Találatok a következő kifejezésre: Az igaz hogy (7960 db)

Miért szélsőséges, náci stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban?

Legjobb válasz: Helyes kérdés!!!, csak folytatnám: Miért szélsõséges, bolsi stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Miért szélsõséges, szoclib stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Miért szélsõséges, komcsi stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Miért szélsõséges, ...... stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Tudod azért, mert az igazat, a helyeset, a középutat én tudom/mondom, a többi mind utolso ......

Helyes kérdés!!!, csak folytatnám: Miért szélsõséges, bolsi stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Miért szélsõséges, szoclib stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Miért szélsõséges, komcsi stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Miért szélsõséges, ...... stb. az aki ma megmondja az igazat, hogy mi folyik az országban? Tudod azért, mert az igazat, a helyeset, a középutat én tudom/mondom, a többi mind utolso ......
Mert ezzel el lehet kerülni azt, h érvelni kelljen. Azt ugyanis az igazság ellen nem lehet.
Az igazság nagyon szubjektív dolog.Aki ezt felismeri, az nem lehet szélsõséges.Látom, kérdezõ, te nem ismered fel.
mert az igazság nem fekete vagy fehér. és legtöbbször amikor valaki úgy gondolja, hogy õ tudja az igazságot, akkor abban semmi tudományos, egzakt sincs. egyszerûen aki úgy gondolja, hogy pár mondatban benne van a nagy igazság, az csak is tévedhet. ha ezt más kisebbség sérelmére teszi, akkor valószínûleg egyszerûen rasszista, és nem egy kutatót, aki harminc éve kutatja a társadalmat...
Nem a problémafelvetéstõl lesz szélsõséges valaki, hanem az arra adott esetlege válaszoktól. http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9ls%C5%91jobboldal
"Nem a problémafelvetéstõl lesz szélsõséges valaki, hanem az arra adott esetlege válaszoktól." Mik azok a szélsõséges válaszok? Ha például valaki azt mondja, hogy adjunk minden cigánynak pénzt, aztán rakjuk ki õket az országból úgy, hogy soha nem jöhetnek vissza, az szélsõséges vagy nem? Nem esik a senkinek baja, a cigány pénzt kap távozásáért. Szélsõséges vagy sem?
Azért mert ezzel tudják leggyorsabban leszerelni az ellenfeleket. A jónép meg sokáig meg is cumizta
Ezt politikai korrektségnek hívják. Úgy mûködik majdnem, mint régen az inkvizíció Spanyolországban. Csak itt a politikailag nem korrektek akik kimondják az igazságot, õk a boszorkányok vagy az eretnekek , ahogy tetszik. Egy diplomatikus fogalmazás is lehet politikailag nem korrekt.
azért mert a gyûlöletkeltés és egymás ellen uszítás a legjobb módja hogy ne egységként gondolkozzunk és így nem tudunk fellépni egységként sem ami hasznos azoknak akik irányítanak és elnyomnak a bankok csúcsairól jah hogy ez hazugság jó de akkor ha viszik a házad az akkor se mond hé ez szemétség
7: Neked valami súlyos bajod lehet. Orvoshoz küldenélek, de félek, hogy hozzám jönnél...

Az igaz hogy az osztrákoknál ha munkát keresünk követelik z A1 alapfokú nyelvtudást?

Legjobb válasz: Én nem igazán értek az osztrák munkavállaláshoz, de ne is haragudj, azért egy alapfokú nyelvtudást igazán kötelezõ elsajátítani, ha már az ember külföldön akar munkát kapni. Tudod hogy az alapfok mit jelent? Konkrétan azt, hogy tudsz néhány kifejezést, mint ha megtanultál volna valami turista-szótárból olyan három oldalt... Ha valaki ennyire nem képes, annak ne legyen pofája külföldre menni a "jobbért".

Én nem igazán értek az osztrák munkavállaláshoz, de ne is haragudj, azért egy alapfokú nyelvtudást igazán kötelezõ elsajátítani, ha már az ember külföldön akar munkát kapni. Tudod hogy az alapfok mit jelent? Konkrétan azt, hogy tudsz néhány kifejezést, mint ha megtanultál volna valami turista-szótárból olyan három oldalt... Ha valaki ennyire nem képes, annak ne legyen pofája külföldre menni a "jobbért".
A kérdező hozzászólása: nem arról van szó h nem szeretnék megtanulni németül csak ha elég az h elmennyek nyelvet tanulni de nem kell nyelvvizsgáznom sokkal jobban megúszom pénzügyileg.sajnos nem szórhatom a pénzt mint az eszetlenektehát azt akartam kérdezni ezzel h elég lenne e az h tudom a nylevet de nincs meg az A1 vizsgám!
A1? az nudli, meg a munkat sem fogod megerteni. Nem B1-re gondoltal? De nem kernek nyelvvizsgat, mert nem allnak veled szoba, ha nem erted oket. Ha meg erted, akkor minek a bizonyitvany?!
Mondjuk biztos megnézik, hogy makogsz-e valamit azon a nyelven- Vagy van-e pl. diplomád
De az sem "rossz", ha abból a nyelvbõl van legalább érettségid-
Az A1 az aztán leges legalsó szintje a nyelvtudásnak... A1, A2, B1, B2, így jönnek sorba. Na most a B2 a középfok, amivel már tudsz valamit kezdeni, többé-kevésbé boldogulni. A B1 az alapfok...na ehhez viszonyítsd az A1-et...

