Találatok a következő kifejezésre: Az inszemináció beavatkozás (6 db)

Mennyibe kerül az inszemináció a Kaáliba ha nincs peteérésem? (peteérés elősegítéssel+maga a beavatkozás)

Kinek milyen módszerrel segítették el? a peteérést? Hányadikra sikerült? Mit ajánlootak a sikeresség növeléséhez? Esetleg tapasztalat a miskolci Kaáliban? Nem csak feltétlenül a miskolci érdekel! Köszönöm!

Legjobb válasz: http://kaali.hu/arlista/

Én ilyen problémával több, mit 5 évig jártam ide-oda (persze nem is tudták igazán mi a bajom), majd a Kaáliban felfeküdtem az asztalra, azonnal megmondták mi a baj és 4 hónap múlva ott volt a baba a hasamban. Épp a miskolciba jártam. Az inszemináció ára 45 ezer Ft körül volt, ez tartalmazta az ultrahangokat is. Nem ez volt a drága, hanem a stimulációhoz használt gyógyszerek. Ennek az ára attól függ, hogy milyen dózisra és hány napig van szükséged. Nekem nem volt szerencsém. Az elsõ hónapban kb. 200 ezer Ft értékben szúrtam injekciót és még így sem volt peteérés. A 2. hónaptól ugyanazt a dózist kiegészítették Clostylbegyttel, így már volt peteérés és meg tudták csinálni az inszeminációt. Ekkor kb. 110-120 ezerbe kerültek a gyógyszerek. (Az elsõ hónapban azért volt több, mert próbálták emelni az injekció dózisát és több napig szúrtam, mielõtt leállítottak) Nekünk a 3. inszemináció sikerült. Ha van kedved add össze. Azt tudom, hogy nekem az átlagnál nagyobb dózis kellett, tehát van esély rá, hogy jóval olcsóbban megússzátok. Az is lehet, hogy nektek sikerül az elsõ.
Ha nincs peteérésed arra nem az intézmény a megoldàs. 3. napi hormon soros és a terhesléses cukor+inzulin vizsgàlatod milyen lett.
Csak hogy kezeletlen pcos-el minimális a teherbe esés esélye és ha netán még is sikerül 70% feletti a vetélés kockázata. Másrészt ha a pcos-edet nem kezelik elöbb utóbb cukor beteg leszel én tuti nem játszanék ezzel.
A kérdező hozzászólása: Én meg vagyok elégedve Dr. Molnár Imrével. Nagyon kedves és korrekt orvos. És ha õ ezt ajánlotta én bízom benne, hogy így jó is lesz. Õt ajánlották és sokan is járnak hozzá, és ez biztos nem azért van mert rossz orvos! Biztos mindent el fog mondani, mit miért tesz, még nem beszéltem vele, majd csak a hónap végén lesz esedékes a dolog. Egyébként én ha lehet most szeretnék babát nem évek és hosszú kezelések után, ha így is van mód rá kockázat nélkül miért ne lehetne? Gondolom õ is tisztában van mit kell csinálnia. Remélem a legjobbakat!
Én ismerem ezt az orvost és ért hozzá. Gondolom az eset konkrét ismeretében döntött a felajánlott kezelés mellett. Biztos, hogy ismeri a PCOS-s esetek 90%-ában használt gyógymódot, mert nekem van olyan személyes ismerõsöm, akinek azt ajánlotta és segített is neki. Én azt javaslom a Kérdezõnek, hogy ha bízik benne, akkor menjen hozzá, ha nem akkor keressen másik orvost. Nekem nincs érdekem abban, hogy Õt ajánljam, csak annyit tudok, hogy én maximálisan elégedett vagyok vele és van egy egészséges kislányom.
Nem, de az esetk 90%-ban igen, és ahogy olvasom ott még szó sem volt legalább 1 évig tartót 3 as kezelésrõl szigorú diétával és heti 4szeri sporttal.
A leírtak alapján akkor gondolom Te jobban értesz ehhez és ismered a konkrét esetet, hogy így diagnosztizálsz. Nekem is van PCOS-m, meg más bajom is és rajtam végül a stimuláció és az inszemináció segített. Nem minden PCOS-es betegnek elég bekapni pár szem Merckformint, meg tartani a diétát.
Hát a leírtak alapján nagyon nincs jó kezekben, mert aki pconél inszemet javasol meg stimulációt ahelyett, hogy a betegségét kezelné az nem ért hozzá.
Dr. Molnár Imre endokrinológus is, úgyhogy nagyon jó kezekben van a Kérdezõ, ha PCOS-e van.
Akkor mielöbb keress egy rendes dokit. Mert a pcos egy jól kezelhetõ betegség és semmi szükség nincs inszemre, ráadásul az inszem siekreének is alacsony az esélye, ha nem kezelik rendesen. Keresd fel Debrecenben Valicskó doktornõt vagy Bp-en a Mensmentist.
Köszönöm, nektek pedig szorítok!
A kérdező hozzászólása: Én is hozzá járok! :) Gratulálok a picihez! És sok örömet kívánok nektek! :)
2011 végén jártunk a Kaáliba, Dr. Molnár Imréhez. Én a terhesség alatt is hozzá jártam és nála is szültem augusztusban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ Utolsó! Legalább van viszonyítási alapom, hogy mire is számíthatok! Persze gondolom majd a Doki mindent el fog mondani, csak nehéz kivárni, hiszen már régóta szeretnénk babát. Megkérdezhetem melyik orvoshoz jártál itt? És mikor történt mindez? Egyébként nekem most volt lapar mûtétem. Végül is kiderült, hogy PCOS-m van, ugye nincs peteérésem. Amikor kijöttem a kórházból a doki azt mondta, hogy ha megjön a menzeszem jelentkezzek nála és jöhet az inszem. Hát most erre várok. A hónap végén kell megjönnie, aztán majd kiderül hogyan tovább.
A kérdező hozzászólása: Biztos fog rá megfelelõ kezelést elõírni! Még csak most derült ki egy hete hogy mi a gond. Õszintén szólva én nem félek emiatt, mármint tudom hogy jó kezekben vagyok. Az orvos sem játszana egy élettel!

