Találatok a következő kifejezésre: Az is jelent (988 db)

Ha csak picike nyákám volt peteéréskor az is jelent valamit? Csak annyi mint a gombostünek a gombja

Legjobb válasz: Ez annyit jelent hogy ha a Mars akkor lép be az Uránusz vonzásába mikor felbõg az elsõ tehén keleten, akkor csökkeni fog az olajár.

Ez annyit jelent hogy ha a Mars akkor lép be az Uránusz vonzásába mikor felbõg az elsõ tehén keleten, akkor csökkeni fog az olajár.
A kérdező hozzászólása: szar a poénod!!!!!!De egyépként nem kellene a másikat megbántani!!!!
Ezt nem jelent semmit csak a facebook kiírta neked hogy akinek küldted az üzenetet azt már megnézte :)
A kérdező hozzászólása: Ezt tudom ;) de hogy felperc mulva eltunt a "Latta" felirat, az mit jelent? Ha egyeltalan jelent valamit...
ÉP ez az hogy nem jelent semmit :)

Egyszer mondta valaki, hogy az jelent valamit, ha a mutató ujjam rövidebb/hosszabb a gyűrűsnél! Mit is jelent?

Legjobb válasz: Hormonhatást jelent: "A nemi szervek mellett ugyanis a viszonylagos ujjhossz az egyetlen olyan testi jellemvonás, ami különbözõ a nõknél és a férfiaknál, hiszen ujjaink növekedésére is ugyanazok a hormonok (a tesztoszteron és az ösztrogén) hatnak, mint az agyunkra. Ha megfigyelik egy férfi kezét, azt vehetik észre, hogy az egyik gyûrûsujja többnyire hosszabb, mint a mutatóujj, míg a nõk esetében a mutatóujj többnyire ugyanolyan hosszú, mint a gyûrûsujj."

Hormonhatást jelent: "A nemi szervek mellett ugyanis a viszonylagos ujjhossz az egyetlen olyan testi jellemvonás, ami különbözõ a nõknél és a férfiaknál, hiszen ujjaink növekedésére is ugyanazok a hormonok (a tesztoszteron és az ösztrogén) hatnak, mint az agyunkra. Ha megfigyelik egy férfi kezét, azt vehetik észre, hogy az egyik gyûrûsujja többnyire hosszabb, mint a mutatóujj, míg a nõk esetében a mutatóujj többnyire ugyanolyan hosszú, mint a gyûrûsujj."
Igen, ez azt jelenti, amit az elsõ írt. Régen tisztára meg is ijedtem, mikor olvastam, mert lány vagyok, de nekem mindkét kezemen sokkal hosszabb a gyûrûsujjam, mint a mutató :S Legalább fél centivel... Azóta meg lesz*rom :D
Ez csak általános jelenség, de nem kötelezõ érvényû, hogy ha neked hosszabb a gyûrûsujjad, akkor férfias vagy. Amúgy egyszer láttam egy dokufilmet, ahol éppen azt derítették ki, hogy a meleg férfiak többségénél a gyûrûsujj hosszabb a mutatóujjnál, vagyis überférfias a kezük :) pedig pont nem erre gondolnánk...
Nekem ha a nagyujjamat nem számítjuk, akkor kb egyforma hosszú a másik négy ujjam. Többen mondták már, hogy nagyon furcsa. Szerintem is az.
Érdekes a dolog. Attól függ honnan nézem. Ha a tenyerem felõli oldalról nézem akkor kb ugyan olyan hosszú a gyûrûs és a mutató ujjam is, talán egy gyûrûs egy pár mm-er hosszabb. Ha viszont fordítva nézem akkor sokkal jobban látszik, hogy a gyûrûs hosszabb, nem is kicsivel. Honnan kell nézni? :D
De érdekes. nekem a jobb kezemen a mutatóujjam hosszabb, a bal kezemen pedig a gyûrûsujjam a hosszabb.. 16L Bocs. az OFF-ért.!
A kérdező hozzászólása: Nekem is mindkét kezemen a gyûrûs a hosszabb!Akk ez azt jelentheti, hogy férfias vonásaim vannak/lesznek? 14/L
eddig ezzel nem is foglalkoztam, de a kérdést olvasva megnéztem én is:) nekem a jobb kezemen a mutatóujjam hosszabb, mint a gyûrûs, de a bal kezemen a gyûrûs hosszabb, mint a mutató. persze csak kicsivel:) bocsánat az OFF-ért

