Találatok a következő kifejezésre: Az igaz a kislány babák (6 db)

Az igaz hogy a kislány babák előbb tanulnak meg sok mindent mint a fiúk?

már ugyértem hogy el?bb tanulnak meg beszélni járni meg ilyesmi!!!

Legjobb válasz: Nem saját tapasztalat, de most készítettem egy családnál anamnézist, ahol egy kislány és egy kisfiú van. Abból az derült ki, hogy a lány mindent elõbb tanult meg. De ez az egy példa még nem jelent semmit...

Nem saját tapasztalat, de most készítettem egy családnál anamnézist, ahol egy kislány és egy kisfiú van. Abból az derült ki, hogy a lány mindent elõbb tanult meg. De ez az egy példa még nem jelent semmit...
Valószínûleg ebben oka az agyunkban lehet.A nõk agya kisebb, mint a férfiaké, de míg a férfiak csak az egyik agyféltekét használják, addig a nõk mind a kettõt.
Nem tudom mi igazság van benne. Nekem két fiam van. Mind a ketten 9 hónapos korukban indultak el.A nagyobbik 1 évesen elég sok szót mondott, a kicsi most egy éves õ még nem beszél. Viszont a szomszéd kislány 15 hónapos volt, hogy elindult és beszélni is ott körül kezdett el. SZerintem ez teljesen változó.
Állítólag igaz. Nekem anyukám mesélte, hogy én már 9 hónaposan elkezdtem beszélni, öcsém csak egy éves kora után. Meg öcsém sokáig nem is állt fel, meg általában a bilit is késõbb kezdik el a fiúk használni. Nekem fiam van, de rajta azt vettem észre, hogy hasra fordulni 4 hónapos kora óta tud, pedig azt mondták, hogy csak hat hónaposan fogja. Hát azért ez nagyon gyerek-függõ.
Nálunk is igaz! Átlagban ;) Nagyobbik lányom 1 évesen már szavakat mondott, járni viszont 15 hónaposan tanult meg. Fiam 2 évesen még nem beszélt, picit hamarabb indult el, 13 hónaposan. Legkisebbik lányom egyszerre tanult emg felállni és mászni, még nincs 11 hónapos, de kapaszkodva egyedül oldalazva jár, és már mondja hogy pápá, baba, hinta. Szerintem ez is, mint minden hasonló megfigyelés, nagy átlagban bizonyulhat igaznak.
Szia! Nálunk pont fordítva volt, a fiam sokkal elõbb csinált mindent mint a lányom.Egyet kivéve, a beszéd, az ment a lányomnak is nagyon korán:) )) De nem kell ezzel túl sokat foglalkozni, minden gyerek a maga ütemében fejlõdik.Elõbb utóbb mind tudja ugyanazt, ha egészséges.Ne hasonlítgasd a gyereked össze másokéval, semmi érteleme.
Szia! A családunkba van egy ikerpár, egyik kisfiú, a másik kislány. Már félévesek, a kislány viszont többet tud már mint a kissrác, a kislány hamarabb is kezdett mosolyogni mint a fiú. A kislány stabilan ül már a fiú még nem, de már megfordult többször. A kislánynak már kibújt két foga, a kisfiú még fogatlan, ebbõl is látszik hogy a lányok másabbak mint a fiúk. Sztem ez a kérdés igaz!
Szerintem ez egyedileg azért változik. Azt mondták sokan nekem, hogy a lányok hamar beszélnek a fiúk hamar mozognak. Na ez nálunk megfordult. A lányom minden mozgásformát korán csinált, már egyedül járt 10-11 hónaposan. Viszont már lassan 3éves lesz és nem beszél(megyünk is lassan vele szakemberhez) A fiam mondjuk még csak 6hónapos, de eddig csak egyszer fordult meg és nem is izgatja hogy mozogni kéne, kicsit lusti. A kérdésedet sokan igaznak tartják, de vannak kivételek bõven.

Igaz lehet az, hogy a többedik terhességeknél a babák nagyobb súllyal születnek? És van különbség a kislány és kisfiú babák súlya között? Esetleg a lány vagy a fiú babák érkeznek hamarabb?

Lányom a 40+3héten született túlhordtam, és 3800g és 53cm volt. Talán a második baba nagyobb lesz?

