Találatok a következő kifejezésre: Az igaz a kislány (44 db)

Két éves kislányom nagyon undok az apjával! A férjem sem igazán könnyű eset. Másnak is volt ilyen? Mit tett, hogy rendeződjön a helyzet?

Eddig is elég "anyás" volt, de most folyton ki akarja közösíteni az apját, aki szerintem nem éppen megfelel?en reagál. Hozzáteszem, hogy én se tudom, hogy mit tennék a helyében, de azt igen, hogy mit nem mondanék sose. Úgy sajnálom a férjemet, nekem is nagyon rosszul esik ez az egész. Próbálom a férjemet is békíteni, meg a lányomnak elmagyarázni, hogy nagyon csúnya ez a viselkedés, és emiatt az apja nagyon szomorú. Meg én is. Mit tehetnék még? A férjem amúgy nagyon sokat dolgozik, sokat vagyunk kettesben a gyerekkel. Most meg egy hete "össze vagyunk zárva", mert együtt elutaztunk. Kettejük között állok. Szeretem ?ket, de haragszom is rájuk most nagyon! Köszi!

Legjobb válasz: Elhiszem, hogy férjednek és neked is nagyon rosszul esik ez, de azért itt az apukának kellene inkább engednie, mint a kétéves kislánynak. Írod, hogy férjed nem a legjobban kezeli a helyzetet - gondolom ingerült a kislánnyal, barátságtalanul szól hozzá néha. Ezt a kislány érzi, és valószínûleg ezért is nem akar békülni. Apukának meg kellene erõltetnie magát kicsit: szóljon hozzá kedvesen, játsszon vele, simogassa, ölelje, puszilja, akkor is, ha a kislány eleinte undok vele. Ha látja, hogy az apja szeretettel válaszol, talán õ is hajlandó kicsit nyitni feléje.

Elhiszem, hogy férjednek és neked is nagyon rosszul esik ez, de azért itt az apukának kellene inkább engednie, mint a kétéves kislánynak. Írod, hogy férjed nem a legjobban kezeli a helyzetet - gondolom ingerült a kislánnyal, barátságtalanul szól hozzá néha. Ezt a kislány érzi, és valószínûleg ezért is nem akar békülni. Apukának meg kellene erõltetnie magát kicsit: szóljon hozzá kedvesen, játsszon vele, simogassa, ölelje, puszilja, akkor is, ha a kislány eleinte undok vele. Ha látja, hogy az apja szeretettel válaszol, talán õ is hajlandó kicsit nyitni feléje.
Õszintén, mitõl is lenne kedves az apjával? Szinte sosincs vele, gondolom, a sok meló után sem viszi túlzásba a férjed a gyerekkel való foglalkozást, tulajdonképpen idegenek egymásnak. Egy kétévesnek a "vér szava" semmit nem jelent. Most meg persze, hogy undok, hiszen a Ti kettõsötökbe most befurakodott harmadiknak az apja, akiben õ nem a szeretõ, törõdõ szülõt látja, ismeri, hanem egy idegent. Ezen sajnos nem lehet varázsütésre változtatni, az apjának kellene vele többet törõdnie (év közben is), a saját sértõdöttségét félretéve, közös programok, játékok, hogy belopja magát a lánya szívébe. Nehogymár egy 2 éves gyereknek kelljen körbeudvarolnia egy felnõtt embert...
Teljesen egyetértek az elsõ hozzászólóval.
3, 5 éves a fiam és õ is undok az apjával. Ha hárman vagyunk és kér valamit, az apja vinné neki és azt mondja "hagyjál, nem tõled kértem", van, hogy beszélgetünk apa válaszol "nem hozzád szóltam, hanem anyához", "veled nem beszélek, nem vagy a barátom".... és hasonló nyalánkságokat mond az apjának. Mi járunk nevelési tanácsadóhoz más okból, és õ azt mondta ez természetes ebben a korban, kb 5 éves korig tart ez az anyaimádat, anyai szeretet kisajátítása stb... Egyébként ha kettesben van az apjával, akkor nem ilyen, csak ha én is itthon vagyok. Apuka próbálja meg türelmesen kezelni, el fog múlni ez az állapot, hagyd õket néha kettesben, szaladj le a boltba, addig apa próbálkozzon a kislánynál.
Szia, nálunk is ez volt a helyzet. nem olvastam végig a válaszokat, így csak a magam tapasztalatát írom le. A férjem ugyanígy rosszul fogadta kiközösítést. Elõször is, kértem olvassa utána a neten, hogy ez teljesen normális egy 2 -3 éves gyermeknél. De aztán jól letoltam a férjemet, hogy mégis mit vár egy kisgyerektõl ha sose játszik vele!!!??? ugyhogy munka után nem volt többet tv elõtt döglés hanem közös programok 3-asban és játék este 8-ig. pár nap alatt rendezódött a helyzet, sõt a közös nyaralások igazán pompásak voltak ebbõl a szempontból. természetesen van visszaesés, fõleg amikor üzleti útra megy a férjem, akkor a lányom vérig van sértve, hogy hol volt... mindig mindent el kell nekik magyarázni, ha értik ha nem, mert egyszer majd megérti tényleg a lányod. olyan jól haladunk, hogy ma együtt fürcsiztek én meg elrontottam a nagy mókát nekik a hajmosással, ugyhogy most én vagyok a csúnya anyu. a kislányodra ne haragudj, bár én is estem eleinte ebbe a hibába, itt a férjednek kell felnõttként és okosan viselkedni. tessék több programot csinálni a kislányodnak és a férjednek. nyaraláskor pl a férjem feladata úszni menni a lányunkkal, 2 és fél éves volt a nyáron... menjenek õk is kettesben pancsolni, engedd el mert a gyerek megérzi ha az anya nem bízik az apában. tényleg megbízol a férjedben? lehet ezt érzi a gyerek. nekem is nehéz volt elengedni a lányomat, 4 hónapig beteg is voltam mikor kezdte a bölcsit. olyan volt mintha egy láthatatlan köldökzsinor tartana minket össze, azt hittem megszakad a szívem mikor elkzdett közösségbe járni, de túl vagyunk rajta. sok sikert és boldog ünnepeket

