Találatok a következő kifejezésre: Az influenza a (120 db)

Ha szoptatok és nem kaptam el az influenzát a nagyobbik gyerekemtől és a szüleimtől akkor a kicsi se kaphatja el?

És miért?

Legjobb válasz: Tõled nem, de tõlük elkaphatja, mert gyengébb az immunrendszere, mint neked. Sajnos erre nem mindig elég az anyatejjel átjutott jó anyag.

Tõled nem, de tõlük elkaphatja, mert gyengébb az immunrendszere, mint neked. Sajnos erre nem mindig elég az anyatejjel átjutott jó anyag.
Azért ebben ne legyél olyan biztos. Én is szoptatom a gyereket, most 10 hónapos, és már 3-szor volt beteg. Ezt mind úgy kapta el, hogy egyikõnk sem volt beteg, és nem vittem sehova. Azt mondta a doki, hogy mi lehettünk hordozók, de a mi immunrendszerünk legyõzte a bacit, míg az övé még nem elég erõs.
Az anyatej véd, de a kicsi ne legyen beteg enber közlébe.Nem fogja elkapni.
Azért írtam hogy beteg közelében ne legyen mivel nem mindegy milyen mennyiségû vírus éri a szervezetét.

Hatással van az influenza a teherbeesésre?

Legjobb válasz: Bizony. ha az egész szervezeted le van gyengülve, akkor bizonyos funkciók is másképp mûködnek. Inkább a regenerálódásra koncentrál a szervezet... De nem zárja ki, hogy teherbe eshetsz :o)

Bizony. ha az egész szervezeted le van gyengülve, akkor bizonyos funkciók is másképp mûködnek. Inkább a regenerálódásra koncentrál a szervezet... De nem zárja ki, hogy teherbe eshetsz :o)

11 hetes vagyok és elkaptam az influenzát! A babának lehet baja?

Legjobb válasz: A baba a te betegségedbõl a védettséget kapja meg. Ne szedj gyógyszert pihenj, izzadj, forró tea, sok gyümi és semmi baj nem lesz.-)

A baba a te betegségedbõl a védettséget kapja meg. Ne szedj gyógyszert pihenj, izzadj, forró tea, sok gyümi és semmi baj nem lesz.-)
Nem lesz tõle semmi baja, de a magas láz nem jó neki sem, beszéld meg a dokiddal mit szedhetsz, mert még ugye az elején vagy.Ha nem tudod levinni a lázad borogatással , langyos ülõfürdõvel, akkor valami kelleni fog.Nekem a gyógyszertárban mondták 13 hetesen a Rubophent.De inkább kérdezz rá.Jobbulást, és igyál sok sok folyadékot!
A vírus, a rossz közérzet, orrfolyás, torokfájás, köhögés, stb. nem ártanak a babának, de a tartós láz veszélyes lehet rá, ezért azt mindenképpen csillapítani kell! Rubophent szedhetsz, de kérdezd meg az orvosodat, õ mit ajánl!


Beadassam az influenza elleni oltást a 2 évesemnek?

Itt a 2-3 éveseknek nem injekció van, hanem orrpsray.. Eddig nem akartam, de már 4.hete köhög, folyik az orra és most megint magas láza van.

Legjobb válasz: Ez mindenkinek a saját döntése, hogy beadatja-e. Én nem adattam be a 3 év alatt egyszer sem és nem is fogom. Nagyon egyszerû az oka, ha nem az influenza vírust kapja el, akkor elkap másik 199 vírusból legalább 3-at egy télen. Ami szintén ugyanolyan tünetekkel jár, mint az influenza. Szövõdményektõl meg soha nem kellett tartanunk, mert bármi gondja volt a kisfiamnak, mindig vittem orvoshoz és mindig rendesen ki lett kezelve. Az influenza is akkor veszélyes, ha valaki nem foglalkozik vele és hagyja, hogy szövõdmények lépjenek fel. Na, mi foglalkozunk vele, úgyhogy ettõl nem tartok.

