Találatok a következő kifejezésre: Az integrált 12 (8 db)

Ha a 12. heti vérvétel eredménye rendben volt akkor remélhetem, hogy az integrált tesztem is jó lesz ugye? Nagyon izgulok miatta, csak pénteken lesz eredmény.

Legjobb válasz: és az UH is jó volt? Tarkóredõ mérés? Mert ha az is jó volt és a 12. heti vérvétel is, akkor nagyon nagy eséllyel pályázol a jó integrált teszt eredményre. Legalábbis én így gondolom, hiszen az integrált teszt egyik alapja a 12. heti UH és véreredmény.

és az UH is jó volt? Tarkóredõ mérés? Mert ha az is jó volt és a 12. heti vérvétel is, akkor nagyon nagy eséllyel pályázol a jó integrált teszt eredményre. Legalábbis én így gondolom, hiszen az integrált teszt egyik alapja a 12. heti UH és véreredmény.
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a választ bár tudom senki sem tudja megmondani ezt nekem elõre...csak olyan ideges vagyok miatta! de tényleg köszi a biztatást! Nálunk külön van az integrált teszt és a 12 heti vérvétel, uh. Az integrált teszthez a vért külön veszik le és küldik Pestre (ez volt a 12. héten és tegnap a 16.-on). A laboros szerint ha nem értesítettek akkor az itteni labor szerint rendben volt a 12. heti vér eredményem, és az uh-on is rendben volt minden, csak mivel már nem vagyok mai "csirke" ráadásul alapból aggódós vagyok...szóval péntekig még lerágom a körmeim...

Az integrált tesztet 12. és majd a 16. héten ismétlik, a kombinált tesztet csak egyszer a 11-13. hét között csinálják ugye ( ami azonnal megvan)?

Köszönöm a választ

Legjobb válasz: http://www.downszures.hu/ integrált tesztre menj inkább!az jobb!

http://www.downszures.hu/ integrált tesztre menj inkább!az jobb!
Szia! A kombinált teszt sincs azonnal meg, 10 munkanap alatt juttatják vissza az eredményt a laborba ahol levették a vért(Gyõrben) Egy kockázatelemzést csinálnak hogy 1:valamennyihez az esély rá hogy Down-kóros a baba. Továbbá az Edwards sindrómára kaptam egy kockázatelemzést. Azt mondták nekem a laborban, hogy ez is nagyon pontos kb 83. A 15-17 héten esedékes afp pedig ingyenesen meglesz, ami amúgy is benne van az integrált tesztben. Boldog babavárást! 15 hetes kismami
83 %, bocs lemaradt :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Margitban szeretnék szülni, oda is járok terhesgondozásra majd. A 12. heti vizsgálaton ingyen csinálnak kombinált tesztet. Az ugyanaz, mint az integrált teszt? Ha nem, akkor ott megcsinálják, lehet kérni? Vagy hol lehet ezt megoldani?

Legjobb válasz: én is margitba járok,nemrég voltam.a 12.-héten csinálja a sejtbank ingyenesen a down szûrést,amikor meglett elküldtek smsben egy kódot és a sejtbank oldalán láthatod az eredményt.a 16.-héten van az afp és cukorterheléses vizsgálat.azt meg az orvosod elmondja.én a 12.-hetire éhgyomorra mentem.

én is margitba járok, nemrég voltam.a 12.-héten csinálja a sejtbank ingyenesen a down szûrést, amikor meglett elküldtek smsben egy kódot és a sejtbank oldalán láthatod az eredményt.a 16.-héten van az afp és cukorterheléses vizsgálat.azt meg az orvosod elmondja.én a 12.-hetire éhgyomorra mentem.


11hét és pár naposan (12. hét) vagy 12 hét és pár naposan (13. hét) megfelelőbb integrált teszt 1. vizsgálatára menni? 12 hét 5 napos korban nem késő még? Kérjem előbbre az időpontot?

AZt olvasom több helyen, hogy legoptimálisabb a 12. HÉTEN menni ezen vizsgálatra. A 12. hét még csak 11 hét pár napot jelent. Mutathat mást a vizsgálati eredmény, ha egy héttel kés?bb megyek?

Legjobb válasz: Mindenképpen a betöltött 12.hét után ajánlatos.