Imgnurnal szeretnék írni xbx 360 játékokat már tudom a beállításokat, csak azt nem tudom hogy a dvd kiterjesztésüt írjam vagy az isot? és mit jelent az hogy az isot "DVD képfájlként" írjam ki

Legjobb válasz: Az isot képfájlként annyit jelent, hogy nem magát a xy.iso-t fogod a dvd-n látni, hanem a tartalmát. Amúgy van a neten pár oldal, ami leírja, hogy kell kiírni a játékokat, linkelek párat. http://rapmp3forflash.uw.hu/XBOX_360.html http://xbox360turn.5mp.eu/web.php?a=xbox360turn&o=RXaU3dukom Itt le van írva lépésrõl, lépésre.

Az isot képfájlként annyit jelent, hogy nem magát a xy.iso-t fogod a dvd-n látni, hanem a tartalmát. Amúgy van a neten pár oldal, ami leírja, hogy kell kiírni a játékokat, linkelek párat. http://rapmp3forflash.uw.hu/XBOX_360.html http://xbox360turn.5mp.eu/web.php?a=xbox360turn&o=RXaU3dukom Itt le van írva lépésrõl, lépésre.
A kérdező hozzászólása: köszi de ezt a weblapot már néztem az utobbi nem irja ki hogy a dvd fájlt írjam ki de azért köszi
A letöltött gamenél kéne lennie egy *.dvd kiterjesztésû fájlnak. Ezt kell kiírnod Ha nincs dvd kiterjesztés akkor olyat kell létrehoznod mint amit az elõzõ válaszadó második linkjében láthattál:) Sok sikert hozzá Ice;)(15/f)
A kérdező hozzászólása: na végre valaki már kinyögte hogy a dvd fájlt irjam ki köszönöm mert eddig csak ezt monták hogy ird ki dvd képfájlként

Mit jelent hogy so? Angol Mondatpeldakat is kerek legyszi. Es azt is hogy mikor hasznaljak! Kosz

Legjobb válasz: Nem én vagyok a legjobb angolos, de megpróbálok segíteni. A So-t szokták "nos-ként illetve szóval-ként" használni. Pl. So... talk about you now (Szóval... most beszéljünk rólad) De fokozásképp is használatos. Így "nagyon, annyira" szavakat jelent. Pl. Why are you so obsessed? (Miért vagy annyira megszállott?) Remélem tudtam segíteni valamit :)

Nem én vagyok a legjobb angolos, de megpróbálok segíteni. A So-t szokták "nos-ként illetve szóval-ként" használni. Pl. So... talk about you now (Szóval... most beszéljünk rólad) De fokozásképp is használatos. Így "nagyon, annyira" szavakat jelent. Pl. Why are you so obsessed? (Miért vagy annyira megszállott?) Remélem tudtam segíteni valamit :)
A kérdező hozzászólása: kosz hogy segitettel de a nos az peldaul nem a well-el egyezik meg ? es ha nem akkor mivel ?
Igen, a 'well'-t, 'nos'-ként általában mondat elején használjuk. Pl. "Well, I think.." vagy beiktatjuk a mondat közepébe de csak élõszóban. -- Még egy értelemben a so: azért, hogy He didn't go to school, so (that) he could stay at home playing video games.
a So az a tehát..
A tehát-nál azért egy kicsit több :) Használjuk: 1.Közlés bevezetésére: So, what is going on here! (No, mi folyik itt! So! You took my cake! (Vagy úgy! Te vitted el a tortámat!) 2:"azzal a céllal" értelemben: Open it so we can go in! (Nyissa meg, hogy bemehessünk!) 3:a jelzett mértékben; annyira: He spent so little, I colud not beleive it. (Annyira keveset költött, hogy el sem tudtam hinni.) We walked so much that we were all tired (Olyan sokat jártunk, hogy mind fáradtak voltunk.) 4.egyformaság jelzésére He is 20 years old, and so is she (Õ (fiú) 20 éves és Õ (lány) is ugyanannyi) 5.Hangsúlyozásra; nagyon She is so beautiful! (Õ annyira gyönyörû!) He was so strong (Nagyon erõs volt!) Továbbá még használjuk a következõ szóösszetételekben: So far - eddig, a jelen pillanatig: What were you doing so far? (Mit csináltatok eddig?) So far so good! (Eddig nagyon jó!) And so on - és így tovább We visited, churches, castles and so on. (Megnéztünk templomokat, kastélyokat stb.) So long - Viszontlátásra So long! See you next week. (Viszontlátásra, találkozunk a jövõhéten.) :)

