Találatok a következő kifejezésre: Az ikerterhesség az (84 db)

Mi az esélye egy újabb ikerterhességnek? Igaz, hogy a közel 40 éves pasiknál nagyobb az esély az ikrek létrehozására?

terhesseg elott hormonalis gyogyszereket szedtem a hiperprolaktinemiamra, a terhesseg 6.heteben fajdalmas gorcsokkel jaro verzesem volt, a huvelyultrahangon 2 pontot lattak a petezsakban, 10 napos huvelykupos(prosztaglandin) kezeles utan csak egy pont maradt.a doki szerint ikerterhessegbol egy vetelt, lehet hogy legkozelebb ujra sikerul ikreket "csinalni"?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, nem az apa, hanem az anya kora számít! Ez találtam: Ikerterhességre hajlamosító tényezõk: Az anya kora. Idõsebb korban több az ikerterhesség. A 30 év fölöttiek között háromszor gyakoribb az ikerterhesség, mint a 30 év alattiaknál. Többedszer szülõ nõknél ugyancsak gyakoribb, mint elõször szülõknél. Örökletes tényezõk is szerepet játszanak, mert egyes családoknál halmozottan fordul elõ ikerterhesség. Meddõségkezelés kapcsán is gyakoribb az ikerterhesség. Indukált terhességek és mesterséges megtermékenyítés kapcsán több ikerterhesség alakul ki, mint spontán terhességek esetén

Én úgy tudom, nem az apa, hanem az anya kora számít! Ez találtam: Ikerterhességre hajlamosító tényezõk: Az anya kora. Idõsebb korban több az ikerterhesség. A 30 év fölöttiek között háromszor gyakoribb az ikerterhesség, mint a 30 év alattiaknál. Többedszer szülõ nõknél ugyancsak gyakoribb, mint elõször szülõknél. Örökletes tényezõk is szerepet játszanak, mert egyes családoknál halmozottan fordul elõ ikerterhesség. Meddõségkezelés kapcsán is gyakoribb az ikerterhesség. Indukált terhességek és mesterséges megtermékenyítés kapcsán több ikerterhesség alakul ki, mint spontán terhességek esetén

Bromocriptin tabletta növeli az ikerterhesség esélyét?

pcos betegsegemre es magas proli szintemre bromocriptint irt az orvos szedtem es azota egy babam mar szuletett.most tuneteim ujra elojottek,szeretnem ha leirnatok velemenyetek tapasztalataitok,hogy mennyire noveli az ikerterhesseg eselyet ha szedem a gyogyszert de a prolaktinom mar majdnem normal erteku.

Legjobb válasz: tudtommal semennyire, hiszen a Bromocriptin a prolactin szintet szorítja le, ami a tejtermelésért felelõs hormon, és a magas prolactin érték gátolja a teherbeesést. A normál prolactin (vagy az alacsony) viszont nem befolyásolja az ikerterhesség eséklyét. A Clostylbegyt tabletta ezzel szemben a peteérést serkenti, ami növeli az érett peték számát, ami elvileg növelheti az ikerterhesség esélyét. Magas prolaktin szint esetén azonban ilyen gyógyszert biztosan nem adnak, mert ellenjavallt. (ez mind saját tapasztalat)

tudtommal semennyire, hiszen a Bromocriptin a prolactin szintet szorítja le, ami a tejtermelésért felelõs hormon, és a magas prolactin érték gátolja a teherbeesést. A normál prolactin (vagy az alacsony) viszont nem befolyásolja az ikerterhesség eséklyét. A Clostylbegyt tabletta ezzel szemben a peteérést serkenti, ami növeli az érett peték számát, ami elvileg növelheti az ikerterhesség esélyét. Magas prolaktin szint esetén azonban ilyen gyógyszert biztosan nem adnak, mert ellenjavallt. (ez mind saját tapasztalat)

Az ikerterhességet hamarabb kimutatja a teszt?

Sziasztok! Nem várt elött 4 nappal pozitívat teszteltem! Létezik, hogy ikrek, és magasabb a hcg szint? Biztosan nem fogantak hamarabb, mert peteérés elött még védekeztünk, csak peteéréskor, és utána nem! Szerintetek?