Mit csináljak, ha egy kisfiú testében rekdtem, viszont nem vágyom a kislányokra, hanem az igazi nőkre már felnőttként? Fiúk, valaki hasonló problémával esetleg?

De ugye az igazi nők általában magasabbak és súlyra is nagyobbak tőlem, aki egy kisfiú testében rekedt, emiatt nem egyszer néztek már ilyen tini fiúcskának, pedig már huszonéves vagyok. Rossz, hogy a csajok 90%-a nagyobb magasságra és tömegre is és tudom, hogy esélytelen vagyok náluk így, de hát ezen meg változtatni sem tudok, nőni már nem fogok sajnos, hízni megint nem tudok, bár szoktam edzeni, de kigyúrt törpeként is hülyén néznék ki.

Legjobb válasz: Énis kisfiús vagyok, de vágyom a kislányokra ;) Próbáld ki teis, jólesz. Nagyon übertuti lesz. ;)

Énis kisfiús vagyok, de vágyom a kislányokra ;) Próbáld ki teis, jólesz. Nagyon übertuti lesz. ;)
Kezdd azzal hogy nem írod ki még egyszer ugyan ezt a kérdést..
akkor egy mód van. gondolom azért már borostád van? legyen egy stilusos arcszõrzeted, férfias ruháid, gyúrd ki magad, és professzionáld ki magad az ágyban. 23L
A kérdező hozzászólása: Az arcszõrzetem nem nõ rendesen mindenhol, elég hülyén nézek ki vele emiatt. Ruhákat nem rég vettem a szûk keretbõl, amire tellett. A kigyúrás a legnehezebb dolog, azon vagyok már bõ egy éve, de eddig két kilónál több nem jött fel, pedig szedtem ilyen drága tömegnõvelõ cuccokat is, amíg bírtam pénzben havonta több tízezret költeni rá. Amint abbahagytam az is lement. Sokan el sem hiszik mennyire nehéz a súlygyarapodás is egyeseknek.
Veled csak 1 gond lehet. baromira nem tudod magad elfogadni és ez meglátszódik rajtad továbbá meg is lehet érezni ha valakinek 0 önbizalma van. Teljesen mindegy ki hány kiló, ha rendelkezik kellõ önismerettel, hozzá tud szólni bármihez, nagyjából intelligens, és határozott a fellépése nyert ügye van!! De ezt akárhányszor is leírjuk nektek ti továbbra is csak rinyálni fogtok! Persze megértem ha ebbõl értetek csak. 2 dolgot ajánlok: önismeret fejlesztése, és önmagunk elfogadása!Aztán jöhet a többi. Az nem baj ha nem szedsz fel izmot, a sportot még nem kell abbahagyni az legalább jó stresszlevezetõ is egyben.
A kérdező hozzászólása: Engem már gúnyoltak ki lányok a külsõm miatt, talán emiatt is nem tudom sehogy sem elhinni, hogy van esélyem a lányoknál. Sportolni szeretek, ha lenne pénzem visszamennék a konditerembe is, ezzel semmi gond nincsen, addig meg itthon megy a fekvõtámasz. Az jobban zavar, hogy a csajoknak sehogy sem vagyok elég, mert nõni és hízni sem tudok és pocsék az arcszerkezetem is.
Ezt a kérdést minden nap felteszitek?
Mennyi az annyi? Hány kg és cm? Ha edzel és rendesen eszel mellette, akkor nõsz. Gyere át a sport rovatba és ott elmondják szépen :)

Az igaz hogy a kislány babák előbb tanulnak meg sok mindent mint a fiúk?

már ugyértem hogy el?bb tanulnak meg beszélni járni meg ilyesmi!!!

Legjobb válasz: Nem saját tapasztalat, de most készítettem egy családnál anamnézist, ahol egy kislány és egy kisfiú van. Abból az derült ki, hogy a lány mindent elõbb tanult meg. De ez az egy példa még nem jelent semmit...