Ha a teszten csak 4-6 perc után jelenik meg egy halvány csík, de az ott is marad, az terhességet jelent vagy hamis eredmény? Járt más is így?

X-Epil tesztet csináltam.

Legjobb válasz: Rá van írva a papírjára, hogy X-Y percen belüli eredményt kell nézni. Ha a 4-6 belefér, akkor az pozitív :)

Rá van írva a papírjára, hogy X-Y percen belüli eredményt kell nézni. Ha a 4-6 belefér, akkor az pozitív :)
A kérdező hozzászólása: Az van ráírva, hogy 5 perc után már ne vegyük figyelembe. De akkor a 6. perc már nem számít vagy azért az még belefér?
Ez simán belefér a korai szakaszban. Nekem több óra is eltelt mire látványosabb lett a csík, és baba lett. Persze erre nem lehet alapozni, mert sajnos olyan is van, hogy mégsincs mögötte baba. Minden esetre drukkolok neked!
Hat bizony x-epil teszen legalabb egyora eltelt mire lattam valamit, A kis "valamim"3eves lesz:) Ez persze nem azt jelenti hogy minden esetben igy van:)
idõn túli, halvány csíkjaim 8 hetesek. amúgy lehet terhesség, persze, ismételni kell pár nap múlva:)

Ha leteszem az emelt szintű angol érettségit és rendelkezem felsőfokú angol nyelvvizsgával is, akkor hogyan érvényesíthetem a plusz pontokat? Vagy a felsőfokú angol nyelvvizsgára nem adnak plusz pontot? Illetve ez a duplázás mit is jelent?

Legjobb válasz: Az emelt szintû angol érettségi 50 plusz pontot ér, a felsõfokú angol nyelvvizsga ennél kevesebbet. Ha a szakra, ahova jelentkeznél, elfogadják az emelt angolt, akkor az 50 pluszpontot kapod meg, így viszont a felsõfokú nyelvvizsgádat nem számítják, mivel ugyanaz a nyelv. Ha megteheted és beleszámítják a szakon, csinálj másból emeltet és plusz mellé a felsõfokú nyelvvizsgával majdnem megvan a maximálisan kapható plusz pont. Remélem érthetõ lett:D Duplázás lényegtelen mit jelent, mert a most érettségizõk már nem csinálhatják (amúgy annyi, hogy az évvégi jegyek helyett az érettségi eredményeit duplázták meg)

Az emelt szintû angol érettségi 50 plusz pontot ér, a felsõfokú angol nyelvvizsga ennél kevesebbet. Ha a szakra, ahova jelentkeznél, elfogadják az emelt angolt, akkor az 50 pluszpontot kapod meg, így viszont a felsõfokú nyelvvizsgádat nem számítják, mivel ugyanaz a nyelv. Ha megteheted és beleszámítják a szakon, csinálj másból emeltet és plusz mellé a felsõfokú nyelvvizsgával majdnem megvan a maximálisan kapható plusz pont. Remélem érthetõ lett:D Duplázás lényegtelen mit jelent, mert a most érettségizõk már nem csinálhatják (amúgy annyi, hogy az évvégi jegyek helyett az érettségi eredményeit duplázták meg)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat, érthetõ volt. :)

Mit jelent az hogy gyakran álmomba elmondom hogy mit álmodtam de közbe az is álom?

