Találatok a következő kifejezésre: Az inszeminációt milyen (12 db)

Milyen tapasztalatok vannak az inszeminációval kapcsolatban?

Megmondom ?szintén, még nem hallottam olyat, aki így teherbe tudott esni. Akikr?l hallottam, mind a lombiknál kötöttek ki.

Legjobb válasz: Barátnõm most volt ötödjére inszemináción. Még nem jött össze a baba.

Barátnõm most volt ötödjére inszemináción. Még nem jött össze a baba.
Háromból semmi + egy sikertelen lombik :(. De van akinek sikerül! Sok sikert neked!
en kettot is ismerek a kornyezetemben akiknek sikerult , egyiknek elsore masiknak masodikra
1 volt és nem sikerült :(

Szegeden a Kaáliba nektek mennyibe került az inszemináció útiköltséggel együtt? Előtte hányszor kellett vizsgálatokra menni, és milyen vizsgálatokat végeztek el rajtatok, férjeteken? Mikorra kaptatok időpontot?

Legjobb válasz: A pestiben 45.000,-. Gondolom, egy árral dolgoznak. Egy konzultációval indul (13 ezer), oda érdemes vinni a meglévõ papírokat (fél éven belülieket elfogadják). Megbeszélitek, hogy még milyen vizsgálatokra van szükség. A vizsgálatok nagy részét máshol is elintézhetitek, csak a sperma vizsgálatot (13 ezer) és az Uh-ot (8 ezer) kell náluk csináltatni. Az, hogy mikor csinálják az inszemet, rajtatok múlik, hogy mennyi idõ alatt szerzitek be a vizsgálati eredményeket. Nekünk 2 hónapig tartott. Kérni fognak: petevezeték átjárhatóságit, clamydiát, hüvelyváladék és hormonvizsgálatot, spermiogram és UH, ha jól emlékszem. A bejárás pedig attól függ, milyen messze vagytok az intézettõl. A beavatkozás elõtt még kb. 2-szer be kell menetek UH-ra, de ez már benne van az inszem árában.

A pestiben 45.000, -. Gondolom, egy árral dolgoznak. Egy konzultációval indul (13 ezer), oda érdemes vinni a meglévõ papírokat (fél éven belülieket elfogadják). Megbeszélitek, hogy még milyen vizsgálatokra van szükség. A vizsgálatok nagy részét máshol is elintézhetitek, csak a sperma vizsgálatot (13 ezer) és az Uh-ot (8 ezer) kell náluk csináltatni. Az, hogy mikor csinálják az inszemet, rajtatok múlik, hogy mennyi idõ alatt szerzitek be a vizsgálati eredményeket. Nekünk 2 hónapig tartott. Kérni fognak: petevezeték átjárhatóságit, clamydiát, hüvelyváladék és hormonvizsgálatot, spermiogram és UH, ha jól emlékszem. A bejárás pedig attól függ, milyen messze vagytok az intézettõl. A beavatkozás elõtt még kb. 2-szer be kell menetek UH-ra, de ez már benne van az inszem árában.
A kérdező hozzászólása: Szia! Mi négy éve próbálkozunk.Mindkettõnknél minden vizsgálati eredmény jó lett.Most jelenleg enyhe PCO-ra metformint szedek.Ha ez a gyógyszer sem segít, utána próbálnánk meg az inszemet. Nálatok miért nem sikerült természetes úton a baba?És sikerült az inszemináció?
Szia! Nem akarlak elkeseríteni. Mi is napra pontosan 4 éve próbálkozunk a babával. Két éve léptem át elõször a Kaáli kapuját. Azóta túl vagyok 5 inszemen, 2 lombikon (a 2. fagyasztott embriókból) sikertelenül. Mindketten teljesen egészségesek vagyunk, egyikünknél sem találtak semmit. :( Nem lehet tudni, miért nem sikerül. Úgy voltunk, hogy most egy darabig pihentetjük a dolgokat, de most megint be vagyok sózva, karácsony elõtt szeretném megint megpróbálni a lombikot. Jövõhéten be is jelentkezem. Remélem nem vettem el a kedvedet! Mihamarabbi babásodást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy még orvosi segítséggel sem sikerül a baba.Csodállak, hogy ennyi csalódás után van még lelkierõd a 3.lombikhoz.Régen feladtam volna.Péntek-szombtra nem várom a mensit.Ha megjön, akkor utána belevágunk az inszembe.Remélem mi több szerencsével járunk.Félek, ha nem sikerülne az inszem, akkor mi nem próbálkoznánk tovább, hanem elválnánk.Mert sajnos a válás is szóba jött köztünk. Neked is mielõbbi babásodást kívánok!

