Találatok a következő kifejezésre: Az iker hogy (41 db)

Utolsó menzesztõl számított 28. napon: HCG: 271 (4hét+0nap), 2nap múlva HCG: 627 (4hét+2nap), és a progeszteron: 341! A családban gyakori az iker, én is az vagyok! Lehet, hogy ikereket várok? Ikres Anyukák, nálatok hogy volt?

A progeszteron szintem tehát már most, 4hetes terhesen 2x akkora, mint az 1.trimeszterben maghatározott referenciaérték. A laborban legalábbis ezt mondták, és javasolták a nõgyógyásszal való konzultációt. Sajnos, csak 2hét múlva tudok menni, addig viszont nagyon izgulok. A kisfiam, aki 35hétre született most múlt 13hónapos.

Legjobb válasz: A hcg értékbõl nem lehet vonatkoztatni ikrekre. Igaz, nekünk lombik volt. 4 hetesen 712 volt a hcg-m. Ikreket várunk. Az egyik ismerõsömnek 810 volt és egy baba volt

A hcg értékbõl nem lehet vonatkoztatni ikrekre. Igaz, nekünk lombik volt. 4 hetesen 712 volt a hcg-m. Ikreket várunk. Az egyik ismerõsömnek 810 volt és egy baba volt
igen, nem lehet még ebbõl következtetni, hogy egyke vagy nem:) Mindenesetre gratulálok, szépen növekszik, szép az érték. A progeszteron nekem is nagyobb volt már rögtön az elején. Ennek inkább örülj, gondot nem okoz, de majd biztos az orvosod is megnyugtat.
Nem akarlak elkeseríteni de nekem is ennyi volt a HCG szintem a negyedik héten. Sõt 4+5 nap már 2000 és mégsem várok ikreket :-)
igaz, nekem is lombik babám van, de 4+2 napon 1000 körül volt a hcg. Egy babánk lesz. Az egyik lánynak, akivel együtt voltunk, ugyanekkor 400 körüli volt, õ ikreket vár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát és senkit nem akarok megbántani, de hihetetlen hogy egyikõtök sem olvasta végig a kérdést vagy nem tudtok összetett mondatot értelmezni...A kérdés a magas HCG és progeszteron volt, az ikerterhesség vonatkozásában. Nem CSAK a HCGre kérdeztem rá, hisz az valóban széles tartományban mozoghat. A laborból valószínûleg nem véletlenül kaptam a javaslatot, hogy mielõbb konzultáljak orvossal! És a gyanú beigazolódott: ikerterhességet állapítottak meg a 6. héten. Gondoltam, megírom, hátha valaki még hasonlóan jár és jól jöhet az infó, hogy ilyen értékek mellett valószínû az ikerterhesség!
Elsõ vagyok. Nekem nem volt olyan magas a progeszteronom pedig lombikbabákat és ikreket várunk és napi 8 utrogestant használtam.

Magzat koromban volt egy ikertestvérem. Később egy kis komplikáció miatt egyedül maradtam. Mennyi az esélye, hogy nekem ikreim szülessenek? Genetikailag mennyire vagyok rá hajlamos? (Ha a párom nem iker)

Legjobb válasz: ez attól is függ hogy egy petéjûek voltatok vagy két petéjû. Amugy a terehsségek állitólag nagy százaléka iker terhességnek indul aztán az egyik mégsem fejlõdik.

ez attól is függ hogy egy petéjûek voltatok vagy két petéjû. Amugy a terehsségek állitólag nagy százaléka iker terhességnek indul aztán az egyik mégsem fejlõdik.
Úgy tudom, hogy 2 generációnként nagyobb az esély. Szóval ha neked volt ikertestvéred, akkor az esélyesebb, hogy a lányodnak is lesz. De persze ez egyáltalán nem biztos. És az elsõ válaszolónak is nagyban igaza van.
Én is egyetértek az elsõ válaszolóval. De azt sajnos nem tudjuk megmondani, mennyire vagy rá hajlamos.:) Nekem van egy barátnõm, az édesapja iker volt, neki is ikrei lettek. Egyik másoduncsim apjának is van ikertestvére, a férje anyukájának is, nekik mégsem lett ikergyerekük. Ez kb. besaccolhatatlan.:)

Iker terhességem volt vagy van. Most 14. héten járok. A dokim szerint 5 hetesen mindkét babócának már dobogott a szíve, majd a 13 héten a kombinált teszt alkalmával az ultrahangos doki azt mondta, hogy az egyik már nem él. Lehetséges ez?