Álmodok valamit és még ugyanabba az álmomba elmondom a barátaimnak hogy mit álmodtam.Ez jelent valamit?

Legjobb válasz: Velem is elõfordul, általában akkor, amikor érdekes vagy ijesztõ az az álom, és pusztán már tökre szeretném elmesélni valakinek. Szerintem a közlésvágynál többet nem jelent :)

Velem is elõfordul, általában akkor, amikor érdekes vagy ijesztõ az az álom, és pusztán már tökre szeretném elmesélni valakinek. Szerintem a közlésvágynál többet nem jelent :)
Szerintem nem nagyon jelent semmit csak azt hogy többet kéne beszélgetned a barátaiddal és meséld el nekik az álmaidat !! :)

Középiskola 2. osztályában valóban van iskolában záróvizsgálat és az miből áll, mit csinálnak, mint is jelent ez, miben tér el mint a sima orvosi vizsgálat? Pontosan mit jelent még az hogy tejes körű vizsgálat?

Vannak e kiskapuk,ha valamely vizsgálattal nem értünk egyet?

Legjobb válasz: Ha nem akarod mondjuk levenni a melltartód, akkor nem kell. Nem tehetnek meg veled semmi olyat, amit te nem akarsz. Amúgy megmérik a súlyod, hogy milyen magas vagy, a vérnyomásod, megnézik a gerinced, megnyomogatják a hasad, van látás-, néha hallásvizsgálat is, kérdezgetnek a családban elõforduló örökölhetõ bajokról, hogy szedsz-e valamilyen gyógyszert.

