Találatok a következő kifejezésre: Az is utal, ha a babának (3 db)

Az is szájpenésze utal, ha a babának fehér a nyelve? (halvány fehér)

Legjobb válasz: Igen. De sürün törölgesd ki neki a száját. Még nem vészes, de az lesz belõle.

Igen. De sürün törölgesd ki neki a száját. Még nem vészes, de az lesz belõle.
Szia! Az én kicsimnek is fehér volt a nyelve, azt hittem szájpenész ismét (elõtte volt neki). Nem az volt, hanem rárakódott az anyatej zsírja :o) A szájpenésze pöttyökbõl kialakult foltok voltak, ez pedig olyan, mintha lepedékes lett volna a nyelve.
Ne biztos hogy szájpenész, ha könnyen lejön akkor csak lerakódott tej, ha jobban megvan tapadva akkor az penész.Rózsamézes gézlappal töröld le neki.
A kérdező hozzászólása: Még azt elfelejtettem, hogy a szájpadlása is fehér, de nem olyan mint a szájpene´sz.Egybefüggöen fehér.Egy hónapja volt neki elözször, majd 3 nap alatt elmúlt.
ha az egész nyelve halványfehér, az lehet a tejtõl is, mert a penész, az más. az pici pötty a nyelvén.sajnosminden második babánál elõfordul. figyelni kell a tisztaságra, meg, hogy amit a szájába tesz, tiszta legyen. van mikor ezzel sem lehet kiküszöbölni. az én kislányomnak is volt, és nagyon szégyeltem magam, mikor dokihoz vittem, de a doki megnyugtatott, hogy ne essek kétségbe, mert nagyon sok babánál elõfordul.adott ecsetelõt, és elmult. utánna, nem volt többet.ha olyan fehér pöttyöket látsz a nyelvén, amit vagy nehéz, vagy nem lehet letörölni, az a penész.

Mikor kell a babákat csípőszűrésre vinni? A fiam 4 hónapos, de a doki nem küldött még minket. Ez kötelező? Kérdeztem a hasi ultrahangot is tőle, azt mondta csak akkor ad beutalót, ha valami rendellenessére utaló jelet talál.

Legjobb válasz: már igen vinni kell valaki még elöbb is küldenek legközelebbi korházba v. sztk-ba de csak beutaloval mehetsz ha nem magánrendelésre mész.

már igen vinni kell valaki még elöbb is küldenek legközelebbi korházba v. sztk-ba de csak beutaloval mehetsz ha nem magánrendelésre mész.
1 .vok. nekünk be is kellet jelentkezni a hatvani korházba voltunk igen is kérj beutalot a gyerekorvostol !!
Szia! A csecsemõk csípõjét elvileg 3 napos majd 3 hetes végül 3 hónapos korban kell(ene) vizsgálni.Szerintem ne hagyd magad lerázatni az orvosnál, igenis adjon beutalót!!A csípõszûrésekre az ortopédián így is elõjegyzés van, tehát ha most kérnél, már akkor is kb.csak 1 hónap mulva kapsz idõpontot.(Kivéve ha magánba viszed a kicsit.)
Kérdezz rá a dokinál, mert a csípõszûrés kötelezõ. Mi 4 hónaposan voltunk. De jó sokára adnak idõpontot.Én valamikor január elején kértem, és február 19re kaptunk. (Miskolc)
nekünk a Hatvani korházba nem kellet sokat várni
Úgy látszik, ez is mindenhol máshogyan van. Nálunk a kórházban végeztek elõször csípõszûrét, majd itthon a gyerekorvos is megnézte. Azóta ahányszor viszem tanácsadásra (ott a doki is), minden alkalommal megnézi a csípõjét a kislányomnak. Ha valamelyik babánál talál valami problémát, akkor azt elküldi szakrendelésre, de akinél nincs semmi gond, azoknak nem kell menniük.
minket sem küldött a doktornéni én a védõnénit kérdeztem hogy miért, azt mondta mert minden rendben van és semmi gyanus nincs vele, azóta is nagyon szép a csípõje és egy csomó olyan dolgot csinál amihez egészséges csípõ kell
Ja és már 7 hónapos a kislányom. A nagy testvéreivel se kellett mennünk sehová külön csípõszûrésre, õket is ugyanígy vizsgálta meg minden alkalommal.

Milyen egy nap 3 hós babával? + ha van 2 év körüli másik gyermeked is? A picur miket tud? Az én kicsim utál hason, pedig minden onnan kezdődik (fordulás, mászás, stb. ), persze azért kicsit erőltetem neki, az baj lehet?

Legjobb válasz: Nekem azt mondták, nem szabad erõltetni, aztán egyszer csak megszerette. Másik védõnõ azt mondta, hogy erõltetni ke,, mindennap egy órát. A barátnõm kínlasztotta alányát minden nap. Szerintem nem kell, majd rájön, hogy úgy jó neki.

Nekem azt mondták, nem szabad erõltetni, aztán egyszer csak megszerette. Másik védõnõ azt mondta, hogy erõltetni ke, , mindennap egy órát. A barátnõm kínlasztotta alányát minden nap. Szerintem nem kell, majd rájön, hogy úgy jó neki.
Erõltetni nem kell. Kb 1-2 óránként tedd a hasára, addig amíg elviseli, utána fordítsd vissza. Nem kell kinlasztani. Ennyivel is erõsödik a nyaka, jobb mint a semmi. Az én lányom is utált hason lenni. Már majdnem 4 hós volt, amikor igazán elkezdtem aggódni, hogy még nem tartja szépen a fejét. Aztán 4 hósan megtanult a hátáról a hasára fordulni. Azóta(most 7 hós)egész nap hason van. Addig nincs hason, míg eszik meg alszik.
Nekem a kicsi 4, 5 hónapos a nagy 2 éves. Hát elég mozgalmas napjaink vannak mert a pici csak napi 4x fél órát alszik. Õ is utált hason lenni, de 4 hónapos korában hasra fordult. Vissza még nem tud, úgyhogy üvölt ha véletlenül hasra kerül. Erõltetni nem kell egy nap 1-2z hasra teszed egy pár percig az elég. Majd megtanulja magától. A nagy is utált annak idején hason lenni, most meg már csak úgy alszik.
Az én fiam jövõhéten lesz 4 hónapos, de ha ébren van, szintén nem szeret hason lenni, max nagyon rövid ideig. Aludni bezzeg csak hasonfekve hajlandó. Nem értem én ezt. Õ tartja a fejét, de a védõnõ szerint nem eléggé, úgyhogy szerinte erõltetnem kéne picit a hasonfekvést nappal is. Hát én pedig nem tudom erõltetni. Ha már nagyon sír muszáj átfordítanom, nem bírom hallgatni ahogy üvölt. Én nem tartom gyengének, szerintem ahhoz képest, hogy egy hónappal hamarabb született, nagyon is ügyes baba. Most kezdte el nézegetni a kezét, és a tenyerét. Eddig is próbált néha nyúlni a tárgyakért, de úgy tûnik most rájött, hogy õ irányítja a kis kezét, és nagyon szereti nézni. Fogni nem fog még, csak pár pillanatra. És már majdnem van két fogacskája. Napközben õ is 4-5x alszik fél-1 órákat
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!