Nem saját tapasztalat, de most készítettem egy családnál anamnézist, ahol egy kislány és egy kisfiú van. Abból az derült ki, hogy a lány mindent elõbb tanult meg. De ez az egy példa még nem jelent semmit...
Valószínûleg ebben oka az agyunkban lehet.A nõk agya kisebb, mint a férfiaké, de míg a férfiak csak az egyik agyféltekét használják, addig a nõk mind a kettõt.
Nem tudom mi igazság van benne. Nekem két fiam van. Mind a ketten 9 hónapos korukban indultak el.A nagyobbik 1 évesen elég sok szót mondott, a kicsi most egy éves õ még nem beszél. Viszont a szomszéd kislány 15 hónapos volt, hogy elindult és beszélni is ott körül kezdett el. SZerintem ez teljesen változó.
Állítólag igaz. Nekem anyukám mesélte, hogy én már 9 hónaposan elkezdtem beszélni, öcsém csak egy éves kora után. Meg öcsém sokáig nem is állt fel, meg általában a bilit is késõbb kezdik el a fiúk használni. Nekem fiam van, de rajta azt vettem észre, hogy hasra fordulni 4 hónapos kora óta tud, pedig azt mondták, hogy csak hat hónaposan fogja. Hát azért ez nagyon gyerek-függõ.
Nálunk is igaz! Átlagban ;) Nagyobbik lányom 1 évesen már szavakat mondott, járni viszont 15 hónaposan tanult meg. Fiam 2 évesen még nem beszélt, picit hamarabb indult el, 13 hónaposan. Legkisebbik lányom egyszerre tanult emg felállni és mászni, még nincs 11 hónapos, de kapaszkodva egyedül oldalazva jár, és már mondja hogy pápá, baba, hinta. Szerintem ez is, mint minden hasonló megfigyelés, nagy átlagban bizonyulhat igaznak.
Szia! Nálunk pont fordítva volt, a fiam sokkal elõbb csinált mindent mint a lányom.Egyet kivéve, a beszéd, az ment a lányomnak is nagyon korán:) )) De nem kell ezzel túl sokat foglalkozni, minden gyerek a maga ütemében fejlõdik.Elõbb utóbb mind tudja ugyanazt, ha egészséges.Ne hasonlítgasd a gyereked össze másokéval, semmi érteleme.
Szia! A családunkba van egy ikerpár, egyik kisfiú, a másik kislány. Már félévesek, a kislány viszont többet tud már mint a kissrác, a kislány hamarabb is kezdett mosolyogni mint a fiú. A kislány stabilan ül már a fiú még nem, de már megfordult többször. A kislánynak már kibújt két foga, a kisfiú még fogatlan, ebbõl is látszik hogy a lányok másabbak mint a fiúk. Sztem ez a kérdés igaz!
Szerintem ez egyedileg azért változik. Azt mondták sokan nekem, hogy a lányok hamar beszélnek a fiúk hamar mozognak. Na ez nálunk megfordult. A lányom minden mozgásformát korán csinált, már egyedül járt 10-11 hónaposan. Viszont már lassan 3éves lesz és nem beszél(megyünk is lassan vele szakemberhez) A fiam mondjuk még csak 6hónapos, de eddig csak egyszer fordult meg és nem is izgatja hogy mozogni kéne, kicsit lusti. A kérdésedet sokan igaznak tartják, de vannak kivételek bõven.

Anyósomnak van igaza? Nagyon felidegesített! Egy apa nem viheti el pisilni a kislányát? Mindig csak az anya?

A lényeg: egy apa nem viheti el pisilni a kislányát??? Az apukák hová viszik a lányukat pisilni, ha kell neki? Ez olyan természetellenes? Úgysem ül le a deszkára. Szinte mindig én foglalkozom a 3 év körüli lány gyerekünkkel, akkor is, amikor a férjem nem dolgozik. Én gondozom, játszom vele, viszem pisilni, én sétálgatok vele a lépcsőn stb. Most együtt voltunk mind étteremben. Elvittem pisilni. Öt perc múlva megint akart menni. Akkor nem sikerült. Szerintem csak unatkozott. Harmadik alkalommal azt szerettem volna, ha a férjem vinné el pisilni, vagy legalább lépcsőzzenek. Kicsit rá kellet zördülnöm a férjemre, hogy menjen vele, mert ő elküldte volna egyedül. A férjemnek ezzel nincs gondja (mármint a pisiltetéssel) csak lusta volt. De aztán ment. Én meg ott maradtam, és megkaptam a megjegyzéseket, hogy ezt hogy tehetem....meg a szemöldökhuzogatásokat. Hát igen, jobb lett volna nekem mennem, de nem azért, amit ők gondolnak. Köszi

Legjobb válasz: Szerintem nem azzal van itt a gond, hogy az ellenkezõ nemû szülõ viszi pisilni. Hanem azzal, hogy ez egy étteremben történik. Tehát vagy a férfibe viszi a kislányt, vagy a nõibe(érdekes lenne) és ez okoz bonyodalmakat.