Ha nem akarod mondjuk levenni a melltartód, akkor nem kell. Nem tehetnek meg veled semmi olyat, amit te nem akarsz. Amúgy megmérik a súlyod, hogy milyen magas vagy, a vérnyomásod, megnézik a gerinced, megnyomogatják a hasad, van látás-, néha hallásvizsgálat is, kérdezgetnek a családban elõforduló örökölhetõ bajokról, hogy szedsz-e valamilyen gyógyszert.
A melledet sem fogdosásból nézné meg a doki. Nõgyógyászhoz sem fogsz soha elmenni, mert ciki? Ha ennyire kis hisztis liba vagy, akkor a szüleid beírhatják az ellenõrzõbe hogy nem járulnak hozzá a vizsgálathoz, legalábbis nálunk megvolt ez a lehetõség. igaz, senki nem élt vele, mindenki kibírta a vizsgálatokat, mert tudtuk, hogy a mi érdekünkben van. De ha szégyenlõs vagy, kérheted ha normális a doki, hogy egyedül szeretnél benn lenni, ne öt másik lánnyal, ez még teljesíthetõ kérés.
A kérdező hozzászólása: Még annyit nem azt szokták mondani hogy vetkõzz le meztelenre, hanem be kell menni alsónemûben, ott levetetik a felsõd és a barátnõméknél úgy akarták csinálni, hogy félmeztelenül feküdjön fel az ágyra, majd húzza le a bugyiját is, és errõl senki sem szólt nekik, vagy szüleiknek.Szóval nem hiszti ez. Csak tudni akartam hogy biztos az hogy ha azt mondom hogy nem ezt nem szeretném hogy megcsinálják akkor biztos hogy megtehetem e.A mellvizsgálattal még nem is lenne nagy bajom, már ha lesz ilyen, ha normális orvost kapnánk és egyenként vizsgálnának meg bennünket, mert ott is az lenne a normális.
A kérdező hozzászólása: A 90%-osnak köszönöm a normális választ!
amit nem akarsz hogy csináljon megmondod hogy ne csinálja, úgytudom ezeket a vizsgálatokat háziorvossal is meglehet csináltatni.. egy biztos ha látod hogy nem bír magával vágd arcon és hagyd ott :D de én kötve hiszem hogy van ilyen h bugyibanézés, sõt szerintem még a mellnek se kell a közelébe menniük.. az a nõgyógyász dolga
Jaa, képzeld, az én barátnõmnek az osztálytársának az unokatestvérének az apjának a munkatársának a gyerekének az unokatesójának haverjának a háziorvosának a testvérének a volt pasijának az apjának a testvérének a ismerõsének a fizikatanárának a gyerekének is le kellett vetkõznie mesztelenre a vizsgálatnál.
megnézik hogy a heréd leszállt-e meg ilyenek.. egyébként csak sima orvosi vizsgálat elvileg, testsúly, magasság, szintévesztés, hallásvizsgálat, látásvizsgálat stb.
A kérdező hozzászólása: Hú de vicces.Nagyon nehéz lehet normálisan válaszolni, ha meg ennyire poén neked, akkor mért nem keressel másik kérdéset.A normálisan válaszolóknak meg köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Egyébként én is úgy gondolom hogy mell és a nemiszerv az a nõgyógyászra tartozik, szóvval ezzel teljesen egyetértek. Akkor köszönöm a választ mindenkinek!
Egy orvos nem azért tanul 10-12 évet, hogy középiskolás lányok nemiszervét nézegesse csak úgy poénból.
A kérdező hozzászólása: De azért köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.
Én örülnék, ha minél több dolgot vizsgálna egy doki rajtam... Ha pl idõben veszik észre nálam a bajomat, akkor nem kellett volna csonkolásos eljárás keretében évekkel késõbb tûzoltóakciót csinálni... mert ugye a szülõk nem orvosok, a doki meg ha a gyerek vagy felnõtt nem panaszkodik és nem megy oda, akkor nem lát rá... így aztán megoldás se lesz. Itt vagyok és nem tudok szexelni, kedves kérdezõ, de elmondhatom, hogy engem nem nézegettek meg fogdostak az orvosok amikor kicsi voltam. Hát de k*rva jól jártam, ez igen
Azokra az osztálytársaimra emlékeztetsz, akik annó nem voltak hajlandóak kinyitni a szájukat az iskolafogorvosnak. Pedig nem csinált semmit, csak megnézte a fogainkat és ha talált valamit, akkor közölte velünk, hogy vagy menjünk vissza hozzá vagy menjünk el a saját fogorvosunkhoz, neki mindegy, csak kezeltessük. De õk nem nyitották ki a szájukat, mert ne nézegesse egy vadidegen orvos a fogaikat. Hát meg is lett az eredménye, negyedikre mindegyiknek volt legalább 1 gyökérig rohadt foga. De a kérdésedre a válasz, természetesen nem kötelezhetnek semmiféle vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Szerintem azért mert kérdezek nem hisztizek még, csak tudni akarom hogy mi fordulhat elõ, nem kell mindjárt leszólni.Ilyen bugyiba nézést meg a barátnõméknél is akartak csinálni, csak nem engedtek és elmondta mindennek a doki, pedig minden mást engedett.Szerintem azt hogy normálisan viselkedjenek az emberrel nem kérni kellene, hanem alapnak lenni.
Az ilyen legendáknak felét hidd el. De ha mégis ilyen lenne, akkor megmondod, hogy nem húzod le és kész. Leráncigálni nem fogják rólad. Legyél harcias, de nem kell már elõre hisztizni.
1. válaszoló vagyok, amit felülre irtam csak hülyülés volt, semmi olyan nincs, nem vetkõztetnek csak általános dolgok, amikor már vetkõzni kell arra ott a nõgyógyász/urulógus.. szóval nyugi nem kell tartani hogy 1 perverz orvos majd punciszaglászatot végez
A kérdező hozzászólása: lány vagyok, de fiú haverom is sok van és nem igazán értjük, hogy mit akarnak már ennyi idõseknél ott nézegetni, már bõven leszállt, ennyi idõsen meg már marha kellemetelen nekik a dolog. De mi várhat ránk lányokra és vannak e kiskapuk ezt rájuk is értem?
Francokat nézik meg, leszálltak-e meg ilyenek. Azok vannak, amit az elsõ válaszoló lejjebb leírt.
Nekünk is volt és lány vagyok.Igazából olyan volt mint a beiratkozás elõtti orvosi.Nézték:Súly, magasság, gerinc, van-e lúdtalp vagy egyéb eltérés a bokáknál vagy akárhol, fogak, vérnyomás.Azt hiszem igy mást nem.