Fájdalmas beavatkozás az inszemináció?

Legjobb válasz: egyáltalán nem. pár perc, mint egy rutin nõgyógyászati vizsgálat.

egyáltalán nem. pár perc, mint egy rutin nõgyógyászati vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Nem fáj, olyan, mint egy nõgyógyászati rákszûrés. Amikor elkezdi befecskendezni a spermiumokat, kicsit feszül a poci, de ez normális, és ahogy befejezi, elmúlik. A jó cél érdekében bármit :)

Az inszemináció fájdalmas beavatkozás? És mennyi időt vesz igénybe?

Bele akarunk vágni a beültetésbe, mert nem sikerül lassan 2 éve teherbe esnem :(

Legjobb válasz: Szia! Ez nem beultetes, hanem befecskendezes. Nem lombikban megtermekenyitett blasztocitat kapsz vissza, hanem a parod tisztitott tomeny spermajat fecskendezik be. De elotte vizsgalatok tomege van, ugyanugy, mint a lombiknal, es stimulalnak is ciklus alatt gyogyszerrel es hormonnal, nyomon kovetik a peteerest, megrepesztik a tuszot es befecskendezik a spermat a mehbe. www.kaali.hu

Szia! Ez nem beultetes, hanem befecskendezes. Nem lombikban megtermekenyitett blasztocitat kapsz vissza, hanem a parod tisztitott tomeny spermajat fecskendezik be. De elotte vizsgalatok tomege van, ugyanugy, mint a lombiknal, es stimulalnak is ciklus alatt gyogyszerrel es hormonnal, nyomon kovetik a peteerest, megrepesztik a tuszot es befecskendezik a spermat a mehbe. http://www.kaali.hu
Ja igen, van, aki erre nem alkalmas, pl, ha osszenottek a petevezetok, akkor csak lombik lehetseges, mert a pete ne mtud levandorolni a mehbe.
Megint en, jutnak eszembe az infok :) Ha a parodnak alig van eletkepes spermaja, akkor se lehet inszem, csak lombik.
A kérdező hozzászólása: Túl vagyunk már a vizsgálatokon, nálam nem találtak semmit, férjemnél kevés volt a spermaszám (6M), majd egyhavi clostilbegyt kúra után a szám 36M-ra növekedett. A mozgékonyságukkal, életképességükkel semmi gond nincs. Ebbõl gondoljuk, hogy a következõ már az inszem lesz.
Igen azt a doki eldönti, hogy alkalmasak vagytok e az inszemre. Ha nem, akkor lombik jön rögtön - legalábbis minket így tájékoztattak - és akkor támogatja az OEP. Mert a lombikot csak akkor támogatja, ha megvolt elõtte a 6 inszem. Az inszemináció pontosan úgy zajlik, ahogyan az elsõ válaszoló leírta. Nekem volt és nem fájdalmas. Maga a beavatkozás pár percet vesz igénybe, de utánna - ha jól emlékszem - 1-2 órát fektetnek, ott helyben.