Szerintem nem azzal van itt a gond, hogy az ellenkezõ nemû szülõ viszi pisilni. Hanem azzal, hogy ez egy étteremben történik. Tehát vagy a férfibe viszi a kislányt, vagy a nõibe(érdekes lenne) és ez okoz bonyodalmakat.
Miért, ha fiad lenne, akkor te nem vihetnéd pisilni és nem foghatnád meg a kukacát, vagy mi??? Semmi természetellenes nincs benne, ha egyedül ment volna el az apuka a lányával, akkor is meg kell oldania.
9: Akkor itt van neked a pisitölcsér: http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20110404/llva_pisilni_nokent_t.. Én tuti nem próbálom ki, mert amilyen béna vagyok, bokáig hugyos leszek. :-S
Szerintem is az étterem volt a gond. Az én férjem is megpisiltette a lányát, otthon, vendégeknél, parkban ha rájött a pisilhetnék és mentek egy bokor mögé. Egy étterembe én nem engedtem volna hogy a férfi wc-be bevigye a lányomat. Lehet akármilyen tiszta, és jó hírû az étterem, én tiszteletben tartanám a felnõtt férfiakat. Egy férfi sem érezné magát jól a bõrében ha tudná hogy egy apuka éppen a kislányát hozta be pisilni.. Mellesleg a legjobb éttermekben is van a férfi wc-ben piszoár ami nincs elrejtve ajtók mögé... Szóval a gond inkább ez, hogy lazán elviselted hogy a lányod férfi wc-be megy..
ma 00:03 na ilyenkor bánom hogy nem férfinak születtem. Bezzeg nekik mindenhol van wc--- Én meg majd összepisilem magam, mert sehol egy budi.. Volt hogy egy kicsi bokornak is örültem volna..
6: én azért láttam már férfit piszoárnál pisilni, eléállt, elintézte, és még arra fordulva elpakolta a felszerelést, tehát nem faroklengetve körbeforogva pisilnek. Ez nem olyan, mint az uszodában a férfiöltözõ. Ahhoz, hogy a kislány fütyköst lásson, elég kicsi az esély. Amúgy meg bárhová megyünk, a férfiak nem csinálnak abból problémát, hogy itt-ott pissantsanak, szóval pisilõ férfit az utcán is láthat a gyerek, parkban, szabadtéri rendezvényen is. Ha pedig léteznek ilyenek (Hollandiában én is láttam) http://istenbizony.hu/wp-content/uploads/2011/05/piszoar-545.. akkor mi a tökömet akadunk fenn azon, hogy a gyerekkel bemegy az apuka a férfi vécébe, és láthat a gyerek egy háttal álló pisilõ férfit????
Én egy mekiben zördültem össze (nem komolyan) egy alkalmazottal. Volt tõlünk nem messze egy apuka egy 4 év körüli kislánnyal, csak ketten. Miután ettünk, mentünk pisilni, pont amikor jöttünk ki, az apuka ment be a férfi vécébe a kislánnyal erre egy alkalmazott rohanni akart utána, hogy de hát az a férfi vécé és a kislány..... Én meg rászóltam, hogy 1. a gyerek a vacak lengõajtajukat ki sem tudná nyitni, mert az én 10 évesem is teljes súlyával esett neki hogy betolja, 2. a magas vécéket segítség nélkül nem is biztos hogy tudná használni 3. talán apuka menjen be a nõi vécébe????
nincs ezzel semmi gond, pláne ilyen korban.
Szerintem anyósod feleslegesen akadt ki, teljesen mindegy, hogy ki viszi el a pici lányt WC-re. Nem az volt inkább a baja, hogy a pici fiát ugráltatod, amikor õ éppen lusta? A pisi-tölcsérrõl csak annyit, hogy nekem van, és imádom. :)
Az anyósod egy elfogult, szûklátókörû otoba liba, aki ráadásul kéretlenül bele akar abba szólni, amihez semmi köze. Minek kontroláll õ téged vagy a párodat? Szerinted, ha pl. meghal az anya, vagy elválnak a szülõk és az apának ítélik a kislányát, akkor ki viszi el pisilni, és ki fürdeti meg a gyereket? Tán a szomszédasszony? Ugyan már! :((
Nincs anyósodnak igaza. Párom is simán beviszi a lányunk pisilni, kénytelen, hisz sokszor mennek kettesben ide-oda. De nincs ezzel semmi baj.
Utolsó, én is erre gondoltam. Ha a lányok nagyobbak lesznek, és úgy alakul, simán beküldöm velük a férjem a nõi wc-be.
Csak egy kérdés? Az apuka miért NEM mehetne be a NÖI WC-be? Ott ugyanis MINDENKI a fülkékben intézi a dolgát, az elötérben legfeljebb kezet mosnak - szóval ott kevésbé kellemetlen egy férfi, mint a férfi WC-ben egy nö.
A múltkor autóból láttam cigányasszonyt a járdán állva terpeszben pisálni. Ez tuti, hogy zuhanyt nem látott még közelrõl, még "gyakorlás céljából" sem!
Egyébként a nõk is tudnak állva pisilni, csak meg kell tanulni, hogyan. A youtube-on van pár video, ahol elmagyarázzák, meg netes leírások is vannak. Azt mindenhol megemlítik, hogy elõször a zuhany alatt gyakoroljunk.:)
"A piszoárok nem a fülkékben vannak, hanem az elõtérben, és ott mindenki együtt pisil mindenkivel... " .....arccal és fütyivel a fal felé fordulva. 1. Vagyis a kislány csak akkor látja meg a koronaékszereket, ha kifejezetten odahajol bámészkodni, amúgy csak a neki háttal álló férfit látja (mint az erdei sétánál és a parkokban). Nem akkora méretû az, hogy mögöttük elhaladva látni lehessen bármit is belõle. 2. Ki is akad fenn ezen? Esetleg a bent pisilõ férfinak lenne kellemetlen? Én még egy férfivel sem találkoztam, akik vészhelyzetben, vécé híján ne oldották volna meg a dolgot egy fánál, tehát az a férfi, aki amúgy lazán pisil bárhol bárki elõtt, az ne problémázzon, ha egy zárt helyen látják meg a hátát.
4: A piszoárok nem a fülkékben vannak, hanem az elõtérben, és ott mindenki együtt pisil mindenkivel... Egyébként mi ez a lépcsõzõs program?:)
Isten õrizzen a pisitölcsértõl.. Inkább követek egy kutyát.. Ha egy kutyának pisilnie kell az mindig talál egy fát vagy bokrot..:) Valószínû hogy a tölcsérnél olyan béna lennék hogy nem csak a kezemet pisilném le, de még a hátam közepét is..:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat Mindenkinek! 8-as, jót nevettem azon, amit írtál. Hát igen, ez nem egy férfiöltözõ! Két és fél éves, tehát nem lehet egyedül beküldeni a nõibe, mert nem tud felmászni és megkapaszkodni a wc-n. Még csak az kéne! Nem elsõsorban ebben, de igenis ebben is ki kell, hogy vegye a férjem a részét a közös gyerekünk nevelésébõl. Õ is elviheti nagy ritkán. Nem akarunk ebbõl rendszert csinálni, de nagy ügyet sem.
A kérdező hozzászólása: Kizárásos alapon a férfi wc-be. De ez egy nagyon rendes étterem, nem is volt túl sok vendég, és nem láthatna semmi olyat, amit nem kéne. Egyszerûen bemennek egy fülkébe és kész. Ugyanaz, mint a nõi.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod! Amikor én visszakérdeztem, hogy apósom mit csinált, amikor a lányának pisilnie kellett, erre volt képe azt mondani, hogy õk mindenhová együtt mentek... Hát összeillõ pár, az biztos. A hárpia és a papucs.
Normális étteremben van gyermekwc, pelenkázó, stb. Mondjuk engem a westendben kiparancsoltak a gyermekwcbõl 20 hónapos babával mert férfi vagyok és a mosdót se érte fel a gyerekwcben a gyerek... Mekiben már jobbak voltak a tapasztalatok, egy piszuárt már lejjebb tettek, de a koedukácuó vagy hogy mondják itt is probléma.

