Találatok a következő kifejezésre: Az irodalomban a tézis (1 db)

Az irodalomban mi a tézis és antitézis illetve a szintézis fogalma?

Legjobb válasz: tézis (állítás, mely bebizonyítandó): elõre kigondolt erkölcsi vagy elvi tétel bizonyítása (vagy cáfolása); a tanító, oktató irodalom része, mert a szerzõ az igazoló történetet keresi a bizonyítandó eszméhez. antitézis (ellentét): egymástól eltérõ vagy ellenkezõ értelmû szavak, szóalakzatok, gondolatok, ritkábban helyzetek vagy jellemek egy alkotáson belüli közvetlen szembeállítása. A kapcsolatba került fogalmak egymást kölcsönösen megvilágítják és a lényeges vonásokat emelik ki.

tézis (állítás, mely bebizonyítandó): elõre kigondolt erkölcsi vagy elvi tétel bizonyítása (vagy cáfolása); a tanító, oktató irodalom része, mert a szerzõ az igazoló történetet keresi a bizonyítandó eszméhez. antitézis (ellentét): egymástól eltérõ vagy ellenkezõ értelmû szavak, szóalakzatok, gondolatok, ritkábban helyzetek vagy jellemek egy alkotáson belüli közvetlen szembeállítása. A kapcsolatba került fogalmak egymást kölcsönösen megvilágítják és a lényeges vonásokat emelik ki.
a szintézis: összegezés, összefoglalás, egységbe foglalás
Nekem úgy sikerült megértenem, hogy a tézis egy állítás, amit alátámasztanak. Az antitézis ennek a cáfolása, amit szintén megindokolnak. A szintézis meg a kettõbõl létrehozott magasabb igazság.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy számtani sorozat első eleme 13, a sorozatra jellemző különbség 17. Hány olyan tagja van a sorozatnak amely ötjegyű szám?

5

Mit jelent a pl.230VAC után a VAC? És a DC?

2

Néhány szorzat kiszámítása után azt sejtjük, hogy az 1x2; 2x3; 3x4; 4x5; 5x6;. ;n (n+1) szorzatok utolsó számjegye periodikusan ismétlődnek. Igaz-e a sejtésünk? Hogyan bizonyítható?

Sehogy sem jövök rá:((

3

Segítség! A lent látható mondat szavai milyen szófajúak?

Az el nem ért cél tartalmat ad az ember életének.

1

Mitől pezseg az akku töltéskor? Minden részletet próbálok megadni.

Van egy kis 6V akkum, amit szerencsére olcsón vettem. A szokásos szürke, szárazakku kinézet. Cimkéje szerint "sealed rechargeable acid battery", "hermeticky uzavreny oloveny", tehát zárt, savas, gondolom szokványosan tölthető.
Nem lötyög benne semmi, fedlapot levéve három kis kék kupak bukkan fel, simán rá van dobva, épp csak szorul, semmi menet, gumi- vagy pvc-szerű anyag.
Van még rá írva pár megszokott dolog, "avoid deep discharge, may cause permanent damage of battery", "do not charge in sealed container" (mintegy bevallja, hogy mégse annyira hermeticky, ahogy a fedlap levételekor látható is), "recharge after use" (tipikus ólomakku tulajdonság: jóllakottan pihenni a hosszú élet titka). Ha leveszem az egyik kis kék kupakot és bevilágítva próbálom megtekinteni a belsejét, leginkább fehér izét látok, van valami alakja, talán lemezes is, megeshet, hogy porózus felületű.

Akkor jöjjenek az adatszerűbb adatok:

Akku:
típus: Emos GT6-4,2
6V/4,2Ah/20h
voltage regulation: cycle use 7,2-7,5V, standby use 6,75-6,90V
initial current 1,2A max

Töltő:
HEStore.hu-ról MW-126C08 GS 6/12V 0,8A
Elvileg az 1,2A-est is vehettem volna, ez olcsóbb volt, kímélőbb, és nem fog sose számítani a töltési idő, tehát jobb nekem.

A pezsgés inkább amolyan kattogás, teljesen mint amikor buborékol valami folyadék, annak ellenére, hogy semmi nem lötyög benne.

Mérések:
Kapocsfeszültségek: akku 6,18V, töltő 8,8V
Töltőfeszültség indul 7,06V-ról, kb (szűk) 1 perc alatt 7,36V-ra emelkedik szépen.
Áramfelvétel 0,4A, nemigen változik.

Mi ez a pezsgés, baj-e, kell-e sav a kicsibe, nem túl alacsony-e a töltőáram ahhoz képest, mennyire merült, nem merült-e túl? Ezekről fogalmam sincs, meg gondolom akad pár dolog, amiről azt se tudom, hogy létezik... Szeretettel várom megfejtéseiteket és ötleteiteket, és köszönöm a rám pazarolt időtöket és figyelmeteket!

2

Miért hiszik el még mindig az evolúció elméletet?

Nem értem, hogyan lehet elhinni, ami óta létezik ez az elmélet nem lehet szinte semmivel alátámasztani.
Azért maradt fel ilyen sok ideig mert egyes politikai ágaknak pont megfelelt (nácizmus, kommunizmus).
Be van bizonyítva hogy az elmélet bizonyítását hamisították, történelem órán is tanítják már 9. osztályban. És miért nem találni fajok közti átmenetet? Nézzük példának az embert. Találtak koponyákat amik egyre nagyobbak. Ezt ők azzal magyarázták hogy az ember agya így nőtt az evolúció során. Azt nem feltételezték hogy mondjuk egyszer egy 10 éves koponyáját találták meg máskor pedig egy 20 évesét.

21

Honnan tudnék szerezni organikus festékport?

1

Hogyan osztályozzuk a számneveket?

1

Segítség kell gyorsan! Kaptam egy irodalom házit amiben a vers sorainak első betűje mindig a nevünk egyik betűje ( akrosztichon) de nekem nem megy nagyon. Már két napja ezzel foglalkozok és nem megy. Tudnátok segíteni?

A nevem Takács Dalma

1

Mi az az ál irodalom?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!