Találatok a következő kifejezésre: Az igaz ha nem iszunk sok (5 db)

Az igaz h ha nem iszunk sok vizet és nem eszünk sót akkor feszes lesz a testünk?

csak azért kérdezem,mert amikor sokat iszok mindig nagy lesz a hasam!és ugy utálom mert olyan mintha terhes lennék!

Legjobb válasz: Ha megiszol pár pohár vizet attól a gyomrod telítödik és az látszik ha nagyon vékony vagy. A bör feszességnek ehhez semmi köze. A feszes bör titka a megfelelö hidratáció (vízháztartás) és a vitaminegyensúly. A sok só valóban vizesítö hatással van, nem elönyös,de sót sem szabad teljesen kihagyni az étkezésböl.

Ha megiszol pár pohár vizet attól a gyomrod telítödik és az látszik ha nagyon vékony vagy. A bör feszességnek ehhez semmi köze. A feszes bör titka a megfelelö hidratáció (vízháztartás) és a vitaminegyensúly. A sok só valóban vizesítö hatással van, nem elönyös, de sót sem szabad teljesen kihagyni az étkezésböl.
Ez igy nem igaz! A sok vizre szukseg van, csak ne egyszerre idd meg, hanem elosztva; a nap folyaman tobbszor keveset. A sok viz segit a meregtelenitesben, atmossa a veseket, szukseges szinte minden testben zajlo folyamathoz. Sora is szukseg van, de ha tul sok sot eszel az megemelheti a vernyomasod, raadasul a sok so megkoti a a vizet a bor alatt. Ha keves sot eszel, akkor elvileg feszesebb lehet a borod.
A vízzel kapcsolatban: Ha nem iszol, nem lesz feszesebb a bõröd, csak aszott! A testépítõk szokták pár nappal a verseny elõtt csinálni, hogy jobban mutasson az izmuk, a rájukszáradt bõr alatt!
válasz: nézz meg egy kiszáradt embert...csodálatosan ráncos, és abszolut nem feszes a bõre, valamint az elektrolithiánytól azt sem tudja, hol van.... víz és só kell, de a só tényleg ésszel...

Igaz az, hogy ha sok csapvizet iszom, nem lehet gyerekem?

Egyik ismer?söm mondta, mivel napi 3-4 liter csapvizet is megiszom és hogy a csapvízben fogamzásgátló maradványok vannak meg egyéb káros anyagok amiket nem tudnak kisz?rni. Van olyan még aki nagyon sok csapvizet fogyasztott életében és mégis könnyen teherbe esett?

Legjobb válasz: Nem igaz.

