Találatok a következő kifejezésre: Az is a (45398 db)

Szerinted akkor mi lenne ha 1 halhatatlan férfi és csak 1 nõ lenne elõször aztán csak lány gyereke lennének és az is a férfitõl szülne és így tovább 1000 éven keresztül vagyis csak 1 apa lenne?

Új faj jönne létre a mutációtól esetleg erõsödik az immunrendszer és a test, vagy nem élnék túl?

Legjobb válasz: Vérfertõzés lenne... Milyen mutáció? Immunrendszer erõsödés? Túlélni túlélnék csak hát nagy eséllyel lennének fogyatékosok,mutáció meg.. kérem szépen ha csak ennyi ember van akkor jó hogy mutálódna mivel visszatérnének az õskori dolgokhoz... tüzet csiholni kéne, stb..

Vérfertõzés lenne... Milyen mutáció? Immunrendszer erõsödés? Túlélni túlélnék csak hát nagy eséllyel lennének fogyatékosok, mutáció meg.. kérem szépen ha csak ennyi ember van akkor jó hogy mutálódna mivel visszatérnének az õskori dolgokhoz... tüzet csiholni kéne, stb..
Feltehetõen nem sokat segítene, úgyhogy a kimenet most is az alapítók génállományától függ.
A kérdező hozzászólása: És akkor mi van ha pár száz év múlva felbukanna 1 másik férfi ki rendes ember és attól lesz 1 utód ami fiú lenne akkor és a nagy anyának a 3 testvérének a lányának a lányával közsül?
Ha szerencséjük van, akkor az õsapa génhibái nincsenek olyan helyen, ami súlyos problémákat okozhatna. Ha történetet írsz, akkor lehet sokféle kimenetele is.
Az elsõ férfi természetes módon halhatatlan, és nem öregszik, tehát nagyon jó az immunrendszere és az öregedés sem érinti. Majd folytatom, mert elfogyott az idõm.
A kérdező hozzászólása: Szóval ha tulis élnék az 1000 évet akkor is Beteg és szerencsétlen emberek lennének? :(
azt írta a kérdésben, hogy a férfi lenne halhatatlan(a nõ nem). szerintem mindegyik testi vagy szellemi fogyatékkal születne. és nem biztos, hogy 1000 év múlva nem lenne több a rendellenességgel születõk száma, mint a mai magyarországon. Mivel még mindig ugyanaz lenne az apa, szerintem 1000 én múlva is sok lenne a beteg. De talán nem halnának ki.
Szerintem a sulyos betegsegek csak az elso korokben okoznak gondot. Par szaz ev alatt a legidosebbek es legfiatalabbak genallomanya mar annyira eltero kenne h nem okozna gondot. Szal szerintem nem halnanak ki, es az ezredik evre nem lenne mar annyi beteg egyed a populacioban. De h miert erosodne az immunrendszeruk vagy miert mutalodnanak, azt nem teljesen ertem. :)
Elõbb kihalnának, mint a Habsburgok XD Mert ott legalább Nagybácsik (távolabbi, de mégis közeli rokonok hágtak) itt meg olyan közeli dugja a másikat, hogy annál közelebbi már nem is lehetne. Szellemi fogyatékosok hada jönne létre, megspékelve testi fogyatékkal, aztán rendes esetben kihalnának, de mivel a kérdésedben azt irtad, hogy HALHATATLAN APA ÉS ANYA, így aztán örökké dughatnának, nem halnának meg. Max tele lenne ketyós emberi kezdeményekkel a világ.
3as vok. Barmit talalsz ki, ugy haladna a dolog mint eddig. Eletkepes populacio.

Intim tornát mennyivel szülés után lehet kezdeni? Ki kell várni azzal is a 6 hetet?

Legjobb válasz: Nem kell kivárni!Ezt lehet amint úgy érzed...6 hete szültem és már intimtornázok!