A kérdező hozzászólása: Magyarán szólva, valóban ha nem akarunk egy kellemetlen vizsgálatot engedni, megtehetjük e?A többi vizsgálattal nincs bajom nekem se.
A kérdező hozzászólása: Akkor az hogy a mellet akarnák álló, meg fekvõ helyzetben fogdosni, meg alsóba nézni az nem igaz, vagy ez a kettõ lenne a teljes körû vizsgálat, mert ilyenrõl is hallottam? Ha ezeket nem akarjuk engedni, mert mondjuk lennének megtehetjük?
Nem tejes körû, hanem teljes körû:) ))) Nyugi, lányoknál semmi olyat nem néznek, ami ciki. De nem értem, hogy miért akartok minden vizsgálatot megúszni. Nem örömében vizsgálgat a doki, hanem hogy észrevegyék, ha valmi baj van. Nekünk is volt, senki nem halt bele. Szeretni nem kell, de felesleges kiskapukat keresni, csak hisztizés lenne.
Utolsó: fiúknál sem...
A kérdező hozzászólása: Mert hallottam hogy valahol lehúzatták a lányokkal a bugyit is és ott feküdt tök meztelenül, amit azért kicsit túlzás már.Na ezen nagyon kiakadtam, azért ez durva.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok buta liba, de majd egy választott nõgyógyászzal szeretném az ilyen vizsgálatokat idõvel elvégeztetni, ez az õ szakterülete és nem az iskolán keresztül.Ez nem oda tartozik.
Ajh, de miért nem tudod úgy megoldani, hogy ha azt mondaná, hogy vetkõzz mesztelenre, azt mondanád neki, hogy "nem."? Mármint szerintem túlbonyolítod a dolgot nagyon ;D
A kérdező hozzászólása: Szia! Remélem megtalálod itt a válaszom: Azóta volt pár vizsgálat fiúk és lányok részérõl is leírom mi is volt 2.-ban: -fiúknál akarták volna ezt a here vizsgálatot 2.-ban és mivel utána néztünk mindannyian és leírták hogy nem kötelezhetnek vizsgálat részvételére, elvégeztetésére így a fiúk is megmondták határozottan, hogy ezen az egy vizsgálaton nem vesznek részt minden más mehet.Az orvosnak nem tetszet, nem adott ennek hangot, annyit mondot, hasznos, meg nem érti mért nem akarják.Így a fiúk is összefogtak és elõre közölték ehhez a vizsgálathoz nem adják beleegyezésüket, szóltak az osztályfõnöknek is, meg az osztályfõnökök kértük meg hogy szóljon az érdekünkbe és õ szólt, a lányok egyenkénti vizsgálatáról és a fiúkról is, meg az elsõ két srác aki bement az orvoshoz azok is szóltak. De kettesével akartak mindenkit behívni, de mi lányok szóltunk osztályfõnõknek hogy egyesével szeretnénk bemenni és csak bennt szeretnénk levetkõzni. -Így mi lányok egyesével mentünk és igaz bugyira vetkõzve kellett bemennünk, de még a póló rajtunk maradhatot(nem melltartóba kellett menni), meg a zokniis, ott a melltartót le kellett vennünk, de nõi orvos volt, meg egy asszisztens, hál istennek az asszisztens asztala más fele nézet, nem látot minket és csak addigra míg a szívünk, tüdönk meghallgatta addig kellett melltartó nélkül lenni, utána vehettünk is azonnal vissza, mell vizsgálat nem volt, errõl szóltunk is az ofõnek, hogy ha lenne, nem veszünk rajta részt, meg anyuékkal is beszéltünk róla minden más mehet. De alsónemûbe kellett menni, annyi hogy elértük mi pólóba menjünk be, a fiúk meg egy boxerba mentek be. Azóta is így megy, csak már a fiúknál sem akarnak nemiszerveket érintõ vizsgálatot végezni, ez csak 2.-ba volt.Simán szív, tüdõ meghallgatása van, torkot nézik, kívülrõl megnyomogatják a nyaki részt, mirigyeket ellenõrzik ilyenkor, lúdtalp, gerinc én ott mindig a mellemet a kezemmel fogni szoktam, mert van, hogy megkérnek, hogy hajolgass le és nem akarom hogy lógjon a mellem, és azt nézze a doki, volt aki rászólt egyik csajra, de kit érdekel, úgyis megtudja nézni, nekünk meg így nem annyira ciki érzés, magasság, súly, látás, hallás az ritkán, meg fogorvosi szûrésre szoktunk még menni.Van amikor csak szívet, tüdõt néznek és csak le kell hajolni, vagy kilépni a zokniból. De az a lényeg, hogy otthon is beszéljél az esetleges felmerülõ vizsgálatokról, (mert van ahol igen durvák vannak , igaz ritka eset, és nem kötelezõek ezek, )hogy tudjanak róla, hogy ha valami igen ciki, számodra elfogadhatatlan lenne, akkor tudják te azon nem veszel részt.A legrosszabb esetben csak beírással fenyegethetnek meg, én ha kell azt is bevállalom, ha valami nem fogadható el számomra nagyon. Ha rendes az osztályfõnõk ott is érdemes felvetni neki a kérdést, hogy mi az ameddig számotokra elmehet az orvos és mi az ami már igen sértõ.És meg lehet kérni, hogy segítsen beszéljen az orvossal a vizsgálat menetérõl, arról, hogy viszonylag felöltözve(nem alsónemûbe), egyesével szeretnétek bemenni, hogy mi az a vizsgálat amit nem végezhet el, kérdezzen meg hogy engeded vagy sem.De ha nem ilyen az ofõ viszont otthon anyukád melletted áll, akkor neked kell szólnod az orvosnál, hogy itt van a határ, ennél tovább vizsgálatnál nem mehet el.A csajokkal, a többi osztálytársakkal is beszéljetek róla. Még annyit, hogy az orvos is próbálhat hatást gyakorolni úgy rátok, hogy azt mondja kötelezõ a vizsgálat, de ez nem igaz, , neki van papíron felírni a vizsgálat mint lehetõség, mármint elvégeztetni mint lehetõség, de nem kötelezhet rá senkit, meg beírással fenyegethetnek.De jogi következménye nincs, a legrosszabb esetben beírás, vagy a szülõ értesítése jöhet elõ.De nem szoktak beírni sem ha nem hagysz egy vizsgálatot. Legyél bátor és fogjatok össze, ti is beleszólhatok meddig mehet el egy vizsgálat, más nem fog helyettettek lépni.