Ez nem igaz:) Anyum egész életében a csapvizet itta, rosszul van az üdítõitaloktól és az ásványvízre azt mondja "nem költ feleslegesen" még is szült 4 gyereket.
Nem igaz.
Jaj hagyd már. Akkor senkinek sem lenne gyereke, hisz a csapvízbõl fõz mindenki (leveshez, második féléhez is kell víz, és hát nyilván csapvízbõl)
Ajánlok egy látogatást a vízmûnél, van látogatóközpontjuk.
jézusom menj már...
Ja meg sperma is van benne, szóval fürdés közben meg megtermékenyülsz tõle. Meg hullamaradványok, amitõl hullamérgezést kapsz.
-.-" no comment... mégis mitõl elnne benne "fogamzásgátló maradvány"?????!!!!!! Mond már meg légyszíves, honnan veszel ekkora baromságokat?
Aha, higgy el mindent amit olvasol, így szaporodnak az ezotéria rajongók is. Én is írhatok akármit, pl itt egy oldal, javaslom figyelmesen olvasd át: http://yikes.tolna.net/dhmo/ Borzalmas dolgokat ír, ugye? Óvakodj tõle! :D Szerintem ásványvizet, és csak ásványvizet inni kockázatosabb, fõleg mindig ugyanazt a márkát, de ez sem akadályozza meg a teherbe esésed. Egy cseppet sem. LOL ez nagyon jó. Kicsit ilyesztõ, de ha jobban belegondolsz, a sima vizrõl van benne szó.
ÁHÁ, elsõ oldalon azt mondtad "de fõzéshez felforraljuk a vizet" gondolom ezzel arra gondoltál hogy akkor az így nem számít mert a forróságtól ezek a dolgok kipusztulnak belõle. Na és akkor azt nehéz elhinni, hogy a víz tisztíttok hatékonyabb munkát végeznek mintha csak felforralod a vizet? Szóval ha szerinted a fõzéstõl nem lesz gond, akkor vedd úgy hogy az olyasmi mintha 6000fokon fõznéd a levest.
Nálunk (Slovákia) egy idoben reklámozták is a csapvizet. http://www.youtube.com/watch?v=roIU1ZD2mOI A szoveg: Tudjátok mit irigyelnek tolunk a gyerekek az egész világon? Udítot a vízvezetékbol, Mert egészséges, finom, olcsó és anyunak nem kell nehéz flakonokat cipelni a boltból. Amúgy tényleg finom, de nálunk simán lehet inni a kúti vízbol is, ami nem tisztított (a Csallókoz alatt van Európa legnagyobb édesvíztartaléka). A kérdésre válaszolva, szerintem semmi bajod nem lesz a csapvíztol, lehet babád. Viszont én is hallottam, hogy ez az emberiség kihalásának egyik potencionális oka. Mert nagyon kis mértékben, de a ezektol a hormonoktól egyre kevésbé lesz megtermékenyíto hatású a férfiak spermiuma és nem leszunk képesek szaporodni. Az is lehetséges, hogy addigra meg már nem szexbol lesz a gyerek, hanem mondjuk petricsészébol... ... úgy megnyugtattalak, gondolom...
de hát a szüleink is csapvizen nõttek fel, mert akkor még nem volt ásványvíz divatban...mégis lett gyerekük hiszen itt vagyunk, és azt kérdezzük, szabad-e csapvizet inni :D
Akkor régen, amikor még nem volt divat az ásványvíz, és mindenki csapvizet ivott, senki sem esett volna teherbe. Amúgy én is olvastam ezt, de aztán kiderítettem, hogy hálistennek a mi városunkban nem tisztított szennyvizet iszunk (az fogamzásgátló-maradvány nélkül is undorító lenne), hanem artézi vizet a földbõl.
A kérdező hozzászólása: jah értem :) fujj, nem lehet vmi guszta :S
Szóda, ásványvíz, light szörpök, light italok.Õszintén szólva, csapvizet soha.Olyan undorító nálunk, úszkál benne minden, meg olyan fehér mint a tej.
A kérdező hozzászólása: és te mit iszol ha cukorbeteg vagy? csak vizet?
Ja, értem.
A kérdező hozzászólása: nem, csak magas a vércukrom
Ezt a baromságot hol hallottad? :) Kb. 5 éves korom óta csak csapvizet iszok, napi 2-3 litert. Még élek, és gyerekem is van. Nyugodj meg. Ennyi erõvel levegõt se vegyél, mert attól meg tüdõrákos lehetsz...
De durva ha vki midig (egész életébe) csapvizet iszik. Hogy lehet meginni ezt a klóros fos sz*r vizet és ráadásul klór szagú is és meleg is sokszor még ha hidegre is van állítva a csap. És teszem hozzá, hogy lerövidíti az élettartamot ha csapvizet iszol. Rengeteg betegség elõhozója is a csapvíz.
az semmi! ha kútba nézel kancsal lesz a gyerekXD
Ha ilyen balgaságokkal foglalkozol szex helyett, akkor a válaszom: igen.