Milyen spermiumszám szükséges az inszeminációhoz? Akinek már volt inszem, milyen spermaszámmal?

Legjobb válasz: Elõzõ vagyok:a párod 5 milliója bõven elég.Van akinek még fele ennyi sincs.

Szerintem sajnos kevés az 5 millió, fõleg, ha a doki azt mondja. Nekünk 21 millióval csinálták az elõzõt (sajnos nem sikerült). Én úgy tudom, hogy kevés spermaszámnál inkább a lombikot ajánlják, mivel az inszemnél megfelelõ spermaképpel is csak 10 % az esély, hogy sikerül. Érthetõ, hogy a dokid nem szívesen vállalja be, a pénztárcádat és téged kímél a kudarctól. Ja, 20 millió fölött is csinálnak inszemet, ha nem jön össze a baba, pedig minden rendben van. (Nekünk is hasonló a helyzetünk, a doki nagyon megdicsérte a férjem spermaképét, még sem volt sikeres az "akció").
Elõzõ vagyok:a párod 5 milliója bõven elég.Van akinek még fele ennyi sincs.
20 millió/ml minimum kell szerintem, a lombikot csinálják akkor, ha van valami baj a párod sperma eredményével, de inszemhez kell ennyi, legalábbis én így tudom. miért a párodnak mennyi?
A lényeg az, hogy van spermája!! Az a keveset is átmossák majd, és feltuningolják úgy, hogy az éppen elegendõ legyen. Ezen ne aggódj, direkt az ilyen esetekre van az inszem!!
A kérdező hozzászólása: 1 inszem volt, 5 milliós számmal, de mire megtisztították, csak 2 millió maradt, ami nagyon kevés. Most lombikra készülünk, 1 hét múlva lesz :S
szia én még nem irtam neked. most hol tartotok? én is inszmre készülök a páromna k 20 millio a száma.ird meg sikerült e vagy mivan? zs.
A kérdező hozzászólása: Ja, és azért nem normál, mert csak 40% mozog 60 helyett :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindenkinek! Most nézem, h hülyeséget írtam legutóbb: természetesen nem lombikot, hanem inszemet próbálunk.. Szerencsére a legutóbbi spermavizsgálat eredménye jobb lett, 26 millió :)
A páromnak 50 millió/ml volt, de életképes csak 200ezer. Azonnal lombikot, ICSI-t javasoltak. Elsõre sikerült! 5 millióval szerintem még simán próbálkoznak, de mire átmossák lényegesebben kevesebben lesznek a kiskatonák!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akinek összejött a baba, gratulálok :) Csak azért szeretnénk megpróbálni a lombikot, mert nincs kedvem a szervezetemet hormonokkal bombázni. (Persze ha nem sikerül, marad a lombik) Tudom, h "csak" 10-15% az esély a sikerre, de normál esetben (egészséges pár, jó idõben szeretkezés) is ennyi.
A kérdező hozzászólása: 5 millió
A kérdező hozzászólása: A 20 millió/ml feletti az már normál mennyiség, ott nincs szükség beavatkozásra. Azért köszi!
A mennyisége mindegy, mert akár 1 is elég lehet, ha célbaér.A jól mozgó, jó minõségû spermiumok izolálhatók.A tisztított, mosott, feljavított minõségû spermiumok egy katéterbe kerülnek felszívásra. Nekem 2 hete volt az elsõ inszeminációm, a páromtól 11, 6 milliót fecskendeztek be, ma reggel pozitív lett a tesztem.
A kérdező hozzászólása: Köszi, reméljük, így lesz :) Ahova mi járunk, azt mondták, ez így necces, lehet, h meg sem csinálják. Lehet, h más intézetben ez máshogy van?
A kérdező hozzászólása: Mármint 5 millió/ml-rel indultunk, és 2 millió maradt az egészbõl. Bocs, félreérthetõ voltam..