Legjobb válasz: Ja, azt elfelejtettem írni, hogy több ikerterhesség is volt már a családban, és a tesóim is ikrek!

A kérdező hozzászólása: Ja, azt elfelejtettem írni, hogy több ikerterhesség is volt már a családban, és a tesóim is ikrek!
Nekem ikrekkel az elmaradt mensi napján iszonyú halvány volt. Lombikom volt, úgyhogy tuti a fogantatási is. Lehet amiatt erõsebb a teszted, hogy talán ikreket vársz, de lehet amiatt is hogy korábban volt peteérésed.
Ja most látom, hogy védekeztetek csak akkor nem:) Bármi lehet, pár héten belül kiderül, drukkolok hogy iker legyen ha azt szeretnél, majd írd meg mit mondott a doki!
Nekem ikreim vannak, de csak az 5. héten lett pozitív a teszt, 3 nappal totál negatív volt.
Én is erõs pozitívat teszteltem nagyon korán. Azt mondta az orvos, hogy lehettek ikrek is, olyankor kifejezettebb a HCG termelés, meg elvileg rengeteg terhesség indul iker terhességnek, aztán egy baba lesz belõle, nem is tudunk róla esetleg, hogy több volt. Ezt azért írom, mert nem érdemes ezen töprengeni, én is gondoltam ilyenre (bár én ettõl inkább féltem, õszintén bevallom), egy kislányunk született. Legyen úgy, ahogyan szeretnéd, és sok boldogságot! :)
nekem sima terhességet is 4 nappal korábban kimutatott, szóval azért ne erre alapozz :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Megmondom õszintén, hogy egy gyerkõcöt terveztünk, mert már van egy kislányom! Van, hogy õ is ki tud borítani, szoktam is mondani páromnak, hogy nem az én idegrendszeremnek találták ki a kettõnél több gyereket! :) Persze, tudom, h el is halhat még, ha az is, de azért fel kell készülni minden eshetõségre, nehogy ott kapjak infarktust az uh.-on! :)


160/90 volt a vérnyomásom, kaptam Dopegytet ikreket várok 23 hetes vagyok, mennyire befolyásolja a vérnyomást az ikerterhesség?

Legjobb válasz: Az ikerterhesség nagyon megterhelõ, még akkor is, ha nem érzed magad fáradtnak. Én 35. hétre szültem, de már ilyenkor többet kellett feküdnöm. Tapasztalatból tudom, hogy amikor benyomtak egy hétre a kórházba ugyanígy, vérnyomás meg pulzusszám miatt, akkor az unalomtól fekve egy hétig semmi bajom nem volt. Utólag már tudom, hogy sokkal többet pakolásztam és jöttem-mentem meg dolgoztam, mint kellett volna. A legjobb, amit tehetsz értük, hogy az unalomig tévézed, olvasgatod és kényezteted magad. :)

Az ikerterhesség nagyon megterhelõ, még akkor is, ha nem érzed magad fáradtnak. Én 35. hétre szültem, de már ilyenkor többet kellett feküdnöm. Tapasztalatból tudom, hogy amikor benyomtak egy hétre a kórházba ugyanígy, vérnyomás meg pulzusszám miatt, akkor az unalomtól fekve egy hétig semmi bajom nem volt. Utólag már tudom, hogy sokkal többet pakolásztam és jöttem-mentem meg dolgoztam, mint kellett volna. A legjobb, amit tehetsz értük, hogy az unalomig tévézed, olvasgatod és kényezteted magad. :)
A magas vérnyomás sima terhességnél is veszélyes, nemhogy ikreknél. Tényleg, pihenj nagyon sokat!!!!!!
A kérdező hozzászólása: pihenek amennyit tudok.jol érzem magam de nagyon féltem a piciket.köszi a választ.

Mennyi az esélye az ikerterhességnek? Többi lent.

A nagymamám iker. Vagyis van egy ikertestvére (na jó, nem tudtam szebben fogalmazni, bocsi :D). Viszont több ikerpár nincs a családban, legalábbis nem tudok róla. Mennyi így az esély az ikerterhességre?