Áprilisan volt a gyermekelhelyezési per, megegyeztünk, hogy hétköznap nálam van a kislány, hétvégén nála. Én az anya vagyok. Most már nem tudja elvenni a kislányt tőlem, igaz?

Legjobb válasz: Mindent dokumentálj, mert egyszer talán jól jöhet. Írj neki e-mailt, vagy küldj SMS-t, ezeknek marad nyoma. Nem kell sokat, csak annyit például: "mikor viszed a gyereket?". A gyerektartást pedig ne hagyd veszni!

Mindent dokumentálj, mert egyszer talán jól jöhet. Írj neki e-mailt, vagy küldj SMS-t, ezeknek marad nyoma. Nem kell sokat, csak annyit például: "mikor viszed a gyereket?". A gyerektartást pedig ne hagyd veszni!
nem kell paráztatni a másikat!! sztem ki az a barom biró, aki éveg utan kiszakitja a gyereket az anyja karjaibol? meg férfinal keves esetben itélik a gyereket.
Dehogynem! Hajajj!!! Aztán szaladhatsz a bíróságra...
Kaptál gondolom végzést nem? mert én is kaptam. amiben irják h nálam van véglegesen elhelyezve.
A kérdező hozzászólása: Kaptam végzést, persze
A kérdező hozzászólása: Benne van, hogy mikor van nála a kislány, mikor nálam, és már 7 hete nem jött érte. Gyerektartást sem adott még semmit.
Ne aggódj, bizonyos idõn belül nem nyújthat be újabb, "gyermekelhelyezés megváltoztatására" irányuló keresetet a bírósághoz.De az, hogy 7 hete nem ment, mintõsíti õt.Arról nem is beszélve, hogy nagyon megütheti a bokáját, ha nem fizeti a gyermektartást.Én a helyedben nem hagynám annyiban, és jelenteném a gyámügyön(azt is, hogy nem megy, és azt is hogy nem fizet).Legyen ennek nyoma.Rossz kapcsolatban vagytok az exeddel?
A kérdező hozzászólása: Igen, nagyon, nem is beszélünk egymással, vagyis õ beszél velem nagyon csúnyán, én meg félek tõle.De a gyereket azt mindig odaadtam neki, õ meg azt mondja, elmegy a rendõrségre, bejelenti, hogy nem adom neki a gyereket. Augusztusban egész hónapban nála kellene lenni a gyereknek, de meg sem kérdezi, mi van vele.