Nagyon szomorú és csalódott lettem. Összehasonlítottam a képeket az első terhességemmel és most akkora a pocakom, mint az elsővel 24 hetesen. Lehetséges ez? Hiszen amelyik elméletileg nem él az nagyon picike. Mitől nő ennyire a hasam?Olyan sok minden kavarog a fejembe. Már arra is gondoltam, hogy benézett valamit az ultrahangos doki és lehet, hogy mégis él mindkét baba és szépen fejlődnek, aztán azért ilyen nagy a hasam. De olyan sok köztük a különbség. Az élő az 68mm volt a másik amelyik a doki szerint nem ad életjelet az pedig 14mm. Várom a tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Minden terhesség más, a hasad se lehet ugyanakkora. Láttam én már olyan 15 hetest is, hogy azt hittem menten megszül, meg olyan 20 hetest is, hogy nem is látszott még mindig. Sajnos biztos nem nézte be az orvos. Persze, hogy lehetséges, hogyne lehetne lehetséges?

Minden terhesség más, a hasad se lehet ugyanakkora. Láttam én már olyan 15 hetest is, hogy azt hittem menten megszül, meg olyan 20 hetest is, hogy nem is látszott még mindig. Sajnos biztos nem nézte be az orvos. Persze, hogy lehetséges, hogyne lehetne lehetséges?
Hogy vagy? Van valami fejlemény?
Sajnálom hogy meghalt de tényleg örülj annak hogy nem akkor halt meg mikor már megszületett es ha megkérdezhetem hogy 1 vagy kétpetéjüek es milyen nnemûek??
Az ikres vagyok, talán 8-as. Bármi is lesz, gondolj arra, amit írtam, és te is. Egy nõnek velem együtt volt ikerterhessége, mint az enyém, olyan, 1 dokink volt. Neki ki is alakult a 20. héten, amitõl félt, a babákat meg kellett szülnie, meghaltak. Én annyira sajnáltam. Gondold el, hogy nem kívánta-e volna, hogy olyan helyzetben legyen, min te? Hogy nem baj, ha nem 2, de egészséges legyen az az 1! Gondolj erre, hogy az egyik mindenképp él, egészséges, semmi baja! Majd írd meg, hogy mi volt? De az a doki többet nem mondott? Hogy mi van ilyenkor? Hogy mi lesz? Nagyon átérzem a helyezetedet, én tavaly ilyenkor voltam terhes, és 2 hetente kellett uh-ra menni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Majd, hátha megtudom írni neked, megkérdem az orvosomtól. NAgyon rendes mindenre válaszol.
Koszonom szepen, eleg gyorsan szivodott fel a 16. Heti uh-n mar nem lehetett latni, csak annyit montak, hogy az a terulet echo szegeny a mehembe. Sajnos nem tudom mi az pedig erdekelne. Kitartas es boldog babavarast :)
A kérdező hozzászólása: 23:03-as Nagyon sajnálom ami történt, akkor Te tudod, hogy most mit érzek. Gratulálok a kislányodhoz és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek. Mennyi ideig tartott neked a felszívódás? CSak ultrahanggal ellenõrizték azt? Remélem holnap csinál a dokim ultrahangot és csak pozitív eredményekkel szolgál majd. Remélem a másikkal minden rendben van. Jaj már olyan jó lenne érezni, hogy mocorog, akkor azért egy kicsit megnyugtatna, hogy jól van.
A kérdező hozzászólása: Egyébként meg az orvosokról csak annyit, hogy aki az ultrahangot csinálta a tök bunkó volt. Annyit mondott, hogy tudja, hogy ikerterhességet hord? Válaszom igen. Erre a doki: és azt is tudja, hogy az egyik már nem él? Hát erre én már nem tudtam mit mondani, csak sírtam és teljesen össze törtem, még jó hogy a barátnõm velem volt, és próbált vigasztalni, nyugtatgatni. Szóval nagyon megértõ és együtt érzõ volt a doki. Lehet, hogy neki ez mindennapos dolog, de nekem nem és engem nagyon szíven ütött. Azért talán lehetnének kicsit kíméletesebbek is, hiszen mégiscsak egy apró kicsi emberkérõl beszélünk akinek már dobogott a szíve! Szóval megtudom érteni, hogy mit érzel