Legjobb válasz: Bizonyos tényezõk megnövelik az esélyt az ikerterhességre: többedik terhesség, öröklõdés, nemzetiség ill. faj, (afrikaiaknál a leggyakoribb, ázsiaiaknál ritkább az iker), de ettõl még bárkinek lehetnek ikrei. Nálunk senki nem volt iker, és mégis egypetéjû babáink lettek a férjemmel. (Egyébként az iker szót nem lehet szebben fogalmazni, ez a hivatalos megnevezés. Az emberek 99%-a tudja, hogy mit jelent, hidd el, nem kell hozzátenned, hogy "vagyis van egy ikertestvére" :P :)

Bizonyos tényezõk megnövelik az esélyt az ikerterhességre: többedik terhesség, öröklõdés, nemzetiség ill. faj, (afrikaiaknál a leggyakoribb, ázsiaiaknál ritkább az iker), de ettõl még bárkinek lehetnek ikrei. Nálunk senki nem volt iker, és mégis egypetéjû babáink lettek a férjemmel. (Egyébként az iker szót nem lehet szebben fogalmazni, ez a hivatalos megnevezés. Az emberek 99%-a tudja, hogy mit jelent, hidd el, nem kell hozzátenned, hogy "vagyis van egy ikertestvére" :P :)
Nagymamámnak volt ikertesója (õ halva született vagy idõközben halt meg ezt senki nem tudja, még a dédim sem. Éppen bombáztak a második világháborúban õ meg higiénikusan egy kukorica tábla közepén szült...) Nõvérem elsõ terhessége lett volna iker terhesség (õket nem tartotta meg sajnos) rá 2 hónapra megint terhes lett ott 1 kisfiú született. Én hormonkezelésen voltam sajnos nem sikerült elõre két baba pedig bíztam benne :) most a második várandósságomhoz ismét kezelés volt, most imádkozom érte, hogy nehogy kettõ legyen odabent! Csak 1!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Férjem családjában vannak ikrek, én 3-as ikreket szültem! :) )
Nekem dédnagyapám volt iker és a szûk családban nem volt iker, nekem ikreim születtek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Bízok benne, hogy nekem is ikreim lesznek! :)

Van esélyem így az ikerterhességre?

Még csak 20 éves vagyok, nem is szeretnék még jó pár évig gyerekeket, csak érdeklődnék, foglalkoztat a kérdés egy ideje. Anyai ágon több ikerterhesség is előfordult, pl az édesanyámnak is van egy ikerhúga (egypetéjű ikrek), és az unokatestvéreik között is van egy fiú ikerpár, akik szintén egypetéjűek. Nagymamám mesélte, hogy az édesanyja rokonságában is volt 1 ikerpár, de hogy ők fiúk-e vagy lányok, és hogy hány petéjűek voltak, azt nem tudom. A fő kérdésem az lenne, hogy ilyen 'múlttal' nekem is van- e esélyem az ikrekre? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy számít-e, ha eddig mindig egypetéjű ikrek voltak a családban és akkor nekem is nagyobb esélyem van az egypetéjűekre, mint a kétpetéjűekre? (Egy kisfiúnak és egy kislánynak jobban örülnék.)

Legjobb válasz: Bocsi az off-ért, de ez a kérdés engem is foglalkoztat, mert a mi családunkban is volt több ikerterhesség, én én elkalandoztam a gondolattal, hogy milyen jó lenne! :-) Én 21 vagyok, van már egy 10hónapos kislányom, és nem bánnám, ha akár 2 fiam lenne egyszerre :))))