Ez mindenkinek a saját döntése, hogy beadatja-e. Én nem adattam be a 3 év alatt egyszer sem és nem is fogom. Nagyon egyszerû az oka, ha nem az influenza vírust kapja el, akkor elkap másik 199 vírusból legalább 3-at egy télen. Ami szintén ugyanolyan tünetekkel jár, mint az influenza. Szövõdményektõl meg soha nem kellett tartanunk, mert bármi gondja volt a kisfiamnak, mindig vittem orvoshoz és mindig rendesen ki lett kezelve. Az influenza is akkor veszélyes, ha valaki nem foglalkozik vele és hagyja, hogy szövõdmények lépjenek fel. Na, mi foglalkozunk vele, úgyhogy ettõl nem tartok.
Teljesen felesleges beadatni, ráadásul felelõsségteljes orvos csak egészséges embert olt, lázas beteget nem, mert csak nagyobb bajt csinál. Kismillió vírus van, ami influenzaszerû tünetekkel jár, ráadásul az influenza vírus is annyira gyorsan mutálódik, hogy mire kész vannak az oltásgyártással, már gyakorlatilag nem használ semmit. Egészségügyis vagyok, egyszer oltattam be magam influenza ellen, csak akkor kaptam el az influenzát, férjemnél (orvos) szintén ez volt... Soha többet, a gyerekeinknek pedig pláne nem, felesleges...

Az izomfájdalom, mint az influenza tünete, jelentkezhet a combizmomban? Ez olyan érzés, mint amikor az embernek izomláza van?

Tegnap nem csináltam semmi különöset (mármint izommunkát), mára mégis izomlázat érzek a combomban, ezért érdekelne, hogy ez lehet-e az influenza tünete.

Legjobb válasz: ha CSAK izomfájdalmad van, akkor biztos nem influenza. meghúzhattad az izmod, csak nem vetted észre. a magas láz az influenza egyik 'alap' tünete, az izomfájdalom is emiatt lép fel.

ha CSAK izomfájdalmad van, akkor biztos nem influenza. meghúzhattad az izmod, csak nem vetted észre. a magas láz az influenza egyik 'alap' tünete, az izomfájdalom is emiatt lép fel.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. A torkom kapar egy pár napja, ezért ijedtem meg az izomfájdalomtól, de lázam, vagy hõemelkedésem (még) nincs.

Be vagyok oltva influenza ellen. Még a terhességem alatt kaptam meg a védőoltást.2 hete szültem, a férjem influenzás. Lehet-e olyan, hogy elkapom tőle az influenzát? Azt már észrevettem, hogy hőemelkedésem van és egy kicsit kapar a torkom.

A férjem természetesen t?lünk elszeparálva lábadozott.

Legjobb válasz: Az en orvosom,neurologus, teljesen vedöoltas ellenes(pedig autoimmun betegsegem van),szerettem volna felvenni,azt mondta ha fel is veszem,es mas fajta influenza virus tör ki,nem fog vedeni,szerinte csak feleslegesen mergezzük vele magunkat.

Az en orvosom, neurologus, teljesen vedöoltas ellenes(pedig autoimmun betegsegem van), szerettem volna felvenni, azt mondta ha fel is veszem, es mas fajta influenza virus tör ki, nem fog vedeni, szerinte csak feleslegesen mergezzük vele magunkat.
Hát, ha az influenzát nem is kaptad el, de más vírusos betegséget igen, aminek lehetnek akár influenza szerû tünetei, azt simán. Amúgy szerintem 1 évig kellene, hogy legyen hatása az influenza oltásnak. Vagy lehet rosszul tudom.
Lehet, hogy a férjed nem influenzás volt, csak megfázott. A tünetek ugyan azok. Hõemelkedés, fáradtság, torokfájás stb. Az oltás pedig csak egyfajta vírus ellen véd. Igyál mézes teát, vegyél be egy-két Kalmopirint és izzad ki magad. Többet ér, mint a gyógyszerek.
Az oltás a szezonális és az "általános" influenza ellen véd. De nem 100%-os.

Ha elkapnám az influenzát és úgy kellene szülnöm, akkor külön kórteremben lennék? A babámat sem láthatnám? És kibírnám egyáltalán a szülést, ha gyenge a szervezetem?

Legjobb válasz: A saját gyereked immunis a te influenzádra. A tejed sok ellenanyagot tartalmaz . Lehet , hogy gyengébb lennél a láztól , de a picit biztos nem különítenék el tõled . Én lázasan is szoptattam , mindig szopi után vettem be egy fél lázcsillapítót , hogy mire jön a következõ szopi addigra valamellyest kiürüljön a szervezetembõl . Ne aggódj , nem kapja el mindenki az influenzát . Ha meg tudod oldani ne menj emberek közé.