Legjobb válasz: Nincs ilyen törvényszerûség. És nemtõl független, hogy ki hány kilóval születik. Egy ilyen "megfigyelést" tudok: az elsõ terhességnél sokkal gyakoribb a túlhordás, mint a többediknél, de csak gyakoribb. Nem jelenti azt, hogy mindenki túlhordja, ahogy azt se, hogy mindenképpen hamarabb kerül sor a többedik terhességnél a szülésre.

Nincs ilyen törvényszerûség. És nemtõl független, hogy ki hány kilóval születik. Egy ilyen "megfigyelést" tudok: az elsõ terhességnél sokkal gyakoribb a túlhordás, mint a többediknél, de csak gyakoribb. Nem jelenti azt, hogy mindenki túlhordja, ahogy azt se, hogy mindenképpen hamarabb kerül sor a többedik terhességnél a szülésre.
lányom 38 hétre 52cm 3650-nel, 39 hétre fiu 53 cm és 3450-el lett,
Nos, én cáfolnám. 3 lányom van. A legidõsebb 3570g és 50cm, a középsõ 3310g és 54cm, a legkisebb 3140 és 52cm volt születésekor, és mindhármat túlhordtam. Szerintem nem lehet általánosítani sem méret, sem idõ tekintetében.
1.baba:40 hét+5 nap, kisfiú 3600 g és 53 cm 2.baba:40 hét+1 nap, kislány 3240 g és 54 cm 3.baba:40 hét+2 nap, kisfiú 4100 g és 58 cm(indított szülés volt)
Nálam egyre nagyobbak lettek: 1. fiú 3220g 48 cm-36+6 napra 2. fiú 3860 g 51 cm 39+5 napra 3. fiú 3970 g 51 cm 39+5 napra 4. kislány 4010 g 50 cm 40+2 napra

19 hetes uh-on kétszeri megnézés után is azt mondta az orvosom hogy kislánynak mondja a babát, de csak 60%-ra meri biztosra mondani. Ilyenkor már mennyire biztos? Ennyi idős terhesen már el lehet hinni? Ha kétszer is látta akkor igaza lehet?

Megnézte és utána ismét meg uh-ozott hogy én is lássam,és azt mondta hogy szerinte kislány.Volt akinél ennyi id?sen kislányt mondtak és mégis kisfiú lett bel?le?

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, mert a következõ eset ritka. Általában azért eltalálják, de akadnak tévedések. A szomszédomnak 37 hetes koráig mindig azt mondták, hogy kislány. Aztán elment 4D-re, s kiderült, fiú. Kíváncsiak vagyunk végül mi lesz. Már elvileg 4 napja meg kellett volna szülnie. Amúgy a lányt állítólag könnyebb félrenézni, ezért szoktak általában óvatosan beszélni a nemérõl. 23 hetes km

