Találatok a következő kifejezésre: Az is a babának, ha (438 db)

Tatabányai kórházban szülés után együtt lehet az anya a babával? Ha igen akkor csak spontán szülésnél vagy császárnál is? 38 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A szülés után eldöntheted, h a babával a rooming in-be szeretnétek menni (ahol együtt lehetsz vele) v. a hagyományos gyerekágyas módot választod (ahol 3 óránként hozzák).Szülés után a babát mindenképp elviszik megfigyelésre, ha mázlid van (és persze attól függõen h milyen napszakban szültél, akkor rooming-innél 5-10 óra múlva megkapod (kérd minél erõszakosabban és hamar), ha gyerekágyasban, akkor 3 óránként hozzák (de éjjel NEM!) Viszont ha császáros vagy, akkor elõször a gyerekágyas részben lévõ császáros õrzõbe tesznek, ha minden oké akkor két nap múlva átkérheted magad a rooming-in-be. DE! Én császáros voltam és szerettem volna átmenni a rooming-in-be, de tele volt patológiás kismamákkal , így nem volt hely. Délután volt a mûtét és másnap hajnali 5-kor hozták elõször szopizni:-(

A szülés után eldöntheted, h a babával a rooming in-be szeretnétek menni (ahol együtt lehetsz vele) v. a hagyományos gyerekágyas módot választod (ahol 3 óránként hozzák).Szülés után a babát mindenképp elviszik megfigyelésre, ha mázlid van (és persze attól függõen h milyen napszakban szültél, akkor rooming-innél 5-10 óra múlva megkapod (kérd minél erõszakosabban és hamar), ha gyerekágyasban, akkor 3 óránként hozzák (de éjjel NEM!) Viszont ha császáros vagy, akkor elõször a gyerekágyas részben lévõ császáros õrzõbe tesznek, ha minden oké akkor két nap múlva átkérheted magad a rooming-in-be. DE! Én császáros voltam és szerettem volna átmenni a rooming-in-be, de tele volt patológiás kismamákkal , így nem volt hely. Délután volt a mûtét és másnap hajnali 5-kor hozták elõször szopizni:-(
A kérdező hozzászólása: ok köszönöm a választ:-)!

Akkor is fajhat az inye a babanak ha nincs megduzzadva?

7 hos babam tegnap ota nyugos,mintha ideges lenne,csak ugy jo neki ha setalok vele,meg nincs foga,lehet hogy faj neki?

Legjobb válasz: Nekem mindenki azt mondta eddig, hogy akkor is fájhat, ha nem látszik semmi. Mi is vagyunk így gyakran.

Nekem mindenki azt mondta eddig, hogy akkor is fájhat, ha nem látszik semmi. Mi is vagyunk így gyakran.
Amikor a kislányomnak jött a foga, nem volt duzzadt az ínye. Pedig mindenki azt mondta, hogy csak akkor fog kijönni. Hát nálunk duzzadás nélkül jött. Ráadásul kettõ egyszerre.

Ha ma van peteérésem és együtt voltunk tegnap és tegnapelőtt is a párommal, akkor növelhetem az esélyét a babának, ha még ma este is együtt leszünk, vagy utána már nem érdemes próbálkozni?

peteérés

Legjobb válasz: nem kel igy csinalni ne görcsölj rá!!! kétnaponta legyetek együtt vagy amikor megkivánjátok egymást!!!!

nem kel igy csinalni ne görcsölj rá!!! kétnaponta legyetek együtt vagy amikor megkivánjátok egymást!!!!
A kérdező hozzászólása: mindig együtt vagyunk, amikor lehet, de ha nem peteérés körüli idõben, akkor hiába várom a babát... :) izgulok, csak azért kérdeztem, mert azt hallottam peteéréskor már felesleges együtt lenni, mert mire feljutnak a spermiumok, már késõ.
2 naponta való együttlét jo mert mozgékonyak a spermák és tudnak várakozni is 24-48 órát
Én tuti nem hagynám ki a mai napot sem :)
A kérdező hozzászólása: én sem fogom..:) még csak az elsõ próbálkozás lesz, tudom, hogy alig 20% esélyem van rá, hogy sikerül, de reménykedem..:)


Miert van az h a babom ha anyuval van um 'jo gyerek' ha en is otthon vagyok akkor meg hisztis es nem tudom a kezembol lerakni?

egy heten haromszor dolgozni megyek igy nagyanyo vigyaz raja. reggel munka elott jatszok haza megyek csak o vele foglalkozom. amikor delelott anyuval van akkor 'jo gyerek'alszik jatszik sokat. mikro en otthon vagyok meg sir allandoan es csak a kezemben nyugszik meg. Ilyenkor sem az apjanal nem akar megmaradni de sokszor nagyanyot sem fogadja el. pedig rengeteg idot toltok vele.

Legjobb válasz: Nálunk is ez van. A szeparációs idõszak ezzel jár. Keress rá a google-ben sok érdekes infó van a kisgyerekek szeparációs szorongásával kapcsolatban.