Mi is teljesen új házba költöztünk (saját magunk építettük) de nem csak a kinézete jó a víznek, hanem az íze is finom. Habár, én nem azt mondtam, hogy 100%, hogy van összefüggés a keres ház, és a panel közt, csak gondoltam elmesélem a tapasztalatomat. Egyébként, lehet neked steril vizet kéne innod :) Mikrobák mindenhol vannak, s ha nem jutnának be a szervezetedbe, akkor egy kis náthát alig bírna legyõzni az immunrendszered. Az sem jó, ha túlzásba visszük a higiéniát (nagyon igaz a mondás, hogy a jóból is megért a sok!) ..van egy ismerõsöm, aki mindentõl félti, óvja a gyerekét. Állatoktól, csapvíztõl, homoktól, kosztól..mindentõl. Nem is csodálkozunk rajta, hogy a kisgyerek állandóan betegeskedik.. :S Kikerül az anyuci által megteremtett steril környezetbõl és máris megvan a betegség.
Hát mi teljesen új (kertes) házba lakunk, most épült és mégis szar a víz (legalábbis számunkra), szóval ez nem a háztól függ. Hanem, hogy honnan jön a víz. Múltkori csapvíz elõadáson, amin voltam, kimutatták, hogy mik vannak a vízben ilyen áramos valamivel, amivel kicsapódtak, amik a csapvízbe vannak és szabad szemmel nem látható. Majdnem hánytam egyet, hogy mik vannak a vízben, amit nem látunk szabad szemmel. Olyan koszos lett a víz, hogy azt hittem homok van a pohárban, szóval ENNYIT A TISZTA, ÁTLÁTSZÓ CSAPVÍZRÕL csak szabad szemmel látod olyannak. Zöld is volt, barna is, minden színe volt annak csak nem átlátszó. Igyátok csak :) Jah és ez mindenhol ilyen.
Mikor még egyetemre jártam, és Pesten laktunk a férjemmel (2 éve) nagyon undorító volt az a víz(sárgás, fehéres, fura ízû). Így csakis ásványvizet ittunk. Persze nem mindenhol ilyen a víz... Mi panelban laktunk, fent északon, a Budai oldalon. Aztán ugye 2 éve leköltöztünk vidékre, (kertes ház) és itt tökéletes a víz. Sokszor isszuk a csapvizet, ami tökéletesen tiszta, és nagyon finom ízû. Viszont minap, hallottam egyik barátnõmtõl (aki szintén ebben a városban lakik, csak panelban) hogy náluk nagyon rossz a víz. Poshadt szaga van és fura színe. Szóval nem tudom, hogy hol az összefüggés... Más más helyrõl kaphatjuk a vizet? Esetleg a a régi panelokban a csövek rothadása is ronthatja a víz minõségét? Nem tudom... Na mindegy, ezt csak úgy leírtam :) 25/L
Félreértettetek.. nem spórolok ezen, megengedhetném magamnak, amúgy meg a csapvíz ugyanúgy pénzbe kerül. Egyszerûen felesleges kiadásnak tartom, mikor a csapból is ugyanolyan tiszta víz folyik. Én ehelyett inkább könyveket veszek, és legalább tudok helyesen írni... Kérdem én tõletek... ásványvíz pártiaktól: fõzéshez is ásványvizet használtok? Mert a fõzéssel sem tûnik ám el a sokak által írt gyógyszer maradvány hormon tartalma.
Ennyin nem sokat tudsz spórolni. Meg végülis a te egészségedtõl veszed el a pénzt, nem másétól.
Na hát ha valakinek nincs pénze egy üveg ásványvízre, hááát az elég durva. Am én citromos ásványvizet iszom, és ne hidje senki azt, hogy az ásványvíz csapvízbõl van mert ez nem igaz, köze sincs hozzá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! nálunk is jó a csapvíz
Látod.. így lehet meginni! Te költsd a pénzed drága ásványvizekre, ami lehet hogy ugyanúgy nem jó, én inkább elköltöm másra. Amúgy meg apukám 64 éves, és õ is világ életében csapvizet ivott, nagyszüleim 70 és 80 évig éltek. Biztos az õ életüket is lerövidítette. Lehet 100 évig is éltek volna, ha ásványvizet isznak, ugye? Nálad lehet hogy meleg sz..r a csapvíz, nálunk teljesen jó. Ízlések és pofonok.
Cukorbeteg vagy?Én igen.
A kérdező hozzászólása: üdítõket nem ihatok, tele vannak cukorral és csak a csapvizet szeretem
Üdítõkre, meg ilyen ice teákra gondolok, nem tudom hogy csapvízbõl készülnek e, csak gondolom, hogy igen, nem hiszem hogy ásványvízbõl csinálják.
Persze, hogy van benne. Ahogy aszpirin is, és mégis fáj a fejem. Meg C vitamin, mégis kell enni/szedni C vitamint. Egyetlen gyerek sem születne, ha lenne valami hatása.
Jézus...attól, hogy felforralod még nem megy belõle ki semmi. Nem rég voltam elõadáson (csapvizet mutatták be) és ott mondták, hogy elég egészségtelen és az sem segít ha felforraljuk, nem megy ki belõle semmi.
A kérdező hozzászólása: és ha napi 10 litert innék akkor is lehetne gyerekem?
