Találatok a következő kifejezésre: Az igaz szüléskor az erőlködéstől (2 db)

Rövidlátó kismama szülését befolyásolja az erős szemromlás? Azt olvastam, hogy bizonyos dioptria felett veszélyes lehet a természetes szülés, mert megpattannak az erek a szemben az erőlködéstől. Igaz ez?

Aggódom, mert már a 2,5 mínuszos szemüvegemmel is rosszul látok. Megyek szemészetre mindenképp, csak a n?gyógyásznak is gondolom be kéne számolnom a szemem romlásáról. Van valakinek esetleg személyes tapasztalata err?l?

Legjobb válasz: Nem tudom. Én kontaktlencsével szültem meg mindkettõt, sima szülés volt, -3asak a lencsék. ennyi. senki nem problémázott miatta, ki se kellett vennem. Nem is romlott.

Már régi a kérdés de leírnám, hogy nekem mit mondtak a szemész orvosok. 13 éves koromban lett 4, 5 dioptriás szemüvegem. A szemüveg az egy dolog, de hogy a géppel mit mérnek az egy másik...az mindig a valós látásromlást mutatja. Mivel a két szemmel együtt kell látni, ezért levszenk pár diotriát egészen addig amíg, a két lencsével, biztonságos közlekedést és kényelmes, komfortos látást tesz lehetõvé. Nekem a gép most -13-at mér.... Az - 8 dioptriás szemüveg és - 6 dioptriás kontaktlencse. Szóval a - 6 dioptria, az nem mindegy hogy mi? Amit viselsz, vagy amit a gép mér?! A lényeg, hogy nekem egy igen ismert szakorvosnõ, azt mondta már 13 évesen, hogy csak császármetszés, és semmit súlyzózás, megerõltetés, vizes vödör cipelés, mert elképzelehtõ hogy 50 éves koromra annyira leromlik a szemem, hogy egy igen drága mûtéttel lehet - 8-ra visszavarázsolni. Olvasom a sok hülyeésget, hogy - 10 felett, meg - 8- tól, ez már nagyjából fehér bot, és igen jelentõs kockézata van a természetes szülésnek - 5 dioptriás látás esetén. De ez nagyjából - 3 dioptriás szemüveget jelent. Ha a szemüveged - 5-6-8 akármi, az már igen nagy gáz.... Hallottam olyan anyukáról akinek romlott másfél dioptriát a szeme, és hát egy vak anyukánál rosszabb nincs...
Nem tudom. Én kontaktlencsével szültem meg mindkettõt, sima szülés volt, -3asak a lencsék. ennyi. senki nem problémázott miatta, ki se kellett vennem. Nem is romlott.
Kontaktlencsés vagyok, -6-os dioptriával. Mindkettõ gyermekemet természetes úton szültem. Nekem azt tanácsolták, hogy vegyem ki a lencsét szülés alatt. Így szemüvegben voltam
Ha szülsz általában be kell csugnod a szemed, így kisebb az esélye annak hogy bevérzik a szemed!
Nekem -7 dioptriát mondtak, de szerintem ez csak egy "irányszám", úgy gondolom, hogy a szem "általános állapota" sokkal fontosabb, mint ahogy azt a Te példád is mutatja. Szerencsére... :)
19:47-nek, én errõl nem hallottam, pedig túl vagyok a -7-es dioptrián :)
-7, 5-es szemem van, de természetes úton szültem (nem volt könnyû szülés), lényeg, hogy becsukd a szemed, mikor nyomsz. Voltam én is szemészeten, hogy ne kekeckedjenek velem a szülõszobán, mivel mindenképpen természetes úton szerettem volna megszülni a Kislányunkat, gyönyörû élmény volt!
Nekem -8 és 9-cel is természetes szülést akartak... Több szemésznél is jártam, azt mondta az egyik, hogy csak -10 felett lehet baj, ha amúgy a szemfenékkel minden rendben van... na köszi, nem akartam kockáztatni, szerencsére más miatt, de császár lett. Amúgy egyszerûen elmész szemészhez, kitágítja a pupillát, átvizsgálja a szemedet, és megmondja, milyen állapotban van. Nem hinném, hogy -2.5-nél lehet valami gond.
Szia! Nekem -4, ill. -2, 75 dioptriás volt a szemüvegem. 2008 januárjában volt lézeres szemmûtétem, de így sem volt probléma szülésnél. Én úgy tudom, hogy -7 dioptriáig engedik a természetes szülést. Egyébként az igazi lényeg a szemfenék, illetve a retina vizsgálata, én ezt azért szülés elõtt megnézettem, de szerencsére minden rendben volt és természetes úton szültem novemberben.
Nekem romlott a szemem, de ennyi. 4rõl 5re

Az igaz hogy szüléskor az erőlködéstől kiugorhat az ember szeme?

De ne nevessetek ki! Félek....

Legjobb válasz: Hát elég durván bevérezhet, de ha attól félsz, hogy kiugrik akkor csukd be addig, vagy kérd meg a dokit, hogy ragassza le. Elméletileg erõs izomkötegek tartják, úgyhogy elõbb megpattan egy hajszálér a fejedben minthogy kiessen a szemed. Ha lehet pedig hasbol erõlködj és ne a fejedet fáraszd le. Ne aggódj jól rögzült szemeink vannak.

Hát elég durván bevérezhet, de ha attól félsz, hogy kiugrik akkor csukd be addig, vagy kérd meg a dokit, hogy ragassza le. Elméletileg erõs izomkötegek tartják, úgyhogy elõbb megpattan egy hajszálér a fejedben minthogy kiessen a szemed. Ha lehet pedig hasbol erõlködj és ne a fejedet fáraszd le. Ne aggódj jól rögzült szemeink vannak.
Azért durva lenne, ha kiugrana... Max bevérzik. Ha valakinek meg alapból rossz a szeme (szemüveges), akkor a hajszálerek úgy szétpattanhatnak, hogy akár meg is vakulhat.
Ne aggódj! 100%, hogy nem ugrik ki:) Szüléskor koncentrálj a babára!:) Jó szülést kívánok!
Nem igaz!!! Azért csukd be, a fentebb említett dolgok miatt. Ha magasabb (4-5 felett) dioptriás szemüveget hordassz, úgyis csak császárral szülhetsz, mert akkor valóban leszakadhat a retinád!
Nem ugrik az sehova, de mindenféleképpen be kell csukni mert annyira bevérzik, hogy hetekig nem lessz szép látvány.
Szia. Jól megvan "ragasztva".Nyugi nem ugrándozik.Be kell csukni, és akkor nem vérzik be.Ha nyitva nyomsz, akkor elég csúnyán beve´rezhet.
Nem fog kiugrani. Én már nem emlékszem rá, hogy nyitott vagy csukott szemmel nyomtam-e, de nekem be se vérzett.
Szia.Nekem minden nyomásnál szólt a doki hogy csukjam be a szemem, de így is totál úgy nézett ki mint a nyúlé.Totál véres volt mind a 2 sõtt még az arcom, és a mellkasom is tiszta vér pöttyös volt .De 8-10nap és teljesen feszívódott.Azt hozzáteszem elég nehéz szülésem volt, 17.nyomásra bújt ki a baba, mert elakadt a csatornába, de ez igen ritka.(A szemkiugrás meg szerintem még ritkább, sõtt...) :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!