Én úgy tudom, hogy 3 inszemitáció teljesen ingyenes, ha terhességmegtartó gyógyszert adnak hozá az pedig csak pár száz forint.
Ez egyrészt intézményfüggõ, másrészt attól is függ, hogyan reagál a szervezeted az injekciókra. Ideális esetben 12-14 napig stimulálnak, aztán kapsz egy tüszõrepesztõt, majd a beavatkozás után hüvelykapszulát a beágyazódás segítéséért. Nálam pl. nagyon sokba került, mert csak a 24. napra lettek megfelelõ méretû petesejtjeim, így elõre nem tudod. Hivatalosan 15-30 ezerrõl beszéltünk, de nekünk mindenestõl kb. 80 ezer volt. Még jó, hogy elsõre sikerült:) Maga a tüszõrepesztõ, amit egyszer kapsz, az pl. 7-8 ezer Ft, a többi gyógyszer mennyiségét az orvos dönti el a folyamatos UH kontrollok után. Remélem, segítettem. 15 hetes kismama
Kb. 80 e Ft egy inszem tokkal vonoval.
Melyik városban?
A kérdező hozzászólása: Bocsánat! Budapest, Baross utca érdekelne.
Akkor sajnos nem én vagyok aki tud neked segíteni mert én pécsre járok. ELsõ voltam...
A kérdező hozzászólása: Azért köszönöm és SOK SIKERT NEKED!!!
Mi is oda járunk-jártunk. Nekem gyógyszert írtak, mert magas lett a prolaktinom a terheléses hormonteszt után. Azt mondta a doki, hogy mivel semmi más bajt nem találtak (átjárhatók a petevezetékek, a párom is rendben), elvileg össze kell jönnie hamarosan a gyógyszer segítségével. Ha mégsem így lesz, akkor szeptemberben keressem fel õket újra... Fél évet vártunk a konzultációs idõpontra, s most megint fél évig semmi - mert nem találtak komoly problémát. Így könnyen mennek az évek, mi meg csak várunk-várunk... Amúgy aranyosak voltak, nem panaszkodom egyikükre sem, bár az egyik asszisztensnek kissé lekezelõ stílusa van. Hát ennyit tudok írni egyelõre - mi most itt tartunk. Remélem azért segítettem vmit. Sok sikert az inszemhez, szorítok Nektek! Kitartás és mielõbbi babásodást! ;) Majd írj, ha már kiderül vmi! ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy irtál. Mi már túl vagyunk rajta, elsõre sikerült a kisbabánk. Csak azért kérdeztem más véleményeket, hogy tudjam csak azért volt e némelyik ott dolgozó olyan amilyen mert nem kaptak tõlünk semmit.
Szívbõl gratulálok Nektek! :) Problémamentes babavárást és sok boldogságot! ;)

Az inszeminációt megelőzően milyen hormonális kezeléssel készítik fel a nő szervezetét a beültetésre? És kb. ez a kezelés mennyi időt vesz igénybe?

Legjobb válasz: Nálam úgy volt, hogy Bromocriptint kaptam a ciklus elején, ami megnöveli a tüszõt, (közben uh-val figyelte a doki) majd a középidõben tüszõrepesztõ szurit (Choragon) és utána való napon a sperma felhelyezése. Aztán várakozás. Én más "kezelést" nem kaptam.

Nálam úgy volt, hogy Bromocriptint kaptam a ciklus elején, ami megnöveli a tüszõt, (közben uh-val figyelte a doki) majd a középidõben tüszõrepesztõ szurit (Choragon) és utána való napon a sperma felhelyezése. Aztán várakozás. Én más "kezelést" nem kaptam.
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ! Csak tudni akartam mire számítsak elõreláthatólag, mert valószínûleg már a következõ dolog ez lesz.

LOMBIKPROGRAM! Kinek mikor volt az elsõ lombik/inszemináció az elsõ konzultációs idõpont után? Mennyit kell várni a lombikra, milyen nagy a várólista?

Legjobb válasz: én pesti kaális voltam, az elsõ lombikra bejelentkeztem már jó elõre, akkor fél évet kellett várni. A másodikra nem, mert annyira bíztam, hogy sikerül az elsõ. Nem jött össze, 9 hónap múlva volt a következõ.

én pesti kaális voltam, az elsõ lombikra bejelentkeztem már jó elõre, akkor fél évet kellett várni. A másodikra nem, mert annyira bíztam, hogy sikerül az elsõ. Nem jött össze, 9 hónap múlva volt a következõ.
Konzultáció márciusban, a lombik májusban volt. de közte egy csomó vizsgálatot meg kellett csináltatni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!