Nem kell kivárni!Ezt lehet amint úgy érzed...6 hete szültem és már intimtornázok!
Akár csinálhatod szülés után azonnal. Persze nem a teljes gyakorlatsort, hanem lájtosan, ahogy jól esik (már ha ilyenkor eshet jól :) ). Gyorsítja a gyógyulást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! 3 hete szültem, és már elég jól vagyok, gondoltam neki kezdek. Sajnos eddig soha nem voltam elég kitartó ezen a téren, és elhatároztam, hogy így harmadik baba után valahogy beépítem a minden napokba. Viszont tegnap kipróbáltam, és az az egy öltésnyi cérna, amit még nem vettek ki, az bök, úgyhogy lehet hogy kivárom mégis a kontrollt...

Mit kell tartalmaznia egy GYED-en lévő kismama bérlapjának? Fel kell tüntetni a családi pótlékot ha azt is a cégen keresztül kapom? Vagy összevonják a kettőt?

Sziasztok!Nagyon fontos lenne megtudnom hogy mik szerepelnek egy hivatalos GYED-en lév? kismama bérlapján.

Legjobb válasz: Nekem rajta van csp is. Amúgy ezek vannak rajta:(tavaly novemberin éppen) Jövedelmek: GYED 102900 családi pótlék 26600 levonások: Érdekképv. tagdíj Önk. Nyptár tgdíj Eü ptár tagdíj Eü jár pénzben (0) EÜ ját term-ben (0) Gyed Gyes Mnypt tagdíj Gyed, Gyes nyjár Munkaerõpiaci jár (ez mot 0) Nyugdíjjárulék (ez is 0) SZJA elõleg

Nekem rajta van csp is. Amúgy ezek vannak rajta:(tavaly novemberin éppen) Jövedelmek: GYED 102900 családi pótlék 26600 levonások: Érdekképv. tagdíj Önk. Nyptár tgdíj Eü ptár tagdíj Eü jár pénzben (0) EÜ ját term-ben (0) Gyed Gyes Mnypt tagdíj Gyed, Gyes nyjár Munkaerõpiaci jár (ez mot 0) Nyugdíjjárulék (ez is 0) SZJA elõleg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Ez nagyon érdekes!Az ismerõsömnek csak a GYED van rajta és persze a levonások!Lehet hogy nem is kapja mert sehogy sem jön ki az összeg!besorolási bér 91000ft átutalt összeg a levonásokkal 63000ft :-(
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tudomásom szerint a munkáltató tb kifizetõ de annó nála kellet intézni és utalva kértem!A kincstártól egy vasat sem kapott de a papírokat beadta a munkahelyére.Akkor ha jól értelmezem akkor a családi pótlékot külön kellett volna megkapnia a kincstártól?
Nekem a munkáltató kifizetõhely, onnan kapom a gyed-et és csp-t A gyest is onnan fogom kapni elsõ voltam
Jé, akkor én ezt nem értem! 4, 5 éve, mikor elõször mentem gyed-re, a munkahelyemrõl kaptam azt és a csp-t is, de idõközben a csp-t átvette a mák, így azt most már onnan kapom, míg a gyed-et továbbra is a munkahelyemrõl. Így a mostani bérlapomon nekem is csak a gyed van. Akkor most mi az igazság?

Az is a pánik miatt van hogy nem hiszem el amit látok vagy ilyen csökkent koncentrálóképesség? Akkor szédülés stb és ilyen hogy menekülnöm kell magam elől? És a pánikban el lehet ájulni vagy ez csak tévhit?

pánikbetegség

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! A pánikbetegség nagyon furcsa és összetett dolog. Mi az amit látsz és nem hiszel el? Írhatsz privátban is, ha úgy könnyebb! A szédülés és ájulás elõfordulhat. Nekem nem volt soha pánikrohamom, de ájulás igen. Ez testalkattól is függ.. Gyere nyugodtan beszélgetni! :) Én már gyógyult vagyok! :)

