Találatok a következő kifejezésre: Az is a babának, ha a (438 db)

Tatabányai kórházban szülés után együtt lehet az anya a babával? Ha igen akkor csak spontán szülésnél vagy császárnál is? 38 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A szülés után eldöntheted, h a babával a rooming in-be szeretnétek menni (ahol együtt lehetsz vele) v. a hagyományos gyerekágyas módot választod (ahol 3 óránként hozzák).Szülés után a babát mindenképp elviszik megfigyelésre, ha mázlid van (és persze attól függõen h milyen napszakban szültél, akkor rooming-innél 5-10 óra múlva megkapod (kérd minél erõszakosabban és hamar), ha gyerekágyasban, akkor 3 óránként hozzák (de éjjel NEM!) Viszont ha császáros vagy, akkor elõször a gyerekágyas részben lévõ császáros õrzõbe tesznek, ha minden oké akkor két nap múlva átkérheted magad a rooming-in-be. DE! Én császáros voltam és szerettem volna átmenni a rooming-in-be, de tele volt patológiás kismamákkal , így nem volt hely. Délután volt a mûtét és másnap hajnali 5-kor hozták elõször szopizni:-(

A szülés után eldöntheted, h a babával a rooming in-be szeretnétek menni (ahol együtt lehetsz vele) v. a hagyományos gyerekágyas módot választod (ahol 3 óránként hozzák).Szülés után a babát mindenképp elviszik megfigyelésre, ha mázlid van (és persze attól függõen h milyen napszakban szültél, akkor rooming-innél 5-10 óra múlva megkapod (kérd minél erõszakosabban és hamar), ha gyerekágyasban, akkor 3 óránként hozzák (de éjjel NEM!) Viszont ha császáros vagy, akkor elõször a gyerekágyas részben lévõ császáros õrzõbe tesznek, ha minden oké akkor két nap múlva átkérheted magad a rooming-in-be. DE! Én császáros voltam és szerettem volna átmenni a rooming-in-be, de tele volt patológiás kismamákkal , így nem volt hely. Délután volt a mûtét és másnap hajnali 5-kor hozták elõször szopizni:-(
A kérdező hozzászólása: ok köszönöm a választ:-)!

Akkor is fajhat az inye a babanak ha nincs megduzzadva?

7 hos babam tegnap ota nyugos,mintha ideges lenne,csak ugy jo neki ha setalok vele,meg nincs foga,lehet hogy faj neki?

Legjobb válasz: Nekem mindenki azt mondta eddig, hogy akkor is fájhat, ha nem látszik semmi. Mi is vagyunk így gyakran.

Nekem mindenki azt mondta eddig, hogy akkor is fájhat, ha nem látszik semmi. Mi is vagyunk így gyakran.
Amikor a kislányomnak jött a foga, nem volt duzzadt az ínye. Pedig mindenki azt mondta, hogy csak akkor fog kijönni. Hát nálunk duzzadás nélkül jött. Ráadásul kettõ egyszerre.

Farfekvéses a babám. Ha így marad, és van fogadott orvosom, megbeszélhetjük, hogy pl.38. héten császározzon? Ez a programozott császár? Volt 2sima szülésem, bárcsak most is az lenne, de a baba miatt nem kockáztatnám meg, ha nem fordul át.

Ilyen esetben mikor dönti el az orvos a császár idejét?Egyáltalán lehetséges az,hogy kérjem,hogy ha faros,akkor császározzon?

Legjobb válasz: Nálunk nem csinálnak ilyet, sõt ha 3. baba és faros, megpróbálják a sima szülést. Még simán megfordulhat a baba, akár az utolsó pillanatban is. Pl. a lányom 39 hetesen fejvégû volt, a 40. hétre pedig faros lett...