Hát ha igaz lenne, akkor nekem nem lenne 3 gyerekem. Én csakis csapvizet iszom, és sokszor napi 4 liter is.. Ha nem védekeztem volna, és elhittem volna ezt az ökörséget, rengeteg gyerekem lenne..Mondjuk minden évben szültem volna egyet-kettõt(ha ikrek) Nem kell minden hülyeséget elhinni ám..
két gyerekem van, a férjemnek csak erõsebben kellett rámnéznie és terhes maradtam... csapvizen nõttem fel, és ma sem ásványvíz folyik a csapból...
Ilyet már én is hallottam... Onnan veszik ezt a dolgot, hogy a csapvízbõl nem tudják kiszûrni a gyógyszereket, szteroidokat, meg ilyen dolgokat. De szerintem ha annyira veszélyes lenne, akkor nem engednék hogy igyanak belõle az emberek.
A kérdező hozzászólása: van benne fogamzásgátló maradvány!!! egy orvos is írta még régebben
A kérdező hozzászólása: juj dejó! köszi utolsó! :)
A kérdező hozzászólása: de leveshez felforraljuk a vizet
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek! :) most kicsit megnyugodtam
Ha napi 10 litert innál, akkor kórházba kerülnél. Nem a víz minõsége, hanem a mennyisége miatt.
Figyelj, ott indul a dolog, hogy ha tablettát szedsz és leállsz róla, akkor is lehet gyereked, pedig az sokkal nagyobb dózis. Ha majd teherbe akarsz esni, akkor egy-két hónappal elõtte igyál ásványvizet, hogy megnyugtasd magad. Jajj...
A kérdező hozzászólása: szódát nem szeretem milyen csapvízbõl készült italokra gondolsz?
Kérdezõ!Szódával, csapvízbõl készült italokkal mi van?
00:21 xD nem a mentolos cigi okozza azt, hanem maga a cigi :D:D Mellesleg nem budapesti vagyok, tehát én biztos nem azt a vizet iszom, de az ilyen mende-mondákat nem kell elhinni, nem véletlen találták ki õket, igyad csak az ásványvizet, de ugyanaz a víz
A kérdező hozzászólása: 81%-os igen, én is ezt hallottam! amúgy köszi az eddigi válaszokat!
Attól, hogy forralod a hormon még sztem nem tûnik el belõle. A fogamzásgátló pedig ilyen formában nincs benne a csapvízben. A gyógyszert szedõ nõk pisijében benne vannak ezek a hormonok, s a hormonokat nem tudják kiszûrni a vízbõl. Így azok belekerülnek az ivóvízbe. Viszont olyan csekély koncentrációban, hogy akár betegre ihatnád magad belõle, az ég világon semmi bajon nem lenne tõle... Szóval, idd csak a csapvizet! :)
Uramisten...Azt már hallottam nagyon régen is, a 80-as években kezdték el terjeszteni, hogy a mentolos cigi meddõséget okoz férfiaknál, és nõknél is, dehogy a csapvíz???? Van egy ismerõsünk, világéletében napszámba járt, rengeteg csapvizet ivott, hordta a földekre kannákba.Napi 6-7 litert legyûrt nyáron a nagy melegben, de télen is a 3-4 litert.Hat gyereke született, már attól terhes lett, ha a férje ránézett..Végül elköttette már magát.
-.-" no comment... mégis mitõl elnne benne "fogamzásgátló maradvány"?????!!!!!! Mond már meg légyszíves, honnan veszel ekkora baromságokat? Onnan veszi, hogy pl Budapesten a Dunából iszunk (állítólag) és ugye a Dunába engedik bele a szennyvizet (állítólag) és bár rengeteg féle tisztításon/szûrésen megy keresztül, de bizonyos kis mennyiségben más emberek pisije jön a csapból. Hát innen veszi. De amúgy ez is lehet, hogy csak egy mendemonda, lövésem sincs hogy honnan kapjuk a vizet...
Ki iszik 10 litert? lol. Amúgy nagy tévhit, hogy a csapvíz egészséges, ha vki azért inná. A létezõ legegészségtelenebb a szervezetre.
Aha, higgy el mindent amit olvasol, így szaporodnak az ezotéria rajongók is. Én is írhatok akármit, pl itt egy oldal, javaslom figyelmesen olvasd át: http://yikes.tolna.net/dhmo/ Borzalmas dolgokat ír, ugye? Óvakodj tõle! :D Szerintem ásványvizet, és csak ásványvizet inni kockázatosabb, fõleg mindig ugyanazt a márkát, de ez sem akadályozza meg a teherbe esésed. Egy cseppet sem.
A kérdező hozzászólása: De biztos?? Viszont az biztos hogy van benne fogamzásgátló maradvány!
És te még panaszkodsz, hogy téged egy-egy részeges estén nem ver félholtra a faterod?
A kérdező hozzászólása: Most ebben mi a panaszkodás? Éppen arra lennék kiváncsi, hogy van e így még valaki. Mert általában a faterok vadbarmok bebaszva.
attól függ, hogy mit iszik...