Nem akarlak elkeseríteni, mert a következõ eset ritka. Általában azért eltalálják, de akadnak tévedések. A szomszédomnak 37 hetes koráig mindig azt mondták, hogy kislány. Aztán elment 4D-re, s kiderült, fiú. Kíváncsiak vagyunk végül mi lesz. Már elvileg 4 napja meg kellett volna szülnie. Amúgy a lányt állítólag könnyebb félrenézni, ezért szoktak általában óvatosan beszélni a nemérõl. 23 hetes km
Vannak "szégyenlõs" babák, akik úgy helyezkednek a vizsgálat során, hogy a doki nem látja a lényeget. Gondolom nálad sem látta, csak néhány pillanatra, ami alapján lánynak tûnt. Nem látta biztosan és egyértelmûen, azért mondott 60 %-ot csak.
Az orvos akkor tudja megmondani a baba nemét, ha ugy fekszik, hogy a nemiszervei vannak a képernyö felé - ha elfordul, akkor nem lát semmit. Biztosan a fiukat lehet általában megmondani, mert a herék már korán látszanak, a kislányoknál nincs ilyen egyértelmü részlet, csak tapasztalat alapján tud az orvos beszélni.
nekem 90% lányt mondott a doki, a 19 héten, aztán a 4 héten. A 35 héten, amikor már szinte mindent megvettünk fiút látott. Kisfiunk született! És tele voltunk habos - babos rózsaszínû rucikkal... De fordított esetrõl is tudok, kisfiút vártak, és kislány született, a kisfiammal egy napon. Még neve is csak másnapra lett ... Szóval minden lehetséges. a lényeg: nem szabad beleélni magad amig meg nem születik a baba, és legyen a tarsolyban fiú és lány név is.
utolsó vok - elirtam "24" héten is
Szia! Nekem egészen a 25 hétig kislányom volt. Aztán hirtelen megkukacosodtunk, de teljesen egyértelmûen. :) Két alkalommal is azt mondta a doki, hogy kislány és így lettünk végül kisfiúk. Szerintem ne éld bele magad, mert csalódni fogsz. Várd meg a következõ uh-t vagy menjetek el 4D-re. Jó babavárást! 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM.VAN KISFIÚ ÉS KISLÁNY NEVÜNK IS.ELÉG JÓL BE TUDTUNK NÉZNI A LÁBA KÖZÉ ÉS MONDTA AZ ORVOS HOGY NEM LÁT KÖZTE SEMMIT.ÉS 2SZER IS MEGNÉZTE EZÉRT GONDOLOM HOGY TATLÁN ELTALÁLTA.
Szia. Egyet értek, a doki akkor tudja megmondani hogy milyen nemû ha a baba úgy fekszik és mutatja magát. Nekünk is mondták a 12. héten (4D), a 18. héten(4D) és a 22. héten hogy kislány, de mindíg a popóját mutatta, így szerencsénk volt. Elõfordul hogy nem látják biztosan így tévedhetnek is így még ne éld bele magad, de ha a következõ uh-n is kislányt mondanak akkor valószínû hogy az. Boldog pocakosodást!


Valóban kövér a babám? Tanácsadáson megjegyezte egy anyuka, hogy jaj de kövér baba! Nagyon rosszul esett, mert szerintem nem az.51cm, 3610gr születtünk. Most 8 hós 71 cm, 9200 gr, egy igazán örökmozgó kislány.

Legjobb válasz: Jajj, ne foglalkozz ilyen ostoba, tudálékos minden lében kanál anyukákkal, egyáltalán nem kövér a gyereked, a korához képest sztem teljesen normális a súlya. vszeg az õ gyereke piszkafa, és lehet, hogy így próbálta leküzdeni a frusztráltságát emiatt. nyugi!

Jajj, ne foglalkozz ilyen ostoba, tudálékos minden lében kanál anyukákkal, egyáltalán nem kövér a gyereked, a korához képest sztem teljesen normális a súlya. vszeg az õ gyereke piszkafa, és lehet, hogy így próbálta leküzdeni a frusztráltságát emiatt. nyugi!
Az ilyen anyukának, aki ilyet mond, valószínûleg elõbb jár a szája, mint az esze:-)Az én kislányom 5 hónaposan 8700 gr. Képzeld el, ha azért kellene aggódnunk, hogy nem eszik eleget a babánk! Én sosem sajnálom magam , hogy már megint szoptatnom kell, akkor eszik, amikor akar. Gyönyörûnek látom, nem kövérnek! Szerintem a Tiéd is ennivaló, csodaszép apróság!
Mekkora bunkó!!! Hogy mondhat ilyet?
Az én fiam 7 hónaposan volt 8900 gramm. egyáltalán nem kövér, izmos baba. Azt mondják rá a népek, hogy van benne cucc. a Tiéd sem kövér, az tuti!!!
Abszolult egyetértek.Inkább legyen kicsit husosabb, mint kicsi véznaság.Erõs baba és ez a lényeg:) Amugy ugyis le fogja mozogni. üdv
Ne izgulj nem az. Mi 5 hónaposak vagyunk: 3000 grammal, 54 cm-rel születtünk, most pedig 8100 grammosak, 68 cm-esek vagyunk. Nem kövérek, csak izmosak, hurkásak. De nem az a "zabálnivaló" kisbaba, akin van mit fogni?!
Hát tényleg ne foglalkozz ilyen rosszmájú emberekkel!Egyáltalán nem kövér a babád!
Ne aggódj, egyidõsök vagyunk (8 hó), a kisfiam 10200 és 10490 gramm közt van (jóllakottságtól függõen :-))). Egyáltalán nem kövér baba, csak nagyon erõs, izmos. Örülj neki, hogy jó egészségnek örvend és jóltáplált. Nagyon sok anyuka küzd azzal, hogy nem eszik a gyereke.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors megnyugtató válaszokat!
Ezt már én is megkaptam 9h és 11.50kg.76cm .De engem nem izgat majd lefogy ha elindul.Ne törödj vele, vannak sajnos ilyen jó indulatú anyukák, ez kb.olyan amikor azt mondják "jééé a tied még nem fordul, ül, mászik, stb."
Én inkább azt mondanám, hogy szép nagy baba! Sosem kövéreznék le egy kisbabát. Nekem pedig mindkét gyerekem vékonyka, a lányom 1 évesen volt 9 kiló. A kisfiam most 12 hónapos, majd 2 hét múlva megyünk méretni, és csak reménykedem hogy lesz 9 kiló. Õk ilyen fajták, de ettõl még nem kövérezem le más gyerekét. Szerintem az nagy bunkóság! Ne törõdj vele!