A saját gyereked immunis a te influenzádra. A tejed sok ellenanyagot tartalmaz . Lehet , hogy gyengébb lennél a láztól , de a picit biztos nem különítenék el tõled . Én lázasan is szoptattam , mindig szopi után vettem be egy fél lázcsillapítót , hogy mire jön a következõ szopi addigra valamellyest kiürüljön a szervezetembõl . Ne aggódj , nem kapja el mindenki az influenzát . Ha meg tudod oldani ne menj emberek közé.
Szia! Szerintem szerezz be néhány szájmaszkot, hogy a vírust ne add tovább. Én vettem 10 db-ot, 30 Ft darabja, nem egy nagy összeg. Így talán nem szuszogod rá a vírust, és Te is megnyugszol. Üdv: 38 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszi csak azért gondoltam elkülönítésre, mert 5-en lennénk egy szobában, + a babák, de remélem hogy nem kapom el...
Nem hiszem, hogy akkora osztályok lennének Mo.-n, hogy mindenkinek külön szobát tudjanak adni (sajnos). A babádnak az elõ pár nap a legfontosabb. Ilyenkor kapja a nagyon fontos elõtejet, ami az immunrendszer szempontjából nagyon fontos. Pszichológiai szempontból se helyes, ha a babát elkülönítenék, mert az elsõ napokban kialakuló kapcsolat nagyon fontos mindkettõtöknek. El tudom képzelni azt például, hogy ha valaki beteg lenne a szobatársaid közül, akkor szájmaszkot kellene hordania, hogy más ne kapja el tõle.
Csak babúszásra, de nem az influenza miatt.
Igen. Jártunk babaúszásra amíg kicsi volt. Most játszóházba, ringatóra járunk.Szeretjük mind a ketten 17 hónapos
9 hónapos lány (2.vagyok)
3. válaszoló: 8 hónapos lány
6 hónapos kisfiú (1. vagyok)
Szia! nem, és nem is fogok, késõbb sem.
Mi sem járunk sehová. Kettecskén sétálgatunk, vagy itthon vagyunk és várjuk apát.... Nem vittem még, és nem is tervezem. (Az influenza nem játszik szerepet ebben.)
Szia!Járunk, be vagyunk oltva, így nem kell ezen rágódnunk.
Nem de nem is megyünk. A férjem ennél is tovább ment, megmondta a szüleinek, meg az enyémeknek is hogy ha olyan embert engednek be a házba aki nincs beoltva akkor nem fogunk hazamenni. Befogok kattanni itthon.
A kisfiam 8 hónapos. Járunk baba-mama tornára, babaklubba, zenebölcsibe, kerekítõre és babaúszásra.És mivel muszáj jön velem a boltba is. Eddig még semmilyen progiról nem mondtunk le az influ miatt. Nagyon sokat levegõzünk és oscillococcinumot szedünk. Még nem volt beteg...persze én sem szeretném, h beteg legyen, de azonkívül , h úgy gondoldom, h betegen nem jön el a többi anyuka-baba sem ezekre a foglalkozásokra (ennyire ismerem õket), nem hiszem h kibírnánk totális rabságban. Ha bedurvul a járvány (pont ma kérdeztem a védõnénimet, h hol tart a megyében a járvány, azt mondta h nem is nézik, h H1N1-tõl v mástól betegek e az emberek, ezért senki nem is tudja h mi a helyzet, ja és õ sem oltatta be magát...a babáknak, várandósoknak különösen nem javasolja...), akkor vszínû egy ideig azért mi is szüneteltetjük a kiruccanásokat.
Egyetértek az elõtem szólóval. Az életünk nem szólhat arról, hogy állanadóan rettegunk valamitõl.17 hónaposak vagyunk és soha nem voltunk betegek pedig mi egy hónapos kora óta mindenhova magunkkal viszük. Tömegközlekedéssel naponta utazik, bevásárolni is naponta járunk. Nem lehet a gyereket burokban nevelni.
Érdekesnek találom, hogy aki fél az influenzától, ezért JELENLEG (ezt hangsúlyozom) nem viszi közösségbe a gyerekét, mert nincs beoltva, akkor az le van pontozva. Kíváncsi lennék, aki lepontozta ezeket a válaszokat, mégis mit szólna, ha a gyereke valahol a nagy közösségi életben megfertõzõdne, akkor is ilyen lazán venné-e a dolgot.... Szerintem nem kellene leszólni az óvatos anyákat!
Az óvatosság és a beteges féltés között van különbség.
Utolsótól kérdezném, mégis mit értesz beteges féltés alatt? Ha közösségbe viszed a gyereket és valaki épp influenzás, amit ugye nem tudsz és eltüsszenti magát, már meg is kapta a gyereked.... Sétálni mi is járunk, de amíg a járvány tart, nem viszem közösségbe a gyerekem. Ez nem hinném, hogy beteges féltés lenne....