A kérdező hozzászólása: 8/9. Gratulálok a babáidhoz és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok neked. Igen, arra próbálok gondolni, hogy tényleg így a jobb, mert ha ez késõbb történik, akkor sokkal rosszabb, akkor a másikat is jobban veszélyezteti, vagy ha mondjuk betegen születik. Csak nagyon fáj és nehéz beletörõdni, valószínû, hogy idõvel enyhülni fog a fájdalmam és könnyebb lesz. Azért kíváncsi vagyok mit mond a dokim holnap. A genetikai tesztem eredménye elméletileg negatív lett. Most próbálok koncentrálni és nagyon vigyázni a meglévõ egészséges picikémre, és csak abban reménykedek, egészségesen fejlõdik majd tovább.
nekem 10 hetesem halt el az egyik babam.. Semmit nem vettem eszre belole csak a 12. Heti uh-n mondta a doki :( felszivodott es semmilyen komplikacio nem lett kiveve annyi, hogy az AFP-m joval magasabb lett a kelletenel..genetikan kiderult, hogy az ikerterhesseg miatt. Ne ijedj meg, hogy ha veled is ez tortenik. Engem is ijesztegettek, hogy beteg a babam stb. Makk egeszseges kislanyom szuletett :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat. Persze, hogy örülök a megmaradt babára és lehetõ legjobban megpróbálok rá vigyázni, mert abba belehalnék, ha annak is valami baja lenne.
A kérdező hozzászólása: Próbálom elfogadni, de nagyon nehéz. Az ultrahang után felhívtam az orvosom, azt mondta, hogy mivel még nagyon picike, ezért nem kell semmilyen mûtét, sem gyógyszeres kezelés, mert fel fog szívódni magától. Viszont a felszívódás miatt kockázatosabb a másik egészséges baba vetélése. Úgy hogy ha vérzek, akkor azonnal kórház. Kedden délután megyek a dokimhoz és remélem akkor csinál egy ultrahangot és akkor kiderülhet, hogy mi a helyzet pontosan. Ha tényleg úgy van, ahogy az ultrahangon látták, akkor csak remélem, hogy minden szövõdmény nélkül felszívódik hamar és a másikban nem okoz semmi problémát. Akkor szerintetek arra ne is gondoljak, hogy lehet, hogy hárman voltak és mondjuk az egyik elhalt és a másik kettõ meg szépen fejlõdik. Olyan azért lehet, hogy az egyik takarja a másikat és nem veszik észre?! A felszívódás meddig tart? Egyébként két hét múlva kell ellenõrzõ ultrahangra mennem, hogy hogy áll a felszívódás.
ha lenne rá lehetõségem elmennék egy újabb ultrahangra, nehezen bírnám ezt a bizonytalanságot
Sajnos ilyen elõfordul. Nem feltétlenül lökõdik ki az élettelen baba, szépen felszívódik, vagy betokolódik és nem okoz semmi gondot a terhesség alatt. A has mérete a többedik terhességnél jobban változik, mint az elsõ terhességnél. Próbáld meg elfogadni ezt az új helyzetet. Örülj ennek a babának.
"2 embrióból az egyik nagyon nagy görcsök és rengeteg vér kíséretében fogant." ?? Hogyan?
Szia, tapasztalatom nincs, de ha elhalt a magzat, akkor annak szerintem ki kéne lökõdnie. Egy ismerõsöm úgy járt, hogy 2 embrióból az egyik nagyon nagy görcsök és rengeteg vér kíséretében fogant. Azóta egy 2 éves egészséges kisfiú anyukája. Sajnálom, és kitartás!
Mi újság kedves Kérdezõ?


Császárral szülésnél mennyi pénzt adtatok a fogadott orvosotoknak? Ilyenkor számít az is, hogy iker babákat segít a világra?

Legjobb válasz: Kétszer szültem, ugyanannál a dokinál. Az elsõ sima volt három éve, 50.000,- forintot adtam, a második sürgõsségi császár volt fél éve, 70.000,- forintot adtam. Koraszülött is volt a fiam, mert 35. héten kellett császározni, négy hétig voltunk bent, a dokim szinte mindennap bejött hozzám, plusz a gyerekorvost is nyüstölte, hogy mi van a gyerekkel, így úgy gondolom, hogy megérdemelte.