Az igaz, hogy azért kel fel hajnalban kétóránként az öt hónapos kisfiam, mert nem elég már neki csak az anyatej?

Kb. két hete csinálja, hogy éjfélt?l kezdve két óránként felébred, és csak a cici nyugtatja meg, de igazából csak párat szippant bele és már alszik is tovább.

Legjobb válasz: Sz én 5 hónapos kislányom is már egy ideje szépen átaludta az éjszakát, igaz, este csak elég késõn (11 óra körül) tudott elaludni, de egy hete kb. 3 óránként kel éjjel és nappal is 2,5-3 óránként már csak evéssel lehet megnyugtatni. De nekem éjjel szívja is rendesen a cicit, úgyhogy szerintem éhes. Igazad van, hogy az hosszú idõ, míg egy étkezést ki tudsz váltani, mert mi elkezdtük a gyümölcsözést, de a nappali szopik száma is ugyanúgy megmaradt egyenlõre. Majd ha növekszik az adagja, akkor talán. Azért várj egy kicsit, aztán ha úgy érzed, méresd le és meglátjátok, hogy kell-e neki már valami kiegészítés!

Sz én 5 hónapos kislányom is már egy ideje szépen átaludta az éjszakát, igaz, este csak elég késõn (11 óra körül) tudott elaludni, de egy hete kb. 3 óránként kel éjjel és nappal is 2, 5-3 óránként már csak evéssel lehet megnyugtatni. De nekem éjjel szívja is rendesen a cicit, úgyhogy szerintem éhes. Igazad van, hogy az hosszú idõ, míg egy étkezést ki tudsz váltani, mert mi elkezdtük a gyümölcsözést, de a nappali szopik száma is ugyanúgy megmaradt egyenlõre. Majd ha növekszik az adagja, akkor talán. Azért várj egy kicsit, aztán ha úgy érzed, méresd le és meglátjátok, hogy kell-e neki már valami kiegészítés!
Lehet, hogy éhes.... Az alma még tényleg nem változtatna sokat, fõleg, hogy nem is vacsira adnád, meg ahogy írtad keveset is. Próbálj kombinálni a tejecskével, (lefejed, este adod a reggelit, stb), ha nem megy és nem változik a helyzet akkor esetleg tejpép vagy valami laktató vacsira?
Ha nem szopik, akkor nem éhes, csak megnyugtatja magát. Lányom is ilyen volt. Aztán most volt egy idõ, mikor az agyamat is kiszívta éjjel 2-kor, 4-kor és 6-kor is. A dokinéni mondta, hogy vacsira adjak fõzit, de mire ide jutottunk, visszaállt a rend, és csak reggel szopik. Légy türelmes, valamiért a cici nyugtatja meg. A hozzátáplálást még ráérsz kicsit elkezdeni, hisz igazad van abban, hogy még idõ, mire egy étkezést ki tudsz váltani.
Nem lehet, hogy jön a fogacskája? Az én kisfiam azóta csinálja ezt mióta beindult a fogzás. Õ már 9 hónapos múlt, napközben 4* eszik gyümit, fözit, vacsorára tejpépet, éjjel mégis felkel 1-2 óránként és csak cicivel alszik vissza, nem hinném, hogy éhes lenne, mert õ is csak párat szív és már alszik is.
Szia! Nalunk most ugyanez a helyzet (en is az ehsegre gyanakszom), orulnek neki, ha megirnad, hogy veletek idokozben hogyan alakult az ejjeli eves - nemalvas kerdese..


Az igaz, hogy ha igazán tetszel egy fiúnak/férfinak, akkor mindenképp kezdeményez?

Félek, hogy csak bele szoktam magyarázni, hogy tetszem valakinek. Mert csak azoknak tetszem, akik odajönnek, meghívnak vmire, elhívnak vhová... Nekik tényleg. De ha csak bámul, vagy játssza a fejét de nem kezdeményez...?

Legjobb válasz: Igazad van. Lehet hogy tetszel neki de nem eléggé. Ha eléggé tetszenél akkor kezdeményezne.