Az a véleményem /és innentõl lehet pontozni, lesz.om/, aki nem tudja feladni azt, hogy néhány hónapig ne járjanak a babájukkal tömegbe, /ez alatt nem a babaklubbot meg hasonlókat értem, hanem a bevásárlóközpontokat és társaikat/ az azzal magyarázza, az influenza hülyeség, meg beteges féltés, meg bárhol máshol is elkaphatja stb..., ezzel magukat nyugtatják meg az anyukák. Nem igaz hogy nem lehet kibírni azt hogy egy ilyen nehéz idõszakban kicsit leadjanak az örökös menõkébõl az anyukák. Igen rossz itthon napról napra, de a baba egészsége mindennél fontosabb. Én úgy vagyok vele, ha anyukám nem jön el vigyázni a gyerekre, akkor az idén a karácsonyi bevásárlás is elmarad na puff..
Még jó, hogy itt csak olyan anyukák vannak akik ezt megtehetik. Hát én nem nekem nincs segítségem és akkor mi éhen halnánk. Még jó, hogy egyes kismamáknak ilyen jó dolguk van. Tudd meg, hogy általábban nincs mindenki így elkényeztetve mint te. Gondolom azért te elmész majd a fodrászhoz jó dolgodban meg a mûkörmöshöz és ott fel szedsz majd egy kis infulenzát és akkor hazaviszed. Na akkor mi lesz? Nyáron meg a napra ne vidd a gyereket mert az meg rákot okoz.stb. Lassan oda jutunk mint az új Bruce Willis filmben, hogy az emberek már nem mennek majd ki csak a robotokat küldik majd maguk helyett mindenhova.
Jesszus utolsó, te most valóban féltékeny vagy azokra az anyákra, akik "megtehetik", hogy nem viszik a gyereket mondjuk közértbe stb.? Ne haragudj, de ez ostobaság! Talán szolidáljak veled azért, mert neked muszáj elvinned a gyereked a közértbe? Nagyon sajnállak, hogy nincs aki segítsen, de ettõl még nem kellene mindenki másban ellenséget látnod, akinek jobb a helyzete! Egy elõzõ válaszoló voltam.
Köszi a lepontozást, Az az anyuka vagyok akirõl azt gondolod, hogy fodrászhoz jár, meg mûkörmöshöz. Egyedül vagy a gyerekeddel a világban? Nincs senkid? Akkor nem is csodálom, hogy ilyen irigy és megkeseredett vagy Sajnállak!! Nekem a férjem jár bevásárolni, és hogy én járok e mûkörmöshöz meg fodrászhoz ahhoz semmi közöd...
Én nem vagyok írígy, se megkeseredett mi mindenhova eljárunk jókat szórakozunk a gyerekemmel. De tegyük fel lenne még egy gyereked aki nagyobb akkor õt se engednéd sehova. Hogy járnál vele az oviba. Minden nap magadhoz rángatnál valakit, hogy a kicsire vigyázzon. Mert neked vinni és hozni kell a másiikat. Amúgy a válaszodba benne volt az, hogy azért a fodrászt nem veted meg. Pedig ott aztán mindent összeszedhetsz és hazaviheted. Attól nem félsz? Te vagy otthon begyepesedve és a gyereked egy ingerszegény környezetben fogy felnõni, mindenkitõl félni fog és ha bekerül a közösségbe állandóan beteg lesz mert akkor fog elõször találkozni a szervezete a bacikal.
Csak hogy tudd, egy barátnõm vágja a hajamat, ami most borzasztóra sikerült. Vagy 10 éve voltam fodrász szalonban az anyukámmal. Mikor FÉRJEZ mentem akkor is ÉN csináltam magamnak a a hajamat. Apró gyûrû göndör afro hajam van csak Pesten van olyan szalon ahol valamit tudnának a hajammal csinálni, de arra soha nem volt lehetõségem és a közeljövõben nem is lesz. Na ehhez mit szólsz?
Biztos baromi jó a fogadtatás ha bemész este 11 körül a babáddal egy szórakozóhelyre.:DDDD "Benne volt a válaszodban" Minek ennyire civakodni?
"Te vagy otthon begyepesedve és a gyereked egy ingerszegény környezetben fogy felnõni, mindenkitõl félni fog és ha bekerül a közösségbe állandóan beteg lesz mert akkor fog elõször találkozni a szervezete a bacikal." Bocs az offért, de nem is tudtam, hogy itt önjelölt jósnõk is vannak. :) ))) Én ugyanúgy élem az életem mint eddig a babámmal, annyi különbséggel, hogy nem szállunk buszra, inkább mindenhova kenguruval - gyalog megyünk. De valamelyik nap pl. a postán voltam vele. Jól bebugyoláltam az arcát, meg igyekeztem úgy állni, hogy senki se tudjon ráköhögni pl.