19 hetes uh-on kétszeri megnézés után is azt mondta az orvosom hogy kislánynak mondja a babát, de csak 60%-ra meri biztosra mondani. Ilyenkor már mennyire biztos? Ennyi idős terhesen már el lehet hinni? Ha kétszer is látta akkor igaza lehet?

Megnézte és utána ismét meg uh-ozott hogy én is lássam,és azt mondta hogy szerinte kislány.Volt akinél ennyi id?sen kislányt mondtak és mégis kisfiú lett bel?le?

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, mert a következõ eset ritka. Általában azért eltalálják, de akadnak tévedések. A szomszédomnak 37 hetes koráig mindig azt mondták, hogy kislány. Aztán elment 4D-re, s kiderült, fiú. Kíváncsiak vagyunk végül mi lesz. Már elvileg 4 napja meg kellett volna szülnie. Amúgy a lányt állítólag könnyebb félrenézni, ezért szoktak általában óvatosan beszélni a nemérõl. 23 hetes km

Nem akarlak elkeseríteni, mert a következõ eset ritka. Általában azért eltalálják, de akadnak tévedések. A szomszédomnak 37 hetes koráig mindig azt mondták, hogy kislány. Aztán elment 4D-re, s kiderült, fiú. Kíváncsiak vagyunk végül mi lesz. Már elvileg 4 napja meg kellett volna szülnie. Amúgy a lányt állítólag könnyebb félrenézni, ezért szoktak általában óvatosan beszélni a nemérõl. 23 hetes km
Vannak "szégyenlõs" babák, akik úgy helyezkednek a vizsgálat során, hogy a doki nem látja a lényeget. Gondolom nálad sem látta, csak néhány pillanatra, ami alapján lánynak tûnt. Nem látta biztosan és egyértelmûen, azért mondott 60 %-ot csak.
Az orvos akkor tudja megmondani a baba nemét, ha ugy fekszik, hogy a nemiszervei vannak a képernyö felé - ha elfordul, akkor nem lát semmit. Biztosan a fiukat lehet általában megmondani, mert a herék már korán látszanak, a kislányoknál nincs ilyen egyértelmü részlet, csak tapasztalat alapján tud az orvos beszélni.
nekem 90% lányt mondott a doki, a 19 héten, aztán a 4 héten. A 35 héten, amikor már szinte mindent megvettünk fiút látott. Kisfiunk született! És tele voltunk habos - babos rózsaszínû rucikkal... De fordított esetrõl is tudok, kisfiút vártak, és kislány született, a kisfiammal egy napon. Még neve is csak másnapra lett ... Szóval minden lehetséges. a lényeg: nem szabad beleélni magad amig meg nem születik a baba, és legyen a tarsolyban fiú és lány név is.
utolsó vok - elirtam "24" héten is
Szia! Nekem egészen a 25 hétig kislányom volt. Aztán hirtelen megkukacosodtunk, de teljesen egyértelmûen. :) Két alkalommal is azt mondta a doki, hogy kislány és így lettünk végül kisfiúk. Szerintem ne éld bele magad, mert csalódni fogsz. Várd meg a következõ uh-t vagy menjetek el 4D-re. Jó babavárást! 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM.VAN KISFIÚ ÉS KISLÁNY NEVÜNK IS.ELÉG JÓL BE TUDTUNK NÉZNI A LÁBA KÖZÉ ÉS MONDTA AZ ORVOS HOGY NEM LÁT KÖZTE SEMMIT.ÉS 2SZER IS MEGNÉZTE EZÉRT GONDOLOM HOGY TATLÁN ELTALÁLTA.
Szia. Egyet értek, a doki akkor tudja megmondani hogy milyen nemû ha a baba úgy fekszik és mutatja magát. Nekünk is mondták a 12. héten (4D), a 18. héten(4D) és a 22. héten hogy kislány, de mindíg a popóját mutatta, így szerencsénk volt. Elõfordul hogy nem látják biztosan így tévedhetnek is így még ne éld bele magad, de ha a következõ uh-n is kislányt mondanak akkor valószínû hogy az. Boldog pocakosodást!

32 hetes kismama vagyok. A pocakomra mindenki azt mondja, hogy fiús, mert hegyes, de az orvosom többször is azt mondta, hogy kislány lesz. Én inkább az orvosnak hiszek, mint a babonának. Ez a babonás dolog mennyire mondható igaznak?

Legjobb válasz: Nekem kislányom született abszolút fiús hassal. Volt olyan ismerõsöm aki megkérdõjelezte a dokimat, a hasam formája miatt. Szerintem ez inkább csak okoskodás. A doki és az ultrahang talán csak megbízhatóbb, mint holmi babona?