Igazad van. Lehet hogy tetszel neki de nem eléggé. Ha eléggé tetszenél akkor kezdeményezne.
ha igazán tetszel valakinek* Amúgy meg se nem a férfi, se nem a nõ dolga a kezdeményezés. Azé, aki akar valamit a másiktól és ennyi. Punktum.
A kérdésed valóban meg lett már válaszolva: NEM igaz, hogy ha igazán tetszik valaki, feltétlenül kezdeményez. Elõször is attól, hogy odajön egy lány/nõ és beszélget velem, még nem fogom egybõl randira hívni. Pl mert lehet, hogy csak kíváncsi/barátkozik. Ez már párszor megtörtént. Szóval elég egyértelmûnek kéne velem lennie egy nõnek, hogy akarjak is tõle valamit, >ha amúgy Õ az aki kiszemelt engem, és nem fordítva<. Ezer olyan lányt/nõt láttam már utcán/buszon/vonaton, aki tetszett, mégsem mentem oda mindhez. Nyilván ha alakulóban van valamilyen szinten a dolog és egyértelmûen tudatja velem, hogy mit szeretne, akkor nincs ellenemre átvenni a "gyeplõt", sõt... de ne várja pl., hogy "jelekbõl" olvasgassak és majd csak úgy "véletlenül", hívjam el mondjuk... randizni. Nem fogom. Emberek vagyunk és tudunk beszélni elvégre. Utálom a fölösleges köröket meg a félreérthetõ "jeleket" is. Fürödtem már be ilyenekkel.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy tekergek, mint a kígyó, igen biztos igazad van. De ki ment el az "elesetteknek segítés" irányába?????? Meg hogy az idõseknek átadni a helyet? :D :D :D Arra nem gondoltál amúgy, hogy SZERETEM a munkámat és azért készültem ilyen pályára, mert segítõkész vagyok? :)
"mást se csinálok, mint elesetteknek segítek nemtõl és bõrszíntõl függetlenül. Szóval errõl ne oktass ki." Pénzért, nem? Ez a foglalkozásod. Vagy ingyen dolgozol? Valami itt nem stimmel. Attól még nem szeretem az olyan férfiakat, akik minden áron egy nõtõl várják el a kezdeményezést, csak azért, mert gyávák és az egyenjogúsággal takaróznak." Szó nincs arról, hogy "minden áron"! Pont az ellenkezõjét írtad! Olvasd talán vissza a kezdõ kérdésedet! Abban van leírva a "minden áron" - csak persze a férfitól várod el. Van egy olyan érzésem, hogy tekeregsz, mint a kígyó: mindenféle módon csúsztatsz, és mindig arra a térfélre próbálsz átsündörögni, ahol neked kedveznek a viszonyok. Nem igazán szép tõled - remélem, tudod te is. Térjünk vissza a kiinduló kérdéshez: Nem kezdeményez mindig a férfi, ha tetszik neki egy lány. Ennyi. És ettõl még lehet normális, rendes férfi.
A kérdező hozzászólása: Egészségügyben dolgozom, mást se csinálok, mint elesetteknek segítek nemtõl és bõrszíntõl függetlenül. Szóval errõl ne oktass ki. Attól még nem szeretem az olyan férfiakat, akik minden áron egy nõtõl várják el a kezdeményezést, csak azért, mert gyávák és az egyenjogúsággal takaróznak.
Az más dolog, hogy ki mennyire udvarias. Jó lenne, ha mindenki az lenne... én viszont arról beszéltem, hogy egyenjogúság akkor lesz, ha pl. te is segítesz az elesettebbnek. Akkor is, ha az férfi - és nem várod el, hogy bizonyos dolgokat mindenképpen õ tegyen meg: azért, mert férfi. Elvárhatod amúgy, ha te így szeretnél élni - de akkor egyértelmûen mondd meg neki, hogy te nem akarsz egyenjogúságot. De akkor ne is használd ki ennek az elõnyeit!
A kérdező hozzászólása: Bocs, nem tudtam, hogy egy járókeretes, beteg lábú, 80 éves bácsival beszélek... De a velem egykorú fiúktól viszont elvárom, hogy ne menjenek be elõttem az ajtón, vagy tartsák meg nekem, ha legalább nehéz vasajtó, ne ba.sszák rá a fejemre. Sajnos ezek szerint borzasztóan magasra teszem a lécet.:D Azt nem, hogy átadja a helyet, mondjuk, ha épp görcsölök és alig bírok állni, jól esne, de akkor se szólok, mert nem vagyok néni. De az ajtóban elõreengedés, az nagyon alap dolog egy normális ferfinál. Hangsúlyozom, férfinál. És igen, én ha nagyon tetszik valaki, kezdeményezek, megszólítom. Többszor volt rá példa, és kapcsolat is lett így.:)
"ha valaki alapvetõ helyzeteket nem használ ki, azzal nem lehet mit kezdeni" De: lehet tanítani, bátorítani... Amúgy ez rád is vonatkozik. Te minden helyzetben kezdeményezel, amikor tetszik valaki?