Mindenképpen a betöltött 12.hét után ajánlatos.
Szia! Mielõtt elmész a tesztre, elõtte úgyis kell egy uh-t csináltatni, amibõl a doki megállapítja hogy annyi idõs vagy-e.Ha esetleg úgy látja akkor sztem mondani fogja, hogy várj egy hetet. Ettõl függetlenül, én úgy tudom, hogy a 11-14. hét között kell megcsináltatni, de tény hogy a legbiztosabb eredményt a 12.heti adja, de ez sem 100%. Egyébként egyidõsek vagyunk, én holnap megyek a 12.heti uh-ra, és pénteken a vérvételre.
Amikor integrált tesztre idõpontot adnak, akkor kiszámolják, hogy neked mikor ideális menned, melyik napon. Legalábbis nálunk így volt a Bolgárkerék utcában. Szerintem egyébként az idõpont teljesen megfelelõ.

12+5 napos terhes vagyok ma voltam a genetikai ultrahangon. NT:1, 0mm az eredményem. Ez jó? Érdemes lenne integrált tesztet is csináltatnom? (33 éves vagyok)

Legjobb válasz: Szia! Az NT teljesen jó! Szerintem érdemes megcsináltatnod az integrált tesztet, én is azt csináltattam meg, még várom a 2. vérvétel eredményét, 37 éves vagyok. Különben nálunk ingyen megcsinálják minden kismamának. Ha van róla kérdésed, s persze, ha tudok szívesen válaszolok.

Szia! Az NT teljesen jó! Szerintem érdemes megcsináltatnod az integrált tesztet, én is azt csináltattam meg, még várom a 2. vérvétel eredményét, 37 éves vagyok. Különben nálunk ingyen megcsinálják minden kismamának. Ha van róla kérdésed, s persze, ha tudok szívesen válaszolok.
A kérdező hozzászólása: ingyen?Én a kistarcsai korházba tartozom, de máshol kell mgcsináltatnom a tesztet és mindenhol 25000 ft-ot mondtak. Te hol csináltatod meg?Azért vagyok nagy dillemában mert ha jo az eredményem akkor miért ajánlják? Nem kevés pénz de nehogy félreértsd nem sajnálom a gyerek egészsége érdekében, csak nem értem hogy akkor minek.Nagyon köszönöm elõre is a válaszod.
Szia! Én kaposvári vagyok, nálunk Pécsre kell menni 35 év felett. itt ingyenesen csinálják a tesztet. 12. hét uh-on NT+orrcsont. Plusz egy vérvétel két adattal. Ebbõl számolnak egy kockázatot a down kórral kapcsolatban. A 16. héten vesznek vért, 4 adatot néznek. A kötelezõ afp-n kívül még hármat. Ebbõl a két vérvételbõl számolják a kockázatot, down, edwards, patau szindrómára és nyitott gerincre. Ez 95%-os. Ezután jön egy genetikai uh. S ezek alapján döntjük el, hogy szükséges-e a magzatvízvétel. Amit azért jó elkerülni, mert vetélési kockázattal jár. Tehát kapunk egy olyan eredményt, amit csak az uh nem tud kimutatni. Az afp meg önmagában már nagyon elavult eljárás. Bocsi, hogy hosszú voltam. Ha bármi érdekel nagyon szívesen megírom, amit tudok róla. Sajnos a szakmám révén nagyon sok sérült gyerekkel találkozom, így elég sokat tudok a témáról. Nagyon boldog babavárást!
Az elõzõbõl kifelejtettem, hogy az idéntõl az összes somogyinak ingyen megcsinálják Kaposváron a tesztet. Csak a 35 felettieknek kell Pécsre menniük!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat, az eredményeddel biztos minden rendben lesz, és nagyon boldog babavárást kivánok.
Nem tudom mit csináltam volna, ha 35 év alatti lennék, s pénzbe került volna mindez, úgyhogy megértem a dilemmádat. Én ugyanígy dilemmázok a 4d-n, mivel ez sem kerül kevés pénzbe, s nem tudom, hogy mennyire értenek hozzá. További sikeres babavárást!

Az Istenhegyi klinikán mennyivel előre kell bejelentkezni a 12 hetes integrált vizsgálatra? Ha 4 héttel előtte kérek időpontot elég lesz?

Legjobb válasz: Én anno megkérdeztem, és 3 hetet mondtak, hogy az a tuti. De amúgy korábbit is tudnak adni általában, csak mondjuk nem feltétlenül választhatsz szonográfust.