Nálunk nem csinálnak ilyet, sõt ha 3. baba és faros, megpróbálják a sima szülést. Még simán megfordulhat a baba, akár az utolsó pillanatban is. Pl. a lányom 39 hetesen fejvégû volt, a 40. hétre pedig faros lett...
Elsõ babánál általában megcsászároznak, csak a többediknél próbálják meg a sima szülést! Barátnõmnél a fogadott doki, akkor döntötte el, amikor bement, hogy apró fájásai vannak. Akkor azt mondta, hogy nem vár, mert kicsi az esély rá, hogy megfordul!
Hány hetes terhes vagy? Nekem a 37. héten fordult be a lányom, addig farfekvéses volt. Mondta az orvosom, hogy a 36-37. hétig ne is foglalkozzak ezzel a témával, majd utána eldöntjük. Õ levezette volna a faros szülést is, de nem minden orvos vállalja már. Beszélj vele õszintén, mit szeretnél, mitõl félsz. De szerintem a 38. héten korán van a császár, ha nincs más bajod. Ha a fogadott orvosod, akkor biztosan el lehet vele a császárt is intézni... És még lehet mindenféle csodaszerrel próbálkozni a megfordításra (nem az orvosi, külsõ fordításra gondolok, én azt nem vállaltam volna be): homeopátia, lámpa, négykézláb állás, stbstb.
Nekem a kiírt programozott császár elötti nap fordult be a baba, igy most 40 hetes terhesen várom hogy beinduljon a szülés. 3. baba , két természetes szülésem volt, bár nekem ha faros maradt volna akkor sem engedik a sima szülést mert nagy súllyal születtek a fiaim és a doki azt mondta hogy 3 kiló alatt próbálhatnám csak meg faros babával a természetes szülést.
Szia! Nekem 2. Babám volt faros nem is fordult meg. A dokim rám bízta a döntést, én sem akartam kockáztatni. 38+6 napon volt a progcsászár. Nem bántam meg. Mûtét után mondta a doki hogy ha nagyon akartam volna sem tudtam volna simán megszülni, mindenképp császár lett volna. Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Még csak 31hetes, de azt mondta a dokim, hogy nem nagyon van helye forgolódni.A lámpázást mondta nekem is, lámpázok is minden este mikor fent van a baba.Annyit mondott az orvos, hogy ha 3.5kg-nál több akkor mindenképp császár lesz.Köszi mindenkinek!A 40hetes kismaminak könnyû, gyors szülést kívánok.


Miert van az h a babom ha anyuval van um 'jo gyerek' ha en is otthon vagyok akkor meg hisztis es nem tudom a kezembol lerakni?

egy heten haromszor dolgozni megyek igy nagyanyo vigyaz raja. reggel munka elott jatszok haza megyek csak o vele foglalkozom. amikor delelott anyuval van akkor 'jo gyerek'alszik jatszik sokat. mikro en otthon vagyok meg sir allandoan es csak a kezemben nyugszik meg. Ilyenkor sem az apjanal nem akar megmaradni de sokszor nagyanyot sem fogadja el. pedig rengeteg idot toltok vele.

Legjobb válasz: Nálunk is ez van. A szeparációs idõszak ezzel jár. Keress rá a google-ben sok érdekes infó van a kisgyerekek szeparációs szorongásával kapcsolatban.

Nálunk is ez van. A szeparációs idõszak ezzel jár. Keress rá a google-ben sok érdekes infó van a kisgyerekek szeparációs szorongásával kapcsolatban.

Az ultrogestan akkor is segít megtartani a babát, ha a baba beteg és a gyógyszer nélkül "elmenne"?

Volt már nemrég egy vetélésem. Tudom, hogy a következ? terhességnél az orvos fel fogja írni a gyógyszert. De félek majd szedni, mert mi van ha beteg lenne ez a babám is és természetes kiválasztódás miatt elveszítenénk csak a gyógyszer miatt nem megy majd el. És esetleg 12 vagy 18 hetesen derül ki, hogy beteg a baba és akkor vetélek el vagy meg kell szülnöm.

Legjobb válasz: Nekem is kellett szednem az utrogestant a 12. ik hétig. Én úgy tudom, hogy az utrogestan csak abban az esetben segít, hogyha hormonproblémák miatt vetéltél el, mert nem termelõdött elég sárgatest hormon. Ha beteg a baba, akkor szerintem elmegy utrogestan nélkül is.

Nekem is kellett szednem az utrogestant a 12. ik hétig. Én úgy tudom, hogy az utrogestan csak abban az esetben segít, hogyha hormonproblémák miatt vetéltél el, mert nem termelõdött elég sárgatest hormon. Ha beteg a baba, akkor szerintem elmegy utrogestan nélkül is.
Szia. Ezen ne aggódj. Nekem is volt sajnos tavaly januárban egy vetélésem és hát a sárga test hormon miatt ment el a baba. Ha beteg a baba gyógyszerel is elmegy.Én duphastont szedtem 12hetesig és most vagyok 30 hetes.Minden rendben a babával. kívánok neked sok sikert és jó egészséget.
Szia! Én úgy tudom, hogy a terhesség elején a mindent vagy semmit elv érvényesül. Halottam már olyat orvostól, hogy amelyik baba menni akar azt semmilyen módszerrel nem lehet visszatartani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, most már nyugodtabb vagyok. Nehéz magam a vetélés után rászánni az újabb terhességre, de legalább egy félelemmel kevesebb. köszi!