Igaz az hogy a Hubertus ( a sok gyógynövénytöl vagy miktől ) egészséges is tud lenni ha nem rendszeresen iszod hanem megfelelö idöközönként?

Legjobb válasz: Meg vagyok gyõzõdve róla, hogy igen. Legalábbis gyomorpanaszokra mindenképp. De persze az új trend szerint alkohol tartalmú italoknak nem szabad semmiféle jótékony hatást tulajdonítani...Bezzeg a morfiumnak igen...Ez van ilyen világban élünk .

Meg vagyok gyõzõdve róla, hogy igen. Legalábbis gyomorpanaszokra mindenképp. De persze az új trend szerint alkohol tartalmú italoknak nem szabad semmiféle jótékony hatást tulajdonítani...Bezzeg a morfiumnak igen...Ez van ilyen világban élünk .
A kérdező hozzászólása: Értem. köszi :)
Igen, az alkhohol kis mennyiségben (még rendszeresen fogyasztva is) egészséges, az absztinensek pl. hamarabb butulnak el, lesznek izületi betegek, stb. mint a mérsékelt alkoholfogyasztók, akiknek egyébként semmi baja az alkoholtól. A hubertus gyógynövénytartalma viszont ilyen szempontból elhanyagolható, mert attól, hogy egy likõrt gyógynövényekkel ízesítenek, még nem lesz gyógykészítmény. A kereskedelmi likõröket élvezeti cikknek találták ki, a többi csak reklámszöveg. Ennyi erõvel inkább igyál valami rendeset és fõzzél mellé gyógynövényteákat... persze ha neked a hubi ízlik, akkor heti néhány pohár abból sem gáz.
Határozottan butaság. Nem tudom, kitõl hallottad, de köze nincs az egészhez.
A kérdező hozzászólása: Én nekem nincs bajom a cukorral, csak gyorsabb nélküle meginni.De akkor nem káros magában a kávé.De valóban ha hidegen iszom rákot okozhat?Errõl nem tudtam.
ilyet én sem hallottam. a cukor ellenesek cukor nélkül ajánlják, a tejjel lehet higítani, ízesíteni, de van aki szerint a tej is ront valamit rajta; már pontosan nem tudom
Elsõ vagyok, és barista, és cukorellenes, de semmiképpen nem ilyen okokból, és azért is nem írtam a cukor ellen, mert a cukrot csak igazán jó kávékból lehet kihagyni, mert az nincs szétégetve, annak igazi finom zamata van, gyakorlatilag nem kerserû, plusz a jól habosított tej habosítás során sokkal intenzívebben kihozza a tejcukor ízét, édesedik. Hát ennyi. Mindenesetre ne félj a cukortól, ilyen értelemben legalábbis ne. A kávé egyetlen fixen káros hatása: kihûlés során olyan kémiai folyamatok játszódnak, amik rákkeltõk... szóval illendõ meginni melegen.
Ugyanakkor nem vagyok orvos, szóval lövésem sincs, mennyit kell innod, hoyg rákot okozzon. Ez azt hiszem, nem barista hatókör, inkább orvosi, de azok meg nem kell, hogy értsenek a kávéhoz. Szóval kérdezz meg egy orvos-baristát :DDD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!