"Az egyenjogúság nem a férfi-nõi szerepek elmaszkírozását jelenti." Nem bizony. "Vagy engedjelek akkor elõre az ajtóban is?" Mégis, mit gondoltál??? Természetesen! Ha gyengébb vagyok nálad, vagy beteg vagyok, vagy öreg vagyok, vagy csomagom van - stb. Ugyanígy a helyed is átadhatod jármûvön. Vagy te nem segítesz a rászorulónak, ha az történetesen férfi? Tudod: ez lenne az egyenjogúság. Ezért harcoltatok... jó lenne, ha legalább ismernéd.
A kérdező hozzászólása: Nem mellesleg kezdeményeztem már fiúnál, de mind vették a lapot és elhívtak valahová vagy elkérték a számom, nem nekem kellett. Szóval, ha valaki alapvetõ helyzeteket nem használ ki, azzal nem lehet mit kezdeni, hiába nyiffog itt egyenjogúságról.
A kérdező hozzászólása: :D Ennyi töketlen, pipogya férfit.... Az egyenjogúság nem a férfi-nõi szerepek elmaszkírozását jelenti. Vagy engedjelek akkor elõre az ajtóban is? Hisz férfi vagy, de egyenjogúság van ugye... Majd ha 30 évesen is egyedül nyavalyogtok, akkor talán eszetekbe jut, hogy nem azt kellett volna várnotok, hogy egy nõ majd odajön és randira hív.... A férfi azért férfi, mert bátrabb, képes megvédeni, erõsebb és nem csinál be a gatyájába, ha egy csaj rámosolyog. Szóval ez a hozzáállás nevetséges, bocs.
"Az egyenjogúság nem erre vonatkozik" De bizony, hogy erre is vonatkozik! Olyan nincs, hogy amiben neked jó, abban egyenjogúak vagyunk - a többi pedig a férfi kötelessége. Egyenjogúság ott van, ahol egyetlen mondat sem kezdõdik úgy, hogy "a férfi dolga" vagy "a nõ dolga". Kezdeményezz csak, ha elég bátor vagy hozzá. Ha pedig nem vagy elég bátor - akkor ne kezdeményezz. Csak akkor ne mondj ilyen butaságokat, hogy a férfi mindenképpen kezdeményez. Nem fog õ sem. És ebben nagy szerepe van az egyenjogúságnak is - csak szólok.
A kérdező hozzászólása: Az egyenjogúság nem erre vonatkozik, hanem arra, hogy ugyanúgy fizessék meg a munkánkat és ugyanúgy legyen szavazati jogunk. Azért ne keverjük a szezont a fazonnal.... Nem a félénk srácokra gondolok, mint ti, hanem egy átlagos vagy nyitottabb, huszonéves emberre. Szerintem igenis, ha bejövök valakinek, kezdeményez. (Jó nyilván megfelelõ helyen és idõben) Nekem ez a tapasztalatom. Akinek tényleg kellek, lép, pláne, ha nem vagyok elutasító. Én is így vagyok lányként. Ha nem is randira hívom, de beszélgetést kezdeményezek, megszólítom, alkalmat teremtek.
Már mindent leírtak. Azok a nõk/férfiak terjesztik ezeket, akik szerint: 1) Ez a férfi dolga. (persze baromság, rengeteg ok miatt) 2) A "nõi büszkeség" miatt leesne az aranygyûrû, ha neki kéne megtenni. Valójában csak Õ maga gyáva ehhez. Ha egy srácnak tetszik valaki és magabiztosabb, bátrabb személyiség, akinek mondjuk nincsenek önértékelési gondjai, akkor persze, oda fog menni és csapja a szelet. :) De ha a srác mondjuk introvertáltabb, esetleg az önértékelése sincs a helyzet magaslatán, esetleg bizonytalan, akkor tetszhetsz neki akármennyire, reménytelennek fogja érezni és inkább magában tartja. Ezt sokan figyelembe sem veszik és csak dobálóznak kijelentésekkel. Én az utóbbi csoportot erõsítem és egyszer, úgy fél év gyötrõdés után mégis megerõszakoltam magam, hogy kezdeményezzek egy nekem tetszõ nõnél. De rájöttem, hogy azon túl, hogy megkönnyebbülést eredményezett, igazából megkímélhettem volna magam, mert kiderült utána /nagyon hamar/, hogy nem illenénk össze és ez csalódottsággal töltött el. Azóta nem is megyek a külsõre, csak a belsõre. (persze valamennyit számít a külsõ, de nem lesz mérvadó) 23/F
Nem feltétlenül, nem mindenki mer odamenni, és ez bizony sok dolog miatt lehet, de nem miattad.Attól még tetszel nekik, csak kezdeményezni nem mernek, ilyen egyszerû.Ha neked van bátorságod hozzá, akár te is megtehetnéd a kezdõ lépést. :)
Nem tudom, miért terjednek ilyen butaságok! Ha valakinek tetszel, akkor vagy oda mer menni hozzád - vagy nem. Lehet, hogy egy életen át imádni fog - messzirõl. Tudod, a férfiak nem egyformák. Még egy dolog: egyenjogúság van. Ezért küzdöttetek: akkor most használd is ki!
Lehet, hogy csak fél, de ha tényleg bejössz neki, akkor kezdeményezni fog, csak lehet, hogy késõbb. Ne izgulj, majd minden magától menni fog. ;) (tapasztalat)

