávenni õket. :) )
felvi.hu, itt fenn van minden.
És ha más nem, hát ott a telefon, emeld fel, hívd fel a sulit, biztosan tudnak segíteni ... maci

Miért tilos az iskolában a politizálás?

a házirendben is le van írva de miért? akkora vitákat okozna?

Legjobb válasz: Mert az iskolának nem az a feladata, hogy pártok toborzó-irodájaként mûködjön. Általános mûveltséget kell közvetítenie, valamint olyan értékrendet, amely politika felett áll. Vagy jobb lenne, ha teszem azt az MSZP-s tanár azért húzná meg a diákját, mert az mondjuk Jobbikos? Szerintem nem... A tanárok elsõsorban azért vannak szerzõdtetve, hogy a tananyagot leadják, lehetõleg hitelesen és pártatlanul. Ez alól kivételt képeznek az alapítványi fenntartású, illetve az egyházi iskolák, amik a pedagógiai programban vállalt cél elérése érdekében megtehetik, hogy ne igazodjanak a törvényben elõírt normákhoz.

Mert az iskolának nem az a feladata, hogy pártok toborzó-irodájaként mûködjön. Általános mûveltséget kell közvetítenie, valamint olyan értékrendet, amely politika felett áll. Vagy jobb lenne, ha teszem azt az MSZP-s tanár azért húzná meg a diákját, mert az mondjuk Jobbikos? Szerintem nem... A tanárok elsõsorban azért vannak szerzõdtetve, hogy a tananyagot leadják, lehetõleg hitelesen és pártatlanul. Ez alól kivételt képeznek az alapítványi fenntartású, illetve az egyházi iskolák, amik a pedagógiai programban vállalt cél elérése érdekében megtehetik, hogy ne igazodjanak a törvényben elõírt normákhoz.
Tilos a politizálás? Hehh elvileg... Nálunk pl. ki volt rakva egy nagy Fidesz plakát az EU parlementi választások elõtt...
Kedves Elsõ válaszoló! Az én német tanárom többször felhívta édesanyámat azért, mert ellentétes nézeteket vallottunk. Naívan azt gondoltam, hogy ha õ politizálhat, akkor én is. Maradjunk annyiban, hogy elvileg tilos a politizálás, de mindenkinek húz valahova a szíve.
minálunk szokott lenni politizálás:D minden oldalról
Én sem értem miért nincs politika, amikor történelem órán másról sem tanulunk, mint politikáról.
Úgy bizony dá

Tényleg kötelező tananyag az iskolákban a Roma kultúra, és történelem?

tud erről valaki bővebbet?

Legjobb válasz: http://propeller.hu/itthon/2763604-szeptembertol-gyerekeknek.. Igen , kötelezõ lesz. Valakik szerint, csak olyan iskolákban ahol legalább 50 százalék a cigány tanulók aránya. Ebben viszont én nem vagyok biztos.