Nekem kislányom született abszolút fiús hassal. Volt olyan ismerõsöm aki megkérdõjelezte a dokimat, a hasam formája miatt. Szerintem ez inkább csak okoskodás. A doki és az ultrahang talán csak megbízhatóbb, mint holmi babona?
Szerintem is az orvosnak higgy, õ látja az uh-n. A babonára nem lehet alapozni!
Az orvos UH alapján mondta, vagy "pocak ránézésre"? Én személy szerint a babonának nem hiszek... Én szintén 32 hetes vagyok:) , nem tudom még a babám nemét, mivel medencefekvésû. De az UH-on a babám vonásait, bizonyos pozitúráit látva azt mondták többször, hogy 80%-ban kislány. Erre a dokim a pocakom alapján mondta, hogy kisfiú... Még jó, hogy csak 2 lehetõség van...:)
Szia! Én arra abszolút nem adnék, hogy fiús a has, vagy lányos, olvastam, hogy ennek semmi alapja nincs, nem a gyerek nemétõl függ a has formája. Az ultrahangnak higyj.
A kérdező hozzászólása: Mindig az ultrahang alapján mondta, hogy kislány! Õ egy nagyon rendes baba mindig úgy fekszik, hogy lehet látni a nemét. Az egyik UH alkalmával pedig felhúzta a kis lábait.És az utolsó Ultrahangon azt mondta az orvos ha mindegy hanem õ akkor is kislány.
Nekem fényképem is van róla hogy fiú, mégis van olyan ismerõsöm, aki szerint tuti, hogy lány, õ nem szokott tévedni. Talán ha megszületik akkor majd elhiszi. Ne is törõdj vele ki mit mond, az orvosodra hallgass. Boldog babavárást!
Az orvosnak higgy! Nekem is végig azt mondták hogy lányos a hasam még amikor a 4d-ultrahang után 100%-volt hogy fiu, akkor is megkérdõjelezték azt az" okosok" és mondták hogy akkor is lány lesz.
Nekem az elsõ babámnál nem mondta meg a doki hogy mi lesz, és a pocakom alapján MINDENKI azt mondta, hogy fiú. Én mondtam nekik, hogy én úgy érzem lány, de nem tudtuk mi lesz. Kislány lett! Az számít amit a doki mond!
Szia! Nekem is fius hasam van, pedig állítólag lány, 5-ször mondták, és egyszer sem látszott, hogy fiu lenne. A fiammal is ilyen hasam volt, hát majd meglátjuk. 39 hetes kismama

Igazuk van? Kislányom 2 hónapos. Igaz tápszeres, de úgy vélem túl hamar akarják "lejjebb faragtatni velem" az úgy nevezett "tapasztalt anyukák" (anyós, stb) a napi etetések számát.

Nyolcszor eszik, és nem is sokat csak 120-150ml-eket. Azt mondják adjak neki vizet egyszer vagy teát. Úgy gondolom korai ez még, hiszen ha teát adok neki továbbra is zaklatott hiába iszik meg belőle vagy 200ml-t. Igazuk van? Vagy inkább ne hallgassak senkire csak a Babám igényeit tartsam szem előtt? Hiszen mi Anyukák ismerjük legjobban saját gyermekein igényeit...

Legjobb válasz: Ne hallgass senkire, csak a babára!!!! Az õ szükségletei az elsõk, mindenki más le van ejtve! Majd ritkulnak az etetések, de csak akkor, ha azt majd a baba is akarja! :)

Ne hallgass senkire, csak a babára!!!! Az õ szükségletei az elsõk, mindenki más le van ejtve! Majd ritkulnak az etetések, de csak akkor, ha azt majd a baba is akarja! :)
Ennyi idõsen nekem is 8-szor evett.Annyiszor egyen amennyiszer éhes, az ilyen okoskodóknak meg mond meg, hogy majd akkor élsz a javaslatukkal ha ebédre õk is teát vagy vizet isznak csak.Pfff!
Óóóó, hagyd már, ne hallgass rájuk! Mikor fogyózom, akkor iszom étkezés helyett inkább vizet. Az én lányom is tápszeres volt, és még 6 hónaposan is 5x ivott tápszert, pedig 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást. Most 13 hónapos és még mindig napi 3x kéri. Nyáron persze kell a tápszer mellé folyadék, de az inkább víz legyen majd, nem kell teáztatni, tök felesleges. Hallgass a babádra és az ösztöneidre! :)
Szerintem ne is foglalkozz velük, engem mindenki azzal zaklat, hogy túl sokat eszik a gyerek (mondjuk õ anyatejes), 2 hónapos sincs és már 7 kiló! Minden gyerek annyit eszik, emennyi jólesik neki, annyiszor, ahányszor éhes, ezzel nincs semmi baj!
Ha babád 8szor éhes 8szor egyen, de 3 óránként adj neki tápszert tápszert mert a gyomra csak ennyi idõ alatt emészti meg.Inni is adjál neki, mert a tápszer nem elég folyadék, ne evés helyett hanem mellette.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek én is így vélem! :)
Az én kislányom 3 hónapos lesz, napi 5-ször eszik tápszert (150+5 kanál), éjszakákat átalussza. 3000 grammal született, most 5080 gramm. Gondolom a te lánykád éjszaka is eszik. Inni ritkábban adok neki, de azért adok vagy vizet, vagy Mecsek teát, nem nagyon tetszik neki, de kizárólag két etetés között adom ezt, nem egy etetés helyett. A kisbabákat nem lehet túletetni, csak éheztetni. Annyit eszik, amennyi jól esik neki (persze egészséges határokon belül). Ne hallgass másra, csak a kicsi jelzéseire, õ tudja, hogy mi, mikor és mennyi kell neki.
Már a kérdésben benne a válaszod, ha megerõsítést vársz akkor: Ne hallgass másra, se anysóra, se anyura, senkire, hallgass magadra az üsztöneidre, figyeld a gyerekedet, hangolódj rá, és tudni fogod, mert közli veled, hogy mikor mire van igénye, és ne más igényeit tartsd szem elõtt hanem csakis az övét. Ne érdekeljen, hogy anyós szerint már csak 3x kellene ennie, ne érdekeljen, hogy anyukád szerint sok az amennyit kap, majd õ fogja tudni, hogy mi az elég.