Az igaz, hogy akinél epilepsziát állapítanak meg, az a gyerek nem mehet iskolába? Ha igaz akkor miért?

Tudom milyen az epilepszia,de nem értem(ha ez igaz),hogy akkor egy epilepsziás miért nem tanulhat,járhat órákra a vele egyidõs gyerekkel?

Legjobb válasz: Alapesetben nem igaz. Ha viszont olyan állapotba kerül ogy ön- és közveszélyes, akkor lehet hogy azért.

Alapesetben nem igaz. Ha viszont olyan állapotba kerül ogy ön- és közveszélyes, akkor lehet hogy azért.
Két epilepsziás ismerõsöm van, mindketten normálisan járnak iskolába, pedig már középiskolások.:)
Én is úgy tudom, hogy mehetnek közösségbe, járnak iskolába..
Ha szedik a gyógyszereiket, akkor nincs félelmetes nagyroham. Aki ilyet már látott, az tudja, mirõl van szó.

Az igaz, hogy meglehet álmodni a jövőt? Ha meg igaz, akkor miért nem akadályozza meg?

Egyik ismerősöm ezt állítja, hogy ő mindig a jövőről álmodik és az álma valóban bekövetkezik, de én nem hiszem el. Mondta, hogy megálmodta, hogy ellopnak tőle valamit és tényleg úgy történt, miért nem tette ellene (általánosságban ) ?

Legjobb válasz: Nem igaz, mert olyan nincs, hogy "a jövõ". Te és az összes többi cselekvõ határozzátok meg, hogy mi fog történni a jövõben.