http://propeller.hu/itthon/2763604-szeptembertol-gyerekeknek.. Igen , kötelezõ lesz. Valakik szerint, csak olyan iskolákban ahol legalább 50 százalék a cigány tanulók aránya. Ebben viszont én nem vagyok biztos.
Igen, tényleg.
Történelmük XD Maximum filozófiájuk van: "Lopunk tehát vagyunk"
"És vajon mit fognak ebben a témában oktatni?" A történelmüket: India Pandzsab (Öt Folyó) tartományából menekültek nyugatra a hódító török hadak elõl az ezerötszázas években. Elsõként a jószívû örmények fogadták be õket, majd mikor hírét vették, hogy a török hadak oda is elérnek továbbmenekültek nyugatra, sorsukra hagyva az õket addig vendégül látó örményeket. Így kerültek hazánkba. Államot nem alapítottak, hadat soha nem viseltek, útjuk során szórakoztatásból és lopásból tartották fenn magukat.
És vajon mit fognak ebben a témában oktatni?
Roma KULTÚRA ? Ezt tényleg okítani kéne? Szerintem ez büntetõ kategória...
Ne legyetek már úgy oda, azt a félórát mindenki ki fogja bírni... :-D
Roma tantárgy? Legalább jól megtanuljuk a jogainkat XD Ja meg azt hogyan kell együttmûködni ezalatt azt értem 10vs1
Nem tök mindegy? Úgysem járnak iskolába. Ezt is csak a magyaroknak kéne lenyomni a torkukon, hogyha felnõnek szép agymosott kis szerencsétlenek legyenek, akik nem ágálnak az élõsködés ellen.
Mindig azon poénkodunk, hogy Szlovákia történelme elfér egy sms-ben. Mit mondjunk a cigányokról? Gyakorlatilag egy brossurában leírható az egész történelmük. 45 perces óra elegendõ a tananyagra.
Azért az nem igaz, hogy nincsen kultúrájuk. Csak már nagyon kevesen ismerik, leginkább az a kevés magas iskolát végzett cigány van vele tisztában na meg a történészek. Vannak cigány versek, népdalok is, és nem a mulatós zenére gondolok. Egyet egyet hallottam, de én sem vagyok otthon a témában. Mindenesetre biztos érdekes, de azért így nem nyomnám be az órarendbe. Nem egy ördögtõl való dologról beszélünk. Én nagyrészt svábok lakta területen élek, és itt is volt lehetõség általánosban választani, hogy milyen mértékben kívánunk németet tanulni. A kulcsszó a választani. Tehát a lehetõség adva volt, de nem volt kötelezõ. Ha ezt a cigány kultúra dolgot egy szakkör szinten bevezetik akkor áldásom rája, ártani biztos nem árt.
Úristen! Mégis ki találta ezt ki? Miért kell ennyire a cigányok pártján állni?ràadàsul ennyi támogatàs utàn is az megy mindenhol hogy jaj a cigànyoknak mennyire rossz a helyzete.. Egy biztos:én egy betût nem tanulok róluk.
Józsi 2 lett a dolgozat! Há1 mi az , hogy kettû???
Történelem. Most a szóbeszédre vagy az írásbeliségre alapoz? Utóbbi eset is tök hiteltelen, mert azokat is a fehérek írták le helyettük azok pedig hazudnak szerintük.
Roma kultúra okítás? És mit tanulnának? Hogy kell jól hazudni?Esetleg a rugós bicska használatát? Sok magyar még a saját kultúrájával sincs tisztában.Az miért nincs tanítva? Egyébként meg, hogy akarják benyomorítani a tantervbe?Így is rengeteg az óra.
Melyik része lesz kötelezõ a történelmüknek? Az a kábeltojvajos, az öregezõs, a saját gyerekei elõtti tanárgyilkolós, az erõszakolós drogozós vagy a sportolót szívenszúrkálós vagy a hogyan élünk már 25 éve munka nélkül vidáman fejezetek?
Utolsó ez jó volt XD
19:04 vagyok. Remélem senki nem vette komolyan!
Ha a romák fogják oktatni akkor elég problémás lesz találni annyi cigány tanárt. Ha magyar fogja oktatni, akkor nehezen lesz hiteles. Persze az is lehet, hogy pont fordítva sül majd el és a magyar lesz a hiteles, a roma tanár meg szépítene.
Nekünk nem volt még pár éve roma kultúra, de történelembõl tanultuk a romák helyzetének alakulását az elmúlt 100 évben, sõt a húgomnak történelem érettségijének egyik feladata is volt.
A kérdező hozzászólása: akkor végre nagyon sok kérdésre választ kaphatunk.
http://www.youtube.com/watch?v=_dZxifT1d5M 0:29-tõl erre gondoltál?

Éretségi vizsgák előtt hány nappal, órával előtte kapják meg az iskolák a feladatlapokat?

Legjobb válasz: Azt hiszem, legalábbis ha jól emlékszem mert ezt minden évben elmondják érettségi idõszakában a híradók, hogy aznap korán reggel az adott iskola igazgatói mennek el a városuk/kerületükhöz tartozó önkormányzati hivatalba ahonnan aztán megkapják...noha nem vagyok biztos az önkormányzati részben, rég hallottam errõl de még aznap reggel kapják meg az adott napra vonatkozó feladatlapokat.