Bocsi az off-ért, de ez a kérdés engem is foglalkoztat, mert a mi családunkban is volt több ikerterhesség, én én elkalandoztam a gondolattal, hogy milyen jó lenne! :-) Én 21 vagyok, van már egy 10hónapos kislányom, és nem bánnám, ha akár 2 fiam lenne egyszerre :) )))
Kétpetéjü ikrei mindenkinek lehet az nem genetika. Akkor csak 2 pete érik egyszerre és termékenyül meg egyszerre. ez leggyakoribb azoknál van akik gyógyszert szedtek közvetlen a teherbe esés elött mert ekkor "rendelenesen" mindkét petefészek egyszerre termel. egypetéjüek bizony genetika nagyrészt. vagy is örökletes. De én úgy tudom hogy a férfi adja tovább a második generációnak. vagy is ha testvéred van aki fiu annak lehetnek majd iker unokái lányától. vagy ha nagyapád lett volna iker akkor most nagyon nagy a valószinüség lenne te részedre is. habár nem tudom anyai ágon mennyire öröklödik, de úgy is biztosan több esélyed van mint akinél nem volt.
A kérdező hozzászólása: Én meg azt olvastam, hogy anyai ágon öröklõdik és egy generációt általában átugrik.
Esélyed van rá persze.Az én férjem családjában is vannak ikrek, és az enyémben is de "szerencsére"nekünk nem lettek ikreink.Én nem szerettem volna ikreket, tudom milyen mikor egyszerre sír a két gyerek.Az egyik rokonomnak is vannak ikreik, neki elég sokat segítettem mikor picik voltak.
Igen, jó esélyeid vannak ikrekre és jól olvastad kedves kérdezõ, csak anyai ágon örökölhetõ a kétpetéjû ikerterhességre való hajlam, az egypetéjûek csak a véletlen folytán sikerülnek!Nálunk a dédmamámnak volt ikertestvére, nagyim ikreket szült(kétpetéjûeket)Nekem 6 évesek lesznek az ikreim!Egy fiú és egy lány:) Pont tegnap voltam nõgyógyásznál vizsgálaton mert szeretnénk kistesót és mondta a doki, hogy akkor hajrá mert van egy20és egy 22mm-es tüszõm is!De most csak egy babát szeretnénk, így ezt kihagyjuk!Jövõ hónapban megyek UH-ra, hátha akkor csak egy várja a megtermékenyítést:)
Szerintem is jók az esélyeid!:) Sõt!Nagyon is!!A második válaszolóra ne hallgass(már ne haragudjon meg)mert mindennek pont az ellenkezõjét írja de azt nagyon határozottan!Egypetéjûek:genetika? Apai ágon öröklõdik??Jesszusom!!!!
Anyai ágon öröklõdik és csak a kétpetéjûségre való hajlam!És én is úgy tudom, hogy a 2. generációnál!Az egypetéjû ikrek csupán a véletlennek köszönhetõek! És tényleg pont fordítva írt mindent a 2.válaszoló:) Szeretnél majd ikreket?

Hallottátok? Szülésnél derült ki az ikerterhesség!

Ma olvastam: Anyuka rendszeresen járt terhesgondozásra, az összes kötelez? uh-n kívül 3X volt 4D-s uh-n és SEHOL nem vették észre azt, hogy 2 baba van a pocakban. A szülésnél derült ki, hogy az els? babát követi az ikertesó! Nekem ez felfoghatatlan. Nem hallották a dupla szívhangot? Nem volt emelkedett az AFP? Szerintetek?

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm is így 'járt'. Bár annyi különbséggel, hogy ott a 7. hónapban vették észre az ikerterhességet. Minden lelete normális volt. 4D uh-ra nem ment.