Kedves Kérdezõ! A pánikbetegség nagyon furcsa és összetett dolog. Mi az amit látsz és nem hiszel el? Írhatsz privátban is, ha úgy könnyebb! A szédülés és ájulás elõfordulhat. Nekem nem volt soha pánikrohamom, de ájulás igen. Ez testalkattól is függ.. Gyere nyugodtan beszélgetni! :) Én már gyógyult vagyok! :)
Te az ISO-t másoltad fel csak úgy a pendrive-ra? Pedig az unetbootin programmal érdemes kiírni azt?
én ezt szoktam használni: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/linuxlive_usb_creator_v.. bár ennek az a hátránya, hogy csak windowsra lehet telepíteni a programot, és csak live cd-s linuxokat tud pendrive-ra varázsolni
Ubuntut simán rá lehet dd-zni a pendrive-ra. Grub2-vel meg lehet iso-t loop mountolni valahogy bootidõben.

Testépítők, aki túlsúlyosak azok is a testsúlyukra mérik a napi szénhidrát és fehérje mennyiséget?

Legjobb válasz: Mindig az aktuális testsúlyod a mérvadó! Akkor is, ha túlsúlyos vagy. Mindig az aktuális súlyodhoz mérten kell összeállítani tömegnövelõ vagy tömegcsökkentõ étrendet, mert ha nem így tennél, az egészségtelen lenne és károsan érintené az anyagcserédet.

Mindig az aktuális testsúlyod a mérvadó! Akkor is, ha túlsúlyos vagy. Mindig az aktuális súlyodhoz mérten kell összeállítani tömegnövelõ vagy tömegcsökkentõ étrendet, mert ha nem így tennél, az egészségtelen lenne és károsan érintené az anyagcserédet.
:D És azt hogyan számolja ki? Mellesleg mi a logika abban, hogy zsír nélkül számolod a kajádat? Amikor mozogsz, akkor azt a zsírt is meg kell mozgatni, az pedig több energiát igényel...
Molnár Peti egy állat :D jóértelemben. Én nem bírnék annyit enni.
Pedig az nem sok. 600g csirke, 3 turmix, meg este egy kis túró és kész. Ez egész napra elosztva meg sem kottyan egy 80 kg-os embernek sem.:) Csak érdekességnek írom, hogy múltkor volt a fókuszban Molnár Peti aki mondta, hogy napi 2, 5kg csirkemellet eszik meg!! és 3 kg zöldséget hozzá. akkor ki lehet számolni, hogy az õ 100 kg-jához ez kb. 6g*testtömegkg fehérje és turmixokat nem is számoltam.:)
Én is teljes testtömegre számolom, de külömbség van közöttem akin csak 12% a zsír, és akinek ettöl sokkal sokkal több. Ott már lehet gondolkodni száraz tömegben. Egy 120kilos ember aki most ismerkedik ezzel az életvitellel nem biztos, hogy letud nyomni 300-360g fehérjét, még ha anyagilag elis van eresztve.
A kérdező hozzászólása: Ez tisztázva!
A cikk tényleg a zsírmentes testtömegre számolást ajánlja, de máshol pedig nem ezt olvasni. De mindegy is, mert az szerintem nem gond, ha kicsit több a fehérje, sõt én azt tapasztaltam, hogy ha lejjebb megyek szálkásításnál 3g*testtömegkg-nál, akkor nagyobb izomveszteség lesz. Pedig én teljes tömegre számolom.
Akkor passz ha már ketten mondjátok elhiszem. Valamit félreértetten itt olvastam ezt: http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_05_104_Protein-1.php
Nem így van, sehol nem számolnak a zsírmentes testtömeggel. Az aktuális tömeg kell, aztán lehet módosítani, pár hetente, ahogy alakul a testsúly.
Kikell számolni a tézsét, egy kis matekkal megkapod mennyi zsír van rajtad, na azt kivonod a "bruttó" testsúlyodból. Zsír nem sok fehérjét használ fel. Aztán jávítsatok ki ha nem így van
Zsírmentes testtömeggel számolj
A kérdező hozzászólása: Értem és köszönöm a választ.
Igen, brutális.:)

Most tgyáson vagyok ha ez letelik a gyedet külön meg kell igényelni, és azt is a munkaadó tölti ki?