Kétszer szültem, ugyanannál a dokinál. Az elsõ sima volt három éve, 50.000, - forintot adtam, a második sürgõsségi császár volt fél éve, 70.000, - forintot adtam. Koraszülött is volt a fiam, mert 35. héten kellett császározni, négy hétig voltunk bent, a dokim szinte mindennap bejött hozzám, plusz a gyerekorvost is nyüstölte, hogy mi van a gyerekkel, így úgy gondolom, hogy megérdemelte.
Nekem konkréten megmondta a doki, ez elsõ találkozásnál, hogy programozott császárom lesz (egy régi betegség miatt), és hogyha kölcsönösen elégedettek vagyunk, akkor 40.000.-ft-ot kér majd. Szerintem ilyenkor nincs annak jelentõsége, hogy egy baba van-e vagy ikrek.
2 császárom volt de egyiknél sem adtam semmit miért is kellet volna, ha rendesen munkaidõben történt a dolog?
szerencsére nem olvastam itt hogy számít hogy császár, hétvége, vagy éjszaka (nekem mindhárom összejött) és az egyszeri anyasági összegét adtuk oda, ezen felül kb 100-110.000et hagytunk ott nála terhesgondozáson, nem mondott konkrét összeget, szerintem ez bõven elég volt. Jövõre szülöm nála a másodikat, kb ugyanez lesz az összeg, többre nincs kapacitásunk. (Bp.)
Szia ! Hát szerintem ha minden renbe megy , akkor olyan 50-60 ezret ! Viszont ha valami probléma van (koraszülés stb .. ) akkor többet olyan 80-100 kotott !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem mondott összeget, ezért voltam dilemmában, de így már könnyebb lesz. Nem értem ki leli örömét abban, hogy lepontoz másokat?! Megérteném, ha haszontalan, vagy agresszív dolgokat írt volna valaki! Sajnálom, hogy sokan ennyire unatkoznak!!!
Egy ikerszüléssel kapcsolatban hallottam (vidéki kórház, nem mintha Budapesten nem fordulhatott volna elö) hogy mikor az anyuka csak 25 ezret tudott adni mert 1.ennyijük volt 2. az ikrek ugye dupla kiadással járnak, 3. ez az egész borítékosdi nem legális/szabályozott, az orvos, aki elvileg felesküdött valamire, megkérdezte, hogy a boltban is csak az egyik pár cipöt szokta-e kifizetni. Remélem, csak városi legenda, de sajnos itt Madzsarisztánban valóságosnak hangzik.

Létezik hogy abortusz után bent marad az iker terhességből az egyik baba aki ezek után teljesen egészségesen születik?

Az egyik ismer?söm állítja ezt.Sajnos nem igazán szavahihet? a lány és ezért nem tudom hogy mit higgyek.

Legjobb válasz: nekem nõvérem csecsemõápolónak tanul és mondta egyszer,hogy tanulták,hogy volt olyan,hogy egy nõ abortuszon volt és nem tudta,hogy ikrek,az egyiket elvetette a másik pedig maradt:S