Utazo agyat szeretnenk venni a kislanyunknak mert kulfoldrol azt konnyen haza tudjuk vinni. A merete:60*120 abba 60*120 agynemu kell igaz? Ti mit vettetek a babanak a kisagyba?

Sehol sem talalok ilyen meretu agynemut csak kissebet vagy nagyobbat.

Legjobb válasz: A martacunk is 60*120 a kisagyba.

A kérdező hozzászólása: A martacunk is 60*120 a kisagyba.
Talán egyszerûbb lenne varratni.Pl.ezen az oldalon is szokta magát hirdetni egy készítõ http://www.szopiparna.hu.
Sztem nem kell akkor mint az ágy mérete. Miért akarnád lefedni az egész matrcot?

32 km vagyok aki kislányt vár igaz az, hogy ott van az a barna csik a hason és az, ahogy felér a mellhez akkor kell jönnie a babának?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez ugyanolyan néphiedelem, mint a csúcsos has = fiú gyermek. Nekem kislányom van, soha nem volt semmilyen csíkom, a 38. héten szültem. Most nem tudom, ki van bennem, most sincs semmilyen csík. Üdv: 32 hetes

Szia! Szerintem ez ugyanolyan néphiedelem, mint a csúcsos has = fiú gyermek. Nekem kislányom van, soha nem volt semmilyen csíkom, a 38. héten szültem. Most nem tudom, ki van bennem, most sincs semmilyen csík. Üdv: 32 hetes
Ez egy nagy zagyvaság! A barna csík neve:linea nigra és nem is mindnekinél jön elõ, inkább a sötétebb bõrû nõkre jellemzõ. Én kislányt várok a bõröm elég világos, és nagyon halovány csíkom van a köldökig.
Az a barna csík: linea negra a neve (azt hiszem), nekem is ott van. Kisfiú lesz!! Nem a nem tõl függ, hogy van-e vagy nincs. Arról viszont nem hallottam, hogy ha felér a mellig akkor jön a baba. Jó lenne, mert nekem már felér odáig, csak halványabb, mint alatta. A méhszájam már teljesen nyitva van, úgyhogy bármikor jöhet. Majd figyelem a csíkomat, hogy sötétül-e fent is. 38+5 kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm tudtam , hogy ez megint vmi zagyvaság.Boldog babavárást.
34 hetes terhes vagyok kislányom lesz semmi csíkom nincs. A fiammal az utolsó 3 hétben jött elõ ez a csík és végig a köldököm felett is volt. Szülés után egy két héttel eltünt és nem is jött újra...
Szia, én 34 hetes vagyok, kisfiút várok, és már a mellemig ér a csík. Anno a kislányomnál csak a köldökömig ért. Szerintem nincs semmi jelenteni valója.
Szia! Nekem már 20hetesen a mellemig ért a csík, de mondok még jobbat, mindkét mellemen a bimbóudvarból lefele is kialakult egy-egy barna vonal... Kisfiú lesz. 37hetes pocis
Szia.Nekem a fiamnál nem volt semilyen csíkom, most kislányt várok és van.De én ugy hallottam hogy ha fiú akkor csa ka köldökig ér a csik, ha lány akkor köldök fölé.Nekem jóval köldök felett van, de errõl még nem hallottam hogy ha a mellig felér akkor jön a bébi. 34 hetes kismama
36 hetes vagyok, kislányt várok és egyáltalán nincs ez a barna csíkom. Ez csak egy néphiedelem, egy babona, semmi alapja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!