Nem igaz, mert olyan nincs, hogy "a jövõ". Te és az összes többi cselekvõ határozzátok meg, hogy mi fog történni a jövõben.
Igen. ha megálmodod, hogy reggel kakaóscsigát fogsz enni, majd reggel elmész veszel akkor hirtelen bummm és kész a chocapic.
nekem már volt olyan hogy megálmodtam elõre egy eseményt csak akkor még nem tudtam hogy a jövõbe pillantottam be. Azt álmodtam hogy egy gyerek csoporttal megyünk valahova beszélgetünk az egyik felnõtt kísérõvel lemaradunk a csoportól és míg várunk hogy a lámpa zöld legyen addig az figyeljük hogy befordulna a domboldal mögé. Fél évvel késõbb megtörtént mikor a táborral mentünk csepköbarlangot nézni
de bizony létezik ilyen csak nagyon ritka Angliában él egy ember aki nagyon sokat álmodik és le is jegyzi mindig amit álmodott nem minden valós dolog de mindig van benne valami a jövõbõl
Én megálmodtam, hogy meggyógyul a magyartanárunk, és elkésem a suliból, meg õ is. Úgy is lett. :-/
Néha én is, pl. kb. fél-háromnegyed éve azt álmodtam (tudom h hülyén hangzik) h egy nyúlnak öltözött ember forgat egy óriásnyilat egy matracbolt elõtt, ahol egy perverz fickó fogdossa egy nõ seggét.... És erre a GYakornokok c. filmben pont ugyanez van. És nem csak beképzeltem, mert emlékszem, hogy amikor ezt álmodtam utána elmeséltem egy barátnõmnek és együtt jót röhögtünk rajta

Az igaz, hogy Karácsonykor tényleg Béla hozza nekünk az ajándékot?

Legjobb válasz: Mi ez a Béla mánia mostanság? Amúgy igen, igaz. És az is igaz, hogy a vizet borrá változtatja *-*

Mi ez a Béla mánia mostanság? Amúgy igen, igaz. És az is igaz, hogy a vizet borrá változtatja *-*
Teljes mértékben igaz. Aki nem tudná hogy ki az a Béla õrangyal, annak most itt van róla egy kép: http://kepfeltoltes.hu/130825/Cloud-Angel-Heralds-New-Pope_h..
Hull a pelyhes fehér hó Jöjj el kedves Bélapó :D
Igaz, de lehet hogy csak karácsony másnapján, mert Béla elaludt a kocsmában! :DD
Igaz.
Nem, mert én hozom. Üdv mindenkinek Szent Ildikó a szomszédos galakszisról.
hadd már ezt a rohadt béla õrangyalt!!!!!!
csak mer túl sokan zavarják és minden este 'fejfájása' van - ha te vagy a férje, ez biztos zavar, de nekünk nem gáz...

Az igaz, hogy a lányok ízlésvilága a fiúk külsejét tekintve különböző, még két szép lánynak sem tetszik ugyanaz a fiú? Tényleg van olyan, hogy egy szép lánynak csúnya fiú tetszen meg külsőre vagy ez csak városi legenda?

Sajnos sosem tudtam biztosra meggyőzödni arról, hogy valaha is tetszettem volna már olyan lánynak, aki számomra vonzó, szép( direkt fogalmazok így, mert lehet másnak az a lány, aki nekem szép, nem is szép, ha értitek mire célzok), csak voltak fura jelek. Például mondok pár példát, ami megtörtént velem. Sétál egy csaj előttem az utcán a barátnőjével, aztán hátranéz rám hirtelen és rám mosolyog. Haverommal csak néztünk, hogy ez most mi volt, de egyértelmű, hogy nekem szánta, határozottan rám nézett és bájosan mosolygott az a szép lány. Aztán később suliban láttam, hogy ott is hátra fordult folyosón és engem nézett, meg a barátnője is, ha meglátott elég furá kezdett vihorászni meg mintha szólt is volna egyszer-kétszer annak a szép csajnak, amikor meglátott, vagyis nekem úgy tűnt, mintha jelzett volna neki hogy látott engem. Persze lehet csak képzelődök és túl sokat gondolok bele a dolgokba, mint, amik valójában. Egyébként volt több ilyen is, hogy csajok hátrafordultak utánam, de ennyire durva jellegű nem volt, mint amit leírtam ott még csak nem is mosolyogtak a lányok. Az is fura sztori volt, amikor egy szintén szép csaj, buszon végig engem bámult, mintha valami mágnes vonzaná a tekintetét rám, szinte csak egy-két pillantar fordult a barátnőjéhez, amikor az mondott neki valamit. Olyan is volt, hogy szintén másik csaj hátrafordult busz ülésén és engem nézett, majd visszafordult és valamit súgdolóztak meg nevetgéltek a barátnőjével. Kicsi bosszantó, hogy sosem tudom meg az igazságot, de folyton agyalok, hogy vajon miért viselkedik néhány álny olyan furán, ha meglát. A legtöbb lány észre sem vesz és ami ennél is furcsább, hogy pont olyan lányok viselkedtek ilyen feltűnően, akik nekem bejöttek, szépek vagy mások számára átlagosak voltak, de nekem tényleg bejöttek, aranyosak voltak meg szépek. Amúgy azért is kételkedem, mert volt egy elég fura sztori is. Lány tesómmal voltam buszon és észrevettem, hogy egy magas, model alkatú csaj megnézett magának egyből és gyakran nézegetett felém egész úton, míg a többi csaj meg senki más nem is nézett. Elég bizarr, ha belegondolok abba, hogy alacsonyabb vagyok attól a lánytól, ez tuti, h csak 5-10 centivel is. Esetleg, ha valakivel történt hasonló és mondjuk be is mert próbálkozni a lányoknál, elmesélhetnék, hátha megtudom az igazságot, hogy miért viselkedtek ilyen furán azok a szép lányok a környezetemben. Mivel csúnya srác vagyok nagyon összezavarnak alányok az ilyen fura viselkedésükkel, mert tisztában vagyok vele, hogy pár szép csaj, igaz ezek a tipikus könnyűvérű típusú csajok engem rondának tartanak. Mondjuk azok a lányok nem tűntek könnyűvérűnek egyébként külsőre. Persze lehet tévedek.