5 hónapos lesz a babánk, nem járunk sehova. Majd jövõ tavasztól, addigra már a programokat is jobban fogja élvezni, mint ilyen picikén :) + Hátha az influ is lecseng. Lent szoktam vele sétálgatni.
Mi sem járunk 4, 5 hós babánkal sehova, csakis a nagyszülõkhöz. Majd ha "lecseng" ez az influenzás szezon szeretném babaúszásra vinni.
Öszintén irom lelehet pontozni de én nem viszem a gyerekemet sehova.9, 5hónapos kislány anyukája.Eddig még nem volt beteg de nem is szeretném hogy az legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat, megírnátok még a gyerkõc korát is?
A férjed csöppet paranoiás.
Hát igen! De tudod, én már úgy vagyok vele, hogy ráhagyom a dolgot. Nehogy miattam legyen a gyereknek valami baja, mert akkor bele sem merek gondolni hogy mi lenne..
Szia! 19 hónapos a lányom, meg is bolondulnánk, ha nem mennénk csiri-biri tornára! Szüksége van a közösségre, a mozgásra.
Nem megyek, nem tehetem meg.Hàzimunka is ràm vàr.Igy megoldom hogy délutàn megyek a boltba ö igy sétàl, otthon meg a szönyegen is tud tornàzni, jàtszok vele én.Persze ha lenne egy ugyanilyen baràtnöm, akinek kicsije van, és ö is menne, ugy màr màs, nincs kivel, és nincs kire hagyjam a hàztartàst:(
Szia, mi járunk, a baba koraszülött volt, a 34. hétre jött. A neurologus javasolta a koraszülöttek számára létrehozott korai fejlesztõt. Most 6 hónapos a fiam és majdnem mindent tud amit tudnia kell egy ilyen koru csecsemõnek. Zenés mozgásos fejlesztés sok sok játékkal, amit a baba nagyon élvez. Emellett járunk babaúszásra is. Én javaslom a csoportos foglalkozásokat, jót tesz a babának is és a mamának is.
A kérdező hozzászólása: Az influenza miatt kérdeztem volna, hogy a járvány? befolyásolja-e azt, hogy mentek-e kisebb közösségbe!!!
Én igyekszem az ilyesmit kihagyni, pont a járvány miatt. Én beoltattam magam, de a picit még nem lehet, 8 hónapos. Én nem kísérletezem vele. Nincs szükségünk influenzára. Minthogy az influenzának 4-6 napos lappangási ideje van, sokan nem is tudhatják még, hogy betegek, amikor már közösségbe viszik a gyermekeiket. Sajnos tavaszig mi is kisebb fajta karanténban maradunk. S a férjnek azért igaza van racionálisan nézve a dolgokat. Sajnos, csak ezt azért gáz megmondani az ismerõsöknek.
szia mi ringatóra járunk, meg mindennap le a boltba.muszáj.a hétvégi nagy tescós bevásárlást kihagyjuk. nem tudjuk kikerülni, hogy ne menjünk közösségbe, nem? és ringatóra meg ilyen foglalkozásokra remélem egészséges emberek jönnek az egészséges gyerekeikkel. a boltban meg nem nyúl semmihez, nem engedem hogy fogdozzák.
Szia. 18 hós a lányom, mi nem megyünk sétáláson kívül sehová, Õt nem oltattuk be (nem akartuk kitenni ennek), magunkat igen. Szívesen elmentünk volna a munkahelyemre mikulás ünnepre, de most lemondtuk, mert félünk az influtól.
17 hónapos a fiam én 24 hetes terhes. Járunk bevásárlóközpontba, játszótérre, könyvtárba. Ennyi erõvel az utcán is lekaphatom. Ja és nem fogom se õt se magamat mérgezni a higanyos oltóanyaggal.
...minimum hogy a gyermeked nem teszed ki az influenza veszélyének.A közösséget kerüljük.Túlságosan félek hogy a 11 hónapos fiam megfertõzõdhet.Sajna a környezetünkben van H1N1-el fertõzött kisgyerek.Reméllem nem lesznek a szövõdményei olyan sújosak mint azt elõrre vetítették az orvosok.Altatásban van...
járunk baba-mama klubba és tervezzük a zenebölcsit is.5 hós
Van aki nem képes feladni az önzõ kis érdekeit, csak az a lényeg, hogy ne legyen otthon. Azzal takarózik, hogy Hogy vásároljon be, meg hogy ingerszegény a környezet stb.. Hagy vigye a gyerekét az ilyen mindenhová buszra, vonatra, bevásárlóközpontba, tömegrendezvényre, tüntetni..stb majd ha meg beteg lesz, akkor kapkodja a fejét és majd jön sírni hogy mit tegyen. Ja és azt képzeli, hogy jó anya, pedig mindig úton van és álítólag marhajókat szórakozik!!De amúgy az ilyennek biztos nem lesz beteg a gyereke, hiába ennyiire felelõtlen.