Most van pém és együtt is voltunk a párommal, kisebb az esély a babára, ha nem élveztem el?

Legjobb válasz: Ha nem védekeztetek akkor tök mindegy, hogy te élvezted-e vagy sem. A pasi beléd élvezett akkor nagy esélye van a teherbeesésnek. Biológia 1-es

Ha nem védekeztetek akkor tök mindegy, hogy te élvezted-e vagy sem. A pasi beléd élvezett akkor nagy esélye van a teherbeesésnek. Biológia 1-es
Ugyanannyi az esélyed, feltéve ha te vagy a nõ.
Persze, hogy te vagy.Bocs, már fáradok:)
A kérdező hozzászólása: :) köszi
Már bocsi, de kihalna az emberiség ha csak azok a nõk esnének teherbe, akinek orgazmusa van!Sajnos sok nõnek nincs és mégis rengeteg baba születik!!!

Az is szájpenésze utal, ha a babának fehér a nyelve? (halvány fehér)

Legjobb válasz: Igen. De sürün törölgesd ki neki a száját. Még nem vészes, de az lesz belõle.

Igen. De sürün törölgesd ki neki a száját. Még nem vészes, de az lesz belõle.
Szia! Az én kicsimnek is fehér volt a nyelve, azt hittem szájpenész ismét (elõtte volt neki). Nem az volt, hanem rárakódott az anyatej zsírja :o) A szájpenésze pöttyökbõl kialakult foltok voltak, ez pedig olyan, mintha lepedékes lett volna a nyelve.
Ne biztos hogy szájpenész, ha könnyen lejön akkor csak lerakódott tej, ha jobban megvan tapadva akkor az penész.Rózsamézes gézlappal töröld le neki.
A kérdező hozzászólása: Még azt elfelejtettem, hogy a szájpadlása is fehér, de nem olyan mint a szájpene´sz.Egybefüggöen fehér.Egy hónapja volt neki elözször, majd 3 nap alatt elmúlt.
ha az egész nyelve halványfehér, az lehet a tejtõl is, mert a penész, az más. az pici pötty a nyelvén.sajnosminden második babánál elõfordul. figyelni kell a tisztaságra, meg, hogy amit a szájába tesz, tiszta legyen. van mikor ezzel sem lehet kiküszöbölni. az én kislányomnak is volt, és nagyon szégyeltem magam, mikor dokihoz vittem, de a doki megnyugtatott, hogy ne essek kétségbe, mert nagyon sok babánál elõfordul.adott ecsetelõt, és elmult. utánna, nem volt többet.ha olyan fehér pöttyöket látsz a nyelvén, amit vagy nehéz, vagy nem lehet letörölni, az a penész.

Magas vércukrom miatt szénhidrátszegény diétéra fogott az orvos. Már fogytam is pár kilót azóta. Ezzel nem ártok a babának, ha fogyok?

Legjobb válasz: biztos nem lessz baja a babának mert végül is enni eszel csak nem mindegy hogy milyen a tápérték hogy te is hizol töle vagy csak a baba lakmározik jól én mindig azt mondom hogy a dokik tudják mit mondanak annak ellenére hogy van pár dolog ami nem jól jönn össze nekik de azért ilyenkel nemártol a babódnak én van ugy hogy nem eszem mert nem vagyok itthol és a nasi is elfogyot és már nagyon éhes vagyok mire haza érek de attól a kis bugyborékolónak van miböl nasizon:)ne aggódj ha fogysz attól te is egézszégesebb leszel és akkor ö is jól lesz

biztos nem lessz baja a babának mert végül is enni eszel csak nem mindegy hogy milyen a tápérték hogy te is hizol töle vagy csak a baba lakmározik jól én mindig azt mondom hogy a dokik tudják mit mondanak annak ellenére hogy van pár dolog ami nem jól jönn össze nekik de azért ilyenkel nemártol a babódnak én van ugy hogy nem eszem mert nem vagyok itthol és a nasi is elfogyot és már nagyon éhes vagyok mire haza érek de attól a kis bugyborékolónak van miböl nasizon:) ne aggódj ha fogysz attól te is egézszégesebb leszel és akkor ö is jól lesz
Semmi baj! Ez azért van, mert kevesebb kalóriát viszel be. De a baba ettõl függetlenül elveszi, ami neki kell, ne félj. Nagyobb baj, ha a baba több cukrot kap, mint kéne.-) A lényeg, hogy ne legyél rosszul a diétától, és akkor semmi baj nem lesz.-)
Pont azzal ártanál, ha nem fogynál!

