Találatok a következő kifejezésre: Az ikerterhesség az első (3 db)

Előfordult már valakivel, hogy az első UH-n ikerbabákat látott az orvos (nálam a 6. hét), majd a következőn már csak egyet (nálam a 9. hét), de aztán mégis ikerterhesség lett belőle?

Legjobb válasz: Lehet, hogy annyira takarták egymást. Elõfordult már ilyen a történelem során, de azt gondolom, hogy egy igazán jó orvos, észreveszi (szívhang stb.) Persze mondom vannak olyan esetek, amikor nem olyan egyszerû a történet. Most nemrég(április) volt egy olyan ismerõs, akinek elõször egyet mondtak, aztán a következõn már kettõt. :) Boldog babavárást!

Lehet, hogy annyira takarták egymást. Elõfordult már ilyen a történelem során, de azt gondolom, hogy egy igazán jó orvos, észreveszi (szívhang stb.) Persze mondom vannak olyan esetek, amikor nem olyan egyszerû a történet. Most nemrég(április) volt egy olyan ismerõs, akinek elõször egyet mondtak, aztán a következõn már kettõt. :) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Nagyon csalódott voltam a 9. heti vizsgálat után, mert az elõzõn még mindkettõjüknek jó szívhangjuk volt, és teljesen egyformák is voltak - bár az orvosom figyelmeztetett, hogy ne éljem bele magam, mert a 12. hétig bármi megtörténhet. Sajnos, igaza lett. :( Itt sok olyan kismamáról olvastam, akinek csak a 12. heti uh-n derült ki az ikerterhesség, de volt ennél extrémebb eset is, ezért gondoltam rákérdezek, hátha valaki volt hasonló helyzetben v. hallott róla. De jövõ héten lesz nekem is a 12. heti uh, akkor már a fenti kérdésemre is megkapom a választ...

Az ikerterhesség mikor derül ki? Már rögtön az első vizsgálatkor, vagy előfordul, hogy később, esetleg csak a 12. heti UH-n?

Legjobb válasz: Szia!Ikreket akarsz?Azért tettél fel ilyen kérdést?36 hetes pocakos

Szia!Ikreket akarsz?Azért tettél fel ilyen kérdést?36 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Igen, most vagyok 11 hetes, és lehet, hogy butaság, de a napokban azt álmodtam, hogy ikreink lesznek:)
Elviekben már az elsõ uh-os vizsgálaton meg tudják mondani!
A 12. hetin már biztosan. Én ikreket akartam, izgultam is emiatt a 12. hétig, de most már nagyon örülök, hogy "csak" 1 van. Így is nagyon fárasztó, nem is értem hogy bírják az ikresek, de egyedül, segítség nélkül tuti nem menne.
Szia! Nekem 6 hetesen látták. De igaza van az egyik válaszolónak. Kockázatosabb, nehezebb a terhesség (egyiket simán, másikat császárral szültem), s az utána következõ 3 év sem leányálom. Ettõl függetlenül imádom, hogy ikreim vannak (10 évesek, de a mostani babánál azért nagyon izgultam, hogy egyedül legyen!
nekem van 2 ikertestvérem de nekem is csak 1 babám lessz:) lehet hogy jobb is :) 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A szomszédunkban 4 éves ikerlányok laknak, és csodálnivaló ahogyan támogatják, szeretik, óvják egymást!

Az ikerterhesség már az első vizsgálat alkalmával megállapítható? Tegnap voltam dokinál, mondta volna ha két baba van?

UH-t is csinált. 7 hetes kismami

Legjobb válasz: szerintem mondta volna,devan olyan is mikor az egyik baba eltakarja a másikat,és késõbb tudják meg.

szerintem mondta volna, devan olyan is mikor az egyik baba eltakarja a másikat, és késõbb tudják meg.
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat! A következõ vizsgálaton rákérdezek azért erre, egy kicsit izgulok, mert így elsõre elég egy babóca is úgy gondolom.
Egyik ismerõsöm tesója 16 hetesen tudta meg, hogy ikrei lesznek!Elõtte mindig takarták egymást!
Az elõzõ hozzászólást folytatva... Nekem nem, viszont az én gyerekeimnek nagy valószínûséggel lehetnek ikreik. Nem pontosan tudom mért van ez így, de szerintem a genetika kiszámíthatatlan.
Az ikerterhesség férfiágon öröklõdik - kétpetéjû ikreknél. Az egypetéjû nõi vonalon. Nekem édesanyám egypetéjû, mégis azt mondták az orvosok, hogy genetikailag lehetetlen, hogy nekem is ikreim legyenek.
Nálunk meg a férjem vonalán vannak ikerek, és mi ikreket szerettünk volna. De én azt olvastam, hogy inkább nõi ágon öröklõdik. Nekem egy babám van, meg is lepõdött az uhos doki, mikor kérdeztem, hogy egy babám van? Szerintem a 12.hetin már tuti, hogy megmondják, hisz akkor már nagy, és ver a szive. De nekem sem volt elõbb uh, pedig ott volt a papírjaim között, hogy esélyes vagyok ikrekre. A legelsõn még nem tutit, hogy látják. Sok sikert, és nyugodj meg.)
Elvileg két pontnak kellett volna dobognia, de azért ne vedd biztosra... Ennyi ikerrel a családban nagy az esély, de ez általában a férj vonalán öröklõdik. Ha ott nem volt, nagy a valószínûsége, hogy nem ikreket vársz!
A kérdező hozzászólása: Nem, éppen ellenkezõleg! Egy babát szeretnék! Azért kérdezem, mert anyukámnak vannak ikertesói és nekem is vannak ikerhugaim. Nagyobb az esély, hogy nekem is ikreim legyenek.
te ikreket szeretnél?
A kérdező hozzászólása: Köszike!
Én biztosítani tudom, hogy anyai ágon öröklõdik az ikerterhesség!És nem anyáról lányára, hanem nagymamáról unokájára! Nekem sok ilyen volt a családba, és mamámnak is lettek volna ikrei...úgyhogy én is esélyes vagyok!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!