Egyik ismerõsöm is így 'járt'. Bár annyi különbséggel, hogy ott a 7. hónapban vették észre az ikerterhességet. Minden lelete normális volt. 4D uh-ra nem ment.
:) Hát én anyukám is majdnem így járt, de õ 38évvel ezelõtt, amikor még UH sem volt. Végül nálunk a 9.hónap elején lett nyilvánvaló, hogy ketten vagyun- miután anyunak elõírtak egy hasi röntgent. :)
olyanról hallottam hogy takarásban volt az egyik, de hogy csak a szülésnél derült ki, olyat még nem. hol olvastad ezt?
De akkor egyszerre is vert a szívük, hogy nem derült ki, hogy két picúr volt? Kíváncsi lennék mit mondtak a hölgyet vizsgáló orvosok amikor visszament a 2 babával, hogy picit elszámolták magukat!?
Ez hol történt, Magyarországon?
Hát ez tényleg érdekes, fõleg, hogy 4D-n is volt. :) Kiváncsi lennék, hogy végül hogyan reagáltak erre, amikor megszületett a két picúr. :)
Én 13+1 hetes vagyok és bár én tudtam, de nemrég nem volt ott a dokim és más UH-ott, és nem vette észre. Pedig hallgattuk a szívhangot meg minden. Beszélt az egyik babáról és már kész is volt. Kérdem, hogy és mi van a másik babával? Erre rám förmedt, hogy milyen másik honnan szedem. Az az igazság, hogy annyira egyet keresnek, hogy a másik eszükbe sem jut. FUTÓSZALAGON mennek a kismamák, nem körültekintõek, ha nem fizetsz...Ez a szomorú helyzet Mo-on.
A kérdező hozzászólása: Valamelyik külföldi híroldalon olvastam, nem itthon történt. Nekem olyan furcsa. Arról nem szólt a cikk, hogy a szülõk mit mondtak, de gondolom volt nagy meglepõdés :O Én azt sem tudom mit mondanék hirtelen. Örülnék, hogy minden rendben van a picikkel de nagyon pipa lennék a terhesgondozást végzõkre. Erre azért lélekben igen csak fel kell készülni...szerintem. Nem mindegy, hogy egy babát vársz és kettõt kapsz, még ha örül is az ember belül biztosan egy csomó aggodalom felmerül
Na igen, és nem is csak lélekben kell rá készülni hanem anyagilag is. Hihetetlen szinte, hogy ilyen a mai világban elõfordul
Erdekes egyebkent. Nem tudom, hogy mit csinaltak, mert en mondjuk Angliaban jartam terhesgondozasra ketszer is, ott csak 2 uh van, de az egyik a 12. heten, a masodik a 20. heten es mindket babaval az volt az elso dolog, hogy megneztek hany baba van. Sot, mar amikor terhesgondozasra jelentkeztem, akkor is kerdezte a haziorvos, hogy van-e nagyobb esely ikrekre csalad, vagy hormonkezeles miatt, mert ha van, akkor hamarabb kell menni uh-ra, mar a 8. heten es nem varunk 12. hetig. AFP mondjuk ott nincs es szerintem mashol sem igazan Magyarorszagon kivul, mert elavult vizsgalatnak tartjak, kombinalt teszt, vagy negyes teszt van down-kor szuresre. De dopleres szivhanghallgatas szinten van kulfoldon is es (legalabbis Angliaban) azt tenyleg komolyan vettek. Ugyhogy nagyon furcsa ez. Probaltam keresni a cikket gyorsan, de hirtelen csak egy netes kozvelemenykutatast talaltam. A 283 valaszolobol 4 jelolte be, hogy a szuloszoban derult ki az ikerterhesseg, ketten irtak, hogy a 3. trimeszterben, 31-en, hogy a masodik trimeszterben, a tobbieknek mar az elsoben. De a negy is durva. Es a kerdest feltevo is azert kerdezte meg, mert egy baratjanak a szulon szoban jottek meglepi ikrek. De itt van: http://community.babycenter.com/post/a10740065/surprise_twin..

Mik az ikerterhesség legkoraibb jelei?

Legjobb válasz: Az ikerterhességnek nincsenek külön jelei. Ugyanazok mint egy baba esetén. Max uh-n látszik, hogy két baba van, késõbb meg, hogy nagyobbra nõ a pocak.

Az ikerterhességnek nincsenek külön jelei. Ugyanazok mint egy baba esetén. Max uh-n látszik, hogy két baba van, késõbb meg, hogy nagyobbra nõ a pocak.
2 petezsák az uh-n
2 petezsák csak 2 petéjûeknél. HA egypetéjû, akkor a 2 szívhang lesz az elsõ
3.: jogos ;)
Ugye ikerterheseknél magasabb a HCG szint, így a teszt is lehet hamarabb erõsebben pozitív!

Míg az orvos meg nem állapította ultrahanggal az ikerterhességet, volt olyan aki szinte biztos volt benne, nem egy babája lesz?

Legjobb válasz: Nagymamam tudta, es mondta is az orvosnak, de hulyenek nezte ot az orvos akkoriban, es egeszen addig nem hittek neki amikor szulesnel az elso baba utan jott a masik. Aztan meg nagy szenzacio volt az egesz, mert ket eve szulettek azelott csak ikrek az orszagban. Akkor meg nem voltak ilyen gyakoriak az ikrek, mivel csak termeszetes ikerterhessegek voltak fokent.

