Találatok a következő kifejezésre: Az irodalomban a tézis (1 db)

Az irodalomban mi a tézis és antitézis illetve a szintézis fogalma?

Legjobb válasz: tézis (állítás, mely bebizonyítandó): elõre kigondolt erkölcsi vagy elvi tétel bizonyítása (vagy cáfolása); a tanító, oktató irodalom része, mert a szerzõ az igazoló történetet keresi a bizonyítandó eszméhez. antitézis (ellentét): egymástól eltérõ vagy ellenkezõ értelmû szavak, szóalakzatok, gondolatok, ritkábban helyzetek vagy jellemek egy alkotáson belüli közvetlen szembeállítása. A kapcsolatba került fogalmak egymást kölcsönösen megvilágítják és a lényeges vonásokat emelik ki.

tézis (állítás, mely bebizonyítandó): elõre kigondolt erkölcsi vagy elvi tétel bizonyítása (vagy cáfolása); a tanító, oktató irodalom része, mert a szerzõ az igazoló történetet keresi a bizonyítandó eszméhez. antitézis (ellentét): egymástól eltérõ vagy ellenkezõ értelmû szavak, szóalakzatok, gondolatok, ritkábban helyzetek vagy jellemek egy alkotáson belüli közvetlen szembeállítása. A kapcsolatba került fogalmak egymást kölcsönösen megvilágítják és a lényeges vonásokat emelik ki.
a szintézis: összegezés, összefoglalás, egységbe foglalás
Nekem úgy sikerült megértenem, hogy a tézis egy állítás, amit alátámasztanak. Az antitézis ennek a cáfolása, amit szintén megindokolnak. A szintézis meg a kettõbõl létrehozott magasabb igazság.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi lessz az eredmény?

Egy uszály hosszának, a kapitány életkorának és a kapitány gyermekének életkorának szorzata 56459. Milyen idős a gyerek ha tudjuk hogy minden adat egész szám?

6

LAtin! Hogyan kell ragozni az alábbi jelzős szerkezzetű szót?

aquaalta

5

Melyik a nagyobb?

Az összes egész szám összege, vagy a természetes számok szorzata?
És miért az a nagyobb ?

4

Hogyan oldjam meg a (2/3) az x-ediken szer (9/8) az x-ediken = 27/64 exponenciális egyenletet?

2

Vannak magyar fajelmélettel, antropológiával foglalkozó oldalak?

Mint a svéd stormfront vagy a s1.zetaboards.com

0

Nagy mennyiségű áram felhalmozásakor nem kéne nagy mennyiségű +ionnak is képződnie? Ezekkel mi lesz?

16

Mi történik az ingával a holdon?

Ha a holdra kitennék egy ingát megállna vagy ugynúgy menne tovább vagy lassabban? M történik vele?

11

Miért szokták a pszichológiai témájú írásokat egyesszám/első személyben megfogalmazni?

PL:
"A dadogó személy tudatosan vagy tudat alatt nagyfokú félelmet raktároz el. A gyerekkorból eredeztethető nagyfokú bizonytalanság egyik szülőmmel (anyámmal, vagy apámmal) kapcsolatos félelemből eredhet. Elfojtást, arra való képtelenséget takar , hogy uraljam a gondolataimat és erős érzelmeimet."

2

Igaz Artúr király legendája?

Azt tudom,régészek megállapították,hogy létezett.De én arra lennék kíváncsi,hogy például Tristan,Lancelot,Bors és a többiek is léteztek-e?Létezett-e a kerekasztal,az excalibur és hasonlók.Ha valaki tud valami könyvet ajánlani ezzel kapcsolatban,azt is megköszönném.

4

Milyen olyan anyag van, amelyik átlátszó/áttetsző, és elnyeli a hőt?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!