Találatok a következő kifejezésre: Az igaz ha már a végefelé (2 db)

Az igaz hogy ha már a végefelé vagy a terhességnek (pl.: 33. hét) hanyatt nem jó feküdni mert árt a baba vérkeringésének?

Legjobb válasz: Én úgy hallottam ha már nagya pocakod már akkor sem egészséges mert a méh nyomja a köldökzsinort és az lelassítja a baba vérkeringését és nehezebben kap levegõt is.

Én úgy hallottam ha már nagya pocakod már akkor sem egészséges mert a méh nyomja a köldökzsinort és az lelassítja a baba vérkeringését és nehezebben kap levegõt is.
Sajnos igazán jó választ én sem tudok, csak annyit, hogy állítólag azért nem jó, mert háton fekve nyomja a nagy ereket benned, amitõl neked is leeshet a vérnyomásod rendesen, ami pedig a babócára is kihat. Szóval nem tudom pontosan a választ, de én pl. mindig oldalt fekszem, héha háton is, de azt csak rövid idõre. Jó babavárást!
Én is úgy olvastam, hogy a háton fekvéssel a méh az aortára nehezedik, ami a baba oxigén ellátását veszélyeztetheti. Kb. félóra hátonfekvés nem árt, de én öt percig sem bírok már... 35 hetes kismama
Nekem azt mondták, nem a babának árt, hanem nekem, mert a már nagy magzat a hasi ütõeret elnyomja. A baba ne félj, szól, ha neki nem tetszik! Az enyém az oldalamat is kirúgja, ha a hátamra merészelek feküdni!:-) Valószínûleg az a gondja, hogy ebben a helyzetben kisebb helye van.
Egyetérteni tudok, én is azt olvastam, hogy a 30 hét után ne feküdjünk hanyatt, mert elnyomja a hasi aortát, és a baba nem kap vért és oxigént. De jelez õ, ha nem tetszik neki valami:-) Én mondjuk sosem voltam hanyatt fekvõs, de ha pl úgy nézek tévét, szétrugja az oldalam.) Tehát én is oldalt fekszem, sõt még néha hason is tudok.-) 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat.

Az tényleg igaz ha valaki sokat ül egy helyben akkor kinyilik a méhszája? Mivel a baba nyomja lefelé magát! Ugy értem hogy ez már végefelé inkább!

Legjobb válasz: Nem igaz, nem nyílik ki az üléstõl a méhszáj. Ettõl függetlenül nem jó sokat ülni, fontos a jó vérkeringés, ehhez pedig nem jó ülni sokat. Mozogj minél többet, persze nem kell túlzásba vinni azt sem. Csak a jólesõ mértékig.

Nem igaz, nem nyílik ki az üléstõl a méhszáj. Ettõl függetlenül nem jó sokat ülni, fontos a jó vérkeringés, ehhez pedig nem jó ülni sokat. Mozogj minél többet, persze nem kell túlzásba vinni azt sem. Csak a jólesõ mértékig.
szerinem sem igaz, mert én ülõmunkát végeztem a 8. hónapig, aztán pedig otthon táppénzen rengeteget ültem, de csak a 40. hét elején nyílt 1 ujjnyira a méhszáj - az sem az üléstõl, hanem mert már itt volt az ideje :) 40+3 napra szültem
szia! Csatlakoznék az elõttem szólókhoz. Attól , hogy ülsz , magában nem fog még kinyílni a méhszájad.Ami ilyenkor "veszélyes" lehet az a sok séta , rohanás, meleg ülõfürdõ, izgága szex:) 1 kismami
Én is csatlakozok :) 35.hétig dolgoztam irodában, azután meg itthon ültem. Nem nyílt ki a méhszájam, az utolsó pillanatig zárt volt. 39+3-ra szültem. Üdv


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!