Azért kérdezem, mert már a tgyásos papíromon is több mint egy hónapot ült a munkaadóm és akkor már most leadnám neki ha kell hozzá a munkaadó kitöltése ugyanúgy.

Legjobb válasz: Igen, azt külön kell igényeli, és a munkáltatónak is ki kell tölteni.

Igen, azt külön kell igényeli, és a munkáltatónak is ki kell tölteni.
Igen kell. Ha tudod, mikor jár le, akkor már elõtte szólj nekik egy hónappal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen akkor már MOST szólok nekik, ha most is ülnek rajta vagy 40 napot akkor talán idõben megkapja az oep tõlük..

Holnap kezdem a hőmérőzést, és digitális a hőmérőm. Azzal is a számba érdemes mérni?

Legjobb válasz: Igen.Én is szájban mérem nyelv alatt.Fontos hogy mindig ugyanabban az idõben mérd.

Igen.Én is szájban mérem nyelv alatt.Fontos hogy mindig ugyanabban az idõben mérd.
A kérdező hozzászólása: Köszi :-)
Én hüvelyben szoktam, sokkal pontosabb.
A kérdező hozzászólása: Bocsi azt elfelejtettem megkérdezni, hogy hány percig?
5 percig kell mérni.

Van 3 cicánk, és az egyiknek nagyon csipás a szeme, ráadásul mindkettő, alig lát. Mit lehetne tenni, hogy ez elmúljon neki? Olyan egyébként, mint a Garfield, és az is a neve. Kint tartózkodik, nem bent.

Legjobb válasz: hát azt te is tudod, hogy a legjobb megoldás az állatorvos lenne... Jó, lehet, hogy sajnos nincs lehetõséged rá. Szerintem próbálj neki egy kis kamillateát készíteni (persze, cukor, citrom nélkül :) ) és törölgesd át vele a szemét puha vatta segítségével. Ezen kívûl meleg tej és készíts neki olyan fekhelyet, ahol melegen tudja tartani magát. Akár egy kibélelt doboz is megteszi száraz, fedett helyen. Reméljük, hogy csak meghûlt, akkor, ha ezt csinálod pár napig szerintem helyrejön. Csak lehet esetleg macskanátha vagy szopornyica is. Mondjuk, ha nem tüsszög, köhög, akkor ezeket talán kizárhatjuk. Arra vigyázz, hogy mindig egyen, nehogy legyengüljön! Mielõbbi jobbulást a cicádnak!