nekem nõvérem csecsemõápolónak tanul és mondta egyszer, hogy tanulták, hogy volt olyan, hogy egy nõ abortuszon volt és nem tudta, hogy ikrek, az egyiket elvetette a másik pedig maradt:S
Pár héttel ezelõtt a Naplóban volt egy riport egy nõvel, aki ilyen eset után született.Elég megrendítõ volt.Tehát létezik.
Az mas ha szelektiven elabortalnak egyet! Amugy sajnos elofordulhat ha nem figyelnek, anyosomnak vot ilyen, meg az egyik baratnom amikor korhazban volt, az o szobatarsanak is. Ment vissza a lany ujra.
egy petéüeknél tuti nem. a kétpetéüeknél nem tudom.
Ez így ebben a formában baromság! Nekem van olyan ismerõsöm, aki ikreket várt, de a 12. heti genetikau uh-on kiderült, hogy az egyik baba beteg, õt "elvették" , a másik babát kihordta és egészségesen született. De ez egész más eset.
Na azért ezt az utolsót nem hiszem el! Abortusznál leellenõrzik, hogy mit szedtek ki, megvan-e mind a 2 keze stb., hogy biztosak legyenek benne, hogy semmi nem maradt benn. Azt még elképzelhetõnek tartom, hogy felületesen dolgoznak, és esetleg vmi benn marad, de hogy az egéz baba, aki egészségesen meg tud születni....na azt már nem! Akkor mit vettek ki? Ennyire azért senki nem hülye. Az ikres dolog más, talán elképzelhetõ, ha nem tudták, hogy 2 baba van.
Igen, sajnos mûhibák elõfordulnak, ezért is írtam, hogy az még lehet, hogy a baba valamely része benn marad, na de az egész...és hogy egészségesen megszületik..ugyan már!
Én viszont elhiszem. Az se ritkaság, hogy bent "felejtenek" egy-egy mûszert, tampont. Az is megtörtént, hogy császárnál véletlenül elvágták az anya beleit, aztán hiába nem volt széklete, hiába mondta, hogy fáj a hasa, hiába ment fel a láza stb, nem vizsgálták meg, és 10 nap múlva meghalt. :-( Mûhibák sorozatát képesek elkövetni az orvosok, akik nem tévedhetetlen istenek. És ilyen mûhiba az is, amikor a méhet nem ürítik ki teljesen, a baba valami csoda folyán bent marad. Nagyon ritkán, de elõfordul. Bár a baba ezt biztos nem mûhibának értékeli. :-)
Az egyik volt csoporttársam húga volt abortuszon, aztán másnap otthon a wc-n jött ki belõle a második baba...
Nagyon ritkán még olyan is elõfordul, hogy az egyedüli (tehát nem iker) baba is túléli az abortuszt, bent marad a méhben és képes megszületni egészségesen.
mycatsaysmeow! Nagyon sajnálom ami veled történt!Elsem hiszem! Hogyan lehet ezt túlélni?! Minden jót neked!
"Ellenorzik mit szednek ki" jah ha mar van keze laba akkor tudjak ellenorizni, de ha meg nem toart ott a terhesseg (jobbesetben), hogy mehen belul szetvagjak a gyereket, hidd el nekem a sok verpacsmag kozott ott biza vaktaba lonek.
1996-ban várandós lettem. A 8. héten a dokim "megállapította", hogy nincs szívmûködés, és mûszeres befejezést végzett. (kórházban) 3 nap múlva 40 fokos lázzal vitt be a mentõ, az ügyeletes doki megnézett ultrahangon: 9 hetes élõ embriót mutatott. :(
A "mik vagytok ti istenek" címû mûhiba könyvbe benne van egy történet, az érintett asszony meséli el, abortusz után pár hónappal mozgást érzett a hasában és nem a belei voltak...megszülte a babát-élve!!!!
Ez a video csak az ikres abortuszról szól. Ez rendben van, eddig sem vitattam. De azt, hogyha 1 baba van a méhben, és elmegy az anya abortuszra, akkor nem fog sértetlenül, egyben benn maradni. Legalábbis ha rendesen kórházban csinálták, nem vmi sarlatán.
Akkor keress rá erre a szóra: abortusztúlélõk. Valamint nézd meg ezt a videót: http://tv2.hu/naplo/video/abortusztulelok
Velem ezt történt...

Ki meddig és hogyan tudta szoptatni az iker babákat? Még csak most fogok szülni (30. hét), de a szopizástól rettegek a legjobban. Hogy fogom tudni megoldani, hogy egyszerre egyenek és ne ezzel menjen el az egész napom?

Legjobb válasz: Szia, nekem két ikerkislányom van, most 15 hónaposak. Én sajnos csak 3 hónapig tudtam õket szoptatni, mindig egymás után ettek, illetve volt olyan, hogy lefejtem a tejet és cumisüvegbõl adtuk a férjemmel párhuzamosan. Ne félj tõle, egyáltalán nem nehezebb szerintem, mint egy babánál, csak mindent duplán kell csinálni. Elég hamar megtanulnak türelmesek lenni és szépen megvárják egymást. Van két ikres barátnõm is, õk 1 éves korukig tudták szoptatni a babákat, minden gond nélkül. Megpróbálhatod azt is, hogy egyszerre teszed õket cicire, szoptatós párna segítségével az is megoldható. A lényeg, hogy nyugodt legyél, mert az elengedhetetlen a sok tejcihez. Sok sikert a szüléshez és jó babázást kívánok!