Legjobb válasz: Igen,nagyon eltérõ ízlésû emberek vannak,de ez fordítva is igaz Nekem olyan csajok jönnek be akiket a férfiak többsége lerondáz vagy egyáltalán nem tartják õket nagy számnak.Ez fordítva is igaz.Ízlések és pofonok De ha olyan helyzetben vagy hogy 100 csajból csak 1-nek jösz be az már nem olyan jó átlag

Igen, nagyon eltérõ ízlésû emberek vannak, de ez fordítva is igaz Nekem olyan csajok jönnek be akiket a férfiak többsége lerondáz vagy egyáltalán nem tartják õket nagy számnak.Ez fordítva is igaz.Ízlések és pofonok De ha olyan helyzetben vagy hogy 100 csajból csak 1-nek jösz be az már nem olyan jó átlag
A legjobb barátnõmmel nekünk szinte soha nem tetszett ugyanaz a fiú, így igen állíthatom, hogy nagyon eltérõ lehet két lány/nõ ízlése.
Tuti csunya vagy, vagy csak te allitod ezt magadrol?
Nem raksz egy kepet?

Az igaz, hogy valami tragédiának kell történni, hogy az ember igazán értékelni tudja az életet és ne siránkozzon mindenen?

Legjobb válasz: Nem hiszem. Tehát akivel nem történik soha semmi relatíve rossz dolog, az felszínes, siránkozó, és nem tudja igazán értékelni az életet? Ez hülyeség.

Nem hiszem. Tehát akivel nem történik soha semmi relatíve rossz dolog, az felszínes, siránkozó, és nem tudja igazán értékelni az életet? Ez hülyeség.
A kérdező hozzászólása: Ti erre mikor jöttetek rá?
Igen, akkortól kisebbnek látszanak a mindennapok problémái, így kevesebb a stressz. Idõvel elmúlhat ez a jó hatás. Aki meg azt írja, õ bezzeg nem siránkozik, az azért van, mert szerencsés és nincs oka rá. Azért ha valaki panaszkodik, azt is nézzük meg, miért. Mert nem kapott a boltban a kedvenc szalámijából, nem tud új szekrénysort venni, vagy mert pl. egyedül maradt a gyerekekkel, vagy munkanélküli és felmondják az albérletét, nincs hová menjen, kiderült, hogy rákos, nem mindegy...Sz.r helyzetben csak támogató háttérrel lehet õszintén mosolyogni. +Aki MINDENEN siránkozik, ott kell legyen egy fõ baj, ami miatt minden baj (ált. rokonok, barátok hiánya)
Nem kell, hogy pont velem vagy a közvetlen környezetemben történjenek tragédiák. Elég a tévét bekapcsolni, vagy csak egy picit olvasgatni az internetet. Talán borzalmasan hangzik, de amikor úgy érzem, hogy megõrülök olyan rossz (pimasz és eleven) a gyerek és a határait feszegeti, közben pedig pörög a fejemben, hogy ugyan hogy éljük túl a következõ hónapot, hogy legyen pelenka, ennivaló, és ne kapcsoljanak ki semmit. Ilyenkor direkt borzalmakat szoktam olvasni (fõleg gyerekbántalmazás témában és a fejlõdõ országok helyzetérõl). Persze attól nekem semmivel sem lesz jobb, hogy tudom, másoknak még sokkal rosszabb, de eléggé más megvilágításba kerül.
Én értékelem az életet anélkül, hogy bármi tragédia történt volna az életemben! Bõven elég este bekapcsolnom a híradót és látnom azt a sok szörnyûséget, ami történik. Kezdve azzal az "anyával", aki megfojtotta majd hûtõbe tette csecsemõjét, de a tárgyaláson már bûnbánóan, hisztérikusan jelent meg. Na az ilyenfajta csak akkor kezdi el becsülni az életet, ha már a sajátja is veszélyben van. Én nagyon szeretem az életet és mindent megteszek, hogy a lehetõ legjobb legyen és a legboldogabb legyek. Nem siránkozok, nem vagyok féltékeny, ha egy bnõmnek több jutott mint nekem. Értékelem azt amim van, és megküzdök azért, amim nincs!
Én akkor kezdtem el hinni Istenben, mikor mamámnak szívmûtétje volt és 20% esélyt jósoltak az orvosok, hogy sikerül. Onnantól kezdve fenntartás nélkül hiszek Istenben és a Sorsban. Meg is segített mindig, ha kértem.
Hát... ha nem is teljesen igaz, de nagyon meg tudja változtatni az ember prioritásait és a véleményét bizonyos dolgokról. Én speciel mindig is értékeltem az életet és azt gondolom elég pozitívan álltam hozzá mindenhez, de amikor a férjem 3 hónapja elhunyt (28 évesen, minden elõzmény nélkül, hirtelen szívleállása volt) az azért elég sokmindent megváltoztatott az életemben és a hozzáállásomban is....
Elég egy betegség is, ami nem tragikus, de ha elmúlik, az ember értékelni tudja azt ha egészséges és sok más apró dolgot is észrevesz, aminek örülni lehet.
Szerintem nem igaz, de az biztos, hogy egy tragédia segíteni tud a helyes értékelésben. De enélkül is örülhetsz õszintén az életnek. Már csak azért is, mert ha nem csukod be a szemed, akkor látod más emerek tragédiáit. és ezek is tanítanak.
A kérdező hozzászólása: Megkérdezhetem, hogy milyen diplomád van? (ugyanis engem is aggaszt ez a kérdés, pedig még tanulok)
Úgy volt, hogy anyukámnak 80% bizonyossággal rákja van. A megerõsítõ eredményre 4 napot kellett várni. Életem leghosszabb de egyben legsorsfordítóbb 4 napja volt. (Mellékesen, az orvos tévedett, nem rák volt)
Hosszas munkanélküliség (diplomával).
Valahol igaz, de vannak olyanok is, akik enélkül is átlátják a világot. Sok embernek átadnám néha a fájdalmam, amik történtek velem, mert borzalmas rózsaszínû ködben élnek. Nem, nem azt akarom, hogy szenvedjenek és ne legyenek boldogok, de túl, hm, naivak, ez a jó kifejezés. Akik meg a legkisebb problémára is összeomlanak, hát, õket ez sem segíteni ki, ami velem volt! 22/L