Mit csináljak a dokimmal? Visszatérhet többször az influenza?

Észre sem vette, hogy influenzás vagyok. Kinzó térdi végtagfájdalom gyötör, nem tudok miatta aludni. Elmentem hozzá, száraz köhögéssel, mellkasi fájdalomal, náthával és kb. kidobott. Jah és még írt antibiotikumut, mire? Múltkor, hogy fogjam be a pofám beküldött a kórházba kivizsgálásra! Másnap anya lement hozzá, hogy belázasodtam erre elakart küldeni pszichológushoz. Több napja kibírhatatlan végtagfájdalom gyötör.

Legjobb válasz: Hát, ha falun élsz akkor nehéz a helyzet, ellenkezõ esetben azt javasolnám menj másik orvoshoz. Ezt már csak azért tudod mert az itteni orvos meg minden kis apróságra kiír hetekre. Igen többször is visszatérhet az influenza, de lehet kérni védõoltást ha jól tudom

Hát, ha falun élsz akkor nehéz a helyzet, ellenkezõ esetben azt javasolnám menj másik orvoshoz. Ezt már csak azért tudod mert az itteni orvos meg minden kis apróságra kiír hetekre. Igen többször is visszatérhet az influenza, de lehet kérni védõoltást ha jól tudom
A kérdező hozzászólása: Hát ez meg nem tudom, az idén már beküldött egy hétre a kórházba, de megint akar. De kiírni, áh dehogy, pedig mondtam neki, hogy szeretnék maradni pár napot itthon pihenni. Jah én szidom, de anya szerint csak jót akar meg foglalkozik velem. Már sokszor mondtam apáéknak, hogy átmegyek felnõtt orvoshoz Majd csak megengedik egyszer, mert ugye gyerekorvosnál vagyok még, 16 vagyok, nem sokára 17 leszek.

Azt mondták, hogy a macska el tudja kapni az influenzát. Ez igaz?

Legjobb válasz: A macska influenzát igen...

A macska influenzát igen...
A kérdező hozzászólása: Jah! Mármint embertõl.
Embrtõl biztos hogy nem!
Másik macskától igen, embertõl nem
A kérdező hozzászólása: Akkor jóóó! Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!