hát azt te is tudod, hogy a legjobb megoldás az állatorvos lenne... Jó, lehet, hogy sajnos nincs lehetõséged rá. Szerintem próbálj neki egy kis kamillateát készíteni (persze, cukor, citrom nélkül :) ) és törölgesd át vele a szemét puha vatta segítségével. Ezen kívûl meleg tej és készíts neki olyan fekhelyet, ahol melegen tudja tartani magát. Akár egy kibélelt doboz is megteszi száraz, fedett helyen. Reméljük, hogy csak meghûlt, akkor, ha ezt csinálod pár napig szerintem helyrejön. Csak lehet esetleg macskanátha vagy szopornyica is. Mondjuk, ha nem tüsszög, köhög, akkor ezeket talán kizárhatjuk. Arra vigyázz, hogy mindig egyen, nehogy legyengüljön! Mielõbbi jobbulást a cicádnak!
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, csak hozzáteszem, hogy kamillavirágzatból kell teát fõzni, annak levével törölgetni a kis szemét!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Igen, tudom, az orvos megoldaná a kérdést, de valóban, erre felé ez nehéz kérdés.Van neki külön dobozkája berendezve, ott is van.Sajnos tüsszög, folyik a nyála is, de szerencsére nem nagyon.A kamillás borogatást fogom alkalmazni, az valóban jó, csak hagyja magát. :) )Ételt napi 2x kap, és bõségesen, és tejcsit.Remélem ez hasznos lesz majd.Köszi szépen, sziasztok! :)
Én is úgy tudtam, hogy emberi gyógyszert nem lehet adni cicáknak, erre a macskanáthás cicumnak ACC 200-t (normál emberi) kellett raknom a cicakajára, hogy kitisztuljanak a légútjai! állatorvosi utasításra!!! Rendbe is jött tõle. Persze magunktól semmiképp ne kísérletezzünk, csak orvosi javallatra!!!
Nekem sajnos eddig szinte minden cicusom megkapta ezt a dolgot.. Én személy szerint nem ajánlanám a kamillateát. Mindenhol ezt javasolják, de kihullhat tõle a cica szõre. Azt meg gondolom te se nagyon szeretnéd. A legjobb az állatorvos. Kap a cicus egy szurit, meg venned kell egy krémet [abszolút nem drága, olyan 1000-2000 ft össz.] és 1-2 nap múlva egészséges lesz a cicusod :)
A kérdező hozzászólása: Hallottam én is, hogy nem szabad adni emberi gyógyszert állatnak, de csak felet kapott, és jól összetörtem neki, bele a kajájába.Semmi baja nem lett tõle.Szerencsére jól van már.Látom azért vannak itt állatszeretõ emberek, ennek nagyon örülök!Õk is érzõ lények, szeretni, tisztelni kell Õket! :) Mivel holnaptól már nem leszek elérhetõ a neten így kívánok mindenkinek elõre is Boldog, Szeretetteljes Karácsonyt, és Békés, Boldog Új Esztendõt!Én megyek nemsokára a szülõszobába.Sziasztok!
Emberi gyógyszert, fõleg Algopyrint nem szabad adni a cicának!! Nekik ez mérgezõ lehet.
Én megkérdeztem a patikust (természetesen az állatpatikában)mi jó erre a dologra, csak az Enyémek még prüszköltek is (ha már "lúd legyen kövér").Ezt a pasztát adta : VETRIMOXIN paszta A.U.V 15ml (5-napig kapták).Megkérdeztem az állatorvost is, hogy valóban használ-e a paszta, vagy inkább vigyem hozzá Õket szurira, Õ azt mondta, hogy a szuri jobb, mert nemtudni, hogy a paszta mennyire szívódik fel, de hamár megvettem kezeljem ezzel Õket és, ha mégsem járok sikerrel vigyem a cicákat hozzá. A PASZTA BEVÁLT MINDKÉT PROBLÉMÁRA!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Közben az én "kis" cicám gyógyulófélben van, mert kamilláztuk, kapott Algopyrint(!), és elvittük az orvoshoz.Kapott szurit, szemcseppet, és most már nagyon is jól van a Garfieldunk :) Szép erõs cicamica!Rmélem nem fog visszaesni, mert most már sajnos jönnek a hidegek, nehogy újra megfázzon, bár nagyon is kényelmes, meleg helyet csináltunk neki.Szerintem nem lesz gond.Sziasztok!
Igaza van az utolsó válaszolónak, rengeteg ilyen kérdés érkezett már, és én mindegyiknél megírtam, hogy valószínûleg macskanátha. Ezt pedig antibiotikummal kell kezelni, amit az állatorvos ad neki.
Volt már ilyen kérdés, és ott rengeteg jó válasz érkezett, javaslom, nézd át! De röviden: kamillázd, és vidd el orvoshoz!
kamillával kenegesd:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!