Szia, nekem két ikerkislányom van, most 15 hónaposak. Én sajnos csak 3 hónapig tudtam õket szoptatni, mindig egymás után ettek, illetve volt olyan, hogy lefejtem a tejet és cumisüvegbõl adtuk a férjemmel párhuzamosan. Ne félj tõle, egyáltalán nem nehezebb szerintem, mint egy babánál, csak mindent duplán kell csinálni. Elég hamar megtanulnak türelmesek lenni és szépen megvárják egymást. Van két ikres barátnõm is, õk 1 éves korukig tudták szoptatni a babákat, minden gond nélkül. Megpróbálhatod azt is, hogy egyszerre teszed õket cicire, szoptatós párna segítségével az is megoldható. A lényeg, hogy nyugodt legyél, mert az elengedhetetlen a sok tejcihez. Sok sikert a szüléshez és jó babázást kívánok!
Az elsõ válaszoló vagyok megint. Azt elfelejtettem írni, hogy nekem 3 óránként szopiztak, amibõl 20-20 perc volt egy-egy baba. Aztán elõtte vagy utána peluscsere stb., vagyis nagyjából 1-1, 5 órám maradt a következõ etetésig. Az elsõ néhány hónap, amikor még esznek, meg alszanak, lényegében etetéssel és pelenkázással telik. Az még szerintem fontos, hogy mindkét baba ugyanakkor vagy legalábbis egymás után egyen és ugyanakkor aludjon is. Lehet, hogy szívtelenül hangzik, de ha csak az egyik lányom ébredt, hogy éhes, megetettem és aztán felkeltettem a másik babát is etetni. Igy szépen hozzászoktak a 3 óránkénti evéshez.
Szia! Nekem 9 hónapig sikerült szoptatni az ikreket. Igaz 4-szer begyulladt a mellem a nagy igénybevételtõl (40fokos lázam volt), de akkor sem hagytam abba a szoptatást. Nálam egyszerre szoptak, így egyik sem várt a másikra, valamint sokkal több tejem volt. A 2-3. hónapban annyi tejem lett, hogy lefagyasztottam kb. 20 litert, amit tejpépként megettek késõbb. Szép egészségesek voltak kiskorukban, most már 10 évesek lesznek. Boldog babavárást, könnyû szülést!
Szia! Nekem nem ikreim vannak, de amikor a szoptatásról nézelõdtem a neten, rengeteg infót olvastam az ikres szopiról. (La Leche Liga honlapja, Szoptatásért Magyar Egyesület stb.)Sõt kimondottan ikres baba-mama fórumok is vannak, ami segíthet, hogy felkészüljél a szoptatásra. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat! Néha már olyan jól belenyugszom ebbe az egészbe és nem félek semmitõl, de néha meg tisztára bekakilok, hogy mi lesz velünk?! Bízom benne, hogy nekünk is sikerül majd esetleg az együtt szoptatás vagy vmi "rend" beállítása. Mégegyszer köszi a válaszokat. Emese

Az iker terhesek hogy szülnek? Mitöl függ?

császárral vagy rendesen is szülhetnek?(debrecenbe fogok szülni,a Kenézybe)csak tudni akarom mire számitsak.

Legjobb válasz: Ha minden jól megy,akkor simán megszülik,mint mindenki más,csak nekik kettõt kell.Igaz két kisebbet...és lehet jobban kiegyeznék két kicsivel,mint egy naggyal:) Csak akkor császározzák,ha valami komplikáció van.Ugyanazokért az okokért jár császár,mint egy egybabás anyukának.Az teljesen mindegy,hogy hogyan szülsz. Azt nem tehetik meg,hogy semmi más oka nincs a császárnak csak az hogy ikrek...legalábbis normális orvos nem teszi meg.