Azt hiszem, legalábbis ha jól emlékszem mert ezt minden évben elmondják érettségi idõszakában a híradók, hogy aznap korán reggel az adott iskola igazgatói mennek el a városuk/kerületükhöz tartozó önkormányzati hivatalba ahonnan aztán megkapják...noha nem vagyok biztos az önkormányzati részben, rég hallottam errõl de még aznap reggel kapják meg az adott napra vonatkozó feladatlapokat.

Miért kötelező még nagyon sok helyen (főleg kisebb városokban) az iskolákban a hittanoktatás?

Én úgy tudom, gondolom hogy a vallás mindenki saját dolga, és szabad akarat van.Plusz semmilyen tényekkel nem bizonyíthatják, hogy a kereszténység "valósabb", mint például a buddhizmus. Szerintem akkor kéne kötelez?vé tenni, ha ugyanúgy bizonyítékokkal alá lehetne támasztani, mint pl. a történelmet, matematikát, stb. Például miért nem vallástörténeti oktatás van? És akkor minden vallást górcs? alá lehetne venni (hogyan alakult ki, f?bb eszmék, stb), így szélesedne a gyerekek látóköre véleményem szerint. Miért alakult ez így ki? Illetve a mai "modern" vallási felfogásban (arra gondolok h nem égetnek meg valakit azért, mert nem keresztény) miért kötelez? még mindig? Hogy régen miért volt, azt értem. Kinek mi err?l a vélemény? Nem vallási vitát szeretnék kirobbantani, csupán egy NYUGODT hangvétel? eszmecserét. Kort, nemet és hitet (keresztény, ateista, buddhista, muszlim, stb:D) is íratok oda légyszíves!

Legjobb válasz: Egy kis faluban lakom, ahol az iskola a templom és a plébánia mellett van és nincs kötelezõ hitoktatás. Soha nem is volt. Fakultatív módon van, aki akar megy, aki nem nem.