Mit is jelent az a kifejezés hogy 'helye a kánonban'?

Válaszokat el?re is köszi..mit takar itt a kánon szó?:S

Legjobb válasz: A kánon szó görög eredetû és „vesszõt”, „vonalzót”, „botot”, „mérõvesszõt” jelent. Valószínûleg közös eredetû a héber kaneh szóval, amely „nád”, „sás”, „vesszõ”, „mérõvesszõ” jelentésû (Ezékiel könyve 40,3 és 42,16). Már az ókori klasszikus irodalomban is használták „norma”, „szabály”, „példa”, „minta” értelemben. ezzel hasonlítják egymáshoz a költeményeket.... ha jól emlékszek 18/F

A kánon szó görög eredetû és „vesszõt”, „vonalzót”, „botot”, „mérõvesszõt” jelent. Valószínûleg közös eredetû a héber kaneh szóval, amely „nád”, „sás”, „vesszõ”, „mérõvesszõ” jelentésû (Ezékiel könyve 40, 3 és 42, 16). Már az ókori klasszikus irodalomban is használták „norma”, „szabály”, „példa”, „minta” értelemben. ezzel hasonlítják egymáshoz a költeményeket.... ha jól emlékszek 18/F
A kérdező hozzászólása: vaalmint azt sem értem , hogy 'ábrázolása kánonszerû'..erre is írjatok, ha tudjátok..köszi.:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!