Az igaz hogy 2011-ben Kresz módosítás lesz és m kategóriás jogosítvánnyal ellehet vinni 125 ccm-es motort? Egy haverom mondta ezt, aki egy vizsgabiztostól halotta! Igaz vagy nem?

Legjobb válasz: remélem hogy nem.Egy taknyos 14 éves kölyöknek még az 50 ccm es motor sem való nem hogy egy 125 ös.De szerintem nem igaz vagyis remélem.

remélem hogy nem.Egy taknyos 14 éves kölyöknek még az 50 ccm es motor sem való nem hogy egy 125 ös.De szerintem nem igaz vagyis remélem.
Mese a javából! Egy jól informáltnak látszani akaró vizsgabiztos fecsegése. (Ha egyáltalán így hangzott el az információ...?) Semmiféle (Nemzeti Közlekedési Hatósági, szakmai, társadalmi) szervezetnél nincs ilyen elképzelés és fõleg tervezet. Mivel az "M" kategória, az nemzeti kategória, még EU-s elvárás sincs ezzel kapcsolatban...
én is hallottam amit itt irtok.. hogy B kategoriás egyén vezethesse a 125ccm-t is ... ezt asszem ugy fogják megvalositani hogy a 125ccm-et kismotor kategoriába átteszik( M ).. ami nagy hülyeség két részrõl is.. egiyk amit fentebb irtatok: nehogy má14 éves gyerekek száguldozzanak 100-110el amikor még a 4 lóerõs 50ccm-et is megvonnám tölük.. másrészt meg.. aki autót tud vezetn nem biztos hogy motort is... vagy ha igen, akkor forditsuk meg a logikát, akitud motort vezetni az tud autót is (igy logikus)... aki autóból átül motorra autós beidegzödéssel fog satufékkel megállni h ha baj van aztán jól el is csuszik, és beidegzödésbe éles kanyarokat vesz be amitõl szintén elesik megint...nem tartom igazából jó ötletnek.. egyre több a hülyeség.. jogsit 17tõl adnék akármire (M, A1, B..) annak ellenére mondom hogy 16 évesen tettem le az A1et...
nem. Isten ments, h 13, 5 éves kölykök rohangásszanak nagyobb mocikon...
Autó mellé szerintem logikus lenne a 125-ös, 12 lóerõ kb annyira megy mint autóban a 90 :) Aki autóban elég megfontolt, az érezni fogja a motort is, nem esik el. Aki nem, az autóba se való. Eddig kétszer motoroztam, mindkétszer váltós 125-össel, semmi probléma nem volt. Aki tud biciklizni és tudja hogy mechanikailag mi történik alatta, az tud motorozni is.
Nem.
Na menjetek már, komolyan... 16, 5 vok, 14 évesen letettem M-re, nem vok "tipikus" robogós, normálisan megyek. Azt ne mondja már senki, h. én a 2éves rutinommal(lehet nem sok) kevesebb vagyok, mint 1 béna szar aki még sosem ült motoron, rápattonjon 1 125-ös-re és csapassa neki 100 fölött, közveszélyes! Ez az én véleményem.
Nem értem miért szaladgálnának 14 éves hülyegyerekek 125össel B-s jogsival a zsebükben? Úgy tudom 17 éves kortól lehet B-s jogsit szerezni. Akkor mi a gond?
Norbinews 50 ccm es motorba nem nézik a KW csak az 50 ccm et h nem lépi-e átt csak 125-ös A1 joksitol nézik a KW most figyi joh sokat eszik de megyis de van az 50 kroszom az is megy 90 et és öis csak 2, 5 3 at eszik na joh azal terepen mek jobban de a kövönis naon jol megy M kategóriánaál nem nézik a KW én 16 éves vok aki szeret gyorsan menni menjen de észel mert aztis lehet észnélkül
KW nem haladja meg mert mard ugyanaz a ccm de tök mind1 h 50 ccm-es ha a kw határt átlépi.. és ha 110el megy akkor biztos h átlépi, más dologh papiron 4, 5kw-snak van feltüntetve... 14-18 évesen az embernek nincs rá szüksége hogy 120almenjen... nekem van egy125ösöm, 2 literkörül eszik egy tankkal 500-550 km-etmegyek és ez gazdaságos.. kényelmesen 90-100at megy... ennél nagyobb teljesen fölösleges nekem 17 évesként...
elõzõ iró: Norbinews Ez igy igaz én seülnék fel akármikor egy 600 ccm re és alap motor igaz 5 eszik de alap karbin van álítva h több olajat kapjon h normális kenése legyem és a KW nem haladja meg mert mard ugyanaz a ccm ez is igaz h 40 el lehet menni de ki tartja be a sebeség határokat na mind1 de a derbi is alap krossz moci 50 es és azal is meek a kocsikal de igaz én se 1 éve motorozok azért kell tapasztalat
jól ki van ez szerintem találva.. az meg h a piaggiod 110et megy, arra annyit h az biztos nem gyári és biztos h nem vezethetõ M kategoriás jogsival, mivel az 4, 5kw-ra vonatkozik ha jól emlékszem.. ha 110el megy akkor az kb 10-11kw környékén lehet... a másik dolog h 50essel mindenhol max 45elmehetsz elméletben... akárki akármit mond.. szerintem hülyeség...maximum azzal tudnék egyetérteni hogy a kresz-t ne kelljen letennie annak akinek van már vmilyen jogsija.. és akk csak a rutin és városi vezetés marad ami nem sok szerintem viszont nem árt ha van... kb 3 éve vezetek 125ös motort viszont nem ülnék fel minden gyakorlás nélkül egy 600ccm-esre...
ha már ültetek normális 50 esen azok is mennek 110km-t pl piaggio nrg mc 2 sport seris én 110 et mentem vele akkor van nekem egy derbi fds rabasa a kocsikal tartom utazóba a tempót szoval aki tud motort vezetni az tud kocsit de ez fordítva nem igaz szerintem és szerintem ez jóh ötlet pl 1 éves 50 tapasztalat után lehet 125 os vezetni
ja ez igaz. én sem adnék 14évesnek se 12LE-s motort se 30LE-set. és amit írtál h ha M kategóriába raknák át a 125ösöket akk igen kéne emelni a korhatárt h mikortól mehet rá. min 16 mint edig volt.
ok h 11kw de minden 125ös forgalmijába 11et írnak hiába van az 25 v 30LE ezzel tisztába vagyok, azt nevezik hamis papirosnak:) )) de LEGÁLISAN nem vezetheti a 30Le-s motort az A1es..és épp ez miatt lenne szar kismotornak titulálni.. 14 éves gazdag gyerek kap egy 125ccm-es motort ami még alapból is sok lenne 11kw-vel de aztán hamis papirokkal 30 Le-t kap a segge alá.... a felelõsség teljes gondolkozás még nem alakult ki.. aztán paff... h ha M kategoriába vonják a 125ccm-et akkor az M kategoriát emelni kell 16-17re min..
ok h 11kw de minden 125ös forgalmijába 11et írnak hiába van az 25 v 30LE
Milyen motorral mentél te ami 12LE? MZ? 125ös cbr? A 125 2T motorok pl RS v Mito vannak 30Le-sek is!! ezt a vitát ne kezdjük elölröl.. A1es jogsiddal nem fogsz 30 Le-s Mitot vagy RS-t vezetni.. egy A1es kategoriába tartozó motor 12Le környékén van..(A1: 11kw 125ccm.., a 30 Le meg olyan 24-26 kw környékén van asszem...) de 14 éves gyerke még 12 Le-t se vezessen... igazából 17tõl kéne minden jogsi és kész..
és hiába megfontolt meg minden ha nemtudja az alapvetõ dolgokat megcsinálni amit rutinon kell.
Milyen motorral mentél te ami 12LE? MZ? 125ös cbr? A 125 2T motorok pl RS v Mito vannak 30Le-sek is!! 14éveseknek elég bõven az 50es motor azokból is van már olyan pl 50es rs ami viszi a 90et is. Megveszik neki de másnap már pofára esik vele és összetöri mint szart. babettát azt vennék neki.
B kateg mellé mehetne, de m mellé semmiképpen sem
A B kategóriára van EU-s javaslat, sok országban lehet vele 125-öst vezetni, szerintem jó dolog. De nálunk nem valószínû hogy bevezetenék.
Nem az M kategóriát akarják kibõvíteni, hanem azt hogy a B kategóriás jogsival ne csak 50-eset lehessen vezetni hanem 125-et is.És úgy akarják hogy elötte 10 gyakorlati órát kell venni.Egyébként Európa legtöbb országában így van.amúgy totalbike on van fenn a teljes cikk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!