Én általános suliba jártam egyháziba, azaz 2.-os voltam ahogy egyházi suli lett, és nem volt kötelezõ a hittan, választani lehetett helyette erkölcstant. Az már más, h olyan gáz erkölcstan tanár volt, h inkább református hittant választottam:D És nem ártott meg:) Sõt 25 vagyok vmelyik nap találkoztam a volt hittan tanárnõmmel és nagyon megörültem neki, szuper tanárnõ volt:)
Egy kis faluban lakom, ahol az iskola a templom és a plébánia mellett van és nincs kötelezõ hitoktatás. Soha nem is volt. Fakultatív módon van, aki akar megy, aki nem nem.
Nem kötelezõ sehol, csak az egyházi iskolákban. Olyan szokott lenni, hogy ha van rá igény, akkor esetleg beépítik az órarendbe, de pl. amikor én voltam általános iskolás, akkor ez egy teljesen választható óra volt az egyik napon, utolsó óra után. Egyáltalán nem volt kötelezõ, és mivel csak katolikus hittan volt, ezért én nem is jártam. A 30-as osztályból talán 10-en jártak.
Állami, önkormányzati iskolákban nincs kötelezõ hitoktatás.Ha van rá igény nulladik illetve utolsó órában fakultációként megszervezik.A plébánia fizeti nem az iskola.Nem osztályozzák. Természetesen egyházi fenntartású iskolákban van hitoktatás, és osztályzat. Egy gyakorló hitoktató
Állami iskolákban SEHOL nem kötelezõ a hitoktatás. Az egyházi iskolákban van kötelezõ hitokttás, ott pedig ez természetes követelmény. Aki nem akar hittant tanulni, ne menjen egyházi iskolába! Egyébként pedig a hitoktatás még senkinek nem ártott meg. Szélesedik a látóköre, de ettõl még nem kell feltétlenül vallásosnak lennie.
Csak megjegyzem : a történelmet sem lehet bizonyítékokkal alátámasztani! Azt mindig az adott politikai környezetnek megfelelõen tanítják.
Én evangélikus mûvészeti szakközépbe jártam, a mûvészeti rész miatt, de nem csak a hittan, hanem az áhítat is kötelezõ volt. 24/L wicca
Ja, és 23/L vagyok, vallásomat nézve evangélikus.
Nem vélemény kérdése. A tény az, hogy állami iskolában NEM kötelezõ. Vagy tévedsz, vagy hazudsz. Vagy valamit félrehallottál, nem tudsz, vagy pedig szándékosan hangulatot próbálsz kelteni. Az utóbbi valószínûbb a szövegedbõl ítélve.
Ja, bocs. 20/L, eredetileg katolikusnak kereszteltek, de nem vagyok hívõ.
A kérdező hozzászólása: Nem akartam semmilyen vitát szítani, mint az ahogy az egyik válaszoló írta, ezt a kérdésemben is leírtam... Nos elnézést kell kérjek, akkor félre vagyok informálva:) Ugyanis gondolkoztunk rajta, hogy leköltözünk Kõszegre, de egy ottani ismerõstõl úgy tudtuk meg, hogy ott nem egyházi általános iskola van, de kötelezõ a hittan, és mivel ha leköltöztünk volna, valószínûleg a majdani gyerekeink is oda jártak volna suliba. Mi pedig nem szeretnénk, ha hittanra járna majd a gyerekünk, úgy gondoljuk, hogy majd õ eldönti hogy miben szeretni hinni (ezért megkeresztelni sem akarjuk majd). Köszönöm a válaszokat, akkor jobban utána fogunk járni (egyelõre még csak tervbe van a költözés). Mindenkit felpontoztam:)
Miért kellett lepontozni, csak mert azt írtam, hogy wicca? Én legalább nem vagyok ateista.
Nem vitázni szeretnék, de bizonyítékok vannak arra, hogy a történelem tulajdonképpen nem más mint fikció, hiszen bértollnokok jegyezték fel a történéseket és természetesen az õket felbérlõ szája íze szerint. Ráadásul pont ez az a tárgy, amit a leginkább forgatnak a kormányok, hitek stb a saját szájuk íze szerint. Ezért ez nem jó példa. Az irodalom, zene, mûvészetek szintén nem, mivel ezek kanonizált tárgyak, így a kánon tagjainak ízlését tükrözõ dolog. Szintén nem jó példa. Vallástörténeti oktatás van, hiszen történelem, irodalom, mûvészettörténet, filozófia foglalkozik ezzel- felesleges lenne még egy plusz tárgyat létrehozni. Úgyhogy az érvelésed nem állja meg a helyét szerintem. A kérdésed szintén nem, mert mi kára lesz egy gyereknek ha hittant tanul? Nem jelent semmit. Én is tanultam például filozófiát- középiskolában, fõiskolán majd az egyetemen is és nem lettem filozófus. Úgyhogy az hogy valaki tanul hittant még nem következik belõle semmi.
Jajj, hogy sipákolnak egyesek, meg hisztizve mutogatnak a jogaikra, mint az a bizonyos népcsoport, aki mindig azt rikoltozza, hogy rásszistáá. Jajj, hogy le ne essen a gyûrû az ujjatokról. Fogjátok be füleiteket, és csináljátok mint a reklámba, hogy pá-pá-pá-pá, nehogy halljatok valamit arról a gonosz kereszténységrõl.
Az én gyerekkoromba kötelezõ volt a hittan. A vasárnapi nagymise is kötelezõ volt menni. Katolikusnak kereszteltek, nem volt beleszólásom. 71/F
Nem kötelezõ csak van lehetõség rá, hogy aki akarja az belekóstolhasson a vallásába. Bár én már voltam órát látogatni, mint osztályfõnök és nem úgy kell elgondolni, hogy elmélyülten beszélgetnek a vallásról, hanem egy bibliai történet kapcsán beszélgetnek, rajzolnak és feleadatokat oldanak meg. Nekem nagyon tetszett. Emlékszem gyerekkoromban is szerettem járni, mert elég érdekes volt. 31/N református
Elõzõ vagyok 25/l és nem vagyok megkeresztelve...
tegnap 20:46 Csak csinálja a hangulatot a kérdezõ, nem kell komolyan venni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!