Ha minden jól megy, akkor simán megszülik, mint mindenki más, csak nekik kettõt kell.Igaz két kisebbet...és lehet jobban kiegyeznék két kicsivel, mint egy naggyal:) Csak akkor császározzák, ha valami komplikáció van.Ugyanazokért az okokért jár császár, mint egy egybabás anyukának.Az teljesen mindegy, hogy hogyan szülsz. Azt nem tehetik meg, hogy semmi más oka nincs a császárnak csak az hogy ikrek...legalábbis normális orvos nem teszi meg.
Én azért kicsit óvatosabban fogalmaznék, mert nem egészen úgy van ahogy az elõttem író leírta. Ikerbabák csak akkor születhetnek simán ha mind a ketten koponyatartásban fekszenek, vagyis fejjel lefelé. A többi fekvésben nagy a kockázat lehetõsége pl: ha csak az egyik fordult be a fejüknél összeakadhatnak és mind a kettõ meghal. Olyan orvost válasz akinek megbízol a döntésében és ha nem javasolja a hüvelyi szülést fogadd el hiszen a babáid egészsége múlhat rajta.
Szia!!!A barátnõmnek 2 petéjû ikrei úgy születtek, hogy az egyikkel elment neki a magzatvíz, a másik babánál meg elcsipték.36 hetes volt.Pár perc alatt megszült.Most 26 hetes terhes ikerbabákkal megint.
[link]
A kérdező hozzászólása: Ez alapján amit írtam érdemes oda figyelnem valamire most felnõtt koromban vagy ha idáig gond nélkül megúsztam, akkor minden rendben?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hszeket. Ikertesóm nem tudom milyennel született és azt se tudom hogy voltam-e dévény tornán. Leszívás maszkos lélegeztetés után sírtam fel. Rövid idõn belül rendezõdött az állapotom. Ez van a zárójelentésemen.
A kérdező hozzászólása: Ez az én zárójelentésem 1990-bõl. 24 éves vagyok.
amint lehet DÉVÉNY TORNÁRA vinni!!!!!!annyit mondasz, hogy ezzel az apgárral született, nem kérdeznek semmit és kezelik. ez nagyon fontos! vidd el!
Nem túl jó, de lehetne rosszabb is. Születéskor éleszteni kellett. Gondolom lélegeztetésre szorul, de reméljük nem lesz semmi gond! A második babának általában rosszabbak az értékei és veszélyeztetettebb az elsõ idõszakban is. Hányadik hétre születtek? Az A magzat milyen Apgart kapott?
A 4 es ertek rossz (10bol 4 et kapott) a 7 es jobb valamivel..
Rossz
Hát ez nem túl jó érték. 10/10 a maximum, ha minden rendben van születéskor. Az elsõ érték az 1 perces a második az 5 perces. 5 életjelenséget pontoznak ilyenkor: légzés, szívmûködés, izomtónus, bõrszín, reflex/ingerlékenység
Ha már felnõtt vagy, akkor nincs ennek már jelentõsége. Ez az érték arra utalhat, hogy oxigénhiányos állapot lépett fel születésedkor. De csak az érték alapján biztos következtetéseket nem lehet levonni. Ha felnõttkorodra sem maradt vissza semmi probléma, izomtónusproblémák, tanulási nehezítettség, diszlexia...stb., akkor megúsztad a dolgot.

Mit tegyek? 2 evesek lesznek az iker fiaim, es mar legalabb 6honapja hajnal 4.30 es 5.30 kozott felkelnek es kiugranak az agybol es nem akarnak vissza aludni. Arrol nem beszelve meg ejszaka is 2szer felkelnek. Hogyan altassam vissza oket?

Igy napkozbe van mikor mar reggel 8tol iszonyu hisztisek altalaba ilyenkor lefektettem oket de ha nem akkor 11.30korul fekszenek le kb 1-masfel orat alszanak. Este vacsi utan kapnak 300ml tejet es 7.30kor fekszenek le aludni. Van e valakinek valami jo tanacsa velemenye evvel kapcsolatba? Elore is koszonom. Tenaj

Legjobb válasz: Ne fektesd le õket este 8kor :) Új napirend kellene nektek. Pl. egy órával kitolod az esti fektetést, a délutánit szintén.