Szerdán kellett volna megjönnie. Tegnap óta barnás folyásom van de az is alig csak ha wc-re megyek. Csütörtök este még negatív volt a tesztem. Lehetek terhes? És ha igen lehet baja a babának hogy "megvan"? Reggeli mérésnél még magas volt a hőm.

Legjobb válasz: asszem az h csüt. este negatív a teszt nem jelenti h nem vagy terhes mert ha jól tom 3 napos terhességet mutatnak csak ki legalábbis megbízhatóan...am meg nemtom hogy lehet e baja a babának ha terhes vagy mindenesetre hétfõ táján sztem csinálj még 1 tesztet ha az is negatív és még mindig nem vagy biztos magadban sztem irány a nõdoki ^^

asszem az h csüt. este negatív a teszt nem jelenti h nem vagy terhes mert ha jól tom 3 napos terhességet mutatnak csak ki legalábbis megbízhatóan...am meg nemtom hogy lehet e baja a babának ha terhes vagy mindenesetre hétfõ táján sztem csinálj még 1 tesztet ha az is negatív és még mindig nem vagy biztos magadban sztem irány a nõdoki ^^
Szia! Múlt hónapban és az elõtte lévõben pont így voltam, mint te. És megjött a végén. Most is így vagyok, azzal a különbséggel, hogy szex után, amikor kijön belõlem a párom "cucca" (bocsi), akkor az rózsaszín-és tõlem olyan, ez 100%! Amúgy nincs semmi barnázásom. De én várok még egy teljes hetet, ha addig nem jön meg, csak akkor tesztelek. Az elmúlt 2 hónapban jó pár ezer forintot kidobtam az ablakon a tesztekre. Várj még te is.
Sajnos nem akarlak elkeseríteni, de sztem a barna folyás a menzi elõjele. Én is így jártam ebben a hónapban, 4 nap késéssel kezdtem el barnázni, utána meg is jött:(( De kívánom, hogy neked baba legyen a dologban!
A kérdező hozzászólása: Már alig van barnázás kezd elmúlni de nem jött meg úgy ahogy szokott.
Húú ez jó jelnek tûnik! Csináltál tesztet? Írd majd meg, hogy mi lett! Szorítok!:) )
A kérdező hozzászólása: Sajna nem baba van a dologban hanem egy kis hormonzavar még a vetélés végett, de semmi komoly. Sok sikert mindenkinek akik próbálkoznak:) :)

31 hetesen ártalmas a babának ha megfáztam? Fáj a torkom és taknyos is vagyok. Remélem nem köhögött le senki az utcán. Ha még is akkor veszélyezteti a babát a betegség? Õ is elkapja?

Legjobb válasz: Szia! Pont 30.héttõl 31 hét végéig nagyon beteg voltam megfáztam torkom fájt köhögtem.De vagy 13 napig kb! Kegyetlen volt! ÉS antibiotikumot kellett szednem. Mindenképp menj el a körzeti dokidhoz adjon valamit! Többet ártasz ha nem veszel be semmit! Én 20 hetesen is beteg voltam és nem vettem be semmit! Aztán kiderült gyulladás lett a szervezetembe.Akkor is antibiotikumot szedtem.És ha nem szedtem volna a kicsinek akkor lett volna baja! 32+3 km

Szia! Pont 30.héttõl 31 hét végéig nagyon beteg voltam megfáztam torkom fájt köhögtem.De vagy 13 napig kb! Kegyetlen volt! ÉS antibiotikumot kellett szednem. Mindenképp menj el a körzeti dokidhoz adjon valamit! Többet ártasz ha nem veszel be semmit! Én 20 hetesen is beteg voltam és nem vettem be semmit! Aztán kiderült gyulladás lett a szervezetembe.Akkor is antibiotikumot szedtem.És ha nem szedtem volna a kicsinek akkor lett volna baja! 32+3 km
Szia! Nem veszélyes a babára a megfázás! Csak óvatosan a gyógyszerekkel, inkább valami természetes gyógyító szert használj. Ha magas lázad lenne, na az már más, de láz nélkül nem veszélyes a babára a nátha! Jobbulást!
Én sosem vagyok lázas és ez nem jó mert nehezebben gyógyulok. Ezért is tartott ilyen sokáig! Remélem hamar meggyógyulsz! 1 voltam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Ha nem javulok és lázas leszek akkor megyek a dokihoz.Jó egészséget Nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!