Nálunk is ez van. A szeparációs idõszak ezzel jár. Keress rá a google-ben sok érdekes infó van a kisgyerekek szeparációs szorongásával kapcsolatban.

Most van pém és együtt is voltunk a párommal, kisebb az esély a babára, ha nem élveztem el?

Legjobb válasz: Ha nem védekeztetek akkor tök mindegy, hogy te élvezted-e vagy sem. A pasi beléd élvezett akkor nagy esélye van a teherbeesésnek. Biológia 1-es

Ha nem védekeztetek akkor tök mindegy, hogy te élvezted-e vagy sem. A pasi beléd élvezett akkor nagy esélye van a teherbeesésnek. Biológia 1-es
Ugyanannyi az esélyed, feltéve ha te vagy a nõ.
Persze, hogy te vagy.Bocs, már fáradok:)
A kérdező hozzászólása: :) köszi
Már bocsi, de kihalna az emberiség ha csak azok a nõk esnének teherbe, akinek orgazmusa van!Sajnos sok nõnek nincs és mégis rengeteg baba születik!!!

Magas vércukrom miatt szénhidrátszegény diétéra fogott az orvos. Már fogytam is pár kilót azóta. Ezzel nem ártok a babának, ha fogyok?

Legjobb válasz: biztos nem lessz baja a babának mert végül is enni eszel csak nem mindegy hogy milyen a tápérték hogy te is hizol töle vagy csak a baba lakmározik jól én mindig azt mondom hogy a dokik tudják mit mondanak annak ellenére hogy van pár dolog ami nem jól jönn össze nekik de azért ilyenkel nemártol a babódnak én van ugy hogy nem eszem mert nem vagyok itthol és a nasi is elfogyot és már nagyon éhes vagyok mire haza érek de attól a kis bugyborékolónak van miböl nasizon:)ne aggódj ha fogysz attól te is egézszégesebb leszel és akkor ö is jól lesz

biztos nem lessz baja a babának mert végül is enni eszel csak nem mindegy hogy milyen a tápérték hogy te is hizol töle vagy csak a baba lakmározik jól én mindig azt mondom hogy a dokik tudják mit mondanak annak ellenére hogy van pár dolog ami nem jól jönn össze nekik de azért ilyenkel nemártol a babódnak én van ugy hogy nem eszem mert nem vagyok itthol és a nasi is elfogyot és már nagyon éhes vagyok mire haza érek de attól a kis bugyborékolónak van miböl nasizon:) ne aggódj ha fogysz attól te is egézszégesebb leszel és akkor ö is jól lesz
Semmi baj! Ez azért van, mert kevesebb kalóriát viszel be. De a baba ettõl függetlenül elveszi, ami neki kell, ne félj. Nagyobb baj, ha a baba több cukrot kap, mint kéne.-) A lényeg, hogy ne legyél rosszul a diétától, és akkor semmi baj nem lesz.-)
Pont azzal ártanál, ha nem fogynál!

Szerdán kellett volna megjönnie. Tegnap óta barnás folyásom van de az is alig csak ha wc-re megyek. Csütörtök este még negatív volt a tesztem. Lehetek terhes? És ha igen lehet baja a babának hogy "megvan"? Reggeli mérésnél még magas volt a hőm.

Legjobb válasz: asszem az h csüt. este negatív a teszt nem jelenti h nem vagy terhes mert ha jól tom 3 napos terhességet mutatnak csak ki legalábbis megbízhatóan...am meg nemtom hogy lehet e baja a babának ha terhes vagy mindenesetre hétfõ táján sztem csinálj még 1 tesztet ha az is negatív és még mindig nem vagy biztos magadban sztem irány a nõdoki ^^

asszem az h csüt. este negatív a teszt nem jelenti h nem vagy terhes mert ha jól tom 3 napos terhességet mutatnak csak ki legalábbis megbízhatóan...am meg nemtom hogy lehet e baja a babának ha terhes vagy mindenesetre hétfõ táján sztem csinálj még 1 tesztet ha az is negatív és még mindig nem vagy biztos magadban sztem irány a nõdoki ^^
Szia! Múlt hónapban és az elõtte lévõben pont így voltam, mint te. És megjött a végén. Most is így vagyok, azzal a különbséggel, hogy szex után, amikor kijön belõlem a párom "cucca" (bocsi), akkor az rózsaszín-és tõlem olyan, ez 100%! Amúgy nincs semmi barnázásom. De én várok még egy teljes hetet, ha addig nem jön meg, csak akkor tesztelek. Az elmúlt 2 hónapban jó pár ezer forintot kidobtam az ablakon a tesztekre. Várj még te is.
Sajnos nem akarlak elkeseríteni, de sztem a barna folyás a menzi elõjele. Én is így jártam ebben a hónapban, 4 nap késéssel kezdtem el barnázni, utána meg is jött:(( De kívánom, hogy neked baba legyen a dologban!
A kérdező hozzászólása: Már alig van barnázás kezd elmúlni de nem jött meg úgy ahogy szokott.
Húú ez jó jelnek tûnik! Csináltál tesztet? Írd majd meg, hogy mi lett! Szorítok!:) )
A kérdező hozzászólása: Sajna nem baba van a dologban hanem egy kis hormonzavar még a vetélés végett, de semmi komoly. Sok sikert mindenkinek akik próbálkoznak:) :)

31 hetesen ártalmas a babának ha megfáztam? Fáj a torkom és taknyos is vagyok. Remélem nem köhögött le senki az utcán. Ha még is akkor veszélyezteti a babát a betegség? Õ is elkapja?