Én anno megkérdeztem, és 3 hetet mondtak, hogy az a tuti. De amúgy korábbit is tudnak adni általában, csak mondjuk nem feltétlenül választhatsz szonográfust.
Mivel sokan mennek hozzájuk, jobb minél elõbb bejelentkezni. Inkább kérj idõpontot most, nem veszítesz vele semmit. :)
A kérdező hozzászólása: az mondták elég 9 hetesen idõpontot kérnem!

Hugim integrált tesztjének eredménye a 12. heti vérvételből 1:160 Down-kórra. Az uh eredménye jó volt, tarkóredő rendben, az orrcsont látszott. Aki volt ilyen helyzetben, annak milyen eredményt hozott a magzatvízvétel?

14 hetes, ma jött meg a vérvétel eredménye. Köszi.

Legjobb válasz: Nekem is hasonló eredmény indokolta, de chorionbolyhokból vettek mintát. Hála Istennek minden rendben volt. 3 hetet vártam az eredményre.

Nekem is hasonló eredmény indokolta, de chorionbolyhokból vettek mintát. Hála Istennek minden rendben volt. 3 hetet vártam az eredményre.
Én kiakadtam, mert a 3 hét a 21. héten járt le.
Nekünk 1:170-hez lett a 4-es tesztnél. Szerencsére az amnioc. eredménye jó lett. Több, mint 4 hét volt, mire megkaptuk az eredményt, akkor voltam 24 hetes! Gondolhatod, már milyen ideges voltam. 36+2 hetes
Elsõ és második vagyok. Nekem anno még az Afp-vel számolták, az nem lett jó (16. hét). Ezután számoltak egy újabb vérvizsgálat alapján egy ún. rizikót, ez lett hasonló, mint a húgodé. Ezután már szúrtak is pár nap múlva, sehova nem kellett bejelentkeznem, a saját orvosom csinálta. Azóta van egy egészséges lányom.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük, igazán aranyosak vagytok:)
De jó, gratula! Én is írtam neked, akkor voltam 36+2 hetes, ma már 8 hós is elmúlt a kisfiam.
Örülök a jóhírnek és nagy gatula!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Az amnio igazolta, hogy egészséges, és az is lett. Már 3 hónapos :)
Szia! mi lett veletek?
Nekem 1:120 volt(különben az UH vizsgálaton minden oké volt).A Telki khzban csinálták az amniot, és 3 nap múlva meg is kaptuk az eredményt(õk Prágába küldik, és egy speciális eljárással elemzik).Negatív lett...a kis srác ma már 20 hónapos, és makk egészséges.
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm mindkettõtöknek!
A kérdező hozzászólása: Jézus... A hideg ráz. Idõpontot mennyi idõre kaptál a vizsgálatra? (Úgy értem a bejelentkezés után mennyivel tudtak fogadni?)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen az idõ-faktor engem is aggaszt... Remélem a mi esetünkben is jól fog alakulni minden. Minden jót nektek!
1-2. vagyok. Gratula

11 hetes vagyok. Jövő pénteken megyek a 12. heti vizsgálatra (nyakiredő) + integrált teszt. Utána csak a 16. heti afp vizsgálatra. Na de az afp az a toxoplazma?

Legjobb válasz: Szia! Az afp-az egy fehérje,amit a magzati máj termel. Ezzel a vizsgálattal próbálják meg kiszûrni idõben a fejlõdési rendellenességeket, de sajnos napjainkban annyira megbízhatatlan,hogy sokszor téves eredményt mutat.Én már csak tudom,nekem is eltérõ eredmény lett,és egészséges a babám! Itt olvashatsz róla bõvebben: http://www.anyaleszek.hu/az-afp-vizsgalat--cikk A toxoplazmózis az pedig egy fertõzés,errõl is van egy itt cikk: http://www.informed.hu/eletmod/terhesseg__szules/terhesseg/?.. Boldog babavárást! Egy második babáját váró kismama :)

Szia! Az afp-az egy fehérje, amit a magzati máj termel. Ezzel a vizsgálattal próbálják meg kiszûrni idõben a fejlõdési rendellenességeket, de sajnos napjainkban annyira megbízhatatlan, hogy sokszor téves eredményt mutat.Én már csak tudom, nekem is eltérõ eredmény lett, és egészséges a babám! Itt olvashatsz róla bõvebben: http://www.anyaleszek.hu/az-afp-vizsgalat--cikk A toxoplazmózis az pedig egy fertõzés, errõl is van egy itt cikk: http://www.informed.hu/eletmod/terhesseg__szules/terhesseg/?.. Boldog babavárást! Egy második babáját váró kismama :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!