Nagymamam tudta, es mondta is az orvosnak, de hulyenek nezte ot az orvos akkoriban, es egeszen addig nem hittek neki amikor szulesnel az elso baba utan jott a masik. Aztan meg nagy szenzacio volt az egesz, mert ket eve szulettek azelott csak ikrek az orszagban. Akkor meg nem voltak ilyen gyakoriak az ikrek, mivel csak termeszetes ikerterhessegek voltak fokent.

Az ikerterhességet tényleg előbb kimutatja a teszt?

ha igen mennyivel el?bb? kicsit megijedtem, mert ma egy alig látható, de halvány pozit teszteltem, (elég megbízható teszt, párszor már volt negatív, és anyum hozza a laborból, ahol dolgozik). viszont még jó egy hét lenne a mensiig. mit gondoltok?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül jelent ikerterhességet, lehet, hogy hamarabb volt pé, vagy az is lehet, hogy már a beágyazódás kezdeténél termelsz hcg-t. Az ikrekkel nekem a nemvárt elõtti nap még negatív volt, másnap lett halvány pozi.

Nem feltétlenül jelent ikerterhességet, lehet, hogy hamarabb volt pé, vagy az is lehet, hogy már a beágyazódás kezdeténél termelsz hcg-t. Az ikrekkel nekem a nemvárt elõtti nap még negatív volt, másnap lett halvány pozi.
A kérdező hozzászólása: Jézusom, hát remélem, hogy nem az, mert nem görcsölök, nem fáj semmim, azt hiszem az ilyen tünetekkel jár. de írtam is, hogy azért igen erõsen kell nézni, hogy lássuk a csíkot.
Ikerterhesség esetén magasabb a hcg szint! Ezért lehetséges, hogy hamarabb kimutatja a teszt!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy érdeklõdsz! sajnos UH-ra sor sem került, mert elõtte 2 nappal elment a baba. Nem kellett mûteni sem, spontán vetélés volt. Kiderült, hogy alacsony a progeszteron szint és nem tudott fejlõdni a baba. Nem is gondoltam, hogy bármi baj lehet, az elsõ terhességemnél semmi gond nem volt. most 1 hónap pihi, aztán lehet próbálkozni megint, de amint pozi a teszt, rögtön kapok gyógyszert, hogy pótolja a sárgatest hormont.
Mi lett az eredmény?
A kérdező hozzászólása: igen nagyon halvány, eléggé rá kell koncentrálni, ezért is nem élem bele magam, majd hétfõ körül csinálok egy másikat, aztán meglátjuk.
Nem egybõl görcsölsz, ahhoz még túl korai. Csak akkor mikor már túl nagy ahhoz, hogy ott elférjen. És az általában 5. hét után van. De nem akartalak megijeszteni, csupán ez is egy lehetõség. De mint írtad, hamarabb volt peteérésed, és halvány is lett a teszt. Szóval ha terhes vagy, sztem csak egy átlagos terhesség.
Nekem nem mutatta ki elõbb, csak az elmaradt mensi után 4-5 nappal.
Hát ha 4 nappal elõbb volt a peteérésed, akkor a mensidet is 4 nappal hamarabbra kell elvben várnod, mint eredetileg. Szóval akkor már csak 3 nap van addig, így már lehetséges, hogy kimutatja a teszt, nem feltétlenül ikerterhességet jelez. Amúgy a "túl korai" pozitív teszt méhenkívüli terhesség jele is lehet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat! Van már egy kisfiam, elég húzós lenne, ha kettõ jönne egyszerre...:) a peteérés tutira elõbb volt, mert a mensim is érdekesen jön meg. elõtte 3-4 napig barnázok, de mindig az élénk vértõl számoltam a kezdetét, viszont a peteérés pont ezzel a 4 nappal volt elõbb, ez biztos, mert megéreztem. 3 naponta majd tesztelek, egyelõre nem élem bele magam, mert ez még tényleg nagyon halovány csíkocska.
Szia! Sajnálom, de fel a fejjel. Kívánom, hogy ezután minél hamarabb sikerüljön, és ne merüljön fel semmi probléma!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!