PCOS-m van, és a dokim inszeminációt mondott, de közben szerintem lombikprogramról beszélt. Azt mondta, műtéti beavatkozás is lesz. Most akkor az inszeminációnál szükséges műtét?

Ha inszemináció van, akkor nem csak befecskendezik a peteérésem napján a spermákat? Mért kell a feltárás, és tükrözés?? Mért kell kivenni egy petesejtet?? Nem értem a dokimat, és hétvégén nem tudom felhívni, annyira kiváncsi vagyok, és tisztán akarok látni, mert ha m?téttel is jár, lehet még várunk a dologgal. Ezért tettem fel itt a kérdést. Légyszi írjatok.

Legjobb válasz: Hát... tükrözés nekem is volt, hiszteroszkópiának becézték, megnézték, hogy van-e valami akadálya annak, hogy nem estem addig teherbe. Nem volt. Az inszeminációt ugyan úgy hormonkezelés elõzi meg, de nem szívnak le petesejtet, max petefészken belül 1-2-t nyernek. Hova jársz, melyik intézménybe? Javaslom, a mûtétbe ne menj bele, ha nem muszáj, de ezt úgyis az orvos tudja leginkább mérlegelni.

Hát... tükrözés nekem is volt, hiszteroszkópiának becézték, megnézték, hogy van-e valami akadálya annak, hogy nem estem addig teherbe. Nem volt. Az inszeminációt ugyan úgy hormonkezelés elõzi meg, de nem szívnak le petesejtet, max petefészken belül 1-2-t nyernek. Hova jársz, melyik intézménybe? Javaslom, a mûtétbe ne menj bele, ha nem muszáj, de ezt úgyis az orvos tudja leginkább mérlegelni.
Szió! Érdekes, hogy téged rögtön mûteni, meg inszem-re kell küldeni. Máshogy nem próbálkozik a doki? Peteérés serkentõ stb.? Vagy ezen már túl vagy? Miért van ez a nagy sietség? Nagyon sok pcos-nak van babája, egyszerûbb megoldásokkal is. Azért ez (legalábbis az én dokimnál) az utolsó lehetõségek között van.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi, hogy írtatok. Az a baj, hogy már lassacskán két éve, hogy próbálkozunk. Elméletileg a hormondjaimmal nincs baj. De. De a párom spermaszáma nem elég csak az inszemre. És nekem nagyon nagyon ritka a havinak nevezett. Nyíregyre járok amúgy, mert vidéki vagyok, bár inkább Miskolc lenne a körzetem, de a miskolciak rögtön a Kaáli intézetbe küldtek, ott meg természetes, hogy fél évvel ezelõtt modnták, hogy 2 inszem, aztán lombik, és tuti a baba. Hát nekem nem annyira volt sürgõs, csak úgy szerettünk volna. De most a Nyíregyi is rögtön ezt mondta, inszem. De annyira rohant, hogy köpni, nyelni nem tudtam, és már kint is voltam a rendelõjébõl, aztán átbeszéltük párommal, elmondtam neki milyen szavakat használt a doki, és nem értjük. De még mindig messze van a hétfõ, amikor már merem zavarni ilyennel. Mindenképp megkérdem tõle, hogy most akkor mi is van, és mi miért, csak ugye ideges az ember.

A BMC-be megyünk januárban inszeminációra és kb mennyibe kerülnek majd a gyógyszerek? Amiket ki kell váltani csak hogy mire számítsunk azt tudjuk hogy a beavatkozás ingyenes.

Legjobb válasz: Attól függ mit kapsz. Ha csak clostyt, akkor nagyon olcsó. Bár tüszõrepesztõ szuri akkor is kell, az olyan 7-8 ezer. Utána meg progipótlás: Duphaston vagy Utrogestan. De lehet szurit kapsz tüszõérlelésre, az attól függ hány db.

Attól függ mit kapsz. Ha csak clostyt, akkor nagyon olcsó. Bár tüszõrepesztõ szuri akkor is kell, az olyan 7-8 ezer. Utána meg progipótlás: Duphaston vagy Utrogestan. De lehet szurit kapsz tüszõérlelésre, az attól függ hány db.
A kérdező hozzászólása: Köszike szépen hogy válaszoltál.
Szia. Ne aggódj a kiskatonákat egy erre a célra kifejlesztett tápoldatban tartják, semmi bajuk nem lesz.
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm a választ!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!