Ne fektesd le õket este 8kor :) Új napirend kellene nektek. Pl. egy órával kitolod az esti fektetést, a délutánit szintén.
vagyis fél 8kor :) Szerintem ez tényleg iszonyat korán van, nem fognak már 12 órákat aludni egyhuzamban.
Este 9 körül feküdjenek le, és akkor szépen ki fog tolódni a reggeli ébredés.
2 évesen túl korai a fél 8-as fekvés! Bõven ráér este 9-kor letenni õket, itt a jó idõ, még délután ki lehet menni, rohangáljanak, fáradjanak le, vacsi, fürdés, este 9-kor alvás és tuti alszanak reggel legalább 7-ig. (a délutáni alvást pedig idõzítsd 12 és 15 óra közé)
Nekem a 3 éves fiam csinálja ezt 3 hónapja. Hajnali 4:00 és 5:00 között kel. Akkor közli, hogy kialudta magát, aztán ráncigál kifelé a nappaliba, hogy menjek vele kirakózni, mesét olvasni stb. Nagyon ritkán sikerül csak visszaaltatni. Kipróbáltunk már sok mindent. Például heteken át kilenc után fektettük le, nem jött be, akkor is négykor kelt. Két hete amikor megfázás miatt a gyerekorvosnál jártunk rákérdeztem, õ mit javasol. Azt mondta nem tudok mit tenni, a fiamnak most ilyen a biológiai órája, hogy 4:00 órakor ébred, és higgyem el, ezen én nem fogok tudni változtatni. Legyek türelemmel idõvel vissza fog állni, a régebbi 6:00 - 7:00 órai kelésre. Annak idején a nagyfiam is csinált hasonlót így tél vége felé, csak sokkal rövidebb ideig (kb. 5 hétig), és akkor hagyta el a korai kelést, amikor a tavaszi óraátállítást követõen az esti lefekvés elõtt is kimentünk futkározni, játszóterezni. Most is ebben bízok, mert akkor már csak néhány hétig kell kihúzni. Néha már szabályosan sírva fakadok reggel, mert annyira szeretnék még aludni 1-2 órát, és a gyerek nem hagy.
Az én iker lányaim is korán kelnek 5-6 között. De már néha sikerült fél 7-ig is aludni, úgyhogy remélem változik a helyzet. Egyébként ezt tényleg õk érzik, hiába alszanak el késõbb, akkor is ugyan úgy kelnek.
Tanácsot nem tudok adni Neked, de nálunk is ez volt kb. 2, 5 évesen. 4, 30-5, 00 között ébredt a fiam. Kb. 3 hónapig. Próbáltunk mindent, kitolni az esti lefekvést de semmi nem segített. Egyszer csak valamikor a tavaszi óraállítás után elmúlt. Abban igazuk van a többieknek, hogy fél 8-kor fektetni korai már ebben a korban. Kitartás és türelem:)

Van olyan, hogy csak a későbbi uh-n vették észre az iker terhességet?

Tehát nem az első, vagy 2.on amikor megállapítják, hogy terhes az ember, meg van szívhang hanem később... :)

Legjobb válasz: szerintem legkésõbb a 12. heti genetikai uh-n észre kell venniük, ami ugye az elsõ, ha a terhességmegállíptásos uh-t nulladiknak vesszük. de szerintem többynyire már azon is egyértelmû. nekem minden alkalmommal hangsúlyozottan rákerült a babára, h egy magzat fejlõdik bennem

szerintem legkésõbb a 12. heti genetikai uh-n észre kell venniük, ami ugye az elsõ, ha a terhességmegállíptásos uh-t nulladiknak vesszük. de szerintem többynyire már azon is egyértelmû. nekem minden alkalmommal hangsúlyozottan rákerült a babára, h egy magzat fejlõdik bennem
rákerült a papírra*
A kérdező hozzászólása: akkor a 12.hétig várok, kiderül-e? :) A mi családunkba sok volt az iker... Van hajlamom :)
de ezt leszámítva mibõl gondolod, h ikreid lehetnek? mit mondott a doki, amikor megállapította a terhességet?
én olvastam tavaly a helyi újságban hogy egy csajnál csak a 18heti uh vették észre hogy többen vannak 3an voltak. meglepõdtek mikor mondta a doki. azt rá pár hónapra megint volt róluk egy cikk hogy szépen nõl a súlyuk mivel kora szülötték lettek.
Ismerosomnek a 12. hetin derult ki. Igy mar nem is tudtak megmondani az orvosok, h egypetejek v ketto. Allitolag korabban meg latszott volna... Par hete szult huvelyin, gatvedelemmel, pikk-pakk, jol vannak. :-)
Hármasikres barátnõm járt így: volt egy nagyon korai UH-on az 5. héten, még szívhang sem volt, csak petezsák, de abból csak 1 db. Visszahívták 3 hét múlva, akkor már volt szívhang is, mégpedig kettõ. A 12. heti UH-on meg közölték velük, hogy ez 3 gyerek :) A csaj úgy ment el a 18. heti UH-ra, hogy ha most azt mondják neki, hogy négyen vannak, kiugrik az ablakon :) De végül maradt a 3 fiúcska, nemrég múltak egy évesek.
A kérdező hozzászólása: nem tudom, csak van egy ilyen érzésem.. Ezt nem tudom elmagyarázni :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!