Az igaz lehet, hogy a kislányok előbb beszélnek mint a kisfiúk?

Legjobb válasz: Állítólag a férfiak és nõk más agyfélteke az aktívabb, a nõkének az, ahol a beszédközpont van, ezért talán elõbb kezdik a csajok. De nem általános, fiam 1.5 évesen jól beszélt, most 2 és folyékonyan ragozva tárgyal. A környezetemben a kisfiúk pl felette vannak a kislányoknak beszédben.

Állítólag a férfiak és nõk más agyfélteke az aktívabb, a nõkének az, ahol a beszédközpont van, ezért talán elõbb kezdik a csajok. De nem általános, fiam 1.5 évesen jól beszélt, most 2 és folyékonyan ragozva tárgyal. A környezetemben a kisfiúk pl felette vannak a kislányoknak beszédben.
baba függõ, van olyan fiú aki hamar beszél, de tény és való hogy ha százalékot nézünk akkor a lányok vezetnek:)
Lányom 16 hosan már majdnem folyékonyan beszélt. Kisfiam most 16 hos és eggyáltalán nem is probálkozik, csak hablatyol meg mutogat. Szoval szerintem igen a lányok hamarabb elkezdenek beszélni mint a fiuk.
Szerintem vígasz duma fiús anyukáknak
Kislányom 18 hónapos, még alig mond dolgokat: vau-vau, brumm-brummm. Egyik kisfiú ismerõsünk egy nappal idõsebb a lányomnál kb 20 szót mond.
Nem igaz.

Május 19-én lesz 1 éves a kislányom de még mindig nem tette meg az első önálló lépést. Igaz, h bútorok mellett kapaszkodva lépeget meg egy kézzel mellettem! Nektek mikor tette meg? Félnem kellene? Kérjem írjatok! Egy aggódó anyuka

Legjobb válasz: Nagyon ráér még. Biztos beszédes, vagy az apró kismozgásokben(játékok) fejlõdött elõbb. Még fél év múlva is nagyon jó lesz. Most még erõsíti az izmait, és az egyensúlyérzékét. Az is lehet, hogy óvatos.

Nagyon ráér még. Biztos beszédes, vagy az apró kismozgásokben(játékok) fejlõdött elõbb. Még fél év múlva is nagyon jó lesz. Most még erõsíti az izmait, és az egyensúlyérzékét. Az is lehet, hogy óvatos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ :) megnyugtattál! Igen, nagyon beszédes baba, csak jár a szája meg énekel! Olyan édes! azért kérdeztem, m már 2 hónapja bútorok mellett lépeget...már aggódtam! szép napot!
Ne aggódj az én babám 16 hónapos volt amikor egyedül elkezdett menni! Ráér még ! Boldog Szülinapot a kislánykának!
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen :) Szép napot!
Az én babám 1évesen szintén nem tudott mág járni, szintén kislány.Lépegetett bútorok mellett, igényelte, hogy vezetgessük.Mindig a kezünket kereste.Március 20.-án volt 1éves és április 10.-én indult el.De ugy hogy felállt a tanuló székébõl és odasétált apához aki éppen akkor érkezett meg.Azelött önállóan egy lépést nem tett meg.Innentõl kezdve megsem áll.:) Ne aggódj, mikor õ ugyérzi elég biztos elindul.
A kérdező hozzászólása: De jó lehet :) Sikerült felvenni videóra??? :D
Ráér még. Az átlag 14 hó. Az enyém 3 hónapig járkált kapaszkodva, pár nappal az elsõ szülinapja után tette meg az önálló lépéseit. Ne aggódj :)
Az én lányom 11 hósan tette meg az elsõ önálló lépéseit. Nem tudtam idõben elkapni :( Ráesett a képére, felszakadt a felsõ ajka. Na azóta sem hajlandó egyedül, csak ha fogom a kezét...szóval ráér ha tényleg biztos lesz benne.
12:01-es vagyok.Akkor amikor odament apához nem tudtuk megörökiteni.Ugy meg lepõdtünk, hogy szerintem levegõt sem vettünk.Igy is jó volt, mert pont ketten láthattuk apával.De utána bepotóltuk, videóztunk ezerrel.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!