Legjobb válasz: Szia! Pont 30.héttõl 31 hét végéig nagyon beteg voltam megfáztam torkom fájt köhögtem.De vagy 13 napig kb! Kegyetlen volt! ÉS antibiotikumot kellett szednem. Mindenképp menj el a körzeti dokidhoz adjon valamit! Többet ártasz ha nem veszel be semmit! Én 20 hetesen is beteg voltam és nem vettem be semmit! Aztán kiderült gyulladás lett a szervezetembe.Akkor is antibiotikumot szedtem.És ha nem szedtem volna a kicsinek akkor lett volna baja! 32+3 km

Szia! Pont 30.héttõl 31 hét végéig nagyon beteg voltam megfáztam torkom fájt köhögtem.De vagy 13 napig kb! Kegyetlen volt! ÉS antibiotikumot kellett szednem. Mindenképp menj el a körzeti dokidhoz adjon valamit! Többet ártasz ha nem veszel be semmit! Én 20 hetesen is beteg voltam és nem vettem be semmit! Aztán kiderült gyulladás lett a szervezetembe.Akkor is antibiotikumot szedtem.És ha nem szedtem volna a kicsinek akkor lett volna baja! 32+3 km
Szia! Nem veszélyes a babára a megfázás! Csak óvatosan a gyógyszerekkel, inkább valami természetes gyógyító szert használj. Ha magas lázad lenne, na az már más, de láz nélkül nem veszélyes a babára a nátha! Jobbulást!
Én sosem vagyok lázas és ez nem jó mert nehezebben gyógyulok. Ezért is tartott ilyen sokáig! Remélem hamar meggyógyulsz! 1 voltam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Ha nem javulok és lázas leszek akkor megyek a dokihoz.Jó egészséget Nektek!

A babám ismeri az őszibarackot, almát. Ha olyan desszertet adok neki, ami őszibarack-alma teljes kiőrlésű rizzsel, akkor azt is kicsinként kell, ha a rizst így még nem ismeri?

Vagy az itt nem számít és mehet az egész egybe?

Legjobb válasz: szia én is így csináltam nagyon szerette babám ezt a rizseset én ebbõl elsõre annyit adtam amennyit kívánt.adhatod így egybe persze

szia én is így csináltam nagyon szerette babám ezt a rizseset én ebbõl elsõre annyit adtam amennyit kívánt.adhatod így egybe persze
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Nagy baj szerintetek ha valaki 4 hós babának az 5 hós bébi ételt adja ha az ízlik is a babának? Pl. Alma-banán-csirkehússal!

Legjobb válasz: Az hogy picivel hamarabb adod az nem baj,de 4 hónaposnak még nagyon korai a hús.Igaz,hogy 5 hótól van bébiételben,de amúgy 6-8 hónap körül ajánlják a bevezetését.

Az hogy picivel hamarabb adod az nem baj, de 4 hónaposnak még nagyon korai a hús.Igaz, hogy 5 hótól van bébiételben, de amúgy 6-8 hónap körül ajánlják a bevezetését.
Amennyiben már mindhárom összetevõjét kóstoltattad vele, akkor nem. Gondolom ezen már túl vagytok, máskülönben nem tudnád hogy ízlik neki.
Annyi hogy a 4 hónaposnak szerintem még korai a husi! Egyébként amik fel vannak tüntetve korok a tápszereken, italokon, bébi ételeken irányadóak! Ezek amik rá vannak írva azt jelentik hogy egy 8 hónaposnak már nem elég tápláló egy 4 hónapos béby étel! És hát egy 4 hónaposnak meg nincs még akkora tápanyag igénye mint egy 8 hónaposnak! De baja nem igen lesz, csak ahogy a védõnõm mondja erõs még neki!
Igaza van az elõzõ válaszolónak! 4 hónaposan, de még 5 hónaposan sem szabad húst adni a picinek!!! Ez gyümölcsök kóstoltatásának idõszaka az anyatej/tápszer mellett.
szerintem nagyon nem jó a pici gyomrának. hacsak nem 2-3 hónapja táplálod hozzá (remélem nem :D) egyáltalán nem való neki se hús, se 3 féle íz egyszerre! 4 hónaposan még a 2 kevert íz is sok ha csak most kezdtétek el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!